woensdag 17 oktober 2018

Minsk schoonste stad van Europa

Minsk! Je hoort er weinig tot niets over. Maar het is een mooie schone stad. De schoonste van Europa! En na Tokio en Singapore, de schoonste van de wereld. Best een rijtje waar je tussen kunt staan: Singapore, Tokio. En dan dus Minsk. Voor Stockholm. En voor alle andere steden van de EU.

Wit Rusland is sowieso een land waar in Nederland, dankzij de Atlantisch-Zionistisch gedomineerde Hollandse staatsjournalistiek, de wildste verhalen de ronde over doen, die het land niet alrijd recht doen. Blik is er zelf nooit geweest, maar weet vanuit Rusland dat de Wit-Russen bekend staan als eerlijke, hardwerkende, prettige mensen. Het heeft een leiding die zich niet onderwerpt aan de Atlantische druk, en ja, dan gaan er heel wat deuren dicht. Maar het land is liever vrij met de rug recht, dan gebukt onder, en afhankelijk van de nukken van een buitenlandse Atlantische mogendheid. In Wit-Rusland geen bezettingsmacht van 35.000 Amerikaanse soldaten zoals in Ramstein, Duitsland.138 opmerkingen:

 1. Minsk mag dan een mooie stad zijn, op de Krim worden de smerigste aanvallen gepleegd.18 doden bij terreuraanslag op de Krim

  3x raden wie hierachter zit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal wel weer zo'n halve gare door de CIA gesponsorde Ukro neonazi zijn.

   Verwijderen
  2. NATO’s Nazis: Ethnic Cleansing Their Opposition in East Ukraine

   Nazi NATO, but No War Crimes Tribunal? Why?

   Ukraine’s other Nazi party is called “Svoboda” or “Freedom,” a name that the CIA had given to them them in 2004 (based on the appeal in the West of the concept of “Libertarianism” or “Freedom”) in order to avoid PR problems with their original name, which was overtly fascist, the “Nationalist Social” Party, inverted from Hitler’s “National Socialist,” or the original German, “Nazi,” Party. Another reason for the name-change was that the U.S. had waged war during the 1940s against Germany’s nazis and other fascists, and so the U.S. as of 2004 didn’t want to be publicly known as pro-nazi (pro racist-fascist), though that’s what it evidently has become. The Bush-Obama Administrations wanted to hide the fact that they had hired nazis for the years, building up to both the February coup and this May massacre. At least in the U.S. and Europe, they hid it (though a few scholars noticed it).

   https://21stcenturywire.com/2014/11/17/natos-nazis-ethnic-cleansing-their-opposition-in-east-ukraine/

   Verwijderen
 2. Ik ken Wit Rusland eigenlijk alleen via het Eurovisie, die in 2011 het volgende nummer inzonden.

  https://m.youtube.com/watch?v=UZ3fYE7sjKo

  Kijktip: kijk zonder geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indirect ook over Minsk:
  Voormalig minister van buitenlandse zaken van Oekraïne, alsook voormalig OSCE-Chairperson-in-Office, Leonid Kozhara heeft op een ronde tafel bijeenkomst in het Europees parlement een belangrijke statement gedaan.
  From the point of view of international law, the conflict in the east of the country is not international, the concept of “hybrid warfare” must be abandoned, and the Ukrainian government is responsible for non-compliance with the Minsk agreements. Inarguably, in effect Kozhara is saying that Russia has not invaded Ukraine, and that it is an internal conflict – a civil conflict.
  Lees verder bij FortRuss:
  MAJOR STATEMENT: RUSSIA HAS NOT INVADED, THERE IS NO ‘HYBRID WAR’ – FORMER OSCE CHAIR & UKRAINIAN CHIEF DIPLOMAT

  Verder nog even over het nepnieuws van de 22 F-22's, die in hurricane Michael verdwenen zouden zijn: waar zijn toch al die wrakstukken gebleven? Er is 1 foto te vinden met wat onderdelen van 1 toestel. Verder blijft het opvallend stil in de media over de 7,5 biljoen schadepost. Grote kans, dat de 22 toestellen illegaal aan israel geleverd zijn, ivm met de levering van de S-300 aan Sirië.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. US to give more F-35 stealth fighter jets to Israel

   https://www.presstv.com/DetailFr/2018/10/06/576244/US-Israel-Syria-F35-jet-Saudi-UAE

   Verwijderen
  2. Van Wikipedia wordt je dom, heeft Bellingcat ook parten gespeeld. Die dacht dat een SU-25 niet hoger kon vliegen dan 7.000 meter en dat bleef hij, met nickname "bllct", maar corrigeren in de Engelstalige Wikipedia.

   Verwijderen
  3. "...sheeple die complotten geloven."

   Tja, wij geloven in zaken die bestaan.

   Verwijderen
  4. Phillip Cross: The Mystery Wikipedia Editor Targeting Anti-War Sites

   133,612 edits to Wikipedia have been made in the name of “Philip Cross” over 14 years, most of them targeting left-leaning anti-war websites and activists.

   https://www.mintpressnews.com/phillip-cross-the-mystery-wikipedia-editor-targeting-anti-war-sites/250824/

   Verwijderen
  5. Kunnen deze F35 wel veilig vliegen?

   LOL LOL LOL

   HET antwoord op de s-300. Het zal mij benieuwen

   Verwijderen
  6. @oli,

   Zover ik weet zijn er geen nieuwe zionistische luchtaanvallen in Syrië geweest. LOL LOL LOL

   Verwijderen
  7. De zionistische luchtmacht concentreert zich nu op Gaza. Maar zij zijn niet bang voor de S-300. LOL LOL LOL

   Verwijderen
 4. Zo, alle trol posten heb ik weggehaald.
  Inhoudelijke info zal blijven staan. Negatieve kletskoek gaat radikaal in de prullenbak. Mèt alle reacties die er op gegeven zijn. ( Wees dus voorzichtig Matt. Maak een korte samenvatting en geef dan je reactie.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De vakbond is ook niet meer wat het geweest is, in Amerika dan. Bij stakingen krijgen de leden max 60 dollar per dag om te besteden. En de directeur verdient meer dan 3 ton per jaar.

  https://www.wsws.org/en/articles/2018/10/16/pers-o16.html

  Ook de NL vakbonden vallen me tegen. Er is geen inspraak in hoe acties gevoerd moeten worden, en solidariteit naar de jongere en leden met laag inkomen, is ver te zoeken. Vakbonden eisen loonsverhogingen van >3% per jaar. maar voor wie net begint, of aan de onderkant van de ladder staat is 3% niks. Baangarantie en andere sociale zekerheden (als bv rechten bij ontslag of langdurige ziekte), lijken mij veel belangrijker zaken om voor te strijden als vakbond. Maar daar strijden vakbonden niet voor, die strijden om een getal. Dat verkoopt beter als succes, vrees ik, en is succes is goed voor de carriere van de bestuurders van vakbonden (de overstap naar een politieke partij is zo gemaakt).

  Maar als iedereen meer gaat verdienen, zoals de vakbonden willen, en de productie blijft gelijk, dan kan ik een ding voorspellen, dat is: inflatie van >3% per jaar, waardoor we met zijn allen er nog niet op vooruit gaan zelfs al krijgt de werknemer er 3% per jaar bij.

  Weet iemand wat de directeur van een vakbond verdient?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gevonden

   Een ton per jaar

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/achterban-fnv-vindt-ton-salaris-voor-nieuwe-voorzitter-niet-te-veel~bb26c491/

   Verwijderen
 6. Liegen zit Rutte in het bloed. Hij kan het gewoon niet laten. De 1,9 of meer miljard die niet naar de afschaffing van de dividendbelasting gaat moet heo dan ook naar de grote bedrijven, nu via een verder verlaging van de vennootschapsbelasting. (sinds de jaren '80 reeds meer dan gehalveerd)

  "Volgens de premier is het niet mogelijk om de 1,9 miljard te besteden aan andere zaken, zoals de zorg, de veiligheid of het onderwijs. Dat wil de oppositie graag, maar Rutte wijst erop dat de begrotingsregels dat in de weg staan. Het geld was bedoeld voor het bedrijfsleven, en kan niet overgeheveld worden naar andere posten."

  https://nos.nl/artikel/2254925-afschaffing-dividendbelasting-definitief-van-tafel-geld-naar-bedrijfsleven.html

  'De begrotingsregels', alsof die zelf door de regering worden geformuleerd.

  Lees de reactie van Ewald Engelen in Follow The Money

  citaatjes:

  "Kennelijk wil Rutte-3 koste wat het kost het begrotingsoverschot van 6 miljard euro – de afgelopen zes jaar door u en mij bijeengebracht, via pakweg 50 miljard euro aan lastenverzwaringen en bezuinigingen – doorsluizen naar het bedrijfsleven. Gaat het niet via de afschaffing van de dividendbelasting, dan via de verdere verlaging van de vennootschapsbelasting. Wat dit tot een van de grootste herverdelingsoperaties uit de naoorlogse geschiedenis maakt.

  Het grootbedrijf investeert nauwelijks en verliest zich meer en meer in spilzieke fusies en overnames. De bijdrage van het grootbedrijf aan de schatkist is in twintig jaar bijna gehalveerd, van 17 procent van de belastinginkomsten in 2000 naar 7,2 in 2018). De investeringen van het Nederlandse bedrijfsleven in onderzoek & ontwikkeling behoren tot de laagste van de Europese Unie. Bedrijven als Unilever, Shell, Philips, Akzo en Heineken hebben in dertig jaar tijd hun personeel in Nederland met driekwart verkleind door hun productie naar lagelonenlanden te verplaatsen."

  https://www.ftm.nl/artikelen/rutte-3-geeft-de-burger-alweer-een-klap-in-het-gezicht?share=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'De begrotingsregels', alsof die NIET zelf door de regering worden geformuleerd.

   Verwijderen
  2. De new (one) world corporate order via de ronde tafelgroepen en van achter het gordijn aan het werk

   Verwijderen
 7. Venezuela Ditches US Dollar, Will Use Euros For International Trade

  "INVADE!!!" -- Official White Horse Souse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   Wat denk je hiervan. Olie wellicht wel naar € 200,- als KSA sancties tegen de US uitvaardigd als Trump de prince wil aanpakken. De VS niet alleen ruzie met Iran, maar ook met KSA.

   Saudi Arabia could hike oil prices over the Khashoggi case. Here's why it would backfire
   https://www.cnbc.com/2018/10/15/oil-prices-al-arabiya-op-ed-warns-of-economic-disaster-if-us-sanctions-saudi-arabia.html

   Verwijderen
  2. Jezus man. Problemen met olie uit Venezuela, Iran en KSA. Dat wordt (mogelijk) nog wat.

   China stopt als tegenmaatregel met het kopen van olie uit de VS. Wat de VS kan doen is de tankers met olie vantuit de golf naar China tegen houden of naar de bodem van de zee jagen. Luister spleetoog "jij gaat onze olie afnemen!" anders heb jij geen olie!

   Verwijderen
  3. Oligarch: "Problemen met olie uit Venezuela, Iran en KSA. Dat wordt (mogelijk) nog wat."

   Putin gaat nog heel populair worden !

   Verwijderen
  4. Wordt Khashoggi case tegen KSA gebruikt voor de S-400 deal met Rusland?

   You buy American, did you hear me?-- Official White Horse Souse

   Verwijderen
  5. 'I hope there'll be no sanctions’ over S-400 purchase plan, Saudi envoy tells Russia
   https://www.rt.com/news/439061-saudi-us-s400-sanctions/

   India krijgt ook te maken met sancties nu ze de s-400 hebben gekocht.


   Turkije, Iran, KSA, India, egypte en china Hebben gekocht, kopen of willen kopen de s-400.

   Daar is Putin al behoorlijk populair!

   Verwijderen
 8. Op ICH schrijft iemand dat de moord op Khashoggi door de VS gaat worden gebruikt om veel geld van de Saudi's los te peuteren.

  Ik weet niet of dat zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt vervolgd......

   Het zijn en worden spannende tijden.

   Verwijderen
  2. "Op ICH schrijft iemand dat de moord op Khashoggi door de VS gaat worden gebruikt om veel geld van de Saudi's los te peuteren.

   Ik weet niet of dat zo is."

   Ik denk het niet. De VS heeft de KSA olie jarenlang met waardeloze Amerikaanse bonds betaald.

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik nomineer de NOS hierbij voor Joseph Goebbels-trofee. De staatsomroep overtreft zichzelf in kwaadaardige propaganda. NOS-bericht laat onvermeld dat van de 1400 tweets er 4 (!) in het Nederlands waren en de afzenders hun medeleven betuigden aan de nabestaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tweet van
   https://twitter.com/beek38/status/1052682538903396353

   Russische trollen twitterden 1400 keer over MH17

   "In totaal vond de NOS 2693 tweets waarin het trefwoord 'MH17' was te vinden, dit is inclusief retweets. De eerste tweet werden verstuurd op 17 juli 2014, op de dag van de crash. De laatste tweet die werd gevonden is verstuurd op 28 mei van dit jaar. De Iraanse trollen noemen MH17 in 157 berichten."

   https://nos.nl/artikel/2255253-russische-trollen-twitterden-1400-keer-over-mh17.html

   Ha, ha nog geen 2 tweets per dag, bijna allemaal in het Russisch.

   Hef de Staatsomroep op. Nu. Nee, gisteren.

   Verwijderen
  2. Yep! Er zijn ook mensen die zich richten op artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, wat onwelgevallige informatie uit rapporten houdt en dat is geen trollen.

   Verwijderen
 11. Het vreemde is dat Kashoggi helemaal geen ruimdenkende pro-westerse Saudi was, maar een yes-man van prins Al-Turki, die sponsor en supporter van al qaida is;

  https://www.youtube.com/watch?v=zRG8lA3v0sg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ook gehoord Root. De zaak Kashoggi stinkt en kan makkelijk een valse vlag van de internationalisten of vanuit het saoedische paleis zijn om Trump en KSA te grazen te nemen.

   Verwijderen
  2. Ik beluisterde Jake Morphonious en Crosstalk over Kashoggi.

   Kashoggi was ooit samen met Osama een behulpzaam bij Al Qaida. Hij stond ook achter die extremisten.
   Tot vorig jaar schreef hij positief over 'clown prince MbS', de man di ehem nu wellicht liet vermoorden.
   Mogelijk dat MbS een voorbeeld wil stellen.

   Wat betreft Saudi Arabië , dat altijd al in bed lag net de VS, is het zo dat de oude garde in KSA dicht bijde CIA stond. Maar McS staat dicht bij Israel en dicht bij Trump, en is meer hùn handlanger dan van de CIA, zo herinner ik me de verhaleb van Morphonius en Cross talk.

   Het kan zijn dat de opzet was om Kashoggi te ontvoeren, en dat de moord en bloedspetters niet de bedoeling was. Er schijnt een soort CSI topman geweest te zijn om alle sporen te wissen.

   Verwijderen
  3. Interessant artikel over Khashoggi en Skripal op Russia-insider:
   Two disappearances, and two very different responses from Western governments, which illustrates their rank hypocrisy.
   When former Russian spy Sergei Skripal went missing in England earlier this year, there was almost immediate punitive action by the British government and its NATO allies against Moscow. By contrast, Western governments are straining with restraint towards Saudi Arabia over the more shocking and provable case of murdered journalist Jamal Khashoggi.

   Lees verder: Skripal and Khashoggi: West Manufactures Absurd Fantasy to Pin on Russia, Lets Saudi Get Away With Chopping up WaPo Journalist Alive
   Hypocrisy in western capitals? Nah, never

   Verwijderen
 12. Misschien kan de Staatsomroep gewoon beter haar naam ietsje aanpassen.
  Geen NOS

  https://nos.nl/artikel/2255253-russische-trollen-twitterden-1400-keer-over-mh17.html

  maar NOAS: Noord Atlantische Omroep Stischting

  BREAKING: @TWITTER just published the full dataset of tweets from the Russian and Iranian troll farms.

  9 million Russian tweets. 1 million Iranian tweets. #motherlode

  https://twitter.com/benimmo/status/1052545119826706433

  Ben Nimmo is chef propaganda van de Atlantic Council.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heeft iemand een zinnige mening over het schisma binnen de orthodoxe kerk?

  Er wordt veel over geschreven in de Russische media; voor nogal wat mensen schijnt dit een big deal te zijn. Wat me wel duidelijk is is dat de CIA er mede achter zit, en het schijnt ook het Vaticaan. Er schijnt zelfs risico op een heuse religieuze oorlog te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het niet gevolgd, maar ik meen dat de Patriarch en de Kerk in Moskou nu ( nog) de eigenaar is van veel bezittingen in de Oekraiene, en straks wil Kiev dat onteigenen.

   Verwijderen
  2. Ik heb ook een vraagje voor Rootman, onze Caraïben deskundige.

   Wat is een aow-gat, en kun je er ook op zitten?

   https://www.bndestem.nl/economie/surinamers-eisen-reparatie-van-hun-aow-gat~aba03746/

   Verwijderen
  3. Met AOW wordt in veel landen (waaronder Rusland) gerommeld.
   De levensverwachting is een begrip waar je allerlei statistiek op kunt loslaten, vaak onterecht.

   Zo wordt in Rusland de levensverwachting zwaar gedrukt door een hele generatie ongezonde (ex-)alcoholisten. Mensen die wel gezond leven leven veel langer. Bij generaliseren zijn sommigen de dupe. Het gaat met name om de planning van je pensioenperiode. Ineens jaren langer moeten doorwerken is een te zware klap, zeker voor degenen die het niet meer aankunnen of in een zware economische crisis hun spaargeld moeten opeten. Ook in Nederland is de levensverwachting te hoog ingeschat en hopelijk wordt dit snel gecorrigeerd. Macron gaat ook veel te snel, dit zal hem ten val brengen (samen met zijn andere fratsen)

   In Australië krijgt men geen pensioen als men buiten het land gaat wonen: een domme, onrechtvaardige en dure maatregel (ouderen kosten buiten het pensioen veel meer dan ze opleveren door medische zorg).

   De Surinamers hebben hun hele leven gewerkt en afgedragen. Het feit dat ze in een kolonie leefden van Nederland dient hen dezelfde rechten te geven: ze zijn hier volkomen rechtmatig gemigreerd.

   Verwijderen
  4. ...buiten de pensioenkosten...

   Verwijderen
  5. @Rootman 18 oktober 2018 om 17:07: The Saker heeft er vandaag een interessant artikel over gepubliceerd op Unz:
   In previous articles about this topic I have tried to set the context and explain why most Orthodox Churches are still used as pawns in purely political machinations and how the most commentators who discuss these issues today are using words and concepts in a totally twisted, secular and non-Christian way (which is about as absurd as discussing medicine while using a vague, misunderstood and generally non-medical terminology). I have also written articles trying to explain how the concept of “Church” is completely misunderstood nowadays and how many Orthodox Churches today have lost their original patristic mindset. Finally, I have tried to show the ancient spiritual roots of modern russophobia and how the AngloZionist Empire might try to save the Ukronazi regime in Kiev by triggering a religious crisis in the Ukraine. It is my hope that these articles will provide a useful context to evaluate and discuss the current crisis between the Patriarchate of Constantinople and the Moscow Patriarchate.

   My intention today is to look at the unfolding crisis from a more “modern” point of view and try to evaluate only what the political and social consequences of the latest developments might be in the short and mid term. I will begin by a short summary.

   Lees verder:
   The Empire Splits the Orthodox World – Possible Consequences

   Verwijderen
 14. Mooi stukje who is it

  Over ene 'Philip Cross' die jaar in jaar uit, 7 dagen per week, 24 uur per dag info over dissidente website pagina's en dissidente schrijvers op Wikipedia 'aanpaste'.

  http://medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2018/884-caught-in-the-cross-hairs-media-lens-and-the-mystery-of-the-wikipedia-editor.html

  Hoewel Wikipedia hier aanvankelijk geen probleem in zag, waren de klachten te veel en te ernstig, en heeft Cross nu een verbod gekregen om op Wikipedia pagina 's aan te passen. Moraal: kritisch zijn en klagen heeft zin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jannalor17 oktober 2018 om 22:04

   Phillip Cross: The Mystery Wikipedia Editor Targeting Anti-War Sites

   133,612 edits to Wikipedia have been made in the name of “Philip Cross” over 14 years, most of them targeting left-leaning anti-war websites and activists.

   https://www.mintpressnews.com/phillip-cross-the-mystery-wikipedia-editor-targeting-anti-war-sites/250824/

   Verwijderen
 15. Bobo's van de zionistische luchtmacht zijn in Oekraïne aangekomen om kennis op te doen hoe de Syrische S-300 te kunnen omzeilen. Het enige probleem is dat de Oekraïense S-300 systemen iets achterlopen met de upgrades van de Russische S-300 systemen.

  Dat wordt prijsschieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom. Het syrische verdediging systeem is nu geïntegreerd met het russische. Er staan ook s-400 lanceer systemen in Syrië. Dus ja, dan pakken die raketten de F35 wel uit de lucht. Na het incident met de IL20 zijn de russen meer dan gelukkig als ze Israëlisch vliegtuig(en) uit de lucht kunnen halen.

   Verwijderen
 16. Demofoben 66 : een heel gevaarlijk kutpartijtje (1)

  Campagne tegen desinformatie bij verkiezingen

  DEN HAAG - De regering wil burgers bewuster gaan maken van desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) denkt aan een „bewustwordingscampagne” in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar.

  „We moeten niet naïef zijn”, aldus Ollongren, wijzend op mogelijk misleidende beïnvloeding van burgers op bijvoorbeeld het internet en sociale media. Ze wil voor het einde van het jaar met een voorstel komen.

  De campagne moet burgers uitleggen waarom ze bepaalde typen berichten wel krijgen, en andere niet. Hier wordt „een dun koord bewandeld”, aldus Ollongren. Ze benadrukt dat de campagne dan ook nooit over inhoud of politieke opvattingen moet gaan.

  Regeringspartijen CDA en D66 hadden gepleit voor een dergelijke campagne. „Het is niet bedoeld om te zeggen wat je wel of niet moet geloven op de inhoud”, onderstreepte CDA’er Harry van der Molen.

  Veel misleidende informatie en nepnieuws komen uit het buitenland, bijvoorbeeld Rusland. Volgens Kees Verhoeven (D66) is die buitenlandse inmenging een bedreiging van de democratische rechtstaat. „We mogen onze verkiezingen niet laten kapen.”

  Coalitiepartner VVD kan leven met een dergelijke campagne, maar hamert vooral op onderzoek naar de invloed van sociale media en zoekmachines op democratische processen. Daar hebben we nu eigenlijk geen flauw idee van, aldus Kamerlid Jan Middendorp. „Hoewel hele verkiezingscampagnes tegenwoordig online worden uitgevochten.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2698087/campagne-tegen-desinformatie-bij-verkiezingen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Demofoben 66. Hardcore anti democraten.

   Gelukkig gaan ze zwaar verliezen. Rob Jetten is zo'n engerd die gelukkig totaal niet zal aanspreken. LOL Rob Jetten.

   Verwijderen
  2. Dat zie ik ook zo. Er is ook sprake van een wetsvoorstel van deze Jetten waarin in de grondwet (!) zou worden opgenomen het NL lidmaatschap van de EU. En dat in ons land, wat de EU-´constitutie´ in een referendum verworp!

   Verwijderen
 17. Demofoben 66 : een heel gevaarlijk kutpartijtje (2)

  Jetten: Nederlands lidmaatschap EU moet in de Grondwet

  D66 wil het lidmaatschap van de Europese Unie vastleggen in de Grondwet. De partij wil daarmee voorkomen dat de ‘nachtmerrie’ die het Verenigd Koninkrijk nu doormaakt met de brexit zich in Nederland kan herhalen, stelt de nieuwe fractieleider Rob Jetten.

  Volgens Jetten heeft het Britse referendum over het EU-lidmaatschap ‘rampzalig’ uitgepakt. Het geloof en vertrouwen in de democratie is geschaad en de Britse samenleving is in twee kampen ‘uiteengespleten’. Een partij als D66, die democratische vernieuwing voorstaat, moet daar ‘serieuze lessen’ uittrekken, vindt Jetten.

  Zijn partij beschouwt het EU-lidmaatschap als het belangrijkste constitutionele bouwwerk waar Nederland op rust. ,,Daarvoor moeten dezelfde waarborgen gelden als voor onze eigen Grondwet”, stelt hij. Ofwel: een eventuele keuze om uit de EU te stappen kan pas worden genomen als het parlement daar voor een tweede keer, na verkiezingen en met minimaal een twee derde meerderheid, nogmaals mee instemt.

  verder lezen op:

  https://www.ad.nl/politiek/jetten-nederlands-lidmaatschap-eu-moet-in-de-grondwet~a483e38a/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een terechte kanttekening op Off Guardian mbt de heisa rond
  Jamal Khashoggi

  "Do we currently know the man is dead? Let alone who may have killed him? I don’t think we can make that claim. We have an allegedly vanished journalist. We have a number of unproven claims, of varying plausibility. None of this is evidence of anything.
  .......
  We are being bombarded with what one commentator rightly described as Grand Guignol narratives of slaughter, dismemberment, torture, all based on the kind of flimsy claims and dodgy alleged technologies we are already more than familiar with in a different context. Despite an almost total lack of hard evidence, we are being told the missing Khashoggi is not just definitely deceased, but horribly murdered and definitely by the Saudis."
  .........
  The recent media blitz on MBS stemming from the alleged murder of Khashoggi, tells us he is currently out of favour. And this is all it tells us.

  https://off-guardian.org/2018/10/18/jamal-khashoggi-or-why-you-dont-trust-the-msm-even-if-they-say-what-you-want-to-hear/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan hard gaan in het nieuws. De ene dag ben je verlichter omdat je vrouwen laat autorijden, en de andere dag een moordenaar die tot de meest lugubere daden in staat is.

   Verwijderen
  2. Wat ook in het artikel van OffG staat, het enige dat dit nieuws ons doet vertellen, is dat MBS must go.

   Waarom moet hij gaan?

   Verwijderen
  3. Hint hint: https://www.reuters.com/article/us-russia-saudi-oil-exclusive/exclusive-saudi-arabia-russia-agreed-in-sept-to-lift-oil-output-told-u-s-idUSKCN1MD0Y8

   Verwijderen
 19. Wij kunnen de EU een hoop verwijten maar in tegenstelling tot de VS weten zij wanneer zij verslagen zijn. Of is het de hond die met z'n staart tussen de benen eieren voor zijn geld kiest?

  'Breakthrough' & 'message to US': France & Germany to join Russia & Turkey in Syria summit

  https://www.rt.com/news/441768-summit-syria-turkey-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zou weleens het einde van de NAVO en het begin van het Europese leger kunnen betekenen.

   Verwijderen
 20. Ik denk dat Off Guardian toch geen terechte bedenkingen heeft.

  Het was een geplande moord. De moordenaars kwamen in flinke getalen vooraf naar Turkije. En : sinds wanneer eindigt een verhoor 'per ongeluk' in een moord. ( Hoe ga je dat clown MbS vertellen èn het overleven?)
  Het was dus opdracht van MbS.

  Vraag is: wat was zijn motief?
  En: wie heeft hem eventueel geadviseerd.

  Motief kan zijn dat hij - temidden van heel veel lieden die hem willen wippen- duidelijk wil maken dat hij keihard is, zònder een van de prinsen om zeep te helpen. Maar wel om al die prinsen de stuipen op het lijf te jagen zodat ze koest blijven.

  Ander motief kan zijn dat zijn puppet-master Kushner hem heeft ingefluisterd dat dit een goede strategie is. In werkelijkheid wil Kushner van hem af. Maar Kushner heeft gezegd: doodt Kashoggi, en dat zal jouw concurrenten afschrikken. Het Westen zal er niet lang over praten.
  (Zelfde tactiek als in Kuweit: de VS zei: geef de Emir maar op zijn donder. En toen Saddam dat deed brak de hel los: was de VS ineens héél boos. Saddam was in de val gelopen.)

  Derde mogelijkheid: dat Kushner echt van plan was om de positie van MbS te verstevigen met deze moord, maar dat Erdogan roet in het eten gooide.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou waar kunnen zijn, maar bewijs wordt niet geleverd.

   Doet me erg denken aan DSK die ook een hotelmeisje aangerand zou hebben. En wiens zaak geseponeerd werd toen hij niet langer bij het IMF zat. (Waarom moest DSK weg?)

   Of Assad die zijn bevolking vergaste, maar wiens zaak toch wat anders in elkaar zat en de media daarom maar verder over zwijgt (waarom moest Assad weg?)

   Of Poetin die een dictator is, maar democratisch gekozen is, dus waar de media maar verder over zwijgen (Poetin krijgen ze niet weg)

   Of Lula in Brazilie die een appartement kreeg van een gulle gever (en daarom weg moest, en ingeruild is/wordt voor een westers gezind politicus... Die corrupt is, dus waarom moest Lula weg?)

   Verwijderen
  2. Of Milosevic die genocide gepleegd zou hebben, en wiens zaak jaren nadat Milosevic dood was geseponeerd werd bij gebrek aan bewijs..

   Stel het verhaal van MBS is waar, waarom is de berichtgeving dan zo krankzinnig?

   Misschien heb ik iets gemist, maar wat ik lees in de media over deze moord, is dat

   A) SA 100 miljoen dollar aan de VS moet betalen
   B) MBS moet gaan.

   Terwijl als enige zinvolle discussie hier zou vinden is: berecht MBS

   Verwijderen
  3. Willem,
   De voorbeelden die jij noemt zijn anders, want de bewijzen daar zijn niet hard.

   In dit geval zijn de bewijzen veel harder: De Saudi vliegtuigen zijn wel degelijk naar Turkije gevlogen.
   De moord-squad is wel degelijk het consulaat binnen gegaan.
   Er zijn beelden dat K. naar binnen gaat, maar niet dat hij heelhuids naar buiten komt, ook niet door de Saudi's geleverd.
   Het door doodslag overlijden van Kashoggi wordt wel degelijk door MbS erkend.

   Hier is de beschuldiging beperkt en concreet. En de bewijzen zijn behoorlijk hard.

   Ten aanzien van de door jou genoemde zaken was de beschuldiging heel ruim en nooit concreet. De 'bewijzen' zijn altijd voor twijfel of discussie vatbaar.


   Verwijderen
  4. Hypothetisch anti voorbeeld

   Rutte laat in het NL consulaat in Frankrijk een lugubere moord plegen op een NRC journalist, is daar zelfs bij.

   Dat verhaal komt in de media.

   Wat dan te doen met Rutte?

   Arresteren en berechten?

   Of een heksenjacht in de media ontketenen die alleen kan eindigen voor Rutte als Rutte vertrekt en Nederland miljoenen dollars aan de VS betaalt?

   Verwijderen
  5. En de schuldbekentenis van MBS zegt mij niet veel, als de enige consequentie is 'dan zijn we van het gezeur af'

   Verwijderen
  6. Dit alles doet mij denken aan Niebuhrs/ Chomsky's commentaar op 'necessary illusions'

   Oftewel mbv brood en spelen de massa met een kluitje in het riet sturen, wanneer de leiders in de wereld hun zaakjes regelen

   https://chomsky.info/199107__/

   Verwijderen
  7. Quote

   [Niebuhr] wrote that “rationality belongs to the cool observers” while the common person follows not reason but faith. The cool observers, he explained, must recognize “the stupidity of the average man,” and must provide the “necessary illusion” and the “emotionally potent oversimplifications” that will keep the naive simpletons on course.

   Misschien denk ik te simpel, maar als ik over SA nadenk en dat koningshuis, dan denk ik maar aan een ding: OLIE

   en hoe westerse bedrijven voor zo weinig mogelijk geld kunnen krijgen

   Zonder de Petrodollar te beschadigen

   Niets meer, niets minder

   Verwijderen
  8. Ook is het steunen van Saoedi voor werkelijk niemand acceptabel, behalve degenen werkzaam in de wapen- en smeergeldindustrie. Het steunen van de Golfstaten heeft dus een te hoge prijs, ook in veel deep-state kringen.

   In Saoedi zelf zullen veel prinsen zich ook druk maken over de veel te nauwe banden met Israel en Trump: ook dat verlaagt de steun en status voor het land enorm. De oudere prinsen zullen ook grote zorgen hebben over het roekeloze beleid van hem.

   Het opofferen van MBS is dus voor vele fracties een mooie tussenoplossing. Wie weet kan de status quo zo bewaard blijven.

   Zowel Trump als Putin mogen wel uitkijken dat men niet op ideéen komt.

   Verwijderen
  9. Oh, en zover ik weet is een moord niet gepleegd zolang er geen lijk is gevonden en overgegeven aan de politie voor verder onderzoek.

   Waar is die Kashoggi gebleven?

   Verwijderen
  10. Beste Willem,
   De twee KSA vliegtuigen zijn naar Turkije gevlogen. De 15 man zijn bij het consulaat uitgestapt. Daaronder de CSI hoofdman. Kashoggi is naar binnen gegaan, en niet meer buiten gekomen, zegt zijn vriendin die uren op hem wachtte.
   MbS erkent dat Jashoggi op het consulaat om het leven is gekomen tijdens een verhoor.
   En nu beweer jij dat MbS mogelijk in een plot zit, en de vriendin van Kashoggi ook. En dat alles om MbS aan het wankelen te brengen....
   Je kunt ook àltijd kiezen voor de meest onwaarschijnlijke scenario, en daar dan stug in blijven geloven. Lijkt me niet verstandig.

   Verwijderen
  11. Ik bedenk dat de moord op Kashoggi ook een staatsgreep van de opponenten van MbS kan zijn. (De andere prinsen en meer gematigden.)
   In dat geval was het van MbS niet de bedoeling om Kash. te laten doden, maar om even flink op hem te leunen.
   Maar de opponenten hebben de kans waar genomen en gezorgd dat Kash. werd dood gemaakt. Waardoor het leven voor MbS nu ineens veel lastiger is. Zij protector Kushner heeft hier ook gedonder mee. De Amerikaanse wapenindustrie wil deze riskante man niet meer.

   In dit scenario zit de clou bij de 15 moordenaars: onder hen zijn er die MbS verraden hebben.

   In dit verband ben ik benieuwd of de gearresteerden misschien de mannen zijn die de klus klaarden in Turkije.

   Verwijderen
  12. Ik weet helemaal van niets en geloof in geen enkel scenario.

   Ik weet dat alleen dat het verhaal aan alle kanten rammelt.

   De onderste steen van Rutte vertelt mij dat we ook nooit meer komen te weten dan war we nu weten: NIETS.

   Verwijderen
  13. Willem zegt: "Niets is zeker , en zelfs dat niet. Ik sta boven al die lui die zonder keiharde bewijzen zaken beweren. Ik maak de handen niet vuil. Ik vel geen enkel oordeel. Ik doe niks."

   We kennen jouw voorliefde voor het post-moderne idee dat er geen waarheid is, Willem.
   Maar met die laffe houding laat je de brutalen de wereld in handen nemen.
   Zal jou een zorg wezen, nietwaar. Zolang jij maar jezelf ( heel elitair) als verheven-boven-de-massa kan beschouwen.

   Ik wil wel even horen waarom jij dit niet weet:

   = twee KSA vliegtuigen zijn naar Turkije gevlogen.
   = De 15 man zijn bij het consulaat uitgestapt.
   = Daaronder de CSI hoofdman Tobagi (Vakbekwaam in: sporen opruimen, lichamen open snijden).
   = Kashoggi is naar binnen gegaan, en niet meer buiten gekomen, zegt zijn vriendin die uren op hem wachtte.
   = MbS erkent dat Khashoggi op het consulaat om het leven is gekomen tijdens een verhoor.

   Verwijderen
  14. Verder heb ik verwezen naar de deal tussen Rusland en SA die in september hebben besloten om de olie goedkoper te maken (dat zie je terug aan de pomp). En waarvan ik verwacht (maar niet weet) dat westerse oliemaatschappijen die deal maar weinig op prijs kunnen stellen.

   Wat leidt tot een corrigerende tik, als het verhaal Kashoggi die vermoord zou zijn door Ali Baba en zijn 40 rovers.

   Ik voorspel dit. MBS blijft. En de benzine aan de pomp stijgt.

   Verwijderen
  15. Willem,
   de Kashoggi-moord of doodslag is waar we het over hebben. Er zijn betrouwbare zaken over bekend.
   Maar dan zeg jij om 18.30 uur: Ik weet helemaal van niets en geloof in geen enkel scenario.

   Daarna kom je met iets dat veel onzekerder is: om 18.46 zeg je dat hert mogelijk de Grote Oliebedrijven zijn die MbS voor straf in de problemen brengen. ( Vraagje: dus die vliegtuigen, die 15 man, etc etc: allemaal vanuit de USA georkestreerd ??)

   Je gaat ook nog voorspellen dat MbS zal blijven en dat de olie duurder wordt.
   Ik ben het met die twee vermoedens eens, maar wat heeft dat met de Kashoggi affaire te maken?

   Je maakt er een puinhoop van. Willem.

   Je wil zo graag 'dwars denken' en dat is prima, maar wees dan bezig met de materie, niet met het 'dwars denken 'op zich.

   Het benaderen van de waarheid. De rest is onbelangrijk.

   Verwijderen
  16. @ Jan

   Vind de twijfels die Off Guardian uit belangrijk. MSM duiken op de zaak Kashoggi en MsB verandert van het ene op het ander moment met een klassiek gruwelverhaal van een min of meer gewaardeerd bondgenoot in een chainsawpsychopaat. Waar hebben we dat eerder gehoord en waar zijn de bewijzen? De aard van het geclaimde misdrijf maakt het lijk van Kashoggi al bij voorbaat onvindbaar en dat is misschien geen toeval.

   Uit een ander artikel op OFf Guardian over deze zaak:

   "People all over the world are asking: “Why are the Saudis suddenly the bad guys? Why can’t Jamal Khashoggi be brushed under the carpet as if he’s nothing but a burning bus full of children or a napalm-strewn wedding reception?”

   It’s a question no one in the media has an answer for. They are aware of the contradiction though, and they are busily trying to get around it.

   This is Freedland’s (Jonathan Freedlang in the Guardian)

   https://off-guardian.org/2018/10/20/guardian-watch-freedland-remembers-yemen-is-a-thing/

   attempt:

   'I can understand the frustration of campaigners for Yemen that the death of one man has captured a global attention that has so rarely focused on the tens of thousands killed…But sometimes it takes the story of a single individual to break through. So it has proved with Khashoggi.'(Freedland, Dawg)

   That’s it. A simple brush-off.

   That’s the new narrative – nobody really realised just how bad the Saudis were until now. This is the big reveal. The “oh shit” moment. None of them had been on twitter, or read the alternate news or even looked at the comments BTL on their own articles. Yes, Yemen was there in the background but – through forces beyond everyone’s control – it just never broke through to the public consciousness. Oops.

   He’s trying to imply that the news just sort of happens, like it’s an organic process beyond the control of the mere mortals writing the stories or filming the segments or thinking up the headlines.

   That is patently absurd. We know how the media works, and it’s not some Jungian expression of the collective will. To suggest as much is insulting and ridiculous.

   The news is a system by which a handful of mega-corporations distribute propaganda and manipulate public opinion. It is rigidly controlled. They push some issues to the front page and shovel others down the memory hole. When they need to, they make stuff up. Every headline is picked for a purpose, every omission deliberately made. Cogs turn and push the constantly-evolving agenda forward. There are no accidents, and the process is anything but organic.

   It’s mechanical. And like all machines, it lacks a soul. There has been no grand awakening of the media conscience. There is no such thing.

   There was a reason Yemen was banished to the far reaches of the press for four years. There was a reason the mainstream media were happy to white-wash the Saudi Arabians as they pummelled school buses and weddings with bombs British and American arms companies probably over-charged them for.

   There’s a reason every big newspaper on both sides of the Atlantic was happy to serve as Muhammad bin Salman’s PR agency….and there’s a reason they stopped. A real reason, that has nothing to do with Jamal Khashoggi.

   We just don’t know what it is yet."

   Punt is dat we de MSM geen enkel voordeel van de twijfel mogen en kunnen gunnen. Zo'n plotselinge moodswing in de MSM is geen toeval, die is geregiseerd. Het is goed dat Off Guardian ons daar aan herinnert, ook als later mocht blijken dat Kashoggi inderdaad op last van MsB is vermoord op de manier zoals ons nu wordt beweerd. Tot die tijd zou eigenlijk moeten gelden: geen bewijs, geen verhaal.

   Verwijderen
  17. link naar Off Guardian

   https://off-guardian.org/2018/10/20/guardian-watch-freedland-remembers-yemen-is-a-thing/

   Verwijderen
 21. Propaganda is een advertentie door de staat in de vorm van een nieuwsbericht, zoals de rijksoverheid op mu.nl vandaag eerlijk toegeeft:
  https://www.nu.nl/advertorial/advertorial-rijksoverheid/5516981/zo-bestrijden-icters-van-mivd-buitenlandse-hackers.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Reacties
  1. in zaak Khashoggi'

   https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/4457371/rutte-onderste-steen-moet-boven-zaak-khashoggi

   Dus dan weet je het wel.

   Verwijderen
  2. Het feit dat Rutte dit durft te zeggen is slecht nieuws.

   Ik had gehoopt dat hij die zin nooit meer zou uitspreken.
   Blijkbaar durft hij te suggereren dat in het MH17 dossier de onderste steen bijna boven is.

   Verwijderen
 23. Willem schrijft:

  "Misschien denk ik te simpel, maar als ik over SA nadenk en dat koningshuis, dan denk ik maar aan een ding: OLIE"

  Ja, dat is volgens mij maar de helft van het verhaal.
  De deal tussen de VS en het huis Saud: wij controleren de olie, en zullen de Saudis te allen tijde beschermen ( 20.000 USA soldaten in dat land meen ik) is belangrijk, en de petrodollar is belangrijk.
  Maar niet voor Israel.
  Voor Israel is het Salafisme belangrijk.
  Israel heeft de moslim-extremisten bedacht, opgeleid bewapend en de wereld in gestuurd. In eerste instantie om buurlanden van Israel kapot te maken. Natuurlijk kon Israel dat niet op eigen titel doen. Daarvoor had men KSA. En Israel betaalde niks: KSA èn de VS betaalden ( via het American-Turkish Council o.a.)
  Maar Israel bedacht het plan en zorgde dat het werd uitgevoerd.
  De vernietiging van Irak, Syrië en Lybië zou ondenkbaar zijn zonder Israel, en onuitvoerbaar zijn zonder de Salafisten die zich thuis voelen in KSA.  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wim Kok is dood.

  Over de doden niets dan goed.

  In 1995 schudde de PvdA haar politieke veren (van vadertje Drees=vadertje Staat) af middels deze toespraak van Kok (Den Uyl lezing: https://web.archive.org/web/20121022052039/http://www.interferenties.nl/wim-kok-we-laten-niemand-los/4280. Ik vind het nog knap moeilijk om uit de woordenbrei de strekking te halen, maar hij zei

  'De sociaal-democratie zal in de onorthodoxe zoektocht naar omvang en organisatie van de publieke sector voorop moeten lopen. Op die weg hebben we pas de eerste stappen gezet, omdat we komen uit een mentale traditie van verdediging. Het gaat hier echter om hervormingsgezindheid. Wie een toekomstgerichte publieke sector wil hebben of houden, zal hoge eisen stellen aan competentie, gezag en de bereidheid kritisch naar eigen prestaties te kijken. Wie niet op de minimale staat wil uitkomen, zal mensen moeten zien te winnen voor de idee dat de toekomst van ons land
  — een modern, sociaal Nederland — niet zonder een gemoderniseerde publieke sector kan.'

  Korter gezegd: we ontmantelen de staat en laten ons werk over aan de 'vrije markt' en omarmen het neoliberale denken. Solidariteit is uit! Competitie en sociaal Darwinisme is in!

  Andere quote

  'Voor het behoud en de vernieuwing van een op rechtvaardigheid, solidariteit en eigenbelang gericht bestel is de medewerking van burgers in dit brede maatschappelijke midden van doorslaggevende betekenis.'

  Maw dag zorgmaatschappij! Hallo participatiemaatschappij! (van egotrippers)

  Het afschudden van de politieke veren van de PvdA heeft Wim Kok geen windeieren heeft gelegd, met commissariaten bij oa ING. Hij zal het vast allemaal niet zo bedoeld hebben, sprak uiteindelijk ook alleen maar teksten uit die hem aangereikt werden door partijleden die zeiden dat het goed was... Maar over de doden niets dan goed.

  Typerend beeld: Wim Kok die een computermuis op een beeldscherm legt en bij God niet weet hoe zo'n computer werkt, maar wel de mond vol heeft over 'vernieuwing'. Zo zijn politici. Praten en beslissen over zaken waren ze totaal geen verstand van hebben. Maar de bühne moeten doen laten geloven dat ze dat verstand wel hebben. Wat een baan...

  Wim Kok, begonnen bij de vakbond om voor de rechten en de centen van de werknemer te strijden, en geëindigd bij een commissariaat van bedrijven als ING die al 30 jaar lang de burger uitzuigen en basisrechten ontnemen om als bedrijf daar beter van te worden, zonder dat de Staat daar iets tegen doet.

  Dit alles doet mij denken aan het volgende gedicht van Jacob Winkler Prins

  'Overvloed

  De boomen hebben overvloed van blaren.......
  De wind komt aan in speelschen tuimeldraf
  En schudt het bloemblad bij millioen af
  En doet ze als scheepjes op de luchtzee varen.

  Uit hauw en doos van orchidee en varen
  Stuift wolk aan wolk van poeirig goudbruin kaf
  Neer op den harden klinkerweg als graf......
  Niets wordt er, niets, uit veel miljoenen paren.

  De menschen hebben overvloed van woorden
  En groote steden overvloed van poenen,
  En strenge heeren overvloed van koorden,

  Verliefde kindren overvloed van zoenen,
  En overvloed van bloemen waterboorden,
  Niets wordt er, niets, uit talloos veel miljoenen.'

  En nu is Wim Kok dood.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Planet has only to 2030 to stem catastrophic climate change, experts warn.

  As predicted, the IPCC has released their hot air report on 1.5C of global warming and the lamestream fake news lying establishment lapdog media is hyping it as the end of the world as we know it...unless you pay the globalists more money to atone for your carbon sins, of course. This week on #PropagandaWatch James breaks down the latest propaganda push for carbon eugenics and what it means for the coming technocratic slave state."

  Corbettreort/Pay Up or the Earth Gets It!
  https://www.youtube.com/watch?v=JA8n9fm5fwE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies daar hoort die Belg thuis. Bij die nihoehoe plottertjes. Die worden al jaaaaaaaaaaaren niet meer serieus genomen door mij. Net zoals die mafkees Micha Kat.

   Verwijderen
  2. Waarom, zou ik jou serieus nemen Eddy? Heb je hier al iets geschreven dat dit zou rechtvaardigen?

   Verwijderen
  3. De baan van Apophis is behoorlijk nauwkeurig bekend. Hij zal weliswaar met het blote oog zichtbaar zijn (evenals ik in 2002 een andere near-earth asteroid heb kunnen zien-dat duurde maar zo´n 20 minuten, zo snel kwam hij langs!). Niks echt ongewoons dus.

   Maar een dergelijke inslag kan inderdaad een stad wegvagen en er omheen lichtere schade veroorzaken. Of de Pacific of een stuk toendra treffen. Niets wat de aarde niet aankan, en niks waar de militairen niet van op de hoogte zijn tzt., zodat er ook geen oorlog van komt.

   En uiteraard zit Joktok een jaar daarna nog steeds op zijn apocalypse te wachten, al dan niet in het verpleeghuis...

   Verwijderen
  4. Climate change wordt inderdaad helemaal door de multinationals omarmd, samen met het alarmistische IPCC rapport.
   Dat zegt net zo min iets over de science als dat ontkenners van Exxon Mobil dat doen.

   Verwijderen
 26. Van hoofdcensor the Atlantic Council

  “The most worrisome aspect of the Khashoggi affair and its aftermath... is the glimpse it provides into an unraveling world order constructed by the U.S. and its allies, and the jungle that appears to be growing in its place.”

  https://twitter.com/AtlanticCouncil/status/1053678295105994752

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Eerder van de week beschulddigden de VS Rusland van schendingen van het INF verdrag. Heeft veel weg een voorwendsel

  Trump ‘confirms’ he’s pulling US out of nuclear deal with Russia
  Published time: 20 Oct, 2018 20:34
  Edited time: 20 Oct, 2018 21:12

  The US will pull out of the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) with Russia, AP reports President Donald Trump saying. He cited Russia’s alleged treaty violations, while at the same time vowing to “develop the weapons.”
  "We are going to terminate the agreement and then we are going to develop the weapons" unless Russia and China agree to a new deal, Trump said on Saturday.

  READ MORE: ‘We’d take out Russia’s nukes,’ US NATO envoy says, claiming ‘banned’ missiles are being developed

  Although Trump claims that Russia has violated the deal, he provided no evidence of that claim during his Saturday announcement.

  Trump made the announcement following a campaign stop in Elko, Nevada, just one day after the Guardian reported that National Security Adviser John Bolton was pushing the president to leave the treaty.

  Russia has repeatedly said it will keep strictly observing the INF treaty as long as the US does. However, Russian President Vladimir Putin stated in October 2017 that any withdrawal from Washington would see an "immediate and mirror-like" response from Moscow."

  https://www.rt.com/usa/441841-trump-nuclear-deal-russia-pullout/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wapenwedloop! Voor niemand nuttig (afgezien wapenfabrikanten en lobbyisten)

   Verwijderen
 28. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inside look?

   https://www.washingtonexaminer.com/opinion/an-inside-look-on-why-putin-is-lying-about-the-novichok-gru-officers

   Van de right wing (tea party- Koch brothers) fringe of the Republican deep state, die zelfs Jeff Bezos een communist noemen.

   Het artikel bevat slechts aannames.

   Verwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toktok heeft het artikel zelf niet gelezen: het heeft niets met Iran, Hezbollah of Gaza te maken, maar het zijn 19 jaar oude beschuldigingen over Chechnia.

   19 jaar geleden toen de IS-kaliber Chechens door het westen nog als vrijheidsstrijders werden geportretteerd in de hoop dat de onrust en terror het land in delen zou doen opbreken.

   Verwijderen
 30. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amerika mag (zal) wapens leveren aan Oekraïne, en nog aan veel meer landen zoals Saudi-Arabië die mensen vermoorden en er mee weg komen omdat ze veel olie hebben.
   Wat denk je dat er met Isisrahel gebeurd als een land wapens levert aan de Palestijnen?
   Dat dit terroristen steunend land nog bestaat komt enkel omdat het nog niet is aangevallen. Wat niet is kan nog komen.

   Verwijderen
  2. Ben het met jou eens over ontwapenen, Eddy, en daar is het helaas te laat voor.
   Maar geloof niet dat Rusland bij de pakken zal blijven zitten en het op een gegeven moment niet meer zal pikken dat de NAVO (met baas Amerika) zo dicht bij Rusland blijft oefenen. 1 klein foutje kan grote gevolgen hebben en het lijkt er haast op dat Amerika daar op uit is ook al praten ze heel schijnheilig dat het "onschuldige" oefeningen zijn. Dit is echt niet hun eerste leugen.
   Wat denk je dat er zou gebeuren als Rusland grootscheepse oefeningen zou houden op pakweg 50 zeemijl, net buiten de grens van de territoriale wateren, dus volstrekt legaal, voor de kust van New York?
   En dan wil Trump zich ook nog eens terugtrekken uit eerder afgesproken deals over atoomwapens en op deze manier de 3e wereldoorlog nog een stapje dichterbij brengen.
   Wie is hier dus de agressor?
   En je moet de wapenkracht van Rusland niet onderschatten.

   Verwijderen
 31. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eliot Higgins

   @EliotHiggins
   Volgen @EliotHiggins volgen
   Meer
   Als antwoord op @pastsellby @Amj_Singh en 3 anderen
   NED, OSF, Adessium, PAX for Peace covers half our funding, the other half comes from workshops we hold only a regular basis for paying participants.

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   NED = National Endowment Deocracy, Open Society Foundation,
   ons eigen PAX, de inmiddels overbekende deugorganisaties voor regimechange. Organisaties waar je Nederlandse politici als Ollongren, Vehoeven, Buma, Rutte en noem ze allemaal maar op GODVERDOMME nooit over zal horen als ze voor censuur pleiten en krokodillentranen huilen over onze bedreigde democratie.

   Verwijderen
  2. By the way @wammezz , can't find any info on the Pax-website about you funding Bellingcat. Why not?

   @ wammmez = Wim Zwijnenburg, een functionaris van PAX

   https://twitter.com/beek38/status/1052918580659060736

   Verwijderen

  3. @wammezz

   Als antwoord op @beek38 @VanessaBeeley en 13 anderen
   We did. What is your point?

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   Verwijderen
  4. Eric van de Beek

   If you did why isn't it in your financial year report and on your website?

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   Verwijderen
  5. Wim Zwijnenburg


   @wammezz
   .
   Cause its a detail like many other details which are not in general year reports. I just told you we do and its stated on Bellingcats website. Again, what is your point?

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   Verwijderen
  6. Bellingcat is honest about it. But @Official_PAX certainly isn't. It makes one wonder: Is it only Bellingcat Pax supports with Dutch tax payers money? Or are there other NGO's they support not mentioned on their website and in their annual financial reports?

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   Verwijderen
  7. Lees het hele draadje van Erik vd Beek.

   https://twitter.com/beek38/status/1053188745665671168

   Verwijderen
 32. “Dispatcher Carlos” who spread lies about MH17 was paid by Russia"

  Zegt een propagandablaadje dat het Amerikaanse propagandastation Radio Free Europe en het Soros project RISE nakakelt.

  RISE Project investigations is onderdeel van het OCCRP project

  https://en.wikipedia.org/wiki/RISE_Project

  en OCCRP wordt door de Open Society van Soros gestiekt en zo zijn we weer thuis.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Organized_Crime_and_Corruption_Reporting_Project#cite_note-7

  Heel goed mogelijk dat Carlos een oplichter en een hoax is, maar het enige 'bewijs' dat Carlos betaald is door de Russen is een uitspraak van Carlos zelf. Een veroordeelde oplichter, m.a.w een ideale kandidaat om gerechtvaardigde kritiek op de gecorrummpeerde MH17 onderzoek verdacht te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verspreiden van disinfo na een false flag wordet altijd de Russen aangerekend. In werkelijkheid is het een CIA tactiek, geleerd van de Mossad.

   De oudste en beruchtste was ene Sorcha Faal.

   Verwijderen
  2. 'Sorcha Faal', ja Rootman, dat is lang geleden. Het hoe en wat ben ik alweer vergeten, maar niet die opvallende naam.

   Verwijderen
 33. Samenvattend:

  De Nederlandse belastingbetaler betaalt met als doorgeefluik de deugNGO PAX de 'burgerjournalist' en Atlantic Council medewerker Eliot Higgins die de voltallige MSM en het Nederlandse OM laat overtypen dat de Russen schuldig zijn aan de dood van 198 Nederlanders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Destijds hebben de lezers van het blog van Harry van Bommel hem terecht gewezen betreffende steun voor deze obscure club. Dat goldt ook voor lobbyisten van de MEK, sommige Koerden en Uyguren. Jammer dat dat blog niet meer bestaat, maar Karabulut trekt een veel strakkere lijn.

   Verwijderen
 34. NGO's met ronkende namen over vrijheid , democratie en mensenrechten. Zoals die co-sponsor van Bellingcat, de Neational Rndowment for Democracy (NED)

  Transcriptie uit een aflevering van The Corbettreport:

  Episode 338 – NGOs Are The Deep State’s Trojan Horses
  Corbett • 05/21/2018

  RON PAUL: What about Ukraine? I understand there are a few organizations that have been involved through this in Ukraine, trying to disturb that government. Of course, we have visited on this subject quite a bit, but I didn’t realize how much the NED is involved over there.

  DANIEL MCADAMS: And this is a big issue, because I think the argument could definitely be made that NATO should have ended after the Cold War, but definitely the National Endowment for Democracy should have been ended after the Cold War. Instead, they say, like with every government program, “No, now’s the time we need more!”

  But in Ukraine just this past year…Ah, this is an interesting article written by the president of the National Endowment for Democracy—he’s president for life—Carl Gershman. I know this might shock you, but he’s actually a Trotskyite. He was a founding member of a communist breakaway party, the Trotskyite Social Democrats USA. He wrote an editorial in The Washington Post [in] September of ’13, just before the events happened in Ukraine, and he wrote as the president of the National Endowment for Democracy. He said, “Ukraine is the biggest prize.” And he mentioned that “Ukraine’s choice to join Europe will accelerate the demise of the ideology of Russian imperialism that Putin represents,” and “Putin may find himself on the losing end not just in the near abroad but within Russia itself.” So his real goal is regime change. He spelled it out just before all of these events took place.

  https://www.corbettreport.com/ngo/

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen

  https://off-guardian.org/2018/10/20/khashoggi-a-danse-macabre-the-new-realitytm/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Jan, voor het aanhalen van een quote van Tolstoj die ik gejat heb van jouw site. Maar het dekt de lading wel.

   Die hele Khashoggi media blitz heeft mij van a tot z nooit overtuigt. Jou wel.

   En nu is er dit probleem

   "De moeilijkste onderwerpen kunnen worden uitgelegd aan de meest traag van begrip zijnde man als hij zich nog geen mening heeft gevormd over de zaak, maar het eenvoudigste voorval kan niet duidelijk worden gemaakt aan de meest intelligente man als die al stevig ervan overtuigd is dat hij al weet, zonder een schaduw van twijfel, wat er gebeurd is."

   Verwijderen
  2. Het enige wat ik weet is

   A) MBS is niet in de mode
   B) SA en Rusland maken afspraken over olie zonder toestemming te vragen aan de VS
   C) Daardoor gaat de benzineprijs naar beneden, wat vast niet gewaardeerd wordt door sommige westerse bedrijven.

   En daar kan je D nog bij optellen: een lage benzineprijs, is goed voor stemmen op de republikeinen in november bij de VS verkiezingen.

   En E) als Lindsey Graham ergens van overtuigd is, is het dan niet zeker dat het omgekeerde waar is?

   Verwijderen
  3. Korte reactie op Willem 8.57.

   Waar die enorme aandacht voor de Kashoggi-dood vandaan komt, dàt is wat we moeten verklaren.

   Is ie overdadig?
   Hoe gaat dat in vergelijkbare gevallen?
   Enkele overpeinzingen:
   Als Skripal X MSM hits veroorzaakt, kunnen de media dan volstaan met 0,1 X MSM hits in geval het slachtoffer wèl dood is, en bovendien door midden gezaagd ?

   De WaPo zit in het Anti-Trump kamp. Hun redacteur is gedood.
   Vrijwel àlle MSM zitten in het anti-Trump kamp.

   ---

   Trump = Kushner = MbS

   De feiten lijken me behoorlijk hard:
   Vliegtuigen, 15 man op CCTV, uiteindelijk erkent MbS dat Kashoggi gedood is.

   De vraag is: was het een media-Coup tègen MbS, gepleegd in Turkije?
   Of was MbS zo oerstom dat hij dacht hier mee weg te komen?
   Of was Kushner hem beu ( wegens hopeloos gedrag) en wil die van hem af en is hij er in geluisd.


   Al deze zaken lijken me meer aan de orde dan een afspraak tot olieprijs verlaging.
   Die heeft heel veel gevolgen, en niet één speciaal anti-Trump effect.

   Verwijderen
  4. @ Jan

   *Waar die enorme aandacht voor de Kashoggi-dood vandaan komt, dàt is wat we moeten verklaren.

   *De vraag is: was het een media-Coup tègen MbS, gepleegd in Turkije?
   *Of was MbS zo oerstom dat hij dacht hier mee weg te komen?
   *Of was Kushner hem beu ( wegens hopeloos gedrag) en wil die van hem af en is hij er in geluisd.

   Goeie vragen en opmerkingen. Zo'n mediahype is niet toevallig, er zit altijd een regie en een bedoeling achter. Al is het maar het naar de achtergrond verdringen van ander nieuws. Trump heeft onlangs verklaard dat de VS het INF verdrag gaan opzeggen. Dat is nogal niks.   Verwijderen
  5. Poetin sprak vorig jaar en het jaar daarvoor al z'n zorg uit over de bedreiging van het INF pact:

   in 2017:

   https://www.rt.com/news/413096-us-russia-missile-treaty/
   (clip 1,5 min.)

   in 2016 op het StPetersburg IEF
   Putin: 'I don't know how to get through to you'

   https://www.youtube.com/watch?v=rOazmBMCe5I

   Verwijderen
  6. Dawg,

   ik heb het opgezocht: Het INF verdrag verbiedt raketten die tussen de 500 en 5500 km afstand kunnen afleggen.

   Maar dit voorjaar heeft Rusland nieuwe wapens geïntroduceerd.
   Ik vermoed dat die buiten het verdrag vielen, omdat ze meer dan 5500 km kunnen vliegen.

   Het zou kunnen dat de VS op deze manier 'antwoordt'. Omdat ze die 5500+ wapens nog niet hebben.

   Voor de goede orde: de Russische wapens ( `las ze allemaal echt bestaan en niet 'bluf' zijn) waren een antwoord op de agressie van de Nato.

   In geval ik gelijk heb, is het een volgende stap in een wapenwedloop. Ooit (in 1992? In 2007 ?) begonnen door de VS, maar niet nu pas begonnen door de VS.

   Verwijderen
  7. Inderdaad, Het is zoals het altijd in de geschiedenis is geweest. De VS plaatst raketten in Turkije en Rusland op Cuba. De VS bewapenen de Mujahedeen in Afghanistan en Rusland kan niet anders reageren dan Afghanistan binnen te vallen. Aegis systemen in Roemenië en Polen plaatsen? Rusland moet helaas reageren met State of the Art systemen waar de VS en NAVO nog geen kaas van hebben gegeten. Want het is natuurlijk hartstikke oneerlijk tegenover de VS en NAVO dat de Russen betere en snellere systemen hebben dan die twee organisaties die vrijheid, democratie en zich nooit en te nimmer aan de Russische grenzen zullen vertonen, prediken.

   What You Need to Know About Nuclear Arms Treaty With Russia Trump Wants to Quit

   https://sputniknews.com/world/201810211069074837-inf-treaty-history/

   Tja, en of de Russen die hypersonische wapens nu wel of niet hebben, maakt dat iets uit, of houdt Trump wel van een gokje?

   Verwijderen
  8. Algemeen bekend dat Amerika enkel met akkoorden op de proppen komt als ze aan de verliezende hand zijn.

   Verwijderen
  9. Wat het verdrag ondermijnt zijn de dual use installaties.

   Er zijn tomahawks en Kalibrs die binnen de 500-5500 grens zware ladingen, incl nukes kunnen afvoeren. Het Thaad systeem is een ander voorbeeld.

   De vraag is of dit daadwerkelijk de bedoeling was, maar elk leger werkt aan uitbreiding van hun mogelijkheden.

   Normaliter zou het na 30+ jaar de tijd zijn het verdrag te updaten naar de moderne state of the art qua missile tech, maar door het wantrowen en de zeer duistere agenda van de neocons zit dat er niet in.

   De idiote Britten steunen Trump alvast, en ik vrees dat Brussel ook naar Warschau en Stockholm gaat luisteren...

   Verwijderen
  10. @ Jan

   Ik denk dat de reikwijdte van middellange afstandsraketten vooral politiek is. Als de Amerikanen raketten in Europa gaan opstellen die een bedreiging vormen voor de Russische intercontinentale afschrikking wordt Europa meer dan nu het geval is een doelwit voor de Russen. Een nucleair conflict zal dan ook met grotere waarschijnlijkheid op West Europese bodem worden gevoerd, misschien zelfs wel worden begonnen. Ik denk niet dat Amerikanen als John Bolton daar van wakker liggen; hoe harder de warhawks de militaire spanning met de Russen opvoeren des te meer kan West Europa in het Atlantische kamp worden gechanteerd.

   Verwijderen
  11. Belgische krant heeft het er ook over:
   Russen waarschuwen Trump over opblazen nucleaire deal: 'Zeer gevaarlijke stap'
   In het westen hebben ze wel degelijk in de gaten dat we open doelen zijn voor de Russen: België met het hoofdkwartier van de NAVO, Rammstein in Duitsland met hun drones piloten enz..
   En als de Amerikanen denken dat hun land geen doel is dan hoop ik dat ze verder blijven dromen en pas wakker (als ze dan nog wakker kunnen) worden als er van de USA niets meer over is.

   Verwijderen
  12. Kijk, daar kunnen onze carriérevrouwen een puntje aan zuigen. Tenslotte, als die bom valt is het toch einde carriére.

   Massive Anti-War Rally Starts Near Pentagon (VIDEO, PHOTOS)

   The new rally was organized "In response to the ongoing US military aggression across the globe and the continuing bi-partisan increases in Pentagon funding," its facilitators said.

   "Our demands are simple: The complete end to the wars abroad; closure of foreign bases; dramatically slash the Pentagon budget to fund healthy social programs here at home: the only good empire is a gone empire," they said in a statement.

   https://sputniknews.com/us/201810211069083344-anti-war-rally-women-pentagon/

   Verwijderen
  13. Waar lullen we over, Trump? Hoezo, houdt Rusland zich niet aan het verdrag?

   October 18, 2018

   US Nuclear Missiles Deployed in Italy, … against Russia

   In March 2020, the first unit of production will begin fabricating a series of 500 bombs. As from that time, in other words in about a year and a half, the United States will begin the anti-Russian deployment in Italy, Germany, Belgium, Holland and probably certain other European countries, of the first nuclear bomb in their arsenal with a precision guidance system.

   Since Italy and the other countries, in violation of the Non-Proliferation Treaty, are offering the USA the bases, the pilots and the aircraft for the deployment of the B61-12, Europe will soon be exposed to a greater risk as the front line of the developing nuclear confrontation with Russia.

   https://www.globalresearch.ca/video-us-nuclear-missiles-deployed-in-italy-against-russia/5657294

   Verwijderen
  14. @ J

   Als ik me niet vergis zijn die B61-12 bommen voorzien van een
   'scalable yield' en explosieve kracht en straling die instelbaar is. Dat maakt ze geschikt als tactische bom, als slachtveld wapen en daardoor een wapen dat tot een gevaarlijke vervaging van het onderscheid tussen conventionele en nucleaire wapens leidt. Europese politieke leiders die met stationering van dit soort wapens in Europa instemmen of daar zelfs om vragen, hoe is het mogelijk. Maar goed, kan me zo langzamerhand sowieso niet meer aan de indruk onttrekken dat we ons hier slaapwandelend naar de afgrond laten voeren.

   Verwijderen
  15. @D,

   It's 1962 again. Met dit verschil, waar kan Rusland nog heen om kernwapens te plaatsen die zowel de VS als Europa kunnen treffen? Alleen nog vanaf eigen grondgebied, toch? Nou, daar heeft Poetin prima op geanticipeerd door een nieuw, State of the Art weapon, te ontwikkelen. Wat kan je als president anders doen om de soevereiniteit van je land te waarborgen?

   Verwijderen
 36. Had ik soort van gemist

  "Just days before she resigned as UN Ambassador, Nikki Haley delivered a private speech to the Council for National Policy, a secretive group of influential right-wing figures. Journalist Max Blumenthal obtained exclusive access and reveals shocking details -- including Haley's admission that she threatened the Chinese ambassador with a US invasion of North Korea."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Interview

   https://therealnews.com/stories/inside-nikki-haleys-shocking-speech-to-secretive-far-right-group

   Verwijderen
  2. Artikel

   https://harpers.org/blog/2018/10/nikki-haley-at-the-council-for-national-policy/

   Verwijderen
  3. Willem; bedankt en respect voor deze zeer waardevolle links!

   Verwijderen
  4. "Kan Rootman ook even die "waardevolle" links plaatsen?"

   Ik zal dat even voor Rootman doen.

   Israël heeft de ontruiming van een bedoeïenendorp op de Westelijke Jordaanoever opgeschort.

   'Mogelijk oorlogsmisdaad'

   Afgelopen week zei de aanklager van het Internationaal Strafhof, Fatou Bensouda, dat de evacuatie en sloop van het dorp mogelijk een oorlogsmisdaad is.

   https://nos.nl/artikel/2255729-israel-schort-omstreden-sloop-bedoeienendorp-op.html

   Het grappige is dat NU.nl met een artikel hierover kwam maar het inmiddels heeft teruggetrokken. En het is nog grappiger dat "E" roeptoetert over het plaatsen van "waardevolle" links terwijl het vlak voor z'n snufferd ligt.

   Verwijderen
  5. De links zijn natuurlijk die welke Willem plaatste.

   In de eerste van The Real News ( vroeger Peter Jay) zien we twee joodse mannen (Aaron ... en Max Blumenthal) die in feite Christelijk rechts (*) zwart maken, door en passant de niet joodse Nicky Haley van iets vreselijks te beschuldigen.

   Wat is er zo vreselijk?
   Ze gebruikte de oude Kissinger tactiek om de opponent bang te maken en zo het doel te bereiken. (Kissinger: 'Ik ben redelijk, en ik begrijp jou, maar mijn baas Nixon ( = Trump) is een dwaas, en hij kan zomaar een kernbom op jouw landje gaan gooien. Pas dus op ! )

   Het grappige is: die methode heeft goed gewerkt, maar vooral bij Zuid Korea.
   Die twee samen ( Moon en Kim) besloten om echt vrede te gaan sluiten voordat die gekke Trump hun beider landen zou vernietigen ( VS vernietigt N Korea, en N Korea vernietigt dan Zuid Korea).

   Het heeft dus goed gewerkt, en de deep state was woedend: Wat krijgen we nu ! Nu zijn we N Korea kwijt als 'Groot Gevaar'. Strategisch een groot verlies voor de VS.

   NB: Blumenthal denkt dat Haley zich gaat richten op hetpresidenschap. Ze heeft de volle backing van Israel en de joodse media.

   (*) Dit 'Council for National Policy' lijkt op Erkenbrand: secretive en rechts en nationalistisch.
   Verschil: Erkenbrand is kritisch op Israel.
   Tweeede verschil: in de VS hebben ze een hoge politicus die komt spreken, en in Nederland wordt Erkenbrand door de AIVD als 'gevaarlijk' beschouwd.

   Verwijderen
 37. White Helmets Members, Experts Killed in Huge Blast at Chemical Workshop in Northwestern Syria

  Sat Oct 20, 2018 10:46

  TEHRAN (FNA)- A sum of 11 members of the pro-militants White Helmets Organization and non-Syrians experts were killed after a huge explosion at the terrorists' chemical workshop in Idlib province near the border with Turkey, a Russian media outlet reported on Saturday.
  The Arabic-language website of Russia's state news agency, Sputnik, quoted well-informed sources as disclosing that a huge blast broke out at a workshop of the terrorists used for making chemicals in the small town of Tarmanin in Northern Idlib near the border with Turkey.

  It further said that the workshop included a large volume of chemical, explosive materials and liquid chlorine barrels, adding that nine British, Chechen and Turkish experts and 2 members of the White Helmets were killed in the blast.

  Tahrir al-Sham Hay'at (the Levant Liberation Board or the Al-Nusra Front) along with the White Helmets had already cooperated in transferring chemicals to unknown locations in Northern Syria.

  The Russian Reconciliation Center for Syria reported earlier this month that a group of ISIL militants attacked Tahrir al-Sham's positions in the town of al-Latamina in Northern Hama, killing 2 white helmets and seizing 2 chlorine gas cylinders.

  It added that 6 terrorists were killed in the clashes and the ISIL terrorists transferred the chlorine gas cargos to Southern Aleppo.

  Media reports had said in September that Tahrir al-Sham Hay'at and pro-militants White Helmet Organization intend to stage a false flag chemical attack in Northern and Northwestern Hama and would make a fake video to raise allegation against Damascus forces.

  https://twitter.com/EnglishFars/status/1053546780829323265

  Zoveel ervaring met gifgas inmiddels en toch blijven het van die amateuristische prutsers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijven sekteleden, die denken dat hun god hen wel zal beschermen. Bij een ongeluk ´heeft de here het zo gewild´, en komen ze toch in hun terroristenhemel.

   Verwijderen
 38. Tips.

  1) Heel lang interview met Jeffrey Blankfort. Een oude held van me. Wist niet dat ie nog leefde. Op UNZ.
  Je kan zeggen: de geschiedenis van Joods Amerika in de laatste 60 jaar.
  Zeer informatief, voor wie er oog en belangstelling voor heeft, en de tekst tot zich laat doordringen. ( het artikel is 25000 woorden. ik las nog pas ca 5000 woorden. En heb al heel veel geleerd. )

  2) Youtube:hristopher Bollyn: Tricked Into War

  https://www.youtube.com/watch?v=2hN8q_Z1_SU

  In 1 uur geeft Bollyn in razend tempo precies aan wat van belang is in de laatste 40 jaar: Het ontstaan van Terrorisme als strijdmiddel ( Haganah, Lehy, Menachem Begin, Yitzak Shamir, Sharon) , de vele oude plannen van Israeli's om een vliegtuig in de Twin Towers te vliegen. De manier waarop ze moslim-extremisten op leidden en steunden etc. etc.

  Setting: Bollyn spreek ergens in een collegezaal of zo met een klein publiek van oude mannetjes. Hij spreekt snel, maar het is te verstaan en te volgen, als je goed concentreert.

  3) Minder belangrijk, maar actueel: artikel op UNZ van Eric Margolis:

  The Khashoggi Murder -- Worse Than a Crime, a Mistake

  BeantwoordenVerwijderen