maandag 15 oktober 2018

NOS negeert Extreem Nationalisme in OekraïneOordeel zelf. Is dit gezond nationalisme of is dit extreem? De zwart-rode pravi sector vlaggen. Vlaggen van "Svoboda", de partij die nog niet zo lang geleden nationaal socialisme in de naam had maar op advies van Amerikaanse adviseurs is omgedoopt tot het milder klinkende "Vrijheid" ("Svoboda"). En allemaal fan van Bandera, de Nazi-collaborateur en het Letse Legioen van de Waffen SS. En fakkels. Veel fakkels. En bivakmutsen natuurlijk. Welkom in het EU-knuffeland Numero Uno: de Oekraine!

NOS verdeelt aandacht vreemd
Staat er in Moskou een hond en een paardekop te demonstreren dan rukt de hele NOS uit om er een dramatische reportage van te maken. Steekt in het EU-knuffelland ongezond nationalisme de kop op, dan kijkt de hoofdredactie van de zieltogende Hollandse staatszender even de andere kant op...


Poroshenko tekent wet die "Glorie voor Oekraïne" formaliseert

Petro Poroshenko heeft Donderdag een wet getekend die een groet formaliseert die vroeger populair was bij een controversiele nationalistische tak van het leger. Volgens info van Blik gaat het om "Slava Oekraïne" ("Glorie Oekraïne!").

Agressie en milieuvervuiling
Op de golven van dit Oekraïense nationalisme gaat de agressie tegen alles wat Russisch is door, waarbij 300 explosieven en projectielen op de velden en dorpen van Donbass op één dag geen uitzondering is. Hierbij horen steevast de eindeloze Oekraïense transporten met militair materieel over het spoor van en naar het front, zoals Michiel Driebergen ons laat weten. Je zou toch denken dat een EU-knuffelland zijn energie en middelen op iets positievers, milieuvriendelijkers en genderneutralers zou richten...

Toerisme Vladiwostok in de lift
Het aantal buitenlandse toeristen dat Vladiwostok bezoekt begint te groeien. De Chinezen weten de weg naar "het stukje Europa in Oost-Azië" al aardig te vinden. Maar nu zit de groei hem voornamelijk in de Koreanen die steeds meer komen, ook met directe vluchten. In de restaurants is de communicatie soms nog een weg met hobbels, maar uiteindelijk weten de Russen toch wel wat de Aziaten willen eten: Stroganof (vlees), Borsh (soep) en Blini (pannekoekjes)!

enforced in the national police.

35 opmerkingen:

 1. Kom niet aan de fascistische vriendjes van Cruelman74, want dan is z'n jij-bak nooit ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Israelische deskundige heeft heel duidelijk gemaakt dat diue hele Skripal affaire bedrog is:
  https://russia-insider.com/en/skripals-are-mi6-hoax-not-worthy-ladies-detective-novels-israeli-expert-demolishes-uk-case/ri24912

  ( Trollen, let op: De Bron bepaalt of iets betrouwbaar is, en niet de krant waar je dat bericht leest. De brion is een deskundige uit Israel.)

  Paul Craig Roberts heeft een prima artikel geschreven op basis van bovenstaand interview met deze 'Israeli expert on international terrorism, writer Alexander Brass' :
  https://www.paulcraigroberts.org/2018/10/05/everything-is-a-hoax/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje dom. Bijleveld antwoordde toch echt met ‘ja, ja’ op ‘we zijn dus in een cyberoorlog met de Russen’. En sprak over ‘ja dat is het wel, een cyberoorlog’.

  https://twitter.com/SadetKarabulut/status/1051491077172207616

  Maar ze had het woord 'oorlog' niet genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nog dommere minister van defensie dan de vorige, toch laat de journalist van WNL haar heerlijk alle vrijheid over de '4 spionnen' en de 'cyberoorlog'. Dinsdag a.s. met @stanvanhoucke1 op @cafeweltschmerz over #nordstream2 !

   https://twitter.com/KeesvdPijl1

   Verwijderen
  2. De MIC-accountmanager die voor minister moet doorgaan doet gewoon wat in het script uit Langley staat. Als zij 't niet doet, vinden ze wel een ander.

   https://twitter.com/Harry_Dillema/status/1051551001038204931

   Verwijderen
  3. In mijn vakblad las ik vandaag dat de russen tot zelfs de handmatige bediening van een oekraiense energiecentrale hadden overgenomen, dat als voorbeeld van de cyberoorlog. Als een analoge hoofdschakelaar digitaal kan worden gehackt dan is het dus geen beveiliging. Ook werd niet vermeld dat dit een aanpassing was van het stuxnet virus van de israeli, die het scada systeem van de siemens uranium centrifuges van de iraniers saboteerde. Deze cyberoorlog is een propaganda oorlog, met als bijvangst; afwijkende meningen worden uitgefilterd en onschadelijk gemaakt.

   Verwijderen
 4. Nog even de vorige draad: Ook op Joop vind men dat Bijleveld de plank mis slaat: https://joop.bnnvara.nl/opinies/cyberoorlog-wanneer-gaan-we-dan-in-moskou-het-licht-uitdoen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. On topic:
  Het nationalisme van Orban wordt breed uitgemeten.
  Maar over de Oekraïne rept men met geen woord.Terwijl het daar veel groter is.

  Maar er is meer:
  Na heel veel pressie heeft Rutte de dividendbelasting in tact gelaten.
  Dat scheelt zijn vriendjes 2 miljard per jaar.
  In 5 jaar tijd toch mooi 10 miljard Euro.

  10 Miljard euro, bijna van ons gestolen door onze politici.
  Vergelijk dat met Hongarije:
  Zondag met Lubach vond het zinvol om Orban zwart te maken omdat hij hier en daar een aannemer wat werk had laten verrichten ( een spoorlijn, een voetbalstadion ) In totaal voor misschien 20 miljoen euro.
  Mijn conclusie:
  De corruptie in Hongarije staat in de kinderschoenen, als je het met Nederland vergelijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zag zojuist tussen de bedrijven door deze docu op Off Guardian:

   The Spider’s Web – Britain’s Second Empire

   https://off-guardian.org/2018/10/14/watch-the-spiders-web-britains-second-empire/

   The Spider’s Web: Britain’s Second Empire, is a documentary film that shows how Britain transformed from a colonial power into a global financial power.

   At the demise of empire, City of London financial interests created a web of offshore secrecy jurisdictions that captured wealth from across the globe and hid it behind obscure financial structures in a web of offshore islands. Today, up to half of global offshore wealth may be hidden in British offshore jurisdictions and Britain and its offshore jurisdictions are the largest global players in the world of international finance. How did this come about, and what impact does it have on the world today? This is what the Spider’s Web sets out to investigate. (video 80 min.)

   Dit lijkt me pas het betere werk.

   Verwijderen
  2. Ik ben halverwege en vind het een aanrader. Te vers om er commentaar op te geven (ie veel nieuwe info).

   Website van Michael Hudson verwijst ook naar deze docu

   Verwijderen
  3. Commentaar Hudson: https://michael-hudson.com/2018/09/scenes-from-the-spiders-web/

   Verwijderen
  4. Heel belangrijke documentaire.

   Ik heb hem nu een keer gehoord, via de koptelefoon, tijdens bezigheden.
   Het is dus allemaal nòg een graadje erger dan ik al meende te weten.
   Al die doo-good organisaties zoals Oxfam etc. zouden zich politiek moeten engageren. Protesteren. Niks geld naar Afrika sturen. De banken verbieden om corrupt en crimineel geld te ontvangen. Dàt is de oplossing.

   Verwijderen
 6. Speciaal voor onze opperhoofd van de blik trollen
  There are doubts, though, about whether Alexander Brass, the writer and Israeli terrorism expert, really exists. A Google search reveals no trace of him except in connection with the News Front interview. Conceivably he was using a pseudonym, though News Front doesn’t say
  Doen trollen altijd. Gebruiken vaak niet hun eigen naam. Jan Verheul is bv Hugo Jansen.

  The question of Brass’s identity is relevant because News Front has previously been accused of fakery. The website is based in Crimea and its editor-in-chief is Konstantin Knyrik, a former pro-Russia militiaman who also chairs the Crimean branch of Russia’s ultra-nationalist Rodina party.

  Daar staat clown Verheul weer succesloos met zijn overgenomen fake nieuws. Je blijft lachen om die blik clowns

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed werk, Eddy.

   Als deze Brass nergens terug te vinden is, dan is hij misschien niet een echter Israelische schrijver.
   Dat stukje van zijn autoriteit-verlenende identiteit vervalt dan.
   Maar de argumentatie die in dit verhaal wordt gegeven hoor je op vele plaatsen.
   Opmerkelijk vond ik ook hoe hij het idee van 'wraak op Skripal' uit het raam kieperde. Ik denk dat hij dat hel goed weergeeft.

   Verwijderen
  2. Onderstaande wijsheid van "Eddy" is letterlijk overgenomen uit een artikel van Brian Whitaker van The Guardian, die zijn wijsheid weer heeft van The Atlantic Council. Wat zou de reden zijn waarom "Ëddy" zijn bron niet vermeldt heeft? Vertrouwt "Eddy" de bron The Atlantic Council niet, die door Whitaker wordt gebruikt, or what? Dus, eigenlijk niet zo'n goed werk van "Eddy".

   There are doubts, though, about whether Alexander Brass, the writer and Israeli terrorism expert, really exists. A Google search reveals no trace of him except in connection with the News Front interview. Conceivably he was using a pseudonym, though News Front doesn’t say

   The question of Brass’s identity is relevant because News Front has previously been accused of fakery. The website is based in Crimea and its editor-in-chief is Konstantin Knyrik, a former pro-Russia militiaman who also chairs the Crimean branch of Russia’s ultra-nationalist Rodina party.

   https://medium.com/@Brian_Whit/mystery-israeli-expert-denies-russian-role-in-novichok-affair-d8ee33c27b7

   Verwijderen
  3. Joop,
   dat had ik natuurlijk ook gezien.

   Maar als News Front ziet zegt dat Brass een pseudoniem is, en als Brass verder nergens bekend is (vreemd voor een schrijver !) dan klopt het niet.
   Op zijn minst probeert Front News ons dan wijs te maken dat Alexander Brass zijn echte naam is en dat hij met open vizier spreekt.

   Verwijderen
  4. Michael Joseph Kurland (born March 1, 1938) is an American author, best known for his works of science fiction and detective fiction. Kurland lives in San Luis Obispo, California

   Selected works

   Alexander Brass series

   Too Soon Dead
   The Girls in the High-Heeled Shoes
   "He Couldn't Fly" (in The Mammoth Book of Roaring Twenties Whodunnits)

   Verwijderen
  5. Pardon.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Kurland

   Verwijderen
  6. Wie kan zich het beste uitgeven voor Alexander Brass dan degene die over hem geschreven heeft? Alexander Brass was, zover ik begrepen heb, geen fictief persoon en bleek goede relaties te onderhouden met de native Americans.

   Verwijderen
  7. Joop,
   hoe het ook zij: Brass is geen Israelische deskundige op het gebied van Secret Sewrvice.
   Het is óf Kurland, een 80 jarige Amerikaan, òf een persoon waarover Kurland schreef. Een personage uit zijn boeken.
   En als die Brass dan tòch bestaat, zoals jij wil geloven, wat hebben we dan aan iemand die vooral vriendjes is met de Indianen ?

   Verwijderen
 7. Off Topic.

  De slechtste Weltschmerz die ik ooit hoorde: Voor vrijheid, dus tegen islamisering; Paul Cliteur en Sam van Rooy
  https://www.youtube.com/watch?v=pSH-pqoMtvs&t=1829s

  Mijn comments:
  Al in 1990 voerde ik actie tegen de massa-immigratie. Maar vrienden van deze heren, zoals Leon de Winter, staken daar een stokje voor. De moslim-immigratie mòest doorgaan, en nu steken de vrienden van De Winter het lont in het kruidvat. De opzet om de buren van Israël - die weg moeten tussen Nijl en Eufraat, zie het Yinon Plan - ook bij ons zwart te maken. Massa-immigratie is een joodse onderneming - zie Kevin MacDonald- en het moslim-bashen is óók een joods initiatief: Aubrey Chernick, Pamela Geller, Geert Wilders ( Elliot Wagschall) etc. ( Saai gesprek trouwens).

  Tweede comment:
  Wie hebben de Islamofobie op gang gebracht? Het grote startpunt was natuurlijk 911. Meerdere joden , zoals Ron Unz, Alan Sabrosky, en wellicht Gerard Menuhin en Gilad Atzmon geloven vast dat 911 een joodse productie was. Dan zijn er nòg drie artikelen die tonen dat het moslim-bashen een joods initiatief is, twee daarvan met een joodse auteur. Artikel van Jeff Cohen uit 2008 in FAIR: https://fair.org/article/the-dirty-dozen/ en dan een goed artikel uit 2010 van Max Blumenthal: http://maxblumenthal.com/2010/12/the-great-islamophobic-crusade/ en tenslotte een onderzoeksrapport: http://www.civilfreedoms.org/wpcontent/uploads/2011/08/islamophobia.CAP_..pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Perfide Albion

  Op 5 september jl maakte het Britse Ministerie van Justitie bekend dat de daders van de aanslag op de Skripals, Ruslan Boshirov en Alexander Petrov, geidentificeerd waren. De Britse autoriteiten moeten dat plasje een flinke tijd opgehouden hebben, want op 4 mei jl doorzochten ze al het City Stay Hotel in Londen waar ze zowaar sporen van Novichock aantroffen in de kamer van Boshirov en Petrov. Als Boshirov en Petrov al tenminste bijna een half jaar eerder bij de Britse autoriteiten in beeld waren dan bekend werd gemaakt dan waren ze dat misschien al wel langer ook. Misschien al voor hun zogenaamde aanslag op de Skripals
  Waren ze misschien wel gegroomed door de Britse inlichtingendienst om als patsy's naar Salisbury af te reizen. Met de smoes om daar voor veel geld een pakketje af te geven of op te halen. Als decoy voor een operatie van de Britse veiligheidsdiensten om de Russen te framen. Vind dat helemaal geen onwaarschijnlijke hypothese.

  Boshirov en Petrov beweren Boshirov en Petrov te zijn maar Bellingcat beweert dat dat aliassen zijn voor twee GRO officieren. Zijn geklooi met gestolen identiteitspapieren en geshopte foto's lijkt echter doorgeprikt te zijn.

  The story continues....

  https://off-guardian.org/2018/10/15/the-framing-of-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VANAVOND IS BELLINGCAT IN DE RODE HOED, AMSTERDAM.

   ( Stan van Houcke schrijft er over. Raam op Rusland heeft het georganiserd, meen ik)

   Verwijderen
 9. What Does a Nuclear Bomb Explosion Feel Like?

  While most people know about the bombs dropped on Hiroshima and Nagasaki, fewer are aware that an additional 2,000 atomic bombs were detonated after World War II and tested on hundreds of thousands of young soldiers to prepare them for nuclear war. (korte docu van 12 min.)

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Y__dxTaGEp0

  Hoe het voelt?

  Vraag het aan de Britse veteranen die in hun jonge jaren door hun eigen regering als proefkonijnen gebruikt werden bij testexplosies in de Pacific.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De BBC heeft een serie gemaakt over de familie Assad.
  Zojuist deel 1 gezien: het gezin van Hefed Assad. Vier zoons en een dochter.
  De oudste zoon die àlles heeft , maar zichzelf te pletter rijdt in 1994.
  De enige die in aanmerking komt voor opvloging in de familiezaak is Bashar: een erg verlegen, zacht pratenden oogchirurg uit Londen. ( Hij is dan 28 jaar oud en verliefd op Asmaam, een Syrische schoine die als bankier bij J P Moprgan werkt en een MBA op Harvard afzegt wegens de nieuwe rol van Bashar, die wordt klaargestoomd voor president.)
  Asmaa trekt in cognito door Syrië om de mensen en hun wenste te leren kennen.
  Tot dan vind ik het onverwacht positief over de Assad's, ik herken de BBC niet!
  Maar kort daarna komt alle leugenachtigheid en gemeenheid vande Engelsen in beeld. Te veel om op te noemen. Bedoeld om Assad zwart te maken. En dit is nog maar deel 1.

  Heel veel bewondering en sympathie voor de Assaad's.


  A dangerous Dynasty: House of Assad.
  https://www.bbc.co.uk/programmes/b0bnfn0d

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Afgelopen zaterdag kocht ik bij Lidl een zak met 20 appels voor de waanzinnige prijs van € 1.99.

  Zou dat hier door komen?

  Putin Jokes With Farmers: We Can Defend Ourselves With The Russian Big Apples
  https://www.youtube.com/watch?v=xoPpoXdEOak

  Ze beginnen nog maar net. Er is nog een veel groter oogst op komst. Heb ik al in 2014 voorspeld en daarvoor heb ik de regering gewaarschuwd. Die markt zijn we kwijt en we raken op termijn ook de markt voor china kwijt, want die gaan ze ook bevoorraden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al het harde werk van de fruit exporteurs van de landbouw promotie clubs door de jaren heen om afzet te vinden voor onze producten is in klap te niet gedaan door de oligarchen van wallstreet en hun lakeien. Zoals volgevrete en gedegenereerde Hans van Baalen die zichzelf belachelijk maaktte op het maidan plein. Is die lelijke dikke malloot op dat maidan plein onze afgevaardigde uit Nederland. Man man man wat zakken we als nederland ver weg. Geloof me, ze slopen Nederland. Zie ook de afschaffing van de dividend belasting (de poging daartoe) en de invasie van ongeletterde gelukzoekers uit het midden oosten en afrika.

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   20 appels voor 200 eurocent, dat is inderdaad heel erg weinig.
   Ik denk dat het heel kleine appels waren,onmogelijk te exporteren, en misschien ook moeilijk houdbaar.

   Ook: er is dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om 2e klasse groenten en fruit te verkopen, omdat het een heel hete zomer was die invloed op uiterlijk en houdbaarheid en totale opbrengst heeft.

   Verwijderen
  3. Ik zag de prachtige video waar Putin en medvedev samen bij de appelboeren op bezoek zijn, en iedereen is blij en trots ! prachtig ! Ik gun het hen heel erg.

   In augustus 2014, toen dei landbouw-0asancties werden afgekondigd op basis van de MH17 ramp, heb ik de redactie van het blad Oogst gevraagd om een gastcolumn te mogen schrijven.
   Redacteur Jan van Liere was positief en heeft geprobeerd mijn artikel te plaatsen.
   Toen kwam plots de hoofdredacteur die er een stokje voor stak.
   Ik vroeg: WAAROM?
   Antwoord: artikel niet onderbouwd.
   Ik zei: een column is een mening. Hoeft nooit onderbouwd te worden!
   Toch stuurde ik hen volop onderbouwing.
   Maar het had natuurlijk politieke motieven, en de column kwam er niet.

   Waarom deed ik dat?
   De Landbouw kan invloed hebben en heeft economische motieven om in actie te komen. Maar dan moeten ze wel de info krijgen dat de Media volop liegen over Rusland, en dat die sancties een vorm van oorlogvoeren is waar de Neocons al vele jaren daarvoor toe hadden besloten.

   Wat kon ik nog doen?
   Ik heb alle medewerkers van dat blad De Nieuwe Oogst hjet hele verhaal gestuurd.
   Maar zelfs niet één anonieme reactie gekregen !

   Ik vond het een schande.

   Ik zal al die documenten straks op mijn blog plaatsen.

   En als ik Putin en Medvedev en die tevreden boeren zo in de zon zie , dan denk ik: proficiat. Wij verdienen het niet langer om die markt te hebben. We zitten te slapen. Onze leiders zijn slaven, onwetende pionnen. En de boeren zwoegen op het land, maar dat is tegenwoordig echt niet genoeg: je moet ook weten wat er echt in de wereld gebeurt.

   Verwijderen
  4. @Jan,
   Het is/was weliswaar een aanbieding, maar het zijn mooie grote sappige appels. Niks mis mee!

   Verwijderen
 12. https://www.rbth.com/politics_and_society/2016/08/24/route-barred-for-russian-farmers-on-tractor-march-to-kremlin_623881

  Dank voor het artikel, Eddy.( 20.15 uur)

  Ik weet dat er heel machtige grote bedrijven zijn die op criminele wijze te werk gaan bij het verwerven van grond.

  Blijkbaar voelen de boeren zich niet goed behandeld.
  Ze gaan op weg naar Putin, in de hoop van hem steun te krijgen.
  Maar de lokale politie houdt hen tegen.

  Gevechten tussen boeren en overheid zie je overal in de wereld. Bij ons is het lang geleden: jaren 60, met het Landbouwschap en boer Koekoek. In Frankrijk is het ook vaak prijs.
  Nu ik er aan denk: op 26 juni was ik in Den Haag, en toen waren er maar liefst twee boeren demonstraties tegelijk! Gewone veehouders in één demonstratie, eb bio veehoduers in een eigen demonstratie. Ze boden iets aan aan mevr Schouten. Ik stond er 4 meter vandaan.
  ( Ik was daar voor weer andere rebellie!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. Weet je wie steelt.

   oa George Soros

   Net voorkennis op de beurs.

   Verwijderen
 14. Als je dat doet in mijn huis sla ik jou helemaal tot moes. Je zult geen tand meer heel houden rat Verheul wat meeheult met Putin de charlatan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dan zal ik rebeleren bij jou dat je niet meer weet wat voor,achter, boven of beneden is . Wacht,misschien toch nog beneden. Om je tanden op de grond weer te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen