donderdag 26 maart 2015

Blik aanwezig bij "Schweigeminute" op luchthaven Düsseldorf

Blik deed een rondje Nordrhein-Westfalen en kwam op de luchthaven van Düsseldorf terecht bij de "Schweigeminute" ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de German Wings rampvlucht.

De Schweigeminute was in realiteit een halve minuut, maar dat is gebruikelijk. Het applausje aan het eind alsook het "bloemenzeetje" kwamen en komen moeizaam op gang. De boodschappen van medeleven zijn netjes opgehangen en best wel uniform. Zelfde papier, zelfde formaat, zelfde zwarte stift. We hebben geen handschriftdeskundige bij Blik op NOSjournaal, dus of het handschrift ook van 1 en dezelfde is, kunnen wij niet beoordelen.De "zegening" van Amerikaanse fracking in Polen

Al rijdend door het Duitse land kregen we op de radio nog een interessante reportage mee over de zegeningen van Fracking in Polen. In Polen is men druk met fracking. De overheid heeft concessies afgegeven, onder andere aan een in Polen geregistreede firma, maar die (grotendeels) onder controle van VS-Amerikanen staat. Essentie van het verhaal: Tonnen (Amerikaanse) chemische troep gaan de grond in, water verdwijnt uit de omgeving, en de Amerikanen gaan er met het gas vandoor.60 opmerkingen:

 1. Misselijkmakend commentaar Blik, laat je nakijken!! Het gaat hier wel om een zeer tragisch vliegtuigongeluk. Maar jij met je plotterhoofdje denkt natuurlijk weer dat het fake is??? Ga dat de nabestaanden vertellen!!! Je bent echt ziek!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar zeg ik dat wat fake is? Ik registreer feitelijk. Plotterhoofdje dat ben je zelf.

   Verwijderen
  2. Het gaat om de manier waarop...je schrijft onrespectvol en geeft aanleiding tot....je suggereert er een heleboel mee zonder daadwerkelijk bewijs, iets wat hier op dit blog wel meer gebeurt!

   Verwijderen
  3. Nee hoor, ik niet, jij wel....je kan je wel verdedigen met "goh, ik constateerde alleen maar...." Zo uniform vind ik ze er niet uit zien, vind je het gek dat er geen uitgebreid applaus klinkt als er 150 mensen door een zelfmoordactie zijn omgekomen en die bloemenzee zwelt nog wel aan....maar de manier hoe je het opschrijft suggereer je heel veel mee, door bijvoorbeeld bloemenzeetje tussen haakjes te zetten, het doen voorkomen alsof 1 persoon alle berichten er op zet enz....Daar stoor ik me dan aan....Als je droog constateert zeg je dat er een sobere stemming was, er nog weinig bloemen lagen en er slechts 1 bord met boodschappen stond...dat klinkt al heel anders en minder stemmingmakend.

   Verwijderen
  4. The official story about the Germanwings is a bit confusing. The cockpit door can ALWAYS be opened in case of emergency,(3.55 in video below) let say the co-pilot gets a stroke.....meanwhile the Captain is on the toilet.The NOS journaal tells as usual a half story!
   So what happened really? Search and you wil find.....
   https://www.youtube.com/watch?v=ixEHV7c3VXs

   Verwijderen
  5. Wat als de piloot de deur op locked zet, werkt de emergency access procedure dan nog?

   Verwijderen
 2. Best wel snel uitgelezen die, op het oog nogal gehavende, voicerecorder. Kan dus wel. Als er tenminste niet eerst van alles ge-edit moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Viel mij ook op dat de conclusies van de oorzaak van de crash na 1 dag checken van de voice recorder al getrokken kunnen worden. MH17 hult zich in duisternis.

   Verwijderen
  2. Het staat er nogal overduidelijk op!! Kan je moeilijk ontkennen...bij MH17 is veel onduidelijk...

   Verwijderen
  3. Bij MH17 moest het twee maanden duren voordat bekend werd wat er op de voicerecorder gestaan zou hebben.Bij de recente ramp worden een dag later al mededelingen gedaan. Vreemd dat er bij MH17 zoveel onduidelijkzou zijn maar dat toch vast staat dat het Poetin's raket was.

   Verwijderen
  4. In dit geval weet men ook meteen dat een eventueel strafproces tegen de dader onmogelijk is, die ligt immers ook tussen de brokstukken.
   Bij MH17 ligt dat anders en is gedegen onderzoek nodig.
   Buiten dat was bij MH17 ook vrij snel bekend wie de schuldige was.

   Verwijderen
  5. De bekende menniebullshit: 'er is vrij snel bekend wie de schuldige was', maar 'er is gedegen onderzoek nodig'.

   Verwijderen
  6. Het duurde een eeuwigheid voordat Oekraïne de tapes met de luchtverkeersleiding en mh 17 wilde afstaan of zijn ze ooit wel overhandigd ?.
   Waarom moesten de zwarte dozen van mh17 naar engeland ?. Net of de OVV de tapes niet kan uitlezen.
   Vaag Vaag Vaag....

   Verwijderen
  7. Uitlezen zwarte dozen vraagt speciale apparatuur
   kans is klein dat NL dat heeft (hoe vaak heb je dat nodig)

   tevens was binnen 2 weken al gelekt (nadat de dozen in Engeland waren) dat beide dozen ineens uitvielen en geen bijzonderheden bevatte

   Verwijderen
  8. oh.........de dozen vielen ineens uit en oh.......ze bevatte toch geen bijzonderheden. Ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht.

   en wat met de tapes van de luchtverkeersleiding beste LGK. Zijn die ooit afgeleverd en zo ja, waarom moest dat zo lang wachten ?. Die tapes vielen zeker ook uit ???

   De foto rolletjes vanuit srebrenica waren plotseling ook mislukt.

   Verwijderen
  9. Lees de voorschriften van ICAO
   Als er geen bijzonderheden zijn hoeven ze niet openbaar te worden gemaakt

   Die tapes van luchtverkeersleiding is het staartje van Carlos waar comploters aan hangen

   Over vlieghoogtes en koers

   triest

   Vlieghoogte was constant en koerscorrectie was boven Polen

   Dus daar heeft UA geen invloed op

   Verwijderen
  10. Als er bewijs op staat dat de oekraïnen niet goed uitkomt hoef je het niet openbaar te maken. Ik begrijp het.

   Verwijderen
 3. Tuurlijk joh meneer de vliegtuigcrash-expert....jij denkt dus dat dit wel klopt en MH17 niet...hier was het overduidelijk op de voicerecorder te horen, op die van MH17 minder duidelijk....daarbij motief en dergelijk moet nog uitgeplozen worden. Dus het onderzoek zal net zoals vrijwel alle crash-onderzoeken minimaal een jaar gaan duren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik, het gebeurd wel vaker in dit soort omstandigheden dat er iemand een blocnote en pen klaar legt om mensen de gelegenheid te geven een berichtje te schrijven. Niet iedereen heeft dat op zak.
  Door zo iets te zeggen, of het verdacht laten voorkomen, lok je de wrede uit zijn tent met dingen die je helemaal niet gezegd hebt maar je kent de stelling: hoe vaker je een leugen verteld op een gegeven moment gelooft men het ook.
  Op dit moment is het bijna zeker dat de copiloot zelfmoord heeft gepleegd en 149 mensen daarbij heeft meegenomen. Waarom is nog niet bekend.
  Van een complot is vooralsnog geen sprake.
  Ik leef mee met de nabestaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect Matt, ik denk ook aan de nabestaanden en leef met hun mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Matt
  Wil je nou zeggen dat ik me moet gaan laten leiden door de moglijke reactie van Cruel? Lijkt me geen goed idee.

  Ik registreer, ook met foto- en videocamera, dus in tegenstelling tot de black-box, voor iedereen te verifiëren, uniform uitziende boodschappen.

  Niemand hier op hdit hele blog, weerspreekt dit. Cruel niet. matt niet. "Niemand niet". blijkbaar is iedereen het met mij eens. Alleen mag ik het niet opschrijven, omdat ik dan een complotter zou zijn....

  Ik denk dat de ware complotters de mensen zijn (sorry Matt en Cruel) degenen die uit mijn droge constatering van uniform uitziende boodschappen, een complot zien.

  Als het een bonte verzameling van boodschappen was geweest (zoals destijds bij Pim Fortuyn), had ik het ook opgeschreven. Maar ik vind dit niet bont maar meer richting uniform gaan. Over de redenen kun je zoals Matt doet, speculeren.

  @ Dawg Ja, betreffende MH17 is er -voor zover ik weet- nog niks vrijgegeven over de cockpitgesprekken. Vreemd trouwens dat we de inhoud van die blackbox van een ambtenaar moeten horen ipv dat het gewoon geopenbaard wordt. Om in termen van Cruel te spreken: "Geen stijl ten opzichte van de nabestaanden om ze dit te onthouden."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nieuwe stuk van Joost Niemoller over MH17:

  http://joostniemoller.nl/2015/03/nederlandse-onderzoek-naar-mh17-zo-lek-als-een-mandje/

  In de comments:

  "IMS Janes heeft tegenover RTL nieuws verklaard dat de door Jeroen Akkermans gevonden fragmenten afgevuurd zijn met een 9M317. Maar tegelijkertijd beweren ze dat het om een 9N314 gaat. En laat nu deze warhead juist toebehoren aan het oudere model missile."

  en

  Toevoeging: als het toch een 9M317 missile is, dan is ook het scenario van Bellingcat onderuit gehaald (met bijbehorende video’s / foto’s), aangezien de daarin beschreven BUK van het oudere type (M1 dan wel M1-2) is. D.w.z. op de video van de BUK in Luhansk is duidelijk te zien dat het om het oudere model missile gaat.
  Kortom: of IMS Janes heeft geblunderd (of RTL Nieuws heeft de informatie niet goed weergegeven), of IMS Janes is correct en dan zit Bellingcat fout."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg


   En hier wordt de combinatie 9N314 en 9M317 uitgelegd

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/a-detailed-description-of-the-buk-sa-11-which-could-have-shot-down-mh17/

   Verwijderen
  2. Lekker belangrijk. Het gaat om de vraag welke type warhead, raket en dader de door Akkermans gevonden stukjes shrapnel impliceren. Akkermans heeft shrapnel gevonden die afkomstig is van een zogeheten 9N314 oorlogskop, maar als zowel de Oekrainers als de Russen nog met raketten schieten waar die kop op zit zegt de vondst van Akkermans nog niks over de identiteit van de dader.

   Verwijderen
  3. "En hier wordt de combinatie 9N314 en 9M317 uitgelegd"

   Het enige wat dit schema nogmaals duidelijk maakt is dat een 9M317 projectiel en een 9N314 warhead niet bij elkaar horen. Janes kan dus uit de vondst van de shrapnel resten niet concluderen dat een 9M317 projectiel is gebruikt.

   Verwijderen
  4. Dwag

   Juist wel, maar u duikt er voor weg

   Een 9N314 kan in een 9M317
   En de 9M317 kan UA nooit in bezit hebben gehad

   En beter lezen, een 9M314 is een warhead die zowel inde oudere buk past als in een 9M317

   En verder post u een leugen

   Jane heeft juist wel geconcludeerd dat het, als drager , een 9M317 was

   Of weet u het beter dan Jane?

   Verwijderen
  5. Doe eens normaal LGK. In het schema waarnaar je notabene zelf verwijst staat (meest rechter kolom) bij de specificaties van het 9M317 projectiel achter de warhead 'unknown'. En bij omschrijving van de vorm van de fragmenten 'rods' en 'parallelepipeds' (ubconfirmed). Het staat er gewoon letterlijk.

   http://www.whathappenedtoflightmh17.com/a-detailed-description-of-the-buk-sa-11-which-could-have-shot-down-mh17/#prettyPhoto

   Verwijderen
 8. Trouwens, ff wat anders, ik durf wel haast te zeggen dat wij, Blik op NOSjournaal, er met Oekraine vaak als eerste en beste bij zijn.

  Wij doen een voorspelling, op basis van herhaalde informatie die wij krijgen uit diverse analyses en bronnen.

  Schrijf maar alvast in je agenda:

  Half April, dus rondom woensdag 15 April, gaat de full scale oorlog weer los in de Donbass / Novorossiya.

  Schermustselingen zijn er genoeg. Zoals ten westen van Donetsk vandaag. Een 10-duizend Oekraiense soldaten liggen klaar. Artillerie ook volop aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vindt u het vreemd dat er UA artillerie aanwezig is in UA

   Vreemder is al de Russische artillerie in UA

   Verwijderen
  2. Ja, ze zouden volgens Minsk troepen terugtrekken, niet versterken.

   Vind het sowieso vreemd wat Kiev daar doet. De mensen in Donbass bombarderen om hun harten te veroveren.

   Oekraiense en LGK logica....

   Verwijderen
  3. Wat buiten mercatileijn gebuert heeft Rusland niets over te zeggen

   Zowiezo heeft Rusland niks te zeggen over de Donbas

   Ohhh, en daarom heeft Rusland geheel Delbatseve platgebombardeerd, om de harten van etnische rusen te veroveren?

   Verwijderen
 9. Je ziet dat de grote landen steeds meer openlijk betrokken geraken bij de proxy oorlogen. Iraanse generaal komt naar Irak om Tikrit te bevrijden van IS. Saoedi Arabië bombardeert in Yemen. Rusland is bezig in de oekraïne met Lt generaal Lentsov. Slechte zaak als de grote jongens meer en meer gaan meedoen. Het wordt tijd voor een politieke oplossing, maar ik ben bang dat die er niet gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gaat lekker zo. We zitten inmiddels in de fase waarin bij gebrek aan Russische agressie incidenten worden gefabuleerd door ministers van defensie.

   http://russia-insider.com/en/2015/03/26/5000

   Verwijderen
  2. Is wel oud nieuws

   Zelfde discussie of de Russische bommenwerpers nu wel of niet in NL luchtruim vlogen

   Verwijderen
  3. Nee, 't is een discussie die nu nog loopt naar aanleiding van uitspraken van de minister begin deze maand. Dat komt er nu van als de minister en de NAVO hun oorlogsproganda niet goed op elkaar afstemmen.

   Verwijderen
  4. Heeft niks met propaganda te maken

   Sommige vatten het op als in eigen luchtruim, sommige in int luchtruim

   Feit is wel dat dit 1,5 jaar geleden niet gebeurde

   De vraag is dan waarom Putin zijn T95 met begeleiding nu rondjes laat vliegen boven westers gebied.
   Sorry, bij westers gebied in int luchtruim

   Deed Putin afgelopen 10 jaar zelden

   Verwijderen
  5. 'De vraag is dan waarom Putin zijn T95 met begeleiding nu rondjes laat vliegen boven westers gebied."

   Goed moment voor de NAVO om eens in de spiegel te kijken.

   Verwijderen
 10. @Dawg De waarheid is niet belangrijk meer. Ze verzinnen het waar je bij staat, indien nodig, en voldoende brood-sjoernos om het verhaal voor wat geld te dekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In uw post gaat u in tegen fracking, waar Rusland zo tegen zou zijn

  Echter Rusland doet ook aan fracking

  http://rt.com/business/gazprom-shell-siberian-shale-campaign-586/

  Hoe hypocriet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe degrinerend van Blik, zonder enig respect

  "en best wel uniform. Zelfde papier, zelfde formaat, zelfde zwarte stift."

  Op video ziet u een tafeltje, ooit aan gedacht dat daar papier en een stift opligt, voor mensen die iets willen achterlaten en daar dan gebruik van maken.
  Vele hebben dat niet op zak

  Triest hoe 'narrow minded'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ben ik het met LGK eens.
   Neemt niet weg dat de rest van zijn reacties wellicht weer als altijd waardeloos zullen zijn. Maar die las ik niet ( ervaring maakt wijs) , dus kan ik niet beoordelen.

   Verwijderen
  2. Dank Jan

   Maar vindt het dan wel vreemd dat u deze post van mij wel leest en erop reageert, maar mijn andere niet omdat die waardeloos zijn.

   Maar hoe kunt u dan wel hierop reageren als u bij voorbaat al mijn post niet leest?
   Een contradictie....
   U schijnt de gave te hebben om mijn reacties vooraf te beoordelen of u erop zult reageren zonder ze te lezen.
   Moet u mij ook leren....

   Verwijderen
  3. Ach de megalomane narcisten hier vinden alleen hun eigen meningen interessant....ze vinden het leuk als enkele ja knikkers met hun meeverzinnen maar that's it...

   Verwijderen
 13. @ LGK Dat boek is het condoleance boek. Heeft niets met de opgehangen boodschappen te maken.

  Of wellicht is het de LGK gewoonte om bij een condoleanceregister de pagina er uit te scheuren en die ergens op te plakken. #Ergvreemdepraktijken

  Toch weer grappig hoe LGK zich in de wiek geschoten voelt door een eenvoudige constatering.

  Goed om te weten dat jij de boodschappen blijkbaar ook uniform vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U suggereert dat het opzet is
   Dat het jammer is dat een handschrift deskundige niet kan analyseren of het dezelfde persoon was die al die briefjes schreef

   Ik wil alleen maar aannemelijk maken dat daar papier en stift kan liggen voor mensen die 'iets' willen achterlaten

   Ik ben er niet geweest, maar op tafel lijkt me logisch

   Verwijderen
 14. Tja, hier was ik al bang voor. Roeptoeteren door officiële instanties via een persconferentie.

  http://www.ifalpa.org/downloads/Level1/Press%20&%20Media/2015/15PRL13%20-%20Germanwings%204U9525%20accident%20investigation_IFALPA%20strongly%20condemns%20leaking%20of%20CVR%20data.pdf

  Was het een zelfmoordactie van de co-piloot? Na de premature persconferentie van gisteren kunnen wij daar rustig vraagtekens achterzetten. Als een Airbus A320 is uitgerust met apparatuur waarmee hij op afstand is over te nemen, óók door veiligheidsdiensten, dan geloof ik niet in een zelfmoordactie. Wat ik wel geloof is, dat geen haar op mijn hoofd er nog aan denkt één teen in een vliegtuig te zetten, er zijn mijn teveel gezagvoerders die aan de knuppel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De IFALPA heeft helemaal gelijk, gelukkig doet ons eigen MH17 onderzoek niet aan snelle conclusies.
   Overigens verklaart de theorie die nu in het nieuws is wel alle waargenomen gebeurtenissen, zoals dat bij MH17 en de BUK theorie ook het geval is.
   Er is dan ook niet aan te nemen dat er een consipracy gaande is.
   Maar meer en beter onderzoek moet nog wel gedaan worden voordat er een eindconclusie komt.

   Verwijderen
  2. "...gelukkig doet ons eigen MH17 onderzoek niet aan snelle conclusies."

   Nee, daar hebben wij Merknaam, Lam Geroosterd Kadaver en Kroeliemans voor.

   "Overigens verklaart de theorie die nu in het nieuws is wel alle waargenomen gebeurtenissen, zoals dat bij MH17 en de BUK theorie ook het geval is."

   Ja, zo bestaat er ook Hollywoodverklaring over flight 93 op 9/11. Daar moest een heel stel dappere mannen overleggen hoe zij vier kapers hun boxcutters konden ontnemen.

   "Er is dan ook niet aan te nemen dat er een consipracy gaande is."

   Nee, maar om aan de hand van geluiden op de CVR een vaststaande conclusie te trekken gaat ook weer wat te ver.

   "Maar meer en beter onderzoek moet nog wel gedaan worden voordat er een eindconclusie komt."

   O, dus de zelfmoordactie hoeft geen zelfmoordactie te zijn geweest, zoal deze hooggeleerde Fransman ons heeft willen vertellen? Het kan ook nog een 'foutje' in de automatische piloot zijn geweest, een BHUAP. Weet je wat dat is? Dat is een Boeing Honeywell Uninterruptible Autopilot System.

   http://21stcenturywire.com/2014/08/07/flight-control-boeings-uninterruptible-autopilot-system-drones-remote-hijacking/

   Verwijderen
 15. Had de moeite nog niet genomen om uw video te bekijken

  Maar daarop is duidelijk te zien dat er op de tafel een 3M blok en stift ligt (naast de pen voor condoleanceregister)

  Dus uw hele bewering is een leugen
  Waarom probeert u de waarheid te verdraaien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Had de moeite nog niet genomen om uw video te bekijken"

   Vandaar je voorbarige conclusie. Het gaat niet om een video maar om een persverklaring van piloten die de voorbarige conclusie hekelen.

   Verwijderen
  2. Mijn voorbarige conclusie klopt dus

   het M3 blok op de tafel zie je terug op de notes boven de bloemen

   Wat hebben piloten ermee te maken?

   Verwijderen
 16. Blijkt dus dat mijn aanname klopt

  Ik had eerder gepost dat op tafel wel papier en stift zou kunnen liggen.
  Na kijken video klopt dat dus
  Een voorbarige conclusie die dus klopt

  Met video doel ik op de video die Blik hier geplaatst heeft

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zit, zoals gewoonlijk, weer uit je nek te kletsen. Je reageert op een post die helemaal niets met de video van blik te maken heeft.

   Verwijderen
  2. Uw reactie laat dus zien dat u zelf de video van Blik niet heeft gezien

   Wat u dus doet is roeptoeteren

   Zie de video van Blik van hal van vliegveld Dusseldorf
   op tafel ligt een M3 blok en stift, die u ook terugziet op de pilaar waar bloemen liggen

   Verwijderen
  3. Ik noem theyknew niet voor niks don'tknow.....

   Verwijderen
  4. @Lam Geroosterd Kadaver,

   "Uw reactie laat dus zien dat u zelf de video van Blik niet heeft gezien"

   Nee, dat klopt. Dat heb je héél goed opgemerkt. Ik reageerde ook niet op de video van Blik, maar hoe moet je dat een geroosterde lamsbout uitleggen? Heb jij enig idee? Je weet nog niet eens waar je je reacties moet plaatsen.

   Verwijderen
  5. @Kroeliemans,

   "Ik noem theyknew niet voor niks don'tknow....."

   Ja, maar jouw mening doet er op dit blog niet zoveel toe.

   Verwijderen
  6. Nee want ik spreek samen met mennie en LGK de vredesboodschap, de rest van jullie denkt en spreekt alleen in oorlogstaal....dus dan doet mijn mening er idd weinig toe met rare jaknikkertjes hier die alleen maar complotmeuk uit hun mond/vingers kunnen krijgen....geen realiteitszin dus!

   Verwijderen