zondag 19 november 2023

De Hete Lucht Campagne van Dilan en haar VVD-Spindokters

We aten gisteren ergens een broodje en daar lag de papieren Telegraaf; met prominent op de voorpagina Dilan Yesilgöz. We sloegen de krant open en rond pagina 4-5 een dubbele pagina met groot interview en nog een "Presidentiële" foto van... Dilan Yesilgöz. 

Schiphol

We reden rond Schiphol, en op de duurste lokaties: billboards van Dilan Yesilgöz, we reden langs bushokjes, en zagen... Dilan Yesilgöz, en we spraken met wat kennissen, en die vonden, "ze komt zo sympathiek over", Dilan Yesilgöz. 

Complimenten voor VVD-spindocters

We moeten het ze nageven, de VVD-spindoktoren van Dilan Yesilgöz leveren puik marketingwerk af. Ohh, ja, en nu komen we eigenlijk pas tot ons punt, 's avonds hoeven we maar de tv aan te knippen en we zien... Dilan Yesilgöz. HIER.

We gaan dit zeer korte reclame-spotje even met marketing-ogen ontleden:

(Vermoedelijke gecaste) Acteur: "Ik heb een migratie-achtergrond, zeer dankbaar om hier te wonen"

De spindokters kozen voor een man met "migratie-achtergrond" om bij Dilan zorgen te uiten over migratie: Geniaal! hier kan niemand aanstoot aan nemen. Veel beter dan een blonde Volendamse kaasboer, want dat zou associatie oproepen met weet ik niet wat allemaal. Deze man niet. Dilan had kunnen antwoorden: "Leuk. Ik heb ook een migratie-achtergrond". Maar dat doet ze niet. Dilan krijgt op deze manier nog meer autochtoonschap.

(Vermoedelijke gecaste) Acteur: "Maar hoe gaan we om met de grote stroom mensen die eraan gaan komen?"

Blijkbaar is het bij de VVD-spindokters niet de vraag of we een immigratiestroom krijgen; dat lijkt bij hen al vast te staan; de vraag wordt gereduceerd tot "hoe gaan we ermee om?"

Yesilgöz: "Veel mensen maken zich inderdaad zorgen over de hoge asielstroom."

Ze begint gewoon met het herhalen van de zorg of het probleem; een slim psychologisch trucje om -zonder dat je het met zoveel woorden zegt, te doen alsof je het met ze eens bent. Dat ze "aan je kant staat", de kern van de marketingboodschap die de spinkdocters bedacht hebben: Dilan Yesilgöz "aan jouw kant".

Yesilgöz: "Kunnen we die wel aan, terwijl er al zoveel problemen zijn? 

Ze doet nu net alsogf er gisteren een natuurprobleem zich heeft voorgedaan, terwijl immigratie toch echt bij het volle politieke bewustzijn en medewerken van haar en haar VVD de afgelopen decennia flink heeft kunnen doorgaan.

Yesilgöz: "Kunnen we als klein land wel zoveel mensen aan?"

Ook hier bevestigt ze het "natuurprobleem" achtige karakter wat de spindocters bedacht hebben. We zijn "een klein land", "kunnen we het wel aan?" nou we hebben nieuws voor Dilan: Dubai, klein land, 0% belasting, geen villa's voor asielzoekers, kunnen het prima aan. Monaco, klein land, kunnen het prima aan. En dan komt het:

Yesilgöz: "En daarom is het ook zo belangraijk, dat we in de politiek, die keuzes durven te maken"

Hallo?! Welke keuzes heb je het dan over? "Die keuzes". Is er iemand in de zaal die weet waarover ze het heeft? Behalve als je kijkt naar de afgelopen Kabinetten van haar baas Rutte dat en daar op door gaat, dat er dus niks gaat veranderen? Echt knap: zeggen dat het belangrijk is, "die keuzes" te maken, maar niemand die weet wat die keuzes zijn, of over welke keuzes ze het heeft: GE-NI-AAL! Zij en haar spindokters zijn qua gladheid als een aal een 2.0 versie van Rutte!

Pay-off: "Ik ben Dilan, en ik sta aan jouw kant"

Kortom: Dilan staat aan ieders kant! Dat is de mooiste politiek: gewoon zeggen dat je aan ieders kant staat! Dus Feyenoorders: Ze staat aan jullie kant! Maar Ajacieden hoeven zich geen zorgern te maken want: Dilan staat ook aan Jullie kant! En aan GeelWit's kant, KHFC's kant! Kozakken Boys! Dilan staat aan een ieders kant! GE-NI-AAL!


Foto Telegraaf, zowel op website, als in de papieren versie 2 maal: Dialn Yesilgöz op haar allerparmantigst, haar meest Presidentiële vorm. Hoeveel murw geslagen Hollanders gaan hier weer voor vallen woensdag? Complimenten aan haar marketing en spindokters-team, maar er moet wel gezegd worden, ze hebben ook wel middelen tot hun beschikking: een vette koffer met geld, de Telegraaf, de NPO (vanmorgen weer bij Rick Nieman), een NOS journaal dat 2.000.000.000 belastinggeld naar Oekraïne even wegmoffelt, etcetera, etcetera.

1 opmerking:

 1. PVV is de enige juiste oplossing voor ons kaaskoppen.
  Hoe gevoelig dit ook klinkt.
  Helaas zijn Nederlanders teveel gebrainwasht dat het wel allemaal goed komt met buitenlanders en moslims.
  Gaan we nu ook nog een vrouwelijke minister president krijgen in wat ooit christelijk Nederland was en ook nog een vrouw van Turkse afkomst waar de islam heerst?
  Tis toch te hopen van niet.
  Ik weet wat ik stem............weet het linkse deugvolk het ook?
  FVD met PVV is misschien zo slecht nog niet voor Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen