zondag 11 november 2018

Macron houdt bespreking Putin-Trump tegen

Macron die bij de WO1-herdenking de hypocriete mond vol had van vrede op aarde, nooit meer oorlog, heeft er voor gezorgd dat Putin en Trump niet dicht bij elkaar aan tafel kwamen en geen volwaardige bespreking konden houden. 

Iets over gehoord bij de zieltogende NOS van de met de ziel onder de arm lopende Marcel Gelauff?

Er was voldoende reden om de twee wel even normaal met elkaar te laten praten. Wat te denken van het Amerikaanse waanzin-plan om het verdrag voor middellange kernraketten te verschreuren? Maar Macron hield een volwaardige ontmoeting tegen. Die belooft liever meer geld aan wapens te zullen besteden. Voor de vrede... Trump en Putin hebben elkaar uiteindelijk zeer kort gesproken.

Het failliet van de EU in beeld. Een gespannen Macron, die tuimelt in de peilingen, Merkel die ook niet meer gepruimd wordt, en een ontspannen Trump, begroeten Putin, die als laatste aankwam voor de herdenking.
Terwijl Macron wauwelt over de lessen van WO1 en de vrede, zijn het juist de Westerse landen (Frankrijk, VS, Nederland) die met vuur spelen via de NAVO, en geweld, oorlogen en vijandschap stimuleren. Het geeft de herdenking een hoog hypocrisie-gehalte en Putin moet zich weer als in een slangenkuil gevoeld hebben. Macron hield een ontmoeting tussen Trump en Putin tegen. Zou te veel afleiden van de herdenking...

En dan nog dit...
Russische journalist Malkevich, die kritisch was over de procedures rond de stembusgang in de VS, is aangehouden op het vliegveld van Washington nadat hij al ingecheckt had. Ook vertelt hij over een Russische journalist die niet welkom was op een stembuslokatie, "omdat ze Russisch was". Al iets over gehoord van Bram van Ojik of Marcel Gelauff van de NOS? En bij die twee recentelijk nog iets gehoord over Russin Maria Butina, die al maandenlang vastgehouden wordt in de VS o basis van niks?
Malkevich, aangehouden, en weer vrijgelaten, op het vliegveld van Washington.

29 opmerkingen:

 1. Nederlanders laten weer een markt liggen met vluchten naar Moskou (rusland). Waarom? Oude oligarchie van Londen en New York (incl van Ambsberg) zijn russofoben. Door de eeuwen op verschillende wijze tevergeefs Rusland aangevallen. Ze krijgen de aanval nu niet eens op gang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volslagen off topic, maar wel heel leuk:

  "I can’t stop watching this. Dad of the year"

  https://twitter.com/TomMunns1/status/1060592423586402305

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blik,

  je geeft ons geen bron van jouw statement dat Macron een gesprek tussen Trump en Putin min of meer onmogelijk maakte.
  Ik zou dat wel uit de mond van Trump willen horen, of misschien een halve hint van Putin.

  De tafelschikking wordt tevoren met de betrokkenen besproken, lijkt mij. In elk geval moet Macron aftasten of Trump en Putin akkoord zijn met de tafel schikking die hij wil hanteren.

  Als Trump en Putin graag een uur of twee uur in een privé omgeving willen spreken, dan kan zelfs Macron dat natuurlijk niet verhinderen. Zeker niet bij Trump en Putin.

  Maar zo'n gesprek heeft vele gevolgen. ( Ook deze week hoorde ik nog iemand uitroepen dat we nòg steeds niet weten wat Trump destijds met Putin had besproken , tijdens hun laatste ontmoeting).

  Het is de vraag of Trump dat op dit moment wel wil. En of dat voor hem en voor Putin nut heeft. Blijkbaar niet, is mijn inschatting.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jan

  https://twitter.com/dimsmirnov175/status/1061610816057864192

  Putin over een ontmoeting met Trump:
  Tot nu toe niet van gekomen, elkaar enkel begroet. De ceremonie was zo georganiseerd dat praten met elkaar onmogelijk was. Op verzoek van het organiserend commitee van de gastheren organiseren wij hier geen enkele ontmoeting. We zullen praten bij de G20 (in Brazilië, over twee en een halve week).

  Putin gaf verder aan dat hij openstaat voor elk gesprek, dat er over het annuleren van het verdrag ook gepraat moet worden. Kortom, aan de Russen ligt het niet dat er niet gesproken werd/wordt. Verder gaf Putin nog aan dat ze elkaar misschien bij de werk-lunch zouden spreken. Daar hebben de leiders inderdaad kort een paar woordjes met elkaar gewisseld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Russische energiebedrijven willen olie in euro afrekenen
  november 12, 2018 Frank Knopers

  Russische energiebedrijven voeren de druk op Westerse energiebedrijven op om olie met euro’s in plaats van dollars af te rekenen. Ook zouden ze boeteclausules aan hun contracten toevoegen als bescherming tegen mogelijke Amerikaanse sancties. Verschillende bronnen verklaren tegenover Reuters dat de onderhandelingen met Gazprom Neft en Surgutneftegaz moeizaam verlopen, omdat de Russische oliebedrijven meer garanties willen en strengere voorwaarden stellen.

  "De Russische energiebedrijven willen dat Europese afnemers voortaan olie in euro’s en andere valuta gaan afrekenen. Ook eisen ze dat afnemers de verantwoordelijkheid op zich nemen voor schade die voortvloeit uit mogelijke Amerikaanse sancties. Deze ontwikkeling is tekenend voor de verslechterde relatie tussen Rusland en het Westen en laat zien dat Amerikaanse sancties niet zonder gevolgen blijven.
  ........
  In september noemde de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker het nog absurd dat Europa haar energie grotendeels in dollars afrekent. In zijn State of the Union pleitte hij voor een grotere rol voor de euro als internationale munt om olie en gas mee af te rekenen. Europa en Rusland zouden elkaar dus kunnen vinden in dit voorstel. De vraag is alleen hoe de Amerikaanse regering daarop zal reageren."

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/russische-energiebedrijven-willen-olie-in-euro-afrekenen/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trump receives 'touching' welcome at Elysee Palace

  https://twitter.com/Ruptly/status/1061323535921090561

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Degene die ongevraagd de ander goedkeurt met een 'schouderklopje' is naar mijn gevoel altijd de hoogste in de rangorde.

   Natuurlijk is Macron hier de gastheer wat hem een paar tredes hoger zet.
   Maar ik vond het toch wel op het randje van brutaliteit.
   Ik heb sterk de indruk dat Trump het 'over het randje van brutaliteit' vond.

   Het is mogelijk ook echt uitdagend bedoeld.

   De heren schijnen elkaars handen ook fijn te knijpen en ook af en toe expres niet los te laten.
   Daar is wel wat haantjesgedrag gaande.
   Nou, als je mevrouw Trump vergelijkt met mevrouw Macron dat is Macron totaal geen partij voor Trump.

   (De laatste observatie heb ik naar waarheid opgetekend uit het hoofd van Trump himself :-)

   Verwijderen
 7. Het EP is bewust crimineel naïef.

  European Parliament 'Shocked' at Amount of EU-Made Arms in Hands of Terrorists

  https://sputniknews.com/europe/201811121069731016-european-parliament-eu-weapons-terrorists/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je mag het ook niet geloven...

  Western media finally admits Russian Avangard hypersonic weapons

  http://theduran.com/western-media-finally-admits-russian-avangard-hypersonic-weapons/

  maar niet voor terroristen...

  Demand for Russian Weapons Grows in Global Market

  https://sputniknews.com/russia/201811121069734671-rusia-weapons-demand-rosoboronexport/

  Iran, Jemen, Syrië...

  Russian modern weaponry enjoys strong demand among Arab countries

  More:
  http://tass.com/defense/1030384?_ga=2.141327098.973720084.1541964889-575005203.1537626010

  kijkt met een scheef oog naar de SU-35/57.

  Italy Slows Down Purchases of US F-35 Jets to Cut Spending

  https://sputniknews.com/europe/201811121069733147-italy-f-35-purchase-slow/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens het UA filiaal van het State Department, het Amerikaanse ministerie van staatsgrepen en regimechange:

   https://www.youtube.com/watch?v=KIvRljAaNgg

   Je moet echt een Eddy zijn om dat ministerie van halve waarheden en hele leugens te geloven.

   Wees geen Eddy.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. De Krim terug bij Oekraïne? Putin heeft aangegeven dat dit niet zal gebeuren. Dus kunnen ze lang wachten.
   En het oosten van Oekraïne heeft net zoveel recht om onder het juk van Kiev uit komen en terug bij Rusland te horen als dat Amerika de bestaande regering in Kiev heeft afgezet met door Amerika betaalde en bewapende rebellen (4 miljoen van Nuland) en er hun eigen mannetje (onze man Yats) heeft neergezet. Amerika denkt alles te mogen, maar komt hier Rusland tegen en die kruipen niet laf weg.
   Het zijn op dit moment de Amerikanen die knarsetanden want als ze een oorlog met Rusland uitlokken kunnen ze wel eens verliezen. In Syrië hebben ze eigenlijk ook al verloren van Rusland alleen durven ze dat natuurlijk nooit toegeven, net zoals ze deden bij hun verlies in Vietnam.

   Verwijderen
  4. Uiteindelijk zal Rusland meer baat hebben bij die sancties dan Europa dat (voornamelijk ook onze bedrijven) nu al enkele miljarden is misgelopen, terwijl de Russen in sneltreinvaart leren om alles zelf en in sommige gevallen zelfs beter te maken dan de vaak vergiftigde (gmo) Amerikaanse import.
   Oekraïne heeft nog niet eens geld om de pensioenen te betalen en moet het nu doen met niet verantwoorde steun van de EU, ook jouw belastinggeld Eddy. De wapens krijgen ze (niet cadeau hoor) van Amerika die op deze manier hun oorlogsindustrie weer op volle toeren kunnen laten draaien. Of dat tot een oorlog lijd? voor die industrie liever vandaag dan morgen. Dus een beetje meer stoken van hun kant kan geen kwaad he.

   Verwijderen
 10. Overigens, de tweede foto zullen de Nederlandse nabestaanden van de MH-17 slachtoffers wel kunnen waarderen, denk ik.

  MH-17 Victims’ families confront both Trump and Putin

  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/mh-17-victims-families-confront-both-trump-and-putin/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit de video blijkt dat Poetin, na de handdruk met Trump, ook nog eens z'n duim naar Trump opsteekt.

   Die twee begrijpen elkaar.

   Verwijderen
 11. Gesteld dat al die leugens over het bemoeien van Rusland met de verkiezingen en het hacken van zeer gevoelige info over o.a. Trump waar zouden zijn dan moet Trump wel heel erg bang zijn van Putin want dan kan die met 1 vingerknip een einde maken aan het presidentschap van Trump.
  Ook al zou de helft waar zijn dan nog moet Trump voorzichtig zijn met Putin.

  Joop, wat bedoel je met die 2e foto? die laat de verkeerde kant van de cockpit zien. De goede foto moet zijn die met het linkerdeel van de cockpit met kogelgaten die NIET bij de presentatie getoond werd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Ik bedoel de tweede foto van dit topic, waarin Poetin en Trump elkaar de hand schudden.

   Verwijderen
  2. De nabestaanden van de MH-17 slachtoffers hebben nog steeds niet in de gaten dat ze besodemieterd worden waar ze bij staan. Trump weet dat Poetin niets met het neerhalen van MH-17 te maken heeft.

   Verwijderen
  3. @ J

   Wel gek dat Joustra dat bewijs van Kerry wel gezien heeft, maar Trump, de POTUS, nog niet. Hehe.

   Verwijderen
  4. Sommige zaken zijn zelfs voor de POTUS staatsgeheim. Zegt dan genoeg over de MPNED.

   Verwijderen
  5. Ray McGovern heeft weleens uitgelegd hoe het zit met "state secrets". Dat zijn geheimen waarop het tegenovergestelde te zien is dan wordt gezegd.

   Verwijderen
 12. Ediie liegt een beetje over het standpunt van Trump mbt MH17.

  https://www.youtube.com/watch?v=O3kV6T94VE8

  Wees geen Eddy.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Afgelopen weekend bracht Macron een opvallend staaltje geschiedvervalsing te berde over de oorzaken van WOI.

  Gilbert Doctorow: Armistice Day Commemorations, 2018: Turning the 'Lessons of History' on Their Head

  wat citaten:

  "Let us not mince words: the lessons of history which Emmanuel Macron drew for his global audience is that WWI came about from forces of nationalism and that its conclusion, in the Treaty of Versailles, unleashed new waves of national egoism that engendered fascism and led to the tragedy of the Second World War. Per Macron, these same forces of nationalism are rising again in our midst and must be thwarted.

  Regrettably, this is willful reading into the past of present concerns of Davos Culture elites over populism, Euro-skepticism, and Trumpism. It is a continuation of the same self-serving interpretation that already was evident in 2014 in François Hollande’s address at ceremonies commemorating the centenary of the outbreak of the First World War when he decried nascent aggressive nationalism and populism

  A more open-ended and unprejudiced look at issues surrounding the First World War yields very different and more troubling findings, though the overarching notion of parallels between then and now remains true. What raised international tensions and threatened war then is indeed the same today. But it was/is not nationalism as such. It was the strivings of the great power of the day, the hegemon of 1914, Great Britain, together with its allies, to maintain the World Order they knew and profited from by preventing the rise of Germany to world power status. Just as today, the United States with its allies is striving with might and main to “contain” resurgent Russia and economic, soon to be military superpower China. The contributing factor then and now is the alliance system itself, the two power blocs. Then they were the Entente and Central Powers, today they are NATO and Russia-China."

  https://www.antiwar.com/blog/2018/11/11/armistice-day-commemorations-2018-turning-the-lessons-of-history-on-their-head/

  En als vertegenwoordiger van de 'Davos elite' staan Macron (en het Frankrijk dat hij nastreeft) weer aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer analyse:

   World War I Homage – A Triumph of Lies and Platitudes
   The unilateral, lawless imperialism that engendered World War I and 20 years later World War II is still alive and dangerously vigorous.

   http://theduran.com/world-war-i-homage-a-triumph-of-lies-and-platitudes/

   Verwijderen
  2. Heel goede omschrijving van Doctorow.

   Daarom herhaal ik het :
   Wat was de oorzaak van WO1 ?

   It was the strivings of the great power of the day, the hegemon of 1914, Great Britain, together with its allies, to maintain the World Order they knew and profited from by preventing the rise of Germany to world power status. Just as today, the United States with its allies is striving with might and main to “contain” resurgent Russia and economic, soon to be military superpower China. The contributing factor then and now is the alliance system itself, the two power blocs. Then they were the Entente and Central Powers, today they are NATO and Russia-China."

   --
   Ook Engdahl ziet precies dezelfde oorzaak van WO1.

   Verwijderen
 14. Grootschalige zwendel van NGO, die migranten traint om te liegen bij beoordeling van alielstatus in oa Griekenland.

  NGO´s involved:

  Isra-AID (Israels immigratiebeleid is strenger dan het Hongaarse!)
  Advocates Abroad
  OMCT
  SolidariTEE
  en anderen.

  De UN heeft al hun bezorgdheid uitgesproken en gaat onderzoeken.

  De funding is tegenwoordig vaak moeilijk te vinden, maar een sleutelfiguur is Ariel Ricker.

  Helaas wordt dit onderwerp misbruikt door ultrarechts voor demonisatiedoeleinden.

  De meeste migranten zijn geen daders, maar slachtoffers, die net als bij de ´karavaan´ in Mexico zelf gedupeerd zijn en gouden bergen zijn beloofd. De Grieken zijn ook slachtoffer, met hun leeggeplunderd land en opgezadeld met massale immigratie, die niet verder kan.

  Maar de geruchten over de Soros agenda van destabbilisatie van Europa, die ik zelfs soms ook maar moeilijk kan geloven wordt zo wel veel geloofwaardiger.

  Migrantenzwendel


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,

   jouw filmpje is gemaakt door Lauren Southern, een wereldbekende anti-immigratie activiste.
   Treed wel op met Stefan Molyneux.

   In deze video zie je ook de stiekeme opname waarin de joodse Ariel Ricker vertelt hoe ze de immigranmten leert om te acteren en zo Europa binnen te komen.

   Voordeel van youtube: je kan het op halve snelheid afdraaien. https://www.youtube.com/watch?v=K4XhLiiu0is&feature=youtu.be

   begint op 3.40
   Verwijderen