zaterdag 7 maart 2015

Blik in gesprek met Peter d'Hamecourt

"Er is maar 1 waarheid"

Donderdag 5 Maart presenteerde Peter d'Hamecourt zijn nieuwe boek "Rusland in oorlog 2, met zichzelf en de wereld", bij Pegasus in Amsterdam.

Blik was erbij en zette de camera aan bij een deel van het nagesprek. We geven hier alvast enkele van de meest opmerkelijke uitspraken van de Nestor van de Rusland correspondentie:

"We hebben het goede geprobeerd en zijn geëindigd zoals altijd", hiermee citeerde Peter d'Hamecourt Tjernomirdin.

Peter d'Hamecourt woont met zijn Russische vrouw behoorlijk diep in de provincie van Rusland (op een dikke 100 kilometer van Moskou). Zijn buurman brouwt al 25 jaar een levenselixer van Wodka en berkenzwam voor de oud NOS-man. Hij moet daar 117 mee kunnen worden.

Over de overgang van de Krim naar Rusland was d'Hamecourt stellig: Dat was een annexatie en dat is de enige waarheid. "Een act of war." Die kan Frits Bolkestein dan in zijn zak steken, want die leek er toch anders over te denken.

Over de journalistiek in Rusland in het algemeen (= propaganda) was d'Hamecourt zeer kritisch en stellig over Kiseljov, Salavjov en Pjotr Tolstoi, anchormen van Russische talkshows: "Die hebben bloed aan hun handen."

d'Hamecourt bevestigde dat er van een groot contingent Russische journalisten de accreditatie is afgenomen. Hij spreekt over 100 tot 150 man. In Oekraïne, voor alle duidelijkheid.In de presentatie (voorafgaande aan het gesprek) was d'Hamecourt zeer kritisch over het land waar hij woont. Hij wil Rusland niet vergelijken met Duitsland uit de donkere jaren, "want er zijn geen concentratiekampen", maar "de propaganda is als die van de nazi's". En zo maakte hij wel meer verwijzingen van gelijke strekking. Waar gesproken wordt over de "Russki mir" ("de Russische wereld") vergeleek hij dat met het "Deutsche Reich". Op de Krim zou het nu afschuwelijk zijn. Hij zou graag een steviger standpunt zien tegen de propaganda in Rusland. In Nederland wordt welliswaar af en toe een fout(je) gemaakt, maar is geen sprake van propaganda.

Ook over Oekraïne was hij aanmerkelijk milder: Alle verhalen dat Amerikanen achter Maidan zouden zitten: "Complot." Ook de journalistiek functioneert veel beter in Oekraïne. Hoe dat rijmt met het verwijderen van de Russische journalisten, maar ook met de verwijdering van Graham Phillips, de Britse journalist: "Verwijderen van journalisten is nooit goed en nooit de oplossing."

Er volgde nog een korte discussie over Odessa. Volgens d'Hamecourt was dat -net als de dis-accreditatie van de Russische journalisten- voldoende in het nieuws geweest. Bij de aanwezigen bleek er, net als betreffende de disaccreditatie van de Russische journalisten, weinig kennis over Odessa. En dan spreken we dus over een groep mensen die duidelijk affiniteit hebben met de Slavische wereld. d'Hamceourt toonde vooral afkeer van (een deel van) de Russische media die Odessa met de Holocaust vergeleek.

269 opmerkingen:

 1. Ik kocht ruim een jaar geleden bij de Action een pakketje met 4 dvd's waarin D'Hamecourt over Rusland eigen verhalen voorlas: 'Moskou is een gekkenhuis.' Ik was verbaasd hoe negatief deze 'journalist' zich over het land uitlaat. ( Utgeverij Rubinstein, misschien is dat ook al een deel van de verklaring)
  Ik ben pakweg 6 keer in Rusland geweest soms voor enkele weken, en heb er familie, en het beeld van d'Hamecourt wordt door niemand gedeeld. En mijn kennissen zijn vaak niet erg met politiek bezig. Zijn zeker geen fanatieke Putin aanhangers.
  Dus hoe dat met de d"Hamecourt zit: ik begrijp het niet. Heet moet een leugenaar zijn, volgens mij.
  Maar dat hij volledig anti-Rusland is blijkt ook wel uit wat Blik hierboven over d'Hamecourt vertelt.

  Een 'Rusland-leek' redeneert als volgt: d'Hamecourt is met een Russische getrouwd, woont er al heel veel jaren, en als hij dan zo anti-Russisch is, dan moet het wel kloppen. Dat is het erge van de zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan

   d'Hamecourt heeft helemaal gelijk, is ook mijn ervaring.

   Echter u begrijpt d'Hamecourt geheel niet

   Hijheeft geen hekel aan Russen, anders zou hij er niet wonen.
   Maar d'Hamecourt heeft hekel aan Kremlin en hoe Kremlin media onder controle heeft.

   U moet leren onderscheiden tussen Kremlin haat en Rusland haat

   Verwijderen
 2. Op 13.20 minuut geeft d'Hamecourt zijn versie over de Krim:
  "Er is geen referendum geweest. Er is eerst een bezetting geweest door een leger. En die bezettingsmacht heeft een soort referendum uitgeschreven, waar tegenstemmers niet welkom waren. En tegenstemmers geen reklame mochten maken. Dus er is geen referendum geweest. En de uitslag van het referendum is door niemand gecontroleerd. Niemand heeft gekozen. Dat zijn de feiten, sorry."

  Heeft iemand met volle zekerheid de juiste informatie?
  Ik houd me aanbevolen.

  Dit zijn volgens mij de feiten:
  1.
  De overgang van Krim naar Oekraaïne was destijds een weinig overdachte actie van Chrustjew. Bovendien was de procedure niet wettig.
  http://english.pravda.ru/history/19-02-2009/107129-ussr_crimea_ukraine-0/
  Moon of Alabama: So the transfer of Crimea to Ukraine that happened in a mere 15 minutes was illegal to begin with. There was no quorum the day the Supreme Council voted in 1954 and there was no referendum in Crimea, either. So finally, it is just and fitting that Crimea's population get to speak, set the record straight, and make things right by voting in a referendum that should have taken place in 1954. As it should be.

  2.
  Grootmachten hoeven zich niet altijd aan de internationale regels te houden, want wie zou iets tegen ze kunnen beginnen? Amerika maakt hier heel vaak gebruik van, niet uit lijfsbehoud,maar uit winstbejag. Zo viel met Irak aan zonder dat het legitiem was. En nog 98 andere landen, sinds 1945. ( Bommen, drones, regime changes etc.)
  Àls de toetreding van krim tot Russland al illegitiem was, dan was het zeker niet uit winstbejag, maar uit lijfsbehoud. Uit zelfverdediging.
  Natuurlijk is er nòg een enorm verschil tussen Amerika en Rusland: Amerika stort zijn verontwaardiging over de 'annexatie' onophoudelijk over ons uit. De 98 overtredingen van de internationale codes door Amerika , daar horen we op de MSM zelden iets over.

  3.
  De toedracht was helemaal niet zoals d'Hamecourt zegt. Volgens mij ( maar corrigeer me aub) was het als volgt:
  a. Het parlement van de autonome provincie Krim besloot dat ze zich zou afscheiden van de Ukraïne, omdat daar de wettig verkozen rergering was verdreven door een coup, en vervangen door een junta die duidelijk anti-Russische-inwoners is.
  b. Het parlement besloot om haar besluit te laten 'legitimeren' door een referendum.
  Nu waren er op de Krim uiteraard Oekraïnese militairen in kazernes, maar er waren ook 25000 Russische soldaten, in het kader van de huur van de haven Sebastopol.
  Putin hield er rekening mee dat die Oekraïense soldaten het referendum mogelijk zouden gaan verhinderen, en besloot om de Russische soldaten te laten uitrukken - zonder herkenbare insignes, zodat ze 'vriendelijke mannen in groene kledij' werden genoemd. Die mannen zorgden dat het referendum ongestoord kon doorgaan.
  Er waren wel degelijk waarnemers, maar dat waren noodgedwongen politici die achter de overstap van de Krim stonden. De andere politici waren wellicht ook uitgenodigd, maar als je een referendum afwijst, kun je niet gaan waarnemen. Dat het percentage 'rechtse, anti Europa politici' onder de waarnemers groot was, is geen keuze van de Krim geweest, maar was onvermijdelijk.
  c. De uitslag was verdacht hoog pro-afscheiding en pro aansluiting bij Rusland. Er waren ook aanwijzingen dat die percentagesin werkelijkheid niet zo hoog waren. Maar ik meen dat 65% van de Krim bewoners etnische Russen zijn, dus de meerderheid zal zeker wel zijn gehaald.
  Kort geleden deed een Ukraïens bureau een poll, en daaruit bleeek dat nu 93 % blij is dat men bij de Krim hoort ! De zaak lijkt me daarmee afgedaan. Dit is de enige democratische oplossing.
  De Peiling in de Krim, in 2015 , door Ukraieners, Duitse publicatie, Russische site: http://orientalreview.org/2015/02/10/german-sociologists-on-crimeas-choice/

  Ik hoop dat iemand kan bevestigen /ontkennen of mijn versie de juiste is. Maar dan wel graag een erg betrouwbare bron.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan

   Ook hier heeft d'Hamecourt volledig gelijk

   1 de actie van Khrushchev was door poliet buro goedgekeurd.
   U begint over referendum, dat kende men niet in USSR

   2 wanneer was het de latste keer dat VS een stuk land annexeerde?

   3
   a, onder druk gezet door Strelkov, heeft hij zelf verklaart
   b dat was niet de rada maar kremlin die besloor tot referendum. Om het toch nog een beetje officieel te laten zijn.
   Dus u geeft toe dat die Russische militairen illigaal in de Krim rondliepen?

   En hoe kan een waarnemer die achter refe stond nu objectief waarnemen?

   Het was de Venice commission die het refe afwees en onrechtmatig bestempelde. Ps Rusland is lid van de Venice commission.

   Dat was wel een keus van de Krim (Putin), ze hadden ook niemand voor een fake referendum kunnen uitnodigen

   c en u maakt nu een grote denkfout
   U gaat ervan uit dat alle etnische Russen voor aansluiting bij Rusland zouden stemmen. Dus u kunt in hoofd van al die mensen kijken?

   Verwijderen
  2. Over het onderzoek

   93% is blij dat de Krim bij Rusland hoort

   Er zijn zo'n 60% etnische Russen
   12% Krimtataren
   22% Oekrainers

   En die zijn bijna allemaal blij????

   Ondanks dat
   - economie op de Krim is ingestort
   - geen water
   - bijna geen GSM verkeer
   - voor meer dan $1mld genationaliseerd

   Verwijderen
 3. Ik ben het helemaal met je eens Jan. De zaak van de Krim is afgedaan. Geen schot gelost, Massale support tijdens de komst van Poetin aan het schiereiland. Geen demonstraties van enige betekenis tegen annexatie met Rusland enz. Mensen op de Krim vinden blijkbaar en masse dat het goede keuze is geweest om zich aan te sluiten bij Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Hoe kwam de torenwacht dan om het leven?

   http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/18/oekraiense-officier-gewond-bij-bestorming-basis-op-de-krim/

   Verwijderen
  3. Heb jij bewijs dat dat door de Russen is gebeurd ?

   Verwijderen
  4. Oh

   UA leger schiet vanaf basis op wachttoren?

   Nog meer domme opmerkingen?

   Verwijderen
  5. 1 schot....big deal. Kan een afrekening zijn geweest. We weten het niet

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. oli

   Ohhh

   Zijn collega had een pakje kauwgom van hem gestolen
   En hij besloot hem dan maar neer te schieten?

   Ziet u niet in hoe belagelijk uw post worden.

   Feit is dat er wel dode is gevallen bij de annexatie van de Krim.

   Dus hou op te zeggen dat het niet zo is

   Verwijderen
  8. SDR

   "pro-Russische volksmilities actief."

   En waar komt dat nu ineens vandaan???

   En tevens geeft u toe dat het gewoon RU militairen waren door te zeggen:
   "De Russische soldaten op de Krim dragen op hun uniformen geen insignes"

   Verwijderen
  9. nou 1 schot. Lekker belangrijk....Geen bewijzen dat de russen dit gedaan hebben. Je bent behoorlijk koppig en drammerich. Je manier van reageren is uiterst onproffesioneel en onvolwassen. Je bereikt niks hier op het forum. Alleen het tegenovergestelde van wat je wil bereiken. Ga daar maar eens over nadenken.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. oli

   Dat een dode voor u niet van belang is wisten we al

   U support de hele oorlog door Putin die al 5000+ RU militairen heeft opgeleverd

   Die ene dode UA militair in de Krim kan daar wel bij.

   Wat u niet inziet is dat Putin zijn 'gelijk' wilt halen en mensenlevens voor hem niet belangrijk zijn

   Verwijderen
  12. Daarom SDR. Waarschijnlijk wil hij dat ik reageer. Ik ben zo dom om dit te doen.
   Deze man is een echte troll of hij werkt voor de msm en denkt op deze wijze om mensen met een twijfelende mening te behouden voor de verhaallijn van de msm. In het laatste geval bereikt hij juist het omgekeerde.

   Verwijderen
  13. SDR

   Goh, heeft dan toch die collega het gedaan die van hem een pakje kauwgom had gestolen?

   Zo zijn zeker ook al die doden gevallen in de Donbas?

   Waarvan Strelkov heeft gezegd dat hij de oorlog is gestart

   Verwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  15. Er zijn meerdere bronnen die melding hebben gemaakt van de dood van de torenwachter

   Verwijderen
 4. "De uitslag was verdacht hoog pro-afscheiding en pro aansluiting bij Rusland. Er waren ook aanwijzingen dat die percentagesin werkelijkheid niet zo hoog waren. Maar ik meen dat 65% van de Krim bewoners etnische Russen zijn, dus de meerderheid zal zeker wel zijn gehaald."

  Enquete waaruit o.a blijkt:

  "It is also considered legitimate within Russia itself, where, in 2014, polls revealed rising levels of support for the annexation from 64% in March to 73% in September."

  https://www.opendemocracy.net/od-russia/john-o%E2%80%99loughlin-gerard-toal/crimean-conundrum

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ja, als je zoals Peter d'Hamecourt die staatsgreep in Kievniet gezien hebt, dan komt de aansluiting van de Krim natuurlijk ook als een donderslag nij heldere hemel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U heeft het nieuws ook niet gezien

   Victor was afgezet door rada

   Verwijderen
  2. Ik denk niet dat je voor mij kan gaan invullen wat ik wel en niet gezien heb LGK.

   Verwijderen
  3. Door hetgeen wat u post wel.

   U heeft het nieuws gemist dat Victor afgezet is door rada.

   Toen was er een iterim regering die gelijk president verkeizingen uitschreef
   Dat doet men niet bij staatsgreep.

   Dus dat heeft u alle gemist

   Verwijderen
  4. Ik blijf die kabinetsformatie door Victoria Nuland toch een eh ...beetje vreemde constructie vinden.

   Verwijderen
  5. En weer mist u het nieuws

   Volk heeft gekozen

   Verwijderen
  6. Je weet toch LGK:

   "Czech President Says ‘Only Poorly Informed People’ Don’t Know About Ukraine Coup"

   http://rinf.com/alt-news/featured/czech-president-says-poorly-informed-people-dont-know-ukraine-coup/

   Verwijderen
  7. En u bewijst dat u daar 1 van bent

   Verwijderen
 6. Ik ga er van uit dat een volledig eerlijk referendum waarschijnlijk ook wel tot afscheiding had geleid, gezien het feit dat de etnische Russen in de meerderheid zijn op de Krim, maar ik heb wel ernstige twijfels over de "formele" uitkomsten...

  Op de Krim is 58% van de bevolking etnisch Russisch, 24% Oekraïens, 12% Krim-Tartaar (en dan nog een restgroep van 6%).

  De parlement van de Krim-Tartaren heeft vooraf aangegeven niet in te stemmen met de vraagstelling en een eigen onafhankelijk referendum te willen. Ik kan me verder zo voorstellen dat een substantieel deel van de Oekraïeners niet zou stemmen of niet voor afscheiding zou stemmen.

  Gegeven de verwachte weerstand is een opkomst percentage van ruim 80% en een uitkomst van 96,6% voorstemmers dan op zijn minst verwonderlijk.

  Dit zou betekenen dat, naast -alle- etnische Russen ook nog rond de 50% (!) van de Krim-Tartaren, Oekrainers en de restgroep en opgekomen zijn en voorgestemd hebben. En dat is op zijn zachtst zeer onwaarschijnlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U maakt een denkfout

   U gaat ervanuit dat elke etnische Rus voor aansluiting met RU zou stemmen.

   Dat is een vooroordeel en geen feit

   Verwijderen
  2. De openingsalinea is geen "vooroordeel", geen "feit" en geen "denkfout"...het is een "aanname". En dat geef ik ook aan met de opening "Ik ga er van uit...".

   Het "feit" dat ik benoem is dat de etnische Russen in de meerderheid zijn. En dat is feitelijk ook zo, daar zijn we het over eens, getuige je eigen post hierover.

   De aanname onder de gehele openingsalinea is dat etnische Russen waarschijnlijk voor afscheiding zouden stemmen. Dat is geen "denkfout" maar een "aanname", zoals ik aangeef. En gezien de situatie is dat een redelijke aanname; de etnische Russen die nu nog wel in Oekraïne wonen, mogen hun taal niet meer spreken, geen deel meer nemen aan de politiek en worden op straat mishandeld en uitgescholden.

   De gehele post is verder volledig in je straatje; namelijk dat de uitkomst van het referendum waarschijnlijk niet zuiver was. Als je het dan toch nodig vindt om op grond van semantiek een of ander schijnargument te bedenken om de oppositie te kiezen, dan geef je toch wel aan dat het je niet om de inhoud gaat, maar om het trollen...

   Verwijderen
 7. Zelfs Nemtsov twijffelde er niet aan dat de meerderheid van de mensen op de Krim achter de aansluiting bij Rusland stonden en staat.

  Hij vond enkel de wijze waarop illegaal ivm het Budapest memorandum.

  Daar staat tegenover het recht van een volk op zelfbeschikking, volgens welk recht de overgang wel legaal zou zijn.

  Het gaat hier dus om het wegen van de belangen.

  Zeker met wat Kiev in Donbass "presteert", met de gruwelijkheden in Odessa, de onderdrukking in andere steden van Russisch-gezinden, is het opmerkelijk om van de vreedzame hereniging van de Krim met Rusland een probleem te maken. Ik neig naar het standpunt van Bolkestein.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om historische, etnische, politieke en militaire redenen was aansluiting bij Rusland sowieso de meest logische keuze. Iedere andere oplossing zou het conflict direct in een enorme stroomversnelling gebracht hebben, aangezien dat betekent zou hebben dat Rusland zijn marinehaven aan de Zwarte-Zee kwijt geweest zou zijn. Sebastopol is, naast Tartus in Syrië, de enige zuidelijke Russische marinehaven. Aangezien Tartus ook al behoorlijk onder druk staat door het conflict in Syrië, kan Rusland het verlies van Sebastopol om strategische redenen gewoonweg niet accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alexei Mozgowoi, commandant van "Prizrak" ("Spook") gewond bij een aanslag op zijn auto. Bomscherven aan zijn hoofd. Eerste hulp is verleend. En hij heeft zijn situatie al becommentarieerd als "bevredigend".

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vig

  Waarom zou Rusland die basis kwijt zijn geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom zouden de Russen die gok willen nemen?

   Verwijderen
  2. Moet je de anglo amerikaanse elite meemaken als de FSB, met de russische regering, wat oligarchen en wat NGO's een coup plegen in Canada en daar een pro russische puppet op de troon zetten.

   Verwijderen
  3. Ik verwacht niet dat Porochenko onder de huidige omstandigheden en onder druk van de Amerikanen, het leaseverdrag voor de Krim in stand gehouden zou hebben. Het elimineren zowel Tartus als de Krim als Russische haven is van meet af aan een belangrijk strategisch doel van Amerika geweest en was ook bijna geslaagd. Tartus is sinds juni 2013 vergaand ontruimd door de Russen en met de val van Janoekovytsj werd de situatie rond Sebastopol voor de Russen ook erg onzeker. De Russische actie om de Krim veilig te stellen was daarom vanuit strategisch oogpunt volstrekt verwacht, zeker door de Amerikanen. Wat de Amerikanen niet verwacht hadden was dat het zo soepel en zo snel zou gaan en maar beperkt aanleiding gaf tot verdere escalatie, anders dan een hoop boe-geroep.

   Bijgaand artikel in Der Spiegel laat goed zien hoe ver een aantal facties binnen de Amerikaanse regering ("NAVO" Breedlove en "Fuck the EU" Nuland") nu de druk verder opvoeren om de situatie in Oekraïne toch te escaleren naar een militair conflict om Rusland te verzwakken en om uiteindelijk het Putin regime omver te werpen:

   http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-stance-on-ukraine-a-1022193.html

   Verwijderen
  4. VS weet ook dat de basis voor Rusland belangrijk is

   Voor VS heeft het geen waarde
   Alleen voor Putin om het aan zijn volk te verkopen

   Verwijderen
  5. @LGK

   Net zo min als Guantanamo Bay waarde voor de Russen heeft. Die heeft Amerika ook niet om "aan zijn volk te verkopen", maar omdat de plaats strategische waarde heeft als leger en marinebasis.

   Je vraag was "Waarom zou Rusland die basis kwijt zijn geweest?"

   Het antwoord was "onder druk van Amerika zou Porochenko de lease-deal opgezegd hebben". De bijbehorende onderbouwing van de Amerikaanse druk op Porochenko en de wens tot verdere militaire escalatie door Amerika is gegeven in:

   http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-stance-on-ukraine-a-1022193.html

   Waarin de Duitse overheid, op basis van materiaal van de eigen Duitse inlichtingendienst, aangeeft dat de Amerikaanse aantijgingen over Russische agressie uit de lucht gegrepen zijn en ze de uitlating van NAVO Generaal Breedlove "gevaarlijke propaganda" noemt. Verder spreekt de Duitse regering zijn zorgen uit over de acties van Amerika, die gericht lijken te zijn op verdere militaire escalatie in plaats van op vreedzame oplossingen. De Amerikaanse generaal Breedlove heeft het zelfs zo bont gemaakt, dat de Duitse minister van buitenlandse zaken Steinmeier zijn zorgen hierover heeft uitgesproken aan de NAVO Secretaris Generaal Stoltenberg.

   Verwijderen
 11. Met Mozgowoi ziet het er weer goed uit.

  Hij vergeeft iedereen. "Onze grootste vijand is de inertie van onszelf"

  http://el-murid.livejournal.com/2289590.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OT

  Te grappig als de aanleiding niet zo droevig was geweest.
  Op 13 januari jl werd een autobus bij checkpost Wolnowacha getroffen door artillerievuur getroffen. Of was het een mijnexplosie. Op Blik werd deze gebeurtenis
  verslagen.

  Deze beelden gingen de wereld rond:

  http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=File%3AMLRS_attack_on_K2_blockpost_near_Volnovakha_(CCTV).webm

  https://www.youtube.com/watch?v=AWP-vTPYRNQ

  Wie waren de daders? ukraine@atwar wist het natuurlijk weer zeker: de russen natuurlijk.

  Kiev nam de volgende getuigenverklaring op:

  https://www.youtube.com/watch?v=R2hSuxcQZFg

  Foutje bedankt.

  Via Joost Niemoller:

  http://joostniemoller.nl/2015/03/klunzige-propaganda-uit-kiev-ontmaskert-zichzelf-video/#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat zegt dat

   Alleen dat UA het er dik wilt bovenop leggen

   Zegt nog niets dat de Russen niet hebben geschoten met grads

   Verwijderen
  2. Correct. Alleen wordt de waarheid niet aangedikt, maar verzonnen. Wij wachten op deel 2 waarin een 'deserteur van de NAF' gaat bekennen de GRAD afgevuurd te hebben.

   Verwijderen
  3. Zelf OSVE bewees waar de grads vandaan kwamen...

   Verwijderen
 13. Al 2 dagen geen anti Poetin artikelen meer in het corporatistische propaganda vodje. Wat is er met de krant aan de hand ?.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Puppet van de anglo amerikaanse money masters genaamd Morsi is verdwenen en gelijk gaat Egypte weer de goede kant op
  http://nsnbc.me/2015/03/07/egypts-economy-grew-by-5-6-in-1st-half-of-201415-fy-minister/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. TEHRAN (FNA)- Iraqi Special Forces said they have arrested several ISIL's foreign military advisors, including American, Israeli and Arab nationals in an operation in Mosul in the Northern parts of the country.
  http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13931216000838
  ISIS lijkt ook een proxy leger te zijn van de anglo amerikaanse elite. Israëlische en Amerikaanse adviseurs zijn gevangen genomen aldus Irakese strijdkrachten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ISIS commander treated in Turkish hospital ‘like all other citizens’
   http://rt.com/news/238713-isis-commander-turkey-hospital/
   Turkse ISIS leider wordt behandeld in Turkije. Wat moeten al die leidinggevenden en adviseurs uit NATO bij ISIS. ISIS is toch onze vijand.?

   Verwijderen
 16. SAA Takes back the Jazal Oil Field From The Fleeing ISIS Terrorists. Another Big Blow To The Terroristic Designs Of Turkey, Qatar, Israel And Company- Video
  http://myawesomedailyfinds.blogspot.com/2015/03/saa-takes-back-jazal-oil-field-from.html
  Assad is on the march. Proxy leger van de coalitie die een nieuwe wereld orde wil creëren is on the run.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Compliment voor jullie werk Blik! Precies de reden waarom ik veel waarde hecht aan jullie Blog, al bijna 'n jaar: open en eerlijk, respectvol en heldere vraagstelling. Helaas kunnen we dat niet van het toHammered Court Hamgerecht zeggen, wat poogt halflam je vragen te beantwoorden: 'n lallende, brallende MacCain propaganda clown-kloon en dan zeg ik het nog netjes. Die noemt zichzelf journalist??? Hij heeft juist zelf bloed aan zijn handen met beweren, dat hier (bijna) geen propaganda is, alleen 'n klein foutje met 'n beertje en 'n afgerukt trouw-ringetje, die vervolgens op 'n walgelijke manier, door oPPerNarciSSt 'couveuze' Timmerfranz voor de VN misbruikt wordt, daar kijkt toch niemand naar...sorry mensen, ik geloof niet in sprookjes.

  Zijn lichaamstaal sprak boekdelen: vijandig en arrogant naar jullie, vanuit 'n gesloten defensie: bijna constant armen over elkaar, vele leugens waren zichtbaar, vooral aan het einde zie je zoveel krampachtige zenuwtrekjes, terwijl hij zeker probeert over te komen: wilde hoofdbewegingen, oogknipperen, neus beetpakken, etc.

  Even voor de duidelijkheid: hij zit daar als beroemd schrijver zijn boek te promoten. Juist dan kan hij dus volkomen ontspannen zijn en vermoedelijk heeft hij ook 'n goede mediatraining gehad.
  Moest trouwens gelijk aan onze enige echte Oost-europa deskundige denken, die wist tenminste precies hoe het zat met de NATO-uitbreiding in 1999: Dr R Clavan (polemoloog), of over de angst voor de Russen die komen, oud-leraar Duits: O den Besten.
  In 'n paar minuten meer waardevolle en juiste info, dan wij nu in 1 jaar over Oekraine te horen krijgen...met 'n knipoog naar Jan Verheul en Arjen van der Grijn(s)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht ook te zien dat hij al in de lorum was.
   Toch vond ik de volgende uitspraak van hem wel mooi. "In een oorlog is het eerste slachtoffer de waarheid". Poetin is in oorlog met de federal reserve money masters. Onze msm pers is onderdeel van de gereedschappen die zij in handen hebben om oorlog te voeren tegen Poetin. Conclusie de waarheid is in de Nederlandse MSM ver te zoeken. Net zo goed als in de Russische MSM dus.
   Het verschil is dat Rusland niet de agressor is . Het virus van de gekleurde revoluties is niet hun produkt. De agressie van de russen tegen oekraïne is van defensieve aard. Het is bedoeld om het tij van de gekleurde revoluties te keren en te frustreren. Boontje komt om zijn loontje en wat mij betreft hebben ze daar het volste recht toe.

   Verwijderen
  2. Het schaap was lam!
   Eerlijk gezegd heb ik zijn antwoorden niet eens 'echt' gehoord...heb 'n soort natuurzeef of het waarde heeft of niet, wel heb ik 2x zitten kijken: eerst met geluid voor het complete plaatje en vervolgens zonder. Lichaamstaal vertelt veel meer dan woorden, woorden en cijfers kun je alle kanten op lullen, maar met je lul, uh sorry, lichaam gaat dat niet, simpel as that. Spraak en schrift zijn uiteindelijk ook terug te herleiden tot instinct, waar iedereen instinkt dat het 'intelligent' zou zijn. Zelfde als men het alleen maar over IQ heeft, terwijl EQ toch veeeeel meer waarde heeft.

   Wat is propaganda? Alles wat je hier leest op het Wereld-vernauwende Web Warenhuis, TV, alle kranten, dus ook mijn geratel.

   De minst betrouwbare bronnen zijn alle SM-brullersbakken van o.a. Kwekker, Feestboek en Loogle. Volgens die betaalde trol de meest betrouwbare bron, maar dat moet hij van zijn baas zeggen, die sponsort die troep, waar je dus ook beter niet op kunt reageren. Hij donderstraalt vanzelf wel op, of blaast zich op, maar dan wel zo'n 'selfie' erbij, weetjewelweetjeniet. Er zit 'n BUCK en hele grote BUG in het zijn verhaal...

   Verwijderen
  3. Gaan jullie lekker Grandalf FanTast en Oligarch?? De verhalen worden steeds warriger, waardoor je onderhand wel kan stellen dat dit een soort van GGZ-praatgroep is geworden, omdat de rest is wegbezuinigd. Nu gaat men maar oppermafkees Putin verdedigen en zijn propaganda en de meest rare complotten verzinnen. Wat uiteraard ok is, wij prikken er zo doorheen. Alleen jammer dat het niet binnen 4 muren in huize Avondrust kan....

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Ach hier is iedereen wel een keer per dag aan het huilie huilie doen dat ze niet tegen de kritiek van mennie, LGK of mij kunnen en kondigen meteen hun afscheid aan, zie een Jan Verheul, Matt en co...en die zijn nog rapper terug als mij...dus ga hun lastig vallen of ergens anders in een zandbak spelen...tis mooi weer..:-) Maar het laat ook weer zien hoe OT jij reageert...net als de rest nooit!! Altijd maar hun eigen agenda promoten, of zoals Jan gewoon zijn eigen complotsite...

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  8. Gran

   Eerlijk????
   Open??
   Respectvol???

   Ook al schrijf je een keurig antwoordt
   Wordt toch jepost verwijderd

   En dat noemt u eerleijk en open

   Wel voor Kremlin begrippen

   Verwijderen
 18. Algemeen vraagje over Blogspot; is het in te stellen dat je een mail krijgt bij een nieuwe post? Heb al wat vond zitten neuzen, maar nog niet gevonden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Vig, klik bovenaan op Dashboard, volgende pagina vind je rechtsboven de ronde blauwe knop, daar staan de accountinstellingen.

   Verwijderen
  2. Thnx Grandalf, maar heb nog iets meer hulp nodig. Ik klik op dashboard (so far so good) en.... geen ronde blauwe knop. Ik op drie plaatsen instellingen wijzigingen; mijn algemene google profiel (bovenste), dan mijn boogspot profiel (middelste) en de instellingen voor BlikopNOSJournaal blog (onderste). Bij alledrie vind ik geen optie voor het ontvangen van updates in mail....

   Verwijderen
  3. No problem, voor mijn medemens sta ik altijd klaar om te helpen. Ik geef toe, het is wat lastig allemaal. Ik zit op internet vanaf 1976, toen was alles nog overzichtelijk en was er veel meer betrouwbare info te vinden. Nu is het langzaam de verzamelbak voor zieke narcisten...helaas, maar was allemaal gepland, zoals de hele geschiedenis trouwens. Ok, bij jou staat het dus weer anders, ik gebruik Firefox, jij waarschijnlijk Google. Je moet bij je Google account je profiel openen en dan de instellingen openen, daar staat de optie Meldingen ontvangen. Hoop dat het zo lukt, succes, ga nu lekker strandwandelingetje maken. Het leven vindt buiten plaats, helaas hebben er 'n paar hier dat niet door...laters

   Verwijderen
  4. Das knap om vanaf 1976 op internet te zitten

   Want het was tot 1983 alleen beschikbaar voor Amerikaanse defensie.

   Daarnaast was het niet overzichtelijk, er waren vele 'platforms'
   Betrouwbaar wel, want werd naast defensie gebruikt door wetenschap

   Verwijderen
  5. Gezakt sukkel, wat ben jij een dom psychopaatje, vanaf 1983??? Ok, voor 1 keer antwoord ik je, ik ben namelijk een mens en dat kan ik helaas van jou niet zeggen. Dienstplicht 1976, SSV Eskadron 43TankBat, Langemannshof, Duitsland. Ik deed de administratie van een Luitenant Kolonel, bij grote Navo oefeningen hadden we de beschikking over internet, wat er al heel wat jaartjes was knulletje. Verder zat ik vanaf 1979 met 'n terminal aangesloten op het ENR-rekencentrum in Putten, vandaar ligt de transatlantische verbinding naar de VS. Dus nu wegwezen hier, je bent ons belastinggeld niet waard, opzouten dus, want jij bent voor in mijn ogen 'n landverrader, net zoals Petertje Hammered Gerecht!

   Verwijderen
  6. Goh, schelden is uw verdediging?

   Dat u op internet zit sinds 1976 is leuk voor u maar daar hebben we niks aan, omdat het sinds 1983 pas openbaar werd, gebruikt door wetenschap.

   Internet werd pas een informatiebron sinds eind jaren 90 voor het volk.

   Tot begin 2000 was internet zeer onoverzichtelijk, wat verbeterd werd door zoekmachines, maar er is nog steeds veel wat u en ik niet zien en weten.

   Knap om geschiedenis te plannen, maar u bedoelt waarschijnlijk iets anders.

   Dat u bij defensie heeft gewerkt doet er hier niet toe

   "Ik geef toe, het is wat lastig allemaal. Ik zit op internet vanaf 1976,"

   Hiermee geeft u uw superoriteit aan, echter die is totaal niet relevant.

   Wat wilt u hiermee aantonen?

   Daar heeft u vast geen antwoordt op   Verwijderen
 19. Het lijkt er toch op dat europa niet mee gaat met de plannen van washington om een confrontale oorlog tegen rusland te beginnen. De reden is de opkomst van Marine le Pen. Deze vrouw staat sterk afwijzend tegen verdere confrontatie met Rusland Hollande en Merkel willen deze vrouw de wind uit de zeilen halen door niet mee te werken met de agressor uit Washington tegen Rusland.
  http://www.globalresearch.ca/europe-blocks-u-s-from-racing-to-war-against-russia/5435369
  Goed werk Marine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar mochten de EU of misschien zelfs de NAVO uit elkaar donderen door interne spanningen en tegenstellingen dan is dat weer de schuld van Poetin.

   Verwijderen
  2. Ja, Putin financieert extrem rechts in EU

   Wel vreemd want in RU wilt hij dat de kop indrukken

   Verwijderen
  3. Wie de nazi's in Banderistan een warm hart toedraagt kan maar beter zwijgen over extreem rechts.

   Verwijderen
 20. Twee verdachten gearresteerd in de Nemtsov liquidatie:

  http://www.reuters.com/article/2015/03/07/us-russia-crisis-nemtsov-idUSKBN0M30AQ20150307

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed opgemerkt van Dawg en Joost.

  Een grote fake operatie bij de Oekraïense tv met een "Volnovakha item", "Zo, mag nu het verband er weer af, ik kan bijna niet ademen", BUSTED!:

  http://joostniemoller.nl/2015/03/klunzige-propaganda-uit-kiev-ontmaskert-zichzelf-video/#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Blik (Huib Bruynzeels) hier heeft ook het nodige bloed aan de handen met het verspreiden van propaganda en het creëren van een oorlogssfeer. Scheppen van een sfeer van (anti-Oekraïne) haat. De waarheid is hier ook met regelmaat het slachtoffer.
  Blij dat d'Hamecourt je even de oren wast, binnenvallen met een leger, het was inderdaad Strelkov die met het geweld begon, etc...

  Blik ook een uithangbord van de FSB?
  Gelukkig is er nog andere media.


  The Kremlin's Secret War: Russia's Ghost Army in Ukraine (Full Length)
  https://www.youtube.com/watch?v=C66mAkS1ZfM

  "As they say, fools know everything, smart people understand everything."

  "In Russia, everybody puts the government first, they care about the unity of Russia as a nation and believe that Russia is surrounded by imperialism that is aiming to crush the country.
  A new generation has grown up to this culture."
  "Is the country now split in a large group of patriots and a small group of sane people?"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat betaald het, dat trollen? Opzouten stuk onbenul, ik blijf vriendelijk!

   Verwijderen
  2. Mennie jij hebt bloed aan je handen door de propaganda van de anglo amerikaanse centrale bankiers te propageren. Had die door de corporatistische centrale bankiers elite geweldadige coup niet plaats gevonden, dan had er ook geen bloedvergieten plaats gevonden. Blik wilde juist licht schijnen op de odessa slachting die door de msm werd dood gezwegen.

   Verwijderen
  3. Eerlijkheid duurt het langst is het spreekwoord, maar het betaald ook het slechtst.

   In het westen heb je ook slechte journalistiek olie maar dat is wat anders dan propaganda.

   Verwijderen
  4. Vandaar dat Blik slecht of niet betaald wordt voor deze blog.

   Verwijderen
  5. @ Mennie

   Voor hele slechte journalistiek krijg je in het westen zelfs een Emmy. uiteraard gaat het bij de onderstaande bekroonde inzending van CBS niet om propaganda:

   https://www.youtube.com/watch?v=onNzrNEFs1E

   Aan iedere agressieoorlog gaat een slag om de 'hearts and minds' van de eigen bevolking vooraf. In die slag worden de MSM als wapen ingezet. Hier en daar.

   Verwijderen
  6. Over politiek gesproken. Natuurlijk wint de foto van een innig homo paar de world press foto. Wrijf het er maar weer in. Het anti homo wetje in Rusland waarbij homo s in het openbaar niet opzichtig homo mogen zijn. Ik ben het ook niet met de wet eens. Maar het is bedoeld om Poetin en het rusische volk te beledigen cq op de ziel te trappen.
   http://news.yahoo.com/image-russian-gay-couple-wins-world-press-photo-103539861.html

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 23. Even 'reklame maken'.
  Op mijn blog wil ik alle items die met Putin-bashing te maken hebben behandelen in korte artikelen die ik als een 'Putin canon' wil beschouwen voor mensen die in het debat aan de kant van Rusland staan.
  Ik heb al twee artikelen:
  1. Een redelijke debunking de suggestie die steeds weer in de media wordt gedaan dat Putin kritische journalisten zou laten vermoorden:
  http://xevolutie.blogspot.nl/2015/03/454-putin-canon-putin-critici-die.html

  2. Een debunking vanb de bewering dat Putin ook al in Georgië liet zien dat hij oorlogszuchtig is en droomt van het oude grote Rusland: http://xevolutie.blogspot.nl/2015/03/453-de-georgische-oorlog-in-2008.html

  Kritiek op deze artikelen is welkom, maar extra informatie is zeker ook welkom. Mijn debunking is verre van volledig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Je houd je wel heel erg met mij bezig jochie!! Geen leven of zo?? Ik voel me ergens gevleid maar ja, fans als jou kan iedereen missen, je wordt al enorm snel een stalker...ow wacht, dat ben je ook!! Jij komt hier stalken met je OT berichten en iedereen lastig vallen. Tja, dan ben ik toch liever Heintje Davids dan een asociale stalker....

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  5. Komen binnenkort aanhobbelen Jan, ondertussen is hier het bewijs dat de Put-in Nemkof vermoord heeft

   Verwijderen
  6. Ja, Sophia, dat krijg je er van als je op Heintje Davids reageert.
   Heintje blijft als een keffertje aan je been hangen.
   Eigen schuld dus! Maar dat wist je al :-)

   Leuke Cartoon, Gandalf!
   ( Hoe maak je die aanklikbare links in een reacie?)

   Deze vind ik ook wel aardig:
   http://thesaker.is/wp-content/uploads/2015/03/Putin-Obama-Hollande-275x200_c.jpg
   ( Helaas is de afbeelding erg klein)

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Je moet zelfs overal reclame maken voor je stuk Jan. Prima.

   Verwijderen
 24. Ik wil Peter d'Hamecourt er toch op wijzen dat Assad of Kadaffi helemaal geen geweld mochten gebruiken om de opstand van de bevolking neer te slaan. De wereld keek iedere keer mee volgens Obama. Nee Yanukovisch, jij mag ook geen geweld gebruiken tegen de bevolking. De wereld kijkt mee. Porky mag alle mogelijke wapens inzetten tegen zijn eigen bevolking. De wereld kijkt wel even weg. Erger nog, porky heeft het recht om zijn land tegen afsplitsing te verdedigen. Grad, howitzers, tanks niks is te erg om in te zetten tegen de eigen bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Netanyahu’s Speech in Washington: The Breaking of a Taboo is Now Permitted
  http://www.strategic-culture.org/news/2015/03/04/netanyahu-speech-washington-breaking-taboo-now-permitted.html
  LOL. De speech van Nethanyahu werkt averechts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Oligarch, dat is een interessante observatie van Wayne Madsen: Het was taboe om zelfs maar een vraagteken te zetten achter de aanbevelingen van de Israel Lobby. Nu is er zelfs al enige ongehoorzaamheid zichtbaar.

   Deze passage uit het artikel vond ik informatief:
   A CNN poll showed that American public opinion is shifting on Israel, with 63 percent of Americans polled disagreeing with Boehner’s invitation for Netanyahu to address Congress. But to the tone deaf AIPAC, whose annual conference in Washington Netanyahu addressed on the eve of his speech to Congress, they wrongly believe they have the support of the American people when they only have the support of older Jews, so-called Christian Zionists, and neoconservative war hawks who are part of the U.S. military-industrial base. Even 31 percent of American Jews, according to the CNN poll cited earlier have no affinity to the goals of Israel.

   Verwijderen
  2. Jan ik heb echt het gevoel dat we op een kantel moment zitten mbt de macht van het establishment in Amerika en meer nog van het establishment in de wereld.
   Nethanyahu gaat naar het congres-weliswaar zogenaamd op uitnodiging-als politieke stunt. Kijk eens hoe populair ik ben in amerika, kijk eens hoeveel macht/invloed/charisma ik heb. IK spreek het amerikaanse congres toe en ik sta pal voor de veiligheid van Israël.
   Nou je ziet. Geen waardering voor Nethanyahu. Die leugens over een Iraanse atoombom is men zat. .Zal mij benieuwen of hij/likud 17 maart wordt herkozen.

   Verwijderen
  3. According to the “Israel Wants Change” event’s organizers, more than 35 thousand people attended. Other officials estimate between 25,000-30,000 protesters turned out to the rally.
   http://libertyblitzkrieg.com/2015/03/07/up-to-30000-fill-the-streets-of-tel-aviv-in-anti-netanyahu-rally/
   Het aplause van de neocon oorlog dealers in congres werkt averechts.

   Verwijderen
 26. Ahhh Blik, weer druk aan het gummen?? Staat je weer enorm goed hoor, dat censureren. Je laat aantoonbare leugens staan en onschuldige berichtjes worden weggegumd. Typisch mislukt blogbeheerders- gedrag. Liever een criticus weghalen dan een leugen weghalen....het laat zien met wat voor "mensen" we hier te maken hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Cruelman zei "Liever een criticus weghalen dan een leugen weghalen....het laat zien met wat voor "mensen" we hier te maken hebben..."

   Een "criticus" moet zijn mening kunnen laten horen, zelf een leugen is een uiting die het verdiend om weerlegt te kunnen worden....

   Maar iemand die andersdenkenden afserveert als "mensen", oftewel "onmensen"....,klinkt als "untermenschen", klinkt bekend?.., die kunnen zich ook in onze democratie niet verschuilen achter "meningsuiting", die gaan een grens over die we al eens eerder geprobeerd hebben en dat beviel niet.

   Voor iemand die anderen continue benoemd als "Nazi's", associeer je je wel vrij stevig met hun manier van omgaan met medemensen...

   Je voegt geen enkele inhoud of waarde toe aan dit blog, alleen maar recalcitrant gekleuter. Beetje schoppen tegen de omgeving, zonder iets constructiefs toe te voegen...

   Sneu hoor.

   Verwijderen
  2. Beste Vigilante,

   U bent hier redelijk nieuw, en U besteed nog tijd aan Cruelman. Ik denk dat het verloren tijd is.
   Ik ijver er al weken voor bij Blik dat hij het deze kletsmajoors ( Cruel en LGK) onmogelijk maakt om hier te reageren.
   Uw hulp is welkom: mogelijk dat we Blik ooit zo ver krijgen.

   Dan heb je ook kans dat wèl integere reageerders ook hier komen,en er een goede discussie ontstaat. ( Dat zou de enige plek in Nederland zijn waar die dialoog gevoerd zou worden. Een eervolle zaak, maar eigenlijk ook een schande,als je er even over na denkt. )

   Verwijderen
  3. Welnee, kroelemans behoort tot de volgers van Jeroen Hoogeweij en de "Ordo Templi Orientis", zeg maar een soort van pedofielenvereniging Martijn, vandaar dat hij het hier altijd over kleuters heeft. De wens is de vader van de gedachte, zou je kunnen zeggen.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  5. @Jan

   Ja, ik heb al aardig wat posts verspilt aan zijn gekleuter hier.

   Kan het me gewoon zo moeilijk voorstellen wat een mens bezielt om, zonder enige inhoudelijke bijdrage of kennis van zaken zoveel tijd te besteden aan het zinloos beledigen en irriteren van mensen. Gewoon omdat het kan. Vanuit de anonimiteit van het Internet. Sneu!

   Verwijderen
  6. @cruelman (Iwan) zei "je laat jezelf zo erg kennen als totale mislukking dat er weinig meer aan toe te voegen valt..."

   Dat zijn wel HELE grote woorden van iemand die in 8 jaar, via het LOM onderwijs, de HAVO heeft gehaald en dan, naast wat vrijwilligerswerk, op zijn 41ste niet verder is gekomen dat 2 jaar sociale werkplaats....

   Misschien zou je alle tijd die je hier stopt in het beledigen van mensen, beter kunnen stoppen in zinvollere zaken....

   Verwijderen
  7. @vigilante,

   Je moet kroelemans een beetje zien als een missionaris, hij probeert zijn geloof op anderen over te brengen terwijl hij weet dat het Bonifatius ook niet gelukt is.

   Verwijderen
  8. Jan

   Een discussie voeren met gelijkgestemden is geen discussie maar een theekransje

   Verwijderen
  9. Ach, ik voel me niet thuis in dit theekransje vol met verwensingen en de voorliefde voor oorlog, dood en geweld. En daarbij nog mensen die me denken te kennen (vigilante) maar dat totaal niet weten dus. Als je jezelf niet eens kent, met terroristen heult, oorlog en dood voor vrede stelt, want anders ben je niet hier met hun aan het "thee drinken"....ik beledig niemand, ik noem feiten....dat is al heel wat beter wat jij probeert te doen....want dit hier is absoluut geen zinvolle zaak, al lieg je jezelf dat wel voor...mag hoor, we leven hier in een echt vrij land, beter als Rusland. Maar bedrieg vooral jezelf en je vriendjes hier verder..ik zal jullie niet al te vaak meer storen want muren zeggen niks terug...die absorberen alleen zoals jullie alleen maar Kremlin propaganda absorberen en totaal niet meer in de realiteit leven.

   Verwijderen
  10. vig

   Nog geen inhoud van uw kant gezien

   Wees vrij om in te springen op lopende discussies waar feiten worden aangedragen

   Verwijderen
  11. @LGK

   Zie:

   7 maart 17:11
   7 maart 19:18
   8 maart 8:48
   8 maart 9:14
   8 maart 21:51
   8 maart 22:58
   9 maart 9:07

   Het enige waar het nu nog aan ontbreekt zijn jouw INHOUDELIJKE reacties hierop in plaats van oppositioneel gekleuter over semantiek.

   Verwijderen
 27. Ter informatie.
  Over de moord op Nemtsov.
  Met behulp van video camera's weet men dat Nemtsov en zijn vriendig de hele dag zijn gevolgd met telkens een andere auto. In de avond liet Nemtsov zijn chauffeur vertrekken, en was het voor de moordenaars duidelijk dat hij de oakweg 2 km tussen het warenhuis Gym ( meer precies de Bosco Bar in het warenhuis) en zijn woning te voet zou afleggen. De auto bracht de moordenaar een eind verderop, over de brug. De moordenaar liep terug, passeerde Nemtsov en vriendin, draaide zich om en schoot. De auto was inmiddels tweemaal gedraaid en kon de moordenaar direkt laten instappen.
  (Ik heb geen idee of U dit al wist. Voor mij was het nieuw).

  Enkele bijzonderheden:
  1 Nemtsov was al 15 jaar een criticus van Putin, maar net als er een demonstratie is gepland door hem, wordt hij neergeschoten.
  2. De moordenaars wisten dat de vriendin die dag zou arriveren, en wisten dat Nemtsov haar zou ophalen. Het lijkt er op dat men geduldig de man gevolgd is, in afwachting van een goed moment voor de moord. Bijvoorbeeld: een wandeling in een park of langs de oever van de rivier. Het moest enkele dagen voor de demonstratie gebeuren.
  3. Er wordt beweerd dat die vriendin medeplichtig is, maar dat denk ik niet: veel te veel risico. Dat ze niemand zag is best mogelijk. En zo ze wel iemand zag: er is moed voor nodig om te getuigen. Dat ze niet gedood werd is ook goed verklaarbaar: het zou afleiden van de aandacht voor Nemtsov.

  Het is duidelijk dat deze moord gebruikt wordt om Putin te beschadigen. Het zou extreem dom zijn als Putin een van zijn vele vijanden zou laten doden. Het heeft geen nut. En zeker niet enkele dagen vóór een demonstratie tegen zijn bewind.

  Een mogelijkheid / een gedachte-experiment :
  We zien dat de VS meestal een burgeroorlog creeert door sluipschutters te laten schieten op het volk. Zo ging het in Zarajewo ( Yugoslavie) , Benghazi (Libië), Daraa ( Syrië) en Maidan.
  Het zou mij niks verbazen als ze van plan zijn geweest om met snipers op de rouwende Nemtsov aanhangers (afgelopen zondag) te schieten, en zo te kijken of er een opstand wilde ontstaan.
  Maar dat men het niet aandurfde, omdat de Russen ( ook de Putin critici) niet bleken te geloven dat Putin achter de moord zat.
  De snipers zouden dan een averechts effect hebben gehad: iedereen begrijpt dat Putin dit nooit zou doen.
  Het eerste deel van het plan is uitgevoerd: de moord op Nemtsov. Het tweede deel niet.


  Bron: http://fortruss.blogspot.nl/2015/03/nemtsov-spent-last-day-under-close.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee verdachten gearresteerd in de Nemtsov liquidatie:

   http://www.reuters.com/article/2015/03/07/us-russia-crisis-nemtsov-idUSKBN0M30AQ20150307

   Verwijderen
  2. In een bericht van vandaag zijn al 5 namen genoemd:

   http://www.reuters.com/article/2015/03/08/us-russia-nemtsov-idUSKBN0M406S20150308

   In het Reuters artikel van gisteren stond zowaar nog wat juiste informatie: The killing caused shock among Russia's liberal opposition, but they draw their support only from the relatively small urban middle class. The vast majority of Russians back Putin. For them, Nemtsov was a marginal figure tainted by his role in government in the chaotic 1990s.

   Verwijderen
  3. Tot nu toe alleen namen en een link met Chechenia, maar geen motief of een opdrachtgever. Als het maar niet blijft bij het inrekenen van de voetsoldaten terwijl de opdrachtgevers buiten schot blijven. Ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld.

   Verwijderen
  4. Ben ook benieuwd hoe het zich ontwikkeld
   - alleen beeld vrijgeven waar moord niet op te zien is, er is een camera die direct op die plek gericht staat
   - welke getuigen, er is niemand in nabijheid van de moord te zien
   - Nemstov is gehele dag gevolgd, niet een operatie voor amateurs
   - doodgeschoten vanuit auto, en die mannen zitten dan herkenbaar in de auto?
   - de witte auto was kort voor moord gevolgd door dikke Audi, toeval zeker?

   En het argument wat hier vaak is aangehaald, dat Menstov weinig meervoorstelde gaat niet op.
   Hij stond op punt om rapport te publiceren over Russische trepen in de Donbas

   Verwijderen
  5. jan

   "Met behulp van video camera's weet men dat Nemtsov en zijn vriendig de hele dag zijn gevolgd met telkens een andere auto."

   Waar staat dat?
   Zoveel camera's hangen er in Moskou niet op (en ik kan dat weten)

   Daarnaast stond de witte auto te wachten op pakeertereintje
   Kunt u zelf op de video nazien

   Klopt weer niets van uw post

   "Het is duidelijk dat deze moord gebruikt wordt om Putin te beschadigen. "

   Dat is uw mening
   Mijn mening is dat Putin een signaal afgaf; 'ben je tegen me, kan je dood worden"
   Geen vreemde gedachtengang voor een ex KGB agent

   En verder nog wat roeptoeteren over sluipschutters, zonder enige onderbouwing.

   U heeft uw mening gegeven, echter die staat ver van de waarheid

   Verwijderen
  6. jan

   " iedereen begrijpt dat Putin dit nooit zou doen. "

   Dit is al de zoveelste mening posten als een feit

   uw post worden met de dag onbetrouwbaarder

   Verwijderen
  7. Jan

   De link die u meegeeft verwijst nergens naar.

   Even zoeken op www wordt er door REN TV bericht over 'Potok'
   Echter alleen van de moord bij Kremlin
   Niet over gehele dag volgen

   Jammer, doe aub eerst zelf onderzoek voordat u iets overneemt

   Verwijderen
  8. Beste mijnheer Blik,

   hierboven word ik min of meer voor leugenaar uitgemaakt door LGK.

   Om 0.23 schrijft hij: "Waar staat dat?

   Ik heb de link gegeven, en als hij die had geklikt had hij het gelezen:
   "Law enforcement sources say that the surveillance was conducted by three cars who have exchanged places six times during the day at various stages of Nemtsov’s and Duritskaya’s travel. The investigation was able to establish this using the Potok surveillance camera system video."

   Mijn bron is Fortruss, en die haalt het van: http://lifenews.ru/news/150638
   Google Translate geeft als vertaling:
   Volgens bronnen bij de politie surveillance werd uitgevoerd met de medewerking van de drie auto's die in de loop van de dag zes keer volgden elkaar op verschillende tijdstippen manier Nemtsov en Duritskaya - was het mogelijk om te berekenen door camerasysteem "Flow" is geïnstalleerd op de straten van de hoofdstad.

   Het lijkt me duidelijk dat mijn beweringen 'er wel staan'.
   Ik vatte het namelijk zo samen: "Met behulp van video camera's weet men dat Nemtsov en zijn vriendin de hele dag zijn gevolgd met telkens een andere auto."

   Verderop , om 0.40 uur schrijft hij nog eens: "De link die U meegeeft verwijst verder nergens naar. "

   Kijk, ik laat me door deze halve idioot natuurlijk niet keer op keer voor leugenaar uitmaken.
   Gooi die man van uw blog, aub !

   Verwijderen
  9. Een link zonder enige onderbouwing

   Wat ik in mijn vorige post heb onderbouwt

   Kan er wel staan
   Maakt nog geen waarheid

   Verwijderen
 28. Misschien dat Peter d'Hamecourt de Tsjechische president even kan bijpraten.

  http://rinf.com/alt-news/featured/czech-president-says-poorly-informed-people-dont-know-ukraine-coup/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Peter voor het NOS journaal verscheen. Zou hij vooraf dan ook een fles wite wijn naar binnen gegoten hebben. Nee.....er is maar één waarheid....hik hik :)

   Verwijderen
  2. Misschien kan Buitenhof hem eens samen met die andere zuipschuit uitnodigen voor een uurtje filosoferen zonder tegenspraak.

   http://www.z24.nl/economie/juncker-wil-europees-leger-om-rusland-af-te-schrikken-544513

   De klassieke manoeuvre: externe vijand benoemen om de interne verdeeldheid te maskeren.

   Verwijderen
  3. @ Dawg.
   Het artikel is van Eric Zuesse begrijp ik. Ik las de bovenste helft van dat lange artikel. Hij gaat er vanuit dat de keuze voor 'Yats' zoals Nuland die per telefoon door gaf, een idee van Obama was.
   Ik denk dat dit gewoon allemaal door de Neocons wordt geregeld. Dat Obama van een afstand mee kijkt, en te horen krijgt wat hij moet zeggen.

   Verwijderen
  4. Jan

   Obama is alleen mar blij dat een volk kiest voor westerse waarden.

   Dat Putin het hier niet mee ens is en hiervoor geweld gebruikt om 'zijn gelijk' te halen praat u hiermee goed.

   Hoe meer dan een voorstander van oorlog kunt u zijn

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Beschrijft u nu net Rusland?

   Putin die NATO als een bedreiging ziet (hoewel het een verdrags organisatie is ter verdediging)

   En het maskeren van interne verdeeldheid
   - Tjetjenen die nog steeds niet blij zijn
   - stemmen in Siberie die een federatie willen

   Wel vreemd, Putin staat geen federatie toe van Siberië, maar vindt wel dat UA een federatie moet worden.

   Meten met 2 waarden, alleen als het hem uitkomt

   Verwijderen
  7. @LGK

   Ja, schandelijk van Poetin om die NATO als een bedreiging te zien. Hoe komt zo'n man er toch op. Vreemd dat iemand die als vaststaande feit debiteert dat de Russen Ukraine zijn binnengevallen en er al 5.000 man hebben verloren niet snapt dat de Russen zich als aangevallen beschouwen door die NAVO.

   Verwijderen
  8. Dat Putin NATO als bedreiging ziet zijn zijn woorden.

   Dat kleine landen nieuwe vrindjes zoeken na uiteenvallen van USSR is niet vreemd
   En dat ze keizen voor Nato is ook niet vreemd
   Het Warschau Pact heeft hen niets gebracht.

   Dus u beweerd nu dat Putin zijn verdediging de aanval is in UA?

   Het is Putin die aanvalt

   NATO heeft nog niets aangevallen

   En Putin heeft het er voor over om 5000 van zijn eigen bleod te laten sneuvelen omdat Putin bang is voor UA dat die zich oit aansluiten bij NATO?

   En wat als UA zich aansluit (zoals Baltische staten) staan de tanks dan morgen bij Putin op de stoep?

   Tupische Kremlin retoriek, Putin heeft vijand nodig om zijn positie te behouden

   Verwijderen
 29. @Jan 16:44
  Bedankt voor je uiteenzetting; goed om die hier te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Cruel, 18 Graden in Maastricht vandaag, ga toch van de lente genieten, lekker Brand biertje erbij, en kom in april weer, uitgerust en al, een keertje langs.

   Verwijderen
  3. Ik heb Cruel weleens gevraagd wat hem beweegt om hier op deze blog te zijn. Daar heb ik nooit een antwoord op gekregen. Weet hij hetzelf wel.?

   Verwijderen
  4. Ik wel, dat jij het niet weet zegt dan ook wel weer genoeg...

   Verwijderen
 30. Ah mooi..... Klassieke agitprop van Foxnews

  https://www.youtube.com/watch?v=soOZy-S3hy8

  Rusland aan de vooravond van Grote Zuiveringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de gekkies hier doen alsof dit iets is wat het westen zou hebben gedaan of nodig heeft, maar het is toch vooral iets dat impact heeft op lokale zaken en zal gedaan zijn door iemand die daar intern baat bij hoopt te hebben.

   Verwijderen
  2. Ja, het zijn extremisten bij Fox. Er staan 26 reacties onder de video, en 25 daarvan zijn fel anti-Fox. Dat geeft toch hoop.

   Verwijderen
  3. Ik weet niet of je een gekkie moet zijn om te zien dat de VS en hele hoop baat heeft bij een gedestabiliseerd Rusland. Je bent eerder een gekkie als je het niet ziet.

   Verwijderen
  4. @Jan Verheul,

   Ik zie dat zich zo langzamerhand toch wel een anti-westerse tendens aan het ontwikkelen is en dat geeft inderdaad hoop maar waarom heeft het zo lang geduurd?

   Verwijderen
  5. Een zesde veracht in de Nemtsov moord blaast zichzelf bij de arrestatie op met een granaat:

   http://www.zerohedge.com/news/2015-03-08/nemtsov-murder-suspect-commits-suicide-grenade-5-others-arrested

   Verwijderen
  6. Jullie begrijpen niet wat Putin doen...

   Putin maakt zo duidelijk; " als je tegen me bent is dit het gevolg"

   Putin voert gewoon een schrikbewind

   Verwijderen
  7. Geef dan wel even een bronvermelding. Dan weet ik dat je Navalny napraat in plaats van alleen maar aan het roeptoeteren (zo noem je dat toch?) ben:

   https://www.youtube.com/watch?v=ftJxKoyNXw0

   Verwijderen
  8. Nop

   Is niet napraten van Navalny

   Ik ken Rusland al lang genoeg

   Verwijderen
 31. Alexander Nekrassov ‏@StirringTrouble · 9 u9 uur geleden  Islington, London
  Vertaling weergeven
  My take on #Nemtsov murder is that it was a warning to Putin: change the status quo and you're next.

  Alexander Nekrassov ‏@StirringTrouble · 9 u9 uur geleden  Islington, London
  Vertaling weergeven
  @HamboneAndProud he is surrounded by traitors. Needs to get some new people on board. Medvedev has to go as well.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Angst zaaien binnen de Poetin gelederen?

   Verwijderen
  2. Zo had ik het nog niet bekeken....

   Verwijderen
  3. @oligarch,

   We live in Orwellian times, you know. In such times everything is different.

   Verwijderen
 32. @Mennie

  "Inderdaad, de gekkies hier doen alsof dit iets is wat het westen zou hebben gedaan of nodig heeft, maar het is toch vooral iets dat impact heeft op lokale zaken en zal gedaan zijn door iemand die daar intern baat bij hoopt te hebben."

  De duiding die Fox aan de moord op Nemtsov geeft en de vorm die ze daar voor kiest doen iets anders vermoeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Klagemauer onderstreept het: Duitse en NEDERLANDSE troepen richting Polen en Balticum. Enige discussie over in nederland? Of gewoon zoals alles een hamerstukje???

  https://www.youtube.com/watch?v=spbHjpiJH3U&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel grappig dat de presentator het heeft over dat 'onze zonen daar naar toe worden gestuurd'

   Dat Putin zijn 'zonen' naar de Donbas stuurt en er al 5000+ als cargo200 zijn teruggekomen is dan wel ok?

   Verwijderen
  2. "Dat Putin zijn 'zonen' naar de Donbas stuurt en er al 5000+ als cargo200 zijn teruggekomen is dan wel ok?"

   LGK humor, evenals het 'briefje' van Nemtsov voor zijn medewerkster. Nemtsov was er wel, zijn medewerkster ook, alleen het 'briefje' niet.

   Verwijderen
  3. Eigen zoon eerst.

   Verwijderen
  4. they

   Gaat u dat ookeven vertellen aan die moeders in Rusland die nu hun zoon kwijt zijn?

   In NL weten de moeders tenminste dat hun zoon naar Polen gaat.

   In Rusland krijgen ze dat niet eens te horen, en ook niet waar hun zoon gesneuveld is

   En vind dit humor?
   Hoe laag kan je zinken

   Verwijderen
  5. "Gaat u dat ookeven vertellen aan die moeders in Rusland die nu hun zoon kwijt zijn?"

   Nee, want er valt niets te vertellen. Ik kan moeilijk bij die moeders aankomen dat een LGK in Nederland beweert dat er 5000+ Russische mannen zijn gesneuveld.

   "In NL weten de moeders tenminste dat hun zoon naar Polen gaat."

   Ja, dat wisten zij ook toen zij naar Afghanistan gingen. Daarvan zijn er 25 teruggekomen in een bodybag en waarvoor?

   "In Rusland krijgen ze dat niet eens te horen, en ook niet waar hun zoon gesneuveld is"

   Het zou zomaar kunnen dat je hier besodemietert wordt door westerse propaganda.

   "Hoe laag kan je zinken"

   Ik zink met jou mee.

   Verwijderen

  6. Zie oa ivanlost en cargo200 op www

   Maar volgens u natuurlijk opgezette websites door CIA om Kremlin in discrediet te brengen.

   U toont geen enkel respect voor degene die omgekomen zijn
   En negeert de omgekomen Russische soldaten die ergens waren heengestuurd zonder dat ze dat zelf wisten.

   Hiermee verheerlijkt u de oorlog van Putin, een mensenleven telt niet voor u.

   En dat is diep triest

   Verwijderen
  7. @LGK

   Ben helemaal ontroerd door je schijnheiligheid.

   Verwijderen
  8. Al gekeken op ivanlost en cargo200?

   Verwijderen
  9. Wake up and smell the coffee LGK. Het Kremlin zal de NAVO Ukraine niet in laten inlijven. Wie het toch probeert lokt een oorlog uit en in een oorlog sneuvelen soldaten. Alle verontwaardiging daarover is een beetje misplaatst.
   Eerlijk vechten bestaat niet.

   Verwijderen
  10. Aha. Dus Oekraine mag als zelfstandig land niet bepalen bij welke verdragsorganisatie het zich aansluit anders valt Rusland aan....wie zoekt er nu oorlog?? Let wel, het zijn nu uw eigen woorden voordat u mij weer voor wat dan ook uitmaakt. Hele tijd lijkt het alsof ik jullie voor van alles uitmaak, ik reageer slechts...

   Verwijderen
  11. Dat eerlijk vechten niet bestaat zien we met de proxy oorlog die Putin in de Donbas voert.

   Voor Putin is het niet nodig om UA in te lijven.
   Blijvende onrust is voldoende
   Verhinderd UA zich te laten aansluiten bij NATO

   Verwijderen
 34. Duitse humor

  Bester Auftritt von Volker Pispers - Kurze Geschichte der US-Außenpolitik und des Terrorismus.

  https://www.youtube.com/watch?v=G9dSfJMTobY

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ja,,

  Was al lang afgesproken en NL zou hier aan deelnemen, als onderdeel van NATO.
  Alleen SP zou hier tegen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Alleen SP zou hier tegen zijn"

   Was alleen maar voor de vorm. Je begrijpt nog niet dat NL in de VS pocket zit.

   Verwijderen
  2. ohhhh

   Dus alle politieke leiders van alle andere partijen worden door CIA aangestuurd.

   Hoe kon ik dat missen

   Verwijderen
  3. "Hoe kon ik dat missen"

   Ja, dat weet ik ook niet. Alleen jij bent degene die die vraag kan beantwoorden.

   Verwijderen
  4. Was een sarcastische opmerking die laat zien dat u maar wat roeptoetert.

   Punt was dat alleen SP zou tegenstemmen, mocht dit in de kamer komen.
   De rest zou voor stemmen

   En dat heeft niets met VS te maken maar met het feit dat NL partijen het westerse gedachtengoed respecteert en zonodig het zal verdedigen

   Verwijderen
 36. A.u.b. niet meer op LKG reageren, ik heb hem 1 kans gegeven, maar krijg alleen 'n machiavallian verdraaing terug...daar is dus geen discussie mee mogelijk.

  Hij zegt: Das knap om vanaf 1976 op internet te zitten

  Want het was tot 1983 alleen beschikbaar voor Amerikaanse defensie


  Ik leg hem uit, dat ik vanaf 1976 op internet zit.

  Antwoord LKG: Dat u op internet zit sinds 1976 is leuk voor u maar daar hebben we niks aan, omdat het sinds 1983 pas openbaar werd, gebruikt door wetenschap

  Ik ben dus volgens zijn theorie 'n amerikaanse soldaat! Doeiii, ik antwoord echt meer op jou en wees gerust en slaap lekker verder schaapje, van mij mag Poetin ook de Put-in!

  LKG is 'n zelfbewezen laffe TPTB-internet-trol en wordt daar ook nog eens voor betaald van Ons belastinggeld!

  Respect voor alle leven op Moeder Aarde, behalve voor internet-trollen, omdat zij alleen maar kunnen mollen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Grandalf,
   ik heb de passage gelezen waar je over schrijft, en het is inderdaad ongelooflijk wat die LGK weer doet. Je legt iets uit, en hij doet ijskoud alsof je het niet schreef.

   Bij mij beweert hij dat mijn link nergens naar verwijst.
   Natuurlijk verwijst die wel ergens naar: naar een site met een goede reputatie zover ik weet: fortruss. En die vertaalt een artikel van Lifenews. Van hen weet ik de reputatie niet, maar als Fortruss het goed genoeg vindt, dan durf ik het wel over te nemen.
   Er hangen ook geel levens vanaf.

   Ik heb wel enkele vragen bij dat verhaal dat ik citeer, want ik zie op de video niet een persoon ( de moordenaar) die Nemtsov tegemoet komt. Maar goed, kan aan mij liggen.
   Kijk, als die LGK mijn bronnen zou betwijfelen, kan ik nog in komen. Of als hij zou opmerken dat die moordenaar niet op de video staat: OK, kan ik accepteren. Maar nu beweert ie dat de link nergens naar verwijst.

   Ik denk dat hij door glashard te liegen de mensen boos wil maken.
   En hij doet het altijd weer.
   Ik zit er -- voor de derde keer- over te denken om hier niet meer te reageren. Ik begrijp echt niet wat Blik bezielt om zijn goede reageerders weg te laten jagen door deze idioot.

   Maar misschien kun jij Blik helpen, want hij wilde wel een filter inbouwen tegen LGK en Cruel, maar heeft moeite om dat technisch voor elkaar te brengen. Ik heb ook al gekeken, maar ik zag het ook niet.

   Tweede vraag: hoe zet je een aanklikbare link hier in de reacties? Of moet je dan met firefox werken? Ik werk met Chrome.

   Groet, JV.


   Verwijderen
  2. Pssss. little correction: Doeiii, ik antwoord echt NIET meer op jou LKG Trollenhokjes, Trollenkooitjes, Trollenvalletjes, hik!
   Wie weet betaald Petertje hem, wat lijken ze toch op elkaar allemaal Petertjes

   Verwijderen
  3. Zo dat is inderdaad indrukwekkend, 1976.
   Ik dacht dat ik een van de eerste was die via Knoware het internet op ging, Knoware begon in 1992 en was een van de eerste providers voor particulieren.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Knoware
   We hadden ook een vaste ISDN verbinding (super snel) met de Universiteit Utrecht (dacht ik).
   Maar zeg nou eerlijk, wat was er toen op te vinden? Geen reet!
   http://www.dumpert.nl/mediabase/6642867/5560f1c7/cursus_internet_uit_1996_van_teleac.html

   Verwijderen
  4. Ach mennie, laat m, zijn naam zegt het al Fan Tast. Hij begint over trollen e.d. maar zelf is hij de grootste trol door met zijn zogenaamde "humoristische" nietszeggende off topic reacties te komen. Duidelijker trolgedrag kan je niet krijgen maar hij verwijt iedereen een trol te zijn...das dan weer wel humor zowaar....

   Verwijderen
  5. Algemeen antwoord aan Jan. Weet je wat het is Jan?? Wij stellen enorm vaak vragen aan jullie, die blijven totaal onbeantwoord. Rake opmerkingen of simpele feitenoverzichten worden totaal genegeerd, maar jullie verwachten wel dat wij meteen op jullie vragen moeten antwoorden?? Zo werkt het niet natuurlijk!! En als we dan niet gelijk antwoorden worden we uitgescholden voor weet ik wat...trollen, nazi's, pedo's, heb het helaas al allemaal voorbij zien komen. Antwoord ik met dezelfde bewoordingen terug, want dat is wat ik doe, gaan jullie meteen huilie huilie doen en eisen dat wij verwijderd worden??? Als jullie eens gingen discussiëren in plaats van theekransje houden met gelijkgestemden en ook eens onze vragen en opmerkingen gingen beantwoorden...maar dat weigeren jullie dus constant. Maar wel zeuren en piepen als wij dat eens niet doen?? Snappen jullie (want heb het ook tegen de medestanders van Jan) dan niet dat jullie ZELF de kleuters zijn??Stampen en vloeken als jullie genegeerd worden maar als wij eens verbolgen reageren omdat jullie ons CONSTANT negeren moeten we weg...Blik heeft hier dus een kindercreche, met kinderen die boos zijn om niks, en leraren/begeleiders (mennie, LGK en ik) waar niet naar geluisterd wordt. En Blik als directeur ziet lijdend toe hoe zijn bedrijfje naar de haaien gaat door zoiets simpels als miscommunicatie....

   Verwijderen
 37. A dog's best friend.... en een man die in actie komt...
  http://sputniknews.com/videoclub/20150309/1019248842.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waanzinnig mooi filmpje zowaar!! Spreekt mij als dierenliefhebber wel aan...

   Verwijderen
 38. Trouwens Putin is wel zeer openhartig in zijn interview; het was dus gewoon een gewapende overname van de Krim door zijn troepen!!! Niks vreedzaam of wat dan ook....ongemerkte wapens, troepen en voertuigen werden de Krim opgestuurd, Simferopol werd bestormd en dus is die ene dode nu ook wel toe te schrijven aan Rusland....wat een lef heeft die man ook, gewoon toegeven dat het met militair machtsvertoon landjepik was....niks vreedzaam ingenomen...nu graag jullie reacties in deze...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soros is ook zeer openhartig over zijn coup.

   Verwijderen
  2. Nee hoor, wel over zijn steun, al dan niet financieel, maar niet over zijn zogenaamde coup. Dat maken de complotgelovers er maar wat graag van. Maar ja, die schrijven ook al tig coups wereldwijd aan Bill Gates toe, of welke andere miljardair dan ook. Soros is zeer begaan met Oost Europa, maar heeft geen coup gesteund of georganiseerd. Putin wel, en pocht daar nu ook over.

   Verwijderen
  3. Soros Admits Responsibility for Soros/Obama/Nuland/Kerry Coup in Kiev and Mass Murder in Ukraine
   http://beforeitsnews.com/alternative/2015/03/soros-admits-responsibility-for-sorosobamanulandkerry-coup-in-kiev-and-mass-murder-in-ukraine-3118750.html

   Verwijderen
  4. Tja, complotsite dus niet serieus te nemen....Putin was all over the news...van internet tot tv...veel serieuzer te nemen dus. En hij gaf onomwonden toe dat hij een act of war heeft gepleegd, de inname van de Krim. Hij bezet dus nu een stuk land van Oekraine wat hem nooit toebehoren heeft. Maar niemand reageert of durft te reageren omdat hij waarschijnlijk heeft gedreigd, en aangezien hij zomaar landen binnenvalt met legers neemt iedereen het serieus, met een kernoorlog. En zo'n man steunen jullie, de werkelijke oorlogsvoerder die desnoods WO3 overheeft voor een schiereilandje....wat maakt dat schiereilandje en Oost Oekraine zo speciaal dat hij het moet bezetten???

   Verwijderen
 39. De ambassadeur van Oekraine in duitsland is ook open:

  http://www.liveleak.com/view?i=8e6_1425821568

  "Die nazi's, ja, die doen mee aan onze zijde"

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Och och....je gaat weer recht proberen te praten wat krom is. Putin geeft gewoon open en bloot toe wat hij deed wel degelijk een 'act of war' was en is...Helaas staat de wereld er bij en kijkt ernaar....wetende dat meneer Putin ook een rode knop heeft met kernraketten, en als hij open en bloot andere landen durft aan te vallen zal hij niet er van terugschrikken om die te gebruiken; nogmaals mijn vraag aan jullie, wie is nu de agressor en wie zoekt er oorlog?? Putin!! Wie dat nu nog bagatelliseert of ontkent die is echt de weg kwijt...Putin geeft het zelf nota bene toe. En waarom is het Westen dan niet in aan het grijpen?? Simpel, Putin zal ook vast al gedreigd hebben met kernwapens....lafbek dat hij is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Onderwijs houd Bovendom

  ...waar is je stoffer Blik?

  Kijk, daarom word ik zo moe van die trollen, want kennis is ver te zoeken bij dit soort figuren:

  Het Internet:
  Volgens de 1 ben ik in 1976 op internet 'n amerikaanse soldaat.
  Zijn vriendin beweert, dat ongeveer in 1992 het internet van start gegaan is, dus WWW=internet volgens haar, maar het WWW-aandeel was in de jaren 90 ~5%. Ook zou er veel minder te vinden zijn??? Er was toen veel meer betrouwbare info te vinden dan nu, maar ja, wie ben ik, simpele programmeur...
  En hun kleine knulletje begrijpt nu eindelijk, dat de grote 11 'n grote trol is, fan-tas-ties jochie, misschien 'n cursusje mietenloog-ie gaan volgen!
  Dus nu alle 3 opsodemieteren in je OTO, dan verdwijn ik ook.
  OTO is de laagste afdeling vrijgestoorde metselknechtjes, die zich laten misbruiken om het vuile werk voor de grote jongens te mogen opknappen en vervolgens zelf ge-slacht-offer-d worden!

  NSB'rs, landverraders en laffe schandknaapjes zijn het. OTO zijn tollende trollen, maar dat begrijpen ze niet, verdraaid!

  Het TROLLEN-theekransje beschuldigd dus alle anders- en ruimdenkende MENSEN als 1 SOORT!!! De geschiedenis herhaalt...

  Eerlijkheid duurt het langst en levert het meeste op!

  Respect voor alle leven op Moeder Aarde, behalve voor
  internet-trollen, omdat zij alleen maar kunnen mollen!


  Ieder mens is voor mij even boeiend en even waardig!

  Vrolijke groetjes van TODD!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik heb Rusland vergeleken met amerika en daarbij kwam ik snel tot de conclusie dat Rusland financieel gezien veeel gezonder is dan Amerika. Naar beneden gehedgde roebel stijgt nu al 5 weken achter elkaar en wordt nu iedere week sterker.
  Hedge Funds Are Most Bullish in Two Years on Ruble Amid Gains
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-09/hedge-funds-are-most-bullish-on-ruble-in-two-years-cftc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gooit weer een rookgordijn op met je financiële beschouwingen. Reageer eens op de zeer merkwaardige houding van Putin die nu openlijk zegt dat hij een act of war heeft gepleegd....

   Verwijderen
  2. Over welk filmpje hebben we het hier?

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   Waarschijnlijk heeft kroelemans Poetin verward met Brzezinski. Het zou mij ook niet verbazen als de Coup d' État van vorig jaar uit de hoge hoed van Brzezinski is gekomen. Hij heeft in 1979 ook de Sovjet inval in Afghanistan georganiseerd.

   Verwijderen
  4. Dat de roebel naar benedengehege is klopt niet

   Dat was een actie van Rosneft in dec.
   Rosneft had een lening van $10mld gekregen van het Kremlin, in roebels.
   Deze heeft Rosneft in een paar dagen omgezet in $
   Rosneft moet immers zijn schulden aflossen in $

   dat heeft in dec voor de sterke waardedaling gezorgt van roeble tot 80 voor 1$

   Het zijn de eigen vrindjes van Putin die voor de waarde daling hebben gezorgd

   Verwijderen
 43. Comedy Central waarbij katten de amerikaanse politiek belichten.
  https://www.youtube.com/watch?v=0-Lvv1f5Qu4&feature=youtu.be&t=1m23s

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik hoor dat het leger van Venezuela de VS heeft aangevallen ! Wie weet er meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je vast wel een bron van, toch? Maar ik zou hem niet serieus nemen.

   Verwijderen
 45. @ van Tast
  Dank voor je tip, maar dat is enkel voor het blokkeren van "volgers"; daarmee kunnen nog geen reageerders geblokkeerd worden...

  Als iemand daar een oplossing voor weet, laat maar weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Blik, net als op andere sites: reactie plaatsen na goedkeuring blogbeheerder
  Voor de rest reageer ik hier niet meer tot er weer normaal gepraat kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Ben je gek, Opstelten en Teeven hebben net hun vertrek aangekondigd, is tevens het einde voor kroelemans en LGK.

   Verwijderen
  2. Dan hebben ze hun zin Matt. Gewoon je goede commentaar plaatsen en je zo weinig mogelijk van hun aantrekken.

   Verwijderen
  3. Ik ben Belg, maar vind dit evengoed prachtig nieuws. Voor leugenaars geen plaats in een regering. Nu de rest nog.

   Verwijderen
 47. Nog een tip, je kunt ook werken met leden die dan onderling met mekaar van gedachten kunnen wisselen. De blogbeheerder keurt lidmaatschap goed of af naargelang het profiel wat ingevuld word. Een lid dat zich misdraagt kan dan verwijderd worden. Zo houd je de trollen buiten de deur.

  BeantwoordenVerwijderen