maandag 22 oktober 2018

"VS hebben baat bij oorlog"

Stan van Houcke in gesprek met Emiritus hoogleraar Kees van der Pijl. Enkele quotes uit dit zeer interessante en verhelderende gesprek zoals je het bij de gecontroleerde perceptiemanagers van de staats tv niet te zien zult krijgen:

* De VS praten openlijk over oorlogsvoorbereidingen

* Rusland heeft baat bij vreedzame co-exictentie in Europa; de VS hebben baat bij spanningen en oorlog

* Heel West Europa tot aan de grens met Rusland staat onder Amerikaans militair en intelligence commando

* Nederland heeft geen autonomie meer

* Franse Total baas Christophe de Marjorie vond afhankelijkheid van de Dollar te groot

* Michelle Borcelli, Italiaanse, heeft de dood van de Marjorie op Sheremetevo met een sneeuwschuiver onderzocht. Ze heeft er een boek over geschreven en Le Nouvelle Observateur heeft er een artikel aan gewijd. Het sneeuwde niet, en dat dronkenmanschap van de vermeende chauffeur was gelijk aan 2 glazen wijn.* Wij zijn een afleggertje van de VS

* Kleine groep mensen bepaalt wat er gebeurt

* Ook ten tijde van Olav Palme was er een Russische duikboten hoax. Iedereen wist dat het een kulverhaal was, maar Palme ging toch klagen in Moskou

* Rutte gaat nooit zeggen "Ik sta achter Noord-stream-2" want dan is hij er geweest

* Voor een oorlog tegen Rusland is weinig animo, behalve misschien op de NRC-redactie

* Westen regelen de terreur in Syrië

* Hubert Smeets pakt 3 ton voor anti-Russische website Raam op Rusland.

* Raam is flauwekul en van een laag niveau

* Deal tussen Raam en Universiteit van Leiden: Eén grote ideologische bende met overal zijn vertakkingen

* PR-bedrijven regelen de frames voor de grote persbureau's die van daaruit via alle media uitgestrooid worden

* Als je buiten de consensus treedt, ben je dood, fysiek of politiek

40 opmerkingen:

 1. Het niveau hier is ook behoorlijk hoog, vooral omdat er nu veel minder gekibbeld wordt met trollen en dankzij de strengere moderatie. Veel van de gezichtspunten zijn hier ook al-onafhankelijk, en eerder- behandeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker hoog niveau, als Kees van der Pijl mij voor de tweede keer als bron gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Blik,

  "* Rutte gaat nooit zeggen "Ik sta achter Noord-stream-2" want dan is hij er geweest"

  Kan je hierover iets specifieker zijn? Hoezo, is Rutte er geweest? Wordt hij gechanteerd en zo ja, door wie wordt hij gechanteerd? Hoe is bijvoorbeeld de informatievoorziening naar Rutte toe geregeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Off topic:
  Op de site van Stan: Thierry Meyssan zegt dat Khashoggi is gemarteld om er achter te komen wie van plan zijn/waren om MbS van de troon te stoten.

  Dat klinkt me redelijk: MbS wil presé weten wie zijn gevaarlijkste vijanden zijn,en Khashoggi weet dat. Bij dat verhoor is ie gesneuveld.
  Klinkt aannemelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt er ook een reden gegeven waarom MbS van de troon gestoten moet worden?

   Verwijderen
  2. Is het aannemelijk dat MbS de personen die hij van hun vermogen heeft verlicht vrij laat rondlopen om een complot tegen hem te smeden?

   Verwijderen
  3. Te weten wie de CIA achter de hand heeft is van levensbelang voor mbs. Vriendjes zijn met trump en familie is niet voldoende, het oliekartel bepaald uiteindelijk. En met 3000 verveelde domme prinsjes is er zo een andere protege, en je kunt ze ook niet allemaal tegelijkertijd laten verdwijnen.

   Verwijderen
 5. Blik,
  Interesseert het censureren door big tech jou niet? Jij staat ook op de lijst hoor. Dat heb ik al een aantal keren gezegd. Dadelijk is er niemand meer die het voor jou kan opnemen. Maar goed, is er wel wat tegen te doen?

  Facebook Censorship and the Atlantic Council
  https://www.globalresearch.ca/facebook-censorship-and-the-atlantic-council/5656896

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk zal een eigen web site, in blog stijl, het langst overleven, al zal het steeds lastiger worden hem te vinden. Maar inderdaad, het kan voor blik geen kwaad evt een cursus of zelfstudie te doen om wanneer het nodig is dit ter hand te nemen. En nu al uiteraard alles back-uppen!

   Verwijderen
 6. Ik juich het onderzoek naar de dood van Khashoggi toe, maar o wat zijn we toch hypocriet. In saoedi arabië is het legaal om mensen ter dood te beoordelen. Er worden er ieder jaar minimaal 150 ter dood veroordeeld. Ik heb het nog niet eens over de honderdduizenden doden die vallen door toe doen van het regime in de illegale oorlog in Jemen. (geval waar de atlantische hoernalistische perceptiemanagertjes hardnekkig de andere kant op blijven opkijken)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, het wordt een beetje pijnlijk voor de adepten die in deze Kashoggi zaak MBS beschouwen als kwade genius.

  De feiten op een rij

  Er loopt iemand een consulaat van SA binnen in Turkije. De persoon wordt herkend als Kashoggi.

  Er vliegen F16's van SA naar Turkije

  Er lopen een aantal Arabieren het SA consulaat in Turkije binnen

  Conclusie
  Kashoggi is in opdracht van MBS gemarteld en daarna vermoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De logische fout die wordt gemaakt, heet jumping to conclusions

   De reden waarom, ik kan maar een reden bedenken: omdat MBS als kwade genius zo goed in het verhaal van velen past, daarom MOET het verhaal wel waar zijn

   Maar het hele verhaal is niet meer dan een Venutian Dinosaur Fallacy

   https://m.youtube.com/watch?v=w_N_IYi2c0E

   Gaat als volgt

   Venus is in nevelen gehuld
   In nevelen zit water
   Als er water is op Venus, dan zijn er moerassen
   Als er moerassen zijn, dan zijn er varens
   Als er varens zijn, dan zijn er dinosaurussen op Venus

   Observatie: Geen
   Conclusie: dinosaurussen

   Verwijderen
 8. Ik denk dat de AIVD erg tevreden is over deze Kashoggi zaak (hallo Eddy!)

  Als het iets aantoont is dat je zelfs in de dissidente media mensen kunt gaslighten, zolang je maar een verhaaltje ophangt wat in ieders straatje past. Zelfs de briljante MoA slikt dan een verhaal waar kop noch staart aanzit (met als gevolg een aantal zwakke blogs over Kashoggi) Dat heet ook wel confirmatiebias.

  Ik maak me geen zorgen over het sluiten van internetblogs. Waar ik me wel zorgen over maak is dat mensen, inclusief ingelichte mensen, zich zo makkelijk een rad voor de ogen laten draaien als er een verhaaltje wordt gesponnen wat in hun straatje valt.

  Zijn we met zijn allen Nayra, Tonkin, de WMD, en Assad (die zijn bevolking vergast) nu al weer vergeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar misschien zie ik dit allemaal onjuist en dat is het mooie van nu, ik kan een wedje leggen.

  Vandaag komt Erdogan met allesonthullende gegevens over hoe deze zaak in elkaar zit.

  Dus wellicht blijkt dat MBS toch de kwade genius in deze is.

  Maar als ik mijn geld ergens op zou inzitten, dan verwacht een grote 'nothing burger'

  Wel vind ik dat SA en Rusland wel erg goede vrienden van elkaar zijn de laatste tijd, als het gaat over olieprijsafspraken en wapenleveringen. Maar dat laatste heeft vast niets te maken met de demonisatie van MBS in de pers van de afgelopen dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rusland moet wel een gelegenheidsalliantie met KSA hebben: het streven van de neocons is Iran te blokkeren en KSA olie te laten dumpen, opdat de prijs niet omhoog vliegt. Putin kan de Saoedi´s misschien bewegen zich in te houden door bepaalde garanties te geven.

   Verwijderen
  2. De neocons zijn volgens mij dan toch bezig in hun eigen voeten te schieten want door al dat gedreig is de olieprijs alles behalve stabiel en wie is daar lachende derde door? Diegene die ze juist willen treffen: Rusland.
   Op deze manier is de Krim brug snel terug verdiend.

   Verwijderen
 10. Tja de Saoedi´s, wat moet je er mee? Het is te hopen dat er vrij spoedig slechts stof uit hun pompen komt, dan worden ze voorgoed onbelangrijk. Het schijnt dat de Emiraten ook een zeer kwalijke rol spelen.

  Ondertussen is het middellange afstandsverdrag voor kernraketten opgezegd, met name voor Europa een zorg. Ik ben zeker geen fan van de EU, maar voor ons aller veiligheid zouden de Europese landen beter een harde lijn kunnen trekken om het nucleair materiaal van de bezetter de oceaan over te verschepen. (jaja, dream on...)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 'k Heb het gedaan. Eindelijk: m'n lidmaatschap van Amnesty International opgezegd. Was het al een tijd van plan en na dat rapport 'Human Slaughterhouse' van vorig jaar (over de Syrische Saydnaya gevangenis) was de maat wel vol. Toch voelt het een beetje als amputeren, vergelijkbaar met als toen ik een jaar of 12 geleden m'n eeuwenlange abonnement op de NRC opzegde. Terugkijkend was dat een opzegging die ik veel te lang had uitgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Bruynzeels spoort niet helemaal. Het zal eerder Bruynzeels zelf zijn die eens goed moet uitkijken op straat dat niet iemand hem een pistool tegen zijn clownskop drukt."

   Dat kan dan alleen maar een AIVD mannetje zijn. Hetzelfde AIVD mannetje die Rutte i.o.v. de CIA van valse informatie moet voorzien. De AIVD is niet voor niets de 'zuster organisatie' van de CIA.

   Verwijderen
 13. Miljardair en filantroop George Soros krijgt bom in brievenbus
  Gepubliceerd: 23 oktober 2018 05:27
  Laatste update: 23 oktober 2018 07:36

  De miljardair en filantroop George Soros heeft een explosief in zijn brievenbus gekregen. Het explosief werd maandag gevonden bij zijn huis in New York, schrijft The New York Times. De bom is uit voorzorg tot ontploffing gebracht.
  Volgens The New York Times vond een medewerker van Soros een pakket in de brievenbus van het huis in Westchester County.

  Toen de medewerker het pakket openmaakte, zag hij iets wat op een bom leek. Vervolgens bracht hij het pakket naar een bebost gebied in de buurt en belde hij de politie.

  De melding over het verdachte pakketje kwam rond 15.45 uur bij de politie binnen. Soros was op dat moment niet thuis. De zaak wordt onderzocht door de FBI.

  De 88-jarige Soros, die uit Hongarije komt en de Holocaust heeft overleefd, maakte fortuin met een investeringsfonds.

  Met zijn Open Society Foundations zet hij zich in voor de verspreiding van democratie en de versterking van de rechtsstaat.

  Door zijn activisme en joodse achtergrond is hij een geliefd doelwit van conservatieve en extreemrechtse groeperingen en een veelvuldig onderwerp van samenzweringstheorieën.

  Door: ANP | Beeld: AFP

  "Zich inzetten voorr de verspreiding van democratie en de versterking van de rechtsstaat." Beweert de National Endowment voor Democracy (NED) ook, maar 't is niet meer dan een eufemisme voor regimechange.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mis de video waarin Soros toegeeft in WO2 een nazi collaborateur is geweest. Of maakt dat tegenwoordig niet meer uit omdat we toch naar een corporate fascistische samenleving gaan?

   Verwijderen
  2. Is dit een klungelpoging van wat ingeteelde KKKers of een false flag?

   Soros is relatief onschadelijk, zo lang heeft hij niet meer.

   In andere woorden: misschien is hij nu meer waard dood dan levend. Zo´n aanslag kan alle pseudo-linkse SJW gekkies mobiliseren.

   Verwijderen
 14. TIP:
  YOUTUBE:
  The Rise of Putin and The Fall of The Russian-Jewish Oligarchs (1/2)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In navolging op Soros, krijgen nu de Clintons een 'waarschuwing'.

  Explosive device found near Bill and Hillary Clinton’s home

  https://www.rt.com/usa/442135-clintons-home-explosive-device/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ´A bomb similar to the one sent to George Soros on Monday have been reportedly found in mail delivered to the house of Bill and Hillary Clinton in upstate New York´

   Blijkbaar hebben Podesta en Soros een false flag campagne bedacht om de tussentijdse verkiezingen te kunnen winnen.

   Blijkbaar zijn ze nogal wanhopig. Hoeveel was de foutmarge van de polls in 2016? 1-7 % met 70-99% kans voor Clinton.

   Nu wordt de kans voor de democrats voor the house geschat op 84.1 % en voor de senate op 17.9 %.

   De peilingen zijn waarschijnlijk minder biased naar de democrats, na de blamage van 2016.

   Ik houd het momenteel op 50-50. Maar als de democrats deze verkiezingen winnen (op korte termijn misschien beter voor iedereen, want het remt Trump af), is een herverkiezing van Trump vrijwel gegarandeerd, aangezien de democrats als obstructionist gaan worden gezien.

   Is het beter of slechter wanneer Trump wordt herkozen? Geen idee.

   Verwijderen
  2. Als Amerika zo verder gaat met ruzie zoeken met de rest van de wereld en bezig blijft met oorlogje stoken zijn die verkiezingen over 2 jaar niet meer nodig.

   Verwijderen
  3. Exlosieven naar De Clintons, en Obama en het Witte Huis en het Time Warner Centre.

   https://nos.nl/artikel/2256209-explosieven-gestuurd-naar-witte-huis-obama-hillary-clinton-en-cnn.html
   Er is niks geexplodeerd. Een eventuele false flag zou te maken kunnen hebben met de komende verkiezingen maar net zo goed met pogingen alt gight en populistsiche stromingen in het verdomhoekje te zetten

   Verwijderen
 16. En eh... Debbie Wasswerman Schultz. Die ook.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-24/bomb-discovered-mail-clintons-new-york-home

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eric Holder en John Brennan ook.

   Verwijderen
  2. Maxine Waters.

   False flag campagne....

   Verwijderen
  3. Geen bommetje naar het Witte Huis verstuurd, dus dan zal het wel een Republikeinse stunt zijn? Of het is een Democratische stunt om zichzelf in de slachtofferrol te plaatsen, want het was niet echt de bedoeling dat die bommetjes zouden exploderen. Ze waren de batterijen vergeten die de detonators moesten activeren. Dus ja, het is een false flag, and the American public doesn't buy it anymore.

   Verwijderen
  4. Het pakketje voor John Brennan bevatte zelfs een mini I.S. vlaggetje.

   Pfff...gelukkig was het niet Poetin.

   Verwijderen
  5. Ik zou toch niet graag in de schoenen staan van dat personeel dat dit soort pakjes moet openen voordat ze naar de eigenlijke geadresseerde kunnen gaan.
   Je moet toch wel erg van jouw baas houden en/of heeeel goed betaald worden als je je leven voor hem/haar opoffert.
   Uit alle reportages is gebleken dat de geadresseerden geen enkel gevaar gelopen hebben, dus waar hebben we het over?

   Verwijderen
  6. "...dus waar hebben we het over?"

   Over bommetjes waarvan het nooit de bedoeling is geweest dat die zouden ontploffen. Daarnaast, hoor ik net, dat er ook nog een tijdmechanisme (klokje) in de pakketjes zaten. Het is dus nooit de bedoeling geweest dat die pakketjes de geadresseerden zouden bereiken, laat staan zouden ontploffen. Tja, lullig voor de voorproevers maar die kunnen wij toch niet wijsmaken dat die pakketjes door 'eigen' mensen zijn verstuurd.

   Verwijderen
  7. Na de uitspraak van Trump dat de moord op Khashoggi de domste doofpot affaire is die hij ooit heeft meegemaakt staan de "bom" pakketjes met stip op nummer 1 als de domste valse vlag aller tijden.

   Verwijderen
  8. Tja, dat Trump dat een doofpot noemt is op zich al verwonderlijk maar als hij helemaal eerlijk was geweest had hij ook de Russische-Saudi S-400 deal moeten noemen. Ik ben er nog niet van overtuigd dat MbS kennis had van de moord op Khashoggi.

   Verwijderen
 17. Inderdaad lijkt Soros te oud te zijn geworden, want de zoon van Soros, Alexander S. treedt in het voetlicht.

  Hij trekt de antisemitisme kaart

  BeantwoordenVerwijderen