maandag 8 oktober 2018

India reageert op Amerikaans sanctiedreigement

De leider van het Indiaase leger, Generaal Rawat Bipin heeft meedegedeeld dat India een onafhankelijke politiek voert, onafhankelijk van de dreiging met sancties door de VS.

Deze verklaring deed hij na de tekening van het koopcontract met Rusland betreffende het S-400 raketsysteem, meldt The New Indian Express.

"Ja, wij begrijpen dat tegen ons sancties kunnen worden ingesteld, maar wij voeren een onafhankelijke politiek." Aldus Bipin (Bilin). Hij voegde eraan toe dat India in de toekomst ook helicopters Kamov en andere wapensystemen zou willen kopen.

Rusland en India hebben een cotract ter waarde van usd 5,43 miljard gesloten (volgens opgave Kremlin) voor de S-400. De overeenkomst werd getekend tijdens het bezoek van Putin aan Delhi vorige week.

De VS waarschuwde na de ondertekening voor sancties in het kader van hun CAATSA-wet.

Volgens een recent onderzoek is India het land dat het minst negatief tegen Rusland kijkt; rond 12% van de bevolking zou negatief zijn ten aanzien van Rusland. Nederland is volgens datzelfde onderzoek juist het land met het hoogste percentage negatiefkijkers tegen Rusland: rond de 80%. Nog negatiever dan landen als Duitsland, Zweden of Groot Britanië.

"De wereld verandert in rap tempo; wat niet verandert is de vriendschap Rusland-India", aldus Modi.

Terwijl het Rutte regime en haar gedienstige staatsmedia nog nakeffen over twee Russen aangehouden met een schoenendoos oude Nokia's zijn Putin en Modi heerlijk zaken aan het doen. Naast de raket-deal gaat Rusland India kerncentrales leveren. De VS dreigt gelijk met sancties. Maar Rusland en India zijn geen Nederland en trekken zich weinig aan van het de Amerikaanse agressie. Ook trekt India zich niks aan van de Amerikaanse agressie en sancties jegens Iran en koopt heerlijk olie in bij het prachtige Perzische land.

Het is inmiddels de derde ontmoeting tussen de staatshoofden binnen een half jaar. Dat is ander koek dan Mark Rutten en de Nederlandse politici. Op Wilders na, weten wij van niemand die recent in Rusland geweest is. Sven Koopmans, parlementariër van de VVD en Blik's target-man in Den Haag, heeft met veel bombarie het geplande parlementarierbezoek aan Moskou afgeblazen na het opgeblazen oude Nokia's "incident".

4 opmerkingen:

 1. Dus Modi was 3x in Moskou dit jaar!
  Dat gaat inderdaad heel goed.

  Langzaam maar zeker daalt het gezag van de Yanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of Modi 3 maal in Moskou was, maar wel dat ze elkaar 3 x ontmoet hebben recentelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dat de Amerikanen niet meer weten waar ze met santioneren moeten beginnen, is wel duidelijk. Steeds meer landen zeggen "bekijk het maar". Gelukkig voor de Amerikanen hebben ze nog wel, zij het dat het een wel heel schrale en schamele troost is, "Nederland", met het aan Washington en Tel Aviv onderworpen zet-regime.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MoA:
  A change in India's foreign policy last week disintegrated the Trump administration's strategy against Russia and China. U.S. media pronouncements about India will now change. The Indian government under Narendra Modi will come under heavy propaganda fire.

  BeantwoordenVerwijderen