woensdag 23 juli 2014

RADIO 1 Deze ochtend 23-7-2014

ENGLISH TRANSLATION BELOW. Radio 1 deze ochtend met Willemijn Veenhoven houdt niet op om maar met woede te komen over de ramp. Woede, sancties (tegen Rusland natuurlijk), ingrijpen. "Dat voelen we allemaal". Het zou Willemijn sieren als ze sprekende over gevoelens voor zichzelf bleef praten. Of mensen woede of verdriet, of verslagenheid voelen, maken ze zelf wel uit. En als het woede betreft, dan is het aan hen om te voelen tegen wie. Hoe oprecht is het om Poroshenko bloemen te zien leggen, terwijl hij betreffende de 46 vermoorde vreedzame burgers op 2 mei in Odessa nog niemand gearresteerd heeft terwijl de beelden overduidelijk zijn, en vele daders live in actie te zien zijn? HIER.

Wij komen trouwens spoedig met een nieuw artikel over Odessa met nog meer horrific bewijs van de moedwillige slachtpartij.

We zouden wellicht met Willemijn een stuk mee kunnen gaan als de berichtgeving en de verontwaardiging een beetje gelijk verdeeld was. Maar de complete, maar dan ook complete afwezigheid van berichtgeving, laat staan enige compassie, in de Nederlandse journalistiek over het lijden van de Oost-Oekraïense burgerbevolking onder het juk van het Oekraïense regime, maakt het wel een beetje selectieve verontwaardiging. Maar als je dan toch boos wilt zijn en stel dat het verzet inderdaad per ongeluk die trekker heeft overgehaald (moet nog allemaal bewezen worden), denk dan ook eens aan het regime dat dag in dag uit die bevolking bombardeert, en daar dan plots een verkeersvliegtuig naartoe dirigeert terwijl de meeste andere vliegtuigen juist om dat kleine stukje gevechtsgebied gestuurd worden. Wetende dus dat het verzet daar inmiddels terugschiet op die vliegtuigen en dat de Oekraïense gevechtsvliegtuigen zich wel vaker achter burgertoestellen verschuilen. Maar dat is dus zo'n typisch onderdeel wat in de Nederlandse media niet of nauwelijks besproken wordt. En ook, waarom schiet het verzet in de lucht?

Nou, het antwoord op die vraag is te zien in het onderstaande filmpje van 21 juni 2014. Maandag jl. dus. Heeft u daar al iets van gezien bij het NOS journaal? Burgerslachtoffers en vernietigde huizen. Voor de burgers in Oost Oekraïene is het dagelijkse kost. Mede mogelijk gemaakt door Hans van Baalen, die het eind juni nog allemaal prima vond, en de Nederlandse regering.Een maandje eerder, begin juni, was het raak in Lugansk met een airstrike, niets over gehoord in de Nederlandse media, vele burgerslachtoffers, info, nogmaals HIER (must see) en HIER. En zegt Putin dan iets heel erg geks wanneer hij stelt dat wanneer er een staakt-het vuren was geweest en er onderhandeld zou worden in plaats van gevochten dat de ramp voor de plaatselijke en Nederlandse bevolking er niet geweest was? En dat deze ramp de partijen nu bijeen moet brengen en niet verder uitelkaar drijven? En dat hij best zijn invloed wil gebruiken om de separatisten tot staakt het vuren te bewegen maar waarom doet NL/USA niet hetzelfde ten opzichte van het Oekraïense regime? Waarom zeggen we in Nederland niets tegen Poroshenko? 0,0! Poroshenko bombardeert zelfs nog het treinstation van Donetsk terwijl de Maleisische waarnemers hun hielen nog niet gelicht hebben.

Rutte kan nu leiderschap tonen. Zeker nu het "bewijs" tegen Rusland en het verzet steeds verder verschompelt. In plaats van weer over sancties te beginnen en de Russische beer verder te sarren, kan hij zeggen: "Houd op met zwarte Pieten! Rusland, Oekraïene, Poroshenko, Putin, allemaal, aan tafel, en oplossen nou!". Donbass een grote mate van zelfstandigheid, maar misschien nog net een beetje onder de Oekraïense paraplu, Oekraïense troepen terug de kazernes in, en het verzet de wapens neerleggen.

ENGLISH SUMMARY

It is Holland's national day of mourning. All morning long Willemijn Veenhoven of Dutch radio 1 is trying to talk her listeners into "anger" (against Russia and the seperatists of course, need to say?). And at the moment of speaking it's all about sanctions to Russia. Nobody mentions on Dutch radio the role of Ukraine. They are bombing the civilians ruthlessly, and yes, the resistance is shooting back. Possibly by accident they shot the plane (still nothing confirmed or proven yet, all is possible). Knowing that the resistance is shooting on planes in that relatively small part, Ukraine suddenly directed MH17 into this area of great turmoil. And why the resistance tries to get rid of these planes, shows the video above with the results of another air-raide killing civilians and devestating properties. Made possible also by Hans van Baalen, VVD-party-member just like prime Minister Mark Rutte. Hans "Mr Maidan" Van Baalen found everything going quite well in Ukraine, still at the end of june, ignoring completele the great tragedy going on at that time already. In European Parliament van Baalen continuously works on more sanctions against Russia. All atrocities committed by the Ukrainian government remain uncommented. When do Rutte, Timmermans or van Baalen start to push Poroshenko into ceasing fire? Agreeing with Putin that he would do the same with the resistance, something positive could come out of this tragedy. Talking solely about new sanctions to Russia does not bring us anywhere but further from any solution.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten