dinsdag 27 november 2018

EU en NATO vinden Poroshenko's "Staat van Oorlog" heel normaal

Dat Poroshenko naar aanleiding van een botsing van een Oekraïens bootje dat illegaal in andermans vaarwater aan het varen was de staat van Oorlog uitroept, leidt nergens in de EU of bij de NATO tot gefronste wenkbrauwen, laat staan tot kritiek op Choco- en Wapenhandelaar Poroshenko. Want weet iemand in Nederland dat de President van Oekraïne naast heerlijke chocolaatjes, profijtelijk wapentuig verkoopt aan het eigen Oekraïense leger?

De oorlogsstaat geeft Petro Poroshenko uitgebreide mogelijkheden, ook voor eigen gebruik, mensen de mond te snoeren, op te pakken, pers te controleren enzovoorts. Dat er in het voorjaar verkiezingen aan komen en dat het vooral de regio's waar Poroshenko geen voet aan de grond heeft betreft, is in de Hollandse pers allemaal geen thema. Sancties! Tegen Rusland!

Wees geen Sjoerd

Sjoerd Sjoerdsma wordt door de NieuwsBV weer uitgenodigd om kort na 12:00 vandaag in een volledig gescripte "gesprek" (= monoloog) met Willemijn Veenhoven te mogen pleiten voor nieuwe acties en sancties tegen... Rusland! Enige kritiek op de choco en wapenbaas? 0,0. "Persoonsgerichte sancties"; "Niet meer naar de EU mogen reizen", "Als je ziet wat Putin doet in Oekraïne, gedraagt hij zich eigenlijk als een geo-politieke boa-constrictor". "Hij zuigt alle lucht uit de Oekraïense economie". "Hij probeert de gashandel te veranderen in plaats van door Oekraïne, om Oekraïne heen" (Hé, hoe zou dat nou komen? Misschien iets te maken met de Oekraïense sabotage-praktijken?)
 "Zeer, zeer gevaarlijk".

Op het moment dat Willemijn heel voorzichtig vraagt of het de chocobaas wellicht toch een ietsie pietsie goed uit komt, zo'n conflict met Rusland, oreert de overambitieuze D66 parlamentarier Sjoerdsma met het schuim op de bek over "theoriën van hardstochtelijke trollen" Dan komt hij met de NATO en EU die naar Rusland wijzen. Dat is voor Sjoerd het bewijs dat het niet aan Poroshenko kan liggen. De interpretatie is éénduidig ("a common sense of what is true"): Rusland heeft zich agressief gedragen.

Macrons censuurwet

In Frankrijk is Macron bezig met een nieuwe censuurwet, alles onder het fake argument van de strijd tegen fake-nieuws. Vandaag was bijna RT het slachtoffer van de Franse censuurlust. Lavrov gaf in Frankrijk een persconferentie. Ondanks dat de acreditaties voor RT op orde waren, werd de deur voor hun neus gesloten. Het was dankzij druk van Russische zijde dat de RT mensen er alsnog in kwamen. Ondertussen wordt er in Frankrijk druk gediscussieerd over de wet van Macron. Het lijkt erop dat media als Le Monde en Figaro zich hard maken tegen de censuurplannen van Macron. Worden wij door de Hollandse staatsmedia goed geinformeerd over deze best wel essentiële strijd in Frankrijk, of is het dankzij de Russische media (en Blik :-)  ) dat wij er nu over weten? Philippe de Ville voelt zich inmiddels disident in eigen land. Lavrov gaat geen Franse journalisten tegenhouden hun werk te doen in Rusland.

Boris Grebenshikov 65 jaar

Boris Grebenshikov (Aquarium) is 65 jaar geworden. Google op youtube zelf en luister wat van zijn nummers en geniet van melodie en de prachtige klank van de Russische taal of luister naar enkele vluchtige fragmenten in dit item van Perwi Kanal vandaag.

8 opmerkingen:

 1. Soms, als ik me verveel en behoefte heb aan een stukje commedy, kijk ik wel eens naar het vragenuurtje op NPO1 en nu was het diezelfde Sjoerdsma van D666 die een actuele vraag stelde aan de vervangster (naam weet ik niet) van de minister van Buitenlandse Zaken.
  Het leek een regelrechte oorlogsverklaring aan Rusland en hij vroeg om extra sancties tegen Rusland.
  Nu vraag ik me af: Waar bemoeit hij zich mee? Nederland is in het voorval bij de Krim geen enkele partij! Is de duivelspartij zo hard op oorlog uit? Zijn ze daar echt zo achterlijk?
  Gelukkig werd hij een beetje afgezwakt in het antwoord wat er op neerkwam dat men alles moest doen om verdere escalatie te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je moet wel weten dat "De Sjoerd" onderdeel is van een partij die penthouses kado krijgen van partners van de overkant van de Oceaan ook, heel normaal vindt... misschien verklaart het iets...

   Verwijderen
  2. Misschien staat hij wel op deze lijst, geplaatst door Dawg, een paar draden terug.

   Dawg 24 november 2018 om 14:59

   link naar het door Anonymous vrijgegeven document:

   https://www.cyberguerrilla.org/blog/operation-integrity-initiative-british-informational-war-against-all/

   https://www.pdf-archive.com/2018/11/02/netherlands-cluster/netherlands-cluster.pdf

   Dat zou nog veel meer verklaren.

   (ik kan dat pdf niet openen, de beveiliging van mijn pc laat dat niet toe)

   Verwijderen
  3. Ik kan het wel openen.
   Dit zijn de namen die op het 'Nederlandse Cluster'staan.

   Dr Sijbren de Jong SijbrendeJong@hcss.nl
   Ida Eklund-Lindwall ida.eklund-lindwall@eeas.europa.eu
   Yevhen Fedchenko yevhen.fedchenko@gmail.com
   Rianne Siebenga riannesiebenga@hcss.nl
   Jerry Sullivan sullivanj@state.gov
   Hunter B Treseder tresederhb@state.gov
   Chris Quick quickc@state.go
   ============

   Er staan twee mensen op van het Hcss
   Hcss = Haags centrum voor Strategische studies.
   Dat Hcss is door Rob de Wijk opgericht.

   En drie Amerikaanse regerings ambtenaren : state.gov

   Ida Eklund lijkt me een ambtenaar van Brussel: Eeas=
   Dienst voor buitenlandse zaken en corps diplomatique van de EU, bevoegd voor het buitenlands en veiligheidsbeleid en de diplomatieke betrekkingen

   Verwijderen
  4. $ Jan

   Ida Eklund maakt deel uit van een wel zeer specifiek onderdeel van the European External Action Service (EEAS), nl. East Stratcom Task Force.

   "The East StratCom Task Force is a part of the administration of the European Union, focused on proactive communication of EU policies and activities in the Eastern neighbourhood (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine)[1] and beyond[2] (Russia itself).[1] The Team was created as a conclusion of the European Council meeting on 19 and 20 March 2015, stressing the need to challenge the ongoing disinformation campaigns by Russia.“[3]

   The East Stratcom Team is intended to develop dedicated communication material on priority issues, where EU strategic communication needs to be improved or the EU is subject to disinformation campaigns. Such products will be put at the disposal of the EU's political leadership, press services, EU delegations and EU Member States and are intended for the widest possible public audience.[4] The Team is designated to develop communication campaigns, targeting key audiences and focused on specific issues of relevance to those audiences, including local issues. The actions of the East Stratcom Team are built on existing work and coherent with wider EU communication efforts, including activities of the EU institutions and EU Member States.[2]"

   https://en.wikipedia.org/wiki/East_StratCom_Team

   East StratCom is verantwoordelijk voor het EUvsDisinfo initiatief, een website gepecialiseerd in het zwartnmaken van opinies die nhet EU beleid niet welgevallig zijn.

   Verwijderen
 2. OP de NRC staat ook een alarmistisch artikel van Sjoerdsma, in de Opinie afdeling. Abonnee's kunnen daar reageren. Ik ben sinds enkele weken abonnee (!).
  Heb vandaag ruim een uur besteed aan het schrijven van een goede reactie. ( Staat ook op de vorige draad van Blik)

  Ik keek zojuist hoe het nu was. Er zijn nu 11 reacties.
  Lezers kunnen 'complimenten' scoren . (Likes)
  Mijn artikel kreeg 5 likes. De andere 10 artikelen moeten de resterende 5 likes samen delen.
  Ik sta dus dik bovenaan.
  Kijk, dat geeft de burger moed.
  (Vòòr ik die 'Complimenten' had ontdekt las ik de andere reacties en vond mijn eigen reactie te lang en te 'feitelijk. Het was dus een leuke verrassing toen ik die button van de Complimenten zag.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De agressie tegenover Rusland is al veel langer bezig:
  ==============

  22 maart: Navo wil meer Navo schepen in de Zwarte zee.
  Zie: http://www.novini.nl/navo-wil-oekraiense-vloot-versterken/
  =============

  maart tot juli: artikel op 25 juli gepubliceerd door Novini:
  Oekraine legt een schip aan de ketting dat de Krim bezocht. Volgens een later artikel zijn meer schepen aan de ketting gelegd.
  Als reactie gaat Rusland controles uitvoeren :
  artikel met veel informatie, ook over navo schepen en toename Russische patrouille schepen. Hier is de escalatie al zichtbaar.
  http://www.novini.nl/spanningen-tussen-rusland-en-oekraine-in-zee-van-azov-nemen-toe/

  =====


  18 oktober: Oekraïne wil aan de Zee van Azov een marinebasis inrichten. Deze moet, zo hoopt de Oekraïense luitenant-generaal Vasilij Bogdan, Rusland doen inbinden.
  http://www.novini.nl/met-marinebasis-en-navo-oefening-wil-oekraine-rusland-onder-druk-zetten-in-zee-van-azov/
  =============

  Dit zei Lavrov, één dag voor het Kertsj incident, dus op 25 november:
  “Laat me jullie eraan herinneren dat de straat van Kertsj (waar het incident plaats zou vinden de volgende dag. Nvdr.), geen straat is die wordt gereguleerd door de internationale wet. Het is een straat die Russisch is, en niet toevallig waren we daar genoodzaakt onze grenscontrole en militaire krachten te versterken in de regio, nadat Oekraïense overheidsfunctionarissen eenzijdig beloofden de brug op te blazen.”
  http://www.novini.nl/confrontatie-in-zee-van-azov-heeft-voorgeschiedenis/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een opmerkelijk artikel (voor de NRC):

  een belangrijk jurist die zegt: Wij hebben alleen oog gehad voor de slachtoffers 'van buiten', en niet voor het leed dat we - door die zwakken te beschermen- onze eigen mensen aandeden.

  Klopt helemaal.
  Als deze Fin er nou ook nog een keer achter komt dat dit geen vergissing is, maar door een cabal zo gestuurd is, en als hij die cabal durft te benoemen, dan zijn we waar we wezen moeten.
  ( Gaat nóóit gebeuren. Limited hangout. Maar toch..)

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/27/mensenrechten-zijn-een-cultus-geworden-a2756736

  BeantwoordenVerwijderen