maandag 29 oktober 2018

Nederlandse staatsradio gaat los op Bolsonaro

Uitgerangeerde leugenjournaliste Marion van Rooyen duikt weer op. Over Bolsonaro:

"Hij is zo'n mannetje die alles doet via internet (niet op bordes komt)"

Marjon van Royen, die niet in haar eerste leugens geslikt is, vergeet voor het gemak erbij te zeggen dat Bolsonaro een paar weken geleden bijna doodgemaakt was toen hij zich zonder adequate beveiliging onder het publiek bevond en een mes in zijn lichaam terecht kwam.

Bij de Nieuws bv van broodjournalist Patrick Lodiers (vandaag circa 13:15 uur), komen een zekere Anna en Marion van Rooyen aan het woord die tegen elkaar opbieden in hun afkeer tegen Bolsonaro.

Blik kent de plannen van Bolsonaro niet, maar in een evenwichtige show zouden een voor- en een tegenstander aan bod komen. De zieltogende Hollandse staatsomroep laat dit principe varen en kiest voor een 0-pluriformiteit.

Marion van Rooyen.... was de compleet gesjeesde verhalenvertelster bij NRC niet weggestuurd omdat ze betrapt was verhalen uit haar duim te zuigen? Wordt de uitgerangeerde fantaste door ruggengraatloze Patriek Lodiers weer uit de kast gehaald om de winst van Bolsonaro te duiden. Het failliet van neerlands staatsomroep kan niet helderder weergegeven worden. Denk je in 2013 van haar verlost te zijn, duikt ze in 2018 als duveltje uit een doosje gewoon weer op.


Commentaar Blik op NOS-journaal

Wat weten wij nou van Bolsonaro? Als we de Nederlandse staatsmedia en Marion van Royen met hun hijg-items zouden moeten geloven zou het licht in Brazilië uitgaan en zouden alle minderheden op de vlucht slaan en zouden politie en leger er vanaf nu lukraak op los gaan slaan en schieten.

Jammer voor de staatsradio, maar wij nemen dit helaas voor hen, niet klakkeloos meer over. In tegendeel! Want waar en over wie hebben wij dit eerder gehoord? Over Putin bijvoorbeeld. En wij weten hoe zeer dat onzin is en was. En over de gewelddadige Poroshenko, hoor je dan weer geen kritiek. Conclusie, wij betrappen onszelf erop dat als de staatsradio ons wil doen geloven dat iemand een gevaar en een crimineel is, dat het goed mogelijk is, sterker, dat het waarschijnlijk is, dat het een goede peer is. Zie ook wat Janmaat en Fortuyn overkomen is.

31 opmerkingen:

 1. "Want waar en over wie hebben wij dit eerder gehoord? Over Putin bijvoorbeeld. En wij weten hoe zeer dat onzin is en was."

  Met het voortschrijdend inzicht en de kennis van nu kunnen wij de lijst aanvullen met:

  -Osama bin Laden;
  -Saddam Hoessein;
  -Muamar Khadaffi;
  -Bashar al-Assad;
  -Ahmadinejad/Rouhani (Iran in het algemeen);
  -Kim Jung Un;
  -Xi Jing Ping (China in het algemeen).

  Waarschijnlijk gaan daar nog bijkomen:

  -India;
  -Indonesië;
  -Turkije;
  -Saudi-Arabië

  en ieder andere natie dat verdedigende wapensystemen van Rusland zal betrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zo mijn twijfels of die Bolsonaro wel zo een geschikt figuur is. Afgaande op dit artikel en nog een paar andere zaken die ik gelezen heb wil de nieuwe president het Amazone woud open stellen voor alle bedrijven zodat er straks van de 'long van de wereld' niet veel meer over blijft en de plaatselijke bevolking mag oprotten, en die bedrijven komen veelal uit 'het noorden' die helemaal geen affectie hebben met milieu of mensenrechten. Naar voorbeeld van Trump trekt Brazilië zich ook terug uit eerder gedane afspraken uit milieu akkoorden.
  Nu ben ikzelf niet bepaald een voorstander van akkoorden die te maken hebben met valse voorstellingen van de zogenaamde klimaatopwarming maar dat wil niet zeggen dat ze dan maar de vrije hand mogen krijgen om hun land te vervuilen of zelfs te verwoesten ten koste van de plaatselijke bevolking en misschien zelfs nog niet ontdekte indianenstammen in het voordeel van het grootkapitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ook volgens mij ernstiger dan klimaatverandering is is de afname van biodiversiteit. En uiteraard de indianenculturen.

   Maar Bolsano kan ons op 2 manieren verrassen: Of hij houdt een cleanup Duterte-stijl, óf hij faalt volkomen (zoals Temer in Argentinië en Tsipras in Griekenland.

   Dat zou met een paar jaar meer Chinese invloed kunnen betekenen. Niet dat 100% ideaal is , maar de landen profiteren er wel meer van. Maar trouwe lezers weten al wel dat ik al jaren voor het pentecostal evangelism waarschuw als zijnde even radicaal en gevaarlijk als jihadisten. Deze kanker staat aan de wieg van dit regime.

   Verwijderen
  2. Het gevaar voor Venezuela is beperkt. Venezuela heeft evenals Suriname een bijna ondoordringbare jungle in het zuiden, evenals Brasil in het noorden. De Farc werkte niet voor niets ook hoofdzakelijk met muilezels en menselijke dragers. Een SUV of tank zakt weg, en het succes van vliegtuigen is te beperkt: dat weten we aan de elk jaar toenemende cocaine productie in Colombia.

   Als Venezuela de banden met China koestert komt het wel goed met dat land, alhoewel ook daar het gevaar van gristelijk rot van binnenuit aanwezig is.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Je geeft geen antwoord op mijn vraag.

   Ik dacht eerst alleen een Europese trend waar te nemen maar hij is wereldwijd.

   Verwijderen
  4. Joop,

   Corporatisme als maatschappijsysteem is een model waar wetgevende macht aan burgervergaderingen wordt toegekend die economische, industriële, agrarische en professionele groepen vertegenwoordigen. In tegenstelling tot pluralisme, waar vele groepen strijden voor de controle van de staat, nemen in het corporatisme verscheidene onverkozen lichamen een beslissende rol aan in het besluitmakingsproces. Het is een politiek-economische leer, die probeert een middenweg te vormen tussen het marxisme en het kapitalisme, en die verwant is aan het solidarisme. (bron Wikipedia)
   Dit zou inderdaad het systeem in Brazilië kunnen worden maar ik betwijfel dat. Naar mijn idee gaat meer richting dictatuur en eenmaal de macht verzekerd zal hij zich wel door bepaalde grote corporaties laten "verleiden" (lees: omkopen) om grote landbouwgebieden vrij te geven.
   Ik vond ook dat Trump er wel heel erg snel bij was om Bolsonara te feliciteren. Zielsverwant?

   Verwijderen
  5. @Matt,

   "(bron Wikipedia)"

   Inderdaad Matt, je verkondigt een "Wikipedia waarheid" maar in je binnenste weet je beter, want waarom schrijf je dit?

   "Naar mijn idee gaat meer richting dictatuur en eenmaal de macht verzekerd zal hij zich wel door bepaalde grote corporaties laten "verleiden" (lees: omkopen) om grote landbouwgebieden vrij te geven."

   Kan er dan ook zoiets bestaan als corporatistisch fascisme, waarin de controlerende macht (oppositie in de Tweede Kamer en de poging om de Eerste Kamer te ontbinden) en vakbonden het zwijgen worden opgelegd?

   Verwijderen
  6. Overigens heb ik begrepen dat Mark Tutte al in 2011 met het idee speelde om de dividendbelasting af te schaffen. Was dat een idee van hemzelf of is hem dat door een of andere CEO van een multinational in zijn oor gefluisterd, omdat hij anders zijn bedrijf naar een land zou verhuizen waar een beter vestigingsklimaat heerst?

   Doet mij trouwens denken aan de reden waarom Abraham Lincoln is vermoord. Had iets te maken met bankiers en het drukken van geld.

   Na de sluiting van de 2 ziekenhuizen vorige week hoorde ik toevallig dat er niet alleen "Systeembanken" bestaan maar óók "Systeemziekenhuizen". Ziekenhuizen dus, die absoluut niet om mogen vallen en door de belastingbetaler in stand moet worden gehouden.

   Verwijderen
  7. Het klimaat akkoord heeft weinig met het klimaat te maken.

   Of Bolsonaro een "toffe peer" is zal blijken.

   1 ding is zeker. De internationalisten zijn niet blij met hem. Hij zal wel een nationalist zijn die Brazilië uit het internationale geintegreerde raamwerk van de centrale bankiers zal willen halen.

   Dat in België geen kerstmarkt meer is, heeft ook te maken dat er geen plaats meer is voor westerse christelijke tradities. Heeft allemaal te maken dat wij in Europa naar het niveau van het midden oosten en afrika moeten. Down down down.

   Verwijderen
  8. Het is ziekelijk dat ziekenhuizen in handen zijn van zakenmensen! Ex bankiers. Vandaar dat de zorg in Nederland zo duur is in vergelijking met de rest van de buurlanden. Je gaat voor een consultje van 5 minuten naar het ziekenhuis en je bent gelijk een paar honderd kwijt. Schandaaaaaaaaaaaaaalig.

   Verwijderen
 3. @ Joop 15:12
  Exact. De lijst is inderdaad lang.

  @Matt
  Ik weet ook niet wat ik van Bolso vinden moet; mijn insteek was nu gewoon die van de Hollandse staatsmedia die helaas niet te vertrouwen zijn. En met Marjon van Royen nog minder!

  Verder valt het op hoe Brazilie gemeden wordt door de staatsmedia; Als het om de VS gaat, dan is een storm over vijf dagen in Miami al nieuws; om over de Presidentsverkiezingen nog maar te zwijgen; daar beginnen ze al een half jaar vooraf mee. Er is gen land in de wereld dat zo onderworpen het Amerikaanse nieuws weergeeft als de Hollandse staatsradio en tv.

  Vandaag geen 1-vandaag, geen nieuwsuur, geen pauw, geen dwdd, niemand heeft het over Brazilie en de verkiezingen gisteren. Op de nieuwsbv met Lodiers met de gummi ruggegraat, dolle mina van Royen en een zekere Anna...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,

   Ik heb dat radio interview niet gehoord (bij mij staat de radio aan enkel voor muziek) en kan dus niet vergelijken of dat interview overeenstemt (of niet) met de artikels die ik geplaatst heb. Misschien kun je dat alsnog doen?

   Verwijderen
 4. Russia And China Are Apparently Both Under The Impression That War With The United States Is Coming…

  http://endoftheamericandream.com/archives/russia-and-china-are-apparently-both-under-the-impression-that-war-with-the-united-states-is-coming

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet om het een of ander, maar dat lijkt een erg prepperige site (met zelfs een ´rapture´ boek in de ads.

   Ik zie de verschillen in benadering als cultureel. Voor ons zou dat doemdenken zijn, waar we totaal niet produktief mee kunnen omgaan. De Amerikanen al helemaal niet, die worden er helemaal gestoord van.

   Verwijderen
  2. Yep, ik ben bekend met jouw classificaties van bepaalde sites. Ik ben echter ook bekend met jouw ongedurigheid waar het het uitkijken van relevante informatie betreft. Dus, jouw mening, buiten het feit dat het geen enkele informatie toevoegt, heeft geen enkele waarde. Behalve voor jezelf dan, waarschijnlijk.

   Verwijderen
  3. Jij vindt dat het niks zegt dat ze een hysterisch boek van een ´theoloog´ van het kaliber toktok promoten? Dat zijn boeken die alles wat Israel doet goedpraten en toxische, jihad-achtige religie verspreiden! Zegt dat jou dan niets over hun motieven of oordeel?

   Je zou ookop mijn meer inhoudelijke deel hebben kunnen ingaan, dat die benadering iets met volksaard te maken zou hebben. PCR staat als Amerikaan ook half in die categorie. Het is niet voor niets dat velen (waaronder ondergetekende) hem sentimenteel en overdreven vinden.

   Maar OK, hij heeft ook veel medestanders, dus daar had je inhoudelijk over kunnen debatteren.

   Verwijderen
  4. Het is zelfs nog erger: die site IS van die auteur Michael Snyder. Dat soort typen buigen elk feit richting hun koortsachtige armageddon fantasiëen. Gristelijke takkiya...

   Verwijderen
  5. Het artikel stond ook op Russia Insider.

   Ik was een groot fan van RI het afgelopen jaar, maar het onjuiste bericht over de Twitter van Paul Craig Roberts hebben ze dagenlang laten staan. Nu pas is het van een correctie voorzien. ( Was wel een weekend. in het Weekend werkt men niet bij RI, heb ik de indruk).

   Verwijderen
  6. Zowel de Duran als RI hebben een aantal schrijvers die een ultrarechtse, zionistische of pro-Trump agenda hebben. Dat geldt ook voor een aantal commentatoren die een zionistische of juist een karikaturale anti-Israel agenda hebben (in elk van hun honderden commentaren het woord ´demonisch´ of ´Israhel´ gebruiken--beide tactieken typisch Hasbara) Die kapen elke discussie.

   Desondanks kan ik beide sites niet missen, omdat er ook goede artikelen staan.

   Wat ook enorm afbreuk doet is de vervuiling met vervelende scripts die vaak vastlopen en de ordinaire clickbait.

   Verwijderen
 5. Op de Volkskracht kan je lezen dat Soros door vreemde complottisten is aangevallen. ( Bert Lanting.)

  Van het volgende niveau: 'Roseanne Barr zei dat Soros de bezittingen van twee joden heeft gestolen in WO2. En die complotgekkies geloven dat! Roseanne is ontslagen.'

  Het werkelijke verhaal is veel groter en Soros heeft dat in interviews uit de doeken gedaan, en vond zelfs da1t hij geen laakbaar gedrag had vertoond, want 'als ik het niet zou doen, zouden anderen het wel doen.'

  Dàt is de Volkskrant heden ten dage.

  Er is ook nog een artikel waarin ze de anti-vaxxers bespreken, maar dat heb ik maar niet gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stomme paywall! Net alsof ik voor die propaganda ga betalen!

   Volgens mij is Soros direkt of indirekt wel degelijk verantwoordelijk voor die karavaan in Mexico. Die arme mensen uit El Salvador en Honduras (een fascistische coup ten tijde van Obama-Clinton) worden een tragedie in gelokt, net rond 6 november.

   Bewijs? nee dat heb ik niet, maar het patroon is overduidelijk.

   Verwijderen
  2. Antivaxxers: nuttige idioten die gebruikt worden om alt-media belachelijk te maken.

   Verwijderen
  3. "Antivaxxers: nuttige idioten die gebruikt worden om alt-media belachelijk te maken."

   En hiermee ga jij dus gruwelijk in de fout. Er is niets anders dan Alt media die over vergiftigde vaccins bericht.

   Verwijderen
  4. O, dus jouw conclusie klopt niet.

   Verwijderen

 6. "gab.com & the Great Purge on the Horizon

  ab.com is an alternative social network, set up and launched in 2016. It’s founder, Andrew Torba, stated he wanted to create a home for free speech, and counter what he perceived as “liberal bias” on other platforms, such as twitter and facebook.

  Two days ago, their website was taken down. This was in response to being blocked by PayPal, and then having their server space taken away by their hosting service. gab’s founder posted this statement on their stripped-down website.

  https://gab.com/

  Why did this happen?

  Because Robert Bowers, the alleged gunman at the synagogue shooting in Pittsburgh, had a gab account and posted some things about “the jews” on it.

  What else will be deemed hate speech? What does “hate speech” really mean? The simple answer to that is: Whatever they want it to mean.

  It seems like there’s a purge coming, you can feel it in the wind. A purge motivated by the greed of multinational companies wielding power that rivals nations, and fuelled by the fascistic need of the “powers-that-shouldn’t-be” to limit and control our existence…just because they can.

  It is both authoritarian power grab, and a manifestation of corporate greed. It’s amazing how often those two things come together."

  meer lezen op:

  https://off-guardian.org/2018/10/30/gab-com-the-great-purge-on-the-horizon/

  De totalitaire staat kondigt zichzelf niet per decreet aan. Er gaat ook geen belletje af of zo als het zover is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. met bolsaro is inderdaad een monster geschapen. Een beetje laat dat van rooyen door persoonlijke verhalen daar nu pas achter komt, en een foutje van de NOS dat deze mening verspreid wordt. Soms sijpelt er nieuws door, meestal te laat.
  De facisten hebben de democratie weer onder controle door met de vorige coup de rechtstaat te verkrachten. Deze pro israel neo nazi is zeer geschikt om zuid amerika te zuiveren van de socialisten. Alles om de dollar te redden, een aanval op BRICS, minus brasil, zuid afrika en india, nog twee te gaan.
  Voor info over zuid amerika telesurtv.net

  BeantwoordenVerwijderen

 8. Ik kijk graag naar de zender ONS. Oude series van hoge kwaliteit. Van een andere wereld dan nu.
  Daar komt in 'The jewel in the crown' een personage in voor, Barbie. Een oude vrijster, ofwel een nooit gehuwde vrouw. Uiterst intellligent, uiterst lief voor haar omgeving.
  Op bepaald moment hoort ze dat er geroddeld wordt dat zij lesbische gevoelens zou hebben en dan vooral voor twee jonge meiden, twee zussen.

  Dan zie je welke ellende hate-speech kan aanrichten.
  Ik ben dus tegen hate speech.

  Maar deze mooie eigenschap ( zijn we niet allemaal tègen hate speech?) wordt natuurlijk weer als wapen gebruikt. Zoals àl onze humane instincten worden geweaponised.
  Want met dit wapen kan men èlke kritiek op een land ( Israel, Amerika), een volk (de joden) of een boosaardige policy ( massa-immigratie) pareren: weg censureren of zwart maken of zelfs strafbaar stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het oude beleid op Joop.nl was zo gek nog niet: niet schelden, geen hate speech, niet te persoonlijk worden. De regels zijn hetzelfde gebleven, maar de moderatie houdt zich er totaal niet meer aan.

   Persoonlijk vind ik de regel: geen stupidity! van de Saker ook uitstekend. Het wordt daar streng toegepast, maar in verkeerde handen kan het verkeerd uitpakken.

   Sites hebben vaak de neiging tot ´drift´, zowel van de kant van de auteurs en de commentatoren (en de keuze van de onderwerpen). Zo vind ik RI naast het gedurfde besluit om de ´joodse kwestie´, een pluspunt vaak erg ultrarechts worden, en soms lijkt the Duran ook die kant te kiezen. Daarnaast laten ze enkele trollen het debat kapen.

   Van tijd tot tijd is een nieuwe site nodig.

   Verwijderen