maandag 4 oktober 2021

Kou lijden om Rusland te pesten...

Ja mensen, het gaat nu hard: wonen, bijna 20% erbij, prijzen aan de pomp op recordhoogte, gasprijzen door het dak. Om het eens over het laatste te hebben: degenen die een directe deal met de Russen hebben gesloten, kopen het spul in voor 220 Eurootjes en kunnen het verkopen voor usd 1200 (een goeie eur 1000). Hoe word ik gas-handelaar??

Het zijn allen gecreëerde crises. Gas zat. Rusland levert graag iedereeen, maar onze politici willen niet geleverd krijgen. Ze beginnen een beetje op de Oekraïeners te lijken. Die officiëel geen Russisch gas meer kopen, maar nu via via, en tegen veel hogere, torenhoge, prijzen het alsnog kopen.

Lees de details, in het Duits, HIER. Wat laten de EU-politici zich weer kennen en voor de kar spannen van alles en iedereen behalve voor de kar van de burger. Wat had het op het Europeser continent fantastisch geregeld kunnen zijn: overal schoon en goedkoop gas uit Rusland; wij lekker warm, de Russen geld om bij ons te besteden, samen sterk. Maar nee, niet voor onze beroeps-politici, die doen liever dit ("Frieren sich lieber die Ohren ab!"):

Die Idiotie wird durch eine fertige Gaspipeline aus Russland – Nord Stream-2 – unterstrichen, die die hausgemachte Energiekrise in Europa jederzeit abwenden kann. Aber nicht doch! Um Russland zu ärgern, frieren sie sich lieber die Ohren ab. So ist das jetzt in Europa.

Gasproductie en logistiek; het is, zeker voor de Russen, geen rocket-science. Als de (politieke) wil er is, kan de lijn er zo zijn. Maar als men de lijn wil torpederen, kan dat ook, en betaalt de burger de prijs of zit in de kou, en de industrie zit met hogere kostprijzen.


21 opmerkingen:

 1. Inderdaad Blik. Kunstmatige schaarste aan energie. We mogen geen fossielen brandstoffen meer van de (fossielen) oligarchie.

  C02 has to go pretty near to zero.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dwang en Drang? Welnee joh. Het gaat om de volksgezondheid

  Israël: Leraren zonder groen paspoort mogen geen les meer geven - ook niet online
  https://report24.news/israel-lehrer-ohne-gruenen-pass-duerfen-nicht-mehr-unterrichten-auch-nicht-online/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over de hele wereld zouden wat mij betreft massale protesten moeten zijn bij de Australische ambassades. We zijn allen Melbournes.
  Poolse parlementsleden protesteren bij Australische ambassade: ‘Australië lijdt aan covidwaanzin’
  https://www.ninefornews.nl/poolse-parlementsleden-protesteren-bij-australische-ambassade-australie-lijdt-aan-covidwaanzin/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, precies op tijd verhuist naar een gasloze woning. En we gaan een uiterst strenge winter tegemoet. Eentje als in 1978 met 20 graden onder nul. Het wordt een recordwinter v.w.b. temperaturen.
  Weest bereid !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Jandino, die een paar dagen geleden nog werd bejubeld op dit blog, is ook weer door het ijs gezakt. En de winter moet nog komen...

   En bij Gijp begint langzamerhand een lichtje op te gaan.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Alle COVID-passen in Israël worden ongeldig verklaard
  https://www.frontnieuws.com/alle-covid-passen-in-israel-worden-ongeldig-verklaard/
  Er zullen toch wel een paar schapen wakker worden of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na de Pfizer en Moderna injectie: kinderen komen als varkentjes ter wereld, compleet met krulstaartje.
  https://www.youtube.com/watch?v=ywPmw2Y3QkE

  AI-programma van het ministerie van Defensie ontdekt dat antilichaam-afhankelijke versterking (ADE) sneller optreedt bij volledig gevaccineerden
  https://dissident.one/2021/10/03/20358/

  ADE neemt met de week toe. Ach ach, als dit waar is dan zijn de gevaccineerde hun immuunsysteem helemaal naar de klote na verloop van tijd.

  Het wordt steeds gekker wat die vaccins doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Het wordt steeds gekker wat die vaccins doen.]
   Maar wat wil je dan ook. Het wordt gefinancierd en in elkaar geprutst door eugenisten, die daar ook nog eens schandalig aan verdienen. Dan vraag je er toch om? Ik heb iedereen in de familie gewaarschuwd, dus ze kunnen het weten.

   Verwijderen
 7. Het vreemde in het hele gas-verhaal vind ik, dat in Nederland de gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs. Dat zie ik nergens terug in het verhaal. Ik weet niet, hoe dat in andere landen is geregeld.

  Bij een twitterverhaal over hetzelfde onderwerp zag ik een opmerking, dat de Oekraïne nu geen geld meer heeft voor het leger. Dat opent perspectief: Zet je tegenstander zonder energie en je voorkomt een oorlog, of je wint hem zonder 1 schot te lossen. Alweer slim gedaan van Poetin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Hopen op een zachte winter en Hopen dat de Russen wat meer gaan exporteren"

  En ja hoor, bovenstaande werd zojuist echt gezegd in het NOS-radio1journaal 12:00 uur, door een "expert". "Hopen op", is het nieuwe agadium. Eerst alles doen om de Russen het gas leveren onmogelijk te maken, en dan hopen dat je treineren en treiteren de Russen niet te veel in de wielen heeft gereden... Southstream werd getorpedeerd en via Griekenland en Bulgarije ging niet door; werd Turkstream, daar mag "Europa" nu aankloppen, en Northstream2 werd ook getorpedeerd, mede met dank aan onze USA-vrinden... In wat voor 'n film zijn we terecht gekomen? Slapstick? Horror? Tragi-Komedie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Hopen op een zachte winter]
   Ik heb hierboven die hoop in de grond geslagen deal with it.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ik bestudeer al langere tijd de hogere luchtstromingen. Momenteel ligt al langere tijd (blokkade) een hogedrukgebied boven/in de buurt van IJsland. Daardoor worden lagedrukgebieden, afkomstig uit de Caraïben (via stormen) over de Atlantische Oceaan gedirigeerd naar W-Europa. Op een gegeven moment zal een bubbel koude lucht van de Noordpool via Rusland naar ons gaan stromen.

   Dat hogedrukgebied boven IJsland is de oorzaak van onze slechte zomer. Dit slaat op een gegeven moment om en komt er zeer veel kou uit het oosten. Dan ligt er een lage druk gebied boven IJsland en vormt wederom een blokkade.

   Vorig jaar zomer hadden we die situatie andersom, met als gevolg bubbels uit de Sahara en wij een hete zomer.

   Verwijderen
  4. https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Atlantische_Oscillatie

   Verwijderen
 9. GRATIS Bitcoins. Grabbelen maar, voor de liefhebberts. Ben benieuwd naar het addertje in het gras. Zal later wel een python blijken te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat let je Wolf?
  Ik kan alleen maar lachen hoe je op je bek gaat hahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lult die Dawg toch alweer dom uit z’n nek hier man.
  Mensen wat op de kast proberen te jagen met die internet onzin.
  We zitten hier Nederland mafkees.
  Mijn pensioen overzicht ziet er goed uit. Beter zelfs als 10 jaar geleden.
  Misschien is jouw eigen pensioen niet goed. Dan doe je toch iets fout en doet jouw pensioenfonds stomme ondoordachte beleggingen.
  Die bestaan namelijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ophoepelen dus met die Duitsland onzin van je. Daar doen we in Nederland niks mee.

  BeantwoordenVerwijderen