donderdag 23 november 2023

Denk, BBB, en FVD, de Winnaars Verkiezingen 2023

Als er een genocide plaats vindt, niet eens zo ver van ons vandaan, "in your face", zoals we die in onze lifetime nooit gezien hebben, en je bent de enige partij, die daarover naDENKt en daar daadwerkelijk stevig aandacht voor vraagt, dan ben je niet anders dan een morele winnaar.

Als er een aanslag (Gent) en een moordaanslag (Groningen) op een collega-politicus-concurrent plaatsvindt, en jij bent de enige die daar -hoewel na het éénvandaag debat (excuses geaccepteerd)- maar overtuigend en hartverwarmend op reageert, dan ben je, Caroline van der Plas, BBB, in vergelijking tot de obligate woorden van alle anderen, een winnaar.

Het had mooi geweest als op verkiezingsavond, naast de gebruikelijke en terechte felicitaties aan winnaar Wilders, iemand ook sterkte had gewenst aan Baudet en zijn team. Niemand. Het doodzwijgen van FVD ging ook gisteren op verkiezingsdag en uitslagenavond gewoon door.

En Thierry Baudet en zijn FVD-team: Ze hebben op alle fronten en terreinen, 4 jaar lang, tegen de klippen op, en de stroom in, de rug en de koers recht gehouden, tot en met een geweldadige aanslag en een moordaanslag aan toe. Die weerhielden het team er niet van, gewond en al, gewoon de volgende dag weer door te gaan. Dan ben je een WINNAAR. Inderdaad, met hoofdletters.

3 Zetels is natuurlijk minder dan waar iedereen op gehoopt had. Maar de andere grote winst die we hebben: we hebben een levende Thierry in ons midden. Daar mogen we heel dankbaar voor zijn en ons rijk bij voelen. Daarbij gaat hij geflankeerd worden door 2 gedegen collega's, Freek, en Gideon. Pepijn en Ralf zitten dan nu niet in de Kamer, hun kennis en strijdlust blijft mogelijk voor het team behouden in een andere functie, of desnoods minstens bij Forum Inside. Zo hoeft dan ook de Chardonnay niet gemist te worden, en is de schade, ook als Thierry hopelijk spoedig volledig hersteld is, goed te overzien, en kunnen we beginnen met vooruitkijken.

Thierry Baudet in Alkmaar (café 't Hartje) op verkiezingstour, November 2023. Verkiezingen die de geschiedenis in zullen gaan als de geweldadigste en smerigste in 20 jaar.


26 opmerkingen:

 1. Dit jaar, net als bij de TK verkiezingen van 2021, weer flyers bezorgd voor de SP, maar gestemd op de FvD. Uit volle overtuiging en zonder schizofrene bijgedachten. Had Forum (en Nederland) een beter verkiezingsresultaat gegund en daar ook wel een beetje op gerekend, maar het heeft niet zo mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een dag voor de verkiezingen gaven europarlementariers Marcel de graaff (FvD) en Joachim Kuhs een persconferentie waarin ze een aantal schokkende (en die term wordt hier niet lichtzinnig gebruikt) conclusies trekken uit een brief die ze van de EMA (het EU equivalent van de de Amerikaanse FDA). Deze brief kwam op reactie van het verzoek van Marcel de Graaff en Joachim Kuhs om de vergunningen van Covid-19 vaccines onmiddellijk op te schorten.

  Hieronder staat de link naar de persco:

  https://potkaars.nl/blog/2023/11/21/persconferentie-ema

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En deze:

   "Europees Geneesmiddelenbureau legt bom onder vaccinatiecampagne

   In een brief aan een groep Europarlementariërs erkent de geneesmiddelenwaakhond Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat de coronavaccins helemaal niet bedoeld waren voor ‘groepsimmuniteit’ of het ‘stoppen van de verspreiding van het coronavirus’. Ze zijn alleen goedgekeurd voor persoonlijke immunisatie.

   Dat is een brisante verklaring, die een bom legt onder het coronatoegangsbewijs, verplicht vaccineren en de propagandacampagnes van politici zoals Hugo de Jonge, die steeds benadrukte dat je jezelf ook moest laten vaccineren omdat je daarmee iets doet ‘voor de ander’, kwetsbare mensen in de eigen omgeving."

   verder lezen op:

   https://indepen.eu/europees-geneesmiddelenbureau-legt-bom-onder-vaccinatiecampagne/

   Als die stemmers die gisteren om strategische redenen op de PVV hebben gestemd in plaats van de FvD zullen wanneer ze alsnog kennis nemen van hetgeen op de perco van Marcel de Graaf e.a. werd besproken misschien nog eens achter hun oor krabben.

   Verwijderen

  2. Geschiedenisles over een twitterruzie die Baudet uitlokte bij Wilders in augustus 2021:

   “Daarom had je je ook nooit demonstratief moeten laten vaccineren, Geert”, reageerde Baudet op Twitter. Hij verwees daarmee naar een vaccinatieselfie die Wilders deelde toen hij zijn prik liet zetten. “Onzin”, zegt Wilders. “Ik heb helemaal niets tegen vaccineren - integendeel - maar het moet altijd ieders keuze zijn, dus nooit verplicht en ook geen dwang of drang.”

   Kijk....dat is PVV als het ging om vaccinatie.
   NIEMAND zal gedwongen worden tot prikken als het aan PVV ligt...........egaal wat er gebeurd.

   Verwijderen
 3. Mooie verkiezingsuitslag.
  En dat geld niet alleen voor mij.
  Het is de meerderheid van de Nederlandse bevolking wat kiest voor de partij voor vrijheid.
  Krokodilletranen op links. Kijk die Timmermans,Jette en Klaver toch eens. Alsof PVV nu ineens de doodsteek is voor Nederland hahahahaha.
  Nee sufferds, PVV is de redding.
  Ik schreef het al eerder hier bij Blik aantal dagen voor de verkiezingen.
  PVV is de enige juiste oplossing voor ons kaaskoppen.
  Hoe gevoelig dit ook klinkt.
  Helaas zijn Nederlanders teveel gebrainwasht dat het wel allemaal goed komt met buitenlanders wat asiel komen aanvragen en moslims.

  Al die linkse zoeken nu vanalles om met modder te gooien naar PVV-ers.
  Je vraagt je af of die linkse lui ook wel echt houden van Nederland of ze zijn vergeten wat het betekend NEDERLANDER te zijn.

  Oh, en Wilders uitte wel zijn steunbetuiging aan Baudet tijdens aanvang van het NOS slot debat de dag voor de verkiezingen.
  Zeker weer niet opgelet hè Blik?
  Zoek het anders maar zelf terug via jouw google zoekmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Eddy, ik heb zelf speciaal gekeken naar dat debat, en daarna het journaal van 8 uur. Geen nepnieuws verspreiden, Eddy; anders kom je maar met een link, en vertel je op welke minuut het staat. In het debat 0; in het journaal na een minuut of 5 tussen de regels door als "moetje".

   Verwijderen
  2. Dus ook jouw Wilders hield zijn kaken stijf op elkaar.

   Verwijderen
  3. Ik moet mezelf even corrigeren.
   Het is niet de meerderheid van de Nederlandse bevolking wat PVV heeft gekozen.
   Zo'n 2,3 miljoen mensen hebben op PVV gestemd.
   Goed voor 37 zetels in de tweede kamer.

   Verwijderen
 4. Wat een luilak ben je toch Blik
  Eerst dit
  https://www.businessinsider.nl/rechtse-coalitie-van-wilders-pvv-vvd-nsc-en-bbb-immigratie-islam-minimumloon-zorg-europa-oekraine-en-het-klimaat/

  Tot zo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen nepnieuws verspreiden, Eddy????????????

  Begin maar te kijken vanaf minuut 2:55 omdat jezelf weer te lui was om het op te zoeken.
  man man man man
  https://www.youtube.com/watch?v=V3aKaeHXM4Q

  BeantwoordenVerwijderen
 6. FVD-leider Thierry Baudet schrijft donderdagochtend op X dat hij de verkiezingswinst van Geert Wilders „heel bijzonder” vindt. „Laten we hopen dat het lukt om een rechtse regering te vormen.” Als de mogelijkheid er is, zou Baudet daar zelf ook graag aan bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben langs elkaar heen gepraat, Eddy; ik bedoelde het debat de avond ervoor, het eenvandaag debat; daar zweeg iedereen; en was het Caroline die direct daarna excuses maakte, want ze wist het voor dat debat al, en had niet de ballen er iets over te zeggen, daarom, prima Caroline, excuses geaccepteerd. Bij het slotdebat, een dag later, hadden plots meerderen een -al dan niet ingestudeerd- woordje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens dat eenvandaag debat heeft inderdaad niemand een woord gerept over dat incident in Groningen op maandagavond.
   Was het omdat het toen nog niemand wist?
   Hoe dan ook, na het debat hebben alle lijsttrekkers hun zegje daarover gedaan voor camera of aan journalisten die voor kranten werken.
   Ook heel x heeft er vol over gestaan.
   Voor de rest..............geert Wilders loopt al jaren gevaar voor een aanslag op hem.
   Ben je de islamitische fatwa vergeten Blik?
   Een fatwa waar opgeroepen werd om Geert te doden.

   Verwijderen
  2. Was het omdat het toen nog niemand wist?
   Of heeft niemand iets durven te zeggen bij de opening van het debat omdat men wel er iets over gehoord had maar nog niet alle details precies wist.
   Die zijn wellicht verteld na het debat en zijn alle lijsttrekkers zich toen pas echt rot geschrokken.
   We weten niet alles Blik.
   Maar ik deel jouw mening......we willen geen herhaling van Pim Fortuin meer.

   Verwijderen
 8. Hier sprak Wilders:
  https://www.youtube.com/watch?v=K5KtpNnY4nU

  De lijsttrekkers van politieke partijen veroordelen de aanval van vanmiddag op Forum-leider Thierry Baudet. Die werd in Groningen geslagen met een bierflesje.
  Wilders: 'Een aanval op Baudet is een aanval op de hele Tweede Kamer'
  https://nos.nl/video/2498618-wilders-een-aanval-op-baudet-is-een-aanval-op-de-hele-tweede-kamer


  Ik zal Wilders een brief schrijven Blik dat mocht zoiets weer gebeuren dat Baudet namens de PVV een fruitmand krijgt overhandigd.
  Beter zo?
  Je bent zelf een aandachtstrekker Blik en je zoekt een stok om Wilders te slaan.
  Lafaard dat je bent en een slechte verliezer in de democratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het niet eens over Wilders in mijn artikel, behalve dan dat Baudet hem gefeliciteerd heeft. En ik geef Caroline credits voor haar reactie op de avond van de moordaanslag. Dat jij je aangesproken voelt en komt met beelden van een dag later, van jouw blonde zionistische leider, is jouw probleem. In de eenvandaag-uitzending hield iedereen zijn kaken stijf op elkaar, alsof er geen aanslag gepleegd was op een collega in campagnetijd en Caroline is de enige die spijt heeft uitgesproken dat ze te laf was om haar bek open te trekken IN de eenvandaag-uitzending.

  Als ik het, en iedereen die de campagne een beetje volgt, al wist en enkel daarom keek naar het begin van dat waardeloze eenvandaagdebat, dan zou jouw blonde zionist het niet geweten hebben? Dat zou helemaal zorgwekkend zijn.
  17:35 was de eerste melding op twitter dat er iets gebeurd was
  17:49 tweetten wij dat Thierry onderweg was naar het ziekenhuis. 17:47 gingen de afschuwelijke beeelden al rond.
  18:00 was er een melding op het radionieuws
  18:20 begon het debat

  Iedereen wist ervan. Iedereen hield zijn kaakjes stijf op elkaar. Ook Wilders, die vroeger gezien werd als politieke vriend van Baudet.

  Enkel Caroline maakte excuses:


  Caroline van der Plas
  @lientje1967
  ·
  20 nov.
  Ook ik deed het niet. En daar heb ik spijt van @thierrybaudet #eenvandaagdebat

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1726711547484123179

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nogmaals, ik ben niet begonnen met het afzeiken van Wilders, enkel het credits geven aan Caroline; Maar 6 politici, 1 presentator, er vond een serieuze aanval plaats op een collega met een fles diverse malen inslaan/steken op Baudet, notabene voor de tweede keer in 3 weken tijd), en ook de complete zaal, niemand, niemand, zei iets. Het is het meest sureele "debat" geweest in smerige en geweldadige verkiezingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je weet toch dat je beter niet kunt wrijven in een vlek, Eddy?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wrijven is toch datgene wat juist jij altijd aan het doen bent Blik?
   Ik wrijf nergens in. Ik leg de vinger op de gevoelige snaar net zoals Wilders als jaren doet.
   Daar kun jij niet tegen Blik.
   Je laat je liever voor de gek houden door schijnheilige moslims en schijnheilige buitenlanders met hun mooie praatjes en jodenhaat.

   Verwijderen
 12. Het kronkelen begint al met deze ex cda rat:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/omtzigt-opeens-toch-negatief-over-samenwerking-met-pvv-sommige-journalisten-hebben-te-snelle-conclusies-getrokken

  Dus de kans is nu ineens levensgroot dat Wilders alsnog buitenspel wordt gezet.
  Straks alsnog burgeroorlog?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jensen Show van gisteren.

  In de laatste 10 minuten van de uitzending, vanaf minuut 41 noemt Jensen zowaar de persco van Marcel de Graaff.

  https://jensen.nl/

  De persco over het covidbedrog. Afgelopen dinsdag zorgvuldig buiten het nieuws gehouden en een taboeonderwerp tijdens de verkiezingscampagne. Luister naar Robert Jensen. Hij is spot on.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Onrust en onbegrip binnen de VVD leden.
  VVD-leden balen flink van opstelling VVD om te gedogen
  https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20231125_02525714?utm_source=google&utm_medium=organic


  Laat ze nog maar over elkaar heen struikelen Geert.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je schat jezelf in als rechtsliberaal en als zodanig stemde je op de VVD. Of je ziet jezelf als een linksliberaal en daarom dacht je er goed aan te doen op D66 te stemmen. Beiden stemden jullie dan op twee filialen die allebei aan de touwtjes van Renew Europe Renew, de club van Guy Verhofstadt, dansen. En daarom gaat de VVD niet meeregeren (en ook geen gedoogsteun geven) met de PVD, want dat mag niet van Gekke Guy. Tenminste dat is de stelling van oud-VVD lid Jos Arkes:

  https://twitter.com/mariannezw/status/1728077422401126638?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1728077422401126638%7Ctwgr%5E38ba45c9a96b330b28bfd658e0756c7e8bb123fa%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Foud-vvder-dit-is-de-echte-reden-waarom-vvd-niet-gaat-meeregeren-en-helemaal-niet-gaat-gedogen%2F


  https://twitter.com/mariannezw/status/1728077422401126638?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1728077422401126638%7Ctwgr%5E38ba45c9a96b330b28bfd658e0756c7e8bb123fa%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Foud-vvder-dit-is-de-echte-reden-waarom-vvd-niet-gaat-meeregeren-en-helemaal-niet-gaat-gedogen%2F

  BeantwoordenVerwijderen
 16. PVV: 37
  NSC: 20
  BBB: 7
  CDA: 5
  SGP: 3
  FVD: 3
  JA21: 1

  Samen goed voor 76 zetels en een bekijk het maar Yesilgöz, Timmermans en Jette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kunnen, ondanks al onze pittige meningsverschillen, een kabinet vormen samen :-)
   Doeii, Dilan.

   Verwijderen