vrijdag 16 november 2018

Westerse Wereld ziet niks in Russisch verbod op Nazi Verheerlijking

Waar de rest van de wereld het verbod op Nazi-verheerlijking steunt daar doet de Westerse Wereld (Grosso modo de EU, de VS en Australië) niet mee met de Russische resolutie die het verheerlijken van Nazi-praktijken wil verbieden. Het westen, waaronder Nederland, bungelend onder de VS, komen weer een beetje meer alleen te staan.


Er waren ook 2 landen die ronduit tegen de resolutie stemden. De VS en Oekraïne. Iets over gehoord bij uw NRC of staatsmedia zoals NOS of Pauw? Dankzij Jeroen Akkermans (RTL) op Twitter gewezen op dit nieuws.


Bericht van 15 November van de Russische Missie bij de VN:
Today 130 states voted in favor of the res. introduced by 🇷🇺 in the 3d Committee of the UNGA “Combating glorification of Nazism, neo-Nazism and other practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”.

4 opmerkingen:

  1. Het NSB Handelsblatt ziet dat anders:

    "Pro-Poetin = extreemrechts?! Smerige frame van NRC. Verder stelselmatig doodzwijgen: al die mensen die vreedzame co-existentie met Rusland nastreven en zich keren tegen anti-Poetin-hysterie in Westen, zonder pro-Poetin of pro-Rusland te zijn."

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/20/rolmodel-voor-radicaal-rechts-a1610763

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Anti-Ruslandartikelen zoals in @DeGroene en @nrc zijn bedoeld om anti-PVV/FvD-publiek te mobiliseren tegen Rusland. Is truc die is afgekeken van Clinton-clan. Anti-Trump-publiek wordt tegen Rusland gemobiliseerd door sprookje in wereld te helpen dat Trump samenzweert met Poetin."


      Verwijderen
    2. https://twitter.com/beek38/status/1062658314948014081

      Verwijderen
  2. De westerse landen zijn blijkbaar helemaal vergeten hoe de grenzen met Rusland eigenlijk horen te liggen en zijn de afspraken in het verleden tussen Amerika en de toenmalige USSR om de NAVO niet richting Rusland te laten opschuiven helemaal vergetenIn de Baltische staten zijn onze troepen aanwezig, samen met andere Europese landen en NAVO-lidstaten, om de Russen eraan te herinneren waar de grens ligt.
    En nu gaan ze in Irak de veiligheidsdiensten helpen. Mijn vraag is: die van de Staat Irak of de vriendjes van Amerika, I.S. dus?
    Artikel van Blik:
    Ik kan uit het artikel niet opmaken of er een veto is uitgesproken en het voorstel het niet gehaald heeft of dat een gewone meerderheid genoeg is voor een verbod.
    Zijn straks de NAZI partijen gewoon toegelaten?
    Nederland en België hebben zich onthouden van stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen