donderdag 24 juli 2014

Twee journalisten opgepakt door Kievs regime (inmiddels vrij!); 1 journalist ontvoerd door Verzet

UPDATE 26-72014: Anton Skiba, journalist van CNN is ook weer vrij. Hij is zwaar toegetakeld. Hij was ontvoerd door mannen zonder insignes op de kleding. Hij zou gepakt zijn omdat hij de vijand informatie over de DNR, Volksrepubliek Donetsk, gegeven zou hebben. http://lifenews.ru/news/137345

UPDATE: Ook Graham Philips vrij en op het vliegtuig naar the UK gezet en inreisverbod voor 3 jaar. Hij zegt dat hij -in tegenstelling tot Vadim NIET geslagen is- dus Vadim had het iets te scherp aangezet. De door het verzet ontvoerde Anton Skiba zit nog altijd vast. ENGLISH INFO BELOW. Graham Philips, verbonden aan RT, en Vadim Aksyonov, verbonden aan ANNA-News, zijn gemarteld nadat ze bij het vliegveld van Donetsk dinsdagavond door het Oekraïense leger ontvoerd zijn. De twee maakten deel uit van een groep van 4 die ontvoerd werd.

Vadim Aksyonov is inmiddels vrijgelaten en heeft bovenstaande verteld aan RT. Het lot van de Schotse Brit Graham Philips is onbekend; hij wordt nog vastgehouden, aldus ANNA news aan RT. Volgens de ANNA nieuwsdienst is Vadim Aksyonov in een "vreselijke staat" omdat hij een dag niet geslapen had en gemarteld is.

Vadim vertelt hier (in het Russisch), nadat hij zichzelf een beetje opgelapt had, het verhaal zoals hier beschreven. Zijn uitspraken, inclusief over het martelen en het schreeuwen, zijn hiermee bevestigd.

De journalist vertelde RT hoe hij en Graham Phillips vastgehouden werden:

"We werden gevangen op het vliegveld (van Donetsk). Graham rende naar het parkeer terrein, ik rende achter hem aan. Toen werden we door mannen met geweren gepakt. Ik zag het officiële leger embleem voordat ze zakken over onze hoofden trokken".

Toen ze naar cellen werden gebracht bij een checkpoint, werden ze gemarteld en geslagen, voegt hij toe.

"Eerst waren we samen, daarnaar apart. Ik hoorde Graham schreeuwen van de pijn en hij hoorde mij schreeuwen." Hierboven nogmaals het nieuws over Vadim Aksyenov, nu wel met English Subtitles, maar minder uitgebreid dan het interview in het Russisch. In deze Anna-news flash wel weer extra interessante en uitermate belangrijke info over deportaties van vreedzame burgers die gestemd hebben bij het referendum over onafhankelijkheid van LNR en DPR (Lugansk Voks republiek en Donets Volks Republiek)

Volgens Aksyonov zijn ze toen naar een andere locatie gebracht. Hij hoorde dat Phillips werd achtergelaten in de stad Krasnoarmeisk in de Donetsk-regio, Oost-Oekraïene. Hij denkt dat Graham Phillips wellicht meegenomen is naar Kiev of Zaporizhie een stad in het zuiden of naar de stad Uzhhorod in west Oekraïene. Volgens Brandwatch is Phillips de populairste twitteraar over Oekraïene. Hij werd al eerder 36 uur vastgehouden door Kiev militairen.

CNN medewerker ontvoerd

CNN heeft opgeroepen tot vrijlating van een locale producent die aan het werk was in Oost Oekraïene en volgens hen door anti-Kiev militanten is ontvoerd. Het tv kanaal uit de VS zegt dat leden van de Volks Republiek Donetsk (DPR) Anton Skiba openlijk gearresteerd hebben, twee dagen geleden, op beschuldiging van terrorisme en spionage. CNN heeft eerst geprobeerd in directe onderhandelingen met DPR de man vrij te krijgen, voordat ze met de open oproep kwamen.

Al 7 journalisten gesneuveld

Juni:

Anatoly Klyan, TV1.ru, doodgeschoten door Kiev getrouwen

Igor Kornelyuk, Rossiya TV, bom*

Anton Voloshin, Rossiya TV, bom*

Mei:

Andrea Rochelli, Italië, mortier*

Andrey Mironov, mortier*

In mei en juni zijn ook nog 2 journalisten van het Russische Zvezda en 2 journalisten van LifeNews ontvoerd door de Nationale garde, Kievse militairen.

* volgens onze info kwamen de bommen en mortieren ook in deze gevallen van het Kievse regime, maar het artikel waaruit we citeren spreekt daar niet over. Info ook verder op onze site. Foto is van Anatoly.

Dit artikel is gebaseerd op dit artikel in het Engels.

ENGLISH SUMMARY

This article is based on this RT article in English: http://rt.com/news/175284-ukraine-contributor-phillips-hostage/

UPDATE: Graham Phillips free! He says he was not beaten, so Vadim's first info was not completely correct. We changed the header. Anton Skiba, journalist from CNN held by the Seperatists still not released.

This is Graham Phillips' website: http://grahamwphillips.com/ UPDATE 26-7-2014: Anton Skiba released also. He was beaten. "By unidintified men, for giving info about Donetsk People's Republic to the enemy". http://lifenews.ru/news/137345

Geen opmerkingen:

Een reactie posten