woensdag 23 juli 2014

Agressieve Anti-Rusland-rol Waterdrinker en Telegraaf Part 2/2

ENGLISH SUMMARY BELOW. Gisteren maandag 22 juli een alleszins aardige reportage van Pieter Waterdrinker vanuit de Krim, maar wat hij 12 juli 2014 op de buitenlandpagina van de Telegraaf van zijn hand liet optekenen op pagina 11 is opmerkelijk.

Allereerst laat hij twee Joodse Russen aan het woord (de ons onbekende Bersjidski en de wel bekende pop-criticus en vaak provocerende Artjom Troitski) die zeggen het land te verlaten omdat ze het "hysterische, militaristische en agressieve klimaat" zat zijn. Het is natuurlijk prima dat je ook die mensen aan het woord laat, maar het wordt weer heel vreemd, als je in je krant nog nooit zo'n artikel gewijd hebt aan de 100.000+ Oekraïeners die hun land verruild hebben voor Rusland, niet vanwege een "klimaat", maar vanwege echte, reële bommen en fragmenten van bommen. Dat dus negerende maar aan de hand van deze 2 Russische Joden, laat Waterdinker zich verleiden tot de volgende stellingnamen:

"... We weten wat ervan gekomen is: uitbreiding van de NAVO naar het oosten, een bewind in Moskou dat onder leiding van Vladimir Poetin anti-westerser is dan ooit".

Dit is dus een stuk journalistiek, dat niet alleen kort door de bocht is, het is gewoon een kletsverhaal. Het leuke is, dat een normaal logisch denkend mens, de idioterie en de onzin gewoon zelf in Waterdrinker's zin kan waarnemen. Maar voor wie daar nog wat hulp bij nodig heeft, wij zijn de beroerdste niet en daar gaan we:

Waterdrinker schuift de schuld voor de uitbreiding van de NAVO in de schoenen van Putin! Putin, die juist het meest last heeft van die uitbreiding, die ook tegen alle afspraken is, krijgt van Pieter de zwarte Piet!

Tussen neus en lippen spreekt hij over "een bewind", nou, dat beschouwen wij als zijn liederlijke vrijheid, maar is wel genoteerd.

Hij noemt Putin anti-westerser dan ooit! Putin nodigt in Sotshi de hele wereld uit en op Rutte na laat het hele Westen verstek gaan. Putin heeft een telefoonrekening die hoger is dan ooit, dagelijks bellend met Rutte, Merkel, Obama, Hollande, maar is volgens Pieter "anti-westerser dan ooit". Als het aan Putin lag hadden we al lang een visa-vrij regime tussen Nederland/Europa en Rusland, maar de EU wilde niet, maar volgens Pieter is Rusland: "anti-westerser dan ooit". Zou het zo kunnen zijn dat juist het westen anti-Russischer is geworden? En dan met name de regeringen, want de bevolkingen van Rusland en West Europa doen zaken met elkaar, hebben vriendschappen, trouwen met elkaar, kunnen het eigenlijk prima met elkaar vinden. Maar Waterdrinker is nog niet klaar en nu komt het:

"Met als (voorlopig) dieptepunt de honderden doden die zijn gevallen in Oost-Oekraïene en de Russische annexatie van de Krim. "Mijn droom ligt nu in duigen", liet Bersjidski weten, terwijl zijn koffers al klaarstonden voor zijn huidige woonplaats Berlijn".

Allereerst is bij de hereniging van de Krim met Rusland geen dode gevallen, dat heeft Waterdrinker volgens mij gisteren nog in de uitzending bevestigd, dus wat hij dan "de annexatie van de Krim" noemt, wat die in het rijtje met honderden doden doet, is al de eerste vraag. Maar Poetin de zwarte Piet geven voor de honderden (burger)doden in Oekraïene, zonder ook maar het Oekraïense "bewind" te noemen of de rol van het Amerikaanse "bewind" en hun CIA-agenten in Oekraïene, is gewoon de wereld op zijn kop zetten.

Als u denkt dat dit het was? Nee, het toefje slagroom op de potsielijke taart van Waterdrinker komt als hij met zijn Telegraaf de Russen de les gaat lezen over "nuance in het Russische debat".

"Doorgaans is de nuance in het officiële Russische debat amper te vinden."

Het zijn dit soort stuitende stukjes die op oorlog beluste politici dekking verschaft. En dat is buitengewoon schadelijk en gevaarlijk. Wij hadden van de in Haarlem geboren Zandvoorter meer verwacht dan dit.

ENGLISH SUMMARY

Please see what PIETER WATERDRINKER writes on Saturday 12 July in screeming Dutch Tabloid, "De Telegraaf", the war promoting Holland's biggest newspaper:

"... We know what has come from all this: extention of NATO to the East, a regime in Moscow that under the leadership of Vladimir Putin has turnt more anti-western than ever. With as a (preliminary) low, the hundreds of dead, victim of the civil war in East Ukraine and the Russian annexation of Crimea. "My dream is scatterred", adds Bersjidski, while his suitcases stood ready for his current home in Berlin."

Pieter Waterdrinker quite remarkably relates Putin and nobody else with the hundreds of dead in East Ukraine. And in Crimea. In Crimea? Yes, in Crimea. But there were not any deads in Crimea. Correct. But that does not mean that Peter Waterdrinker and Telegraaf cannot relate Putin to any deads in Crimea! They just make the impossible possible! Welcome to the world of Telegraaf and romancier Pieter Waterdrinker!

13 opmerkingen:

 1. Ik probeer uitlatingen van mensen als Pieter Waterdrinker zoveel mogelijk te mijden, maar ik heb hem per ongeluk wel eens gezien bij Pauw & Witteman en ook bij het programma Boeken. Zijn manier van redeneren heeft een hoog keukentafelgehalte, wat ik hem niet kwalijk neem als hij enthousiast vertelt over zijn leven in Rusland, maar wat zorgwekkend is als het over serieuze politieke onderwerpen gaat. Ik begrijp niet waarom een nou niet echt geniale romancier (want zo ziet hij zichzelf het liefst, begreep ik uit het gesprek in het programma 'Boeken') zo serieus wordt genomen. Of zou het gebrek aan beter zijn? (en hij gaat graag in op alle uitnodigingen want dat stimuleert zijn boekverkoop, en in z'n literaire activiteit zoekt hij natuurlijk toch vooral bevestiging). De clichés die hij vertelt lees je op elke facebookpagina van studenten die drie maanden op stage zijn in Rusland.

  Ondertussen melden de Russische media dat foto's van het BUK-afweergeschut met nummer 312 dat volgens de machthebber in Kiev gebruikt zou zijn, en waar foto's van op internet zouden zijn gepubliceerd, eigendom is van oligarch Kolomoiski, die ook al een onfrisse rol heeft gespeeld in Mariupol' en Odessa. Hij heeft met zijn geld een aantal privé-eenheden samengesteld en die voorzien van wapentuig. De zogenaamde gesprekken tussen de 'separatisten' zijn ondertussen ook onderzocht. Ten eerste blijkt het niet om 1 gesprek te gaan maar zijn verschillende gesprekken (slordig) aan elkaar geplakt waarvan er 1 een dag voor de ramp zou hebben plaatsgevonden. Een van de mensen die het gesprek gevoerd zouden hebben (volgens de foto) is ook getraceerd en die heeft niets met de zaak te maken. Zo schijnen (ik heb dat zelf niet gelezen of gehoord) er ook foto's op internet zijn verschenen waaruit zou blijken dat de 'separatisten' zich bezig zouden houden met het plunderen van eigendommen van de slachtoffers. De Russische tv heeft laten zien da het hier gaat om fotoshots van filmbeelden. Zo zien we dat de gouden ring, die gestolen zou zijn in een doosje wordt gedaan en dat de 'separatist' die een knuffel omhoog houdt, vervolgens een kruis slaat en de knuffel weer neer zet. Zo zien we alle zogenaamde 'keiharde bewijzen' vrij eenvoudig ontkracht worden. En even voor alle duidelijk, ik geloof niet alles wat de Russische media beweert...

  Met andere woorden: voorlopig hebben de 'bewijzen' veel overeenkomsten met de foto's en het reageerbuisje van Colin Powell...

  Nou, maar hopen dat er met de zwarte dozen niet gerotzooid wordt, maar om eerlijk te zijn heb ik daar al niet veel vertrouwen meer in...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die dozen zijn niet te manipuleren, zat natuurlijk geen defensie detector tegen rakketten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De uitkomst, indien zeer usa/oekr negatief kan natuurlijk wel gemanipuleerd en gestuurd worden. Wat dat betreft is onderzoek in Royal England wel "apart".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het volgende lulverhaal op het AD.

  Wilt u even lachen in deze trieste tijd?

  "Aleksandr Chodakovski liet weten dat hij pas op het moment van de ramp had gehoord dat de rebellen de beschikking hadden over de luchtdoelraketten."

  De rest van het verhaal sluit naadloos aan op de "bewijzen" die John Kerry dacht te hebben. En ik weet niet wat u denkt over die gaten in het wrakstuk (zie foto in de link). Dat zijn géén gaten van scherven maar van kogels.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3696612/2014/07/23/Rebellenleider-Oekraine-erkent-bezit-BUK-raketten.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Aha, dit wist ik nog niet maar het maakt wel een hoop duidelijk. Bedankt voor de info.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Dat is nog mooier, Als hij het dan ook nog even in de openbaarheid gooit zijn wij ook van de Corriere della Sera af.

   Je kon gisterenavond in het AD al lezen dat men op zoek is naar een "diplomatieke" oplossing. Die kwam er via de term "vergissing" wat zoveel wil zeggen als "Friendly fire", als je in dit geval over "Friendly" wil spreken dan.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Chodakovski ontkent uitspraken, zie http://slavyangrad.wordpress.com/2014/07/23/khodakovskiy-reuters-article-contains-false-statements-about-militia-and-mh17-and-video-proves-it/

   Verwijderen
  7. SDR, wat mijn onderbuik me al zei, verwoord jij. Inderdaad, natuurlijk gaan er MILIT... sorry, ik bedoel politie-agenten naar toe, vandaar ook het continue doorzagen over "geen respect" daar. En... "nu schieten ze weer een vliegtuig uit de lucht". Je zult nooit horen: "en nu vliegt en bombardeert het Oekie-leger daar nog steeds". Het probleem is dus niet dat het Oekie leger vreedzame Oekraïense burgers bombardeert en doodt (nog nooit iemand over gehoord op NL-radio), maar dat die militaire jets uit de lucht gehaald worden (veelal nog zonder slachtoffer!) . Schandalig gewoon dat die "bandieten" dat doen. Ohh, wat hoop ik dat Orwell nog mee kan kijken van boven!

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Ja ja, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Nu hebben wij te maken met een overgelopen Oekraïense soldaat. Die Oekraïense uniformen moeten hoe dan ook verklaard worden. Maar niet op de meest logische manier dat het gewoon Oekraïense soldaten waren, welnee het was één overgelopen soldaat die nog bij zijn Oekraïense makkers zat.

  http://consortiumnews.com/2014/07/22/the-mystery-of-a-ukrainian-army-defector/

  BeantwoordenVerwijderen