zaterdag 11 november 2023

Vanessa Beeley over genocide die Israel pleegt

Wij kunnen er niks aan doen. We zijn gewoon fan van Vanessa Beeley. Wat een powervrouw. Een autoriteit op het gebied van Palestina en Syrië. We gaan eens luisteren naar haar gesprek met Kevork, en halen er wat punten uit.


1. Israel als bezettingsmacht heeft een verantwoordelijkheid voor het land dat ze bezetten en degenen die ze onderdrukken. Behalve dat dit natuurlijk logisch is op basis van gewoon gezond verstand, geldt dit ook op basis van Internationaal recht. Het bombarderen van deze gebieden en deze mensen is illegaal.

2. Helicopters (van de Zionisten) en Apaches schoten op van alles en nog wat. Veel van het puin na de Hamas aanval, komt dus van zionistische kant. Daarbij houden de zionisten 5.000 Palestijnen vast. 5.000 Gijzelaars, kun je zeggen, geen (eerlijk) proces, niks, jaren vast, voor niks, gewone mensen. Inclusief kinderen, honderden zelfs jarenlang.

3. "Hamas gebruikt menselijke schilden", dit naratief vindt al plaats sinds Britse bezetting begin 1900. De Britten gebruikten al Palestijnen als menselijk schild.

4. Israel geeft toe zelf op eigen mensen te hebben geschoten. Het was moeilijk voor ze onderscheid te maken tussen wie, wie was en "dus" besloten ze maar op alles en iedereen te schieten.

5. Kevork vraagt Vanessa of het gebruik van de termen "genocide" en "ethnische zuivering" op zijn plaats zijn (van de zionisten op Palestijnen). 

6. Vanessa gebruikt een mooie Engelse uitdrukking: "I don't think you can have a clearer cut as an example of genocide, plus the fact the Israelis themselves have admitted that this is an ethnic cleansing"

7. Er zijn documenten dat de zionisten de Palestijnen de Sinai woestijn in willen drijven, die dan nog zijn overgebleven en niet al voortijdig zijn gedood, vermoord, uitgehongerd of verdorst.

8. En dan willen de zionisten nog "een steriele zone" van 7 kilometer. Inhumaner ga je het niet krijgen.

9. Je kunt het noemen wat je wilt, Nakba 2.0 of whatever, maar het is gericht op een leven voor de overlevende Palestijnen zonder enige waardigheid, zonder infrastructuur.

10 Israel is een appartheidsregime en schendt elk humanitair protocol.

11. Gaza is LETTERLIJK een concentratiekamp; ik heb het opgezocht in een woordenboek. Israel controleert voedsel, brandstof, water. Op een punt controleerden ze zelfs dat ze maximaal 2000 Calorien kregen.

12. Ze vergassen ze niet, maar is doodbombarderen met explosieven 2 x zoveel als de kracht van de Hiroshima bom, dan beter?

13. Wat is "Hasbara"? Het is een communicatiestrategie, propaganda voor Israelische misdaden. De eerste dag ontkennen ze, dan heeft hamas het gedaan, en de derde dag zeggen ze dat ze een Hamas terrorist gedood hebben.

14. Ze (de zionisten) gebruiken witte fosfor. Sinds 2008 gebruiken de zionisten dit. De Gazanen weten wat het is.

15. Het vermeende gebruik van Hamas van menselijke schilden is nagenoeg nooit bewezen. (red.: Waarom zouden ze, wetende dat het voor de zionisten geen enkel beletsel is; eerder omgekeerd, hoe meer burgers, hoe liever ze er een bom op gooien)

16. Altijd de vinger naar de Palestijnen, zelden naar de zionisten; de palestijnen dienen gedehumaniseerd worden. Waar blijven de sancties tegen Israel, die menselijk schild gebruiken inclusief kinderen vaqn 3 jaar. Het is "well-documented"; waar blijven de sancties? Vanessa realiseert zich dat het een rethorische vraag is.

2 opmerkingen:

 1. Handvest hamas en haar islamitische gedachtengoed:

  Artikel 7: “De dag des Oordeels komt niet totdat moslims alle Joden ter dood hebben gebracht, totdat de Jood zich achter stenen en bomen verstopt. De stenen en bomen zullen zeggen: “O, moslims, o, Abdoela, er is een Jood achter mij, kom, en doodt hem”. Alleen de Gharkadboom zegt dit niet – want het is een Joodse boom.”

  Artikel 13
  Zogenaamde vreedzame oplossingen, op internationale conferenties, Initiatieven, pogingen tot vredesoplossingen en de internationale conferenties om het Palestijnse probleem op te lossen, zijn in tegenspraak met de beginselen van hamas.

  Israel kan niet anders als doorgaan met totale vernietiging van hamas.
  Hamas buit de Palestijnse bevolking van Gaza uit door tunnels te bouwen onder dichtbevolkte gebieden. Vaak zijn de toegangspunten van de tunnels verborgen tussen scholen, moskeeën, ziekenhuizen en andere civiele gebouwen.

  Alle dode Palestijnen zijn de schuld van de hamas kopstukken die nog leven en nog meer oproepen tot vernietiging van de staat Israel met haar joden.
  Deze kopstukken kunnen zich ook overgeven en beloven Israel nooit meer aan te vallen. Israel verder als staat erkennen.
  Dit doet de hamas beweging niet. Vrede met joden is geen oplossing volgens hun eigen handvest.
  Dan zit er maar 1 ding op.
  Gaza compleet van de kaart vegen zodat het gehele hamas tunnel netwerk vernietigd wordt.
  Einde oefening hamas.
  Onkruid trek je met wortel uit anders komt het weer terug.

  Je kunt janken hoe je wilt Blik.
  Jij hebt geen klote te zeggen over het voortbestaan van het joodse volk in eigen land.
  Oprotten kun je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie daar Julian Assange even in beeld van het filmpje van Blik.
  Zou die wikileaks verspreider het volgende ook nog kunnen herhinneren? Stamt nog van 30 November 2010

  WikiLeaks: Iran Misbruikt Rode Halve Maan en Smokkelde Wapens Naar Hezbollah

  En deze stamt nog uit 2017.
  Het opfokken van islamieten was toen ook al bezig
  Islamitische propaganda: het belang van Da'wah


  Tsja, wat moet je aanvangen met deze haatdragende randdebielen die het gemunt hebben op joden?
  Daar kun je gif op nemen dat het kruitvat een keer explodeert zoals nu het geval dus is.
  Israel en joden laten zich niet vervolgen door haatdragende islamieten.

  Weet je trouwens dat die nazi snorreman genaamd Adolf een hele goede band had met de moefti daar in palestina? ( Haj Amin Husseini) Vreemd, niet? Die moefti was ook zo'n jodenhater.
  Moet je gewoon eens lezen man.

  De moefti en de Führer

  BeantwoordenVerwijderen