zaterdag 21 maart 2015

Inpakpapier Sinterklaasjournaal houdt Nederland in zijn greepUpdates 12:00 uur, 14:15 uur.

NIEUWSANALYSE.

Inpakpapier Sinterklaasjournaal houdt Nederland in zijn greep. In een wurggreep mogen we welhaast stellen. Het is de eerste lentedag, zaterdag 21 Maart 2015 en van vroeg in de ochtend tot inmiddels laat in de avond trakteert het NOS-journaal ons op uitvoerige berichtgeving over het inpakpapier van November 2014. Je kon vandaag de radio niet aanzetten of daar was ie weer: verse informatie over het inpakpapier bij het Sinterklaas journaal. Met interviews, analyses, hoor en wederhoor, reportages ter plekke, achtergrondinformatie en verdere uitermate belangrijke informatie.

Ook in het 8-uur journaal op tv, we hebben geklokt, betrof het het derde item en kreeg niet minder dan 1 minuut en 50 seconden. Het enige dat ontbrak was een directe satelietverbinding met Madrid om het commentaar van de Goedheiligman zelf te horen, maar dat vergeven we de staatsomroep. Er is vast voor 150k gespendeerd om deze pakpapierzaak adequaat te coveren. Exact het bedrag van de boete. Het bedrag dat van het ene overheidspotje naar het andere overgemaakt gaat worden. Gaat tijdelijk van het budget van de publieke omroep af, welk richting de 1 miljard gaat. Dus wat is 150k? Geen omroepmedewerker die een boterham minder gaat eten, geen staatsomroep programma dat hierdoor het onderspit zal delven. Maar in de perceptie van de gemiddelde burger zal de onderliggende boodschap wel aankomen: niet aan de regeltjes houden kan je duur komen te staan.Ondertussen zijn de verkiezingen in Nederland gelopen en heeft de partij gewonnen die een mens dat deelneemt aan een oorlog in het buitenland liever dood ziet dan terug ziet keren. Een mens die de oorlog ingaat vanuit een (religieuze) overtuiging wel te verstaan. Maar hoe zit het dan met mensen die een oorlog ingaan om financiële redenen en bommen gooien met drones of van grote veilige hoogte en daarmee (onschuldige) mensen doodmaken? Mensen die dat doen omdat ze daar geld en soms ook (bedenkelijke) status voor krijgen. Mensen die dat doen omdat de leiding van een land hen met de modernste wapens simpelweg die opdracht geeft. En die mensen volgen die bevelen op, omdat ze er geld voor krijgen. Een land dat die opdracht recentelijk heel vaak heeft gegeven met heel veel onschuldige dode mensen als gevolg. Vragen, vragen. Maar niet in Nederland. Te druk met het Sinterklaasjournaal. In de lente.

En hoe zit het met het regime in Kiev, dat met een nationalistische oorlog verwoed probeert om de Donbass er onder te krijgen. Is dat eigenlijk niet een soort van Jihad? Een regime dat de mensen in Donbass als sub-humanen, en hun kinderen het liefst in de schuilkelders, ziet. In plaats van met die mensen te praten, naar hun sores te luisteren en er uit te komen? Burgerdoelen, infrastructuur, kolenmijnen, kinderen, kerken, kloosters, niets is heilig voor het regime in Kiev. En dit regime gaat weer komen met hun oorlog. Nu beter getraind door Amerikanen en Britten, de troepen bij Stanitsa Lugansk en andere plekken worden al volop opgebouwd, Howitzers bij Marioepol staan veel te dicht bij de frontlijn. Het staakt het vuren wordt dagelijks door Kiev al 40 of meer keren geschonden.

Ja, maar Putin dan, dat is toch ook geen lieverdje? Nee natuurlijk niet. Maar Novorossiya (door Rusland gesteund) heeft nog geen bom op het centrum van Marioepol of Kramatorsk afgeworpen. Laat staan Kiev of Lvov. Er is in die plaatsen geen burger omgekomen. Niet door Novorossiya geweld of wangedrag in ieder geval. Het zijn Lugansk en Donbass die lijden onder de terreur vanuit Kiev. Het is de 7-jarige Maxime die stottert na zijn ervaring met Kievse bommen (zie onder). Het is de dronken Oekraiense tankbestuurder die Paulina van 8 jaar deze week in Kontantinovka morsdood rijdt. Geen dronken Novorossiya tankist, en al helemaal geen Russische die dat op zijn geweten zou hebben.

Journalisiteke vrijheid Donetsk en Moskou versus Kiev

En dan nog iets. Pro-Kiev journalisten kunnen gewoon hun werk doen, nog steeds, in Donbass en Rusland. Zoals die van de enkel Pro-Kiev schrijvende Kiev-Post (opgericht met Soros gelden? Wie zoekt dit op of uit?). Terwijl van 100-150 Russische journalisten de accreditatie is afgenomen en een kritische journalist als Graham Philips de toegang tot Oekraïne geheel ontzegd is. Degene die de beelden heeft gemaakt van het ongeluk met Paulina in Konstantinovka is opgepakt en spoorloos.Denis Chubaka, die foto's maakte van het ongeluk in Konstantinovka. Opgepakt en spoorloos! Waar doen dit soort praktijken aan denken? Maar aandacht bij NOS? Nee, veel te druk met het inpakpapier van het Sinterklaasjournaal en zelf nog meer EU-propagandakanalen oprichten. Maar wellicht is Paulina een op zichzelf staand geval? Nee hoor. Gisteren is een 11-jarige jongen in het hospitaal terecht gekomen nadat in het door Kiev bezette Kramatorsk een Oekraïense Jeep over zijn been heen reed. Foto onder.Olga Luzanova (Slavyangrad.org) spreekt met 7-jarige Maxime

Olga Luzanova heeft humanitaire hulp gebracht naar haar geboortestreek in de Donbass en maakte het volgende interview van een 4 minuten met 7-jarige Maxime, Engels ondertiteld (maak het beeld eventueel groot zodat de ondertitels niet bedekt zijn):Postcodeloterij doet ook mee in Russofobie kwekenHet Vfonds investeert in vrede! Dat klinkt eenvoudigweg super! Trouwens, ze zoeken nog iemand die wil zorgdragen voor het weggeven van subsidies. Met uitstekende arbeidsvoorwaarden en weinig tot geen stress (is onze inschatting)! Interesse? Wie niet zou je haast zeggen?! Dus, allemaal solliciteren! Het is maar voor 2-3 daagjes. En waarschijnlijk betaald als ware het een volle werkweek! HIER.

Maar goed, hoe kwamen we bij dit "V-Fonds"? Via de Postcodeloterij. Hoe kwamen we bij de Postcodeloterij? Via het Films that matter filmfestival in Den Haag. En hoe kwamen we daar dan weer terecht? Nou, omdat er 3 films gedraaid gaan worden over Oekraïne/Rusland. En ja, het wordt saai, maar ze kunnen alle drie als pro-Kiev en anti-Moskou gekenschetst worden.

1. Cargo 200.

Film van de Nederlands sprekende Russische Masha Novikova, over de omgekomen Russische soldaten die terugkomen en de moeilijke manier waarop daarmee omgegaan wordt. Dit, zoals zij op de radio aangaf, in tegenstelling tot het grote eerbetoon dat de Oekraïense soldaten ten deel zou vallen.

2. Children 404

Wat is een filmfestival zonder aandacht voor de homoproblematiek in Rusland? Ondenkbaar! Zeker in Den Haag. Dus daarom Children 404, over scholieren op een middelbare school die soms een belediging naar het hoofd geslingerd krijgen lijden onder Putin!

3. Leviathan

Voor alle duidelijkheid: Alle films op zich, prima! Het gaat enkel, zoals als altijd, om proportionaliteit en timing. Als je op het moment dat Oekraine hele gebieden platbombardeert met een politiek dat kinderen zoals Maxime in de schuilkelder horen, met Odessa, Vanya, etcetera, en je komt dan met geen enkel kritisch Oekraïne geluid, terwijl dat juist het land is waar onze EURO's en politieke steun heengaan, en je dus juist daar nieuwsgierigheid zou verwachten, kiest het filmfestival voor 3 Rusland-kritische films. Waarvan de laatste, Leviathan wat Rusland-kritiek wel meevalt lijkt ons (zelf nog niet gezien de film). Hij is ook gebaseerd op een waar gebeurd verhaal in de VS. Rusland aan de ene kant kapot proberen te maken met sancties, en aan de andere kant wel druk maken om de homo's aldaar, aparte combinatie. Wel druk maken om beschimpte homo's in Rusland, niet om gedode en getraumatiseerde kinderen in Donabass.

Is het dan enkel pro-Westers en anti-Russisch? Nee! Er is zelfs een film die een kritisch geluid laat horen over de Drone executie missies van de VS. HIER. Prima dat daar aandacht aan besteed wordt in Den Haag.

Ko Colijn wakkert Russofobie verder aan.

"Als de Flitsmacht in de Baltics niet sterk genoeg blijkt zou hij voor de Russen als een uitnodiging kunnen werken om daar eens overheen te gaan." (Of iets van gelijke strekking, zojuist in Met het Oog op Morgen, directeur van "Instituut Clingendael, 100% NL-staatsgeluid bij de 100% staatsomroep)

Kijk ook eens bij de Propagandaschau.

Update reporter Denis, Konstantinovka.

Reporter Denis is inmiddels vrijgelaten en is thuis in goede staat. Iedereen die deelnam in de zoektocht naar hem wordt bedankt.

233 opmerkingen:

 1. "Banken zitten achter alle oorlogen"

  "De #BIS bank in #Basel heeft eigen politiedienst en de schoonmaakster verdient 6 ton", @georgevanhouts Nu Radio 1 bij @FilemonW

  "BIS bank regelt de crises vanuit Bazel. Die zijn geregisseerd."

  Als je dit gemist hebt is het best wel aanrader (als je tijd hebt) om dit terug te luisteren. Het was de Overnachting 00.00-01.00 Zondag 22-3-2015

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Crimea-Way Back Home, Engelse vertaling

  http://www.liveleak.com/view?i=3a8_1426713567#gWHFtg0vYsI2iEFH.99

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reactie op het 'sinterklaas-papier'.

  Er is een boek dat als titel heeft: "De ondraaglijke lichtheid van het bestaan." ( Kundera , meen ik.) Vroeger had ik geen idee wat die titel zou kunnen betekenen. Maar de laatste jaren denk ik er vaak aan: al dat oppervlakkige gekwebbel van mensen op tv die geen enkel benul hebben van de gruwelijkheden die een eindje verderop in de wereld plaats vinden. Geen enkel benul dat dit ook hùn toekomst kan worden, en dat ze dat zelf voor een deel in de hand hebben. Die lichtheid van hun gesprekken, van hun wereldje is voor mij vaak ondraaglijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik,
  ik heb de hele blog gelezen: prima werk. Je hebt ook een aantal reageerders die zinvolle info schrijven. Laat het alsjeblieft nu weer niet ontsieren en ontkrachten door lieden die altijd weer met reeds lang weerlegde beweringen komen. Wij hebben geen zin en tijd om die LGK voor de tiende keer duidelijk te maken dat hij onzin kletst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poroshenko (halfdronken?) op bezoek bij soldaat die net zijn benen verloren heeft en schenkt hem... een voetbal. Slawa Oekraine!

  http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201503212129-zog8.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL hij is nog blij ook...hehehehe.

   Porky kan nog heel wat voetballen uitdelen. Kiev maakt zich weer op voor een nieuwe aanval op de donbass. Wordt Porky weer verslagen en gaat hij er nog slechter uitzien. Hij zag er slecht uit vond ik.

   Verwijderen
 6. Beste Blik.

  Alles wat er in de Oekraine gebeurt zijn de symptomen van een groter probleem

  Lees hier het verhaal van de echte onderste steen:

  https://schafderenteaf.wordpress.com/2015/02/15/de-echte-onderste-steen-het-verdien-en-controle-model-van-het-moderne-roofkapitalisme/

  https://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k
  Things you don't know about the air you're breathing today (Nederlands gesproken)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kan de auteur dit onderwerp "Het verdien- en controle model van het moderne roofkapitalisme" verder uitwerken en in een boekwerk uitgeven. We worden niet alleen vergiftigd via de lucht, maar ook door het drinken en het eten en vaccinaties denk respectivelijk aan fluoride, gmo en kwikzilver (in amerika althans). Het is waar over het verdien model. Big food en big agro helpen big farma. Nooit hoor je hoe je kanker kan voorkomen, altijd hoor je hoe je kanker moet genezen.


   p.s. Dat GMO's worden geïntroduceerd in India omdat door luchtverontreiniging de huidige oogsten 50% minder opleveren had ik nog niet eerder gehoord.

   Verwijderen
  2. De bovenstaande video is de beste die ik in jaren heb gezien.

   Een Nederlandse man, X, geboren naast de bloemenvelden in Lisse, is door de chemische middelen die daar op die bloemen gespoten mogen worden (op bloemen mogen extremere middelen worden gebruikt, omdat ze niet worden gegeten) extra gevoelig geworden voor ultra fijnstof UFS.
   Een arts bevestigt dit: als je voor de geboorte of als baby aan extreme stoffen wordt blootgesteld, kun je daar later heel gevoelig voor worden.
   X moet steeds verhuizen,omdat het UFS sterk toe neemt, o.a. omdat in lodvrije benzine 1000 maal meer UFS zit dan in de ouderwetse benzine.
   Etc. Etc.

   Op minuut 29 legt hij uit waarom ons monetair systeem eigenlijk een zelfmoordyseem is. ( Dit klopt. Ik las het elders en heb het persoonlijk aan oud Rabo directeur Wijffels gevraagd.
   Ik kreeg dit antwoord: ( rest v d brief weggelaten)

   2. Inderdaad, geldschepping uit het niets in de vorm van schuld leidt tot groeidwang. In een fysiek beperkte wereld loopt dat model uiteindelijk vast. Is waar we ons nu bevinden. Het is geen toeval dat we tegelijkertijd zitten met een overmatige financiële schuld en een groeiende ecologische schuld.

   ( Sindsdien vind ik Wijffels een controlled opposition man. Hij weet waar de schoen ècht wringt, maar doet aan symptoombestrijding. )

   Het gaat dus over deze youtube video: Things you don't know about the air you're breathing today (Nederlands gesproken)

   Het is een indrukwekkend werkstuk van mijnheer X. Hij vertelt het rustig en begrijpelijk, en zonder emoties.
   Geweldig !

   Verwijderen
 7. Welkom Loveyoulongtime! Dank voor de links.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het toch spijtig dat het NOS journaal zo plat en eenzijdig geworden is. Blik, dank voor je informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Kiev's latest maneuver – undermining the Minsk-2 agreement with a requirement for a rebel surrender – is likely to drive the country back into a full-scale civil war and push the US and Russia closer to a nuclear showdown"

  http://russia-insider.com/en/2015/03/20/4757

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meer over Hromandske tv:

  Lets klill 1,5 million Donbassers

  als de link niet werkt: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/08/375-onze-bondgenoten-in-kiev-laten-we.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb leviathan wel gezien, een schitterend portret van de uitzichtloosheid van de gewone mens die speelbals van de macht. leviathan kenmerkt niet alleen de situatie in rusland, maar met evenveel recht de situatie in het westen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil de vaste stamgasten hier er even op wijzen dat Stan een van de best geïnformeerde blogs in Nederland schrijft: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/
   Ik moet bekennen dat ik niet alle lange artikelen lees, dat zou me enkele uren par dag kosten, maar ik kijk vaak wel even wat hij schrijft. Heel vaak zitten er artikelen tussen die me interesseren.
   Zo heb ik gisteren een blog geschreven ( op mijn eigen blog) waarbij ik 4 artikelen van Stan's site combineerde met een artikel van William Engdahl. Die vijf artikelen samen geven een heel overtuigend beeld van de samenwerking tussen IS enerzijds en de VS en Israel anderzijds.
   ( Zou er één Hilversum-journalist zijn die dat voor mogelijk houdt? Nee natuurlijk. Hoe kunnen ze dat ook weten., Ze hebben geen idee ervan hoe de wereld ècht in elkaar zit ! )
   Hier het blog: http://xevolutie.blogspot.nl/2015/03/463-amerika-is-terrorist-en-creeert.html
   Dank, Stan!
   Voor Blik's blog is dit ook relevant, omdat we hier zien met welk gemak de grote 'bestrijders van de terreur' die terreur zelf veroorzaken. De nazi's in Kiev: klein bier voor de Amerikanen.

   Verwijderen
  2. Helder verhaal Jan. Dank voor de korte samenvatting hier en de verwijzingen.

   Verwijderen
  3. Blik kunt u hatelijke posts naar mede bloggers verwijderen ?

   Verwijderen
  4. Jan

   Het stuk van Erik

   "Ik heb in september al gemeld, dat tot de eersten die de crashsite bezochten, vertegenwoordigers van de Oekraïense SBU waren."

   Knap is dat, de beelden die weallemaal zagen was dat sepa's iedereen op afstand hielden, zelfs OSVE, maar UA SBU had wel toegang?

   "Er bestaan legio documenten en foto´s van soortgelijke fragmenten, die al door de SBU zouden zijn gevonden."
   Linkje?
   Nee, dan zou dit verhaal al veel eerder verspreid zijn op social media, of op zijn minst door pro UA sites

   Dat Jeroen ze gevonden heeft is niet bijzonder, wel dat ze zijn onderzocht
   Denk nu niet dat OVV geen vreemde metaaldeeltjes heeft gevonden, dat weten ze al lang

   Dan begint Erik over een 9M314, terwijl RTL het over een 9M317 heeft

   Dan gaat Erik in op de vleugel, als je kijkt juist naar de kleine beschadigingen zie je dat die van voren komen

   Dat Erik geen verstand heeft van fragmenten blijkt wel hieruit
   "of met de cockpit zijn versmolten"
   Dat hoeft helemaal niet
   Een fragment kan romp doorvliegen, veel van zijn energie verliezen en op tweede obstakel komen en dan achterblijven.

   Dan blijft Erik maar verdergaan op 9M314, terwijl onderzoekers het over 9M317 hebben.

   Triest....

   Verwijderen
  5. Jan

   Schijnbaar zitten/zaten alle Nazi's uit Europa in St Petersburg
   En niet in Kiev

   http://nl.metrotime.be/2015/03/23/news/kritiek-op-forum-van-europees-extreemrechts-in-sint-petersburg/

   Vreemd dat Putin deze nazi's wel toelaat maar zonder onderbouwing spreekt over nazi's in Kiev.

   Verwijderen
  6. @LGK,

   "Vreemd dat Putin deze nazi's wel toelaat maar zonder onderbouwing spreekt over nazi's in Kiev."

   Leg ons even uit wat daar vreemd aan is? In Nederland worden ook neo-nazi protesten georganiseerd. Ga jij nu een beetje verontwaardigd zitten doen, een dubbele pet opzetten als een echte hypocriet? Je wilde toch zo graag vrije meningsuiting, speciaal in Rusland?

   Verwijderen
  7. Goed lezen, dat waren geen protesten in St Pete

   Het was een bijeenkomst van extreem rechts in St Pete

   Joodse gemeenschap in Rusland is geschokt dat Rusland/Putin dit toestaat

   Verwijderen
  8. @LGK,

   "Goed lezen, dat waren geen protesten in St Pete"

   Oké, in Nederland worden ook neo-nazi bijeenkomsten gehouden. Zo goed?

   Verwijderen
  9. Dat zou best goed kunnen
   Maar dan door enkele dorpsgekken.

   Heb nog niet in NL gezien dat alle leiders van extreem rechtste partijen uit Europa komen invliegen in NL voor een 'congres'

   Verwijderen
  10. @LGK,

   "Heb nog niet in NL gezien dat alle leiders van extreem rechtste partijen uit Europa komen invliegen in NL voor een 'congres'"

   Dan heb je iets gemist of je hebt last van een selectief geheugen. Ik houd het maar op het laatste.

   Verwijderen
  11. Wat heb ik gemist?

   Wanneer was de extreem rechtse bijeenkomst in NL waar alle extreem rechtse partijen uit Europa aanwezig waren.

   Die was er wel in St Pete

   Verwijderen
  12. @LGK,

   "Wat heb ik gemist?"

   Dit!

   http://kafka.antenna.nl/nazikroegen-in-nederland/

   Misschien een suggestie voor een gezellig uitje voor jou? Je hebt toch niet in de gaten dat je neo-nazi's steunt, er kan jou dus niets verweten worden.

   Verwijderen
  13. Zoals ik al eerder poste, een enkele dorpsgek

   Heb bloomberg er nog niet over zien schrijven, zoals ze deden over de facisten bijeenkomst in St Pete

   http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-23/is-russia-against-fascism-or-isn-t-it-

   Verwijderen
  14. Triest

   Kremlin maar schreeuwen over de 'facisten' in Kiev
   Hoewel de extreem rechtse partijen niet eens in de rada gekomen zijn

   Maar wel een bijeenkomst laten doorgaan van extreem rechts in St Pete

   Als iemand de vlag van UA in Moskou omhoog houdt, wordt die opgepakt.
   Duidelijk dat Putin geen moraal heeft als hij zijn vrindjes kiest

   Verwijderen
 12. Hebben jullie de uitzending van Buitenhof gezien?
  Er werd een breed podium gegeven aan Kasparov (voormalig schaakkampioen en politieker, nu in ballingschap) en dat is een regelrechte Putin hater omdat Putin hem vroeger eens vastgezet heeft als oppositie voerder.
  De presentator praatte vlotjes met hem mee want het leek op een bevestiging dat Putin er op uit is om de omliggende landen te veroveren, zeker nu hij heeft toegegeven dat er Russische militairen bij de rebellen gevochten hebben. Putin is volgens Kasparov de gevaarlijkste man ter wereld op dit moment en die moet worden gestopt, liefst van binnen uit. Op de vraag of Putin een schaakspeler is zei Kasparov dat Putin niet zozeer een schaakspeler is dan wel een goede pokerspeler en dat Putin op dit moment de beste kaarten heeft, maar er werd toch nog eens op gewezen dat Putin levensgevaarlijk is omdat hij ook het beroemde knopje binnen handbereik heeft maar dat dit door zijn generaals zal worden tegen gehouden.
  Persoonlijk vind ik dat Kasparov gelijk heeft met de stelling van de pokerspeler, maar al de rest is dit een grote anti Putin propaganda en de NPO deed hier blijkbaar graag aan mee want er werd geen enkel goed tegenargument gebruikt. Ook werd er gezegd dat sinds Putin aan de macht is er een bredere vorm van democratie is ontstaan in Rusland waar de lagere delen en de middenklasse van de bevolking van profiteren, maar dat was niet de verdienste van Putin zei Kasparov. Wie dat wel had veroorzaakt werd niet gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch kon ik niet laten om hier een cartoon van te maken daar ik zelf graag een potje schaak.
   Wel even naar beneden scrollen
   cartoon kasparov

   Verwijderen
  2. Heb de uitzending gezien . Zag je het publiek achter hem met moeite hun lach inhouden . Kasparov , je zag hem zweten . Man man man , en zo'n vent krijg dan een podium . Triest was het om te zien hoe hij Putin vergeleek met Hitler , ergo , Putin is verschrikkelijker dan Hitler . Maar hey , Putin geniet nog veel steun vanuit de bevolking . Nog ruim +80% . Daar kan Kasparov of welk ander oppositie figuur niet aan tippen . BTW , het optreden van Kasparov doet mij denken aan een ander figuur hier op dit forum , nm LGK . Ook de wanhoop is bij LGK nabij . Op Nujij zie je LGK ook steeds minder terug .

   Verwijderen
 13. Maakt me woedend dat ons belastinggeld wordt besteed aan deze mensen die genocide plegen en nog veel meer willen plegen in de donbass...
  Bedankt voor de post Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Matt
  Dank voor je korte Buitenhof uiteenzetting. Nou ja, korte...

  In buitenhof krijgt wat Nederland betreft, enkel de macht het woord (ooit een internet criticus daar aan zien schuiven?).

  Wat Rusland betreft krijgt enkel de oppositie het woord of Moskou-kritische NL-commentatoren. Zo werkt dat bij Buitenhof.

  #Allemaalzodoorzichtig

  @Stan Duidelijk; zo stelde ik me die film ook voor. Een mooi universeel verhaal, dat in dit geval in Rusland plaatsvindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Daar heb je toch juist dit blog voor, Blik, om de eenzijdige berichtgeving van voornamelijk NPO aan de kaak te stellen.
  Het bewijst toch weer wat je zegt: #Allemaalzodoorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. OP dit moment is er een live stream vanuit de Balie: Patrick Cockburn en Arnold Karskens over ISIS : http://nieuws.thepostonline.nl/2015/03/22/live-de-balie-de-opkomst-van-de-islamitische-staat-met-patrick-cockburn/?utm_source=twitter.com&utm_medium=tweetbutton

  BeantwoordenVerwijderen
 17. In Keek op de Week 42 - 7van8 - Kijk op het Rijk wordt er door de VVD al over sinterklaas inpakpapier geblaat...geschiedenis herhaalt: grazen of muilhouden schaapjes! Kok-halzende bloem-Kohl-en worden ook besproken e.a

  ...overigens keer ik langzaam weer terug naar rustige trouwe lezer, zolang de onrustzaaiers onder de grond blijven...nat-uur-lijk!

  Sinterklaas sinnerklas kapvel:

  Mijn posts bevatten veel boodschappen voor oplettende anders denkende welpen,
  wat 'n ander ermee doet interessert mij geen zier.
  Ik doe mijzelf in de 1ste plaats 'n plezier.
  Bezorg 'n ander misschien 'n lach om de tranen van de realiteit te drogen
  Heb ondertussen positief de negative trollen-energie weggezogen
  En daardoor nog meer krachten kunnen verzamelen mijn mede-mens te helpen!

  Het gaat om jezelf in dit leven en jij bent de enige, die beslist wat je ermee doet!


  Vriendelijke groet,
  De Trollenmoller van Haag weg Heg,
  tijdelijk voobij-ganger Weg-wijzer, Stan-dvast, Van Ontheul, Olieflap, etc, Love all my fellow human!

  Afsluitend 'n gitaar-meesterwerkje van de meester Frank Zappa: His own imaginary guitar solo...

  This is the CENTRAL SCRUTINIZER...Joe has just worked himself into an imaginary frenzy during the fade- out of his imaginary song...He begins to feel depressed now. He knows the end is near. He has realized at last that imaginary guitar notes and imaginary vocals exist only in the imagination of The Imaginer...and... ultimately, who gives a fuck anyway...So...So... Excuse me...So...Who gives a fuck anyway? So he goes back to his ugly little room and quietly dreams his last imaginary guitar solo...


  Luister & huiver verder Frank Zappa - Watermelon In Easter Hay...feelings shining string strong stark!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frank Zappa, ook uit mijn tijd, prachtig, Grandalf, ik hoop ooit eens met jou ergens een pintje te kunnen drinken.

   Verwijderen
  2. Wie weet Matt, ondertussen aanvullend:
   Frank Zappa (wiki.nl) was 'n genie op vele gebieden en was oa. mijn leraar in de realiteit van deze wereld.
   Frank Zappa: Shut Up 'N Play Yer Guitar Some More is 1 van mijn favoriete solo's met mijn vriend Vinnie op drums!

   Hoe fraai en simpel het leven eigenlijk opgebouwd is kun je hier zien in Nature by Numbers
   A movie inspired on numbers, geometry and nature, by Cristóbal Vila · Music by Wim Mertens - "Often a bird" from the album "Jardin Clos", 1996 - © Usura - Published by Usura 2010

   Verwijderen
 18. 10delige documentaire over Putin en de Krim en de toestand in Kiev Engels onderschrift. De moeite waard. (via Zaplog)
  docu liveleak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Een 'goede' docu

   Laat zien dat Victor zijn leven in UA niet meer zeker was
   Zelfs in de Donbas steunde nog maar 11% van bevolking hem

   En Putin moest zijn vrindje dan ook redden

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Victor was laatst gezien in Donetsk
   Dus u zegt nu dat Donetsk bevolkt wordt door nazi moordenaars?

   wat ik zeg is dat Victor vluchtte, eerst uit Kiev en later uit Donetsk.
   Hij kwam erachter dat hij helemaal geen steun meer had in UA.

   Niet vreemd, door te roven van je land en 60 mensen op maidan dood te schieten ben je niet meer geliefd

   Verwijderen
  6. @LGK,

   "Dus u zegt nu dat Donetsk bevolkt wordt door nazi moordenaars?"

   Het was nog niet bij je opgekomen dat Pravy Sektor in Donetsk zat, op weg naar de Krim?

   Verwijderen
  7. Pravy Sektor is opgericht in Kiev en niet in Donetsk

   http://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @LGK,

   "Pravy Sektor is opgericht in Kiev en niet in Donetsk"

   Zo, jij bent slim, alleen het lezen gaat je niet zo goed af, laat staan dat je begrijpt wat ik schrijf!

   Verwijderen
  10. Dawg

   U heeft het over nazi's in Donetsk
   Vreemd, want als die er zijn bedoelt u Pravy Sektor en die zitten in Kiev

   Tevens kunt u nalezen (in link) dat er van de betilteling nazi's niets klopt
   Extreem nationalistisch, ja, nazi's nee

   Verwijderen
  11. @LGK,

   "Extreem nationalistisch, ja, nazi's nee"

   Oké, Hitler was geen nazi maar een extreemnationalist. Waar maken wij ons eigenlijk druk om?

   Verwijderen
  12. Lees de link
   Pravy Sektor is extreem rechts maar niet naziisme

   Verwijderen
  13. https://www.google.nl/search?q=pravy+symbols&rlz=1C1KMZB_enNL577NL577&espv=2&biw=991&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=BJoQVceyC8afPcefgPAE&ved=0CAYQ_AUoAQ

   Iedere gelijkenis berust op toeval. .

   Verwijderen
  14. U doelt nu op het feit dat Pravy Sektor het swastika symbool gebruikt

   Dat werd ook door Hitler gebruikt maar wordt al eeuwen door vele groepen gebruikt, die niets met naziisme te maken hebben.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Swastika_(symbool)

   Verwijderen
  15. @LGK,

   "Dat werd ook door Hitler gebruikt maar wordt al eeuwen door vele groepen gebruikt, die niets met naziisme te maken hebben."

   Dan hoop ik voor jou dat je er niet een in je kelder hebt liggen, want bij een politie inval ben je wel de lul voor het in bezit hebben van nazi symboliek. Ongelooflijk, jij bent echt oerdom.

   Verwijderen
  16. 't Is allemaal toeval LGK. Hakenkruis, rechterarmpje wat soms zomaar omhoogvliegt, wolfsangel, ouwe clubliederen, begrafenissen in oude Wehrmachtunformen., SA praktijken. Moet je verder niks achter zoeken.

   Verwijderen
  17. Dan zou de joodse gemeenschap dat toch zeker moeten doen in UA.
   Echter nog niets vernomen van hen dat Pravy sektor hen belaagt

   Verwijderen
  18. U had het over de 'nazi' kleding
   Zeker ook toeval in St Petersburg

   http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-23/is-russia-against-fascism-or-isn-t-it-

   Verwijderen
  19. Nee, geen toeval. Extremisten kom je overal tegen. 't Zijn de stoottroepen van politieke opportunisten die het moeten hebben van maatschappelijk onvrede.

   Verwijderen
  20. En dat juist Putin hen de gelegenheid geeft om samen te komen.

   Hiermee laat Putin zijn steun zien voor extreem rechts in Europa
   Maar in UA is hij er tegen

   Meten met 2 maten

   Verwijderen
  21. Die uit Rusland komen voorlopig alleen nog samen, die uit Ukraine hebben inmiddels politieke macht en schieten met artillerie op steden. Ik zie een verschil.

   Verwijderen
  22. En waar is die poliieke macht

   pravy sektor heeft kiesdrempel niet gehaald
   Daarnaast zijn er een aantal milities actief, echter die verdegigen hun land

   Verwijderen
  23. LGK ........... je praat poep . Snap niet dat mensen hier nog op jou leugens blijven reageren . Op jou reageren is verspilde energie .

   Verwijderen
 19. Een vriend van mij is net terug van vakantie uit oekraïene. Ik vroeg is Porky populair in oekraïene. Hij spreekt geen russisch of oekraïens dus dan kan je niet met veel mensen spreken. Wat hij begrepen had was Porky niet populair. Hij wordt verweten dat hij te veel aan de hand van Merkel loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn in de afgelopen periode verscheidene demonstraties geweest op Maidan . De mensen worden wakker . Oekraine is zo goed als failliet . De mensen hebben nauwelijks nog wat te besteden . Het is wachten op Maidan 3.0 . Fam van Poroshenko is in elk geval alvast het land uit en in veiligheid gebracht . Alles schijnt al verdeeld te zijn . Het land is leeg geroofd . Goud is weg en de vermogenden hebben hun vermogen ook veilig gesteld . Wellicht is het velen ontgaan , maar voormalige MP van Georgie saakashvili , heeft een adviserende rol gekregen binnen het politieke speelveld van Poroshenko .
   http://news.yahoo.com/georgias-saakashvili-appointed-aide-ukraine-leader-095756606.html
   Kiev (AFP) - Mikheil Saakashvili, the former fiercely pro-Western leader of Georgia, has been appointed an aide to the Ukraine president to help the war-torn country on its path to reform, officials said.

   In his new job as the head of the Advisory International Council of Reforms, the 47-year-old former president will help implement best practices and build global support for the ex-Soviet country.

   "Mikheil will become a representative of Ukraine abroad and, simultaneously, a representative of the international community in Ukraine," President Petro Poroshenko said in a statement.

   Saakashvili for his part said Ukrainians deserved a better future free of corruption and injustice.

   "We will not win if we do not build a new Ukraine today and do not implement new reforms," he was quoted as saying in a statement.

   A charismatic lawyer, Saakashvili rose to power in Georgia after the Rose Revolution that ousted the country’s former leader, ex-Soviet foreign minister Eduard Shevardnadze, in 2003.

   En ondertussen :, http://www.reuters.com/article/2014/08/02/us-georgia-saakashvili-charges-idUSKBN0G20FK20140802
   Court in Georgia orders arrest of ex-president Saakashvili
   Het bevel tot arrestatie is nog steeds van kracht .

   Verwijderen
 20. Mijnheer Blik, Huib,
  waar bent U mee bezig?
  Àndere mensen besteden óók uren aan deze blog,. Niet alleen U.
  En dan komt er na middernacht een trol langs en die kletst er even 13 reacties op ( 33% van de in totaal 39 reacties.)
  U haalt er één weg.

  Wijst U me in die 12 die er nog staan nu eens 1 aan die zinvol is.
  Waar kunnen we iets van leren?
  Waar heeft LGK ons tuk: waar heeft hij gelijk en niet wij?
  Ik wil het graag weten.
  Ik kan U verzekeren dat er geen enkele opmerking is van LGK die ik niet met groot gemak kan ontzenuwen. Maar ik heb het al vaak gedaan, en even vrolijk staat dezelfde ( reeds weerlegde) bewering een week later weer hier op uw blog.
  Een trol!

  Ik had U gemaild om vandaag eens met U te kunnen spreken, want ik heb echt geen idee wat U bezielt. Hoe U tegen deze zaak aan kijkt.
  Is het onmacht? Luiheid? Onverschilligheid? Vind U dat U de Vrijheid van Meningsuiting moet dienen?
  Als ik weet wat er scheelt kan ik misschien helpen, Of mijn heil elders zoeken.
  Maar U belt me niet. ( Terwijl U mij een week geleden aanbood om te bellen, over een andere kwestie) .

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Interessante info: Het gemiddeld maandsalarie in alle landen ter wereld , op een wereldmap: Maandsalaris wereldwijd

  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/434335/dit-is-het-gemiddelde-maandsalaris-overal-ter-wereld.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, ik heb nieuws. We gaan het in de toekomst nog veel slechter doen dan Denemarken . Euro zal middenklasse en gemiddeld inkomen uithollen. Grote transitie van vermogen van middenklasse naar oligarchen. Geld voor banken ivm failliesement voor landen, geld voor oekraïene, geld voor QE (waardevermindering euro), geld voor militaire industriële complex. etc etc.

   Verwijderen
 22. Beste Huib,

  dank voor het verwijderen van de trol-berichten.
  Mocht U dat interesseren, dan wil ik ook wel de berichten van Cruel, en LGK ( en soms Mennie) verwijderen, zodra ik ze signaleer.
  Maar dan heb ik uiteraard uw inlog gegervens nodig.
  ( Of een van de andere vaste bezoekers,als die dat zou willen doen.)

  Ik zou de berichten van LGK wèl laten staan als hij ons iets nieuws meld , of als hij terechte kritiek uit. ( Maar als hij datzelfde bericht een week later weer meldt, zou ik het verwijderen.)

  Zo hebben we 'the best of both worlds' : een schone blog, en toch critici om ons scherp te houden. ( Het zou LGK mogelijk ook tot zelfcensuur aanzetten, hoewel ik vermoed dat hij zelf niet beseft wat hij doet.)

  Nogmaals: dank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LGK denkt dat hij slim is. Hij denkt dat hij tot de club van Victoria "fuck the EU" Nuland behoort. Behoort hij niet. De hoernalisten van de bilderberg nieuwsfabriek doen hun werk omdat ze een prima salaris hebben. Vinden het niet erg om de situatie in de wereld anders te laten voorstellen dan dat hij is of om rond uit te liegen.

   Verwijderen
 23. Zoon van Victor Janukovitch omgekomen bij auto-ongeluk Meer van Baikal.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En inhoudelijk op de post van Blik

  "Maar Novorossiya (door Rusland gesteund) heeft nog geen bom op het centrum van Marioepol of Kramatorsk afgeworpen. Laat staan Kiev of Lvov"

  Maar 'Novorossiya' heeft wel geheel Delbatseve plat geschoten.
  Ook het vliegveld van Donetsk is geheel platgegooid
  In Pisky staat ook geen huis meer overeind

  Moet ik nog even doorgaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ga nog maar even door, je posts worden toch gewist en terecht.

   Verwijderen
  2. Dank voor uw inhoudelijke reactie

   Verwijderen
  3. Geen dank, ik hoef er niet zo gek veel woorden aan te wijden. O, by the way, een 9M314 is de fragmentatiekop van een 9M317. Het is maar een weet en dan weet je gelijk waar Erik het over had. Moeilijk op het www te vinden trouwens.

   Verwijderen
  4. Debaltseve was een militair conflict. Niet gericht tegen burgers.

   Verwijderen
  5. Dat doorging door sepa's na ingaan van Minsk akkoord.

   En de ATO is niet gericht tegen burgers, maar tegen terroristen

   Verwijderen
  6. "En de ATO is niet gericht tegen burgers, maar tegen terroristen"

   Joh burgers hebben al lang verteld dat wijken lukraak worden gebombardeerd zonder dat daar militaire noodzaak voor was.

   Verder hebben ik meen oekraïense militairen toegegeven dat het bombarderen van burgers een DOEL is. Ze willen bereiken dat de moeders in de donbass die met hun huilende kinderen in de kelders zitten naar het verzet toegaan om de mannen te manen het verzet te staken tegen het oekrïense leger.

   Verwijderen
 25. jan, oli

  Maakt mij woedend dat u de Kremlin propganda geloofd

  Die 1,5 million is knip en plak werk van Kremlin

  Hier de originele video

  http://www.stopfake.org/en/fake-with-the-help-of-video-editing-ukrainian-journalist-said-that-1-5-million-residents-of-donbas-should-be-killed/

  BeantwoordenVerwijderen


 26. " Buk-M1-2 (SA-17 Grizzly). It was developed in 1994-1997 and entered service with the Russian Army in 1998. It fires 9M317 missiles with improved performance. "

  http://www.military-today.com/missiles/buk.htm

  Zoek eens op 9M314 en warhead
  U zult geen hits vinden, behalve het stuk van Stan (en post van Blik)

  9M317 zult uwel vinden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @LGK,

   "Zoek eens op 9M314 en warhead
   U zult geen hits vinden"

   Nee, dat klopt! Dat komt omdat het geen 9M314 warhead is, maar een 9N314 warhead. Was even om jou kennis te testen.

   Verwijderen
  2. U heeft gelijk, haalde M & N door elkaar

   Blijft nog steeds feit staan dat het RTL item spreekt over een 9M317 raket
   En die heeft Rusland niet

   Bv hier wordt al in 2014 besproken dat UA dit type, de 9N314 niet in bezit kan hebben

   http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/4009614

   Verwijderen
  3. @LGK,

   "Blijft nog steeds feit staan dat het RTL item spreekt over een 9M317 raket
   En die heeft Rusland niet"

   Dat is mooi, dan Rusland ook de dader niet zijn. Het zal wel een type zijn die in Georgië of zelfs in Oekraïne is gemoderniseerd.

   Verwijderen
  4. Die heeft Rusland wel, kunt u hier lezen

   http://www.military-today.com/missiles/buk.htm

   Aangezien Rusland niets meer aan defensie exporteerde na 1991 naar UA kan UA die niet in bezit hebben

   Verwijderen
  5. @LGK,

   "Die heeft Rusland wel, kunt u hier lezen"

   Dan spreek jij jezelf tegen met je post van 23:52, want daar schrijf je;

   "Blijft nog steeds feit staan dat het RTL item spreekt over een 9M317 raket
   En die heeft Rusland niet"

   Verwijderen
  6. "Een 9N314 warhead hoort bij een Buk-M1 installatie. Deze installaties bezit alleen Oekraïne. Rusland bezit nog Buk-M1-2 en Buk-M2 installaties. Dan zouden de belastende vingers dus naar Oekraïne moeten wijzen.Waarom een 9N314? Omdat deze specifieke vlindervormige fragmenten bij een 9N314 horen."

   https://eriktoonen.wordpress.com/

   Verwijderen

  7. Als iku was zou ik een brief naar jane schrijven.

   Daar zitten specialisten en die hebben het volgens u fout

   Succes!

   Verwijderen
  8. @LGK,

   "Als iku was zou ik een brief naar jane schrijven."

   Dat kan ik ook doen, maar ik dacht dat ik met @LGK een expert had binnengehaald? Dat blijkt niet zo te zijn, dus!

   Verwijderen
  9. En 9M317 kan een 9N314 als warhead hebben

   Kunt u hier nalezen

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/a-detailed-description-of-the-buk-sa-11-which-could-have-shot-down-mh17/

   Verwijderen
  10. @LGK,

   "En 9M317 kan een 9N314 als warhead hebben"

   Klopt! En jij zegt dat Rusland deze niet in haar bezit heeft. Dan zijn wij er toch, @LGK?

   Verwijderen
  11. Nee, ik heb gezegt dat het een 9M317 was
   En die heeft alleen rusland in bezit

   Verwijderen
  12. Het net rond Putin sluit zich

   Hoe gaat hij zich redden als rapport uitkomt
   Wordt hij de paria van de wereld

   Verwijderen
  13. @LGK,

   Lees even hieronder. Dat is je eigen post.

   LGK23 maart 2015 23:52

   U heeft gelijk, haalde M & N door elkaar

   Blijft nog steeds feit staan dat het RTL item spreekt over een 9M317 raket
   En die heeft Rusland niet

   Het net sluit zich rond @LGK, hij weet zelf niet meer wat hij schrijft en ontkent wat hij schrijft!

   Verwijderen
  14. Dat heb ik wel gedaan, haalde de M & N door elkaar

   Doet niets af aan feit dat aangetoont is dat Mh17 is getroffen door een 9M317

   En die wordt alleen door Rusland gebruikt en is niet in bezit van UA.

   Verwijderen
  15. @LGK,

   "En die wordt alleen door Rusland gebruikt en is niet in bezit van UA."

   Is het zo moeilijk om je eigen post te lezen?

   "Blijft nog steeds feit staan dat het RTL item spreekt over een 9M317 raket
   En die heeft Rusland niet"

   Verwijderen
  16. MH17 is neergeschoten door een buk

   Vorige week is naar buitengekomen, na onderzoek van 3 onderzoek buro's dat de MH17 is neergehaalt door een 9M317

   Deze is alleen in bezit van Rusland

   1+1=2

   Putin heeft MH17 neergehaald
   En hiermee 300 onschuldige burgers gedood

   Verwijderen
  17. @LGK,

   "Deze is alleen in bezit van Rusland"

   Zucht, in je post van 23:52 schrijf jij;

   "En die heeft Rusland niet"

   Verwijderen
  18. Ik raad u aan om naar uitzending gemist te kijken

   Een 9M317 haalde MH17 neer
   En die is alleen in bezit van Rusland

   1+1 = 2

   Putin heeft MH17 neergehaald
   En hiermee 300 onschuldige burgers gedood

   Verwijderen
 27. @LGK,

  "Die 1,5 million is knip en plak werk van Kremlin"

  O jee, en de uitspraken van Yulia Timoshenko ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik heb de uitzending van George van Houts beluisterd over de bankiers.
  Het is de moeite waard.
  Ik had nooit gedacht dat dit soort informatie zo breed in de maatschappij verbreid zou worden. Nu nog op tv! ( En met enige frequentie: frequency creates truth )

  Hier de website: http://www.radio1.nl/item/279312-De-Overnachting:-George-van-Houts.html

  Door alle drukte had ik nooit van deze toneelvoorstelling gehoord.
  Maar het is wel precies waar ik in 2009 ook erg mee bezig was. ( Ik stond in januari 2009 een dag op de stoep van de Nederlandse Bank in Amsterdam, kleine kaartjes uit te delen aan de medewerkers die in en uit liepen. Op die kaartjes stond :

  Lees: "Web of Debt".
  e-boek gratis bij : Web.of.Debt@kpnmail.nl
  Amazon.com: alle lezers zijn bijzonder lovend.
  --
  Over dat boek: In Web of Debt, she argued that the privatization of the creation of money has resulted in its exploitation against the public good, through a private banking system primarily concerned with its own profit.
  Toen was ook Ellen Brown, de schrijfster van dat boek, in De Balie.
  Ellen Brown heeft in de VS, met anderen, een initiatief om meer Publieke Banken op te richten. Ellen Brown interview

  Eigenlijk wat Van Houts cs ook willen bereiken met hun burgerinitiatief.
  Hier kun je dat initiatief ondertekenen: gewoon online invullen van uw gegevens, en dan klikken op 'Teken' in de rode balk.
  De site: https://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een poging: Ellen Brown interview

   ofwel: http://conversationswithgreatminds.com/video/hartmann-conversations-great-minds-ellen-brown-web-debt-part-1

   Verwijderen
 29. Kremlin knipt en plakt, doet dus moeite om iemand zijn woorden te 'verdraaien'

  Uitspraak van yulia was gewoon in nieuws

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De ontwikelingen in Ukraine staan niet stil.
  Er is grote vijandigheid ontstaan tussen Poroshenko en Kolomoiski.
  Er zijn tientallen speculaties over welke 'vrienden' er achter Kolo zitten, en wat die vrienden willen.
  U kunt deze bl;og vande Saker lezen, en de commentaren onder de blog.
  Dat geeft een idee over de complexiteit van de mogelijkheden.
  Enkele voorbeelden:
  Is het uiteindelijk Rothschild tegen Rockefeller?
  Zal Israel de kant van Kolomoiski kiezen?
  Zal de VS achter Poro blijven staan?
  Zal men de MH17 en Odessa op die boze Kolomoiski steken en hem liquideren?
  Zoekt Kolomoiski in feite nu toenadering tot de Novorussians?

  Hier de blog: Saker over Kolomoiski

  Als het weer niet lukt: http://thesaker.is/is-uncle-sam-tossing-kolomoiskii/

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als U precies wil weten wat die overval op Nafta door Kolomoiski nu precies was, dan moet U dit commentaar lezen: De strijd om de macht over de oliepijplijn
  http://thesaker.is/is-uncle-sam-tossing-kolomoiskii/#comment-82460

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het botert niet met Kolomoiski en de machthebbers in amerika............hehehehehe.

   Verwijderen
 32. Verontschuldiging: Deze blog is bedoeld om te tonen dat onze nieuws-voorziening biased is met betrekking tot de Ukraïne.
  Ik ben het eens met die specialisatie. Over ISIS kan men elders schrijven en spreken.
  Maar de oorzaak van onze biased berichtgeving is volgens mij de Amerikaanse overmacht over de Westerse Media. Daarom is onderstaande post toch on topic, vind ik.


  De Saker heeft vandaag een interview met Paul Craig Roberts.

  Ik wil de eerste vraag ook aan U voorleggen. Misschien leuk om zelf eens een antwoord te geven. Ik heb voor mezelf het antwoord gegeven, en wel op de vorige draad van Blik ( Cartoons van Matt).

  The Saker: It has become rather obvious to many, if not most, people that the USA is not a democracy or a republic, but rather a plutocracy run by a small elite which some call “the 1%”. Others speak of the “deep state”. So my first question to you is the following. Could you please take the time to assess the influence and power of each of the following entities one by one. In particular, can you specify for each of the following whether it has a decision-making “top” position, or a decision-implementing “middle” position in the real structure of power (listed in no specific order)

  Federal Reserve
  Big Banking
  Bilderberg
  Council on Foreign Relations
  Skull & Bones
  CIA
  Goldman Sachs and top banks
  “Top 100 families” (Rothschild, Rockefeller, Dutch Royal Family, British Royal Family, etc.)
  Israel Lobby
  Freemasons and their lodges
  Big Business: Big Oil, Military Industrial Complex, etc.
  Other people or organizations not listed above?
  Who, which group, what entity would you consider is really at the apex of power in the current US polity?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jan ik geloof dat deze pyramide van macht wel dicht bij de waarheid komt.


  power pyramid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,
   uw link verwijst naar heel veel piramides. Mag ik daar uit concluderen dat U van mening bent dat er geen zinnig woord over te zeggen valt?

   Zou het niet enorm in het voordeel van de ware machthebbers zijn om al die dwaalsporen de wereld in te sturen?

   Ik ben dus heel tevreden dan PC Roberts ( een oud mannetje !) mijn mening deelt: Amerika is het invloedrijkste in deze wereld ( als we kijken naar 'het lot der mensheid') sinds 1945.
   Waar vallen de beslissingen die de Amerikanen nemen? In het Witte Huis en in het Congres.
   Wie controleert die beslissingen? De Media en Aipac en Wall Street.
   Wie controleren de Media, Aipac en Wall Street/ Big banks?
   Juist.

   Ik zie niet in hoe de Paus, de Jezuieten, de reptielen, de vrijmetselaars of de Bilderbergers dag in dag uit de president of Het Congres kunnen aansturen.

   Bilderbergers en CFR leden zijn een selectie van mensen die nu juist aangestuurd (gemasseerd) worden om de agenda van de Neocons verder te verspreiden in hun eigen omgeving.   Verwijderen
  2. Jan ik bedoel die pyramide in het midden. Volgens de pyramide werken alle politici voor de elitaire families. Democraten zijn humanitaire bommer en neocons komen er eerlijk vooruit.....Het doel is het zelfde. Controle van het financiële stelsel, controle van de grondstoffen en uiteindelijk controle over de mensheid.

   Verwijderen
  3. Oligarch,
   bedoelt U deze piramide: 300 families en 13 super families de baas over de wereld... https://truth11.files.wordpress.com/2009/08/pyramidofpower.jpg?w=900&h=1028

   Verwijderen
  4. Oligarch,
   geloof je echt dat de koningin van Engeland het meeste macht uitoefent in deze wereld?
   Welk belang hebben de rijke families bij het vernietigen van Irak, Libië,Syrië?
   Het belang van Israel is duidelijk. Meer to the point: het vernielen en opsplitsen van de sterke moslim-buurlanden staat overduidelijk als 'agenda' in het Yinon Plan.
   Ik ben benieuwd naar uw antwoord, zoals U zult begrijpen.

   Verwijderen
  5. Jan,
   Ik denk dat de agenda van de huidige elite is om euroaziatische Landen(eventueel wat zuid amerikaanse landen) te destabiliseren, waarbij ze desintegreren in kleinere landen zoals met sovjet unie en met yugoslavië is gebeurd. Nu moet rusland, china, iran en andere landen nog verder desintegreren. Uiteenvallen in kleinere staatjes. Dit moet gebeuren via (gewapende) opstanden. Zoals John McCain heeft gezegd op het 2011 Halifax International Security Forum.
   The Arab Spring: 'A Virus That Will Attack Moscow and Beijing'.. Reden: Kleine landjes zullen nooit hun machtsbasis in amerika en gedeeltelijk in europa kunnen betwisten. Daarom destabiliseren. Ik sluit niet uit dat ze later ook amerika en europa uit een willen laten vallen. In principe willen ze enerzijds hun macht/invloed uitoefenen via too big to fail corporaties met aan top de banken (zie in dit opzicht de ttip handelsverdragen waarbij grote corporaties lidstaten kunnen gaan dwingen) en op een andere manier macht uitoefenen via globale organisaties zoals het imf/wereldbank/un. Maw wereld dominantie uitoefenen via hun instituten. Maw soevereine landen mogen niet in staat zijn om nee te zeggen tegen hun plannen. Ja en amen, we gehoorzamen u.

   Verwijderen
  6. De elite staat boven landen zoals Israël, amerika etc. De wereld is hun domein. Ze geven geen zak om landen, ze geven geen zak om mensen. Alleen hun dominantie telt.

   Verwijderen
  7. Zowel de democratische als de republiekeinse partij wordt gesponsord door dezelfde corporaties. Wie de verkiezingen ook wint, goldman sachs and JP Morgan winnen altijd.

   Verwijderen
 34. Blik past u wel op?? Nog even en het wordt "Jan Verheul vertelt..", oftewel, die Joden en alles wat mens is hater neemt uw hele site over met zijn gezever en mislukte complotverzinselen....U moet het zelf weten maar naar gezever van een ouwe man wil niemand luisteren/lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cruel

   Jan wilde het blog al overnemen.
   Hij vroeg in eerdere post om de inlog gegevens van Blik, zodat Jan posts zelf kan deleten.

   Jan is net Putin (inzake media)
   Eerst een vriendelijk verzoek doen voor 'aanpassing'
   Wordt daar niet op gereageerd, dan volgt 'overname'

   Verwijderen
  2. Ik weet het LGK, laat ze maar....ze houden zichzelf dom hier, een echt complot gaan ze zo aan voorbij omdat ze het niet zouden herkennen. Ze liegen en bedriegen er zelf het liefst tig bij elkaar, zodat ze de verhaaltjes op elkaar kunnen afstemmen...

   Verwijderen
 35. Zeer goede uiteenzetting van de oorzaak van de huidige problemen in Oekraïne op "want to know"
  het spel om de voedselmarkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Matt,
   ik gaf de volgende reactie op de site waar dit artikel verscheen:

   De heer Coen geeft een verdienstelijk overzicht van de gebeurtenissen. Enkele kanttekeningen: Poroshenko was eind 2013 nog geen hoofd van de oppositie, meen ik. En: volgens Duitse berekeningen zou een aansluiting bij Europa schade opleveren voor handel met Rusland ter waarde van 3 miljard $. Yanukovich liet het uitrekenen door eigen mensen en de schade bleek 160 miljard $ te zijn. ( De economiën van UKraine en Rusland zijn sterk op elkaar ingesteld). Dàt was het motief om voor Rusland te kiezen.

   Mijn hoofdbezwaar tegen Coen's artikel:
   de initiators van de oorlog zijn uit op destabilisatie van Rusland. Voor hen gaat het om de Wolfowitz Doctrine: continuering van de hegemonie over de wereld. De belangen van enkele investeerders in de 'zwarte aarde' zijn echt bijzaak. Ook het schaliegas is bijzaak. Dit is een strijd om te overleven van Amerika. Een doodsstrijd. De strijd van een kat in het nauw. Eigenlijk kan Amerika maar op één manier verder: door atoombommen op Rusland te gooien en zo de rest van de wereld in angst en beven tot onderdanigheid te dwingen.
   Lees ook het interview van The Saker met Paul Craig Roberts: http://thesaker.is/the-saker-interviews-paul-craig-roberts/

   Verwijderen
  2. Mijn mening, Jan, is dat als Amerika de bommen gaat gooien ze een veelvoud van bommen terug krijgt, en het lijkt me niet zinvol om op deze manier zelfmoord te plegen. Dat de elite ondergronds zou kunnen overleven is onzin, de lucht is dan radioactief en hun zuivering installaties zullen er ook mee verstopt geraken. Nee ik denk eerder dat ze het op economisch vlak blijven proberen, vals vlaggetje hier en daar, CIA operaties zoals nu in Venezuela en maar naar de buitenwereld laten doorschemeren dat zij de redders van de democratie zijn. Hun democratie wel te verstaan .

   Verwijderen
  3. Kijk wat een domme bangmakerij van uw kant Jan, u doet precies hetzelfde als de Russen. Desinfo of totaal nutteloze info laten zien om 1 reden; mensen bang maken tot en met....gaat u niet lukken, niet bij mij tenminste...maar ja, ik geloof nooit mensen die andere mensen haten en complete blogs naar hun hand willen zetten zoals u....

   Verwijderen
  4. Matt,

   op de Saker is een discussie over de geestesgesteldheid van de Neocons.
   U en ik gaan uit van normale mensen. Maar daar hebben we vermoedelijk niet mee te maken. En dan nog: in juli 1961 en in september 1963 wilden de Top Militairen in de VS zich zo zwaar bewapenen met atoombommen, dat ze Rusland in é'n slag kapot konden maken: 140 miljoen dode Russen, en 30 miljoen dode Amerikanen. Blijkbaar hadden die lui dat er voor over, terwijl men wel wist dat de aanslag op Kennedy uit eigen gelederen kwam. Dus men wist dat Rusland niet eens echt gevaarlijk was. Men wist ook dat de Cuba crisis niet meer was dan een Russische reactie op Amerikaanse agressie (het plaatsen van raketten in Turkijke)
   Èn in die tijd zat het Wite Huis nog vol mensen als Stephen Cohen.
   Nu is de situatie veel slechter: 1. Geen Stephen Cohen's meer in het Witte Huis, idiote neocons die 911 pleegden, Irak, Libië en Syrië al bewust en succesvol in een hel veranderden. Geen debat meer. Media die 100% 'gekocht zijn'. Dàt zijn de mensen die nu de dienst uitmaken in de VS.
   En het ergste: De VS heeft niets meer te winnen: doen ze niets, dan is de VS over enkele jaren ingestort, dat financiele kaartenhuis.

   Wie spreekt er over 'ondergronds leven?'

   Verwijderen
  5. Zoveel onzin in 1 post Jan, ik vraag me werkelijk af hoe u dat voor elkaar krijgt!! Ach ergens verbaast het me ook niet, zo'n grote fantasie heeft u nou eenmaal. Niet erg hoor, dat mag. Maar dat er hier werkelijk nog mensen intrappen is helemaal te erg voor woorden. Niet de VS hitst op en maakt bang, maar u!! Daarom reageer ik hier ook niet veel meer, laat me niet gek maken door bang makende mensen zoals u en uw kompanen hier. Uw eigen blog is ook al zo'n lekker bijeengeraapt zooitje bangmakerij en leugens en verzinsels....

   Verwijderen
 36. Na 1 jaar 74% van de krim bewoners: BETER AF MET RUSLAND. (ondanks alle ellende van een oekraïense boycot tegen het eiland)
  http://www.globalresearch.ca/crimeans-keep-saying-no-to-ukraine/5438563

  Maar ik denk dit pro russische propaganda van Gall up poll is.....(lol)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, globalresearch moet je meteen met een zak zout nemen in plaats van een korrel zout....dus geloof deze poll inderdaad van geen kanten!!

   Verwijderen
  2. Hoe groot moet dan de korrel van jouw post dan niet zijn?

   Verwijderen
  3. Cruel....In het artikel van global research de link naar
   Gallup

   Frits Bolkenstein zegt het volgende echt niet voor niets:

   "De Russen hebben dat gebied in 1783 op de Turken veroverd en sindsdien is het altijd Russisch geweest. Dat Chroestjov het aan Oekraine gegeven heeft doet er niet toe. Ik vind het prima als het onder Rusland valt. Zijn we voor zelfbeschikking of niet?"

   Zoals ik hier al die tijd verkondig. Federaliseren dat land en oekraïne moet verder neutraal blijven. Geen Nato, geen rusland.

   Verwijderen
  4. Oligarch schrijft:
   "Zoals ik hier al die tijd verkondig. Federaliseren dat land en oekraïne moet verder neutraal blijven. Geen Nato, geen rusland."

   Helemaal met U eens. Maar vrede in de Ukraïne is helemaal niet het doel van de 'drijvende kracht' achter dit conflict.
   Dus uw oplossing zal er niet komen, ondanks dat eigenlijk iedereen ( Sepa's, Ukraiense volk, Rusland wellicht, Duitsland, Frankrijk en de meeste andere EU landen behalve de UK ( neem ik aan) hetzelfde willen als U. De mening van de betrokkenen telt niet.
   Alleen de mening van de machtige agressor telt.
   De VS bepaalt wat er bij ons van de daken wordt geschreeuwd ( in de Media) , en ga daar maar eens tegen in !

   Verwijderen
  5. oli

   De Russen hebben in 1783 de Krim geannexeerd, lees de geschiedenisboeken er maar op na.
   En toen schonk Chroestjov het aan UA, door politburo over gestemd en goedgekeurd, en daarna juridisch bevestigd.

   Wel vreemd dat Putin de zelfbeschikking/federalisatie van Siberie niet toelaat.

   Dus een buurland moet federaliseren, maar in zijn eigen land staat Putin dat niet toe.

   Meten met 2 maten??
   Oh, nee, dat komt hem niet uit en valt zijn groot Sovjet unie uit elkaar

   Verwijderen
  6. LGK

   Jammer he dat Rusland niet verder uit elkaar valt....Je wilt graag dat de elite met hun eugencis proramma nog de volgende honderd jaar hun agenda kunnen uitrollen. Agenda 21...

   Op de krim na alle oblasten federaliseren...Behalve de corporaties wordt er niemand beter van oorlog.
   Alhoewel Dnjepropetrovsk ook als Jekaterinoslav door de russen is gesticht. Zo ver gaan de banden terug. Ik weet niet hoe de mensen er nu over denken om bij Rusland te horen......

   Verwijderen
  7. "De VS bepaalt wat er bij ons van de daken wordt geschreeuwd ( in de Media) , en ga daar maar eens tegen in !"

   Dat doen we hier Jan......Onze aantallen groeien!

   Verwijderen
  8. Daar gaat het niet om

   Putin zegt dat de stem van het volk gehoord moet worden, een federalisatie is daar een oplossing voor in UA.
   En 5min later zegt Putin dat hij de stem van Seberie niet wilt horen, ook zij vragen om federalisatie (bevolking is het namelijk daar beu dat opbrengsten van grondstoffen naar Moskou gaan)

   Dat heeft niets met elite te maken maar alleen met beleid/acties van Putin.

   Gesticht, en?
   Nog geen sepa gezien daar

   Verwijderen
  9. LGK

   Wil je ook nederland federaliseren ?. Kan groningen ook eens genieten van zijn gas voorraad

   Verwijderen
  10. "Hoe groot moet dan de korrel van jouw post dan niet zijn?"

   Is dit inspiratie voor een cartoon matt ?

   Verwijderen
  11. oli

   U begrijpt het niet

   Punt is dat Putin met 2 maten meet.
   UA federalisatie, Rusland niet

   Mijn mening mbt NL doet er niet toe

   Verwijderen
  12. LGK geef het toch op bij deze lieden die dom gehouden willen worden...vrijwillig ook nog!! Ze laten zich liever dom houden en langzaam aan radicaliseren door het Kremlin dan dat ze slimmer willen worden om aan een betere wereld te gaan werken. En oli, zoek de correcte betekenis van federaliseren eens op en ga dan eens in de hoek je schamen over de domme antwoorden van je. Daar moet een pallet zout op, die "slimme" opmerkingen van je....

   Verwijderen
 37. Reacties
  1. Ach, wat roeptoeteren
   Zo moeilijk moet het toch niet zijn om dit met een fototje te onderbouwen?

   Als het zo simpel is om te onderbouwen dat er Russische wapens in de Bonbas zijn is dit toch een peuleschil?

   Verwijderen
  2. Waarom dan wapens invoeren ?. Rusland voert toch veel meer wapens in.
   Wellicht vanuit politieke overwegingen ?
   Oorlog is een afleidings middel voor de slechte economische situatie of voor slecht economisch/maatschappelijk beleid.

   Verwijderen
  3. Omdat Zakharchenko het zegt is het waar?

   LOL

   Dat Putin wapens invoert in de Bonbas kunt u uitvoerig terug vinden op www

   En idd, Putin voert oorlog om zijn populariteit opkrikken, en dat is gelukt

   Verwijderen
  4. "En idd, Putin voert oorlog om zijn populariteit opkrikken, en dat is gelukt"

   Heeft Poro al gepraat met het verzet over zelfbestuur ? Zolang dat niet gebeurd komt er alleen vrede afgedwongen door wapengekletter.

   Verwijderen
  5. Poroshenko heeft al 2 keer weten ingedient en getekend wat de Bobas vergaande autonomie geeft.

   Antwoordt van Zakharchenko was dat hij Mariupol en Slavyansk wilt.

   Dat schiet dus niet op als Zakharchenko eisen stelt die onrealistisch zijn.
   De bevolking van Slavyansk en Mariupol zitten niet op Zakharchenko te wachten

   Verwijderen
  6. Ja tuurlijk. De gehele oblasten Donetsk en Luhansk moeten zelfbestuur krijgen dat is logisch.

   Verwijderen
  7. Echter de bevolking die daar woont is er tegen.

   Dus wat u wilt is een groep mensen gedwongen een regime opleggen?
   Precies wat USSR deed na 1945 in hun buurlanden

   Verwijderen
  8. "Dus wat u wilt is een groep mensen gedwongen een regime opleggen?"

   Heeft u daar hard bewijs voor ?. Nu kun je natuurlijk de uitslag in twijfel trekken, maar volgens mij hebben de mensen in die oblasten voor onafhankelijkheid gestemd in een referendum

   Verwijderen
 38. Ukraine's Oligarch War Begins!

  Misschien moet Victoria "fuck the EU" Nuland het conflict tussen de heren met wat koekjes oplossen. Hoe het precies zit weet ik niet maar ik denk dat Igor zich weer wat bedrijven wilde toeeigenen. Kan ook zijn dat Porky bedrijven van hem wil afpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.strategic-culture.org/news/2015/03/24/ukraines-oligarch-war-begins.html

   Verwijderen
  2. Geen idee wat daar speelt
   Maar uw post is wel hypocriet

   Putin deed het zo'n 10 jaar geleden,en toen was het ok
   En nu niet?

   Verwijderen
  3. @LGK
   Ik support Poetin alleen omdat hij de agenda van de anglo amerikaanse federal reserve elite tegen houd. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. En hij is van nature niet anti westers. Dat is hij geworden sinds het begin van de gekleurde revoluties en vooral sinds de coup van maidan koningin Victoria.

   Verwijderen
  4. En altijd weer VS erbij halen als excuus voor handelen van Putin.
   En voor de beweegreden van Putin steekt u uw kop in het zand.

   Alsof een proxy oorlog voeren de agenda van "de anglo amerikaanse federal reserve elite" tegenhoudt.

   Naief

   Verwijderen
  5. LGK .......... het steunen en aan de macht brengen van dictators in midden en zuid Amerika door de US , en recent de op leugens gebasseerde oorlogen in Afghanistan , Irak Lybie Syrie en nu Oekraine , de lijst van gevoerde oorlogen door de VS is lang en dan heb ik het alleen over de oorlogen van na de WWII . En wat het voormalig Oostblok landen betreft die onder het Russische invloedsfeer vielen , dat was een deal tussen overwinnaars tw US , Canada , Engeland Frankrijk en de Russen . Bij velen bekend . Hou toch eens op man met het verspreiden van leugens . En dan hebben wij Georgie nog . Ook daar een door het westen gesteunde gekleurde revolutie . De door het westen naar voren geschoven Saakashvilli begon een oorlog waardoor de Russen hebben ingegrepen . De Russen hebben geen moment Georgie bezet . Kappen met het verspreiden van leugens . Dit geldt ook voor Cruelman1974 . Misselijk wordt ik van jullie . Aanhang Putin is groeiende en zeker niet alleen hier . De tijd zal leren of het vertrouwen in Putin al dan niet terecht is . Voorlopig wint hij terrein . Of jullie het nou leuk vinden of niet . De MSM is ook terrein aan het verliezen en das goed nieuws . Ben het westerse politiek wat door de VS gedicteerd wordt zat . De politiek in het westen is ziek , het is corrupt en het stinkt van Estoril tot Zandvoort . Een goed verstaander weet wat ik hiermee wil zeggen . Lees ook de sex schandalen welke vaak met pedofilie te maken heeft in de UK , Belgie , VS enz enz enz en het zegt genoeg hoe de politiek in het westen wordt gechanteerd .

   Verwijderen
  6. Dus jij wil ons bekeren tot het Putin geloof?? Zo moet ik het wel zien met je betoog...ik doe hetzelfde met je als met lastige Jehova-getuigen die mij hun "geloof" komen opdringen....die krijgen de deur in hun gezicht....ik zwicht niet voor jou leugens en bedrog....ga jij maar fijn dictatortjes verheerlijken, ik hou het liever bij de vrijheid.

   Verwijderen
 39. Inhoudelijk op post van Blik

  " En ja, het wordt saai, maar ze kunnen alle drie als pro-Kiev en anti-Moskou gekenschetst worden.

  1. Cargo 200. "

  Vanavond was er een korte docu hierover bij Brandpunt.

  U vindt het anti Moskou
  Vindt Moskou ook, 'soldiersmothers' is inmiddels tot 'buitenlandse agent' verklaart door Kremlin.
  Het enige wat die moeders willen is weten waarom/hoe hun zonen tijdens diensttijd om het leven zijn gekomen.

  Maar zelf dat vind u westerse propaganda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een stukje van die docu gezien.
   Toen ik de naam van die mevrouw Ella Polyakova hoorde, dacht ik dat het dezelfde was als de vrouw die in Ukraïne een feestje bezocht en daar mee snoepte van een taart die een Russisch babietje uitbeeldde.

   Maar het was een collega van haar:
   Yelena Vasilyeva

   http://english.gordonua.com/news/exclusiveenglish/Human-rights-activist-Vasilyeva-About-700-Russians-were-killed-near-Donetsk-just-on-October-3-Such-birthday-gifts-for-Putin-are-unacceptable--45230.html

   U ziet op de blog van Blik hoe mevrouw Vasilyeva mee eet van een Russisch babietje.

   Wat zij in het echt doen werd verweten aan de soldaat die met de teddybeer zwaaide. Toen was er wereldwijde verontwaardiging. Alleen: de soldaat toonde juist respect. De journalist bleek alweer de rol van de onmens te spelen.


   Verwijderen
  2. Ik moet er nog even aan toevoegen:
   De boosaardigheid van dit soort propaganda zit hem in het feit dat het bijdraagt aan de kans op oorlog. Juist in een gespannen klimaat als nu is dat zeer boosaardig.
   Het is juist dat het er in het Russische leger heel ruw aan toe gaat. Nog steeds vallen elk jaar veel doden onder de Russische soldaten, in vredestijd. Dat is inderdaad een soort primitiefheid die niet te verdedigen valt, en zelfs voor mij niet te begrijpen valt.

   Ik heb er ook geen bezwaar tegen als dit item 4 jaar geleden werd uitgezonden. Maar nu is het onwijs.
   ( Ik heb slechts 3 minuten gezien , maar ik neem aan dat de suggestie vooral was: die soldaten zijn in Donbas gestorven. )

   Verwijderen
  3. Hier de blog van Blik: Blog over baby die werd opgegeten

   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/01/doe-mij-het-buikje-maar-en-is-de-pamper.html

   Verwijderen
  4. Jan

   U bent in de war met kinderen die een taart bakte
   Heeft Yelena Vasilyeva niets mee te maken

   En die verontwaardiging is er nog steeds
   later die dag jaagde hij de OSVE weg

   Hoezo respect?

   Verwijderen
  5. Karel Platje schrijft ongeveer 200 korte berichten per maand over de Ukraïne: http://nieuwsuitoekraine.blogspot.nl/

   NB: Mevrouw Vasilyeva is duidelijk te herkennen op het eerste filmpje, op 1 minuut en 56 sec: Vasilyeva

   https://youtu.be/8mufKDf5uIg?t=114

   In het artikel hierboven vindt U een andere foto van Yelena Vasilyeva .

   Mijnheer Blik : U ziet, ik reageer een keer serieus op deze LGK, omdat de bruutheid in het Russische leger wel een reële kwestie is, maar meteen komt deze nutteloze fantast weer met een loze bewering, en verplicht mij dan weer tot 10 minuten extra werk, omdat ìk niet als leugenaar weggezet wil worden door een èchte leugenaar.

   Gooi die man van uw blog svp !!

   Verwijderen
  6. Omdat het onderschrift zegt dat zij er was geloofd u het.
   Ik zie haar niet, zie alleen jongeren
   En als zij er wel was zou ze toch het middelpunt van belangstelling zijn.
   Wat niet uit opname blijkt

   De leugen verspreid u

   Jammer datu zo doorzichtig in Russische propaganda trapt

   Verwijderen
  7. Jan

   Daarnaast gaat u de werkelijke discussie uit de weg.

   Waarom doet kremlin zo geheimzinnig over 'cargo200'?
   Waarom horen moeders niet wat de werkelijke doodsoorzaak is van hun zoon in aktieve militaire dienst?

   Of weten die moeders niet dat hun zonen vakantie vieren in de Donbas?
   Of dat ze 'verdwaald zijn', terwijl die moeders denken dat ze op de basis zitten 8000km verwijderd van UA?

   Tja, aan feiten aandacht besteden is teveel gevraagd

   Verwijderen
  8. LGK schrijft:

   Omdat het onderschrift zegt dat zij er was geloofd u het.
   Ik zie haar niet, zie alleen jongeren
   En als zij er wel was zou ze toch het middelpunt van belangstelling zijn.
   Wat niet uit opname blijkt

   De leugen verspreid u

   Jammer datu zo doorzichtig in Russische propaganda trapt
   ----
   Voor iedereen die de moeite neemt om de door mij gegeven bronnen te raadplegen (de afbeelding van Vasilyes die ik in mijn 23.22 uur poest plaats vergelijken met het eerste filmpje op de blog van Blik , op minuut 1.56)
   is nu wel duidelijk dat deze LGK niet zomaar een gewone leugenaar is, maar een mafkees.
   Als Vasilyeva het stukje taart ontvangt is er zelfs een klein gejuich hoorbaar op de video.
   De man is echt niet goed snik.
   Weg er mee!

   Verwijderen
  9. Nog een bewijs: hoewel mijn Russisch niet meer iswat het ooit was kan ik nog wel cyrillisch lezen.
   Op de begeleidende tekst van de video staat haar naam: Елена Васильева
   Klik op de link van mijn post van 23.48 uur.

   Verwijderen
  10. LOL

   Omdat de begeleidende tekst haar naam vermeld is het waar.......

   Hoe naief bent u

   Verwijderen
 40. Now titled H. Res. 162, the bill demands that President Obama send lethal military equipment to the US-backed government in Kiev and makes it clear that the weapons are to be used to take military action to return Crimea and parts of eastern Ukraine to Kiev's rule.

  Congress wants a war in Ukraine and will not settle for a ceasefire!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. linkje

  http://russia-insider.com/en/2015/03/24/4907

  BeantwoordenVerwijderen
 42. De bill geeft Obama de mogelijkheid
  Daar heeft hij tot nu toe geen gebruik van gemaakt.
  Wat Obama gestuurd heeft zijn niet dodelijke defensief materiaal

  En UA is gerechtigd om militair op te treden tegen terroristen

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Generaal Stranglove wil meer oorlogspropaganda:

  "We need as a western group of nations or as an alliance to engage in this informational warfare. The way to attack the false narrative is to drag the false narrative into the light and expose it."

  http://russia-insider.com/en/2015/03/23/4798

  Over 'false narrative' kan Strangelove je zelf van alles vertellen. De Duitsers geloven 'm allang niet meer:

  http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-stance-on-ukraine-a-1022193.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is hard nodig

   Na uitzending van RTL nieuws dat 9M317, een buk alleen in bezit van Rusland, de MH17 neerschoot, kwam Sputnik weer met de leugen van Peter dat het een su25 was.

   Sputnik, het officiele kremlin kanaal.

   Dus is hard nodig dat westen Kremlin van repliek met feiten voorziet

   Verwijderen
 44. Kolomoisky troepen onderweg naar Kiev! Gewapend welteverstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. LGK opereert waarschijnlijk vanachter een door de staat gesponsorde bureau . LGK reageert enkel en alleen op nieuws mbt het conflict in Oekraine . Moderator , wellicht zou het handig zijn het ip adres van LGK na te trekken . Who knows , misschien opereert hij vanuit het torentje van Rutte .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat jij met een super origineel antwoord komt op de zware problemen in de Oekraïne en Rusland, maar nee hoor, meneer mug wil liever een hetze uitvechten, en gebruikt daarbij idiote vergelijkingen. Ach wat dat betreft hoor je zo hier bij die "club van slimmeriken" die het hier allemaal beter weten en enorme leugens verkopen en geloven....

   Verwijderen
 46. Dit is een reactie op ICH, en ik zie het als een waarschuwing:
  I do think many in our government are "mad." In the recent testimony before the Senate committee on Ukraine Victoria Nuland said that Russia was conducting a reign of terror in Crimea, and not one Senator with all the intelligence agencies resources to get an accurate assessment, ever challenged this statement. When it came time for the Senators to question Nuland and her accompanying experts, their questions included all kinds of claims that Russia was to blame for everything and they made Victoria Nuland look like a moderate. They wanted to know if and when we were going to put missile sites near Russia. and now they are insisting the U.S. send military equipment to Kiev. Absolute madness, I went to bed that night after watching this on CSpan thoroughly shaken.
  Bron: http://www.informationclearinghouse.info/article41331.htm#IDComment959530661

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou die c span uitzending wel willen zien. We weten dat ze gek genoeg zijn. Net zoals Julia die alle etnische russen in de donbass wilde uitroeien.

   Nederlandse politici kunnen er tegenwoordig ook wat van. Hoogst verbaasd was ik toen ten tijde van de strijd (luchtsteun boven Irak) tegen IS. Ze wilden allemaal weten van Rutte waarom Obama Nederland niet gevraagd had om mee te doen. Zelfs groenlinks (met een psp verleden, maar is nu een vreselijke elitaire gecontroleerde oppositie partij voor de elite) stond te popelen om mee te doen. Roemer lijkt een lichtje in de nederlandse politieke duisternis.

   Verwijderen
 47. citaat uit het artikel "Het Vfonds investeert in vrede! Dat klinkt eenvoudigweg super! Trouwens, ze zoeken nog iemand die wil zorgdragen voor het weggeven van subsidies. Met uitstekende arbeidsvoorwaarden en weinig tot geen stress (is onze inschatting)! Interesse? Wie niet zou je haast zeggen?! Dus, allemaal solliciteren! Het is maar voor 2-3 daagjes. En waarschijnlijk betaald als ware het een volle werkweek! HIER. "
  Al gesolliciteerd kroel? Wel ff je naam veranderen dan want met deze kom je er niet in. Vrede is wat anders dan wreedmans.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. En nog steeds doodse stilte westerse media mbt de ontwikkelingen in Venezuela , waar opnieuw een poging wordt gedaan de huidige regering af te zetten . Zelfde spelletje als wat in Kiev , febr 2014 . In 2002 CIA coup mislukt en deze is ook gedoemd te mislukken door het grote verzet van bevolking .

  http://rt.com/news/240973-venezuela-military-exercises-us-threat/

  Massive military drills in Venezuela as govt stands up to perceived US threat

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Stel dat in de duma een resolutie zou worden aangenomen aangaande:

  "a long term strategy to expose and challenge President Barack Obama's corruption (trillions of lobbying dollars for political influence) and repression at home (police violence, NSA spying) and his aggression abroad (Iraq, Afghanistan, Libya, Yemen, Venezuela, Syria, Ukraine)."

  Dat zou nog eens een rumoer geven in het kippenhok van de westerse presstitutes.
  En weer voor een paar maanden brandstof op het vuurtje van de anti-Russische oorlogspropaganda dat onze media zo gehoorzaam brandend houden.

  Als het US HvA een nieuwe oorlogszuchtige resolutie aaneemt (H Res 162) waarin o.a. wordt bepaald

  "Whereas the United States and its allies need a long-term strategy to expose and challenge Vladimir Putin’s corruption and repression at home and his aggression abroad;"

  is er niet aan de hand. 'Expose and challenge'
  BeantwoordenVerwijderen
 50. linkje:
  http://russia-insider.com/en/2015/03/25/4939

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Volgens de zielige en meelijwekkende MSM in Nederland moeten we geloven dat Rusland zichzelf isoleert. Ze hebben net een deal van 10 miljard dollar getekend voor de bouw van een kerncentrale. In Jordanië nog al liefst. Niet echt een vriend.

  Ik heb al gezegd het is niet meer de jaren tachtig/negentig en de sovjet unie is geen rusland. En de president van de VS is niet meer populair en de president van rusland wel. Rusland is niet meer de zieke man, maar dat is amerika. De bevolking van de VS is gedesillusioneerd en in rusland wil men voorruit. maw omgekeerde wereld sinds 30 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sluit nederland zich ook aan bij de Aziatische investeringsbank ?. Denk het wel.

   Verwijderen
  2. oh oh oh de Iwans en de Natasha's met de bontmuts moeten in opstand komen tegen Poetin.......Waarom doen ze dat nou niet ?????...ohhhhh Ze zijn helemaal gehersenspoeld door de russische propaganda.....

   Nou not. De mensen in Rusland zijn geïnformeerd en laten hun land niet in chaos storten...Anglo amerikaanse federal reserve maffia ga jij je maar verbijten.!!!

   Verwijderen
  3. Wanneer wordt er een arrestatie bevel uitgevaardigd binnen de EU voor Victoria "FUCK THE EU" Nuland. Een arrestatie bevel wegens staats gevaarlijk persoon voor de EU.

   Verwijderen
  4. Kroelie, das nie moeilijk als je voor de spiegel staat en maar steeds tegen jezelf zit te kwebbelen en dan je eigen leugens gaat geloven en natuurlijk vermaak jij je daarmee kostelijk. Nu snap ik je.

   Verwijderen
  5. Ja inderdaad...ga eens bij die spiegel weg Matt...zo mooi ben je nou ook weer niet. En blijf vooral liegen en bedriegen. Ik kan mezelf tenminste in de spiegel aankijken en zeggen dat ik voor vrede ga i.p.v. oorlog zoals jullie dat doen...Succes verder!!

   Verwijderen
  6. Uiterlijke schoonheid boeit mij niet in tegenstelling tot jou. Voor de rest, zwak dat je me alleen napraat.

   Verwijderen
  7. @olicharg,

   "Sluit nederland zich ook aan bij de Aziatische investeringsbank ?. Denk het wel."

   Dat ligt eraan hoe trouw Nederland aan de VS is? Volgens mij gaat die trouw behoorlijk ver en daar zou weleens een stukje 'blackmail' achter kunnen zitten. Demmink, JSF etc.

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Ik kom net het spiegelbeeld van kroelie tegen.

   http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2014/12/controversial-illustrations-gunsmithcat-luis-quiles-7-700.jpg

   Verwijderen
  9. Ach don'tknow komt weer met de voorgewarmde complotmeuk, net het mc Donalds menu. Iedereen weet en eet het, alleen wordt het soms verandert om het "leuk" te houden. Hoe dan ook, het blijft niet te vreten. Zie daar weer heel makkelijk en zonder bewijs Demmink en JSF erbij te halen...heerlijk toch die simpele grijze massa in de hoofden van de plottertjes. Ze gebruiken hem niet echt maar toch weten ze af en toe verbandjes te leggen...hoe maakt niet uit, het waarom wel. Weer afgeven op alles en iedereen wat tegen "hun" is...Echt denken is die "mensen" dan weer niet geleerd...

   Verwijderen
  10. Hij is leuk, they, en aan de reactie te zien van het 'onderwerp' zie je dat hij ABSOLUUT GEEN gevoel voor humor heeft. Niet verwonderlijk trouwens want het is narcisten totaal vreemd.

   Verwijderen
 52. Paul Craig Robertsmaakt zich geen illusies:

  Russia Under Attack

  "......Thus, Russia faces the renewal of conflict in Ukraine simultaneously with three more Ukraine-type situations along its Asian border.

  And this is only the beginning of the pressure that Washington is mounting on Russia.

  On March 18, the Secretary General of NATO denounced the peace settlement between Russia and Georgia that ended Georgia’s military assault on South Ossetia. The NATO Secretary General said that NATO rejects the settlement because it “hampers ongoing efforts by the international community to strengthen security and stability in the region.”

  http://russia-insider.com/en/2015/03/25/4942

  Dit alles zal natuurlijk aan het volk verkocht moeten worden met een intensivering van de oorlogspropaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja het vuurtje brandend houden. Anglo amerikaanse elite wil geen vrede.

   Verwijderen
 53. dinsdag 3 maart 2015
  Heeft u even de tijd? Even zoeken. Hmmmmmmmmm. Yes. Hebbes. Gaat over onze lieve vriend Igor Kolomoisky. Komt ie:
  “ ... anders stuurt de hopman [Kolo, red.] even een keurtroepje van zijn bataljon naar Kiev om president Porochoco, premier Yats en de Amerikaanse cq. Georgische uitvreters te laten voelen dat het menens is. Een tegencoup is zo gepleegd” (1).

  Onmogelijk? Wat denkt u van deze? Kolo heeft in het weekend alle fascistische neuzen dezelfde kant op weten te krijgen. Zeventien internationale vrijwilligersbataljons hebben zich na de afgang in het zuidoosten nu onder één opperbevel geschaard. En dat opperbevel zetelt in Dnjeprpetrovsk, waar niet toevallig Kolo de gouverneur uithangt. Tot voor kort maakten die bataljons min of meer deel uit van het Oekrainse leger, maar vanaf gisteren noch min noch meer. En nou maar hopen dat dat zootje ongeregeld nog even zal wachten met zijn mars naar de Reichstag in Kiev. In ieder geval tot 13 maart. Dan heeft Ajax daar net zijn potje ballen tegen Dnjepr achter de rug en is weer veilig terug in Amsterdam. Als de transponder van het vliegtuig tenminste werkt.
  Uiteraard zit Porochoco niet stil. Zo heeft ie bijvoorbeeld 800 mijnwerkers uit Novovolynsk onder de wapenen geroepen. Die waren al een tijdje knap vervelend. Ze hadden stakingen georganiseerd.
  Als protest tegen de sluiting van twee mijnen en het uitblijven van de lonen. Maar poen is schaars en wat er nog is wordt door Kiev gebruikt om wapens te kopen. Dus wat doe je met stakers? Die ram je het leger in. Tenzij ze de poten nemen naar het buitenland. Daar kan je allicht meer beuren dan in Oekraïne, waar het minimumloon is teruggebracht tot 37,80 euro per maand. Bangladesh is er niks bij. Tienduizenden “gewone” mensen zijn van dat aalmoes afhankelijk geraakt dankzij de massaontslagen, die ook wij inmiddels alweer jaren geleden hebben leren kennen als conditio sine qua non voor de beroemde “hervormingen”. Als ze tenminste onder de vlag van Neutje Juncker en dat vrouwtje van Lagarde verder willen. En dat wilden ze toch? Nou dan. Het gas drie keer duurder? Het is niet anders. Niks te vreten? Dan op naar Kiev. Daar kan je in 200 winkels genadebrood kopen voor een prik, dankzij een initiatief van de burgemeester, Maidanheld Vitali Klitschko. Dat brood is niet te genieten, maar het is altijd nog beter dan bloembollen. Kortom, Oekraïne gaat volledig naar de kloten. Met dank aan Neutje, Christine, Joe, Fucktoria en hoe ze allemaal mogen heten.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. dinsdag 24 februari 2015
  Het was wat magertjes. Eergisteren hobbelde een hele stoet EU-aanhangers door Kiev onder de noemer “March of Dignity” en nette vlaggen. Ter nagedachtenis van de buitengewoon waardige, fascistische machtsgreep van een jaar geleden. Aan het hoofd van de stoet liepen à la Charlie een stel sympathiserende staatshoofden. Porochoco, Grybauskaite (Litouwen), Komorowski (Polen), Gauck (Moffrika), Tomofti (Moldavië), Kiska (Slowakije), Tusk (EU) en Margvelashvili (Georgië).
  De aanwezigheid van dat laatste hoofd is misschien wat vreemd, want als we ons niet vergissen heeft het Georgische OM aan Oekraïne verzocht om de net tot speciaal adviseur van Porochoco benoemde Mikkel Saakashvili uit te leveren en de stropdassenvreter zelfs op de internationale opsporingslijst gezet. Maar vorige week heeft Fucktoria Nuland, de moeder van Maidan, in haar hoedanigheid als Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken een bezoekje aan Georgië gebracht. Als onderdeel van een trip naar de Zuid-Kaukasische regio. In Tbilisi had zij ondermeer een onderhoud met de Georgische premier en zijn minister van Justitie en deelde een warme knuffel uit aan Margvelashvili. Dus Mikkel zit voorlopig gebamzaaid en zijn Zeeuws meisje Sandra kan weer rustig slapen.
  In Moskou hebben ze overigens meteen de stormbal gehesen en de betrekkingen met de Georgische separatisten in Zuid-Ossetië en Abchazië nog wat steviger verankerd. Want waar het Amerikaanse koekjesmonster verschijnt heb je een goeie kans op hommeles. Stay tuned.

  Laat je niet ongerust maken door de oorlogshitserij van de Nederlandse media!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joshua bedankt voor je update!

   Verwijderen
  2. Sandra Roelofs, dse vrouw van Saakashvili, gaf een interview aan Elasevier. Haar man droomt er van om de hele regio 'van Rusland te bevrijden': http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/3/Sandra-Roelofs-ex-first-lady-van-Georgie-is-idealen-niet-verloren-1715684W/

   Verwijderen
 55. (1) Vgl. het NATO-bombardement op Belgrado in 1999 toen de democratie gered werd door het gebouw van de Servische televisie van frisse lucht te voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Het gelazer in Kiev is in volle gang. Puppet van anglo amerikaanse elite heeft langste tijd gehad.
  http://sputniknews.com/europe/20150325/1020008358.html#ixzz3VQNUNAi6

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @olicharg,

   Als China, Japan, Zuid-Korea een vrije markt overeenkomst gaan sluiten en er zelfs sprake is om Noord-Korea hierin te betrekken, buiten het TTP om, , denk ik zelfs dat het nog veel verder gaat, het zou weleens het einde van de VS als 'global power' kunnen zijn!

   http://www.globalresearch.ca/americas-post-world-war-ii-global-dominance-has-just-ended/5438479

   Verwijderen
  2. Die sites zijn betrouwbaarder dan het parochieblaadje waar jij je info vandaan haalt

   Verwijderen