woensdag 22 november 2023

Vrijheidskaravaan FVD nog één keer op tour op verkiezingsdag

Vandaag verkiezingsdag 2023. Wij waren even na achten aan de beurt. Hier 2 x Baudet. Who else?

We reden even door naar Amsterdam waar Thierry en zijn team met FVD vrijheidskaravaan nog één keer op tour ging door de Randstad.

Verslag FVD Vrijheidskaravaan

HIER (onze eigen) beelden van het vertrek van de karavaan vanaf een parkeerplaats aan de Zuider IJdijk. Eerste stop was bij het ADO stadion in Den Haag waar Thierry op de bus klom. Via een lus bij de Hofvijver, zette de karavaan koers richting Rotterdam. Het was koud en de maag begon te knorren, en dat had Thierry waarschijnlijk aan zien komen, want alle aanwezigen werden bij de Kuip getrakteerd op hamburgers, friet en een drankje. Thierry, doorknokkend als een Tijger, sprak daarna de menigte voor de Kuip toe.

Wat gaat het worden vanavond?

Wij weten het niet. Maar wat we wel weten, is dat de oppositie-politicus, in het Nederland waar iedereen van een bepaalde leeftijd Fortuyn en van Gogh, al dan niet in het hart maar dan toch minimaal op het netvlies hebben. Dat nooit meer, klonk het toen. En wat zagen we deze verkiezingscampagne? Dat 2 x in circa 3 weken de oppositie-politicus met een serieuze aanslag en een regelrechte moordaanslag te maken kreeg.

Weggemoffeld

Het "incident" werd weggemoffeld in de journaals tussen "ander" verkiezingsnieuws. En vandaag, nog geen 48 uur later, horen wij er niks meer over. De stilte is oorverdovend. Geen Rutte op tv met een verklaring; geen journalisten of andere politici die verantwoording eisen van Rutte of de Minister van Justitie en VVD-lijsttrekker Yesilgöz, geen nieuws hoe wat en waar over de dader. Mogelijk loopt die alweer vrij rond, misschien ook niet. Niemand die het weet. FVD, stoer, klaagt nergens over hoewel ze alle reden zouden hebben. Die willen in dit persoonlijk geval, niet te hard gaan schreeuwen. Hen gaat het opkomen voor andere beter af dan voor zichzelf. Of overdrijf ik nu? Romanticeren wij? Ik denk het niet.

Niks veranderd

Er is sinds Fortuyn, bij de macht, en het kartel-journaille, in Nederland, helemaal niks veranderd. Dat is niet goed voor het gemoed. Baudet knokt als een leeuw. Een klinkende uitslag, die als een overwinning zou voelen, zou een enorme oppepper zijn. We gaan het zien vanavond.


Verkiezingen 2023 zullen de geschiedenis in gaan als de smerigste en geweldadigste van de afgelopen 20 jaar, waar een vier-strijd om de grootste te worden (helemaal niet zo relevant in een coalitie-land) tot mythische proporties werd opgeblazen, en twee geweldadige aanslagen op de enige echte oppositie-politicus, één nota bene 2 dagen voor verkiezingsdag, tot een voetnoot werd gemanouvreerd. Foto Blik Op NOS-journaal, 22-11-2023, vlnr Pepijn van Houwelingen, Thierry Baudet (2 x aanslag op het hoofd), Lidewij de Vos, Freek Jansen. 4 Dappere strijders.


1 opmerking:

  1. Het heeft helaas niet mogen baten want ze verliezen 2 Kamerzetels.
    Gecondoleerd.
    Nu maar hopen dat Wilders zijn poot stijf houd en de klimaatonzin, het stikstof beleid, uit de EU en de asielcrisis de boventoon laat vieren.
    Dit zijn juist ook raakvlakken met FvD dus de "strategische stemmer" heeft FvD eigenlijk de nek omgedraaid door Wilders groot te maken.

    BeantwoordenVerwijderen