zaterdag 26 juli 2014

Zwaarste gevechten tot nu toe; tientallen doden en gewonden; Gebruik fosfor.

UPDATE: MORE INFO ON THE FOSFOR ATTACK: http://en.ria.ru/world/20140726/191306382/Ukraines-Army-Fires-Phosphorus-Bombs-at-Donetsk--Peoples.html

ENGLISH SUMMARY BELOW. "Het lijkt erop, van wat ik tot nu toe gezien heb, dat vandaag de vreselijkste beschieting van Lugansk door de Oekraïeners was. Ze sloegen hard toe, zelfgangers en tulpen (tulp is een bomsoort) vanuit alle posities. Opnieuw begonnen mobiele terroristen te werken met lichte bommenwerpers. Er zijn minimaal 19 burgers omgekomen. Daarbij hebben de "Oekies" ook de voorstad Roskoshn beschoten met GRAD (ongeleid raketsysteem). Er is niks meer van hem (de voorstad) over." Aldus LNR journalist Alexei Toporova op zijn facebook pagina, vandaag 26 juli 2014.

Life News rapporteert 24 omgekomen mensen in Lugansk vannacht en zeker 85 gewond. Het gaat om een groot offensief van het leger op de stad.

De beschieting die met het offensief gepaard ging begon rond 18.00 uur vrijdagavond 25 juli 2014. Rond 04.00 vanochtend vond weer een verheviging plaats.

In Donetsk is de situatie vergelijkbaar: doden en gewonden. En Oekraïense tanks die de stad binnenkomen vanuit de westzijde en de kant van het vliegveld. Echter hier wordt ook melding gemaakt door het verzet van gebruik van FOSFORBOMMEN door het Oekraïense leger in de wijk Mandrikin. Aldus reportages van Vesti.ru en 1TV.ru.Strelkov, de legerleider van het verzet, houdt de moed erin en spreekt ook over diverse afgeslagen aanvallen van "de opponent" en dat hij over 2-3 weken met verse krachten ook in staat zal zijn terug te slaan. Hij zegt daar voldoende krachten voor te hebben. Of hij die tijd nog krijgt valt te bezien. Maar hij doet ook een beroep op zijn eigen bevolking zich aan te melden bij zijn leger. "Er zijn voldoende aanmeldingen, maar meer is beter.". In tegenstelling tot het Oekraïense leger waar mannen gedwongen worden te vechten met hardverscheurende beelden tot gevolg, strijdt het verzet op basis van vrijwilligheid. NOS correspondent DJ Godfroid omschrijft de situatie via twitter met een understatement:

David Jan Godfroid ‏@djmoskou · 1 u

Situatie in Oost-Oekraine momenteel instabiel en niet echt veilig. Meldingen van gevechten op verschillende plaatsen

Trouwens, misschien is het een idee als u hem nog eens twittert ‏(@djmoskou) hoe het nou zat. Want een maandje of 2 geleden met de raketaanval op eveneens Lugansk zij hij dat het Oekie leger heel voorzichtig bombardeert. In ieder geval niet daar waar burgers in het geding zijn. Ik kan het hem per twitter niet meer vragen, want de door mij betaalde staatsjournalist heeft me geblokkeerd. Terwijl ik toch zo'n betrokken burger ben. Maar van de staatsjournalist mag je waarschijnlijk wel betrokken zijn, maar het moet niet "te" worden, en je moet niet zijn werk gaan overnemen...

ENGLISH SUMMARY

Tens of killed people. Many more wouded. It seems Ukrainian forces have started a massive end attack on Donetsk and Lugansk. Reports of fosfor being used by that same Ukrainian army.

2 opmerkingen:

  1. http://langleveeuropa.nl/2014/07/herdenking-mh17-beklemmend-griezelig-en-gevaarlijk/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://stopthebanksters.eu/herdenking-mh17-beklemmend-griezelig-en-gevaarlijk/

    BeantwoordenVerwijderen