dinsdag 9 oktober 2018

Graham Phillips exposes Elliot Higgins/Bellingcat Circus


ENGLISH BELOW

Graham Phillips zet Eliot Higgins ("Bellingcat"), en zijn Westerse media-adepten voor schut.

Wederom verstoort Graham Phillips wat een gecontroleerd feestje voor NATO, Higgins, Bellingcat en VARA/BNN had moeten worden.

Er is namelijk iets geks aan de hand. De staatsmedia mijden "burgerjournalisten" als de pest. Of je nou Blik op NOS Journaal heet, Kleintje Muurkrant, Erik Donk, Boublog, We Are Change Rotterdam, Revolutionaironline/Micha Kat, Herstel de Republiek of Stefan Bek/Novini, het maakt-niet-uit. Je komt er niet tussen. Niet bij Pauw, niet bij de Nieuws BV, niet bij Spraakmakers op 1. Niks, nergens, nada.

Maar nu komt het: Er is één "burgerjournalist", ene Eliot Higgins, die toevallig een paar dagen voor MH17 zijn Bellingcat opzet, die direct vanaf MH17 de lieveling, de schattenbout, de honeypon van de gehele gelijkgeschakelde staatsmedia is! Dat is toch fantastisch voor Eliot?!

Graham brengt dat prachtig in beeld. Onder een heerlijk Londens nazomer zonnetje  is de gelijkgeschakelde pers in vol ornaat verzameld, heeft Eliot een respectable pak aangetrokken en dito stropdas omgeknoopt, en kan het voorgeprogrammeerde circus beginnen. Ze staan klaar om met open monden en kwijl in de bek het NATO-verhaal van Higgins als waarheid rechtstreeks als warm hapje de monden van hun publiek in te sturen. Graham zorgt er in ieder geval dat dat hapje een beetje meer "spicy" opgediend kan worden.
ENGLISH VERSION

Graham destroys what was supposed to be a slick Eliot Higgins/Bellingcat show. All the regulated statemedia have come together to take Eliots word, as if free gold bars were to be handed out! And that is quite remarkable. In Holland the regulated state-media regard "civil-journalists" as a contageous disease: to stay away from as distant as possible. With the exception of one sole "civil journalist":

Eliot Higins, alias Bellingcat! He is Hollands favorite in every state-sponsored show! Being it on the radio, on the tv, written press, whatever. There is one civil journalist  who is the honey-bunny of all of them, and his name is Higgins. Eliot Higgins! Graham Phillips brillantly exposes the circus around Higgins, who was remarkably well groomed for the occasion, was put in a respectable suit and had his tie professionally tied! What a show!

Graham, next time you see Eliot again, you may ask him how a coincidence it was that Bellincat was founded only hours before MH17 went down and how he explains that. And maybe he can also explain how he has become such a successfull "civil journalist", where all the others are ignored to the utmost! You may even congratulate him with that from our part!

67 opmerkingen:

 1. Bellingcat

  Bellingcat/Higgins, as we know, is a patsy; a NED-funded front for UK intel agencies, through which they siphon the information – or more often disinformation – they don’t want to be associated with directly, either because it’s too weak, corrupt or absurd, or because they want to give the info a gloss of “grassroots honesty” by putting it in the hands of a (bungling) amateur.

  Meer bij OffG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de inauguratie tot opperrechter van Kavanaugh nog meer goed nieuws!. Eindelijk verlaat de russofobe en oorlogzuchtige neocon Nikky Haley de Trump regering.

  NEO-CON NIKKI HALEY RESIGNS; GOOD RIDDANCE
  https://www.infowars.com/neo-con-nikki-haley-resigns-good-riddance/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tegenover Graham pakt Elliot ook zijn telefoontje (om te laten zien dat hij burgerjournalist is) Elliot verspreekt zich. "I work for the atlantic council". Hij begrijpt dat hij dat niet kan zeggen en doet maar snel zijn telefoontje terug in zijn jas en stopt met filmen. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat Graham dat heel goed deed!
  De security gaf het. gewoon op om hem tegen te houden.

  NB: Niet alleen de oprichtingsdatum van Bellingcat is veelzeggend.
  in Oekraine werden in najaar 2013 twee of drie TV stations opgericht die meteen daarna goed van pas kwamen om de opstand die in het volgende half jaar echt groot werd, de wereld in te sturen.
  Hromadske Tv kreeg zelfs geld van Nederland. Een van de journalisten van Hromadske vond dat die Donbassers allemaal dood moesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bellingcat komt aan de lopende band met beschuldigingen aan het adres van de Russen, waar het voltallige inlichtingenapparaat van de NAVO alliantie met z'n duizenden medewerkers die onbeperkte toegang hebben tot geclassificeerde informatiebronnen en gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde afluister- en spionagetechnieken zogenaamd in het duister tasten. MSM blijven hardnekkig de mythe in stand houden dat Bellingcat een gecrowdfunde burgerjournalist is en verspreiden z'n bagger kritiekloos. Westerse MSM is morsdood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het sprookje(leugen) van onafhankelijke nieuwsgaring moet in leven gehouden worden. Onafhankelijk en dus niet gekleurd cq oprecht nieuws.

   Verwijderen
 6. Bij de Saker waarschuwt Pepe Escobar voor de catastrofale ultrarechtse kandidaat Bolsonaro, die al het slechte van de Latijns Amerikaanse junta´s, deathsquads, populisme verenigt met een slaafse houding naar de VS en Israel, corruptie en vernieting van ecosystemen. Dit alles gedragen door een zeer groot ultrafanatiek segment van jihad niveau evangelicals


  Donkere wolken boven brazilië

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel vaker gewaarschuwd voor het kapen van de rechts populistische bewegingen, vergelijkbaar met wat Soros met links heeft gedaan. Escobar ziet ook een groot gevaar in Bannon. Voor mij is het zo lastig omdat veel van de dingen waar ze tegen vechten terecht zijn, en dat we er zo middenin zitten.

   Dat ik Bannon, Orban en Baudet op veel punten gelijk moet geven betekent niet dat ik de gevaren van nationalisme en xenofobie niet zie. Daarnaast hebben ze bijna altijd een neoliberale agenda van Ayn Rand kaliber.

   En de evangelicals zijn potentieel net zo gevaarlijk als IS.

   Verwijderen
  2. Ik heb het al gezien. Een klassieke zuid amerikaans charismatische populist met liefde voor de militairen. Komt niks goeds uit voort.

   Verwijderen
 7. International relations: the calm before the storm?
  http://www.voltairenet.org/article203382.html

  Meyssan vertelt hier hoe alle landen die vochten/vechten tegen Assad hun eigen beweegredenen hadden/hebben om tegen Assad te vechten. Verder is zijn conclusie dat als de Republikeinen de midterms winnen dat de Amerikanen weggaan uit Syrië en hun verlaving aan oorlog ergens anders gaan botvieren.
  Engeland is bezig met de "grand game". Dit is de strategie van Engeland uit de 19e eeuw. Global Brittan en anti Tsaristisch. Skripal en OPCW laten duidelijk zien wie engeland op de korrel heeft. Net als toen geeft dat spanningen met Frankrijk. Mocht May falen, dan faalt ook dit.
  (Als ik dit de bedoeling van de machthebbers in Engenland is(Global Brittan), dan vraag ik me af of ze bij die club daar nog enige vorm van realtiteitszin hebben LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zowel Engeland als Frankrijk staan uiterst zwak! Inmiddels pikken de Fransen Micron al zowat niet meer. Wel opvallend dat de media altijd heel pro-Macron en anti Putin zijn, terwijl het allebei om de pensionleeftijd gaat. En Macron gaat veel minder democratisch en meer draconisch met de protesten om dan Putin!

   Tja en de Britten, dat is een en al treurnis. Duitsland is momenteel nogal besluiteloos, doch niet erg verzwakt, omdat de grote industrie daar veel macht heeft. Spanje staat ook zwak vanwege de interne conflicten. Momenteel zijn Hongarije en Italië de koplopers bij verandering.

   Daarom is het nogal zorgelijk dat juist vertegenwoordigers uit deze landen bij de opening van de VS ambassade in Jeruzalem waren.

   Verwijderen
 8. Spread of Wahhabism was done at request of West during Cold War – Saudi crown prince
  https://www.rt.com/news/422563-saudi-wahhabism-western-countries/

  Het lijkt erop dat de prins het westen de rug gaat toekeren of in ieder geval het zat is dat KSA de schuld krijgt van het terrorisme.

  Hij was in ieder geval (mijn inziens terecht) niet geamuseerd met de opmerking van Trump dat KSA moet betalen voor bescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er zitten artikelen over Duitsland en Mexico in de pen; even kijken wanneer ze eruit komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is dat al door bellingcat gemeld? de papieren van de buk van de MH17 waren gevonden.
  https://southfront.org/dpr-says-buk-missiles-and-their-documentation-were-destroyed-at-warehouse-in-ukraines-ichnya/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Understanding the rise of China | Martin Jacques

  Prima Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=imhUmLtlZpw
  24 minuten. TED talk.
  M Jacques is een autoriteit over China, en vertelt belangrijke zaken die wij niet weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het volgende commentaar op de youtube video van Graham Phillips hierboven werd meteen onzichtbaar gemaakt :
  rmstock
  20 minutes ago
  The MH17 case is key in the Bellingcat controversy. On Sept 17, 2018, the Russian Defense Ministry revealed new details in the MH17 crash https://sputniknews.com/russia/201809171068089638-russia-boeing-mh-17/ In the presentation the Bellingcat video of the Russian BUK on the 12 ton military Truck traveling through the Donetsk area is completely exposed as a fabrication https://www.youtube.com/watch?v=lqHzS9NqL4Y . Bellingcat and the JIT investigation of the British, Dutch and Australians still have some serious questions to answer. After three weeks not a single response in Dutch media was heard, seen or published. Also Dutch social media, like geenstijl.nl , who has tons of archival material and study on MH17, remained silent about this Russian presentation. Analyzing the manipulated video is key in determining who behind the scenes is propping up BellingCat "evidence" materials.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voorbeeldje van aanstelleritis:

  De Ukraiense pyromaan Sentsov, meestal als ´cineast´ aangeduid heeft zijn hongerstaking beëindigd.


  zelfmedelijden

  Ik weet niet wat deze man heeft gedaan in zijn ´hongerstaking´ van 145 dagen, waarin hij 20 kg verloor, want ik ben sinds 65 dagen op dieet (inclusief kippen en biertjes) en ben al 22 kg kwijt! Normaliter zou zo´n getal van 20 Kg me niet echt opvallen. En dan brengt hij naar buiten dat die staking, bedoeld om 64 veroordeelde gevangenen in Rusland vrij te krijgen, ´zijn organisme gesloopt´ zou hebben. Semtsov is lid van de neonazi Pravy Sector.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wikipedia:

   Sentsov was arrested on 11 May 2014 in Crimea on suspicion of "plotting terrorist acts".[1][12] With Gennady Afanasyev, Alexei Chirnigo, and Alexander Kolchenko,[16] he became one of four Ukrainian citizens held by Russia's Federal Security Service, who accused them of seeking to carry out terrorist attacks on bridges, power lines, and public monuments in the Crimean cities Simferopol, Yalta, and Sevastopol.[1] These charges are punishable with up to 20 years in prison.[1]

   De EU en veel EU landen, AI etc. zijn heel actief in actievoeren. Hij is een soort mascotte, net als Savchenko destijds. Zo is hij bv ereburger van Parijs gemaakt.

   Verwijderen
 14. US, Israel Suspend F-35 Flight Operations Worldwide - Military
  https://sputniknews.com/military/201810111068799116-f-35-suspension-operations-worldwide/

  Er is weer eens wat aan de hand met deze machine. Deze machine moet het antwoord zijn op de S-300

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, volgens 'betrouwbare' bronnen heeft dit te maken met een defect in de brandstoftoevoer maar nog beter betrouwbare bronnen berichten over de Low Frequency golven van de S-300 die de 'stealth' mogelijkheden van de F-35 te niet doen.

   Verwijderen
  2. Waarschijnlijk zijn beide issues van toepassing.

   Verwijderen
 15. Op de US aandelenmarkt komt (voorlopig?) even een eind aan het Amerikaanse exceptionalisme.

  https://www.cnbc.com/2018/10/11/gundlach-says-the-global-stock-market-is-signaling-something-bad-is-happening.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooralsnog ben ik niet onder de indruk. Dat de stock market tzt een zeer zware klap zou gaan krijgen, jazeker, maar de tijd is er nog niet rijp voor, denk ik.

   Volgens mij zijn dit vrij zwakke pogingen tot market-manipulatie ivm de as. verkiezingen in de VS.

   Verwijderen
 16. Sancties tegen Saudi-Arabië: Dat partijen als DENK, VVD en D66 daarop tegen zijn is te verwachten. Maar de anti-haatbaardenpartij PVV?! Eerder stemde die partij ook al tegen het stopzetten van de NL steun aan 'gematigde rebellen' in Syrië.

  https://twitter.com/beek38/status/1050784976520794112

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze motie over sancties tegen Saudi-Arabië vanwege ernstige mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden haalde het niet. VVD, D66, CDA, PVV, CU en Denk stemden tegen.

   https://t.co/2V1NwhtV6i

   Verwijderen
 17. Without warning or explanation, #Facebook just unpublished hundreds of pages including independent media outlets with millions of followers. Make no mistake, this is an extreme act of censoring the truth. #censorship

  https://twitter.com/MintPressNews/status/1050560208391553024

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zag zojuist een negatieve documentaire over China, en dan vooral over de leider Xi.

  Dat is de traditionele werkwijze: de leider zwart maken.
  Je bent niet geloofwaardig als je àlle Russen, of àlle Iraki's of àlle Chinezen zwart maakt.

  De docu is te zien op 'gemist'.

  Hier de omschrijving: De wereld volgens Xi Jinping
  In tijden van een bitsige economische strijd tussen China en de VS, de nieuwe zijderoute die wordt uitgerold -One Belt and One Road- en China's nieuwe sociaal plan, zorgt kijken naar de leider van het land voor een andere kijk op het land en de richting dat het uit wil. China rijmt (wat wij omschrijven als) oude denkbeelden met de allernieuwste technologie. En Xi Jinping is net om die reden heer en meester in wat het grote Chinese Rijk in wording is. Hij zorgde ervoor dat hij leider voor het leven kan blijven, maar wat is hij van pan? Waar komt Xi Jinping vandaan, waar staat hij en hoe is hij daar gekomen? Maar vooral: waar wil hij naartoe?
  ('The world according to Xi Jinping' - Sophie Lepault, Illegitime Defense © 2018)
  Franse documentaire van Sophie Lepault
  50 minuten · ook beschikbaar in net gemist

  BeantwoordenVerwijderen
 19. In de VS willen twee senatoren een wet aannemen die zal bepalen waar Europa zijn energie gaat kopen.

  Met Geert zeg ik: "Het moet niet gekker worden ! "

  https://russia-insider.com/en/american-legislators-introduce-energy-bill-europe-you-read-right/ri25041

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gisteren mocht ik Peter Myers ontmoeten, een van mijn favoriete pundits. Hij was in Nederland.

  Ik vroeg hem wat ik aan moest met dat verbazingwekkende artikel van Israel Shamir op UNZ, waarin Shamir doodleuk beweert dat de joden niet zo veel van doen hadden met de Russische Revolutie.

  Myers stelde me gerust: ( ik parafraseer, want kan het me niet letterlijk herinneren) 'I met Israel the other day in Stockholm. He is really OK, but this article is not right. You know, you cannot believe everything that a person writes. They sometimes have reasons to deviate a bit from the truth.'

  Vind ik wel geweldig: ook Shamir is een held van mij, en dan te beseffen dat ik 'just 1 handshake away' was van Israel: geweldig !

  Meer Peter Myers:

  http://www.mailstar.net/index.html

  http://petermyersnewsletters.blogspot.com/2018/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kees van der Pijl heeft in een artikel op Academia.edu de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid behandeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederlandse politici houden nog steeds hun kaken op elkaar.

   Verwijderen
  2. Personen op blikopnosjournaal lijken nog steeds niet de significantie van deze wet te willen onderkennen.

   Verwijderen
  3. Dan kun je ook wel even de moeite nemen die wet kort samen te vatten...

   Verwijderen
  4. Rootman,
   Joop heeft het één keer genoemd en is nu boos dat wij daar niet heel vaak over schrijven.

   Ik las het toen en vond het prima informatie. Ik complimenteerde Joop.
   Was ook niet naar Joop's zin. Hij beledigde me.


   De wet houdt in: resultaten van onderzoek van de Onderzoeksraad mogen verzwegen blijven als de Overheid vindt dat openbaar-making de Nationale Belangen zou kunnen schaden.

   Verwijderen
  5. @ Rootman

   Het gaat met name om artikel 57 lid 2

   . De raad neemt eveneens door hem vergaarde informatie niet in het rapport op voorzover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen:

   a. de betrekkingen van het Koninkrijk of de landen van het Koninkrijk met andere staten of met internationale organisaties;

   b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen van de landen van het Koninkrijk, of van de in artikel 1a, onderdeel c en d, van de Wet openbaarheid van bestuur bedoelde bestuursorganen;

   c. de opsporing en vervolging van strafbare feiten;

   d. inspectie, controle en toezicht door bestuursorganen van de landen van het Koninkrijk;

   e. de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer;

   f. het voorkomen van onevenredige bevoordeling of benadeling van bij de aangelegenheid betrokken natuurlijke personen of rechtspersonen dan wel van derden.

   https://maxius.nl/rijkswet-onderzoeksraad-voor-veiligheid/artikel57

   Het lijkt, als niet juridisch onderlegd persoon, aannemelijk dat dit wetsartikel nogal schuurt met het openbaar maken van 'onderste stenen' en de vraag is natuurlijk in hoeverre dit artikel een leidende rol speelt bij het onderzoek en de nasleep rond MH17. Er is in ieder geval geen enkele reden om op voorhand de betekenis van dit wetsartikel te onderschatten.

   Iets anders is beweren dat het bestaan van artikel 57 het bewijs is dat MH17 is neergeschoten door een gevechtsvliegtuig in plaats van door een BUK. Dat is kul. Artikel 57 is wellicht een reden voor de autoriteiten om de werkelijke toedracht van
   het vergaan van MH17 toe te dekken, het bewijst verder nks over wat dan die werkelijke toedracht was. Toch is dat wat Joop beweert en daar blijft ie nu over emmeren en ruziezoeken.
   (Je weet tog...) Ik zou 'm negeren.

   Verwijderen
  6. Yep! En met het verwisselde linkercockpit gedeelte tijdens de reconstructie is er volgens jullie nog steeds niets aan de hand.

   https://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

   Joost Niemöller was overigens bij de "Open dag" op Gilze-Rijen waar de wrakstukken van MH-17 waren tentoongesteld en heeft bovenstaand wrakstuk nergens kunnen ontdekken. Volgens Joost is dit wrakstuk bewust aan het oog ontrokken, wat later ook door Max van der Werff is bevestigd. Het zal ook niet voor niets zijn waarom Max van der Werff naar Maleisië is verhuisd. Zal niet alleen komen door zijn Maleisische vriendin. Overigens, bloggers die bovenstaande foto niet op hun PC hebben opgeslagen, zijn hem kwijt. Peter Haisenko was iets slimmer.

   http://imgb.igcdn.nl/3b408044f28b4ec590d56087a04616e8/opener/De_reconstructie_van_toestel_MH17_(foto_ANP).jpg

   Reactie van Dawg op twee foto's;

   "Verdomd, je hebt gelijk."

   En inderdaad, als ik ergens achter wil komen blijf ik er over door emmeren. Net als Jan Verheul door blijft emmeren over zijn joden. Ik hoop voor hem dat hij lang genoeg leeft om mee te maken dat er een onderscheid bestaat tussen joden en zionisten, zodat hij met een gerust hart en geweten z'n graf in kan stappen.

   Verwijderen
  7. Prima, je hebt inderdaad veel expertise opgebouwd. Ik heb zelf weinig met NL politiek, en zeker niet met legal stuff.

   Respect daarvoor.

   Maar wil je dat mensen je research kunnen benutten, dan dien je het meer toegangelijk te maken: links en omschrijvingen. Wetgeving is dorre materie, nodigt niet bepaald uit om er in te gaan zoeken.

   Verwijderen
  8. Dus die wet maakt dat alles wat niet welgevallig is dichtgetimmerd kan worden?

   Sorry, voor mij is dit extreem underwhelming! Dat is nooit anders geweest!

   Verwijderen
  9. @ Rootman 18.05
   Onderzoekscommissies zijn soms best wel eerlijk. De commissie Davidse heeft harde noten gekraakt.
   Een prof. in Amsterdam heeft heel goede zaken boven tafel gebracht over Yugoslaqvië. Maar als de Media er niet heftig over berichten, dan zinkt dat weer weg.

   Nu blijkt dat de Onderzoeksraad zelfs op vrijwel legale manier zaken kan verzwijgen.
   Als er dan mensen in die raad zitten die wèl de onderste steen boven willen, worden ze daar mee kaltgestellt.

   Ik vind dat wel een verschil.
   Ben blij dat Joop me er op gewezen heeft.
   Maar verder is Joop een verongelijkte zeur.

   Verwijderen
  10. "De commissie Davidse heeft harde noten gekraakt."

   Is er iets mis met je geheugen @Verheul? Was het niet Balkenende die zei zich niet te herkennen in de conclusies van de Commissie Davids en dat daar toen de gevleugelde uitspraak werd geïntroduceerd "Tja, met de kennis van nu."?

   Vroeger beschouwde ik @Verheul als een medestrijder, met de kennis van nu mijn vijand.

   Verwijderen
  11. Like I said: "Maar verder is Joop een verongelijkte zeur."

   Verwijderen
 22. Goede Weltschmerz vandaag met De Wijk over de komende wereldmacht van China.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rob de Wijk?
   Goed?
   Dan zijn de wonderen nog niet de wereld uit.

   Misschien dat Rob ook eens een Weltschmerz kan vullen met hoe ongelooflijk fout hij zat in zijn analysen over humanitaire interventie in Servie.

   Zou tijd worden

   Verwijderen
  2. Hij vertelt over de komende Macht van China, en dat Amerika daar nu een antwoord op zoekt. En dat Artif. Intell de vierde 'revolutie ' is, die alles zal veranderen.

   Verwijderen
  3. Oke, als jij zegt dat het goed is, dan waag ik het om er naar te kijken. Ik weet weinig van China als 'opkomende macht'. Ik weet wel dat De Wijk een wolf in schaapskleren is, die bv het bombarderen van Belgrado 'een grote fout van NAVO' noemde of iets in die strekking. Maar het was geen fout: het was een groot succes. Voor NAVO. Ik vrees een zelfde soort van chicaneren als De Wijk het over China heeft en 'de grote fouten' die wij maken, in onze onderhandelingen met China. Waarbij fouten staan voor: niet goed te praten, maar zonder handeling van het westen, niet mogelijk om China op de knieën te krijgen.

   Maar wellicht is De Wijk niet zo voorspelbaar als dat ik hem voorspelbaar acht.

   Hier een stukje voorspelbare De Wijk over Servie en Kosovo

   https://www.trouw.nl/home/vraagteken-achter-pyrrus-in-kosovo-~a976eb44/

   Verwijderen
  4. De Wijk is blind voor de boosaardigheid van Amerika, en zeker voor de invloed van de Neocons. (Ik denk dat ik hem dat woord Neocons nog nooit hoorde uitspreken.)
   Ooit hoorde ik hem in een Haags College smalend zeggen "De Russen vinden ons decadent. " Toien wist ik zeker dat de Wijk niet weet wat er bij ons zoal op TV te zien is, en waar de gemiddelde Nederlander zijn gedachten-wereld mee vult.

   Maar dat neemt niet weg dat je niet heel veel van De Wijk kan leren.
   Hij is op zaterdag elke week een half uurtje op de radio, met Boekestein.
   Ik beluister al die uitzendingen. ( Via Spotify > podcasts > politiek)
   Er is altijd veel te leren.
   Op Weltschmerz schrijf is vaak een kleine correctie op fouten van de Wijk in de comments.

   Het lijkt me een leerzamer houding dan te roepen dat je niet naar De Wijk moet luisteren.

   Verwijderen

  5. Als ik iets wil leren, bv wiskunde, dan doe ik dat bij een leraar die boven de materie staat, en niet bij een leraar die me bij tijd en wijle wijs wil maken dat 2+2=3, en die ik kan dan vervolgens corrigeren moet (gesteld dat ik, als leerling, de fout zie).

   De Wijk is een leraar die bij tijd en wijle zijn publiek wijs maakt dat 2+2=3.

   Als er nou geen andere leraren waren, muv De Wijk, die me iets kunnen leren over wereldpolitiek, dan zou ik misschien nog wel eens een klasje bij hem willen volgen. Maar dat is is academische propositie, want wereldpolitiek is geen wiskunde. Wereldpolitiek kan iedereen mij leren, inclusief kraaien, eksters, bomen, planten. Want de wereldpolitiek waar De Wijk zich in gespecialiseerd heeft, is niet moeilijker is dan ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

   Verwijderen
  6. Overigens heb ik nog niet naar De Wijk op Weltschmerz geluisterd. Want daarvoor is het te nooi weer.

   Conclusie:
   Het is de schuld van Rusland dat ik nog niet naar De Wijk heb geluisterd.

   Zie ook onderstaand.

   Verwijderen
 23. Zelfs het weer is politiek.

  Je denkt Spanje, maar het is Rusland.

  Als je bij nu.nl werkt

  Quote

  Zomerse periode veroorzaakt door warme lucht uit Rusland
  Op sommige plekken in het binnenland stijgt de temperatuur op zaterdag overigens nog verder en tikt het kwik zelfs 28 graden aan. Het warme weer wordt veroorzaakt door een warme en droge zuidelijke wind aan de westkant van een hogedrukgebied boven Rusland. De aangevoerde lucht komt helemaal vanuit Spanje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hogedrukgebied boven Rusland is duidelijik, en dat zorgt dat de wind uit Spanje komt bij ons, en dat is dan meestal warme land-wind. Geen zee-wind.

   https://www.meteoblue.com/nl/weer/kaart/luchtdruk/europa

   https://www.meteoblue.com/nl/weer/kaart/wind/europa

   Verwijderen
  2. Het sop is de kool eigenlijk niet waard en ik zou dit ook lekker weer noemen, ipv 'warm weer'

   Maar de weerkundige van nu.nl weet in 1 alinea het volgende te zeggen

   Zomerse periode veroorzaakt door warme lucht uit Rusland...
   De aangevoerde lucht komt helemaal vanuit Spanje.

   En dat is niet logisch consistent
   Zoals dat wel vaker gaat in het nieuws als Rusland ergens de schuld van moet krijgen, inclusief het 'warme' weer.

   Verwijderen
  3. Willem,
   iedereen is blij met dat mooie weer.
   De oorzaak is: het hogedrukgebied bij Rusland.
   Dat veroorzaakt de luchtstroming vanuit Spanje, met warme lucht.
   Ik zie niet dat nu.nl de schuld geeft aan Rusland.
   Ik zie dat Rusland als oorzaak van deze weldadige warme dagen wordt gezien.

   Verwijderen
  4. Nog korter dan

   "warme lucht uit Rusland..."
   "komt helemaal vanuit Spanje."

   Waar komt die lucht nou vandaan? Rusland of Spanje?


   Verwijderen
  5. 'iedereen is blij met dat mooie weer', zegt Jan. Iedereen is wat veel lijkt mij en het is ook niet waar. Waar bij nu.nl noemen ze dit weer niet mooi weer maar warm weer, wat iets anders is dan mooi weer

   Verwijderen
  6. Een andere graadmeter is dat Eddy het ook niet ziet. En aangezien Eddy niet begrijpend kan lezen, zou ik me niet graag in het kamp van Eddy bevinden.

   Verwijderen
  7. En als je het dan nog steeds niet ziet, verwissel dan in bovengenoemde alinea warme lucht met vervuilde lucht.

   Zou je ook zeggen dat de vervuilde lucht uit Spanje veroorzaakt wordt door een hoog druk gebied uit Rusland.

   En zo ja (dan ben je wek erg hardleers),wat gaan we daar aan doen?

   Hoge drukgebieden uit Rusland bestrijden? Of vervuilde lucht uit Spanje bestrijden?

   Verwijderen
  8. Sorry Willem,
   dit gaat echt nergens meer over.
   Ik zou graag mijn tijd veel beter gebruiken.

   Kom je ons nu ècht vertellen dat 'zelfs het weer politiek' is ?

   En vind je het van belang dat een scholier bij NU.nl niet het onderscheid kan maken tussen de oorzaak van de warme-lucht stroom ( H in Rusland) en de oorsprong van de warme lucht ( Spanje) ? En dat hij dat door elkaar gooit?

   Een journalist is tegenwoordig gemiddeld 22 jaar en heeft het loon van een vakkenvuller, en dan nog redden de media het financieel niet.

   Het verschil tussen mooi weer en 'warm(èn zonnig en droog) weer voor de tijd van het jaar' is voor 90% van de mensen niet aanwezig. Dat is hoe ze mooi weer definieren.

   Bovendien zijn dat geen zaken die op dit blog besproken hoeven te worden, volgens mij.
   Discussieren over het weer doe je bij de slager.

   Verwijderen
 24. Willy van Damme houdt een voordracht over Syrië:

  De oorlog TEGEN Syrië, wat je niet in de pers hoort.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=_KGDlzj3fOE

  BeantwoordenVerwijderen
 25. https://www.ad.nl/buitenland/bijleveld-nederland-in-cyberoorlog-met-russen~ac0b5320/

  Een bericht op de AD site ( vandaag):

  Bijleveld: Nederland in cyberoorlog met Russen


  ,,Men probeert op allerlei manieren ook in ons normale dagelijks leven, in onze democratie invloed te hebben", zei de bewindsvrouw. ,,We moeten af van de naïviteit op dat terrein." Dat laatste was volgens haar een belangrijke reden om de actie van de Russen bij de OPCW naar buiten te brengen.


  In april werden vier Russische militairen het land uitgezet omdat ze het wifi-netwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag wilden hacken. Ze werden op heterdaad betrapt. Volgens de Russen ging het slechts om een ,,routinebezoek".

  Oorlogsvoering
  ,,Het is echt gevaarlijk" wat de Russen doen, zei Bijleveld. Ze wees onder meer op beïnvloeding door de Russen van verkiezingen. Dat gebeurde onder meer bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. ,,De aard van oorlogsvoering is veranderd."

  De aard van oorlogsvoe­ring is veranderd

  De minister heeft de NAVO aangeboden om Nederlandse ,,cybersoldaten" in te kunnen zetten. Daar wordt ,,actief" naar gekeken. ,,Ook om te kijken hoe kunnen we zelf offensief dingen doen als het nodig is."

  De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) waarschuwt al jaren voor Russische cyberspionage. Ook de Chinezen zijn heel actief op dit terrein. Defensie investeert extra in haar cybercapaciteit en inlichtingendienst.

  Verslechterde relatie
  De relatie van Nederland met Rusland is de afgelopen jaren verslechterd. Vooral sinds 2014 toen de Russen de Krim bezetten en vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Dat gebeurde met een BUK-raket die afkomstig was van een Russische militaire basis bij Koersk.

  Het is bijzonder dat Bijleveld zegt dat Nederland in een cyberoorlog is verwikkeld. Het woord oorlog wordt niet snel gebezigd door een lid van het kabinet. Zo wilde minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, nadat de actie van de Russen bij de OPCW bekend was gemaakt, niet zeggen dat er weer een Koude Oorlog is tussen Rusland en het Westen.

  Wel wordt er vanuit het kabinet al langer gewaarschuwd tegen inmenging van de Russen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft al vaker gewaarschuwd tegen verspreiding van nepnieuws door de Russen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het doet me echt pijn aan de ogen om te moeten lezen dat we in Nederlamd een minister van defensie hebben die hetzij zo onwetend hetzij zo vals is dat we dit soort interviews van haar in de krant moeten lezen

   ,,We moeten af van de naïviteit op dat terrein." Right.

   Verwijderen
 26. Prachtig nazomerweer. Geen strakblauwe hemel Dat niet. Wel veel melkachtige soep en vreemde trails weer op vrij grote hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar die soep en trails! Volgens eerdere verwachtingen zou die storing wat noordelijker langskomen. Dan hadden we regen gehad. geeft mij maar soep met trails, dat is de invloed van de storing in hogere luchtlagen.

   Verwijderen
  2. Op de buienradar is nu mooi te zien hoe een vet regengebied over de britse eilanden naar het noorden langs het hogedrukgebied boven Europa schampt, en hoe wij daar wat hoge bewolking + trails van meekrijgen.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen