woensdag 30 juli 2014

BREAKING: Vice Premier Volksrepubliek Donetsk doet dringend beroep op Internationale Gemeenschap

ENGLISH SUMMARY BELOW. De Volksrepubliek Donetsk, bij monde van vice-premier Andrei Purgin, doet een dringende oproep aan de wereld. Een oproep die uitermate serieus genomen dient te worden, en niemand die kan zeggen dat er met deze mensen niet te praten valt. Maar valt er met Kiev te praten? We herinneren er ook aan dat DNR/LNR de eerste schoten in het conflict niet gelost heeft. Kiev begon met schieten.

Andrei Purgin doet een -als je door de regels heen leest- bijna emotionele oproep op tot een staakt het vuren en het starten van onderhandelingen of gesprekken (met Kiev nemen wij aan).

Voordat er nu mensen gaan reageren en zeggen, "ja, hij staat nu op verliezen en nu wil hij praten". Er kon een paar dagen geleden ook gesproeken worden, DNR, ziet wat er van het vechten komt, de burgerslachtofferaantallen stijgen en lopen in de tientallen per dag en het Oekraïense leger gebruikt met de dag zwaardere en onnauwkeurigere wapens, inclusief verboden wapens zoals fosforbommen en clusterbommen. DNR zou er ook voor kunnen kiezen om tot het gaatje te gaan, maar dat willen ze niet. Zij zijn bereid tot het zeggen van "ok, het was wat het was, zo kan het niet verder, oplossen"

Rutte en Timmermans hebben een unieke kans om een rol hierin te spelen want DNR herhaalt nogmaals de bereidheid de veiligheid van de onderzoekers van de rampplek te garanderen. Rutte en Timmermans moeten hun relatie met de Oekraïense authoriteiten gebruiken om hen tot hetzelfde te bewegen als waartoe DNR bereid is: stoppen met vechten en beginnen met praten. Beter laat dan ooit. Lees onderstaand de integrale verklaring.

29 Juli 2014 22:30 uur MEDEDELING VAN ANDREI PURGIN, VICE-PREMIER VAN DE VOLKSREPUBLIEK DONETSK (DNR)

Enkele dagen geleden heeft de Regering van de Volksrepubliek Donetsk medegedeeld bereid te zijn tot het éénzijdig staken van gevechthandelingen en het beginnen van onderhandelingen. Echter, hebben de Oekraïense machthebbers de gevechtshandelingen niet gestaakt. Daarenboven maken zij actief gebruik van luchtaanvallen, raketsystemen "Grad", de bij internationale conventie verboden fosforbommen en clusterbommen op bevolkte punten en burgerbevolking. Op deze wijze gaat de Oekraïense macht door met escalatie van het conflict.

In verband hiermee richten wij ons op de internationale gemeenschap en op de waarnemers van de OVSE en verzoeken hen aandacht te schenken aan hetgeen zich afspeelt in DNR en LNR (Volksrepubliek Donets en Volksrepublie Lugansk). Kiev treineert het voeren van onderhandelingen en gaat bewust door met de gevechtshandelingen.

Ik stel nogmaals, dat de leiding van DNR en LNR bereid is tot onderhandelingen, en ik bevestig ook dat we bereid zijn veiligheid te garanderen aan de Nederlandse en Australische experts om hun werk ongestoord te kunnen doen op de rampplek van de Maleisische Boeing.


Pers-centrum DNR ©

BRON.Onderstaand de Russische originele versie.

29.07.2014 22:30 ЗАЯВЛЕНИЕ ВИЦЕ-ПРЕМЬЕРА ДНР АНДРЕЯ ПУРГИНА

“Несколько дней назад Правительство Донецкой Народной Республики заявляло о готовности в одностороннем порядке прекратить боевые действия и начать переговоры. Однако, украинские власти не прекратили боевых действий. Более того, они активно применяют авиацию, ракетные системы “Град”, запрещенные международной конвенцией фосфорные заряды и кассетные бомбы по населенным пунктам и гражданскому населению. Таким образом, украинские власти продолжают эскалацию конфликта.

В связи с этим, мы обращаем внимание международного сообщества и наблюдателей ОБСЕ на происходящие в ДНР и ЛНР события. Киев затягивает проведение переговоров и сознательно продолжает боевые действия.

Еще раз заявляю, что руководство ДНР и ЛНР готово к переговорам, в также подтверждаю готовность обеспечить безопасность голландских и австралийских экспертов при выезде для беспрепятственной работы на месте крушения малазийского “Боинга”.

Пресс-центр ДНР ©

ENGLISH SUMMARY BELOW

DNR (Donetsk People's Republic) does an urgent appeal to the World, the OVSE and the powers in Ukraine to cease fire and start talk or negotiations. They confirm their repeated readiness to a onesided ceasefire and to talks, but they point that previously Ukrainian authorities have not shown reciprocative action. They also point that with Kiev's use of every day's heavier waepons, among others, aviation, Grad, the illegal phosphor and casette (fragmentation) bombing. Kiev should stop delaying entry into such talks. DNR also confirms repeated readiness to guarantee safety to Australian and Dutch investigators in order to enable them an undisturbed working environment for the experts on the Malesian Boeing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten