donderdag 11 mei 2017

Oma beschermt kleinkind met lichaam tegen geweld EU-Oekraine

Het door Rutte en Pechtold omarmde Oekraine blijft maar projectielen werpen op de burgerbevolking van Donbass. Dit dwingt een oma weer om haar kleinkind te omarmen tijdens de slaap om het kind zo te beschermen tegen de scherven. En de OVSE? Die staat erbij en kijkt ernaar.

Video met dank aan Patrick Lancaster die enorm veel goed werk doet in Donbass. Video Engels ondertiteld. Schakel die in! Thank you Patrick!

34 opmerkingen:

 1. De media, extra overmoedig geworden na de overwinning van plastic messias Macron, zijn er zo goed als zeker van dat Trump zijn langste tijd heeft gehad, en Orbàn plaats gaat maken voor Soros.

  En uiteraard heeft Rusland in dit alles een kwalijke rol gehad, maar Putin is lekker verslagen. Volgende maand gaat de bevolking een revolutie beginnen, met 85 + waarderingscijfers ligt dat ook wel voor de hand (helaas mis ik het inzicht van deze ´deskundigen´)

  Ik hoop overigens wel dat Maduro stand kan houden tegen de neocon overmacht, want regime change is nu het officiële VS beleid:

  http://www.globalresearch.ca/us-sponsored-regime-change-in-venezuela-is-official-us-national-security-advisor-mcmaster-calls-for-a-quick-peaceful-solution/5589364

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Persoonlijk denk ik dat de overmoed en het arrogant/ moralistisch superioriteits/ overwinningsgevoelgevoel van de EUrofielen, neoliberalen, neocons en de media eigenlijk gunstig is.

  Zoals eerder vermeld, de oppositie is nog niet klaar: er zal toch een gelegenheidssamenwerking tussen de linkse en rechtse (volgens de media extreem- of radicaal-) oppositie moeten komen.

  Rechts moet intellectueel bijspijkeren en Ayn Rand naar de stort brengen; links moet afrekenen met knuffelsocialisme en Soros; dan kan het best: zie ons referendum!

  De arrogante technocraatjes gaan nu met meer dan vol vertrouwen hun orders uitvoeren, en voelen zich nu veel minder beperkt door hun electoraat, omdat ze denken dat ze met wat gekonkel en wat fanfare over transrechten wel weer kunnen winnen.

  Dus schenden ze de komende jaren veel geschreven en ongeschreven grenzen.

  Je zou toch denken dat er van tijd tot tijd naar Bob Marley/ Abraham Lincoln geluisterd wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er een beetje zinnig geleide oppositie (coalitie van ´radicaal´ links + rechts) ontstaat kunnen de dan opgebrande en ontmaskerde pro EU partijen/ regeringen als blind, dom en corrupt de volgende verkiezingscyclus afgevoerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas is in nederland de radicale linkse sp een slap aftreksel geworden, groen links inmiddels groen rechts en heeft de pvv een verbod voor elke samenwerking buiten de vvd om. De democratie is zo, naar amerikaans voorbeeld, verloren, terwijl de stemmers denken een keus te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Radicale gedachte: misschien dat de politiek van de mensen zelf moet komen, ipv dat ze zich laten besturen door een partij en laten voorlichten over de keuzes van die partij door de media. Een deel van de verloren democratie is te wijten aan decadentie en luiheid. Zolang het maar met ons goed gaat...

   Verwijderen
  2. De gedachte komt van dit 2 minuut durende filmpje...

   Twee apen krijgen loon naar werken.
   Degeen die goed 'betaald' wordt heeft geen enkel probleem in zijn kooi, terwijl de ander die slecht betaald wordt door het lint gaat

   https://m.youtube.com/watch?v=meiU6TxysCg

   Wij zijn de apen die goed betaald worden. Nog wel. En omdat we goed betaald worden is het moeilijk (maar niet onmogelijk) om de slecht betaalde apen te zien.

   2 oplossingen: de media en politiek laat zien dat er ook slecht betaalde apen zijn. Of de media en politiek doet niets zodat we uiteindelijk allemaal slecht betaalde apen zijn.

   Met Macron in Frankrijk krijg ik het idee dat er daar voor de tweede optie is gekozen. Dat kan niet maar altijd goed blijven gaan...

   Verwijderen
  3. En de technocraten, daarvan is het merendeel niet slecht, niet iedereen is een Soros. Het merendeel komt mij over als gehersenspoeld, levend in hun gouden kooitje, die, als je tegen ze zegt dat ongelijkheid van welvaart leidt dat ze in Griekenland hun pensioenen mogen opeten en in Engeland verpleegkundigen hun eten mogen halen bij de voedselbank, dat ze zeggen: 'let them eat cake'

   Verwijderen
  4. Maar misschien ben ik te pessimistisch en zijn er onder Nederlandse politici en journalisten wel mensen die een vuist kunnen maken tegen crony capitalism (er gaat bv 10 miljard euro per jaar aan alleen rente naar de renteniers, waar je als NL 2 waterwerken per jaar van kunt bouwen). Misschien dat ze alleen niet durven, is politiek als een schaakspel waarbij een goede pionnen opening gewenst is alvorens de torens en de wachters in actie kunnen komen. We doen ons best...

   En omdat ik het boek 'de mens in opstand' van Albert Camus in de boekenkast zag staan van Thierry Baudet, weet ik in elk geval dat een politicus zich aangesproken zou kunnen voelen.

   Als hij het boek ook gelezen heeft, en heeft begrepen... Waarom niet?

   Verwijderen
  5. Zal toch wel, als je Mario Draghi vervelende vragen kan stellen?

   Baudet ontmaskert hypocriete ECB-baas Draghi: ‘Krijgen wij 100 miljard terug als we uit de euro stappen?’

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/baudet-ontmaskert-hypocriete-ecb-baas-draghi-krijgen-wij-100-miljard-terug-als-we-uit-de-euro-stappen/

   Verwijderen
  6. Dugin (je hoeft het niet met hem eens te zijn om zijn visie op onderwerpen te willen vernemen via zijn site Geopolitica) denkt ook dat Macron slechts de wegbereider is voor een soort revolutie:

   https://www.geopolitica.ru/en/news/dugin-france-battle-lost-war-not

   Evenals collumnist Ghassan Kadi bij de Saker:

   http://thesaker.is/french-revolution-take-ii-apres-soi-le-deluge/

   De Saker heeft zelf ook een artikeltje over de ´superfuze´ geruchten (de verbeterde manier van doelzoeken in tactische ballistische raketten)

   Dit lijkt mij een onvermijdelijke ontwikkeling: waar een 20 jaar oude Tomahawk kruisraket dit voor een miljoen $ doet gaat dergelijke tech onvermijdelijk hetzij goedkoop mainstream òf wordt vele malen sneller en beter.

   Het gaat dan over de electronica: de mechanische besturing wordt niet goedkoper.

   Verwijderen
 6. Wat is dat voor een organisatie, niet om de veiligheid en samenwerking in Europa te bevorderen, toch?

  The 'Whole World Now Has Evidence' OSCE Behind 'Greater Albania' Project

  https://sputniknews.com/europe/201705111053491157-greater-albania-serbia-bombing/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe zit het met 'het verhaal' achter het ontslag van Comey?

  In november moest Obama hem ontslaan van de media
  En nu Trump hem ontslaat vindt de media dat Trump afgezet moet worden

  https://off-guardian.org/2017/05/10/comeys-sudden-demise-redeems-him-to-the-press/

  En waarom is Comey nu al dagen achter elkaar HET nieuws? Is er iets gaande wat 'wij' niet mogen weten, en zo ja: wat mogen wij dan niet weten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij gaat het om de hypocrisie bij de democraten. Die wilde Comey al voor de inauguratie van Trump weg hebben, wat ongetwijfeld met het onderzoek naar Hillary Clinton te maken had (vertraging in het onderzoek bewerkstelligen)). Nu zie je een zelfde trend, waar Comey het onderzoek naar Trump uit wil breiden, terwijl daar geen enkele reden voor is, juist om een vertraging naar het onderzoek van Hillary Clinton te bewerkstelligen.

   Verwijderen
  2. Toevallig is er net een video van Jimmy Dore hierover.

   http://theduran.com/democrats-busted-screaming-fire-james-comey-only-to-now-call-him-a-martyr/

   Verwijderen
  3. Dank voor de link en de toelichting. Ja, dat zou het een met het ander wel logisch verklaren. Als Trump nu ook dat onderzoek naar HRC weet door te zetten, kunnen we spektakel verwacht.

   Trump niet als Nixon (de vergelijking die de MSM er probeert in te rammen), maar HRC als HRC, waarover hieronder een gedichtje staat...

   Verwijderen
  4. Ook al heeft ze wel een kind. Wat klopt. Niet elke kinderloze is psychopaat, zoals ook niet elke ouder met kinderen geen psychopaat is. Het zijn alleen de Europese leiders op wie het gedichtje doelt. Maar ik loop vooruit op de zaken..

   Verwijderen
  5. Europese leiders en HRC..

   Verwijderen
  6. Ik hoop dat Trump Trey Gowdy aanstelt als hoofd FBI, dat wordt zweten in Huize Clinton.

   Overigens gaan er zeer sterke stemmen rond dat Chelsea niet het kind is van Bill. Heel goed mogelijk dat het Clinton/Rodham huwelijk een zakelijk huwelijk is, wat eigenlijk ook niet ongewoon is in de VS.

   Verwijderen
 8. Puzzel:

  Wat klopt er niet in deze titel?

  http://www.volkskrant.nl/economie/is-het-toeval-dat-de-drie-grootste-europese-leiders-kinderloos-zijn~a4494317/

  1) Rutte is geen grootste leider
  2) Corbyn heeft kinderen als ook Melenchon en Varoufakis
  3) Toeval bestaat niet. Zij die zichzelf Europese leiders noemen (of als zodanig geportretteerd worden door VK) daarover kan je een gedichtje schrijven wat het antwoord op de VK vraag geeft

  'There are only two tragedies in life:
  Not feeling love and not finding meaning. It’s obvious from their actions that the psychopaths who rule suffer both.'

  Wie wil kan dat gedichtje plaatsen op Twitter (ik Twitter niet) waar Joris Luijendijk zichzelf deze vraag stelde

  https://mobile.twitter.com/JLbankingblog/status/861307157702213633

  Het stuk in VK zelf is overigens geen aanrader. Ipv dat het gaat over dat Europa door psychopaten wordt geleid, gaat het over die arme vrouwen die hun gezin voorrang moeten geven boven hun carriere.... Wellicht geschreven door een zelfde iemand als de leiders die zij beschrijft? - Of misschien een onzeker iemand die niet nadenkt maar meedoet? Maar in elk geval wel Joris Luijendijk op Twitter volgt. Dat is een begin. Niet hopeloos... Nog wel een weg te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ai, ai, ai, wat wij al 13 jaar weten is vandaag bewaarheid geworden. De VS is Irak niet binnengevallen om de burgers van Irak democratie te brengen, zij wilden gewoon van Saddam af en daar hadden zij het WMD verhaaltje voor nodig. Saddam wilde zijn olie in €uro's verkopen en dat is in de ogen van de VS een nationaal veiligheidsrisico.

  http://theduran.com/former-top-bush-official-admits-war-iraq-nothing-democracy/

  Net zoals Henri Kissinger in het NSSM 200 rapport schreef dat bepaalde Afrikaanse landen een gevaar vormden voor de nationale veiligheid van de VS. Dan ga je je als mens afvragen; Hoe dan? Hoe moeten derde wereldlanden een gevaar vormen voor de nationale veiligheid van de VS? Op militair gebied? Uitgesloten! Op welke manier dan wel? Op technologisch gebied dan? Zijn er in Afrika landen die het technologisch tegen de VS op kunnen nemen? Uitgesloten! Wat blijft er dan nog over? Op economisch gebied dan? Zijn er in Afrika landen die het economisch tegen de VS op kunnen nemen en wat heb je daar voor nodig? Bodemschatten misschien? Hebben bepaalde Afrikaanse landen bodemschatten? Ik geloof dat wij nu op een punt zijn aangeland waar de schoen wringt en wat Henri Kissinger in zijn NSSM 200 rapport bedoelde met; Dat er een halt moet worden toegeroepen aan de explosieve stijging van de Afrikaanse populatie, zo niet, dan zal de VN haar voedselhulp aan deze landen drastisch inperken. Wat hebben Afrikaanse landen nodig om hun bodemschatten te ontginnen (en wij weten dat sommige Afrikaanse landen barsten van de bodemschatten, toch?) Mensen, toch? Ga ik u nu vertellen dat de VS i.s.m. de VN kunstmatige hongersnood in deze gebieden creëert? Ja, dat vertel ik u en dat heeft dus alles te maken om te voorkomen dat Afrikaanse landen hun eigen bodemschatten kunnen ontginnen, exploiteren en verkopen. Nee, wij in het westen kunnen deze Afrikaanse landen het beste helpen met IMF leningen met als onderpand haar bodemschatten en als zij de leningen niet meer terug kunnen betalen pikken wij hun bodemschatten in. Een win win situatie voor de VS, VN en westerse landen die mee heulen en aangesloten zijn bij de VS/VN. Ja ja, ik weet dat Al Shaabab en Boko Haram actief zijn in Afrika en dat Nederlandse militairen in Mali aanwezig zijn, maar ik weet ook dat Wikipedia de bodemschatten van Mali uit haar artikel over Mali heeft verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Is dat letterlijk zo gezegd door Rice? Wil het graag geloven ,maar de enige bron die het er over heeft is Sputnik News.

   Verwijderen
  3. In 'A Clean Break' adviseren de Neocons aan Netanyahu om eerst Irak kapot te maken, want dat is de zwakste buur.

   In heu PNAC (RAD) rapport zeggen ze dat Irak juist heel gevaarlijk is, en dus onschadelijk moet worden gemaakt.

   Maar ja, zolang er geen nieuw Pearl Harbour is , wil het volk geen oporlog natuurlijk.

   In juni 2001 wordt bij wet geregeld dat vliegtuigen alleen kunnen worden gescrambled als de minister toestemming geeft.
   ( Dom idee, maar het moest worden ingevoerd, anders was 911 onmogelijk geweest. Wet is in december 2001 terug veranderd.)

   Met 911 hadden ze hun volkswoede, en toen konden ze de schuld gaan steken op hun vijanden. ( de landen die Israel graag kapot ziet.)

   Natuurlijk had men 'alibi's nodig: Olie. WMD's. banden met Al Qaida, uranium dat zou wijzen op een atoombom ontwikkelen. Etc.

   Enfin , al die alibi's waren natuurlijk vals.
   En dat kwam natuurlijk uit. Waarom die oorlog. Waarom zijn we daar nog? Waarom gaan we niet weg?

   Toen pas is de narrative verspreid dat men daar was om ook die vreselijke dictator te verdrijven en er democratie te brengen.
   Wat het werkelijke doel was (vernietiging van Irak, zo mogelijk balkanisering van Irak om het ongevaarlijk te maken voor Israel), werd duidelijk door hun daden:
   Bremer III besloot: - het leger te ontbinden. De politie op straat te sturen. En de Shiiten te onderwijzen in het vakkundig martelen van sunnieten, om ze daarna vrij te laten.
   (Dat deed Colonel Steele).
   Kortom: Bremer III liet geen mogelijklheid ongebruikt om daar een burgeroorlog te creeeren en het land diep verdeeld te maken. Door het leger te ontslaan waren er voldoende vakkundige strijders voor de door VS en Saudi Arabië opgeleide en betaalde en gesteunde wahabiten en jihadisten.

   Het gelul over democratie is een klein onderdeel.
   Het verhaal hierboven is volgens mij vrij compleet.


   Verwijderen
 10. Het Afrikaanse continent heeft veel vrij unieke bodemschatten, zoals cobalt en uranium. Bij het eerste zelfs bijna een monopolie. Dat is de strrategische betekenis. Het gaat dan over zeer oude geologische formaties uit de tijd dat de aarde qua structuur en innerlijke warmte (nog veel heter, VEEL dieper vulkanisme, anders kunnen diamanten nooit naar het aardoppervlak komen. ) nog behoorlijk anders in elkaar zat. Dergelijke formaties zijn ook te vinden in Venezuela, Afghanistan, Siberië en in Groenland. Net als veel oliegeologie is veel hiervan geheim of in handen van big mining.

  Waar de winbare mijnen liggen is specialistisch werk wat duur onderzoek vergt, maar een beetje geoloog kan de omgeving ook wel zo vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij benadering kan je zeggen dat hoe armer een land is, hoe meer bodemschatten het bezit. Zo kom je een heel eind als niet ervaren geoloog in het vinden van dat wat geld oplevert. Landen die door 'ons' bevrijd zijn of worden (Libie, Irak, Afghsnistan, Syrie, Soedan, Jemen) hebben ook veel bodemschatten. Maar dat heeft natuurlijk niets te maken met onze 'bevrijdingsdrang' van die landen waar terroristen zitten die uitzijn om ons leven te benemen, enz, etc. Terroristen die bij CIA's gratie het licht hebben gezien en gecultiveerd worden met wapens, oliehandel, en ondersteund worden met een luchtmacht waarvoor belastinggeld wordt afgedragen door ons. Dus in die landen kan je ook als geoloog veel bodemschatten vinden. Het is niet gegarandeerd dat je in je eentje een dergelijke veldtocht overleeft, maar met NATO aan je zijde hoef je je niet al te druk te maken. Of het goed is voor je nachtrust is een andere zaak, maar wie geen geweten heeft hoeft zich ook daar niet al te veel zorgen over te maken.

   Enige 'minpuntje': aan wie al die bodemschatten verkopen als de markt zo uitgezogen is door rentetrekkers en fraudeurs dat je die bodemschatten zelfs niet met dumpprijzen weet te slijten aan een publiek?

   En zo is er dan toch weer 'gerechtigheid'.

   Verwijderen
  2. In het verlengde daarvan

   http://www.zerohedge.com/news/2017-05-12/flood-lease-vehicles-set-wreak-havoc-new-car-sales

   En autohandel is slechts een 'racket' (war is a racket van Smedley Butler is natuurlijk een ander)

   Verwijderen
  3. [Bij benadering kan je zeggen dat hoe armer een land is, hoe meer bodemschatten het bezit.]

   Het is geen sleutel, maar vaak is het waar. Maar Congo , Antarctica. Siberië en Groenland zijn nog nauwelijks onderzocht, en er zijn ook, veelal quasi geheime, voorraden op andere plaatsen, ook bij vazalstaten.

   Ook bij het imperialistisch westen vindt men het nuttig wat vooraden onder de grond te houden, zoals Gambia, waar nu wel een pro- westerse regering zit.

   Verwijderen
 11. Helemaal in de lijn met deze draad:

  http://www.stopdebankiers.com/achter-de-glitter-van-het-songfestival-woedt-oorlog-en-veel-corruptie/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OMG....'Russian Meddling'.

  Fox News host speaks Russian on air in outburst to ‘potential Russian overlords’

  https://www.rt.com/viral/388200-fox-clapback-russian-overlords/?utm_source=spotim&utm_medium=spotim_recirculation&spotim_referrer=recirculation

  Het zullen je bondgenoten maar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Boris Johnson warns Russian meddling in UK General Election is 'a realistic possibility'

  http://www.express.co.uk/news/uk/804001/General-Election-2017-Russian-meddling-realistic-possibility-Boris-Johnson-Theresa-May

  Alleen, wie (zie lezerscommentaren) gelooft Boris Johnson?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelooft Boris Johnson het zelf?

   Johnson, en zoveel andere politici uit de Eurozone doen me denken aan de Europese variant van de quote:

   'Washington is Hollywood for ugly people'

   Verwijderen
 14. The McCarthyism of Russia-gate

  Civil-liberties nightmares about the Surveillance State are coming true, but – since the victims are former Donald Trump advisers – many of the usual civil-liberties defenders are strikingly silent, reports Robert Parry.

  https://consortiumnews.com/2017/05/07/the-mccarthyism-of-russia-gate/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eurovisie dit jaar is GEWELDIG.

  Streaker bij het optreden van Oekraine...

  Beetje off topic wel...

  BeantwoordenVerwijderen