maandag 8 oktober 2018

Bij NOS: Amerikaanse Verkeersdoden Wel Nieuws; Russische Niet.

Weer heel frappant en het toont weer het volslagen aan de Amerikanen onderworpenheid van de NOS.

13 Mensen omgekomen jl. vrijdag bij zeer groot auto-ongeluk in Tversk gebied niet ver van Moskou. Allen inzittenden mini-busje, Ford Transit, dat op andere weghelft terecht was gekomen. Bij de NOS is dit nieuws, notabene op een relatieve steenworp afstand op ons eigen continent: Geen nieuws. 0,0.

Daarentegen een limoisine in de VS, aan de andere kant van de Oceaan, met 20 doden, dit is nu al paar dagen nieuws op Teletekst, het NOS-journaal en met achtergrondverhalen (vier zussen kwamen om).

Commentaar Blik op NOS-journaal

Het is niet de bedoeling dat er te veel meedeleven of begrip voor Rusland en de Russen komt. Dus geen berichtgeving over een groot auto-ongeluk. Geen Russische muziek op de radio (enkel Engels/Amerikaans), geen Russische series of talkshows op Hollandse staatskanalen (enkel Engels/Amerikaanse), geen Russische taalles op middelbare scholen (Engels moet er overal doorgepompt worden, liefst als doceertaal zelfs) en zo weinig mogelijk normale berichtgeving over Rusland.

12 opmerkingen:

 1. En vooral geen Russisch aardgas! Dank zij de CO2 global warming hoax.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die zouden we bijna vergeten, geen aardgas! Het eens schoonste energieproduct is plots een zwaarvervuilende fossiele brandstof geworden, mede dankzij de Bram van Ojiks onder ons!Maar dan weer wel: veel troepen naar de Russische grens! Dat dan weer wel! :-) Ook mede dankzij Bram.

   Verwijderen
  2. Vooral geen aardgas meer. LOL. Irrationele plannen van het Rutte regime met warmte pompen etc.etc. Onbetaalbaar. Teflon Mark is helemaal de weg kwijt.

   Verwijderen
  3. Als het over 5 jaar in Januari niet waait en het is bewolkt zitten we mooi met de gebakken peren. :-)

   Verwijderen
  4. Een hoax is het volgens mij zeker niet. Maar dit rapport is wel behoorlijk alarmistisch, en behandelt de opties om de effecten te voorkomen of op te vangen zeer eenzijdig en onrealistisch.

   Volgens mij is de oplossing juist wèl aardgas, en ontwikkelen van technieken om het uit de bevroren permafrost te winnen, samen met de landen waar dit aanwezig is (lees: Rusland). Anders bubbelt het toch weg en warmt dan de aarde pas ècht op (lees: ca 20 graden!)

   Verwijderen
  5. Warmtepompen zijn best wel een goed idee bij nieuwbouw.

   Maar om bestaande panden daar van te voorzien? Slecht idee volgens mij. Enkele pilot projects hier en daar kan ook geen kwaad: dat schept mogelijk nodige technologie voor morgen: vraag mij echter niet om er in te wonen- ik blijf ook lekker op een vlammetje koken...

   Verwijderen
  6. klopt. Bij nieuwbouw is het makkelijker

   Verwijderen
 2. Blik,

  dit vind ik niet echt de moeite waard om een blog over te schrijven. Ik weet niks over die limousine, want ik probeer bij dit soort ongelukken mijn nieuwgierigheid te beteugelen.

  Maar als het géén limousine was geweest zou het niet zo veel aandacht krijgen, denk ik.
  Op vele plaatsen in de wereld zijn ongelukken met busjes. Ik vermoed dat een ongeluk met 13 inzittenden/doden wel elke maand gebeurt in India,Pakistan Indonesië of Afrika.
  Gelukkig horen we daar heel zelden iets over.

  Onze regionale krant , BNdeStem, is bijna belachelijk omdat ze van elke gevallen fietser omstandig verslag doen. Blijkbaar lezen 'de mensen' dit graag.
  Ik lees dat ook wel eens, moet ik toegeven. Maar ik probeer het niet te lezen.

  En soms zijn er spectaculaire ongelukken. Als ik die lees en het blijkt in een heel ver land te zijn gebeurd, dan voel ik me altijd bedrogen.
  Dat is sensatie omwillevan de verkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat om de discrepantie, Jan, die hier zo in het oog loopt, omdat er 2 qua impact vergelijkbare ongelukken plaatsvinden; één wordt de ether ingeslingerd, de ander niet.

   Zelfde geldt voor Presidentsverkiezingen VS; vergelijk de absurde, hysterische aandacht eens met de aandacht voor die in Brazilie van gisteren. Je moet bij Micha Kat zijn, om er wat over te lezen.

   In dat kader moet je dit artikel van mij zien. Niet?

   Verwijderen
  2. Dag Blik,

   Laat ik het zo zeggen: de VS verkiezingen bepalen voor 80% onze toekomst (*), de Nederlandse verkiezingen voor 60 % en de Braziliaanse voor 10 %.

   (*) hierbij weegt een mogelijke kernoorlog heel zwaar (gewicht 50) en zaken die van invloed zijn op immigratie in ons land ( gewicht 15), onttakeling van de Zorg ( gewicht 10), etc etc.
   Daarom is grote aandacht voor de VS terecht.

   Ik vind dus dat de aandacht voor de VS verkiezingen wel groter moet zijn dan ie voor Brazilië.
   Maar over die verdeling of verhouding kan natuurlijk worden getwist.

   Mij ergert veel meer dat de kranten vol staan met shownieuws.
   Elk dag horen we hoe Max Verstappen zich voelt, en of hij verwacht dat ie morgen een lekke band krijgt.
   De aandacht voor de Stint ramp in Oss wordt zo langzamerhand ook extreem. Maar goed: de beleef-wereld van veel mensen bestaat uit dit soort zaken: bloed en nabijheid bepaln het belang.

   Daarentegen: Niemand weet wie er in de VS nu echt aan de touwtjes trekt.
   En die vraag bepaalt nog veel meer hoeveel bloeder straks bij ons gat vloeien. Maar dat verbergen de MSM vakkundig voor ons. ( Meeste journalisten hebben zelf ook geen 'Ahnung'.)

   Het kan nog treuriger:
   Ik sprak 2 maand geleden kort met minister Ank Bijleveld: ze wist eigenlijk niet wat het PNAC Rapport was. !!!
   ( Terwijl je dat toch als een oorlogsverklaring aan De Wereld van de Neocons kan zien. En die oorlogen nu al langer duren dan WO2.)

   Maar over zoiets normaals als spionage wordt enorm verontwaardigd gedaan.
   Dan ben je niet van deze wereld.
   Sun Tzu schreef 2500 jaar geleden al dat je niet zonder spionnen kan. En Bijleveld weet het nu nòg niet. Maar wel minister van Defensie zijn !!
   (Ja, ik denk echt dat haar boosheid over de mogelijke hacks oprecht is.)

   Verwijderen
  3. Ik denk dat Bijleveld doet alsof zij het niet weet en er lekker het zwijgen toe doet. Net als met de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, zij weten het allemaal maar zwijgen als het graf en...vooral geen vragen stellen.

   Verwijderen
 3. Geen kwaad woord of sancties tegen het corrupte Bulgaarse regime. Waar is de verontwaardiging over de verkrachting en de moord op de prachtige en dappere Viktoria Marinova. Viktoria Marinova 30 lentes jong kwam op een verschrikkelijke manier om het leven omdat ze misstanden zag en het meldde.

  Orban doet geen vlieg kwaad, voert goed beleid en weert mister regime change en NAZI helper G Soros.

  Oh wacht, Bulgarije wordt niet op het matje geroepen omdat het een trouwe vazal van de EU technocraten is.

  LOL. € 90 mio EU-geld voor lelijk Bulgaars kasteel
  https://www.geenstijl.nl/5144141/lol-eur-90-mio-eu-geld-voor-lelijk-bulgaars-kasteel/

  BeantwoordenVerwijderen