vrijdag 5 oktober 2018

AIVD weet 't zeker: Russen en Rechts Extreem, zijn het Probleem

Als op woensdag de gelijkgeschakelde pers over de hele linie ons op hysterische wijze komt waarschuwen voor een non-probleem, en donderdag diezelfde lieden over de Russen beginnen, weet je hoe laat het is.

Dat Rutte ("Rutterreur") Toyota's levert aan terreurgroepen in Syrie waardoor een bloedige oorlog daar kan voortduren is verder geen thema in de Hollandse Monarchie en haar gelieerde gecontroleerde media.
 
 
Zelden is de gelijkgeschakelde Atlantische pers zo gelijkgeschakeld geweest als deze dagen. Radio, tv, drukpers, Pauw, Lara Rense, Goedemorgen Nederland, Robert van der Roer, Helga Salemon vanochtend, Sjoerd Sjoerdsma van Penthouse66. De opwinding over het Russen verhaal kende geen grenzen in ons landje.
 
 
Rusland en India denderen door met mega-deal
Putin en Modi
 
Terwijl Nederland zich via Ank Bijleveld en Mark Rutte volledig in de schoen schiet en de historische goede relatie met het machtige Rusland in de soep laten lopen voor een wit voetje in Washington en Tel Aviv, daar denderen Rusland en India gewoon door met uitstekende relaties en een Mega deal ter waarde van US$ 5 miljard voor het S400 verdedigingssysteem, ondanks Amerikaanse chantage-praktijken. Je hebt landen die zich laten chanteren, en je hebt landen die wel soeverein zijn.
 
 
Commentaar Blik op NOS-journaal
 
Buren
Wie kijkt er bij zijn buren nooit langs de gordinjnen naar binnen, of van het balkon in  de tuin van de buren?  Precies. Normaalgesproken zeggen buren daar niks van; Alleen Rutte en Ank Bijleveld maken er nu een hysterische act van, bijgestaan en vooruitgeduwd door Londen en Washington: "De Russen kijken in onze huiskamer! Ze gluuuuuren! Dat maaaaaag niet!"
 
Rutterreur
Om maar in termen van een VVD'er zelf te spreken: Zelden heeft Nederland zo'n pleefiguur geslagen als met de huidige Terreursteuner Rutterreur.

54 opmerkingen:

 1. De Britse oorlogspropaganda is al knettergek, maar toch blijkt er altijd weer ruimte voor een overtreffende trap:

  UK: Russian spies behind the supposed ISIS ‘Cyber Caliphate’
  by Joel Gehrke | October 04, 2018 12:05 AM

  A group of cyberattackers generally regarded as an online arm of Islamic State terrorists are actually associated with Russian military intelligence agents, according to British officials.

  “This pattern of behavior demonstrates their desire to operate without regard to international law or established norms and to do so with a feeling of impunity and without consequences,” British Foreign Secretary Jeremy Hunt said in a rebuke accompanying the announcement.

  Als het aan de Britse minister van Buitenlandse Zaken Hunt ligt hebben de de russen het per definitie gedaan. Daarom. Zelfs een zinnig motief hoeft niet meer aannemelijk te worden gemaakt. Russen hacken, gewoon omdat ze het kunnen:

  “These cyber attacks serve no legitimate national security interest, instead impacting the ability of people around the world to go about their daily lives free from interference, and even their ability to enjoy sport[s],” Hunt said.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:
   https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/uk-russian-spies-behind-the-supposed-isis-cyber-caliphate

   Verwijderen
  2. Meneer Hunt is een zeer gevaarlijke oorlogshitser! Gelukkig is het een nobody zonder veel macht.

   Verwijderen
 2. Dit is een belangrijke link! De OPCW en vele andere internationale organisaties zijn hopeloos geïnfiltreerd door de CIA et al. Waar hackingactiviteiten hebben plaatsgevonden:

  ALS er al hacking heeft plaatsgevonden:

  Nadere omschrijving is vereist! Ging het om inzage over achtergehouden intel? Om daarop completerende/ corrigerende informatie te verspreiden? Om een passende tegenmaatregel tijdig gereed te hebben?

  Het kan dus met met intel, PR en nationale veiligheid te maken hebben, alle 3 de plicht van de veiligheidsdiensten van grote landen.

  Uiteraard zijn ook nare spionageactiviteiten mogelijk, zoals we gewend zijn van de CIA en de Mossad, zoals het veranderen van records, valse informatie verspreiden en aanslagen/ coups.

  Ook dit moet men niet altijd bij voorbaat uitsluiten, maar dan moet men wel met terdege bewijs komen, niet met statements en bedreigingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Rootman

  Heb me voorgenomen me niet verder in deze affaire te verdiepen. Het verhaal kan waar zijn of van a tot z gelogen of alles wat daar tussenin ligt. Dit verhaal was al eerder in het nieuws, maar wordt nu opnieuw en veel groter opgeblazen. Alleen dat al moet te denken geven.

  Wat wel weer duidelijk wordt door bovenstaande berichtje uit 2000 is de verregaande leugenachtigheid en hypocrisie bij Staatsomroeo en verontwaardige politici en pundits. What's new?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via tweetje van Willem Middelkoop

  "Vragen van de leden Omtzigt en Ronnes (beiden CDA) aan de Minister van Financiën over ING dat haar balans over 2014 en 2015 aanpaste met meer dan 180 miljard euro (ingezonden 18 september 2018)*

  Vraag 1
  Heeft u kennisgenomen van het jaarverslag van ING over 2016, waarin de post «loans and advances to customers» over de jaren 2014 en 2015 met maar liefst 185 en 163 miljard euro door ING naar boven wordt bijgesteld? (pagina 111 van het jaarverslag)

  verder lezen op

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2018Z16229.html

  Honderdtachtig miljard van je balans houden. Ondergedompeld in een asset pool. Geef die mannen een bonus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John Pilger over

  'Approved news' en 'unapproved opinion'

  In de 'approved media'

  http://www.informationclearinghouse.info/50386.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rutterreur is, uiteraard, unapproved opinion.

   Verwijderen
  2. Zelf vond ik wel Grutte(r) toepasbaar ihkv dividendbelasting enzo.

   En in China heet Rutte, Blutte. Maar dat is niet om te lachen met een staatschuld die ons alleen al aan rente 10 miljard per jaar kost.

   Verwijderen
 7. Interview met ex MI5 agente Annie Machon, wiens ex MI6 collega en ex partner David Shayler vertelde dat de bomaanslag op de Israëlische ambassade in Londen door de Mossad is gepleegd.

  Ex-MI5 Officer Sheds Light on 'Narrative' Behind Book on Skripal

  https://sputniknews.com/analysis/201810051068634390-mi5-sergei-skripal-urban-book/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, die Jezidische ontvoerde en verkrachtte meisjes en vrouwen zijn natuurlijk ook vervoerd in die Toyota's Hilux, gesponsord door de Nederlandse Staat.

  Lof voor Nobelprijswinnaars: 'Ze zijn ontzettend moedig'

  https://nos.nl/artikel/2253525-lof-voor-nobelprijswinnaars-ze-zijn-ontzettend-moedig.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook India zegt;

  "Steek die dollar maar in je reet!"

  India Mulls Ditching Dollar in Oil Trade With Russia, Iran, Venezuela - Reports

  https://sputniknews.com/business/201810051068626599-india-wants-rupee-denominated-trade/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Engeland is al weg. Polen, Hongarije, Tsechie, Slowakije, Oostenrijk en Italie rebelleren tegen de Brusselse bureaucratie. In Duitsland rommelt het. De EU heeft dringend behoefte aan een gemeenschappelijke vijand. En dat heeft ze weer gemeen met de US.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De EU was toch opgericht zodat er nooit meer oorlog zou zijn?

   Verwijderen
  2. Zo is dat Dawg. Maar de EU moet helemaal niks hebben en hun plannen gaan door het toilet gespoeld worden.

   De EU moet andere politici hebben die daadwerkelijk luisteren naar het volk en het volk dienen.

   Verwijderen
 11. Clown Eddy denkt dat bitcoin gestopt kan worden. Ik denk het niet. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ligt eraan wanneer je instapt en er weer uitstapt. Ik had mijn kapitaal in korte tijd kunnen verviervoudigen, als ik het lef had gehad.

   Verwijderen
  2. Jij moet gewoon achter het stuur kruipen en de goederen afleveren Eddy. Dat is voor iedereen beter

   Verwijderen
 12. Gelukkig heeft het schandalig optreden van komiek dr Ford (throwing babies out the incubators light version) geen gevolgen gehad voor de nominatie van Brett kavanaugh (in werkelijkheid is hij nog tijden na zijn college tijd maagd gebleven). Wanhopige en schandalige methode van de democraten om de nominatie van Brett Kavanaugh tegen te houden. De stinkende globalist en Nazi handlanger Soros had voor de beste advocaten gezorgd natuurlijk.

  Wellicht is Brett geen goede rechter, dat weet ik niet, maar obv zulke leugens en rollenspel door dr Ford de man zijn nominatie tegen te houden is echt onthutsend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Collins, Manchin Vote "Yes", Ensuring Kavanugh Confirmation
   https://www.zerohedge.com/news/2018-10-05/watch-live-gop-swing-vote-susan-collins-announces-her-decision-kavanaugh

   Verwijderen
  2. Ook ik heb zeer serieuze twijfel over deze conservatieve rechter. Maar net als bij Trump zie ik elke keer dat ze veroordeeld worden voor irrelevante, dubieuze redenen.
   Heeft allemaal met de campagne te maken. De democrats zijn zo dramatisch incompetent bezig dat ze de tussentijdse verkiezingen mogelijk ze
   zelfs gaan verliezen! Geen enkele visie! daar gaat geen spionageschandaaltje of diplomatiek incident nog wat aan veranderen.

   Verwijderen
  3. Rootman,
   Inderdaad "dramatisch incompetent" is het goede typering voor de democraten en leugenachtig zijn ze en in de leugens ook weer "dramatisch incompent".

   Het wordt tijd dat de wallstreet democraten uit de partij gegooid worden. Dan maar geen geld voor campagnes. Trump heeft laten zien dat je zonder al teveel geld ook president kan worden.

   Verwijderen
  4. Soros schijnt in de Kavanaugh kwestie ook een zeer dominante rol gespeeld te hebben, met zijn georkestreerde protesten. Een aspect ervan is mooi: dat geld is hij nu kwijt!

   Verwijderen
 13. Met deze nominatie kan Trump het moeras gaan opruimen. Tenminste als de republiekeinen de meerderheid behouden met de verkiezingen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. George Soros zit achter de anti Kavanaugh protesten, kennelijk is hij bang dat hij zijn laatste jaren achter de tralies door moet brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kennelijk is hij bang dat hij zijn laatste jaren achter de tralies door moet brengen.

   Geloof me, het is tijd dat die vent achter de tralies verdwijnt en ik verwacht vuurwerk op dat vlak als de republiekeinen winnen. Er zullen heel wat onderzoekjes naar Hillary en Obama en anderen opgestart worden als ze niet heel snel zich gedeisd houden. En wellicht wel heel snel, ook al houden ze zich gedeisd.

   Verwijderen
 15. Thousands rally in Sanaa against Saudi-led coalition (video)
  https://www.almasdarnews.com/article/thousands-rally-in-sanaa-against-saudi-led-coalition-video/

  Rena Netjes, waar bent u om verslag te doen van de protesten tegen het regime in Yemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Uitstekend artikel van MoA wat de ontwikkelingen van de laatste week (de 2 oorlogsdreigingen en de spionagehoax) geeft:

  De achtergronden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Zeker, uitstekend artikel weer van MoA. Set up van deze nieuwste agitprop doet denken aan de hoax van afgelopen januari toen MIVD/AIVD zogenaamd een heldenrol gespeeld zou hebben bij het onderscheppen van informatie m.b.t. het lopende FBI onderzoek over Russiagate.

   Blijft onthutsend om te moeten zien hoe zeer onze politici Nederland hebben gedegradeerd tot een uitvoerend orgaan van State Department en buitenlandse veiligheidsdiensten.

   Verwijderen
  2. Opvallend is de pre-emptive aanval van onze staatsomroep en bv het AD op de russische media. Diit verhaal is zo flinterdun dat ze het weerwoord belachelijk moeten maken, dat zullen alternatieve media en kritische denkers in nederland ook gaan merken. Een gecoordineerde mediaaanval en stilzwijgen over de toegenomen cyber agressie van de navo, waarbij onze inlichtingendiensten zich vol trots als loopjongen laten gebruiken. de vernietiging van de internetvrijheid is in volle gang.

   Verwijderen
 17. Oorlogsdreiging?

  Zie het plaatje en commentaar van Stan

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2018/10/nrc-maakt-propaganda-voor-oorlog.html?m=1

  Toch... Als je alle plaatjes bij elkaar neemt, wat blijft er dan nog over van de propaganda?

  Oorlog met Rusland, of... Het levensverhaal van Peter Sagan.

  In mijn optiek gaan beide verhalen nergens over. Waarom zou je een krant willen lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary.

   Schreef HL Mencken in de jaren 30

   En zo werkt dat nog steeds.

   Oplossing: geen krant lezen. Maar wie leest dan nog Stan?

   Zo hebben held en antiheld elkaar nodig.

   Verwijderen
 18. Dit zijn de controleurs van de macht. Wat een samengebald kritisch vermogen.

  https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/1048126159756697600

  Kijk even naar al die krantekoppen. Hoe spel je gelijkschakeling?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben de plannen om Rusland te destabiliseren nog steeds niet opgegeven is mijn conclusie

   Verwijderen
 19. Shell en Unilever laten elk op hun eigen wijze zien hoeveel geld Rutte III bereid is weg te pissen:

  http://www.technischwerken.nl/nieuws/shell-investeert-in-lng-project-in-canada-in-2018/

  https://nos.nl/artikel/2253535-unilever-komt-niet-naar-nederland-wat-nu.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijven ze toch lekker in Londen. LOL. Zijn ze dadelijk nog de enige. Panasonic heeft het wel begrepen.

   Panasonic verplaatst Europees hoofdkwartier van Londen naar Amsterdam
   https://dutchitchannel.nl/607066/panasonic-verplaatst-europees-hoofdkwartier-van-londen-naar-amsterdam.html

   Corporate teflon Rutte moet oprotten.

   Verwijderen
 20. Elke keer wordt intellectual property theft aangehaald als ze het in de VS over China hebben.

  Dit moeten we eens goed uitzoeken, want volgens mij wordt er met deze definitie gerommeld.

  Ik dacht nl dat het een beding was bij outsourcing, dat het patent gedeeld moest worden.

  Elk 2e wereld land (een oude term voor de communistische landen) heeft zich ´bezondigd´ aan kopieren van software en films/ muziek; ook ik heb nog oude CD´s met photoshop 7 etc. Dat vind ik terecht voor arme landen en mensen, ik koop ook geen muziek en software (die Cubaanse artiesten zien er toch nooit ene cent van, en de VS multinationals krijgen toch al meer dan ze verdienen).

  Maar waar zou het nu echt over gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Intellectual property theft

  OK, het ging dus eerst om goedkope imitaties, nu grotendeels overgenomen door arem VS bondgenoten uit die regio.

  Dat is normaal voor upstart arme landen.

  Dan is er Pharma:

  Big pharma maakt vreselijke woekerwinsten. het wordt tijd dat het patentrecht drastisch versoepeld wordt, en generic drugs uit Idia en China zijn van harte welkom! Tegen de tijd dat ze het daar kunnen maken heeft Big Pharma al genoeg bakken met geld verdiend.

  GMO en biotech. Geef mij maar de Russische methode: geen GMO´s.
  Maar Bayer Monsanto heeft echt alle recht op compensatie verspeeld door ´the worst company in the world´ te zijn. Mijn suggestie: aandelen verkopen!!!

  Dan is er IT. Alle landen doen aan bedrijfsspionage, mmaar ik heb nog geen Windows versies uit China in de winkel zien liggen. De Chinezen zijn ver genoeg om electronica te reverse engineeren, en er voldoende wijzigingen in aan te brengen dat het orgigineel genoeg is. Bovendien zijn er inmiddels zoveel hoog opgeleide technici en wetenschappers aldaar dat China zich eerder bezorgd moet gaan maken over diefstal vanuit het westen.

  Ingewikkelde robot- en wapensystemen: Meestal is de achterliggende uitvinding meteen te zien bij het openen van de motorkap, Zie het dan nog maar eens te bouwen en compatible te maken. Opnieuw, dit is iets wat elk technisch land doet.

  Dan is er nog het beding, uit het artikel:

  [With that said, it’s important to note that much of China’s IP theft isn’t entirely illegal. The Chinese government forces foreign companies to partner with Chinese companies in several key industries. Hence, many U.S. businesses have begrudgingly handed over their IP in order to gain access to the Chinese market.]

  Het zou om 250- 600 miljard gaan. Dat is uiteraard zeer creatief geschat , vanwege bovenstaande redenen. Zo schatte stichting Brein het verlies aan NL inkomsten op 10 miljard, terwijl het downloaden nooit een cent heeft gekost aan de platenmaatschappijen, integendeel.

  Volgens mij is de trein van IPT dus eigenlijk al uit China vertrokken, en is dit dus grotendeels geschreeuw in de marge...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ook nog een grote rol speelt: niet ´China´ maar Chinese bedrijven zijn meestal de schuldigen als er bedrijfsspionage is.

   Verwijderen
 22. Is het niet ongelooflijk hoeveel ´Secret Intel´ er tussen de regels op te baggeren is?

  Ik kan alleen maar aanraden: bestudeer de bijbel goed! Wie die leugens kan doorzien (zeker niet makkelijk!) valt nergens meer voor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Conclusie: Tja, uiteraard wordt er tussen armere, minder bedeelde landen wel eens wat bespioneerd: Power to them! (Trickle down, dat was toch de bedoeling???)

  Het is de motor van innovatie; die zgn ´superingenieurs´ hebben hun bonus gehad, hun werkgever heeft obscene winsten gemaakt, en wat???? Wil de VS nu echt die enkele opkomende landjes voor enkele % uitzuigen???

  Sorry, FY, gaat nooit gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig net op Russia Insider:

   BAD COPY: China's Carrier Fighter Is a Reverse-Engineered Russian Sukhoi -- And It's Ridden With Problems

   https://russia-insider.com/en/bad-copy-chinas-carrier-fighter-reverse-engineered-russian-sukhoi-and-its-ridden-problems/ri24889

   Verwijderen
  2. Dat is ook veel te hoog gegrepen: de Russische toestellen hebben 40 jaar techniek en skills achter zich. Dit zijn als het ware blikken modellen. Desondanks kan China hier binnen 15 jaar op inlopen.

   Heel anders is het bij VS tech, zelf qua tech zeer sporadisch onderbouwd: binnen 10 jaar hebben ze dat verbeterd!

   Verwijderen
 24. Ook op Russia Insider

  Het allereerste interview dat Vladimir Poetin gaf in de hoedanigheid van president van de Russische Federatie.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EjU8Fg3NFmo

  Fascinerend clipje. (+/- 6 min.)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Grappig

  Pechtold waarschuwde tijdens zijn afscheid voor "het ontstaan van een nieuwe verzuiling" en de rol van sociale media daarin. "Op Twitter, Facebook en andere social media wordt alles afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Op jouw wensen. Op jouw profiel."

  Lees ik bij de 'approved media' die mij overstelpt met reclameboodschappen door dat verhaal heen.

  Pechtold 'treedt af'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem van Pechtold cum suis, is het zelfde probleem als van mijn kat: altijd een ander zien op het moment dat je naar je eigen spiegelbeeld kijkt.

   Verwijderen
  2. 'Ook vindt hij dat de nuance in de samenleving is zoekgeraakt. "Toen ik in 2006 als lijsttrekker begon, trof ik het extreme, het onbeschaafd geschreeuw en gediscrimineer, meteen tegenover me aan in de debatten. In 2010 werd het zelfs even onderdeel van de macht. Dat zien we ook in andere landen."

   Is wat Pechtold wel zal onthouden van zijn 2e kamertijd.

   Dat in dezelfde tijd Libië in de as werd gelegd, dankzij NATO, een coupe werd gepleegd in Kiev, dankzij Nuland et al, en de koppensnellers en homo's van het dak gooiende 'gematigde rebellen' in Syrie gesteund werden met... Nederlands belastinggeld. Daarover geen woord.

   Nee, dat gescheld in debatten, dat was pas erg! Aldus Pechtold.

   Verwijderen
  3. Wie er niet genoeg van kan krijgen (ik niet): in VN een lang, 33 minuten lang interview met de grote leider van weleer.

   https://www.vn.nl/pechtold-het-is-mooi-geweest/

   Het is mooi geweest, vindt Pechtold

   Over buitenlandse politiek, zie boven
   En binnenlands: een explosieve toename van de staatsschuld, afschaffing van de zorgmaatschappij, onderwijs en zorg (D66 paradepaardjes) duur maken, referendum (waar het D66 ooit om begonnen was) afschaffen.

   Dat noemt Pechtold: 'Mooi geweest!'

   Verwijderen
  4. De enige vrienden van politici, zijn vrienden onder elkaar:

   Thierry Baudet (FVD)
   "Poll! Welk kartelbaantje heeft Ollongren voor Pechtold bedisseld nu blijkt dat hij al in juni besloot te vertrekken? Burgemeester Meppel, voorzitter Kampeerraad, iets in Brussel (€€€€), presentator Kitsch&Kunst."

   Van der Staaij noemt Pechtold 'markant' (mensen die zijn overleden en waar je niets slechts over mag zeggen, want over de doden niets dan goed, zelfs al waren het klootzakken, noem je markant)

   Andere politici kunnen Pechtold ook erg waarderen, nu Pechtold weg is.

   Ik hoop dat wat Pechtold zegt waar is, voor hemzelf: dat hij meer tijd in zijn gezin gaat besteden en de politiek achter hem laat. Zouden meer politici moeten doen.

   Verwijderen
 26. The Skripals Are an MI6 Hoax - 'Not Worthy of Ladies' Detective Novels' - Israeli Expert Demolishes UK Case

  "I want to explain how the special services work. If you need someone to eliminate, then this is a very serious operation, which is being prepared for a long time. A very significant material and human resource is allocated. We are talking about dozens of employees. On the territory of this state, an “advanced command post” is being created.

  In the operation, a technical support group, a logistic group, a cover group, an external surveillance group and a group of performers are involved.

  The performers themselves appear at the very last moment. They do not go anywhere, lighting up on cameras, do not use public transport, but move on rented cars, which they do not rent themselves. And the more they will not stop in hotels, but will live on safe houses provided by the logistics group.

  Such groups do not come under the passport of their country, do not go to the embassy for obtaining a visa, leaving fingerprints. This is complete nonsense. Professionals do not work that way."

  Stuk uit een artikel over de wijze waarop geheime diensten bij liquidaties te werk gaan en de bizarre handelswijze van de veronderstelde daders in het geval van de Skripal hoax.

  https://russia-insider.com/en/skripals-are-mi6-hoax-not-worthy-ladies-detective-novels-israeli-expert-demolishes-uk-case/ri24912

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Paul Craig Roberts bespreekt drie boeken waaronder "Churchill, Hitler, and the Unnecessary War" van Patrick J. Buchanan en "After the Reich: The Brutal History of the Allied Occupation" by Giles MacDonogh

  "Buchanan’s latest book is by far his best. It is spell-binding from his opening sentence: “All about us we can see clearly now that the West is passing away.” As the pages turn, the comfortable myths, produced by history written by the victors, are swept aside. The veil is lifted to reveal the true faces of British and American exceptionalism: stupidity and deceit.

  Buchanan’s strength is that he lets the story be told by Britain’s greatest 20th century historians and the memoirs of the participants in the events that destroyed the West’s dominance and moral character. Buchanan’s contribution is to assemble the collective judgment of a hundred historians.

  As I read the tale, it is a story of hubris destroying judgment and substituting in its place blunder and miscalculation. Both world wars began when England, for no sound or sensible reason, declared war on Germany. Winston Churchill was a prime instigator of both wars. He seems to have been a person who needed a war stage in order to be a “great man.”

  The American President Woodrow Wilson shares responsibility with Britain and France for the Versailles Treaty, which dismembered Germany, stripping her of territory and putting millions of Germans under foreign rule, and imposed reparations that Britain’s greatest economist, John Maynard Keynes, correctly predicted to be unrealistic. All of this was done in violation of assurances given to Germany that there would be no reparations or boundary changes. Once Germany surrendered, the assurances were withdrawn, and a starvation blockade forced German submission to the new harsh terms.

  Hitler’s program was to put Germany back together. He was succeeding without war until Churchill provoked Chamberlain into an insane act. Danzig was 95 percent German. It had been given to Poland by the Versailles Treaty. Hitler was negotiating its return and offered in exchange a guarantee of Poland’s frontiers. The Polish colonels, assessing the relative strengths of Poland and Germany, understood that a deal was better than a war. But suddenly, the British Prime Minister issued Poland a guarantee of its existing territory, including Danzig, whose inhabitants wished to return to Germany.

  Buchanan produces one historian after another to testify that British miscalculations and blunders, culminating in Chamberlain’s worthless and provocative “guarantee” to Poland, brought the West into a war that Hitler did not want, a war that destroyed the British Empire and left Britain a dependency of America, a war that delivered Poland, a chunk of Germany, all of Eastern Europe, and the Baltic states to Joseph Stalin, a war that left the Western allies with a 45-year cold war against the nuclear-armed Soviet Union."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "People resist the shattering of their illusions, and many are angry with Buchanan for assembling the facts of the case that distinguished historians have provided.

   Churchill admirers are outraged that their hero is revealed as the first war criminal of World War II. It was Churchill who initiated the policy of terror bombing civilians in non-combatant areas. Buchanan quotes B.H. Liddell Hart: “When Mr. Churchill came into power, one of the first decisions of his government was to extend bombing to the non-combatant area.”

   In holding Churchill to account, Buchanan makes no apologies for Hitler, but the ease with which Churchill set aside moral considerations is discomforting.

   Buchanan documents that Churchill’s plan was to destroy 50% of German homes. Churchill also had plans for using chemical and biological warfare against German civilians. In 2001 the Glasgow Sunday Herald reported Churchill’s plan to drop five million anthrax cakes onto German pastures in order to poison the cattle and through them the people. Churchill instructed the RAF to consider drenching “the cities of the Ruhr and many other cities in Germany” with poison gas “in such a way that most of the population would be requiring constant medical attention.”

   “It is absurd to consider morality on this topic,” the great man declared.

   Paul Johnson, a favorite historian of conservatives, notes that Churchill’s policy of terror bombing civilians was “approved in cabinet, endorsed by parliament and, so far as can be judged, enthusiastically backed by the bulk of the British people.” Thus, the terror bombing of civilians, which “marked a critical stage in the moral declension of humanity in our times,” fulfilled “all the conditions of the process of consent in a democracy under law.”

   British historian F.J.P. Veale concluded that Churchill’s policy of indiscriminate bombing of civilians caused an unprecedented “reversion to primary and total warfare” associated with “Sennacherib, Genghis Khan, and Tamerlane.”

   The Americans were quick to follow Churchill’s lead. General Curtis LeMay boasted of his raid on Tokyo: “We scorched and boiled and baked to death more people in Tokyo that night of March 9-10 than went up in vapor in Hiroshima and Nagasaki combined.”

   MacDonogh’s book, After the Reich, dispels the comfortable myth of generous allied treatment of defeated Germany. Having discarded all moral scruples, the allies fell upon the vanquished country with brutal occupation. Hundreds of thousands of women raped; hundreds of thousands of Germans died in deportations; a million German prisoners of war died in captivity.

   MacDonogh calculates that 2.5 million Germans died between the liberation of Vienna and the Berlin airlift.

   Nigel Jones writes in the conservative London Sunday Telegraph: “MacDonogh has told a very inconvenient truth,” a story long “cloaked in silence since telling it suited no one.”

   The hypocrisy of the Nuremberg trials is that the victors were also guilty of crimes for which the vanquished were punished. The purpose of the trials was to demonize the defeated in order to divert attention from the allies’ own war crimes. The trials had little to do with justice."

   http://www.informationclearinghouse.info/article20214.htm

   Verwijderen
  2. In plaats van een comfortabele door de overwinnaars van WOII geschreven mythe een 'inconvenient truth'. Iets om over na te denken nu Europa zich voor een derde keer naar het hakblok laat voeren door het Anglo-Amerikaanse imperium.

   Verwijderen