donderdag 25 oktober 2018

Rusland beschuldigt VS van drone-aanval Syrische basis

Het Amerikaanse spionage-vliegtuig Poseidon-8, en niet "een stel boeren", dirigeerde de drones die de Russische basis in Syrië Xmeimim aanvielen. Dit heeft de vice-minister van Defensie, Generaal-Kolonel Alexander Fomin gezegd op het veiligheids-forum in Shanghai.

"Dertien drones gingen in een gezamenlijke orde, gedirigeerd door een gemeenschappelijk commando. Op dat moment cirkelde het Amerikaanse spionage-vliegtuig Poseidon-8 gedurende 8 uur boven de Middelandse Zee." Aldus citeert TASS de Russische Kolonel-Generaal.

Volgens Fomin, toen de drones stuitten op het Russische radio-electronische ontregelingssysteem, schakelden ze over op handmatig systeem. "Zo'n handmatig systeem wordt niet door wat boeren gedaan; dat doet normale, moderne techniek van de Poseidon-8. Hij nam de handmatige besturing op zich."

VVD'er Sven Koopmans

Onze volg-parlementariër, Sven Koopmans blijft maar door gaan met het verspreiden van halve waarheden en hele spookbeelden over Rusland. We herinneren ons allemaal nog, als de dag van gisteren, Sven's partijgenoot Hans van Baalen, samen met Verhofstad op Maidan in Kiev. Met gebalde vuist riepen ze de daar bijeengetrommelde, deels betaalde, demonstranten op tot regime-change tegen de toen zittende democratisch gekozen President. Maar volgens de vertroebelde Sven is Rusland de agressor in Oekraïne en moeten we "niet naïef zijn".
Omdat deze foto nooit verveelt, plaatsen we hem nog maar eens, speciaal ook voor Sven, die vindt dat niet Hans en Guy de oproerkraaiers in Oekraïne zijn, maar Putin. Miscchien wil Sven, wellicht na even overleggen met collega VVD'er Hans, ook eens vertellen wat hij vindt van Amerikaanse drone-aanvallen op een Russische basis.


Update: NRC komt er nu ook mee; natuurlijk pas na Blik.

72 opmerkingen:

 1. Off topic.
  Nog even over Khashoggi.
  Ik las bij The Saker ( Ghassan Kadi) dat de nieuwe verloofde van Khashoggi heel recent was, en dat eigenlijk niemand er van wist.
  Ook heeft deze (Turkse) dame wellicht een trainingskamp bij de Mossad gevolgd. ( Waarmee ik niet wil zeggen dat Israel er achter zit, want dat denk ik niet)

  Ook schrijft Kadi dat Khasshoggi heel beducht zal zijn geweest om dat Consulaat binnen te gaan, en dat hij dit alleen deed omdat hij een deal had met KSA voor een bepaalde opdracht.

  Bij MoA las ik eergisteren dat MbS wellicht veel te onstabiel is voor zijn functie, en dat 'men' dus besloten heeft dat ie weg moet.
  https://www.moonofalabama.org/2018/10/how-will-caligula-fall.html#more

  Zou dat de verklaring zijn voor de enorme publiciteitscampage ?

  Iets is niet normaal aan deze zaak. MbS deed allerlei vreselijke zaken in de laatste 2 jaar, en het liep altijd met een sisser af.
  Nu niet.

  Vandaag heeft MoA weer een goed artikel dat veel info bevat. Aanbevolen: https://www.moonofalabama.org/2018/10/khashoggi-drama-a-deal-has-been-made-but-will-it-hold.html#more

  Kort samengevat ( maar mogelijk onjuist samengevat): de CIA bazin zegt dat ze de tapes van de moord heeft gehoord. Erdogan heeft flink wat eisen op tafel gelegd voor de VS en KSA, die deels worden ingewilligd. De VS gaat verder met MbS, maar is wel bezorgd en dit was een waarschuwing aan MbS dat ie meer in het gelid moet lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik dus schreef, @wilde censor Verheul, vertelde Kees van der Pijl, in de video van het vorige topic, dat Guy Verhofstadt "iets" met een pijpleidinkje heeft, daar in de buurt.

   Verwijderen
  2. Blijkbaar per ongeluk verwijderd:

   Jannalor 25 oktober 2018 om 15:26
   Konden wij in het vorige topic, uit de mond van Kees van der Pijl niet horen dat Guy Verhofstadt "iets" heeft met een pijpleidinkje, daar in de buurt?!

   Beantwoorden

   Verwijderen
  3. PS: Als het eenmaal ( per ongeluk) verwijderd is, dan kan ik het niet terug plaatsen. Deze post stond nog in een eerder geladen versie van 'Blik', en ik kon hem dus terug plaatsen.

   Verwijderen
  4. Khashoggi Wasn’t the Only Murder Victim of Mohammed bin Salman
   https://www.strategic-culture.org/news/2018/10/24/khashoggi-wasnt-only-murder-victim-of-mohammed-bin-salman.html

   Ook een interessant artikel. Als ik het zo lees, verwacht ik dat het onrustig blijft in het Saoedische paleis. MbS heeft nu zoveel vijanden. KSA Rebellen in de inlichtingendiensten in samenwerking met buitenlandse mogendheden gaan het MbS moeilijk maken de komende tijd verwacht ik.

   Dit is een enorme klap voor Trump die met Israël en KSA militair of niet militair Iran kapot wil maken.

   Chaos in KSA is een ultime overwinning voor Iran, dat is zeker. Vooral als door chaos de olieproductie in KSA in gevaar komt. Dan mag je wel een interventie van de amerikanen verwachten om de olieproductie weer opgang te brengen. Maar ja, maar ja, maar ja. Spannend hoor. Vooral als de olie sancties tegen Iran in november ingevoerd worden. De sancties gaan natuurlijk in na de tussentijdse verkiezingen in november. LOL. Van mij mogen de democraten winnen, al is het maar om tegenwicht te bieden tegen de rampkoers van Trump.

   Verwijderen
  5. De aanstaande sancties en oorlog tegen Iran is wellicht de reden dat de prins er dit keer niet zo makkelijk mee weg komt. Iran heeft de laatste jaren veel vrienden gemaakt (of was al vrienden) met onder andere Irak, Qatar, Duitsland (stopt nu met wanpenleveranties aan KSA), Frankrijk, China en Turkije. Vooral Turkije en Qatar (gehinderd door zeeblokkade KSA) lijken de handschoen op te pakken tegen MbS

   Verwijderen
 2. DID THE U.S JUST RECOGNIZE CRIMEA AS RUSSIA?

  It appears so. And it may not be so accidental given the realities of the present situation. US Secretary of Defense James Mattis had previously just done the same in a joint meeting with Sergei Shoigu.

  Yesterday, US National Security Adviser to the President John Bolton was on Red Square in Moscow and paid tribute to the victims of the massacre of students and teachers in Russian city Kerch, on the Crimean peninsula, formerly part of post-Soviet Ukraine.

  https://www.fort-russ.com/2018/10/did-the-u-s-just-recognize-crimea-as-russia-kiev-up-in-arms/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de kaart van de Krim bekijkt via Google Maps zie een stippellijn op de plaats waar je de landgrens zou verwachten. Nu is een stippellijn beter dan helemaal geen lijn, dus daar zijn ze nog niet helemaal uit.

   Verwijderen
  2. Of het is een voorzichtige poging tot...

   Verwijderen
  3. Overigens, als ik mij de video uit het vorige topic voor de geest haal, vertelde Kees van der Pijl daarin dat de Oekraïne na de regime change in Kiev het contract met Rusland op zou zeggen betreffende het gebruik van de haven van Sebastopol.

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Overigens nog gefeliciteerd met de Belgische keus voor de aanschaf van de F-35 Joint Strike Fighter.

   Verwijderen
  5. Joop, ik weet niet of ik moet lachen of huilen want ze maken de flater van hun leven met de aanschaf van dit amper vliegend misbaksel. En veel bla bla dat ze zich moeten verdedigen tegen..... hier durven ze geen naam te noemen, maar ze steunen volop de NAVO, en dat moeten ze ook want die hebben hun hoofdkwartier in Brussel en iedereen weet wat ze op dit moment aan het doen zijn in Noorwegen.
   De oppositie was duidelijk: 'België wil meedoen met de grote jongens om ook bommetjes te gooien' of 'ze smijten met geld dat beter naar de spoorwegen of armoebestrijding kan gaan' of 'De miskoop van de eeuw', 'de vliegende Fyra' en 'de doodgraver van het Europees project'.linkje

   Verwijderen
 3. Dat Bolton de doden herdenkt die in Kerch op de Krim zijn gevallen zegt toch wel wat lijkt mij. Dat vinden ze niet leuk in de Oekraïne en noord atlantische gemeenschap.

  Ik denk nog steeds dat Trump vrienden wil zijn met Rusland. Wellicht daarom ook dat (fake) Rusland onderzoek, waardoor het onmogelijk werd voor Trump om de betrekkingen te verbeteren.
  Waarom zouden we Trump niet op zijn woorden geloven. Iran en China zijn de vijanden. Dat heeft hij nooit over Rusland gezegd. Hij heeft wel gezegd dat het mooi zou zijn als Amerika goede relaties met Rusland zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op UNZ geeft Stephen Lendman een lang overzicht van de gruwelijke zaken die Bolton deed en zei. ( Over de Russen).

   Als je dan de video ziet waar Putin en Bolton tegenover elkaar zitten, en Putin veel glimlacht, dan weet je niet zo goed wat je moet denken. ( ( de video over de olijven en de eagle).

   Verwijderen
  2. Tuurlijk wil Trump zelf graag vriendjes zijn met Rusland, maar hij wordt inderdaad gedwongen om zich meer anti-Rusland te gedragen.
   De Saker en anderen hebben lange stukken geschreven waar die Rusland-haat vandaan kan komen.

   China is natuurlijk de komende Grootmacht. Daar moet Amerika een antwoord op vinden.(*)
   Het beste antwoord volgens mij: verenig de rest van de wereld, en ga als blok een relatie aan met China.

   (*) Het antwoord van de Neocons op èlk probleem is: terreur en vernietiging organiseren. De Neocons onschadelijk maken , dat is de grootste opdracht voor ons allen op dit moment. Maar ik ben bang dat de helft van onze parlementariers nauwelijks weten wie de Neocons zijn !

   Verwijderen
 4. LOL @ die nepbommen die naar democratische kopstukken zijn gestuurd. Wow wat een timing zo voor de verkiezingen. Die zijn vast verstuurd door Trump supporters NIET! (wat Trump stemmen zou kosten)....LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van politici die waarschuwen dat 'we niet naïef' moeten zijn over de Poetin en de Russen krijg ik acuut ernstige jeuk, dus ook van Sven Koopmans. Als Rusland niet bestond had de transatlantische boevenbende het land wel uit gevonden als zondebok voor het opzichtig falen van onze eigen politieke kaste en instituties.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De EU laat zich keer op keer in het defensief duwen in de handelsoorlog die de VS tegen ze zijn begonnen. Gratis onderhandelingstip van Johan van Tongeren in Novini

  Hit ‘em where it hurts – Hoe EU initiatief naar zich toe kan halen in handelsoorlog VS

  http://www.novini.nl/hit-em-where-it-hurts-hoe-eu-initiatief-naar-zich-toe-kan-halen-in-handelsoorlog-vs/

  Hef een invoerbelasting op Amerikaanse wapensystemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mail bomb campaign against Trump critics too perfectly orchestrated

  http://theduran.com/mail-bomb-campaign-against-trump-critics-too-perfectly-orchestrated/

  'Expect the next two weeks to get even crazier.'

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poetin himself over het verbreken van het INF door Trump

  http://theduran.com/europe-to-become-battlefield-vladimir-putin-warns-us-over-inf-treaty-video/

  (clip +/- 5 min.)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De economische visie van Mark Rutte in een notendop: hoe duurder het wonen in Nederland is, des te beter dat is voor de banken.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=MhljaTwzhxQ

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vraag me af of de moslims hier blij mee moeten zijn: https://www.bndestem.nl/show/sinead-o-connor-bekeert-zich-tot-islam~a95f1dff/

  Ik luister vaak naar de geweldige zanger Cat Stevens, op spotify.
  Ook hij is moslim geworden, maar wel al 40 jaar geleden.

  YT: Yusuf / Cat Stevens - Blackness Of The Night (Official Audio)

  Of het bekende: Yusuf / Cat Stevens - Father and Son (Viña Del Mar Festival, Chile 2015)
  ( Aan de video zie je ook hoe populair Cat Stevens is in landen waar de Yanks niet zo sterk hun soft-power stempel kunnen drukken. )

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En jawel hoor, je hoefde niet lang te wachten:
  Democrats and CNN blaming - who else? - Russia.
  Eigenlijk onbegrijpelijk wat ze daar allemaal verzinnen om zich NOG MEER belachelijk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. George Soros kreeg ook zo'n bom-pakketje met de post.

  William Engdahl doet een boekje open over Soros.
  Hij doet dat in een email/newsletter.

  Die heb ik op mijn blog gezet. Ca 3 pagina's:

  https://xevolutie.blogspot.com/2018/10/764-engdahl-over-george-soros.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie post van Engdahl. Vage verdachtmakingen aan het adres van dit als filantroop vermomde mispunt deren Soros weinig. Het zijn juist de openbaarmaking van de details over Soros' manipulaties achter de schermen, zoals Engdahl doet, die laten zien wat een gifspin Soros is.

   Verwijderen
  2. Ja, Dawg,
   met je eens natuurlijk.
   Wat me niet zo bevalt is dat Engdahl de bron van zijn verhaal wel noemt: CyberBerkut hackers
   Maar hij geeft geen link naar de betreffende documenten.
   Ik vind wel hun site, maar kan die documenten ook niet vinden: https://cyber-berkut.org/en/

   Misschien dat anderen het wel lukt.
   Ik vind dit niet dodelijk voor E. 's info, maar wel een zwak punt.

   Bovendien: àls je die documenten zou zien: hoe zeker bemn je dan dat het waar is. Wie is CyberBerkut?

   Nu weten we wel dat Soros a-moreel is, want dat heeft hij letterlijk on camera gezegd: 'Als ik de arme domme massa niet leeg steel, dan doet iemand anders het. Dus ik doe niets slechts."
   Hij staat lijnrecht tegenover een martelaar ( Assange etc.): die offert zichzelf op voor die domme onwetende massa. Hopend dat het helpt.

   Verwijderen
  3. De lijst met 'daden' van CyberBerkut overtuigt me wel dat dit een goede organisatie is. O.a het beruchte gesprek tussen Nuland en Pyatt ( waar ze al de komende regering van Oekraiene samen stellen, terwijl Yanukovich nog de president is) is door hen wereldkundig gemaakt.
   Dat is een gesprek dat je onmogelijk kan acteren.

   https://en.wikipedia.org/wiki/CyberBerkut#Activity

   Verwijderen
  4. Dit artikel zet een aantal zaken op een rij die op zich wel te vinden zijn, maar zeker niet op sites zoals Wikipedia.

   De associatie met generaal Clark en met Jeffrey Sachs vallen mij op. Deze personen worden vaak in de alt media genoemd als voorbeelden van mensen met visie. Ook de oud presidente van Liberia wordt altijd gepresenteerd als een wijze vrouw die het beste met haar land voorheeft.

   Verwijderen
 13. Twitter has suspended noted anti-war commentator, economist and former Assistant Secretary of the Treasury, Paul Craig Robert

  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-25/twitter-bans-former-asst-treasury-secretary-paul-craig-roberts-after-sputnik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad: account suspended.
   Maar op zijn eigen site meldt hij het niet.
   Ik wist niet eens dat hij ooit had getwitterd.

   Dit vind ik op de site van de mevrouw die het op ZeroHedge plaatste:

   Roberts also suggested that "The Zionist Neoconservatives are responsible for Washington's unilateral abandonment of the INF treaty, just as they were responsible for Washington's unilateral abandonment of the ABM Treaty [in 2002], the Iran nuclear agreement, and the promise not to move NATO one inch to the East."

   Is this what got him suspended?

   Roberts goes on to say that the ideology of US neoconservatives is "akin to the German Nazy Party last century" in their ideology of American supremacy and exceptionalism.

   "Their over-confidence about their ability to quickly defeat Israel's enemies and open the Middle East to Israeli expansion got the US bogged down in wars in the Middle East for 17 years ... During this time, both Russia and China rose much more quickly than the neoconservatives thought possible."

   Verwijderen
  2. Over het bovenstaande 13.59 citaat: Dit is alweer zo'n weergaloze heldere en korte samenvatting door PCR van de hoofdzaken waar we mee te maken hebben (IMHO).

   Verwijderen
 14. Een beetje Kremlintrol zet deze dag natuurlijk alvast in z'n agenda:

  "Motto: vrijheid & vrede
  Onder het motto 'Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' willen we in een periode van grote spanning tussen het Westen en Rusland op 9 mei 2019 een statement maken om de impasse te doorbreken en een brug te bouwen tussen Oost en West.

  We vragen de duizenden Russen en voormalige Sovjetburgers die in Nederland wonen om op 9 mei 2019, mee te doen en, samen met de Nederlandse bevolking, in Arnhem over een brug over de Rijn te lopen, wel of niet met een bordje van uw dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen."

  Aanmelden
  Natuurlijk hopen we dat vele inwoners van de voormalige Sovjet-Unie samen met Nederlanders samen in Arnhem door de stad willen lopen voor voor vrijheid en vrede. In verband met de organisatie van de vredestocht en het cultureel programma, zouden we het erg fijn vinden als u zich van tevoren aan zou willen melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ruslandacademie.nl met de tekst 'Aanmelden vredestocht'. Wij zullen u dan op de hoogte houden van de tocht en het avondprogramma"

  Meer lezen over het programma voor die dag en avond.

  https://www.ruslandacademie.nl/academie-arnhem/vredesdag-9-mei-2019

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Moon of Alabama a tweet

  Here is why Paul Craig Roberts was banned from Twitter:
  "The Triumph of Evil"

  https://twitter.com/MoonofA/status/1055737820294365184

  Nog geen bevestiging gelezen van deze twee door Moon of Alabama.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Citaten uit PCR's artikel getiteld:

   Over de voorgenomen leverantie van de S400 luchtdoelraketten aan SA:

   "Putin might be giving Washington tit for tat by horning in on Washington’s armaments customers, but the decision to sell the Saudis the S-400 is a strategic blunder. Saudi Arabia is a sponsor of the war against Syria, in whose defense Russian lives and treasure have been spent. Moreover, Saudi Arabia is an enemy of Iran. Iran is an ally of Russia in the defense of Syria, and a country whose stability is essential to Russia’s stability. Perhaps even more important, the minute the Saudis get their hands on the S-400 they will hand it over to Washington, and experts will figure out how to defeat it, thus negating Russia’s investment in the weapon and its advantage. The decision to sell the S-400 to the Saudis convinces Washington that Putin and his government are clueless, babes in the woods to be easily run over.

   In my opinion, the worst aspect of the S-400 sale is that it erases the moral edge that Putin has gained for Russia over the murderous and ever-threatening West. Now we have Russia putting profits above the Russian government’s professed respect for the rule of law and moral behavior."

   Over het opzeggen van het INF verdrag door de VS:

   An even more immoral and irresponsible development is President Trump’s withdrawal from the INF Treaty. The only reason for Trump’s Zionist Neoconservative National Security Advisor to orchestrate this withdrawal is to threaten Russia. Intermediate range missiles cannot reach the US. Russian ones could reach Europe, and US ones placed in Europe on Russia’s border can comprise a first-strike nuclear attack on Russia that has no warning and is indefensible.

   President Putin has complained for years, and warned of the consequences, of Washington establishing ABM missile sites in Poland and Romania under cover that their purpose is to protect Europe from Iranian missile attack. Putin has pointed out repeatedly that these missile sites can easily, without anyone knowing, be converted into a nuclear cruise missile attack posture against Russia. Yet, the crazed US National Security Advisor claims, illogically, that it is the Russians, who have nothing to gain from violating the treaty, who are cheating.

   Europe has no capability whatsoever of being a military threat to Russia except as launching posts for Washington. If it were not for Washington’s aggression toward Russia, Europe would face no Russian threat.

   If the INF Treaty is abandoned, it is impossible for Russia to tolerate any missile bases near its borders as these bases could be first-strike nuclear weapons against which Russia has no defense. The European countries sufficiently stupid to host these bases will be on a hair-trigger with the Russian military. Just one false signal, and nuclear war begins.

   Trump’s intention to normalize relations with Russia has been defeated by CIA Director John Brennan, FBI Director James Comey, Justice Department Deputy Attorney General Rod Rosenstein, the military/security complex, the Israel Lobby, the Democratic Party, the US liberal/progressive/left, and the presstitute media—CNN, MSNBC, New York Times, Fox News, BBC, Washington Post, etc.

   We will all die, because the American Establishment lied through its teeth nonstop."

   Verwijderen
  2. "Here is why Paul Craig Roberts was banned from Twitter:"

   “My” Suspended Twitter Account

   Dear Readers:

   It is all over the internet and international media that Twitter has suspended my account.

   This is not the case.

   I do not use social media.

   I discovered that a Twitter account was operating in my name.

   I requested that the account be taken down.

   To repeat, the account was closed at my request.

   To repeat, I do not use social media.

   Paul Craig Roberts

   https://www.paulcraigroberts.org/2018/10/26/my-suspended-twitter-account/

   Verwijderen
  3. Dawg,
   als ik die link op zoek zegt Twitter: 'This page does not exist.'

   Ik denk dat MoA ook geen twitter account heeft.

   Verwijderen
  4. @ Jan

   Vreemd, dit zou hun account moeten zijn

   https://twitter.com/moonofa

   en met een pat tweetjes scrollen kom je de bewuste tweet nog steeds tegen .

   Verwijderen
  5. Ah, zie hem nu pas:

   I deleted the attached tweet.
   The information was wrong. It was a spoof account that was deleted.
   See:
   “My” Suspended Twitter Account
   by Paul Craig Roberts

   https://twitter.com/MoonofA/status/1055892115694239745

   Verwijderen
 16. WATCH dozen of rockets being fired at Israel as IDF responds (VIDEO)

  https://www.rt.com/news/442397-gaza-rockets-fire-israel/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Uiteindelijk was Jamal Kashoggi niet meer dan een lakei van de neocon/deepstate regimechange machinerie. Op 3 juli van dit jaar schreef Jamal Kashoggi in de WaPo nog een column getiteld

  It’s time to divide Syria

  https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2018/07/03/its-time-to-divide-syria/?utm_term=.bb797f9f0914

  Opgedeeld worden; karma is a bitch.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De man van de bombrief is gevonden.
  Een man die in een busje woont, volgeplakt met anti-Democraten stickers.
  Opgespoord doordat er vingerafdrukken zaten op één pakje.
  Het eerste dat hij zei: die bommen zijn niet gevaarlijk.

  Wat mij interesseert: kwam hij zelf op het idee?
  Heeft iemand hem gestuurd zonder dat hij het wist?
  Is het moeilijk om aan de adressen te komen van Soros en De Niro etc?

  Maar misschien is dat niet eens belangrijk.
  De beslissing om hier heel groot nieuws van te maken, die zegt ons meer.
  Hoe veel van dit soort pakjes worden er per jaar verstuurd? Mogelijk vele tientallen.
  Hoe veel aan Democraten, en hoe veel aan Republikeinen?
  Zou het ook zo groot in de media komen als ze aan Republikeinen waren gestuurd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op MoA gaf iemand dit commentaar op de namaak-bommen man:

   Regarding the "MAGA Bomber", a serial Law offender, apparently, never jailed (How is that? An informant?), sending innocuous failed bombs (the kind that these plants are always given) to the most rabid Trump's critics, just weeks before mid-terms, prompting these critics to air their "higher moral ground", non-stop. Sting operation, anyone?

   Verwijderen
  2. @Jan en alleman:
   Alles is nep aan deze valse vlag, zelfs de bommen waren nep, maar toevallig wel een ideale patsy.
   Aardige twiiter thread hierover:
   THREAD ON Cesar Sayoc.
   1) I don’t even know where to begin on this bullsh!t. Let’s get 1 thing straight before we jump into this obvious false flag. None of the packages contained a single explosive device. Not one!! How can you be a mail bomber if not one was actually a bomb?

   Lees verder: twitter.com/findtruthQ/status/1055905438947049472

   Alle nep in 1 plaatje: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/fakebomb3.jpg

   Of in 1 cartoon: www.rumormillnews.com/pix9/Trump_False_Flag.jpg

   Verwijderen
  3. IK hoorde van David Duke dat er geen ontstekingsmechanisme in die 'bommen' zat.

   Verwijderen
 19. Op Russia Insider lees ik dat de LNG installatie die Duitsland gaat bouwen in de toekomst even goed ( en goedkoper) met Russisch gas kan worden gevuld. Schijn-overwinning voor Trump.

  Ook lees ik: Vergeet de twijfels over Nordstream 2. Er zal zelfs een Nordstream 3 nodig zijn om voldoende gas aan te voeren in de komende decennia.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Discussie op de Russische TV over het opzeggen van van het INF verdrag door de VS. Middellange afstand atoomwapens dreigen terug te keren naar Europa. Ze zijn alleen sneller en zullen, door het opschuiven van de NAVO naar het Oosten, veel dichter bij de Russische grens gestationeerd zijn. De tijd die de Russen rest om te reageren op een aanval wordt teruggebracht van minuten naar seconden. Kunnen ze dat risico nemen?

  https://www.youtube.com/watch?v=KvYkB7ceCjc

  Russen hebben alle reden zich zorgen te maken, West Europa niet minder. Des te meer als de aanstichters van een Armageddon zich veilig wanen
  op hun continent aan het andere eind van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wordt helemaal niks op Europa gegooid en ook niet op Rusland. Helaas gaat er wel een wapenwedloop komen, zodat het MAD evenwicht niet verstoord raakt. Maar evenzeer als dat de meer gematigde EU landen helemaal geen zin in VS kernwapens hebben heeft Rusland weinig behoefte aan agressie tegen west Europa. Immers, wij zullen op langere termijn toch met Rusland door een deur moeten, en kernwapens dragen daar weinig toe bij.

   Ik verwacht dat afgezien van pariteit met idiote landen als Zweden, Polen en het VK (en helaas ook NL) de voornaamste uitbreiding van Rusland richting de VS zelf zal zijn. Dat is zowat het enige waar de neocons misschien nog respect voor hebben.

   Verwijderen
  2. Dawg,
   ik heb de 'Great Aanalysis' twee maal bekeken, de tweede maal op 0,75 snelheid.
   Maar ik vind het niet overtuigend.
   Wie is Russia Insight ècht?
   Welke agenda heeft deze 'israelised rus'in werkelijkheid?

   Hij zegt o.a. dit:
   =VS sluit alleen verdragen af waar ze baat bij hebben, en de grondwet geeft de VS president het recht om èlk verdrag op te zeggen als ze dat willen. ( Klopt)

   = Het INF verdrag heeft geen nut meer voor de VS, dus zegt men het op. ( Kan ik nioet beoordelen)

   = Rusland kan het INF verdrag makkelijk omzeilen door Kalibr raketten op kleine schepen te zetten. Met die rivierschepen kun je overal heen varen. ( Ik vind dit onzin. En de presentator maakte een grap: zullen we die boten in een vijver leggen? )

   = Zijn verhaal over Cuba in 1962 was ook niet helder voor mij.
   Rusland had 42 Raketten, en de Amerikanen wisten dat niet . Die dachten: 'meer dan 20 '

   Ik vind het verhaal echt onduidelijk.

   ----
   Het is helder dat Rusland altijd beschermd werd door haar enorme omvang, en dat dit door de veel hogere snelheden van de allernieuwste wapens minder effectief wordt.
   Maar dan moet je je afvragen: is er dan veel verschil of een wapen in Duitsland staat of in Polen of in de Oekraine. Dat scheelt dan ook niet meer zoveel tijd.

   Het mes snijdt aan twee kanten: qua tijd komt de VS ook veel dichter bij Rusland te liggen.
   ===

   Op de Saker heeft Escobar ook een artikel over dit onderwerp. Als ik zin heb ga ik dat lezen.

   Verwijderen
  3. Duitsland ligt toch 2 landjes weg, Polen 1. Bovendien is zelfs Polen gematigd tov Ukraine. Bovendien: Duitsland, en in zekere zin ook Polen is niet expendible als NATO landen, de Ukraine is een expendible failed state.

   Het INF verdrag is inderdaad aan vervanging toe. Het Thaaad systeem kan binnen een paar uur omgebouwd worden, maar ook Kalibrs kunnen met een zwaardere lading en minder brandstof binnen de 5500 Km grens vallen. Bovendien zijn er containeruitvoeringen mogelijk; dan kan het zelfs in een VS haven, rivier of weg gelanceerd worden!

   De oplossing is uitbreiding, geen opzegging.

   Verwijderen
  4. @ Jan

   "Het mes snijdt aan twee kanten: qua tijd komt de VS ook veel dichter bij Rusland te liggen"

   Ja dat klopt tot op zekere hoogte wel, maar het punt is dat de VS niet door die middellange afstandsraketten onder schot genomen worden. Alleen West Europa en Rusland.

   Zou het verbreken van het INF verdrag niet een reactie kunnen zijn op de de nieuwe intercontinentale hypersone Russisch atoomwapens. Als ze bestaan en operationeel zijn kunnen de VS het bereiken van een strategisch overwicht via intercontinentale wapens via een raketschild voorlopig wel uit hun hoofd zetten. Die middellange afstandsraketten zijn dan een asymmetrische reactie op die Russische hypersone wapens.

   Die Russische uitzending was inderdaad niet altijd even goed te volgen (vooral dat stuk over de Cubacrises) maar vond het toch de moeite waard om te zien hoe de Russen tegen die opzegging van dat INF verdrag aan kijken.

   Verwijderen
 21. De schutter, een zekere Robert Bowes schijnt een alt-Right type geweest te zijn met antipathie tegen joden en moslims. Geen strafblad. Hij gebruikte de alt-facebooksite ´Gap´.

  Ik heb daar eens rondgekeken (trage site); er zitten inderdaad neonazis tussen, maar er zijn ook heel andere onderwerpen.

  Het is nu een soort overstort van allerlei gebande facebookaccounts, en de paypal mogelijkheden zijn zojuist ingetrokken. Door alle censuur is er wel behoefte aan dit soort sites, maar de nu gebruikelijke redenering van ´ultrarechtse social mediasite´ is totaal onjuist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Amerikaanse politiek wordt heel duidelijk gedomineerd door joodse lieden.
   Elke Amerikaan begint dit door te krijgen.
   Vandaar ook de opkomst van Alt right.

   Nu komen de mid term elections.
   Tijd voor wat 'sympathy generating killings'?

   Ik doe maar een gok hoor.

   Het doden van eigen mensen behoort onomstotelijk tot het arsenaal van onze joodse vrienden. ( Lavon Affaire, De Baghdad aanslagen: Naeim Giladi )

   Het is een beproefde methode van Mossad en CIA om zwakke broeders aan te zetten tot het plegen van een aanslag.
   Trevor Aaronsons heeft het onderzocht en de helft van de moslim-aanslagen in de VS was CIA-generated.

   (Ik kan alles onderbouwen, maar dan moet je me de links vragen. Ik heb nooit gemerkt dat iemand mijn links las, dus ik ga die moeite niet meer doen ze op voorhand op te zoeken.)

   Verwijderen
  2. Bij gevoelige onderwerpen, zoals kritiek op andere culturen zoals moslims en joden is het belangrijk niet te generaliseren en emotioneel te worden. helaas is dit niet iedereen gegeven. maar juist deze mensen brengen schade toe aan het debat. iderdaad kunnen die als pion of useful idiot gebruikt worden.

   Verwijderen
 22. Ter informatie aan onze Tel Aviv Trol (TAT):

  Je noemt ons 'trollen', maar wij schrijven hier op ons eigen forum, en verstoren niet de discussie op dit forum.
  Per definitie ben je dan geen trol.

  Mensen die op dit forum komen om de discussie te storen en het blog te verontreinigen, dat zijn mensen die onder de definitie 'Trol'vallen.
  Het is duidelijk dat Eddy, Cruelman (en voorheen LGK) trollen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ Rootman

  Zo'n 20 tot 25 procent van het Nederlandse verbruik komt uit Rusland.

  https://www.ad.nl/binnenland/desnoods-extra-gas-van-poetin~a839ce11/

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er is een eenvoudige installatie die stikstof aan het Russische en Noorse gas toevoegt en het zo laagwaardig maakt. Het staat ergens in Groningen dacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het meeste mediterrane gas zal komen vanuit Turkstream, Syrië en Libanon. Niet te vergeten Cyprus. Maar het hele zuidoostelijke deel bij Egypte tot Cyprus was Nijldelta (het water stond 2 km lager 6 miljoen jaar geleden), en dat zit ook boordevol olie en gas. De Israelis kunnen beter LNG maken, want niemand gaat dat van die apartheidsstaat kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Eerder vandaag checkte ik GAB uit. Ik ga zelf niet op social media. Maar ze zijn hun hosting en paypal kwijt. Blijkbaar zijn ze een bedreiging. Daarom misschien goed om in de gaten te houden en desnoods te steunen?

  https://gab.com/home

  BeantwoordenVerwijderen
 27. "if anyone needs me, i’ll be watching this on repeat all day."

  https://twitter.com/RealAdamRose/status/1055562092114112513

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nog zo eentje:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=-cB-rujmAqQ

  BeantwoordenVerwijderen
 29. toktok vergeet: de rol van farizeostan is uitgespeeld wanneer de VS in het stof bijt...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Off topic: Max Verstappen wint de GP van Mexico.
  Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Eddepet,
  Noem mij eens een land dat meerdere keren een kernwapen heeft ingezet tegen de mensheid...
  Rusland? of was het de U.S of A.
  Noem mij een land dat ongewapende kinderen neer schiet... Israel

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Opvallend en misschien zelfs positief nieuws voor Syrie.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-10-28/germany-and-france-just-broke-us-boycott-syria

  Poetin, Merkel, Erdogan en Macron een beetje ongemakkelijk hand in hand op de foto. Meest veelzeggend misschien wel dat VS buiten het overleg worden gehouden. Afwachten maar weer of dat ongestraft blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Merkel gaat nav de verkiezingsuitslag in de deelstaat Hessen geen herverkiezing meer nastreven.

  Wat Merkel betreft denk ik dat ze ondanks haar fouten toch als een groot leider de geschiedenis ingaat. Maar ze begon wel erg ver van de gewone Duitser af te staan, en haar EU houding is nooit verder dan het jaar 2000 gekomen. In Griekenland en zuid Europa zal ze zeer ongunstig herinnerd worden. Tijd voor een omwenteling daar; als het aan mij lag een coalitie van die Linke met AfD, al zou dat wel onwaarschijnlijk zijn. Het zal dus wel een tussenpaus worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. En Bolsanaro is met een behoorlijke meerderheid gekozen. Ik hou mijn hart vast, maar wie weet gaat hij de weg van Duterte op en schept hij orde.

  Ik vind het echter een gevaarlijke pro VS evangelical die als echte fascist mogelijk grote schade aan de Amazone en de wat linksere, gekleurde bevolking gaat toebrengen. Venezuela mag ook wel goed uitkijken!

  BeantwoordenVerwijderen