zaterdag 13 januari 2018

De Amerikaanse inmenging in Oekraïne

We horen Ollongren nog wauwelen over de Russische "beïnvloeding", dat je hem niet merkt, en zo geheim, dat ze geen voorbeelden mag geven. Ze papegaait goed de Amerikanen na, die ook de mond vol hebben over vermeende Russische inmenging in hun verkiezingen. Ook daar moet het eerste bewijs nog gegeven worden. Wat de revolte in Oekraïne betreft liggen de kaarten veel overzichtelijker. De dappere Oleg Tsarev legt beknopt, helder en duidelijk, met voorbeelden en al uit, hoe de Amerikanen hele landen op hun kop zetten. Wij herinneren ons de in de video genoemde Amerikaanse ambassadeur Geoff Pyatt die in zijn tijd als ambassadeur ook op twitter een uiterst ongepaste rol speelde.

48 opmerkingen:

 1. Deze Geoffrey Pyatt dus:

  https://www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o

  In een gesprek over het nieuw de te formeren regering drie weken voor de staatsgreep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, ik vind dit gesprek tussen Nuland en Pyatt treffender:
   Uit een video die op YT werd geplaatst op 6 febr 2014, dus 2 weklen voor Yanukovich op de vlucht werd gejaagd.

   Youtube: Victoria Nuland, a telephone conversation with Jeffrey of: https://www.youtube.com/watch?v=Mk7EHFBBf6U

   Nuland tegen Pyatt: ( 40 sec): "I don't think that Klitsch should go into the government."

   Op 1.15: I think Yats is the guy who has got the econo0mic experience"

   ( Klitsch = Klitschko. "Yats'= Yatsenyuk, ooit bankier en bekend in Wall Street.)

   Nuland: "What he ( Yatsenyuk) needs is Klitsch and Tyagnibok on the outside , he needs to be talking to them 4 times a week, you know".

   Tussen 1.15 en 2.30 is er even een verschil van inzicht tussen Pyatt en Nuland.

   Pyatt zegt: Jij moet Klitsch vertellen dat hij niet de baas wordt, dat ie onder Yats zal komen.

   Nuland zegt dan: Maar Yats, Klitsch en Tyagnibok zouden toch samen spreken met jou er bij, en jij zou dan toch meedelen dat Yats de baas over de andere 2 wordt.

   Pyatt: "Dat lijkt me niet goed. Klitsch is nu de top dog. Jij moet hem nu zelf spreken en overdonderen met de mededeling dat hij niet de baas wordt, zodat het allemaal een feit is vóór Klitsch weet wat er gebneurd is en in verzet kan komen."
   Pyatt noemt dat 'personality-management.'

   Dus ruim vóór de coup heeft Amerika de nieuwe leiders al op hun plaats gezet.

   Verwijderen
  2. Twee maanden later werd Oleg Tsarov lelijk te grazen genomen door een flinke groep woedende burgers ( of betaalde nazi's?) YT: Oleg Tsarev Brutally Attacked by Mob in Kiev (14.04.2014)

   Hoe het verder liep lees je bij De Saker, eenm jaar later: https://thesaker.is/oleg-tsarev-on-the-current-situation-in-the-donbass-and-in-ukraine/

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Het fragment dat ik plaatste maakt als ik me niet vergis deel uit van het langere stuk waar jij naar linkt.

   Verwijderen
  4. Dawg,
   de tape die jij linkt heeft enkele vreemde overgangen.
   De uitspraak'fuck the eu' komt uit de lucht vallen.

   Het lijkt wel alsof deze video is gemaakt om juist de mensen het bos in te sturen met niet te volgen uitspraken.

   Ook mijn filmpje is vrij kort, en ik heb het nu niet helemaal beluisterd. Ergens zal de langere originele tape nog wel te vinden zijn. Een tape waar het hele gresprek goed te volgen is en 'sense' maakt. Heb nu even geen tijd om het te zoeken.

   Verwijderen
  5. Toch even beide filnmpjes beluisterd.
   Op mijn filmpje, rond minuut 3, hoor je Nuland zeggen 'to help glue this thing togethers, and you know... Fuck the EU."
   Dat is een logische zin waarin niet geplakt is.

   Op jouw filmpje zegt zij precies hetzelfde ( tot sec 29), maar waar ik de puntjes heb staan, hebben ze een tekst van Pyatt er in geplakt. Om daarna weer verder te gaan met het 'Fuck the EU" van Nuland.

   Verwijderen
  6. @ Jan

   Ik kan me zoiets herinneren. Ik had naar een betrekkelijk willekeurig fragmentje gelinkt om even aan te geven wie die Geoff Pyatt. Het is inderdaad veel beter naar de oorspronkelijke opname van het gesprek tussen Nuland en Pyatt te luisteren. Daar hoor je ze, meer dan twee weken voor de staatsgreep, in de weer met het formeren van een nieuwe regering. Een beter bewijs van het slechte geweten en de betrokkenheid van de VS bij de staatsgreep in Kiev is waarschijnlijk niet te vinden. Overigens is die Robbert Serry waar Nuland het over heeft een Nederlandse diplomaat. Kamervragen iemand?

   Verwijderen
 2. Maandag a.s. is de eerste zitting van het EU Ministerie van de Waarheid:

  Next steps against fake news: High-Level Expert Group to tackle disinformation meets for the first time [updated on 12/01/2018 at 15:50]

  http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-184_en.htm

  Onder het mom van bestrijding van fakenews zet de EU keihard in op censuur tegen ongewenste opvatting. Op welk vlak deze opvattingen spelen kun je wel raden. Dat de MSM, als grootste fabrikanten nepnieuws, niet op hun achterste benen staan i.v.m. dit initiatief zegt genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het voor onze media een minder groot probleem is wanneer zij kritisch gelezen worden, dan wanneer zij helemaal niet meer gelezen worden.

   Want als de ongewenste opvatting verdwijnt, zal spoedig daarna ook de gewenste opvatting verdwijnen. Maw zal de MSM (grotendeels) verdwijnen (in de USSR had je Pravda, waarvan iedereen wist wat in die krant stond niet waar was, en verder was er geen media). En dan hebben de adverteerders een groot probleem, want waar kunnen ze dan nog het publiek vinden waar ze mbv reclame hun troep kunnen slijten?

   PR managers kunnen hun spullen dan wel pakken, want als niet meer naar hen geluisterd kan worden treffen ze geen doel, en zijn ze overbodig geworden.

   Het enige wat dan nog overblijft om de bevolking in het gareel te houden, is de knoet.

   Maar als de knoet aan de macht komt, heb je dat hele ambtenarenappaat dat op en om het Binnenhof hangt ook niet meer nodig. Dus dat zal dan ook wel afgeschaft worden.

   En mensen kunnen onvoorspelbaar reageren als ze geregeerd worden door de knoet, want worden dan gedwongen om ongewenste opvattingen voor de knoet geheim te houden. Voordat je het weet heb je een (kleuren) revolutie die slecht eindigt voor onze zittende macht.

   Misschien dat kennis over ongewenste opvattingen politici kunnen helpen om deze impasse te voorkomen. Opvattingen die je bv vandaag de dag kunt vinden in de alternatieve media, of via een sleepwet. Uiteraard alleen zolang mensen ongelimiteerd hun ongezouten mening uiten via alternatieve media of andere (te bespioneren) elektronische bronnen.

   Zeggen dat de ongewenste opvatting mbv censuur gaat verwijderen is overigens wel een prachtig propaganda middel. Het maakt mensen ofwel angstig om te zeggen wat ze denken ofwel het maakt ze boos. En angst of woede maakt dom, en dat is precies wat nodig is om de gewenste mening dagelijks in de hoofden van MSM volgers te rammen. Zie daar het bestaansrecht van GeenStijl die zo 'begaan' is met de komst van mediacensuur en tegen de sleepwet is.

   Wat ook grappig is. Dat Arjen Lubach zich in zijn programma zo tegen de sleepwet verzet, terwijl de vrouw van minister Ollongren die deze sleepwet wil introduceren (Irene van den Brekel) producent is van Zondag met Lubach.

   En zo houden we elkaar lekker bezig met non-nieuws. Goed voor de economie. Slecht voor de kindjes in Syrie (https://www.globalresearch.ca/the-father-of-omran-the-iconic-aleppo-boy-says-media-lied-about-his-son/5594205)

   Verwijderen
  2. Willem,
   ik vond hetitem over Ollongrens's Russische Website die maar nergens te vinden blijkt, nòg vervelender voor Ollongren.

   Maar een producent is volgens mij iemand die niks over de inhoud te zeggen heeft. Een producent zorgt dat er geld is voor alles dat men wil maken, en zorgt dat de studio is afgehuurd en het publiek op tijd komt. Zo denk ik dat het werkt. Zie: http://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/media/beeld/producer

   Nog even roddelen:
   Even googlen op Irene van den Brekel levert een verslag op van een feestje op Koninginnedag 2016.
   Op al die foto's zie ik niemand waarvan we weten dat hij een gewone heterosexuele relatie heeft: https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20160428/281496455475149

   Ik zie: Rutte, Eurlings , Joop Wijn, Huffnagel, Ollongren en haar man, Jan-Kees de jager, Fred Nijples.

   Verwijderen
  3. "En angst of woede maakt dom, en dat is precies wat nodig is om de gewenste mening dagelijks in de hoofden van MSM volgers te rammen. Zie daar het bestaansrecht van GeenStijl die zo 'begaan' is met de komst van mediacensuur en tegen de sleepwet is."

   Angst en woede zijn emoties. Ze zetten aan tot nadenken en handelen. Wat er daarna gebeurt is persoonsgebonden. Dat angst en woede dom maken is een uitspraak die in z'n algemeenheid gewoon niet waar is. Je zou kan even goed kunnen beweren dat de onafhankelijke media op het internet hun bestaan danken aan de angst en (vooral) de woede over de leugens en propaganda van de MSM. Zonder die emoties waren de oprichters er van gewoon op hun handen blijven zitten.

   Ik begrijp dat je de poging die gedaan worden om het internet onder censuur te brengen wil bagatelliseren. Moet je wel met betere argumenten komen dan wat gekunstelde argumenten die lijken te suggereren dat censuur de zittende macht uiteindelijk ook niet goed uit komt.

   Verwijderen
  4. Dawg, toch kan ook 'Geen Stijl' er de draak mee steken. Lees vooral de reacties;

   https://www.geenstijl.nl/5140259/straks-gaan-ze-nog-zeggen-dat-heleen-mees-geen-stalker-is/

   Verwijderen
  5. @ Matt

   Hoe bedoel je, waar vind je dat GS de draak mee steekt?

   Verwijderen
  6. Dawg, daar bedoel ik mee dat Geen Stijl in de lijst staat van mainstream media mainstream media en dat ze in principe zichzelf aanvallen.

   Verwijderen
  7. @ Matt

   Ik begrijp nog steeds niet wat je wil zeggen.

   Verwijderen
 3. Interview met Jordan Peterson in de Telgraaf

  vraag:

  Waarom roept u zoveel weerstand op?

  „Omdat ik mij verzet tegen een rampzalige ontwikkeling op onze onderwijsinstellingen. Noord-Amerikaanse universiteiten zijn voor een groot deel overgenomen door neomarxistische activisten, die een frontale aanval hebben ingezet op de vrijheid van meningsuiting. Zij verdragen het idee van de soevereiniteit van het individu niet – wat het fundament is onder onze beschaving. Voor hen draait alles om groepsidentiteit: zwarten, transgenders, homoseksuelen, vrouwen. Het bestaan is voor die social justice warriors (strijders voor sociale rechtvaardigheid, red.) een slagveld, waarop verschillende groepen elkaar bestrijden. Dat is een verschrikkelijke manier om naar de wereld te kijken. En dit denken is ook al overgewaaid naar Europa.”

  http://eservice-data.solidam.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/publication/telegraaf_autofeed/native-app/issue/2018/01/13/0001/public/frame/8efb45fb8218ec8a523782059d7863dd4dd1c610.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deological and Geopolitical Origins of the EU, Part I: Richard von Coudenhove-Kalergi's Pan-Europa / by Clare Ellis

  In order to understand the current crisis in Europe created by the cultural Marxist practices and policies of immigration and multiculturalism there is a need to understand the ideological roots of parallel yet intersecting movements. One such movement has been a geopolitical effort, undertaken by various leading statesmen, aimed at creating a pan-European economic order that essentially suppresses ethnic European bonds in favour of cosmopolitan ideals.

  Pan-Europa began as an early twentieth century socialist European integration model that was developed by Richard von Coudenhove-Kalergi and based on the ideologies of Cosmopolitanism, Perpetual Peace, and World Federation. Kalergi sought to unite Europe in perpetual peace by replacing ethno-national European identities with a common European cultural identity. This non-ethnic based European Union was envisioned as the first step toward the eventual unification of humanity under a World Federation in perpetual peace.

  Kalergi claimed that for the full materialisation of a united and prosperous Europe the joint colonization and exploitation of the resources and land of the African colonies would be required, which would lead to the creation of Eurafrica, a large geopolitical bloc that had the Mediterranean Sea as its central axis and would encompass (and Europeanise) nations in the African and Muslim world south of the Mediterranean. Kalergi's Pan-European project was funded and supported by wealthy bankers, politicians, and cultural forces on both sides of the Atlantic, yet it also met with opposition from authoritarian nationalism in the 1930s and 40s.

  Zeer interessant artikel over de pan-europese aspiraties van Coudenhove Kalergi uit 2015. Er moet ook nog een deel II zijn
  geschreven.

  http://www.eurocanadian.ca/2015/02/ideological-and-geopolitical-origins-of-eu-richard-von-coudenhove-kalergis-pan-europa.html?m=0&utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar wat er werkelijk achter de idealistische hoogdravendheid van Coudenhoven Kalergi schuilging kan ik alleen maar raden.

   Enerzijds:

   In this scheme, Eurafrica was "the multilateral relationship between six European states and their dependencies overseas." It was "purely imperialistic" as it suggested that "millions of Europeans" should settle in the African colonies because "the fatherland had become too narrow," too over-populated, and land and resources were needed. It also proposed that "the colonies would become the main providers of raw materials for the empire," resources that would include hydroelectric power and agricultural produce.

   Anderzijds:

   Although Kalergi thought it necessary for Europe to exploit Africa, he did not intend large-scale immigration and settlement in Europe by African peoples: "Europe must at all costs prevent 'that great numbers of black workers and soldiers immigrate to Europe'"

   En dan dit:

   This creation of a new Europe, a Pan-Europe, based on new ideals of social democracy rather than feudal aristocracy and a new European identity deprived of its ethnic characteristics, would be overseen, according to Kalergi, by a "social aristocracy of the spirit"[xvii]. He claims that the traits — "[s]trength of character combined with sharpness of spirit" — that are required for the spiritual aristocratic leadership of Europe can be found in the Jewish people alone. These traits, peculiar to the Jewish as a people, "predestine" them "to be leaders of urban humanity, the protagonists of capitalism as well as the revolution." But it is "the Jewish Socialist leaders" who "want to redeem us with the highest self-denial from the original sin of capitalism, free people from injustice, violence and serfdom and change the liberated world into an earthly paradise."

   Verwijderen
 5. Nog twee vraag aan Jordan Peterson:

  Waar vindt u uw bondgenoten?

  „Online is er een massale beweging gaande om die neomarxistische en postmoderne onzin te bestrijden. Online media, vooral YouTube, gaan de komende jaren de klassieke media volledig wegblazen. Iedereen onder de 30 haalt zijn informatie al via sociale media, voor politieke achtergronden kijken ze allemaal naar YouTube. De podcast van Joe Rogan, waar soms urenlang wordt gedebatteerd, heeft honderden miljoenen downloads per jaar. Dat is niet voor te stellen. Rogan is veruit de machtigste interviewer ter wereld en mensen weten dat niet eens. Er zijn er meer, iemand als Ben Shapiro bijvoorbeeld, en allemaal met hetzelfde idee: weg van de politiek correcte indoctrinatie.”

  Schurkt u niet te zeer aan tegen alt-right, de beweging die mede Donald Trump aan de macht bracht?

  „Als je ageert tegen radicaal links, wat ik doe, zit je al snel in een rare groep mensen, met ook alt-right en de nazi’s. Dus zeggen critici: jij zit in een groep met nazi’s, dan ben jij ook een nazi. Het is absurd. Maar goed, dit laat zien hoe ’helder’ die mensen denken. Het is ook gewoon makkelijk voor ze. Als politiek correct links moet toegeven dat er redelijke mensen zijn die iets tegen hun standpunten inbrengen, dan moeten zij accepteren dat er dus redelijke argumenten zijn aan te voeren tegen hun politiek en dat gaan ze nooit doen.”

  http://eservice-data.solidam.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/publication/telegraaf_autofeed/native-app/issue/2018/01/13/0001/public/frame/8efb45fb8218ec8a523782059d7863dd4dd1c610.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jordan Peterson komt (zo is beloofd) op a s vrijdag 19 januari naar een grote meeting van De Batavieren. In Rijswijk.
   Ik denk wel dat ik er heen ga.

   ( De Batavieren maken fantastische podcasts, en spreken vaak over de verdoemde cultureel marxisten. maar ze zien totaal niet dat dit een joodse stroming is. Daar begrijp ik dan weer helemaal niks van... )

   Verwijderen
  2. Batavieren? Hij kwam toch naar de Nederlandsche leeuw? Of is dat hetzelfde?

   Iets te melden hebben over de uitwassen van het cultureel marxisme of ten faveure van nationale zelfbeschikking is al genoeg om als ultrarechts, racist, nazi en xenofoob gebrandmerkt te worden. Daar heb je de joden al helemaal niet voor nodig. Overigens was het was het voor mij een verrassing te lezen dat Caldenhove Kalergi de jongens van het beloofde land een speciale leidinggevende rol had toebedacht bij z'n paneuropese neurose. Is dit soms z'n tante:

   https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

   Verwijderen
  3. Klopt Dawg: hun website is 'Denederlandseleeuw'

   Het lijkt mij een groepje rechtse studenten.
   Maar wat ze doen is wel van goede kwaqliteit. Hun interviewers zijn goed.
   Dat geldt ook voor Weltschmerz uiteraard. Dat is wel een paar stapjes hoger: zij krijgen Wijffels en Arnoud Boot etc voor de camera.
   De Batavieren zijn studentikozer, maar zoals gezegd;breed onderlegd.
   Sid Lukkassen is een heel jonge doctor. Hij is werkelijk zeer erudiet, en dat op die leeftijd.
   Natuurlijk heeft ie geen idee hoe de wereld in elkaar zit, zóó slim is ie nou ook weer niet. (In de boeken die hij bestudeert lees je namelijk niet over de joodse invloed.)

   Ik zou heel graag eens met hem over dit onderwerp spreken: de joodse invloed op de wereldpolitiek.

   Lukkassen heeft zich een wereldbeeld gebouwdop basis van de honderden klassieke boeken en schrijvers dioe hij las. Dat is voor een toehoorder altijd interessant. Heel interessant. En hij probeert dat wereldbeeld steeds aan te passen. dat is dus heel goed.

   Het laatste dat ik van hem hoorde is dit: Sid Lukkassen over Avondland en Identiteit in Batavieren Podcast aflevering 19
   (febr 2017)
   Interviewers: Zlata Brouwer en Jurriaan Mulder.

   Ik heb de podcasts van Joe Rogan bekeken, en ik zie dat het heel veel over vechtsporten gaat.
   Maar ik meen dat hij ook een keer met Abby Martin sprak.

   Verwijderen
  4. Als je googled op 'Abbey Martin Joe Rogan' dan zie je dat ze al meerdere malen met elkaar hebben gesproken, en soms langer dan 2 uur. Er is een uitsnede over het onderwerp: Israel en de Palestijnen:

   Abby Martin Exposes Zionism & Israel on Joe Rogan Podcast (Strong Language)

   Verwijderen
  5. Ik hoorde Martin spreken in de eerste 1,5 minuut en het is al raak: Als een Palestijn een foto van een gedode palestijn op zijn facebook zet, dan gaat ie voor langere tijd de gevangenis in: Want hij zet aan tot terrorisme, hij zaait haat.

   Dit is ons voorland. Eerst Israel, nu komt het in de VS, en hier is men ook al bezig.
   En als ik nu zou schrijven: "hier moeten we tegen strijden' dan kunnen ze me daarvoor al in de gevangenis zetten.

   En zo zal het gaan. http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/427-yossi-gurvitz-when-israel-is-mighty.html

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eddy,
   nu ben jij zo'n vriend van Israel.
   Maar nou staat er in jouw artikel dat Baudet en Wilders allebei fascisten zijn.
   Nou blijkt Geert Wilders in Israel heel populair te zijn.
   http://xevolutie.blogspot.nl/2010/11/geert-wilders-voor-wie-is-hij-in-de.html

   We mogen er dus van uit gaan dat ze in Israel geen moeite hebben met fascisme. (Zionisme en fascisme worden door vele schrijvers gelijk gesteld)

   Hoe zit dat, Eddy?
   Je keurt Baudet af wegens fascisme, maar je keurt Israel goed, en dat is ook fascistisch.

   Verwijderen
  2. Jan, de banden tussen zionisten en nazis zijn minstens 80 jaar oud (zoals je zeker wel weet). Maar pas in de Ukraine is die band pas echt diep gesmeed, met name via Kolomoiski, maar ook vele andere olicharchen, en ook crypto joden. In Israel is door het verschuiven en radicaliseren van de politieke mening naar militant ultra rechts hetzelfde opgetreden, en de absolute macht van de neocons/ interventionists samen met de media en banken heeft in de VS hetzelfde gedaan.

   Wilders is volgens mij een fenomeen dat door deze stroming als een populistische mascotte is neergezet. Waar links zich , dank aan Soros, tegenwoordig slechts onledig houdt met flutissues is rechts via Geller en Wilders op het verkeerde been van de islamhaat gezet om het echte probleem van neoliberalisme en neoconservatisme buiten schot te houden.

   Daarom heeft Wilders zijn tijd gehad. Ik heb echter ook zeer mijn twijfels over Baudet: hij is minder direct in de zak van Israel, maar ik vind hem te pseudo 19e eeuws. Hij propageert een Nederlandse cultuur en idenditeit, maar is zelf het voorbeeld van 19e eeuwse pan-Europese elite (dat wil hij zijn althans).

   Verwijderen
  3. "Zionisme is geen fascisme"

   Sommige bijbelgelovers denken daar anders over!

   https://www.biblebelievers.org.au/zionmyth2.htm

   Verwijderen
  4. Joop,

   dat blogje van mij is voor de helft van jou gestolen !

   http://xevolutie.blogspot.nl/2018/01/694-zionisme-is-fascisme-citaten.html

   Verwijderen
  5. [Jeruzalem is en blijft hoofdstad van Jeruzalem.]

   Ja, soms is een reaktie van toktok best vermakelijk!

   Verwijderen
  6. @Jan,

   Ik heb ook nooit gezegd dat wat jij schrijft op jouw blog niet waar zou zijn. Ik maak alleen bezwaar tegen het over één kam scheren van joden en zionisten. Zionisme is een politieke ideologie wat zich uit in het bezetten van Palestina in afwachting op de terugkeer van de messias, tegenover het geloof judaïsme, dat zijn de echte joden, die pas naar Palestina zullen vertrekken als de messias is teruggekeerd op aarde. Daarom leven er ook meer joden buiten dan binnen 'Israël'.

   Verwijderen
  7. Joop, het is op zich goed dat Sessions dit onderzoekt, maar het is pettiness. Die Hezbollah narcotraffics zijn false flags of onder dwang/ belofte van strafvermindering afgelegde valse getuigenissen.

   Hezbollah is een organisatie die volgens strenge ethische normen werkt (niet noodzakelijkerwijze westerse ethiek), en daar past geen drugssmokkel in.

   Wel is er een grote Libanese minderheid in de driehoek Brasil, Paraguay en Argentina, waarvan ongetwijfeld sommige leden drugsbaronnen zijn. Die mogen misschien vage Hezbollah sympathiëen hebben, en doneren misschien zelfs om hun zieltje te redden. Men kan Hezbollah proper, en Nasrallah hier uiteraard niet voor verantwoordelijk stellen!

   Verwijderen
  8. @Rootman,

   Onder Obama is ook I.S. gesteund, dus waarom zou Obama geen oogje dichtknijpen voor Hezbollah? Bovendien, zijn die drugs toevallig in de Wall Steet molen terecht gekomen? Dan verdient de VS er ook nog een centje aan.

   Verwijderen
  9. @Rootman,

   Aanvulling;

   En hoe zat het met de relatie tussen Obama en Netanyahu ook alweer?

   Verwijderen
  10. Over het samenwerken van Obama met druglords en de moslim broederschap heb ik geen twijfel! Ik geloof er alleen geen spat van dat Hezbollah zich hiervoor zou lenen!

   Verwijderen
 7. Dit zinnetje komt van Eddy zelf: "Thiery Baudet is dus een sharia puppet, zoveel is wel duidelijk".

  Daaraan zie je dat hij geen idee heeft van wat Baudet zegt.Niet het flauwste idee.

  Waarom FvD vóór dat referendum is, weet ik niet. Hij zal mogelijk staatsrechtelijke motieven hebben. Of hij vindt dat je consequent moet zijn: àltijd pro referenda, ongezien waarover het gaat.

  Jalta ( en Eddy) zijn boosaardig: ze vullen zelf Forums motieven in, en wel door te zeggen dat Baudet de plegers van de coup wil laten executeren en daarmee de democratie een slag wil toebrengen. Zelf iemands motieven invullen is boosaardige propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mij betreft zijn de motieven van Erdogan zeker door ons westerlingen te moeilijk om te peilen. Zijn eigen woorden, dat democratie slechts een busroute naar een gewenste richting kan zijn, en dat hij wel uitstapt als het hem uitkomt kan ook voor zijn banden met de moslim broederschap, de NATO, Gülen, Putin en Israel, en eerder Assad en Iran gelden. Dat de grondslag van Erdogan´s handelen de broederschap is is daarom een beetje boosaardige, naieve aanname. Hij zal dat wel in zijn kerkje horen. Volgens mij is er maar een grondslag bij Erdogan, en dat is Erdogan.

   Ik ben het vaak niet eens met Baudet, maar zijn reactie op dit Turkse referendum, ook hier komt volkomen overeen met zijn gedachtengoed over souvereiniteit en directe democratie.

   Verwijderen
  2. Omdat het volgende artikel vast nog heel vaak door toktok gelinkt gaat worden een heel korte bespreking

   http://socialisme.nu/blog/nieuws/53382/de-bruine-renaissance-van-thierry-baudet/

   Ik heb met verschillende van deze mensen felle debatten gehad. Het zijn goed belezen Trotskisten, die echter ook het Soros gedachtengoed hebben omarmd.

   Zeker 50 % van hun argumenten zijn vanuit de drogreden ´guilty by association´. Ze spelen ook erg op de poppetjes: Spengler is niet fout vanwege onjuiste veronderstellingen, maar omdat sommige nazis door hem waren geïnspireerd. Kritiek op Soros mag niet, want hij is een jood. Etc. etc. Bovendien schelden ze iedereen uit voor fascist. Van het begrip politieke correctheid hebben ze helemaal nog nooit gehoord, en daarom hebben ze geen clou over wat mainstream alt right (dus niet klukkers zoals Richard Spencer) bedoelt.

   Verwijderen
  3. Rootman,

   deze Socialisten en ook Eddy en nog vele anderen zijn niet interessant. Ze gaan van de door hen aangenomen axioma's uit en sluiten zich af voor de wereld.
   Die axioma's of dogma's zijn een religie of een ideologie.
   Dat zijn starre zaken.
   De wereld ontwikkelt.

   Daarom zijn al hun argumenten meestal niet van belang.

   Zelf ga ik van een hypothese uit . ( Zie mijn blog: mission statement) en stel dat open voor falsificatie.
   Ik zoek naar weerlegging van mijn standpunt. Zij propageren hun geloof en willen niet zien dat het een geloof is: een aanname.

   Verwijderen
  4. Mee eens; het veel te gretig interpreteren van (een zeer beperkte subset van) profetiëen naar een door hen gewenste situatie:

   [De Derde Wereldoorlog zal ontstaan door het tegen elkaar opzetten van Zionisten en de Islam.
   Doel hiervan is dat beiden elkaar zullen vernietigen. Andere landen zullen worden meegesleurd
   in het conflict en het eindresultaat zal zijn totale uitputting, chaos, zowel politiek, economisch als
   spiritueel.............].

   Dat maakt dat de jehova´s en andere eindtijd evangelicals zo weinig serieus genomen worden: iedereen ouder dan, zeg 40, heeft al verschillende edities van dit geloof meegemaakt: Ik heb het over de sovjets als antichrist gehoord, de EU en nu de moslims, met tussendoor de verwerpekijke hippie cultuur. Vóór mij waren het de katholieken, de nazis en de vrijmetselaars. Ook in Luthers tijd, de kruistochten, tijdens de pestepidemiëen met hun flagellanten en het jaar duizend werd de apocalypse met dezelfde gretigheid voorspeld.

   Wanneer door uitputting olieinkomsten de Arabische wereld de ´shithole van de wereld wordt bij de verdere opkomst van China, het teloorgaan van de VS en daarna het verdwijnen van de joodse staat in Palestina, het verdwijnen van de joodse etniciteit door biowarfare en andere gebeurtenissen zullen er opnieuw predikers opstaan die vurige woorden over het einde van de wereld met zekerheid naar goedgelovige sekteleden zullen donderpreken. En ook deze zullen door de geschiedenis ingehaald worden.

   Verwijderen
  5. Jeroen Bosch en Pieter Brueghel zijn schilders die in hun pré- renaissance afbeeldingen een visie hebben gegeven over hùn idee over de Apocalypse. Ruim 500 jaar later brengen hun schilderijen nog steeds behoorlijk sterke gevoelens over, maar vrijwel alle symboliek, destijds helder als glas, is al verloren gegaan.

   Dat zelfde mechanisme is uiteraard nog veel sterker het geval betreffende de oudheid!

   Woorden en ook beelden kunnen ons ook nu nog deels intellectueel en emotioneel treffen. En sommige totaal niet!

   Afgelopen week ben ik met mijn VS dochters in het museum van oudheden te Leiden geweest. We vonden de Romeinse, Griekse stukken leuk en duidelijk, veel Egyptische stukken ook, veel ook minder begrijpelijk.

   Helaas waren de Babylonische stukken niet aan ons besteed: de prachtige (!) beelden van hun goden bleven onbegrijpelijk en deden ons emotioneel ook niets. Wel viel het me op dat die Babyonische beelden behoorlijk voldeden aan de verhalen van de profeten Daniel en Ezechiel.

   Maar eerlijk gezegd: die verhalen doen me ook niets!

   Very consistent dus: Ja Toch!!!

   Verwijderen
 8. Het is maar zeer zelden dat er tegenwoordig nog iets wat de moeite waard is op joop.nl wordt gepubliceerd, maar het volgende artikel is een geweldige must (long_)read:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/een-internationaal-tribunaal-voor-de-begane-wandaden-van-de-trojka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,

   ik heb 30% van het artikel gelezen.
   Maar eigenlijk is dit artikel ook nog niet duidelijk.
   Het kletst ook alsof 'het noodlot heeft toegeslagen'.

   Het was geen noodlot. Het is een strategie die is uitgerold:

   1 Goldman Sachs heeft een chantage positie als ze de Grieken helpt om de boekhouding anders op te schrijven zodat ze wèl in de EU kunnen toetreden. Ze zijn de Helpers van de Grieken.
   ( en dus de dieven van de anbdere EU landen !)

   2. Dan worden er miljoenen van de banken geleend voor griekse infrastructuur. Daar verdienen die banken goed aan.

   3. Dan blijkt dat de nieuwespoorlijn tussen Tessaloniki en Athene zo duur is qua tiockest dat er soms maar 4 passagiers in de trein zitten. De rest neemt de boemeltrein of de bus.

   4. Door dit soort projecten ( die de bankiers hebben doorgedrukt en aanbevolen, en waar ze aan verdienden ) komt Griekenland in de positie dat het zijn rentes niet meer kan betalen.

   Nu wordt het link voor de banken TENZIJ ze er in slagen om de àndere bewoners van Europa voor die schulden te laten opdraaien: DAN wordt het juist een enorme winst voor de grote banken: ZIJ krijgen hun geld, en de Landsregeringen worden armer en dus AFHANKELIJKER van de welwillendfheid van de BANKIERS.

   DAT IS VOLGENS MIJ WAT ER GEBEURT: de banken worden de baas over de regeringen.

   Denk aan Carroll Quigley, die in 1966 zijn boek Tragedy and Hope publiceerde:
   “The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.” [p.324 of the 1966 MacMillan edition]

   Quigley was een vertrouwens persoon van de bankiers en had jarenlang in hun directiekamers rond gelopen. HIJ wist waarover hij sprak en schreef het op toen hij al oud was, in 1966.

   Verwijderen
  2. Het artikel heeft, uiteraard, zijn beperkingen. Maar het feit dat dit voor een heel ander publiek dan onze lezers geschreven is, maakt het lofwaardig! Ingeborg Beugel heeft haar hartje op de goede plaats zitten! En dat is tegenwoordig niet gewoon! Dus hulde wie hulde toekomt!

   Verwijderen
 9. Een moderne Russische bommenwerper TU-160 houdt de Belgische en Nederlandse luchtmacht scherp. De Telegraaf, vroeger nepnieuwskoning, maar inmiddels gewoon een van de velen, geeft een kaartje, waaruit blijkt dat de toestellen helemaal niet over grondgebied van de Noorzeelanden vlogen:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1541916/russische-bommenwerpers-onderschept-bij-de-kust

  Mooi toestel overigens, maar voortaan wel beter laten begeleiden door een of 2 Sukhois!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja,... Heel oost Europa lijkt genoeg van de EU en vaak ook NATO te krijgen. Voorlopig zijn de meeste verkiezingen wisselend, maar deze diverse bevolkingen zijn geleidelijk klaar net zowel soviet als EU propaganda. De komende jaren gaan ze hun natuurlijke weg vinden, die souverein en onafhankelijk zal zijn. Zowel van Moskou als Brussel (en zeker van Washington en Tel Aviv!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel grappig: wegens politieke correctheid worden de (verwerpelijke) opmerkingen van Trump over SHIThole countries afgekort tot S-hole countries in de MSM (incl RT)

  Maar S-hole countries klinkt verdacht veel op ASShole countries!!!

  Was dat dan de bedoeling???

  RT: SVP: Ga niet mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag ergens een foto van een mooie Oekraïense dame/juffrouw en ze had een heel diepe uitsnijding in haar jurk, aan de achterkant. ver beneden het begin van de bilnaad. Tot vrijwel op de shithole, zeg maar.

   Je weet dat mijn smaak nogal puriteins is, maar als het echt goed gevonden is en origineel, dan kan ik het wel waarderen.

   ( Ik heb gewoon een afkeer van 1000 maal gehoorde grapjes die alleen maar iets voorstrellen omdaqt ze voor de 3 miljoenste keer denken 'over de schreef 'te gaan. )

   Verwijderen