vrijdag 6 maart 2015

Frits Bolkestein kritisch over Hans van Baalen

We kregen vandaag bij toeval een Nederlands Dagblad onder ogen. In het Christelijke blad, zetelend in Barneveld, staat een paginavullend interview met Frits Bolkestein. Die wast daarin de oren van Hans van Baalen.Over van Baalen's optreden destijds met Verhofstadt op het Maidan plein zegt de grand old man van de VVD:

"Ik weet niet wat hij daar gezegd heeft, maar ik denk dat hij daar beter niet naartoe had kunnen gaan. Dat-ie naast de eurofederalist Verhofstadt stond, is al erg genoeg."

Bolkestein zegt meer -voor Nederlandse begrippen- originele dingen, die eigenlijk een groter podium zouden verdienen. Zo neemt hij het op voor de Russische politiek t.o.v. de Krim:

"De Russen hebben dat gebied in 1783 op de Turken veroverd en sindsdien is het altijd Russisch geweest. Dat Chroestjov het aan Oekraine gegeven heeft doet er niet toe. Ik vind het prima als het onder Rusland valt. Zijn we voor zelfbeschikking of niet?"

Bolkestein geeft aan ook altijd tegen de uitbreiding van de NAVO naar het oosten te zijn geweest. Iets wat oud NAVO secretaris generaal De Hoop Scheffer recent ook in is gaan zien. Bolklestein daarover: "Ik vind het aardig dat hij zijn vergissing inziet. Maar daar hebben we op dit moment niets meer aan."

Bolkestein ziet ook wel een uitweg uit de crisis en oorlog in Oost-Oekraïne:

"Federaliseren. Geef de regio's meer zelfbestuur waarbinnen de verschillende groepen zich kunnen ontwikkelen. Wel moet je natuurlijk hard onderhandelen over de verdeling van de bevoegdheden." Wie is er dan de baas over de oostgrens met Rusland? "Landsgrenzen vallen onderde hoofdsteden: Kiev en Moskou. Als Oekraïne belooft zich niet bij de NAVO en de EU aan te sluiten, moet met een beetje goede wil veel op te lossen zijn."Frits Bolkestein niet erg onder de indruk van het optreden van Hans van Baalen met gebalde vuist op het Maidanplein, zij aan zij met "eurofederalist"Verhofstadt.

176 opmerkingen:

 1. Graham Phillips is terug in Engeland:

  https://www.youtube.com/watch?v=RPL7k8bNtLE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. The lies for hire...ow je bedoelt o.a. Blik en andere complotsites?? Dan wens ik hem succes...

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Goed gezegd Frits. . Zonder een schot te lossen is de Krim in handen van Rusland gekomen. Tijdens de dag tegen het fascisme is Poetin met een ongekende enthusiasme onthaald op de Krim. Al die mensen zwaaien naar het schip van Poetin. Ongelofelijk, iedereen die die beelden heeft gezien hoe hij onthaald werd daar. We horen weer bij Rusland ipv bij die nare fascisten.
  Hadden we Frits nog maar in de politiek. De man zag ook al tijdig, maar voor mij te laat, dat er een inburgerings probleem was met de nieuwkomers in ons land en het is geen goed plan om de NAVO naar de grenzen van Rusland op te schuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nop

   Er is wel een dode gevallen

   http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/18/oekraiense-officier-gewond-bij-bestorming-basis-op-de-krim/

   Verwijderen
  2. Beter lezen LGK de trolleybus

   ‘GEEN BEWIJZEN DAT SCHIETPARTIJ WERK IS VAN RUSSISCHE SOLDATEN’

   Verwijderen
  3. Oh
   UA leger schiet hun collega zelf uit de wachttoren?
   Tuurlijk

   Verwijderen
  4. afrekening van gehate collega

   Verwijderen
  5. Je verzint het waar je bij staat....hoe snel wil je dit blog naar de kloten helpen oli?? Je doet het nu verrekte snel...gewoon een antwoord verzinnen zonder bewijs en klaar is kees...maar ja, alles om de Russen maar de hand boven het hoofd te houden....zucht...niks tegen te beginnen tegen zoveel domheid!!

   Verwijderen
  6. Cruelman en LGK; ik volg jullie al een poosje op blogspot en vraag me ernstig af wat jullie er uit halen om hier dagelijks ongefundeerde, negatieve onzin te spuien op ieder artikel en iedere reactie. Hebben jullie geen leven? Of iets zinvols te doen? Als jullie het zo fundamenteel oneens zijn met het gedachtengoed dat hier gedeeld wordt, dan ga je toch naar een blog waar je het wel mee eens bent? Aan de inhoud van deze blog zal het niet liggen, aangezien jullie zonder enige onderbouwing of kennis van zaken, hysterisch TEGEN alles zijn.

   Verwijderen
  7. Wij hebben meer kennis van zaken dan wie dan ook hier... maar ja, men neemt hier liever genoegen met leugens en bedrog en de verheerlijking van oorlog en onschuldigen doden dan dat men vrede wil en eerlijke politiek. Het zij zo....

   Verwijderen
  8. Wat is er ongefundeerd?
   Militair in wachttoren is doodgeschoten

   Verwijderen
 3. Bolkenstein kent de geschiedenis niet

  "De Russen hebben dat gebied in 1783 op de Turken veroverd "

  Dat klopt niet, het was lange tijd een kanaat, wat zich had losgemaakt van het Ottomaanse rijk en wat Rusland, onder Catherina in 1783 annexeerde.

  Rusland kreeg steeds meer invloed in de Krim en toen er tegenstand kwam van krimtataren besloot Catherina het in 1783 te annexeren

  Die zelfbeschikking ontstond door de volksverhuizingen die Rusland al eeuwen organiseert.

  Als Rusland het niet annexeerde was het nog steeds een kanaat waar Krimtataren het land regeerde.
  Het was Catherina die er Russische leiders installeerde

  Frist spreekt zichzelf eigenlijk geheel tegen
  Later zegt hij

  "Federaliseren. Geef de regio's meer zelfbestuur waarbinnen de verschillende groepen zich kunnen ontwikkelen."

  Echter eerst zegt hij dat de Krim Russich is en geen enkel respect toont voor de (toen) huidige bewoners
  En dan zegt hij dat regio's zelfbestuur moeten krijgen waarin verschillende groepen, dus de huidige bewoners, zichzelf moeten kunnen ontwikkelen.
  Maar de annexatie door Rusland van de Krim keurt hij goed

  Frits, wat is het nou???

  Heb je nu wel of niet respect voor de mensen die daar wonen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 96,77% van de bevolking v.d.Krim wilde bij Ruland horen.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_status_referendum,_2014

   Verwijderen
  2. Ach Frits is steeds meer seniele dingetjes aan het zeggen de laatste tijd...hij schopt naar iedere partij, inclusief zijn eigen VVD, zonder tot een punt te komen....geloof dat hij gewoon aandacht tekort komt, wat gaat lopen lallen over een paar nieuwsitems en hoppa, hij heeft weer aandacht, van wie dan ook. Eigenlijk gewoon Wilders light....

   Verwijderen
  3. Elk antwoord boven de 90 % moet verdacht overkomen, zeker omdat er enorm veel kleine minderheden wonen die niks maar dan ook NIKS met Rusland of wie dan ook te maken willen hebben...

   Verwijderen
  4. oli

   Dat percentage was maar 15%-30%
   Kunt u hier nalezen

   http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/05/05/putins-human-rights-council-accidentally-posts-real-crimean-election-results-only-15-voted-for-annexation/

   U hoeft niet alles te geloven wat Kremlin zegt

   Verwijderen
  5. Ja is wel lachen

   In Noord Korea stemden ook zoveel mensen voor hun leider

   Wat ook grappig is, waar leiders een aanhang hebben boven 90% loopt het slecht met hen af, behalve als ze een zeer sterk onderdrukking systeem en propaganda hebben, zoals bv in N Korea

   Rusland gaat met Putin ook die kant op

   Verwijderen
  6. Moet ik de mening van een Forbes journalist geloven verbonden aan de hoover institute. Antony C Sutton werd ontslagen door dat instituut omdat zijn research erachter kwam dat de amerika politiek het sovjet regime steunde om de defensie uitgaven op te krikken.

   In 1973, Sutton published a popularized, condensed version of the sections of the forthcoming third volume relevant to military technology called National Suicide: Military Aid to the Soviet Union after which he was forced out of the Hoover Institution.[1] His conclusion from his research on the issue was that the conflicts of the Cold War were "not fought to restrain communism", since the United States, through financing the Soviet Union "directly or indirectly armed both sides in at least Korea and Vietnam"; rather, these wars were organised in order "to generate multibillion-dollar armaments contracts"

   Dus ja, jij haalt een pro bankiers, pro militair industriël complex propaganda aan. Terwijl ik de onafhankelijke Wikipedia aanhaal.

   Verwijderen
  7. De propaganda in amerika is wat subtieler. Zowat iedere amerikaanse presidents kandidaat wordt gekozen 51% om 49%

   Verwijderen
  8. Zomaar, bam! Uit de lucht gegrepen...knap hoor....bewijs graag?? EN het laat zien tenminste hoe versplintert de VS is qua politiek...tenminste eerlijker en transparanter dan een "referendum" wat met dik 90% gewonnen wordt....dan ruik je de corruptie al van heeeeeeeeel ver....

   Verwijderen
  9. Goh 51/49
   Wat een democratie

   Is wat anders dan de fraude bij de verkiezingen in 2012 in Rusland

   Verwijderen
  10. Luister Cruel. Je ziet het zelf de Hrivna gaat door het putje, de rente gaat naar 30%, de benzine prijzen stijgen naar de hemel......enz enz
   Natuurlijk willen de Krim bewoners niet bij die imcompetente bende horen. Dat hadden ze goed gezien.

   Verwijderen
  11. oli

   En wederom met een artikel uit 1973 komen ipv te reageren on de onzin van Frits

   Verwijderen
  12. Frits is één van de weinige echt intellectuele Nederlanders.

   Verwijderen
  13. En het gaat sneller en sneller, de teloorgang van dit blog dankzij oligarch...

   Verwijderen
  14. Met het blog gaat het prima. Met de agenda van de anglo amerikaanse money master gaat het minder goed

   Verwijderen
  15. oli

   En waarom is de goudvoorraad dan afgelopen week in RU afgenomen?
   RU heeft juist easy toegang tot verhogen goudvoorraad, hun eigen productie

   Verwijderen
  16. Waar is het goud van de VS ?. Fort Knox is al sinds heel lange tijd niet meer geaudit.

   Verwijderen
  17. Wat heeft dat te maken met afname van goud voorraad RU?

   Afgelopen jaar vele jubel verhalen dat RU afwilt van petro dollar en goud koopt
   Nu blijkt dat RU weer goud verkoopt

   Willen ze nu van dollar af of niet?

   Verwijderen
 4. Die Frits. Dat zijn gevaarlijk anti-westerse denkbeelden. Hoe dan ook, goed om te lezen dat er nog Nederlandse politici zijn die het verdommen om zich alleen binnen de politiek correcte lijntjes uit te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echter als Frits dat doet moet hij eerst geschiedenis lezen.

   Wel voor federalisatie zijn en de bevolkingsgroepen daar respecteren
   Maar wel de annexatie van de Krim goedpraten

   dat klopt niet

   Verwijderen
  2. federalisatie was niet mogelijk met die jandoedels in kiev

   Verwijderen
  3. @LGK

   In UK slaat men elkaar op dit moment de hersens in. Als dat met federalisering voorkomen kan worden moet dat misschien maar geprobeerd worden. Op de Krim staan men elkaar bij mijn weten niet naar het leven. Pragmatisch standpunt van Bolkesteijn.

   Verwijderen
  4. Goed zo Dawg...bij mijn weten niet naar het leven. Je weet dus niks want de Russen zijn nu genocide aan het plegen op o.a. de Krim tartaren. Ze worden of vermoord, of gevangen gezet en gedeporteerd of in het minste geval weggepest door middel van stalking, verkrachtingen enz...HRW (Human Rights Watch) maakte hier al bij de VN melding van....maar ach, dat vind jij helemaal geweldig, die Russen mogen dat toch want de Krim is toch van hun???

   Verwijderen
  5. oli

   U snapt het hele punt niet

   Frits praat wel annexatie goed, dus niet respecteren van lokale bevolking
   En later is hij voor federalisatie, zodat rechten van lokale bevolking gerespecteerd wordt

   Dat klopt niet in zijn betoog

   Een contradictio in terminis

   Verwijderen
  6. Cruel

   Dat heeft de lokale bevolking juist wel gedaan. Onafhankelijk van Kiev, daarna Moskou verzocht om annexatie.

   Verwijderen
  7. Whahahaha!! Ja hoor, Polen vroeg ook zelf om de blitzkrieg....en Rotterdam ging op zijn knieën om alsjeblieft een bombardement te krijgen....dat is wat je nu zegt he oligarch. Goeiendag zeg, nooit zoveel domheid gezien....

   Verwijderen
  8. Helemaal niet dom. Jij bent niet geïnformeerd zoals zo vaak.

   Een dag later tekende hij een conceptwet en stelde hij zijn regering en het parlement formeel op de hoogte van het verzoek van het schiereiland de Krim, dat zich wilde aansluiten bij Rusland
   http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/21/poetin-tekent-wetten-en-maakt-annexatie-de-krim-compleet/

   Verwijderen
  9. Tja dan is Putin wel snel...maar op de vraag van iedereen op de wereld of hij even de sepa's wou afremmen zei meneer niks...sterker nog, gooide de grenzen open voor zijn tanks en troepen om NOG meer doden te veroorzaken...en die wet is illegaal, het verkrijgen van de Krim door militair machtsvertoon ook...het is slechts door 1 land erkend...jawel, door Rusland en Rusland alleen. Zelfs zijn maatjes (Iran,China enz ) erkennen het niet....

   Verwijderen
  10. oli

   Gemist dat Strelkov op de Krim de rada dwong te stemmen voor die wet?

   Verwijderen
  11. Nop, heeft Strelkov zelf verklaart

   Voordat u iets post zou het goed zijn dat u RU zou kunnen lezen

   Scheelt veel onzin die u post

   Verwijderen
 5. Oh no. Weer een rapport over de aanslag op MH17. Vertaling uit het Russisch. Status samensteller: onbekend. Strekking: uit foto's van de wrakstukken blijkt overduidelijk dat de Boeing moet zijn met neergeschoten met boordgeschut en air-to-airs.

  Vertaling van het rapport:

  http://cassad-eng.livejournal.com/133434.html

  Samenvatting en beschrijving:

  http://russia-insider.com/en/2015/03/05/4153

  Ik heb het rapport vluchtig doorgelezen. Wat gesteld wordt moet, zo te lezen zonder veel moeite bevestigd of ontkend kunnen worden door deskundigen die toegang hebben tot de wrakstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russen....die geen partij waren in dit geheel...zeggen ze zelf...die wel een onderzoek starten en overal toegang hebben en het in het Russisch opstellen....Hoeveel leugens kan je in 1 post opstellen!!!???!! Hilarisch!! En uiteraard weer via...Russia-insider....nog net niet uit de mond van Vlad himself maar het scheelt niet veel!!

   Verwijderen
  2. dawg

   Daarvoor hoef je de wrakstukken niet te zien
   Een technische analyse waartoe de su25 met GSh 30-2 in staat is maakt het onmogelijk dat de MH17 is neergeschoten door boordkanon

   De kogelgaten..

   Het effectieve bereik van het boordkanon van een su25 is 800 tot 200 meter
   Deze afstand, 600 meter legt een su25 in 2,4 seconden af.

   De GSh 30-2 is in die 2,4 sec in staat om 19 kogels af te vuren.

   Als de piloot zijn neus niet bijdraait, slaat de volgende kogel 30 meter verder in op 777
   Dit komt omdat de 777 zich voortbeweegd met iets meer dan 900km/uur

   Er is geen geleiding systeem op de GSh 30-2, dus piloot moet zelf bij richten.

   We hebben allemaal kunnen zien dat alleen cockpit zwaar is beschadigd, zo zwaar dat die is afgebroken van de romp.
   Dit is door dan meerdere kogels gedaan, 1 kogel kan niet zorgen dat de cockpit afbreekt

   Dus piloot is in staat om aanval in te zetten vanaf 800 meter, 19 kogels af te vuren op een object dat zich met 900 km/uur voortbeweegt en deze alle op 1 geconcentreerde plek te laten inslaan.

   Dit is onmogelijk

   En hiermee vervalt de su25/kogel theorie

   Wat ook niet klopt...

   Op de Kremlin pers conf werd gezegd dat men op 17.21.35 pas de su25 waarnam.
   Men kon de su25 niet eerder waarnemen omdat de primaire radar niet onder 5km kan kijken.
   Alle woorden van de kolonel

   Echter de zwarte doos viel uit op 17.20.03 (wat Kremlin toen niet wist)
   Dus de su25 werd pas 1.32 min later gezien dan uitvallen zwarte dozen.

   Als su25 heeft geschoten had Kremlin de su25 al eerder op radar moeten zien.
   Want object komt pas binnen schotbereik binnen 800 meter

   Dit klopt dus geheel niet

   Wat Kremlin werkelijk heeft waargenomen, beter gezegd, geïnterpreteerd, is het uiteenvallen van de 777 en een brokstuk heeft aangezein voor su25

   Verwijderen
  3. Latere versies SU 25 kan tot bijna 1000 km per uur. Heb ik gisteren laten zien.

   Verwijderen
  4. Daar had u het over de KM versie
   Een door Georgie doorontwikkelde versie van su25
   Echter er is niets veranderd aan vliegplafond van de su25

   Daarnaast heeft het artikel in Russia insider met over de M1 versie

   Wederom, wat is het nu?????

   Kremlin heeft zijn propaganda niet voor elkaar
   Geen 1 verhaal

   Verwijderen
  5. Ik zal voor de verandering eens op je comment reageren. In de hoop een paar honderd overbodige comments te voorkomen.

   Wat in het rapport gesteld wordt is empirische TOETSBAAR. Kanonvuur veroorzaakt een bepaald schadepatroon, air-to-airs ook, Sam's evenzo. Deskundigen herkennen die schadepatronen en zijn in staat de hypothese te toetsen dat MH17 is getroffen dat kanonvuur en air-to-air en niet door een SAM. Hebben ze bij wijze van spreken 5 minuten voor nodig en dan nog een week om vergissingen uit te sluiten.Bij wijze van spreken.

   Over de vraag of een SU25 of desnoods een andere kist de MH17 nu wel of niet kan hebben neergeschoten kan men elkaar op internetfora eindeloos vliegen afvangen, alles wordt anders als onomstotelijk door onderzoek aan het wrak kan worden vastgesteld dat de Boeing is neergeschoten door boordkanonnen, air-to-airs of een BUK. Wie re heeft gelogen blijkt dan vanzelf.

   Verwijderen
  6. trouwens over de engine heeftu het niet gehad
   De su25 heeft een R95 motor
   Ook alle latere versies
   Die heeft geen nabrander en is niet in staat om snel een hoogte van 10km te bereiken

   Verwijderen
  7. Ik zal voor de verandering eens op je comment reageren. In de hoop een paar honderd overbodige comments te voorkomen.

   Wat in het rapport gesteld wordt is empirische TOETSBAAR. Kanonvuur veroorzaakt een bepaald schadepatroon, air-to-airs ook, Sam's evenzo. Deskundigen herkennen die schadepatronen en zijn in staat de hypothese te toetsen dat MH17 is getroffen dat kanonvuur en air-to-air en niet door een SAM. Hebben ze bij wijze van spreken 5 minuten voor nodig en dan nog een week om vergissingen uit te sluiten.Bij wijze van spreken.

   Over de vraag of een SU25 of desnoods een andere kist de MH17 nu wel of niet kan hebben neergeschoten kan men elkaar op internetfora eindeloos vliegen afvangen, alles wordt anders als onomstotelijk door onderzoek aan het wrak kan worden vastgesteld dat de Boeing is neergeschoten door boordkanonnen, air-to-airs of een BUK. Wie re heeft gelogen blijkt dan vanzelf.

   Verwijderen
  8. dawg

   Dat is het niet

   OVV gaat ook uit van buk, en die concludie trekt men aan de hand van schade patroon aan de MH17

   Eerder heb ik al duidelijk gemaakt dat boordkanon niet kan en daargaat russia insider totaal niet op in.

   Wat de Russische propaganda zo erg maakt is de sat fot met hierop de MH17 en een jachtvliegtuig

   Die sat foto bleek dus totaal fake

   En wie zei dat die foto niet fake was?
   De vice directeur van de club van RU ingenieurs.
   Die al maanden loopt te verkopen dat het su25 met boordkanon is geweest

   Ziet u nog niet in hoe triest de RU propaganda is?

   Een sat foto die fake is
   Die door Rusland aangevoert wordt als echt

   Om maar te kunnen blijven volhouden dat het UA was met een su25

   diep triest als men dat nog voor waarheid aanneemt

   Verwijderen
  9. Goed gezegd dawg!. Reden neerkomen mh17 valt te herleiden via onderzoek wrak

   Verwijderen
  10. Oh, zwarte dozen doen er niet meer toe??

   Het gelijktijdig uitvallen van beide zwarte dozen duidt op dat de data communicatie met cockpit ineens was verbroken

   Dat doet een kogel uit een boordkanon of een R60 niet

   Wel een Sa11, die als doel heeft de cockpit van romp te scheiden

   Verwijderen
 6. Buk + Su25, hele gebruikelijke werkwijze, zie de documentaires.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. u bedoelt de gebruikelijke werkwijze van Kremlin?

   Vele verhaaltjes de wereld in brengen om verwaring te schoppen?

   Verwijderen
 7. dawg

  Het posten van Kremlin propaganda onderbouwd niets

  Artikel spreekt zelf over
  "the jet made several shots using its 23 mm or 30 mm aircraft cannon."

  Wat is het nu?

  Ook over aanval van links en rechts

  Dit komt totaal niet overeen met wat Kremlin zei op de pers conf van 21 juli

  De enige conclusie die getrokken kan worden is dat de Kremlin propaganda zeer slecht in elkaar zit en dat Kremlin de kracht van social media totaal niet begrijpt

  Dit zal de ondergang worden van het Kremlin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat je nu zegt is nieuw voor mij LGK Volgens de hele nederlandse MSM heeft Poetin zeer succesvolle en geraffineerde propaganda en nu is het plotseling weer niet zo.

   Verwijderen
  2. Geen idee wat NL MSM vind

   Maar de Russische bevolking slikt de RU propaganda

   Gelukkig hebben we in westen veel meer bronnen en is socialmedia veel sterker.

   Dus ja, Putin is in RU zeer succesvol, door beperkte toegang van mensen tot andere 'geluiden'

   Hier in westen weten 'we' wel beter

   Verwijderen
  3. Je hebt Jelle Brandt Corstius gehoord en iedereen beaamde het. Geraffineerde propaganda. Ik was het niet met hem eens. Ru heeft minder propaganda dan amerika of nederland denk ik.
   Onafhankelijke media is de oorzaak van het mislukken vd agenda v anglo amerikaanse elite. Echt een pijn in de aars voor die gasten.
   bv er was muiterij bij de amerikaanse navy vlak voor de geplande raket aanvallen door de amerikanen op Assad. Wilde niet de luchtmacht voor al qaeda zijn. Militairen krijgen die info via de onafhankelijke media en vormen hun eigen mening ipv de propaganda de corporate media en militairen zijn/waren geïnformeerd via hun collega's die die arrogante knakkers moeten trainen in Turkije en Jordanië. Obama moest afblazen. Redde zichzelf door het congress zijn zegje erover te laten doen, wat leide tot afstel.

   Verwijderen
  4. @LKG

   Dit artikel gaat in op de handtekening die uiteenlopende wapens achtergelaten moeten hebben op het wrak van de MH17. De uitspraken die op grond hiervan gedaan worden zijn toetsbaar. Wie propaganda heeft bedreven kan empirisch vastgesteld worden.

   Verwijderen
  5. oli

   Minder propaganda in RU????

   Bent er wel eens geweest?
   Kijkt u wel eens RU TV?

   U weet niet waarover u praat

   Verwijderen
  6. ik kijk af en toe engelstalige RT, meer niet

   Verwijderen
  7. dawg

   "De uitspraken die op grond hiervan gedaan worden zijn toetsbaar"

   Zoals de uitspraak van dieOSVE man, dat het LIJKT op kogel inslagen
   En wat gelijk door Putin lovers als bewijs werd aangehaalt als zijnde bewijs.

   Hij werd in Rusland ook niet volledig geciteerd.
   In westen werd er nog gezegd dat hij zei ' dat het lijkt en ik ben geen expert'

   In Rusland was het gelijk nieuws dat OSVE bevestigd dat het kogels waren, door OSVE bevestigd

   Wederom Kremlin propaganda

   Verwijderen
  8. Het was een oekraïense Canadees die het zei. Waarom kremlin propaganda?

   Verwijderen
  9. Obama is in tegenstelling tot Poetin niet populair in eigen land. Heeft Obama slechte propaganda of voert hij slecht beleid en Poetin goed beleid ?

   Verwijderen
  10. Kremlin propaganda omdat RU media wegliet dat het LIJKT op kogel inslagen

   De MSM in Rusland zei alleen dat het kogel inslagen zijn

   Maar u gaf al eerder aan geen RU neiuws te kunnen lezen
   Daarmee geeft u aan de situatie in RU totaal niet te kennen

   U volgt alleen maar MSM bron RT

   Hiermee begrijp ik uw beperkte kijk op de wereld

   Verwijderen
  11. oli

   verschil is dat Obama de media niet controleert

   Verwijderen
  12. LGK. Dezelfde maffiosa die Obama op de troon heeft gezet, controleren ook de pers, hollywood etc. Corporatistische elite.

   Verwijderen
  13. Daar gaan we weer...bewijs graag oligarch?? Maar denk dat het wederom oorverdovend stil wordt....of je gaat WEER een ander off topic bericht erbij halen....

   Verwijderen
  14. http://www.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-media-in-america-2012-6?IR=T
   Media is gefuseerd tot 6 giganten onder invloed van Council on foreign relations.
   https://www.youtube.com/watch?v=-FPAQlbmlSc
   https://www.youtube.com/watch?v=-FPAQlbmlSc

   Verwijderen
  15. Kun je alsjeblieft eens met niet-plotter onzin aankomen??? Dit gaat enorm vervelen zo...steeds zijn het filmpjes gemaakt dan wel afkomstig van en door complot gelovers...dat mag, maar ga dan niet van mij vragen dat serieus te nemen....

   Verwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  17. @SDR Inderdaad. Gewoon MSM en via openbare verhoren van het congres. Voor iedereen toegangkelijke info.
   @Cruel. Ik kan het ook niet helpen dat de corporatistische too big to fail federal reserve elite constant vanuit besloten ronde tafelgroepen en sociëteiten complotten aan het bedenken en uitvoeren is.

   Verwijderen
  18. Daar gaan we weer

   Geen woord meer over Putin
   Maar weer beginnen over VS en zijn newcon en weet ik niet wat nog meer

   Dat Putin inmiddels $200mld heeft verzameld, middels zijn oa in 1990 opgerichte bank doet er niet meer toe

   Verwijderen
 8. @LGK

  In de lichamen van de cockpitbemanning zijn metaaldeeltjes gevonden. De idendificatie van die metaaldeeltjes zou ons waarschijnlijk veel duidelijk maken over de toedracht van de aanslag. Hetzelfde geldt voor de bestudering van het wrak. Jouw voorspelbare rants over propaganda doen daar niks aan toe of af. Zijn eerder de bekende pogingen de gedachtwisseling op een zijspoor te zetten. Nogmaals uit empirisch onderzoek wordt vanzelf wel duidelijk wie de propagandaverhaaltjes in de wereld hebben gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lef van Bolkestein om in deze tijd met zo'n opinie te komen. Hij is geen embedded politicus, dat is wel zeker. Blik, je blog gaat prima, gezien de veelheid aan reacties. Je gaat nu.nl nog naar de kroon steken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Tja, maakt gek genoeg Bolkestein nog altijd beter als jij als papagaai van deze site....heleboel roepen en natoeteren maar zelf geen clue hebben waar het over gaat....hoe geweldig!! :-)

   Verwijderen
 10. Komisch duo, die LGK en Cruelman; LGK komt steeds met zijn overdreven beleefde schijnargumenten, schijnwetenschap en verdraaiingen, alsof hij de wijsheid in pacht heeft, en Cruelman rent er als een blaffend schuimbekkend keffertje omheen, om iedereen die er op reageert in de hielen te bijten....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cool hoor, sockpuppets gebruiken....het blog loopt niet, dus gaat Blik of 1 van zijn vaste volgertjes ( ik noem een theyknew of oligarch)gauw een nieuwe e-mail adres aanmaken en dus zo een "nieuwe" lezer....je noemt hem weg en/of vigilante en laat hem ineens out of the blue reageren....Tja, KLOL, Vrijland en consorten doen het ook dus waarom hier niet?? Slechtlopend blog, geen hond meer die het leest, dus tja, dan maar "kunstmatig" de bezoekersaantallen opkrikken. Kan, maar enorm doorzichtig....dus ik trap er niet in, en zeg dus, niet grappig bedoeld, Weg vigilante!! Of als er hier toch eindelijk eens 1, ja echt maar 1, man echt eerlijk durft te zijn komt hij er voor uit dat hij met zijn 2en hier reageert....

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Dit bedoel ik dus :-) Haha, geweldig

   Verwijderen
  4. @cruelman; ik lees deze blog al enige tijd en heb het nooit nodig gevonden om te reageren. Ook niet op andere blogs overigens. Maar jij hebt nu de eer, met je volharding in al je bizarre reacties, dat ik voor het eerst in jaren weer eens een account op een blog heb aangemaakt om te kunnen reageren.

   Mijn eerste post was een oprechte vraag uit belangstelling en nieuwsgierigheid; wat bezielt je om iedereen hier dagelijks af te komen zeiken? Haal je daar wat uit?

   Het zou zeker verzachten als je zelf ook eens een keer met goed onderbouwd argument zou komen. Dat zou je recht van spreken geven. Maar door al maar mee te liften op de argumenten van LGK, die hoe misleid ook, in ieder geval nog een poging doet om inhoudelijk te discussiëren, en zelf alleen maar een beetje dom naar iedereen te happen, maak je jezelf dusdanig belachelijk dat ik me oprecht afvraag waarom je dat doet.

   Vandaar mijn vraag...

   Verwijderen
  5. @vigilante; ik stel vaak prima vragen en prima opmerkingen, waarna het vaak oorverdovend stil blijft. Waarom?? Ik vraag om bewijs, argumenten en krijg die niet. Dan voel ik mij niet geroepen om altijd mijn antwoorden uitgebreid te argumenteren, omdat in tegenstelling tot u en anderen hier ik niet duizenden onschuldige doden goedkeur, ik niet een inval a la Hitler goedkeur, ik WEL de soevereiniteit van landen respecteer en het leed van nabestaanden, iets wat hier nou echt nooit gedaan wordt. Want dan blijft het vaak oorverdovend stil of wordt er weer eens met een enorm ontwijkend antwoord gereageerd. Daarom reageer ik hier, om te kijken wat er in het hoofd van oorlogszuchtige mensen omgaat die liever een dictator steunen dan democratie en er van alles bij verzinnen, liegen en bedriegen om maar hun "gelijk" te halen. Een oorlog steunen die onder valse voorwendselen is gedaan. Ze vallen bijvoorbeeld wel over de redenen bij Irak, maar hun "eigen" oorlog keuren ze goed, al is die begonnen door ingehuurde terroristen zoals Strelkov. Enorm met 2 maten meten dus....Helaas verandert er niks, de mensen die hier reageren liegen zichzelf voor dat ze het goede doen, terwijl het gewoon openlijk terrorisme steunen is. Ze moeten zelfs hun "verdoezelingen" van obscure sites die gewoon te boek staan als complotsites halen. Als jij dit alles gelooft, prima vigilante. Maar dan kan ik je dus net als de rest rustig dom noemen...Iemand met een beetje verstand, en dat zijn dus al gauw de 3jarigen in Nederland, doorzien de hele toestanden van Putin. Maar jullie trappen er overduidelijk in, en ik vraag me dan echt terecht af...waarom in vredesnaam??? Liever een massamoordenaar steunen dan een president die echt alles doet om vrede te krijgen (Porosjenko begon meteen zijn presidentschap door vergaande autonomie aan Oost Oekraine aan te bieden, al werd het meteen letterlijk afgeschoten door de sepa's). Enz enz...

   Verwijderen
  6. @cruelman; dank je wel, dat is in ieder geval een uitgebreid antwoord op mijn vraag.

   Uit je antwoord blijken we nogal fundamenteel van mening te verschillen over een lange lijst van zaken. We lezen blijkbaar andere kranten en zo aan je zienswijze te zien kijk je waarschijnlijk TV. Dat is niet erg, dat is je goed recht. Wat niet je recht is om andere mensen af te zeiken en, zoals in je reactie hierboven, ongenuanceerd "dom" te noemen.

   Ik heb er respect voor dat je in 7 jaar en met wat bijzondere ondersteuning en hard werken ooit je HAVO diploma gehaald hebt, maar dat geeft je nog niet het recht om de mening van andere mensen zonder onderbouwing af te zeiken.

   Wanneer je het zo fundamenteel oneens bent met de kijk op de wereld op deze blog, zou je er goed aan doen een andere blog te zoeken, waar je eigen ideeën wat meer resoneren.

   Verwijderen
  7. Ik weet niet waarom jij jezelf zo graag dom wilt houden, want dat is dan waar je zelf voor kiest, maar goed, ook daar verschillen we dan van mening. En het is je goed recht om jezelf dom te houden en de kant van bloedige terroristen te kiezen. Hoewel ik dan toch graag wil vragen, waarom?? Waarom kies je voor een ondemocratische aanpak van dingen, kies je liever voor oorlog dan vrede, kies je liever voor terrorisme dan diplomatie?? Want dat is wat je doet....Mag je, tenminste hier in Nederland mag je dat...afwijkende meningen hebben. Probeer het eens in Rusland, ik wens je veel succes in de gevangenis. En wat je verzoek betreft om een eigen blog te zoeken, ik mag gaan staan en lopen waar ik maar wil, iets waar jullie hier een grondige hekel hebben schijnt. Want hoe kun je anders dit blog blijven verdedigen wat een dictator verheerlijkt en een vrije democratie neersabelt met leugens, bedrog en verzinsels...

   Verwijderen
  8. @Cruelman, je bent nogal stellig in je meningen. Over zaken die je veilig op je bank of achter je bureau uit de kranten verneemt, op TV ziet of op Internet leest. Zaken waarvan je niet de details kent, waar je niet bij bent geweest, maar die je gewoon voor waar aanneemt; berichtgeving in oorlogstijd, van een van de strijdende partijen.

   Je kunt ook wat objectiever proberen te kijken naar de hoofdlijnen van wat er in de wereld gebeurt.; in de details is nauwelijks zwart of wit of gelijk of ongelijk te vinden. Wel in een al decennia durend geopolitiek machtsspel dat boven alle vechtende partijen wordt uitgespeeld. Een spel waarvan we objectief vast kunnen stellen dat het gespeeld wordt gezien het voortdurend toenemend aantal leden; de uitbreiding van de NAVO naar het oosten vanaf 1999.

   Sinds het einde van de koude-oorlog in 1989, woedt er een machtsstrijd tussen de NAVO en Rusland over de invloedssfeer in Centraal Europa. De NAVO breidt zich sinds 1999 gestaag uit richting de Russische grens, tegen alle toezeggingen van Ronald Reagan in, die in 1990 in het kader van de Duitse eenwording aan Mikhail Gorbachev gedaan werden.

   De VS en Europa steunen in dit kader het regime in Kiev met geld en spullen en Rusland steunt de separatisten met geld en spullen; een klassieke proxy-oorlog. Het vestigen van invloed in Centraal Europa werd al in 1998 in het boek “The Grand Chessboard” benoemd door de invloedrijke Amerikaanse geopoliticus Zbigniew Brzezinski als de gewenste Amerikaanse strategie om de Russische invloed te beperken.

   BlikOpJournaal belicht op deze blog het separatisten standpunt, de NOS belicht het NAVO standpunt en RT.com het Russische standpunt. En die berichtgeving verschilt van elkaar; zo is dat altijd gegaan in oorlogstijd en zo gaat het nu ook. Informatievoorziening is een belangrijke factor in oorlogstijd, zoals de VS in Vietnam al aan den lijve heeft ondervonden. Wat echt waar is zullen we op zijn best pas over lange tijd weten en waarschijnlijk helemaal nooit.

   De enige echte slachtoffers zijn de Oekraïners zelf; zowel de separatisten als de west-Oekraïners. De Oekraïners worden nu als pionnen met duizenden door beide partijen geofferd voor een groter geopolitiek doel. En laten we hopen dat het bij Oekraïne blijft, want als de NAVO uitbreidingsdrang niet stopt, loopt het onvermijdelijk voor de derde keer uit op een grote oorlog op Europees grondgebied.

   En dan maakt het niet zo heel veel meer uit welke mening we aanhangen, want dan maken we ons zorgen over hele andere zaken; lijf en leden, kinderen, veiligheid, warmte, voedsel, …

   Ik wens je veel wijsheid!

   Verwijderen
  9. Jaja, bla bla bla....je kan nog zoveel recht lullen wat krom is...het is en blijft krom...in 1 ding heb je gelijk en dat heb ik hier constant gezegd; de Oekraïense bevolking is de dupe van dit alles...ze willen geen oorlog, ze willen geen Russen maar krijgen het wel over zich heen...de werkelijke moordenaars worden op dit blog heilig verklaart, en jij werkt daar aan mee. Doe vooral je best en wordt ook terroristenlover!! Jij kiest voor de dood en verderf, ik voor het leven...

   Verwijderen
  10. @Cruelman zei "de werkelijke moordenaars worden op dit blog heilig verklaart, en jij werkt daar aan mee."

   Hoe kom je er toch bij dat ik de NAVO heilig verklaar! Kom op nou. Ik stel juist dat de uitbreidingsdrang van de NAVO de oorzaak van de huidige spanningen in Centraal Europa is. Lezen Cruelman...eerst lezen en dan pas blazen......

   Verwijderen
  11. Wil jij alsjeblieft terug naar school gaan en de feiten eens opnieuw gaan leren; de NAVO lijft geen leden in, maar gaat op verzoeken van soevereine landen in. Al heel lang is het zeer maar dan ook ZEER voorzichtig met het laten toetreden van voormalige Oostbloklanden. Ontken je dit heb je dus ergens onder een steen gelegen de laatste 30 jaar...Je kan lidmaatschap aanvragen van de NAVO. Het Warschaupact moest je toen lid van worden onder druk van de Sovjet Unie, lees Rusland. Werd je geen lid werd je gewoon binnengevallen (TjechoSlowakije om maar een voorbeeld te noemen). Maar ga rustig verder met de geschiedenis herschrijven en de werkelijke moordenaars, Putin en co, dus heilig te verklaren...lezen beste kerel, lezen...en terug naar school nogmaals, al je geschiedenislessen eens gaan overdoen...

   Verwijderen
  12. @Cruelman zei “Het Warschaupact moest je toen lid van worden onder druk van de Sovjet Unie, lees Rusland. Werd je geen lid werd je gewoon binnengevallen (TjechoSlowakije om maar een voorbeeld te noemen)” en “terug naar school nogmaals, al je geschiedenislessen eens gaan overdoen...”

   In 1955 trad TjechoSlowakije, samen met de Sovjet-Unie, Roemenië, Albanië, Hongarije, Polen en de DDR, vrijwillig toe tot het Warchaupact. In 1968 viel de Sovjet-Unie TjechoSlowakije binnen om de Praagse Lente te beëindigingen nadat Dubček inmiddels een te gematigde koers was gaan varen. In reactie daarop verliet Albanië uit protest het Warchaupact. Tjee....dat kon dus ook...

   Feiten, geschiedenis….het gaat je allemaal niet zo heel gemakkelijk af Cruelman...

   Verwijderen
  13. Zoals ik al zei geef ik het op, ik heb niks met mensen die ondemocratische ideeën hebben zoals jij en die het goedkeuren dat hier homohaters en Jodenhaters en weet ik wat voor haters hier hun nazitaal kunnen bezigen, sterker nog, sympathisanten zoals jij er voor kunnen vinden. Doe je ding, denk dat de NVU ook nog leden zoekt. Je past er meteen bij met je zogenaamde terechtwijzingen...ondertussen kent meneer zijn geschiedenislessen niet meer en maatschappijleer heeft hij al nooit van gehoord...ga lekker met je maten van hier in een neo nazi club een biertje doen, gaat vast goed komen. Jullie hebben allemaal dezelfde sympathieën!

   Verwijderen
  14. @cruelman,

   Kijken of ik het snap.....

   Als iemand algemeen erkende historische feiten aanhaalt, dan is hij ondemocratisch en een Nazi, een moordenaar, terrorist, homo- en een jodenhater...

   En als je dat soort vuilspuiterij tegen andere mensen uit, zoals jij doet, dan ben je een goedbedoelende democraat...toch?

   Oh, maar dan begrijp ik eindelijk al je posts! Het is een omdraai-spelletje! Zeg dat dan gewoon gelijk, dan hadden we de hele middag zinnige dingen kunnen doen....

   Verwijderen
  15. vig

   Welke schijn argument

   Roeptoeteren zijn enkele hier goed in
   maar onderbouwen, ho maar

   Verwijderen
 11. Je hebt het mis hoor. Weg is een nieuwe lezer. En als het op mijn Weg ligt komen er meer bij. Leve de pluriforme pers. Als je gevoel voor humor zou hebben zou je kunnen zeggen: blijf Weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hiep hiep hoera....wellicht zowaar 1 nieuwe lezer in 2 jaar tijd!! Nou nou, Blik moet gelijk de NOS en RTL gaan bellen!! Zijn blog wordt namelijk Weg gelezen...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ach als ik over jou conclusies en die van je mede-reaguurders moet beginnen ben ik nog 9 uur bezig en dan nog liegen en bedriegen jullie vrolijk verder....

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Waarom zou ik als het uiteindelijk toch weer uitdraait op schelden en asociaal gedrag van jullie kant?? Want dat is wat het hier is, het verdedigen van dictators en terroristen....

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Hier ga ik niet eens op in....wat een geleuter....

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 13. Bestaat deze blog al twee jaar? De tegenstanders van een pluriforme pers zijn dan niet erg effectief geweest. Het wordt hier steeds interessanter: Zegt het voort :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry 1 jaar...maar dan nog, als je binnen 1 jaar een handjevol lezers hebt en nu pas weer 1 erbij kan je niet volhouden dat dit een succesvol blog is...

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik vind de discussies hier prima, afgezien van de ad personam bijdragen. Ik lees veel details die ik nog niet kende. Dank daarvoor.

   Verwijderen
  4. Ik vind de discussies hier prima, afgezien van de ad personam bijdragen. Ik lees veel details die ik nog niet kende. Dank daarvoor.

   Verwijderen
  5. Aha, dus jij vind de reacties van een oli en sdr en dawg en theyknew dus ook maar niks, kan het niet anders als met u eens zijn....

   Verwijderen
  6. Succesvol??????????

   Laat me niet lachen

   Blk heeft via nu.jij vaak aandacht gevraagd
   Echter als je ost en je post wordt verwijderd
   dan blijven vele mensen weg

   Als je dan ook leest dat verschillende posters verzoeken om ost weg te halen, en dat gebeurt dan ook

   Dan is het voor 99% van NL duidelijk dat dit een Kremlin thee kransje is

   Verwijderen
 14. Maar wegkrijgen is blijkbaar ook niet gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie van u is bekent met het onderstaande? Is het vreemd dat Hans van Baalen op het Maidan stond te schreeuwen voor hordes Pravy Sektor en Svoboda aanhangers?

  "Van Baalen wijst aantijging af dat hij extreem-rechtse sympathieën heeft"

  "Van Baalen was begin jaren tachtig voorzitter van de Leidse studentenweerbaarheidsvereniging Pro Patria, die bekend stond als uiterst rechts en para-militair."

  "In publicaties in het weekblad Vrij Nederland wordt hij echter beschuldigd veel verder te zijn gegaan dan brallerig gedrag. Van Baalen zou destijds in Leiden, al exercerend, het nazistische Horst Wessel-lied hebben gezongen."

  "In het programma dook een brief op, met de handtekening van de toen zestienjarige Van Baalen, waarin adhesie wordt betuigd aan de rechts-extremistische Nederlandse Volksunie van Joop Glimmerveen."

  "Een voormalig klasgenoot van Van Baalen, A. Doorgeest, beschuldigde hem gisteravond in Den Haag Vandaag van 'machtsdrang' en verhaalde hoe Van Baalen eens suggereerde een gehandicapte klasgenoot een spuitje te geven."

  Uiteraard ontkent van Baalen al deze beschuldigingen. Vooral de ontkenning van de brief, met handtekening, waarin adhesie wordt betuigd aan de Nederlandse Volksunie van Joop Glimmerveen, springt er huizenhoog bovenuit. Hij zegt de brief niet te hebben geschreven omdat je je dat zou moeten kunnen herinneren, maar hoe komt die handtekening er dan op?

  Verliest een vos, buiten zijn haren, ook zijn streken?

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2566662/1998/04/03/Van-Baalen-wijst-aantijging-af-dat-hij-extreem-rechtse-sympathieen-heeft.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee jullie verheerlijken de nazi tactieken van de Russen en de separatisten maar ondertussen blijven zoeken naar "foutjes" bij de tegenstander. Het is hier verdorie een verkapt Stormfront maar zo gauw je dat gaat zeggen wordt het heel snel gewist, bang als ze zijn ontmaskert te worden!!! Openlijke homo- en Jodenhaat wordt hier wel toegestaan, maar kritiek daarop wordt gewist. Ben jij het daar ook mee eens vigilante?? Haat jij de Joden en homo's ook zo??Want dat is waar je je mee identificeert als je dit blog goed vind....

   Verwijderen
  2. Heel inhoudelijk they, maar het geeft precies je niveau aan!!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. "Heel inhoudelijk they, maar het geeft precies je niveau aan!!"

   Nee, het geeft aan dat ik niet meer op jouw oprispingen in ga.

   Verwijderen
  5. @SdR,

   Het is wel opmerkelijk dat van Baalen nog steeds deel uitmaakt van het korps politici en nu zelfs op Europees niveau. Bij Wim Aantjes liep het allemaal anders, die werd gedwongen uit de politiek te stappen. De politici van tegenwoordig denken er met een sorry vanaf te komen en gaan daarna rustig verder. In het geval van van Baalen is het helemaal duidelijk, die staat op het Maidan gewoon neo-nazi's toe te spreken.

   Verwijderen
  6. @cruelman; Zelfs in de kranten die jij leest (!) is te vinden dat het regime in Kiev met hulp van Nazi's aan de macht is gekomen. Zelfs jij kan beelden op youtube vinden van troepen die voor het Kiev regime in Oost-Oekraïne strijden met Nazi helmen op en SS emblemen op hun mouwen. Of van begrafenissen van Oekraïense militairen die door hun strijdmakkers in SS uniform bijgewoond worden. Wel eens van Babi Yar gehoord?

   Wanneer je de realiteit zo aanwijsbaar en overduidelijk omdraait en zulke ongefundeerde aantijgingen over homo en joden-haat uit, dan valt er geen intelligent gesprek met je te voeren. Je maakt jezelf belachelijk.

   Ik zou zeggen, neem lekker een biertje in de Buun vanavond en laat je toetsenbord een poosje met rust. Ik reageer niet meer op je flauwekul.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. @Vigilante; de verhalen die jij beschrijft kloppen ten delen, veel is opgeklopt door de Russen!! Grootste neonazibewegingen met hun aanhang vind je in....Rusland!! Maar dat weet je dan weer niet he?? Door je enorm beperkte gezichtsveld!! Maar ja, jij presteert het om liever een dictator te steunen die zijn oppositie afslacht...de enige die zichzelf belachelijk maakt ben jij dus. Ga lekker ergens in een hoekje vodka drinken en laat ons normaal denkende mensen met rust en ga jij je verder met de werkelijke nazi's feestvieren na weer de zoveelste onschuldige dode in Oekraiene. Je maakt je met elke post belachelijker maar je pretendeert het beter te weten....je gaat maar fijn met je homohatende en jodenhatende vriendjes verder hier met liegen en bedriegen..

   Verwijderen
  9. @Cruelman; "Maar ja, jij presteert het om liever een dictator te steunen die zijn oppositie afslacht..." Ik raak een beetje de draad kwijt nu; maar eh...jij steunde Porochenko toch? Of ben ik nou in de war?

   Verwijderen
  10. Ik steun de onschuldige bevolking die tussen de vuurlinies zitten....dat is het verschil...in een oorlog is niemand heilig...en het gaat over de hoofden van de bevolking heen. Maar dat heb ik hier nog nooit iemand horen zeggen, behalve mezelf dan....Maar dat jij Porosjenko als een dictator ziet zegt ook al weer genoeg....de enige wettig gekozen leider in dit hele verhaal zet jij neer als een dictator en de werkelijke dictators (Putin en zijn sepa-stromannetjes) zijn heilig in jouw ogen....duidelijk. Ga ik verder ook geen woord meer aan jou vuil maken..

   Verwijderen
  11. @cruelman zei "Ik steun de onschuldige bevolking die tussen de vuurlinies zitten....dat is het verschil...in een oorlog is niemand heilig...en het gaat over de hoofden van de bevolking heen. Maar dat heb ik hier nog nooit iemand horen zeggen, behalve mezelf dan...."

   Zie mijn post van van 16:36 -> De enige echte slachtoffers zijn de Oekraïners zelf; zowel de separatisten als de west-Oekraïners. De Oekraïners worden nu als pionnen met duizenden door beide partijen geofferd voor een groter geopolitiek doel.

   Tjeee...dat was eenvoudig :-)

   Verwijderen
  12. Ja, maar dat zeg ik dus al vanaf zowat dag 1 hier....en al wat je krijgt zijn scheldpartijen, verwensingen, leugens, enz over je heen....terwijl alles wat je wilt is de kant van de burgers te laten zien. Die interesseert het geen reet of jij nou Rus of Oekraïense soldaat bent, zolang je maar stopt met schieten is hij/zij al blij!! En het gehele gebeuren is begonnen door Rusland, maar dat spreekt voor zich...van Baalen en co. kwamen al nadat de Russen stennis aan het schoppen waren en kregen al snel genoeg hun oorlog waardoor ze een "legale" aanleiding hadden om de Krim in te pikken.

   Verwijderen
  13. @Cruelman zei “En het gehele gebeuren is begonnen door Rusland, maar dat spreekt voor zich...van Baalen en co. kwamen al nadat de Russen stennis aan het schoppen waren”

   21-02-2014 Speech van van Baalen op de Maidan
   22-02-2014 Janoekovits afgezet middels staatsgreep
   16-03-2014 Referendum over de afscheiding van de Krim
   29-03-2014 Porochenko stelt zich kandidaat als president
   07-04-2014 Donetz Peoples Republic uitgeroepen
   11-05-2014 Referendum over de afscheiding van Donetz en Luhansk
   25-06-2014 Luhansk Peoples Republic uitgeroepen

   Feiten Cruelman, feiten… geen onderbuik geschreeuw, maar feiten….

   Verwijderen
  14. 21-02-14 Zeer onschuldige speech van v.Baalen...jullie maken het heftiger dan dat het is. Het was een speech voor meer democratie en meer samenwerking met de EU.
   22e tja als Janoekovitsj mensen gaat neermaaien op het Maidan plein moet je maken dat je wegkomt uit je gouden paleis betaalt door Putin.
   16-3 "referendum" oftewel een bende soldaten staat in het stemhokje je aan te wijzen waar je "ja voor afscheiding" moet tekenen anders....referendum alleen erkend door Rusland. Do the math, dat zijn pas feiten. Krim werd ingenomen met overdreven militair machtsvertoon.
   11 mei...ja hoor, zelfde, soldaten in het stemhokje, of je effe ja wilt aankruisen, anders....en wederom alleen erkend door...je raad het al, Rusland.
   Die republieken, ook alleen erkend door.....Rusland. U vergeet trouwens nog het neerhalen van 300 onschuldige burgers door de separatisten/Russen met een Russisch wapen....zou ik ook vergeten als ik Rusland fan was....

   Verwijderen
  15. En heel even het begin, dat we de FEITEN echt goed hebben, het was de BEVOLKING ZELF, die meer samenwerking wilde met de EU, en Janoekovitsj had dit ook "zijn" bevolking toegezegd. Totdat hij werd teruggefloten door ome Putin, die meer contact met de EU keihard verbood!! Gevolg, Maidan plein volstromend met de bevolking die keihard eiste van Janoekovitsj om de afspraken na te komen, antwoord van Janoekovitsj, ik maai het Maidan plein neer. En ik vlucht naar ome Vladimir, want ik ben mijn leven niet meer zeker....dat is de werkelijke gang van zaken, te vinden in iedere krant, iedere tv uitzending, iedere radio uitzending, op internet dus alle media...behalve de keiharde ontkenners en complottertjes zoals hier!!! Die dus gewoon dit bericht gaan wissen, omdat ze waarheid niet aankunnen en niet durven te plaatsen....

   Verwijderen
  16. @Cruelman zei "Zeer onschuldige speech van v.Baalen...jullie maken het heftiger dan dat het is."

   Jij vond het om 19:00 nog heftig genoeg om een volgordelijk verband te suggereren met Russische inmenging, ik noemde alleen maar de datum.... Dat draait snel om.. ;-)

   Verwijderen
  17. Het verleden van Van Baalen interesseert me maar matig. Interessanter is wat hij vorig jaar heeft gedaan. Voor mij nieuw maar Blik kent het ongetwijfeld. 

   Voor de nieuwe bezoekers:

   Van Baalen en Guy Verhofstadt speechen op Maidan in Kiev: http://youtu.be/rQnXo2HMriQ

   en ook de toedracht bij de staatsgreep:

   Oleg Tsarov talks about US preparations for civil war in Ukraine: http://youtu.be/5gbVOr6n8Ww

   Dit kan naar mijn mening niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht, want voor je het weet worden niets vermoedende EU-burgers door de haviken een andere, tot oorlogszucht tegen Rusland leidende lezing van deze recente gebeurtenissen voorgehouden.

   Verwijderen
  18. Ik geef het echt op bij jullie nazivolk!! Putler moet heilig verklaard worden, maakt niet uit hoe. Alle slachtoffers van de oorlog in Oekraine zijn geen reet waard volgens jullie, want dat zijn slechts "dingen" die nodig zijn om Herr Putin aan de absolute macht te krijgen. WIe er voor vermoord meot worden maakt niet uit, Nemtsov, geheel Oekraiene, Georgie, maakt niet uit....alles moet wijken en dood voor Putin. En jullie als brave SS-ers hobbelen er gedachteloos achteraan....wat een leeghoofden hier zeg...en de nieuwe reaguurders zijn NOG dommer als diegene die hier hun heilige missen voor Putin aan het opdragen waren....

   Verwijderen
  19. Ach Vigilante, ga alsjeblieft, net als de rest hier, terug naar school en kom pas terug als je de geschiedenis van de EU en de NAVO werkelijk goed geleerd hebt...zo niet, ga naar Rusland, ga daar lekker bij ome Putin op schoot en vertel vooral aan hem dat jullie het heel cool vonden om zoveel dood en verderf in de Oekraine te zien dankzij hem. Misschien mogen jullie wel een eigen goelag leiden om mensen te folteren en zo, doet Putin toch al graag met zijn critici...

   Verwijderen
  20. @Cruelman zei “Totdat hij werd teruggefloten door ome Putin, die meer contact met de EU keihard verbood!!”

   Op 17 december 2013 accepteerde Janoekovtiz een deal van Putin om voor 15 Mlrd dollar aan Oekraïense staatsobligaties te kopen en de gasprijs te verlagen als Oekraïene af zou zien van het Europese vedrag. Op 18 december werd de deal door Oekraïene’s eerste minister Mykola Azarov bekend gemaakt, en dat leidde tot protesten van pro-Europa facties...

   Daar gaan we weer Cruelman, feiten… geen onderbuik gezwets, maar feiten….

   Verwijderen
  21. Dat is voor het eerst dat ik in collectief voor Nazi en SS-er word uitgemaakt. Ik heb echter het principe dat ik zelf nooit ad personam reageer. Ik neem me nu wel voor me meer in te spannen voor een pluriforme pers.

   Verwijderen
  22. @cruelman zei "terug naar school en kom pas terug als je de geschiedenis van de EU en de NAVO werkelijk goed geleerd hebt..."

   Zie post over Tjechoslowakije en het Warchaupact van 20:13....

   Feiten Cruelman, feiten....in plaats van te schelden als je de feiten niet kent...

   Verwijderen
  23. @Weg,

   "Het verleden van Van Baalen interesseert me maar matig. Interessanter is wat hij vorig jaar heeft gedaan. Voor mij nieuw maar Blik kent het ongetwijfeld."

   Wat van Baalen vorig jaar heeft gedaan is juist een gevolg van zijn verleden. De vraag die je daarbij moet stellen is, voor wie heeft van Baalen op het Maidan in Kiev zijn praatje gehouden? Voor de Oekraïense burger of voor de aanhangers van Pravy Sektor en Svoboda (Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne. In 2004 werd op instigatie van de CIA deze naam, na de Oranje Revolutie, omgedoopt in Svoboda, omdat de naam Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne enig sentiment in Europa en de VS te weeg kon brengen.) Hebben wij hier te maken met misleiding? Ja, in mijn opinie hebben wij hier te maken met misleiding.

   Vraag: Wat gebeurt er met jou als er bij jou thuis een vlag met een Swastika wordt gevonden?

   Verwijderen
  24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  25. En wat kennis van de NAVO betreft: ik houd dat bij sinds ik met het 11e tankbatalion oefende op de Lunenburgerheide. En pro EU ben ik ook, al moet ik zeggen dat ik meer op heb met de EU ten tijde van Juliana dan de EU van heden.

   Verwijderen
  26. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  27. @SdR,

   Wat is dan de reden waarom nazi elementen in de Oekraïense regering en gevechtseenheden door de westerse politiek en media worden verzwegen?

   Verwijderen
  28. Voor een geplande vijandelijke vlag ben ik niet bang:daar ben ik niet belangrijk genoeg voor. Ik ben hier alleen omdat ik pluriforme pers belangrijk vind. Gorbachev, die ik zeer bewonder, ondersteunt in grote lijnen het huidige Russische beleid inzake de EU. Meer argumenten heb ik niet nodig, al blijf ik de ontwikkelingen kritisch volgen.

   Verwijderen
  29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  30. @SdR,

   Dank je wel voor je reactie.

   SdR schreef "Dat lijkt me nogal logisch. Hoe leg je aan je bevolking uit dat je van dit soort eenheden gebruik maakt om je doel te bereiken terwijl het voor je eigen bevolking verboden is alleen al gebruik te maken van de symbolen van het nationaal socialisme en diezelfde bevolking voor het gerecht gedaagd wordt (en in sommige landen van de EU in de gevangenis belandt) voor het alleen maar ter discussie stellen van de holocaust. Hoe leg je dat uit?"

   Keurig antwoord waar ik helemaal in mee ga. Echter, hoe verklaren wij het feit dat de VS $600.000 uittrekt om een militair opleidingscentrum, in de vorm van een Swastika, aan het publieke oog te onttrekken?

   SdR schreef "Hoe leg je als politicus uit dat je iemand steunt (Yats) die de mensen in het Oosten van het gebied in wat hij "zijn" land noemt, betitelt als "untermenschen" terwijl je binnen de EU racisme met hand en tand bestrijdt. Hoe leg je - jezelf als respectabel politicus voordoend (iemand met het morele gezag de rest van de wereld de les te lezen) - uit dat het doel de middelen heiligt als dat doel maar bereikt wordt? Dan verlies je toch al je geloofwaardigheid? Dat dit laatste toch wel gebeurt (omdat mensen via een omweg toch wel te weten komen wat er werkelijk gebeurt) is iets wat ze zich of (nog) niet realiseren of wat hen (nog) niet uitmaakt omdat het (nog) geen consequenties heeft. In mijn vorige bijdrage schreef ik al dat de MSM op een ongezonde manier met de politiek verweven zijn wat de reden zal zijn dat ze dit niet aan de orde willen stellen."

   Je beaamt dus dat het geen onwetendheid van Europese politici is met wat er in de Oekraïne aan de hand is en dat het bewust gecrëert wordt?

   SdR schreef "Onafhankelijke journalisten als Joost Niemoller doen dit namelijk wel."

   Hier moet je een beetje mee uitkijken. Joost Niemoller doet goed werk wat betreft MH-17, maar hij is een Wilders aanhanger. Berichten dat de VS en het VK wapens leveren aan Islamitische Staat zal je bij hem niet lezen.

   Verwijderen
  31. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  32. Koekoek!! Het wordt steeds erger zie ik...vooral doorgaan jongens!! De witte jongens komen vast een keer met het busje!!

   Verwijderen
  33. SdR schreef "Je hebt er blijkbaar een verklaring voor dus die hoor ik graag :-), ik heb de foto indertijd bekeken en ik zie het, eerlijk gezegd, niet echt. Maar goed ik hoor graag een verklaring van jou."

   Geloof jij dat Amerikaanse neo-cons in feite neo-fascisten zijn?

   http://www.informationclearinghouse.info/article7553.htm

   SdR schreef "Ja, dat heb ik, bij mijn weten, nooit ontkend."

   Het gaat er niet om of je het ontkend hebt of niet, het gaat erom of Hans van Baalen, anders dan om rechts extremistische ideeën op het Maidan stond?

   Verwijderen
  34. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  35. SdR schreef "Nee, ik heb dezelfde mening als de Saker, de huidige neocons zijn in feite dezelfden die achter de Russische revolutie van 1917 zaten. De krachten achter het kapitalisme en het communisme waren en zijn dezelfden."

   De waren bankiers, dus? De neo-conservatieve beweging is pas sinds de jaren 70 van de vorige eeuw belangrijk in de Amerikaanse politiek. Weet je ook wie de inspiratiebron van het neo-conservatisme in de VS was?

   SdR schreef "Nee, naar mijn mening stond Hans van Balen niet vanwege rechts extremistische ideeën op het Maidan."

   Hij stond daar dus om zijn onwetendheid en niet om zijn verleden? Ik verwijs even terug naar:

   Stop-demonisering-Rusland6 maart 2015 21:57

   daar schrijf je heel iets anders. Namelijk, dat Hans van Baalen kennis had over de situatie in Oekraïne. Daar moeten Pravy Sektor en Svoboda bij worden meegerekend. Je kan mij namelijk niet wijs maken dat een Euro-parlementariër niet op de hoogte is van de situatie in een land, inclusief politieke stromingen.

   Verwijderen
  36. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  37. Heb de beelden gezienvan demonstranten op plein toen van Balen daar stond

   Geen Pravy Sektor en Svoboda gezien
   Voornamelijk jongeren die af wilden van corruptie en een westerse koers wilde

   Verwijderen
  38. @ LGK zei "Geen Pravy Sektor en Svoboda gezien"

   Toch bijzonder dan dat op 20 februari 2014 een persbericht van Verhofstadt zijn eigen partij ALDE, meldt dat Verhofstadt en van Baalen een ontmoeting hebben gehad met Yatseniuk (Batkivshina), Klitschko (UDAR) en Tyagnybok (Svoboda)....

   Mocht je het willen checken, zie http://www.aldeparty.eu/en/news/alde-party-candidate-guy-verhofstadt-leads-ad-hoc-delegation-kiev

   Verwijderen
  39. En?

   Van Balen is een parlementarier, geen invloed op wat EU doet/wilt

   U mag van best blijven aanvoeren dat van Balen de hle revolutie ingestort in UA

   Maar dat getuigt van een wereld vreemd beeld

   Trouwens ik dacht dat u om 0,49 een biertje ging doen
   Geen medestanders in cafe?

   Verwijderen
  40. @LGK Nee, ik adviseerde om 00:49 cruelman om een biertje te gaan doen in een van zijn favoriete cafés. Zelf kom ik nooit in Horst.

   T.a.v. van Baalen praten we geloof ik een beetje langs elkaar heen. Ik meende dat je bedoelde dat van Baalen geen relatie had met Svoboda ("Geen Pravy Sektor en Svoboda gezien"). Ik liet je daarom (onderbouwd, jawel! :-) zien van dat Baalen en Verhofstadt nog dezelfde avond met Svoboda om de tafel zaten voor overleg.

   En als dan je zienswijze niet blijkt te kloppen, dan doe je hetzelfde als cruelman; dan is van Baalen zijn aanwezigheid ineens niet meer relevant, want geen invloed.... :-) Je zou ook inhoudelijk kunnen reageren op het feit dat van Baalen en Verhofstadt actief overleg hebben gevoerd met Svoboda.

   Verwijderen
 17. Oleg Tsarov talks about US preparations for civil war in Ukraine: http://youtu.be/5gbVOr6n8Ww

  Dit kan naar mijn mening niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht, want voor je het weet worden niets vermoedende EU-burgers door de haviken een andere, tot oorlogszucht tegen Rusland leidende lezing van deze recente gebeurtenissen voorgehouden.

  Types als LGK en dergelijke noemen dat 'kiezen voor westerse waarden. En wie dit soort clips post wordt een Putinlover genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wie reikte er medalies uit voor bewezen 'diensten' vanaf 20 feb?

   Dat was toch echt Putin, toen was Victor nog niet eens afgezet door rada

   Dat Putin de oorlog starte is hiermee wel duidelijk

   Verwijderen
 18. Tja Dawg, we moeten het er mee doen...

  "Slechts een verstandig mens vreest dom te zijn. De domheid is te dom om te vrezen dom te zijn." - A. Schopenhauer - Duits filosoof 1788-1860

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Vigilante: die houden we erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ga vooral door met nog dommer te worden jongens, jullie doen hartstikke goed jullie best zie ik. En ik ben niet bang domme acties te ondernemen, of soms dom te lijken....in tegenstelling tot jullie het zowaar echt zijn en elke complottheorie omarmen om maar aan die domheid te ontsnappen. Waardoor jullie nog dommer worden...snap je?? Jullie komen in de waterval terecht...the point of no return...eenmaal een leugen ingezet kan je nooit meer terug naar de waarheid want die zal jullie voor gek zetten...Gelukkig weet de meerderheid van Nederland en de wereld wie de waarheid bezit...1 hint, jullie zijn het niet, maar dat kon ook niet anders met jullie marginale blogje...Waarom ik dan toch hier zit en jullie probeer te "bekeren"?? Sinds wanneer is naastenliefde verboden?? Ik heb tenminste nog medelijden met mijn broeders en zusters, das al meer dan wat jullie hebben....anders moedigden jullie hier op dit blog niet zo panisch en kirrend tegelijk de oorlog in Oekraine aan,want dat is wat jullie doen. Als ik jullie nog moet uitleggen waarom en hoe, dan is het echt slecht gesteld met jullie...pardon, nog slechter als ik al dacht...maar ja, jullie vervalsen al geschiedenis dus tja, wat kan er nog meer bedrogen worden??? Ow ja, jullie zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Cruelman zei "En ik ben niet bang domme acties te ondernemen, of soms dom te lijken..."

   Duhhh... Je hoeft het er niet in te wrijven hoor.... Captain Obvious in full swing! Ga lekker een biertje doen in de Buun, het is vrijdagavond! Weekend! :-)

   Verwijderen
  2. @ Cruelman zei "En ik ben niet bang domme acties te ondernemen, of soms dom te lijken..."

   Zoals Schopenhauer al zei "De domheid is te dom om te vrezen dom te zijn..." Je zegt het notabene zelf ;-)

   Verwijderen
  3. Echter een verstandige post heeftu tot op heden niet geplaatst
   Laat staan een inhoudelijke

   Verwijderen
  4. @LGK Toegegeven, het was er maar eentje, de post van 16:36, maar die was inhoudelijk...en verstandig.

   Daarna raakte ik in "gesprek" met cruelman en ben ik nu blijkbaar ondemocratisch, een Nazi, een SS-er, een homohater, een terrorist, een jodenhater en een moordenaar en medeverantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. Was dus een beetje druk met het reageren op zijn ongefundeerde vuilspuiterij en flauwekul... :-)

   Verwijderen
  5. Gelukkig blijf je doorgaan met ongefundeerde nonsens te posten vigilante. Het maakt je daarmee net zo incompetent als de rest van de club hier....alleen een LGK en ik proberen nog een beetje verstandig te praten, de rest doet druk zijn best domheid in volle openbaarheid te tonen aan de rest van de wereld!!

   Verwijderen
  6. @ Cruelman zei vannacht "En ik ben niet bang domme acties te ondernemen, of soms dom te lijken..."

   Jongen toch! Nou heb je vannacht zo mooi afgesloten met je eerste echt onderbouwde uitspraak, maar verval je na een nachtje slapen helaas weer direct terug in je oude gewoontes. Houd dat gevoel van vannacht vast man, je had de weg omhoog gevonden! Je was zo goed bezig en het zou zo zonde zijn als alle energie van gisteren verspild zou blijken...

   Verwijderen
  7. Ga jij fijn met je bruinhemdvriendjes spelen hier....en laat het verstandig praten aan de grote mensen over....

   Verwijderen
  8. Zat uit interesse een poosje te zoeken en vond toen dit op Wikipedia:

   "Een 'oppositioneel-opstandige gedragsstoornis' is een psychische aandoening die in het DSM-IV is ingedeeld bij de ontwikkelingsstoornissen. De aandoening wordt ook aangeduid met de Engels afkorting ODD (Oppositional Defiant Disorder)."

   - spreekt vaak volwassenen tegen
   - weigert vaak aan verzoeken of regels van volwassenen te voldoen
   - irriteert vaak met opzet andere mensen
   - legt de schuld van fouten en ongepast gedrag vaak bij anderen
   - is vaak lichtgeraakt of snel geïrriteerd door anderen
   - is vaak kwaad of verongelijkt
   - is vaak haatdragend of wraakzuchtig

   Het vervelende is dat ODD niet eenvoudig te behandelen is....

   Verwijderen
  9. Das enorm jammer voor jullie patiënten....en ik wil jullie best helpen maar jullie laten jullie zelf niet helpen met ODD....tja, dan kuur je je maar uit op dit blog, heeft het nog enig nut...

   Verwijderen