vrijdag 1 december 2017

Het is stil bij de NOS/NPO over aanvallen op RT

Je hoeft het met RT niet altijd eens te zijn om ze wel sportief de gelegenheid te gunnen gewoon hun journalistieke werk te laten doen. En als hen belemmerd wordt hun werk te doen in notabene het "land of the free", het land waar "vrijheids van meningsuiting goud is", dan is dat nieuws. Terwijl we dit schrijven, horen we net dat "De Nieuws BV" het voor de zoveelste keer, met Eva Hartog (Moscow Times) en Hubert Smeets, over "Russisch nepnieuws" gaat hebben, zodadelijk na het middaguur op radio 1. Daarmee is eigenlijk alles al weer gezegd.

Sybrand

Eerder deze week (woensdag) was Sybrand Buma te gast bij het zogenaamde inbelprogramma, Standpuntnl. Hij mocht 27 minuten nagenoeg ononderbroken zijn ijlpraat zonder 1 bewijs over "Gevaarlijk Russisch gedrag" ventileren. De arme amateur-inbellers, waar net tweeëneenhalve minuut voor gereserveerd was, werden door Sven Kockelman wel professioneel onderbroken en van hun apropos afgebracht.

Eva Hartog (protegé van Derk Sauer): "Rusland een land waar geen debat wordt gevoerd"

Eva Hartog, de nieuwe hoofdredactrice bij The Moscow Times van Derk Sauer, is de nieuwe rising star, want ze wauwelt met graagte mee met de reeds gearriveerde jongens, zoals eerst bij DWDD met haar baas Derk Sauer, en nu met Hubert Smeets:

* "Rusland is een land waar geen debat wordt gevoerd", zei ze notabene op een zender en met Hubert Smeets en een presentatrice die alles met elkaar eens zijn...

* "RT krijgt enorm veel geld, subsidie, mensen krijgen enorme salarissen" (Nee, de Nederlandse staats-journalisten bijten op een houtje...)

* Pratende over de Russische kijk op debat: "Verschillende meningen destabiliseren" (Nee, de NPO is pluriform...)

* En over Nederland: "Wij debatteren ons suf; Het nepnieuws is in Rusland aan de orde van de dag, jullie (in Nederland) hebben NRC, Volkskrant, NOS en de NPO. In Rusland worden verschrikkelijke verhalen over Oekraïne verzonnen.".

Staatsbetaalde Hubert Smeets (Raam op Rusland) wauwelt ook mee met presentatrice Wilemijn Veenhoven

Hubert Smeets legt uit hoe het werkt in Rusland. Als je een bedrijf hebt, is het goed om iets voor Putin of het systeem te doen, dat kan je later goed uitkomen: "Working towards the leader, vestzak-broekzak", aldus Smeets.

Wilemijn Veenhoven gooit ook nog wat extra kolen op het vuur

Veenhof, met verder helemaal geen sturende vraag...: "Hij (Putin) liegt ze (het Russische volk) toch voor?" Dan komt Veenhof met een voorbeeld, waarbij wij onze lezers verzoeken daar onderzoek naar te doen: "Russen zouden via Facebook in Houston opgeroepen hebben tot een pro-Moslim demonstratie en een anti-Moslim demonstratie." Dat zou verontrustend zijn dat dat vanuit StPetersburg zomaar in Houston voor elkaar gekregen wordt. "Of in Dokkum!", grapt ze er nog bij.

Het gaat zelfs Smeets nu blijkbaar iets te ver, want nee, Dokkum dacht hij niet dat dat door de Russen geregeld was. Maar over houston, lekker ver dus weet toch niemand: "Disruptief bedoeld!"

Conclusie en samenvatting

Kortom: IJlpraat over "gevaarlijk Russisch nepnieuws" wordt in de Nederlandse staatsmedia groot gemaakt. De flagrante schending van vrije journalistiek in de VS wordt genegeerd.

Sportwereld schaart zich achter Rusland en haar sporters

Vele toppers uit diverse takken van sport uit diverse landen hebben een lans gebroken om Russen die niet betrapt zijn op gebruik van doping niet te schorsen. Dit in tegenstelling tot Erben Wennemars die het liefst alle Russische concurrenten geschorst ziet.

Om 16:00 uur WK loting

Het belooft een enorm spectakel te worden: eerst de loting, daarna het WK. Rusland zal er alles aan doen er een groot feest van te maken, en aan de Russen zal het niet liggen. Wat gaan de Amerikanen doen om dit feest te voorkomen of te verpesten? Komt er een Oekraïens lente-offensief om daarmee op een boycott aan te sturen? Wordt het dopingverhaal opgevoerd om het Russische voetbalteam te verbannen? Komt er een ander konijn uit de hoge hoed? Of maakt Blik zich druk om niks en gebeurt er niets op dit vlak? En ten tweede, nu Nederland er niet bij is, achter welk land ga je staan en overweeg je naar het WK te gaan? Blik staat met name achter thuisland Rusland en Mexico en overweegt er wel te gaan kijkken.

Staatspresentatrice Willemijn Veenhoven lijkt in trans van het ijl-zwammen als het over Rusland en Putin gaat: "Hij liegt ze toch voor..?"

53 opmerkingen:

 1. Internationale sportevenementen vormen een groot gevaar voor Rusland: elke keer is dit het ideale tijdstip voor een gekleurde revolutie of militair avontuur. Het is moeilijk voor Putin, sportman als hij is, dit los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgend jaar is Wilders van plan om bij Putin op bezoek te gaan. Dat valt natuurlijk niet in goede aarde bij bepaalde figuren.
  citaat: "Smeets, de grondlegger van het anti-Poetin platform ‘Raam-op-Rusland‘, interpreteert de beslissing van Wilders om eens in Moskou te gaan kijken als een knieval. Een keuze die geen keuze is, omdat de andere partijen in het ‘Pact‘ al eerder naar Moskou gingen, en Wilders niet achter kon blijven. Dat is het ‘Denkraam‘ van verstokte ‘Atlantici‘ die niet los kunnen komen van hun ‘wij-versus-zij‘ manier van denken, samenhangend met een lust voor oorlog en het veroveren van de macht, waar bij de ‘Vriend-van-je-Vijand‘ automatisch jouw vijand wordt. Een ‘historische symmetrie‘ waar we als menselijke soort eenvoudigweg niet los van kunnen komen, in hun beleving."

  Volledig artikel op:

  http://www.stopdebankiers.com/wilders-bakens-verzet/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat daarnaast een hoop ´guilty by association´ kritiek opleveren. Het mooist zou zijn als tegelijkertijd een linkse delegatie zou gaan, bv uit Spanje, of van ´die Linke´, aangevuld met wat nuchtere mensen uit het centrum zoals sommige Duitse SPDers en CSUers. Dat zou de wind uit de zeilen van de ultra rechts-framers nemen.

   Verwijderen
  2. Toen Wilders een paar weken terug een bepaalde gemeente in Brussel wilde bezoeken kwam hij er niet in.
   In Rusland is hij blijkbaar wel welkom.

   Welk land is hier het meest democratisch?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Rootman schreef ( op de vorige draad), 1 dec 9.20 uur:

  "" Maar wat duidelijk is, is dat de chaos theorie, ´creative destruction´, beide kampen in de VS verenigt: Het geloof dat als men chaos brengt, dat ´self organizing´ krachten, een beetje gestuurd, vanzelf tot een geschikte uitkomst zal leiden. ""

  Is de situatie in Irak en Libië nu een geschikte situatie? Volgens U ,mij en elk normaal mens niet natuurlijk.
  Maar toch wilden de Neocons in Syrie dezelfde Chaos brengen: ze wilden ISIS nog langer steunen.

  Dan weten we nu met zekerheid dat Chaos en ellende en bloed de wens is van de Neocons, voor de goyim.

  =================

  Nu verder over Korybko.

  Dank voor de link naar het boek, Rootman: http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2015/08/AK-Hybrid-Wars-updated.pdf

  Ik heb het hoofdstukje Chaos (pag 23) gelezen. Het is lastige kost.

  Ik herinner me nog heel goed dat Milton Friedman ( de promotor van het neo-liberalisme) zei: Als het systeem in crisis komt, dan kijkt men om zich heen en grijpt de theorie die men daar aantreft. Mijn idee over Neo-Liberalisme lag te wachten, en men nam die over.

  Moeilijker is het blijkbaar niet.
  De truc is dus te zorgen dat jouw oplossing kant en klaar ligt, en dat je daarna het systeem in chaos brengt, zodat de hulpelozen en radelozen jouw systeem op pikken.

  Het systeem dat wordt klaargestoomd is een totalitaire staat met nauwelijks persvrijheid (daar is nu de facto ook al weinig van over). En nu dus maar chaos creeeren.

  Een stukje Michael Ledeen:

  "Creative destruction is our middle name, both within our own society and abroad. We tear down the old order every day, from business to science, literature, art, architecture, and cinema to politics and the law. Our enemies have always hated this whirlwind of energy and creativity, which menaces their traditions (whatever they may be) and shames them for their inability to keep pace. Seeing America undo traditional societies, they fear us, for they do not wish to be undone. They cannot feel secure so long as we are there, for our very existence—our existence, not our politics—threatens their legitimacy. They must attack us in order to survive, just as we must destroy them to advance our historic mission."

  http://circleof13.blogspot.nl/2008/04/creative-destruction-is-our-middle-name.html

  Het is gemakkelijk om in een situatie van Chaos de macht te grijpen.
  De echte revolutie tegen de tsaar was in februari 1917. Maar 8 maanden later, toen niemand meer wist wat de bedoeling was, toen kwam pas Trotsky met zijn helpers uit New York aan, om de revolutie te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Blik.
  Kun je het woord ijl-zwammen ook als tag aanbrengen. Ik vind het een mooi woord, en het verdient wat meer aandacht.

  Hier enkele toepasselijke betekenissen van ijlen:
  2) Bazelen 3) Dazen 4) Dazen bij hoge koorts 5) Delireren 6) Dolen 7) Door hoge koorts wartaal praten 8) Door koorts verward spreken 9) Fantaseren

  Zwammen: 1) Babbelen 2) Bazelen 3) Breedvoerig kletsen 4) Dazen 5) Dwaze praat uitslaan 6) IJlen 7) Indeling van loofplanten 8) Kakelen 9) Klappen 10) Kletsen 11) Kwebbelen 12) Kwekken 13) Kwetteren 14) Lang en druk praten 15) Leuteren 16) Lullen 17) Meieren

  Nou, dan hebben we wel een idee wat iemand doet die aan het ijl-zwammen is !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt mij een goed idee van Jan, hij heeft er een heel blog aan gewijd!

   http://xevolutie.blogspot.nl/

   Verwijderen
  2. Hele goede typering voor Jan. Kan de IJl-zwammer nu naar zijn eigen website gaan ?

   Dank!

   Verwijderen
  3. Als je redelijk blijft valt er met Jan goed te praten! Dat zeg ik als iemand die het zeker niet met alles wat hij naar voren brengt eens is!

   Verwijderen
  4. Joop en Oligarch, twee ijl-zwammers van formaat.

   Nee, dit is geen goedkope gratuite scheld-partij, want ik ga het onderbouwen:

   Oliarch onderbouwt zijn kijk op de wereld met de getuigenis van Toos Nijenhuis.
   Toos Vertelt over kinder-offers: https://www.youtube.com/watch?v=-A1o1Egi20c

   En hier is Toos met een verhaal over de boosaardige belastingdienst:
   https://www.youtube.com/watch?v=EoD70RqGWZc

   En hier is Toos alweer, in Rome, als ze de Paus aan klaagt wegens kind-offers.
   Let op: Toos heeft haar belasting-jurkje aan. Het is dus met zekerheid dezelfde Toos.

   Op dit derde filmpje horen we ook hoe Toos werd ontmaskerd door iemand ( Mel V.) die ècht voor kindermisbruik op komt. Die hele organisatie waar Toos aan mee werkt wordt trouwens in meerdere video's als bedrog ontmaskerd.


   Geen probleem voor heer Oligarch Beer Bommel en zijn trouwe vriend Joop: zij ijl-zwammen er lustig op los.

   Verwijderen
  5. Brutale horkerige schijnheilige gortdroge gereformeerde ijl-zwammer ga nu naar je eigen website.!

   De schijnheilige heeft mij nooit gevraagd om hier niet meer te komen zoals hij beweerd. Deze NAZI figuur Jan liegt alles bij elkaar.

   Gaat de schijnheilige mij aanspreken met de hoofdletter U om zo te laten zien dat hij wel respect heeft voor (mij) mede bloggers.
   De enige manier waarop hij zou laten zien dat hij respect heeft voor mij zou zijn door niet meer op mij te reageren. Maar de ijl-zwammer heeft geen respect en als een horkerige gereformeerde blijft hij maar zijn voet tussen de deur zetten terwijl je vriendelijk gezegd hebt dat je geen interesse hebt.
   Hij heeft mij al meer dan 2x beloofd om niet te reageren en zoals iedereen weet heeft hij al meerdere male belooft om hier niet te komen. Maar het woord respect zit niet in zijn hoofd. Jammer!. En dan gaat ie schijnheilig met de hoofdletter U typen. Wat een laagwaardig schepsel.!

   Ik geef hier mijn woord dat ik niet meer op de ijl-zwammer zal reageren. (p.s. meer pijn kan ik hem niet aan doen)

   Verwijderen
  6. PS: ik heb het woord ijl-zwammen gegoogled, maar het bestond tot vandaag nog niet.

   Martin Toonder draait zich om in zijn graf: waarom heeft hìj dat woord niet bedacht !?!

   Verwijderen
  7. Fantasieloze cliché-scheldwoorden als je boos bent.

   Zwarte Pausen en een huilende tante Toos als basis voor je world-view.

   Altijd samen op pad met je jonge vriend Joop.

   Ziehier, het boeiende universum van Oligarch B. Bommel.

   Verwijderen
  8. Maarten Toonder (Verheul doet zelfs geen poging om zijn voornaam correct te schrijven) had geen ziekelijk ill-ijl-zwammers anti-joden blog waar geen hond komt.

   "ik heb geen belangstelling meer voor jouw gespartel op de grond. Àlle toeschouwers kennen je ondertussen."

   Dat komt goed uit, dan kan ik met een gerust hart, zonder gestoord te worden door domme elementen zoals @Willem Willem en @Jan Verheul, een klein tipje van de sluier oplichten over mijn bron.

   {An estimated 140,000 young people under 18 go missing each year (The Home
   Office, 2010: 5) and based on self-reported behaviour, an estimated 100,000
   children under 16 years of age run away overnight from home or care each year
   in the UK, over two-thirds of these cases are not reported to the police.}

   Hierbij gaat het niet alleen om Britse kinderen maar ook om kinderen uit conflictgebieden (vluchtelingen dus), die zonder begeleiding van ouders, onder toezicht van de kinderbescherming worden geplaatst en in de meeste gevallen in de seksindustrie terecht komen.

   Gezien het feit dat @Jan Verheul in een eerder stadium aangegeven heeft zich verantwoordelijk te voelen voor de NAVO bombardementen die deze vluchtelingenstroom op gang heeft gebracht, is het natuurlijk uiterst dom van @Jan Verheul en @Willem Willem, om in hun alleswetende overwegingen, alleen van Britse kinderen uit te gaan.

   Met bovenstaande in gedachten is het natuurlijk ten hemel schreiend dat @Jan Verheul zich als 'verantwoordelijke' voor vluchtelingen wil opwerpen om te gelijkertijd het aantal vermissingen van kinderen onder de 18 probeert weg te wuiven als flauwekul.

   Voelt @Jan Verheul zich dan niet verantwoordelijk voor de kindvluchtelingen die in het 'vrije, veilige' westen in de seksindustrie terechtkomen i.p.v. de cijfers ervan te bagatelliseren?

   Wij kunnen Verheul het beste vergelijken met Cruelman1974 die, nadat het YouTube kanaal van Micha Kat door Chris Klomp op zwart werd gezet, zijn ei weer kwijt moest op Blik. En zo is het Verheul ook vergaan. Geen belangstelling voor zijn ziekelijk ill-ijl-zwammers anti-joden blog en dan komt hij maar weer ill-ijl-zwammen op Blik, anders verveelt hij zich zo!

   Verwijderen
  9. Overigens hoop ik dat dit voor @Blik voldoende en uitgebreid genoeg beargumenteerd is door mij?

   Verwijderen
  10. Joop,

   laten we Marten Toonder ( je hebt de naam verkeerd) er even buiten laten.
   Jouw reactie is zeker uitgebreid.
   Maar niet helder.
   In je orignele post beweerde je :
   ""Heb jij wel eens onderzocht hoeveel kinderen er jaarlijks van de aardbodem verdwijnen? In 2014 in Engeland 140.000 alleen al. Die zullen niet allemaal het slachtoffer worden van satanisch kindermisbruik maar veel wel."" (*)

   Je bent heel duidelijk: die kinderen worden nooit meer terug gevonden.

   Maar dat staat niet in het bericht dat je citeert, dat ze nooit meer worden terug gevonden.

   Volgens mijn cijfers zijn worden in Engeland elk jaar ca 650.000 kinderen geboren. Als er dan elk jaar 140.000 verdwijnen, dan betekent dat dat 25% van de kinderen in de loop van hun jeugd (dus voor hun 18e jaar) spoorloos verdwijnt.
   Dàt is wat jij beweert.
   Nu probeer je die cijfers wat te vervagen door te beweren dat er ook vluchtelingen-kinderen tussen zitten, en die zitten dus niet in die 650.000 geboortes, maar datis de bekende Joop-ijl-zwammerij.

   Willem gaf de juiste cijfers: 0.03% van de kinderen verdwijnt per jaar en keert nooit meer terug.
   En van de volwassenen verdwijnt ook 0,03% elk jaar om nooit meer gevonden te worden.
   Waaruit ik concludeerde dat er wellicht geen kinderen verdwijnen om als kind-offer te worden gedood. NUL.
   GEEN ENKELE.
   Een heel verschil met jouw 140.000 suggestie.   (*) https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2017/11/stijgt-de-russische-doping-wennemars-en.html?showComment=1512049349672#c7956897664560058629

   Verwijderen
  11. "Die zullen niet allemaal het slachtoffer worden van satanisch kindermisbruik maar veel wel."

   (*) https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2017/11/stijgt-de-russische-doping-wennemars-en.html?showComment=1512049349672#c7956897664560058629

   Ook dat is Verheul!

   Verwijderen
  12. Niet alle 140.000 maar wel veel van die 140.000.

   Bedoelde je toen met 'veel': 0 of 1 of 2 Joop?

   Verwijderen
  13. Weet jij het, als meer dan twee-derde niet als vermist wordt opgegeven? Natuurlijk, jij hebt het berekend.

   {...over two-thirds of these cases are not reported to the police.}

   Verwijderen
  14. Jan Verheul is een bruikbare idioot voor de globalisten die de vluchtelingenstroom op gang hebben gebracht om de midden klasse te decimeren en om de europese natiestaten te vernietigen.

   Verwijderen
  15. Drie uur geleden schreef Oli B. Bommel nog:

   ""Ik geef hier mijn woord dat ik niet meer op de ijl-zwammer zal reageren.""

   Hoe gaat het met tante Toos, Oli?
   En met de zwarte Paus?

   Ik zou je graag nògmaals uitleggen waarom ik de hetze tegen asielzoekers afwijs en vind dat we de veroorzakers van deze tragedie moeten aanpakken. Niet de slachtoffers.

   Maar ja: dure mosterdzaden op de kale rotsen, je weet het hè.

   https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22853274_10203858901309208_2571975534873029845_n.jpg?oh=a90aaf8af99f8d11ec0f88626f1b4a0e&oe=5A96C279

   Verwijderen
  16. Ik heb even die Mel Ve nagetrokken en het blijkt inderdaad dat @Jan Verheul een bruikbare idioot is. Want hier komt het volgende probleem van @Jan Verheul naar de oppervlakte drijven, @Jan Verheul heeft geen zitvlees, of misschien alleen voor zijn eigen interesses. @Jan Verheul is namelijk niet in staat een twee en een halfuur durende video van Toos Nijenhuis uit te zitten omdat hem dat teveel tijd kost en hij zijn tijd wel beter kan besteden. @Jan Verheul gaf aan zich liever op korte video's te vertrouwen die de essentie van het verhaal in zo'n minuut of 4 belichten. Ik heb @Jan Verheul er toen op gewezen of hij niet bang was om essentiële informatie te missen, nee, daar was @Jan Verheul niet bang voor.
   Nu blijkt dus dat @Jan Verheul met het opvoeren van Mel Ve in zijn eigen voet te hebben geschoten.

   Ik wijd er niet eens een link meer aan omdat het @Jan Verheul toch geen ene reet interesseert en naar Google rent om daar het kortst mogelijke videootje op te halen die voorhanden is om maar een beetje mee te kunnen praten.

   Toos Nijenhuis vertelt eigenlijk hetzelfde verhaal als getuige X1 (Regina Louff) in de Dutroux zaak waarvan ik het boek heb gelezen.

   Verwijderen
  17. Aan @Blik nogmaals de vraag of dit voldoende beargumenteerd en onderbouwd is?

   Verwijderen
  18. Nou, ik weet niet wat Blik zal vinden van jouw 'onderbouwing', maar ik kan je vertellen : Je hebt geen idee wat een onderbouwing is, Joop.

   Ik zal je zeggen wat het niet is:

   10 uur naar een video kijken= geen onderbouwing.

   zeggen dat Mel Ve volgens jou niet deugt = geen onderbouwing

   zeggen dat de getuige eenzelfde verhaal houdt als een andere getuige die in de krant stond= geen onderbouwing. Integendeel.

   Bischoppen , kardinalen, de Paus, en de 'heiligste rebbe'van de laatste 100 jaar: allemaal hebben ze Toos sexueel misbruikt, en all over the world is Toos misbruikt:
   in Nederlandse kastelen ( ja, Prins Bernhard is ze niet vergeten), Beierse kastelen, Engeland en Schotland.

   Zelfs mr. drs Bou heeft twijfels of het wel klopt. De feiten in haar verhaal zijn soms aantoonbaar onjuist.
   Nou, dan heb je het lelijk verprutst als nep acteur.

   Verwijderen
  19. Even 3 seconden naar ´Toos´ gekeken: gedverderrie wat een fake news! Teveel verkeerde therapie gehad, want dat kan false memories veroorzaken.

   https://en.wikipedia.org/wiki/False_memory

   Verwijderen
  20. False memories:

   In ´een vorig leven´, dat is zo´n 35 jaar geleden, was ik nieuwsgierig naar mijn vorige levens. Regressie/ hypnotherapie gedaan. Het duurde lang, er gebeurde niet veel. Uiteindelijk kreeg ik zeer gedetailleerde herinneringen van mijn zeer vroege, pré verbale jeugd. De therapeute was er eigenlijk op tegen, maar uiteindelijk toch accoord mee gegaan om naar vorige levens te kijken. Ik heb de hypnose ook een beetje gehacked, hoe vreemd dat ook mag klinken.
   Ook hier was het begin vaag en moeilijk, maar uiteindelijk kwamen de ´herinneringen´.

   Toch een beetje raar dat je slechts als hogepriester, koning, veldheer, zwarte magiër of superschurk hebt geleefd. De herinneringen kwamen steeds rijker en veelvuldiger, maar uiteindelijk was ik tegelijkertijd verschillende (belangrijke!) personen.

   Het was mijn eigen experiment, dus ik verwijt niemand iets. Bij nabeschouwing waren veel van de rollen die ik gehad had wel erg overeenkomstig boeken die ik gelezen had. Als ik een boek lees maak ik slechts vluchtige beelden (imaginaties) van de scènes, maar blijkbaar vul je dat zeer gedetailleerd in tijdens hypnose.

   Mijn geld was toen ook op, dus dat was dat.

   Verwijderen
  21. Het verheugt mij van Verheul te vernemen dat hij het wel eens is met mij over de onderbouwing en argumentatie over de persoon Verheul. Dat zegt denk ik genoeg over Verheul en hoe hij tot een 'weloverwogen' conclusie kon komen over de persoon Toos.

   Verwijderen
  22. Rootman,
   de menselijke geest zit vol van onbegrijpelijke talenten.
   Wat dacht je van de idiots-savants: mensen met enorme talenten, maar niet in staat om zelf de kost te verdienen. Totaal hulpeloos.

   Omdat alles in de natuur 'normaal verdeeld' is kun je er gif op innemen dat een aantal mensen erg goed kunnen fantaseren en hun eigen fantasien ook echt geloven. De tranen van Toos zijn echt. Haar herinnering is echt. Maar het is ingebeeld. (Zoals ik eerder zei: In 1945 waren er getuigenissen over gaskamers door gevangenen in 22 kampen. Mogelijk dat een deel van die mensen het ook echt meende of dacht. Maar onderzoek wees uit: geen enkele gaskamer in de 16 kampen die de VS toen onder haar bewind had.)

   Mensen als OLigarch en Joop zouden beter moeten weten.

   Ik zal nog een argument geven:
   Toos had sex met 2 kardinalen, een Paus en de bekendste rabbijn van de laatste 200 jaar.
   Was zij zo enorm aantrekkelijk, of hoe zat dat?
   Want de concurrentie was moordend: 140.000 kinderen verdwijnen in Engeland alleen al, per jaar.
   Volgens Joop wordt een groot deel daarvan misbruikt voor sex: stel dat het er 70.000 per jaar zijn.
   En stel dat die kinderen 10 jaar lang de leeftijd hebben dat ze worde4n misbruikt: dat geeft in Engeland alleen al een 'pool' van 700.000 kinderen die misbruikt kunnen worden.
   Waarom moet Toos dan naar Engeland en Schotland, en waarom is het juist Toos die met de aartsbisschop moet 'verkeren'?

   Het is te dom voor woorden.
   Maar ja: een artikel lezen en dat geloven, dat is niet zo moeilijk.
   Zelf nadenken, kunnen oordelen op basis van weinig informatie en dan bijna altijd gelijk hebben achteraf, dat is niet voor iedereen weggelegd.

   Verwijderen
  23. Als je de slachtoffers niet tegenhoudt dan krijgen de veroorzakers hun zin. Ik hoop dat dit tot je doordringt Jan

   Verwijderen
 5. Een belangrijke speech. Tillerson is op zijn retour. Realist en vertegenwoordiger van de energiefractie is hij de enige redelijke, rationele component. Na hem de CIA directeur Pompeo, dat is gelijk aan glimmende nazi-laarzen op een ´Brave New World´- manier.

  De Zwanenzang van Tillerson, waarin hij 100 % het huidige Trump-beleid verwoordt: Daarom is deze speech zo belangrijk:

  http://thesaker.is/for-those-of-you-who-thought-that-tillerson-was-any-better/

  Ik ben nu halverwege. Als er nog verrassende details opduiken geef ik nog een commentaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanaf 0:36 de antwoorden. Niet veel nieuws, alhoewel het migrantenprobleem nu wel gezien wordt.

  Zolang er niet te veel nieuwe migranten bijkomen lijkt dit probleem volgens mij wel mee te vallen:

  Ik ben de afgelopen weken echt ´in the middle of nowhere´ geweest, niet on-line. Maar ik zie de dorpelingen, na wat moeite, geen probleem hebben met hun nieuwe dorpsgenoten.

  Dat is: zolang ze geen woningen en werkplekken beconcurreren.

  De migranten integreren onder deze condities prima: zo spreken ze vrij accentloos Nederlands!

  Het blijkt, volgens mijn observatie, dus voornamelijk om economisch- maatschappelijke condities te gaan; niet om zgn ´cultuuroorlogen´.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor deze research, dawg! Zo blijkt opnieuw dat de zgn fake news researchers UITERST partijdig zijn!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een interessante PBS documentaire:

  http://russia-insider.com/en/pbs-frontline-putins-revenge-unintentionally-hilarious/ri21775

  Ondanks alle propaganda, bias en leugens komt toch het ware gezicht van de laatste 20 jaar Russische geschiedenis en geopolitieke consequenties behoorlijk goed naar voren.

  dat is geen objectief oordeel, maar gewoon mijn eigen perceptie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het hele verhaal is compleet onzinnig:
  Die 600 hashtags bestaan wellicht niet eens, en indien dat toch zo zou zijn, dan weegt hun impact nog niet voor 1% op tegen de impact van de verhalen van onze ministers òver deze hashtags.
  Het nettoresultaat is dus zeer sterk anti-Russisch.

  Dit was zeker te voorspellen voor de Russen, dus ik denk niet dat Rusland zit soort hashtags heeft gemaakt.

  Ik denk dat (àls ze bestaan) ze zijn gemaakt door de vriendjes van Michael Chertoff, Bill Krisoll en George Soros.

  Zò pak je die zaken aan.

  Doet me denken aan de Lavon Affaire.
  En aan de aanvallen op joodse mensen in Baghdad in 1951, gepleegd doo rjoden zelf (lees Naeim Giladi daar over: http://www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb precies 2 weken geleden officieel informatie opgevraagd bij de Rijksoverheid:
  Ik wil weten over welke fake-website minister Ollongren sprak.
  Ik ben toch al pro Russisch dus voor mij geldt dat ridicule argument niet dat ze aanvoerde tegen de volksvertegenwoordigers ( "Ik wil niemand aan vreemde ideeen bloot stellen" , zoiets zei ze.)

  Eerst heb ik gebeld, en toen het juiste formulier opgestuurd.

  Men was heel correct , want ik kreeg meteen dit antwoord:
  Geachte heer of mevrouw,

  Uw kenmerk is E******* ( ik anonimiseer het hier zelf. JV)

  Wij beschikken niet over voldoende informatie om uw vraag te kunnen beantwoorden.

  Het antwoord op uw vraag kan het beste gegeven worden door een medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) die uitgebreid op de hoogte is van de regels en richtlijnen. Uw vraag hebben wij daarom voor verdere beantwoording doorgestuurd naar dit ministerie.

  Met vriendelijke groet,

  Informatie Rijksoverheid

  ======

  Twee weken en nog geen antwoord.

  Ik houd U op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat Russiagate voor Sybrand Buma is (de pinata waar alles wat in de wereld dat niet volgens het plan gaat van de Buma's van deze wereld op afgereageerd mag worden), hebben de Tories Brexit. Brexit als schuld van alles wat niet volgens het plan van de Tories gaat.

  En ondertussen korten de Nederlandse politici en de Tories maar door op sociale voorzieningen en op gezondheidszorg, om het uitgespaarde geld vervolgens als omgekeerde Robin Hood van de armen aan de rijken te geven. En aan 'defensie', 'inlichtingen' en de wapenindustrie. Waardoor de sterftekans in GB sinds 2010 (6 jaar voor Brexit) weer toeneemt! Zie:

  http://bmjopen.bmj.com/content/bmjopen/7/11/e017722/F1.large.jpg?download=true

  Jeremy Corbyn:

  'Bankers [...] should not run our country, but they think they do, because the party they fund, and protects their interests, is in Downing Street.'

  En

  “When they say we’re a threat, they’re right. We’re a threat to a damaging and failing system that’s rigged for the few, [...]. These are the same speculators and gamblers who crashed our economy in 2008 and then we had to bail them out. Their greed plunged the world into crisis and we’re still paying the price.”

  Hear, hear!

  Corbyn has pledged to renationalize Britain’s railways as well as water and energy companies to reverse the privatizations started under Conservative Prime Minister Margaret Thatcher.

  Kom daar maar eens mee aan bij de Nederlandse politici van de gevestigde partijen... Die het dan gek vinden dat burgers, bij gebrek aan beter, (overwegen te) stemmen op Wilders of Baudet die in ieder geval het probleem van globalisering waarbij alleen de financiële instanties rijker worden erkennen.

  Maar Baudet en Wilders zijn geen Corbyn want die willen niet korten op wapenuitgaven of 'intelligentie', en waardoor mijn vertrouwen in Baudet en Wilders ongeveer net zo groot is als mijn vertrouwen in Buma.

  Heeft Nederland een politicus als Corbyn? Of Poetin die wel op defensie-uitgaven kort?

  http://www.zerohedge.com/news/2017-12-01/youre-right-im-threat-big-banks-uk-opposition-leader-jeremy-corbyn-lashes-out-morgan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Twee weken en nog geen antwoord.

  Ik houd U op de hoogte."

  Hoeft niet, je krijgt namelijk geen antwoord. Rob de Wijk heeft in principe al het antwoord gegeven toen hij in 2015 in Moskou bij de ambassade op bezoek was en de nepsite met eigen ogen mocht aanschouwen. Het is alleen jammer voor Rob de Wijk dat de nepsite pas in maart 2016 gelanceerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De overheid moet antwoord geven!. Ze moeten wat doen voor onze belasting geld.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-en-integriteit-overheidsinstanties/vraag-en-antwoord/binnen-welke-termijn-stuurt-de-overheid-een-antwoord-op-mijn-brief-of-e-mail

  De overheid moet met de billen bloot. Goed werk Jan Verheul

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zie ik daar plotseling een vredespijp in beeld komen?

  Aangenomen.

  (Tot de volgende Tante Toos of Zwarte Paus ten tonele verschijnt.)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Trump: ‘Ontslag Tillerson is fake news’

  Welk nieuws kun je tegenwoordig nog vertrouwen?

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20171201_03219648

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alle klimaat onzin kan naar de prullenbak. Niks 'opwarming', maar eerder afkoeling van de aarde. Haal de bontjassen en de berenmutsen maar naar boven.
  Komend jaar worden ook de olievolumes door Rusland en de OPEC landen onder controle gehouden, dus duurdere prijzen terwijl en met een afkoeling veel meer gebruikt gaat worden.
  Er staan ons, tenminste als die vulkaan echt losbarst, nog koude donker dagen te wachten.
  Uitbarsting van vulkaan Bali kan hele planeet doen afkoelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een vulkaanuitbarsting met een aswolk hoger dan 12 km kan de temperatuur gedurende 1-2 jaar met een graad verlagen, zoals gebeurde na de Pinatubo uitbatsting. Pas als het een hele zware uitbarsting is, zoals in 1815 kan het veel kouder worden, maar ook dan is het effect na enkele jaren over. Een supervolcano is een ander verhaal, maar dat gebeurt zo eens in de 100 000 jaar. Het staat nog te bezien of de aswolk van Agung wel tot de stratosfeer gaat reiken. In de troposfeer is de as na enkele weken al uitgespoeld.

   Verwijderen
 17. Als er geen referendum meer is en het volk is het met de regering niet eens dan blijft er niets anders over dan het land plat gooien en staken.
  In België zijn er nooit referendums geweest, maar daar wordt regelmatig het land platgegooid door allerhande stakingen.
  We zijn hier wel verplicht om te stemmen, dus kunnen we hier ook niet zeuren over de zogenaamde 'niet stemmers' die in Nederland blijkbaar wel belangrijk zijn als er verloren wordt.

  Zoek maar eens uit wat het meeste kost: een referendum houden of het land plat leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het 2e deel van de PBS doc: ´Putin´s revenge´

  https://www.youtube.com/watch?v=CseelcF16GA

  Meer valse info dit keer, en vuilspuiterij, gezien het Russiagate schandaal. Het is het verhaaltje wat officieel wordt gepropageerd, maar waar geen enkel bewijs voor is gegeven.

  Toch best de moeite waard om tijdens deze bitter koude dag te belijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt in de woorden van de geïnterviewden niet op te (willen) komen dat minstens zoveel mensen mrs Clinton visceraal HATEN als dat anderen dat bij Trump doen.

   Wat wel naar voren komt in de docu is dat de VS om. in Rusland zich met de verkiezingen hebben liggen bemoeien. Dat uit zich ook in de titel.

   Verwijderen
 19. Dawg,
  Dat is nu net wat ik bedoel, als er geen referendums gehouden kunnen worden dan gebeurt precies dat wat Juncker zegt en worden ons allerlei onfrisse zaken (bv Monsanto) door de strot geduwd.

  Tegenwoordig kun je door de sociale media heel wat volk op de been krijgen zoals in Catalonië die dus wel naar de stembus wilden gaan maar met fors geweld werden tegen gehouden.

  Wat blijft er dan nog over?

  Enkel nog met grote massa's de straat op gaan en die onfrisse zaken aan de slapende massa tonen.
  Waar regeringen bang voor zijn is dat er te veel tegengeluid komt van grote groepen mensen, die in groep machtiger zijn dan hun.
  Maar als het gros van de bevolking te lui is om in actie te komen moeten ze later niet zeuren dat er niks bereikt word.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dawg,

  als je er helemaal in wil duiken, dan zou je mijn 'samenvatting'van de Nekrasov film kunnen lezen. (15 pagina's meen ik)
  Ik kreeg tijdelijk toegang tot de video, en kon hem copieren voor mezelf en dus met heel veel moeite de bewijsvoering van Nekrasov volgen, door een dagenlange studie.

  Ik ben er helemaal zeker van dat Bill Browder al jarenlang enorme leugens vertelt. Hij is een belangrijk deel van het Putin-Zwartmaken.

  Er is een reeks aan blogs aan geweid, maar die zie je vanzelf, want ze staan bij elkaar.

  Hier de samenvatting van de film: http://xevolutie.blogspot.nl/2017/11/660-magnitsky-act-gedetailleerde.html

  Ook als je toch ooit de film ergens zou kunnen zien, is het aan te raden om de samenvatting en de time-line eerst te bestuderen.

  Mijn visie op de film: Nekrasov heeft veel te veel feiten aangedragen. Hij streeft meer doelen tegelijk na: vertellen hoe zijn eigen ontdekkingsreis verliep ( het ontdekken van Magnitsky's leugens), reconstrueren hoe Magnitsky stierf, en pogen te achterhalen wie de 230 miljoen $ heeft ontvangen.

  Jammer, want het enige dat wij als publiek echt moeten weten zijn deze drie zaken:

  1) Magnitsky liegt met 100%^zekerheid. ( Als getuigen : de moeder van Magnitsky en de russische Human Rights rapport van 20 pagina's'( Deze mensen zijn anti-Putin, maar toch pleiten ze Putin vrij.)

  2) Wetegeving in Amerika, Canada en ( bijna Europa) is op deze leugens gebaseerd.

  3) Het vertonen van de Nekrasov film wordt door Browder geblokkeerd. Conclusie: totaal geen persvrijheid in 'Het vrije Westen."


  BeantwoordenVerwijderen
 21. De zwarte Paus.

  Ik ben een fan van William Engdahl. Ik las 'Century of War' en vond het een eye opener.
  Hij toont ook aan hoe de Muslim Brotherhood in Egypte ontstond, werd gesteunt door de VS, toen uit Egypte werd verbannen en door CIA agent Copeland naar Saudi Arabie is gebracht om daar deels tot wahabisten om te scholen en het vuile werk voor de VS te gaan doen.

  Veel van Engdahl's analyses zijn erg de moeite waard.

  Ik ontmoette hem tweemaal, en een keer zat ik ruim 2 uur met hem aan tafel te praten. Maar wat mij op viel: in zijn analyses speelt Israel altijd een heel ondergeschikte rol.
  Hij heeft het over de Rockefellers, de Bushes, Monsanto etc etc. Maar nauwelijks over Israel en Neocons en Aipac.
  Ik vroeg hem dus (plompverloren) of hij joods was. ( Zijn moeder heeft een joodse naam)
  Hij was even van zijn stuk gebracht, maar zei dat hij niet joods was.

  Vandaag luisterde ik naar zijn heel informatieve interview op yotube, en toen ging het eventjes over de Zwarte Paus.
  Hoe de Jesuiten vroeger invloed hadden etc etc. ( Dat zal ik niet ontkennen.)
  Maar toen had ie het toch ook even over de huidige paus: dat hij als bischop niet tegen de generaals was. ( Klopt. Geen held dus.)
  Maar ook sprak hij even over sex schandalen en de huidige invloed van de Zwarte Paus.

  Op gegeven moment beweert Engdahl dat een oud-baas van de Jesuiten (overste generaal Kolvenbach, nederlander) de opstand in Syrië mee coordineert.

  Ik heb het even nagekeken: Kolvenbach overleed in 2016, en hij was toen 88 jaar oud. Maar op die lijst zie je ook dat Frans van der Lugt óók Jesuiet was, en die had toch een heel ander verhaal over Syrië. Een ruim 80 jarige die een revolutie in Syrië leidt?

  Engdahl kletst hier dus enorm uit zijn nek, en het interesseert hem niet eens of zijn verhaal klopt.

  Dus wat is hier aan de hand?
  Ik heb de volgende verklaring bedacht:
  Engdahl mag zijn leven lijden en schrijven wat hij wil, op één voorwaarde: Hij geeft Israel een bijrol. Nooit zeggen wat Wesley Clark zei: dat de Neocons de macht in handen hebben.
  Plus: Gooi er af en toe een Zwarte Paus in, zodat de licht gelovingen op een zijspoor worden gezet. En spreek over de Rockefellers als de boosaardigen.
  Dàt is er volgens mij aan de hand.

  Engdahl vertelt ons veel waarheden, maar hij geeft niet het volledige beeld. Dat mag hij niet.
  Geldt ook voor Chomsky en Finkelstein en nog meer mensen.

  https://www.youtube.com/watch?v=MUUb4KL3BsI&t=1120s
  Passage over Zwarte Paus: van 1.02 tot 1.10 ongeveer.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Jezu%C3%AFeten#Bekende_jezuïeten_op_de_Nederlandse_Wikipedia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit fragment gaat Engdahl wat mij betreft wel heel ver uit de bocht! (associaties met Toktok komen hier op...). De paus alsmede de jezuïten doen een achterhoedegevecht! Steeds machtig, vanwege traditie en geld verliezen ze veel terrein. Dat geldt ook veel duisterer clubs zoals Opus Dei (de belangrijkste verliezende pauskandidaat kwam daar uit).

   De rot in het christendom komt niet van deze eliteclubjes, nauw verweven met het oude geld, maar vanuit de evangelicals, de christen-zionisten!

   Tijdens mijn reizen heb ik meestal de katholieke kerk ontmoet als een vrij redelijke entiteit, bereid tot cultureel compromis, terwijl de evangelicals die plekken tot een plaatje uit ´de wachttoren´ omtoveren.

   De katholieke kerk tolereert onder zwaar protest zelfs ´heiligen´ als Santa Muerte!

   http://www.catholic.org/files/images/ins_news/2016024826santa_muerte_s_popularity_has_spread_throughout_south_america.jpg

   Verwijderen
 22. Jan Verheul moet respect hebben voor medebloggers en hun mening. Dat is duidelijk niet het geval. Dat is jammer, zodoende zijn er mensen die niet meer hun mening hier durven te geven.

  BeantwoordenVerwijderen