maandag 18 december 2017

Is Alexander Pechtold (D66) zijn tong alweer kwijt geraakt?

De NOS pakt wel groot uit als Omtzichtgate gaande is. Bij Pechtoldgate doet de NOS net of ze het te druk hebben met andere zaken en negeert het thema.

Pechtold, die anders altijd zo graag anderen moreel de maat neemt, wil er weinig over kwijt. Begrijpelijk, want wat moet je er nog aan toevoegen als je van een Canadese diplomaat ten tijde van de CETA onderhandelingen een gift van een dikke ton privé in je zak steekt? Wij gaan hier ook niet zeggen dat Pechtold corrupt is. Corruptie is sowieso een woord dat in Holland niet voorkomt. Dat is iets voor België en zuidelijker. Niet voor Holland. Wat Pechtold doet, noem je bij ons: "niet handig", "zullen we volgende keer anders doen", "privézaak", of gewoon "gaat niemand wat aan". Klaar. In Nederland hebben we daarom geen corruptie. Laat staan een corruptie-probleem.Dat Pechtold, als het hem wat heet onder te voeten wordt, wel vaker de tactiek van het zwijgen toepast, weten we dankzij JDTV al langer. Hij krijgt een klein vraagje en schiet van de schrik in de zwijgmodus. Pijnlijk. Vanavond is Kasja Ollongren (ook D66) te gast bij Jinek. Het plannetje was om daar het "we worden heimelijk beïnvloed door de Russen" breed uit te rollen. Gaat Jinek haar nu vragen naar de Canadese beïnvloeding? Kijk naar de uitzending en laat hier in de comments je analuses horen.

47 opmerkingen:

 1. wat een looser ! God is swift these days !,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een ton krijgt om het ergens mee eens of niet eens te zijn ben je natuurlijk geen loser . De journalisten zijn zwakkelingen omdat ze deze rat er niet over doorvragen .

   Verwijderen
  2. @Leon
   Als loop jongetje voor de machtigen in deze wereld krijg je 150000 a180000 euro cadeau , je declareerd maar 70000 aan het fiscus, en je staat voor l.l op GS en andere sites , nou mijn bord een beetje minder vol! !
   Je integriteit zo ter grabel gooien , dan ben je echt een looser
   Nu nog kijken of hij er mee weg komt ?
   Vertrouwen komt te voet en vertrek te paard !

   Verwijderen
 2. Blik, heb je een cartoon gestuurd.
  Staat ook al op mijn site.
  http://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt over als verdacht inderdaad. Maar ik mis wel de context. Waar staan de artikelen over dat appartement. Wat is de beoogde tegenprestatie dan van Pechtold?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Canada heeft middels hun Ukaiense expat lobbyisten een buitenproportionele pro-Kiev inbreng. Pechtold heeft, ook indirect, via de partij die hij leidt, een zeer groot klankbord in Brussel.

   Daarnaast is hij bij uitstek een Atlantiscist, Russofoob en voorstander van CETA en TTIP verdragen.

   Men kan natuurlijk denken dat dit alles uit zijn onschuldige hartje komt, maar men zou ook een lijn door al deze puntjes kunnen trekken.

   Verwijderen
 4. Ik weet niet hoe Jinek het nieuws over Pechtold geframed heeft, want ik heb niet gekeken.

  In de Volkskrant, schrijft Raoul du Pre het volgende over de 'gift' van de oud ambassadeur aan Pechtold

  https://www.volkskrant.nl/politiek/pechtold-kreeg-schevenings-appartement-van-bevriende-oud-ambassadeur-en-noemt-die-gift-een-privekwestie~a4546476/

  Niets over CETA of over mogelijke belangenverstrengeling. Wel iets over GeenStijl die het nieuws over Pechtold's appartement, wat eigenlijk een privékwestie is van Pechtold, in de MSM heeft gebracht, en waarbij je als VK lezer een soort van Pavlov reactie hoort te krijgen van: 'Maar dat hoort niet' (alles wat op GS staat).

  Nou vind ik veel wat op GS staat niet horen (bv de Sam Harris adulatie daar, en het demoniseren van bevolkingsgroepen die GS lezers nooit spreken of zien, of het eigen gelijk zo ver voeren dat iedereen die het niet met GS eens is, ongelijk heeft; staat in hun beginselen), maar dat Pechtold gevraagd wordt hoe het zit met zijn door een Canadees geschonken appartement, gekregen zo rondom de CETA, dat hoort wel! Al is het alleen maar door te noemen dat Pechtold wel vaker 'vrienden' blijkt te hebben die belang hebben in het beleid dat Pechtold voorstaat (zie bv associatieverdrag en Oekraine). Maar ook dat lees je niet in het artikel van du Pre terug, waar geframed wordt dat Pechtold vervelend in het nieuws is gekomen bij GS omwille van een privékwestie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een lezenswaardig artikel van MIC en neocon insider Feaver in FP over het NSS (National Security Strategy) document wat Trump gisteren presenteerde.

  Zulke stukken zijn belangrijk op de achtergrond, maar wat minstens zo interessant is hoe deze auteur de coup binnen het witte huis erkent en duidt:

  http://foreignpolicy.com/2017/12/18/five-takeaways-from-trumps-national-security-strategy/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontvangen van Elsevier Boeken het boek"Vuile Handen; Michael Ignatieff en andere politiek denkers over de strijd tussen ideeën en macht" ter waarde van €14,95

  Geregistreerd in het geschenkenregister van de Tweede Kamer op
  27-01-2015, samen met nog een (snel geschat) 60 andere kleine dingetjes, meestal naar aanleiding van bijdrage aan debatten, acties voor goede doelen etc.

  https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/geschenken_15-12-2017.pdf

  Pechtold schijnt het register dus wel te kunnen vinden, maar huisje in Scheveningen staat er niet bij. Wat moet ik hier van denken? Vriendschap tussen Pechtold en gulle gever schijnt al een jaar of 30 terug te gaan tot de tijd dat Pechtold als student nog voor de Canadese ex-ambassadeur chauffeurde. Vriendschap en prive?
  Komt je daarmee weg als kamerlid? Politici leven meer dan ooit in een wereld van koehandel, waar de ene hand de andere wast. In zo'n wereldje is de grens tussen het prive van een vriendendienst en regelrechte corruptie flinterdun. Zeker gezien de agenda's waar Pechtold over ging. Moeilijk voorstelbaar dat Pechtold een boek van 14,95 wel reggistreert maar zich dit niet realiseert.

  De rol van de MSM is weer veelzeggend; zwijgen en als het niet anders kan downplayen. Hoe anders ging het bij de Omtzigt hoax.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, begrijp ik nu waarvoor Alexander Pechtold dat huisje nodig heeft:

  D66 wil twee Nederlandse ’designated survivors’

  DEN HAAG - D66 wil dat op Prinsjesdag een minister en een Kamerlid zich schuilhouden op een geheime locatie zodat zij in het geval van een aanslag het landsbestuur kunnen overnemen, zoals dat in de VS al gebeurt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1449723/d66-wil-twee-nederlandse-designated-survivors

  Als ik Pechtold was zou ik Ollongren meenemen. Die kijkt altijd eerst even om der het bed of daar geen Russen liggen.  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pechtold studeerde tot zijn 31 ste jaar ( 1996).
  Tijdens zijn studie was hij ook geslaagd voor veilingmeester ( 1995) en was hij lid van D66 geworden ( 1989) en raadslid ( 1994) en wethouder ( 1996) Tussen 1987 en 1992 was hij af en toe chauffeur van Marcoux.

  Hij heeft volgens mij altijd wel aangevoeld dat hij ver kon komen als hij dat zou willen. Ik denk dat Marcoux dat ook heeft gedacht, en dat hij toen mogelijk al als een asset, een prospect, in beeld kwam. ( Zo is Wilders al sinds zijn 20ste een asset van Israel)

  In de Anglo landen heeft men fraternities ( studentenverenigingen) om jonge talenten te scouten en te volgen ( Skull end bones, All Souls, Balliol, Trinity, Pembroke).

  Bij ons worden jonge journalisten naar Washington gestuurd en komen ze 'met een lijst goede vrienden en contacten die ze altijd kunnen bellen' terug: Twan Huys, Martin Bosma, Philip Remarque.

  Maar het lijkt mij mogelijk dat Marcoux hier het talent van Pechtold herkende, en daarom altijd contact met hem onderhield.

  Het kan natuurlijk ook dat Pechtold liegt en dat het chauffeurschap later is verzonnen. Maar dan zou Pechtold bewust zijn omgekocht. Dat gebeurt volgens mij niet zo vaak. Je wordt gepamperd, gebrainwashed, van goede inside information voorzien, en dan ben je hun asset.
  Om een gevoel van 'verplichting' te creeeren, om te soigneren, te masseren, geeft men in dit geval een 'pied a terre' zolang in bruikleen. (Zolang hij ons contact is en onze agenda wil begrijpen mag hij daar wel wonen....)

  En als je dan later goud waard blijkt te zijn, dan krijg je die pied a terre gewoon.

  Zo zou het gegaan kunnen zijn.


  Wanneer Marcoux in Bosnie zat en in Suriname weet ik niet. Maar Bosnie wat een politiek gevoelige plek, en daar stuur je geen ambassadeur naar toe die niet op goede voet met de Geheime Dienst staat.

  Wat ik nog wel vreemd vind is dit: Hoe kwam Marcoux aan dat appartementje? Waarom kocht hij dat? Ik neem aan dat ambassade-personeel in een woning van de Canadese regering woont, en niet in elk land een eigen woning moet kopen. Dat is dus een beetje vreemd, en misschien kan dit leiden tot meer inzicht in de situatie: was het wel de woning waar Marcoux zelf woonde? Sinds wanneer was de woning in gebruik bij Pechtold?

  Allemaal speculatie, maar dat mag soms ook gebeuren. Het blijft toch een vreemd verhaal. Sinds wanneer geef je een huis aan een vriend die je nauwelijks ooit ziet, en die je alleen kent als jouw leuke chauffeur?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is voor de 1% vooral interessant om wat minder klassiek rechtse mensen te pamperen, zodat die later ijskoud een rechtse agenda kunnen uitvoeren. Wat dacht je van Tony Blair: een echte linkse jongen die uiteindelijk helemaal de agenda van de 1% gaat uitvoeren.

   Verwijderen
  2. Het is. Ook een vreemd verhaal ! Heb ook nog een vreemd verhaal gehoord over verhoef ( een ex minister die 2 bureau stoelen voor 40 euro verkocht via marktplaats ) onze volksvertegenwoordigers zijn gewoon slaafjes van onze "elite / oliegarchen " ze hebben geen nagel om aan hun kont te krabben en moeten schoieren om een beter bestaan , volgende mij verklaard dat een hoop over het appartement !

   Verwijderen
  3. De blijschap van pechtold toen hij eindelijk bij de bilderbergers mocht meedoen, als een lang gekoesterde droom, vond ik destijds wat overdreven. Iedereen weet toch welke besmetting aan dit noord alantisch verbond kleeft, tenzij je in een bubbel wordt voorbereid voor je taak en dit de ultieme beloning is voor het braaf opzitten.

   Verwijderen
  4. D66 was altijd tegen het koningshuis. Totdat deze verrader de partij had overgenomen. Daarna werd d66 niet meer gedemoniseerd, maar opgehemeld.

   Ja, hij is inderdaad een vijand van het volk en hij is er trots op. Jammer dat hij niet weet dat de globalisten hem weer net zo snel aan de kant gooien als ze hem niet meer nodig hebben. Maw. hij denkt van zichzelf dat hij heel wat is, maar in feite is het een sukkeltje

   Verwijderen
 9. Boykin asks United Nations for help fighting Chicago violence
  http://abc7chicago.com/politics/boykin-asks-un-for-help-fighting-chicago-violence/2780474/

  Express haat en geweld laten ontstaan zodat gemeenten naar de UN gaan om troepen te leveren. Dit zal ook gaan gebeuren in onze, zweedse, duitse wijken die nu volstromen met kanslose nieuwkomers.
  Allemaal bedacht om alles onder de UN global world order te krijgen. Paralel hieraan natuurlijk de midden klasse en de natiestaat vernietigen. Het behoeft dan ook geen uitleg dat Soros de seperatisten in catalonië steunde.
  En ook niet dat de globalisten via de TTIP een rechtbank boven de democratische nationale rechtbanken zet om "recht"te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie controleert deze UN world order, onze mark?
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1453982/rutte-wil-veiligheidsraad-voorzitten
   Het behoeft dan ook geen uitleg dat deze redenering op wat losse feiten en halve waarheden is gebaseerd. UN resoluties over palestina zeggen genoeg.

   Verwijderen


 10. Oeps, de AIVD houdt sinds Pechtoldgate blijkbaar mijn timeline in het vizier, wat kennelijk is opgemerkt door het twitteralgoritme die de AIVD nu als volgtip presenteert. Nou, als u niks meer van mij hoort, weet u alvast dat Ollongren voortvarend haar nwe censuurplannen uitvoert.

  https://twitter.com/seven__/status/943233588534956032

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met dit soort drogargumenten wordt Pechtold door de media (NOS in dit geval) uit de wind gehouden.

  Ook als Pechtold het appartement wel had gemeld in het register had het tot ophef geleid. Hier gold: Damned if you do, damned if you don’t.

  https://twitter.com/DominiqueHeyde/status/943194005893976066

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen ik zocht naar 'Pechtold Penthouse', kwam ik dit interview tegen van Jan Marijnissen uit 2006, gepubliceerd in de Penthouse

  Ik vond het een zoveel inhoudelijker interview dan de discussies die we nu van de media over de politiek krijgen over gender, #metoo, of ... De Penthouse van Pechtold wat volgens het journalisme een privékwestie is=einde discussie.

  http://www.janmarijnissen.nl/interviews/200607-penthouse.shtml

  Paar citaten
  Naar uw vertrouwen in de zittende regering hoef ik niet te vragen... Wat doen ze volgens u zo slecht?

  Ze hebben Nederland ontzield. Ons land heeft zich altijd gekenmerkt door een bepaalde mate van beschaving op het gebied van solidariteit, ontwikkeling, welvaart en rechtszekerheid. Op al die punten is de afgelopen jaren geen vooruitgang geboekt, we zijn eerder achteruit gegaan. Dat heeft de mensen cynisch gemaakt. Onze trots heeft ook een deuk opgelopen. Er is weinig waarvan we als Nederlanders kunnen zeggen: kijk, dat hebben we de laatste tien jaar toch mooi voor elkaar gekregen. Balkenende heeft van Nederland een gedeprimeerd land gemaakt, waar treurigheid troef is. Dat is heel ernstig.
  ....
  U bent sowieso geen voorstander van privatisering. Ik citeer u uit een artikel: “Ik wil helemaal niet nadenken of ik mijn elektriciteit bij Nuon of Essent haal, er moet gewoon stroom zijn.”

  En het gekke is dat alle voordelen die men beloofd heeft, niet zijn uitgekomen. Het zou goedkoper worden. Nou, het is duurder dan ooit. Dat komt omdat de markt beheerst wordt door een paar grote bedrijven die prijsafspraken maken. Voordeel van de overheid is dat die democratisch gecontroleerd wordt. Een bedrijf niet. Die zal ook als eerste bezuinigen op onderhoud. In Engeland hebben ze het water geprivatiseerd. Vanwege allerlei lekkages sijpelt daar nu 25% weg. Dat betekent ook dat de kwaliteit van het water minder wordt.
  ....
  Als Turkije lid wordt van de EU, dreigt een migratiestroom van miljoenen Turken naar westerse landen. Hoe moeten we daarmee omgaan?
  Ik weet niet of Turkije lid van de EU moet worden. Kijk naar de mensenrechten daar, de positie die het leger inneemt, de kwestie Cyprus, de manier waarop men omgaat met de Koerden. Ik denk dat het lidmaatschap op z’n vroegst over tien, vijftien jaar aan de orde is. En pas dan gaat de vraag spelen: hoe gaan we dat met de migratie doen? We zien het nu met Polen. De SP vindt dat de grenzen niet open moeten, want goedkope Poolse arbeidskrachten verdringen Nederlanders van de arbeidsmarkt.

  Maar u streeft toch naar gelijkwaardigheid?
  Jazeker, ín Polen. En in Nederland. Polen zijn hier welkom, maar dan wel volgens de regels.  JAN MARIJNISSEN OVER...

  Jan Peter Balkenende – “Voor mij is hij één groot vraagteken. Ik kan de politieke beslissingen die hij de afgelopen jaren heeft genomen niet volgen. Waarom heeft hij zijn hele ziel en zaligheid verkocht aan de VVD? En waarom is er vanuit het CDA zo weinig weerwerk geboden aan de agenda van Zalm? Het is voor mij een raadsel. En ik denk dat er ooit een punt in zijn leven komt waarop hij denkt: wat heb ik gedaan?”
  ...
  In het boek Hoe dan, Jan citeert u de Duitse filosoof Jürgen Habermas: ‘Als de utopische oasen uitdrogen, ontstaat een woestijn van banaliteit en radeloosheid.’ En dan zegt u: ‘In die woestijn wil ik niet leven.’ Hoe ziet uw ideale Nederland eruit?
  Daar bevat de dag van morgen elke keer weer een uitdaging om er het beste van te maken, voor iedereen. Het is ook een land waar gelijkwaardigheid een belangrijk goed is. Er zullen altijd verschillen zijn, maar we spreken af dat we ervoor zorgen dat niemand door het ijs zakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. D'66 is erg voor transparantie EN voor privacy.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=241&v=9j-4SitQfBo

  Transparantie voor de staat die alles van de burger moet weten en privacy voor de 'inner cirle'.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een appartement in Den Haag voor €.135.000.- ?????
  Hahaha verkocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De achtergronden: Door wat en wie Pechtold is omgekocht zijn zo dermate schokkend dat ze zelfs nuchtere analisten hun bloed doet stollen:

  http://thesaker.is/a-tale-of-two-ukraines-health-care-in-war-torn-lugansk-and-peaceful-kiev/

  Er zijn getuigen die gezien hebben dat zelfs hardcore SS-ers onwel werden bij het zien van de wreedheden van de Bandera nazis.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Censor: Gisteren heb ik een aantal links die toktok inbracht zowel qua herkomst als inhoud weerlegd. Nu erken ik wel dat die links weinig wijsheid, en veel verwarring inbrengen. Maar toch, dat kostte opzoek- denk- en typwerk. Uiteindelijk werd ik te persoonlijk, dat krijg je naar een paar glaasjes...

  Nu probeer ik ook half inhoudelijke links te verzelfstandigen en er zinnig commentaar op te leveren, wat vaak nogal wat opzoekwerk vergt. Dat ga ik uiteraard niet meer doen als het weggehaald wordt. Het gaat dan vaak om bijbeltexten en hun historische en fysieke achtergronden. Het is inderdaad nogal off topic, maar niet alleen wij zijn het die misschien een antwoord moeten formuleren. Geen expert, maar ik sta in voor mijn beweringen omtrent deze onderwerpen.

  Gaarne duidelijke richtlijnen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman,
   Jan Verheul hier.
   Ik doe bijna geen censor werk meer hier, maar ik kan nog wel de binnengekomen posts bekijken op Gmail, en dus ook de verwijderde posts.

   Deze post van jou zie ik niet meer staan op deze draad:
   Een lezenswaardig artikel van MIC en neocon insider Feaver in FP over het NSS (National Security Strategy) document wat Trump gisteren presenteerde.

   Zulke stukken zijn belangrijk op de achtergrond, maar wat minstens zo interessant is hoe deze auteur de coup binnen het witte huis erkent en duidt:

   http://foreignpolicy.com/2017/12/18/five-takeaways-from-trumps-national-security-strategy/

   =====
   En deze reactie:
   http://theduran.com/how-obama-let-hezbollah-run-cocaine-into-the-us/

   =====
   En deze reactie:
   https://maircapstone.files.wordpress.com/2015/07/capstone-mike-bruno-final.pdf

   Dit is een typisch geval van ; garbage in, garbage out.

   Je kunt een hele scriptie maken, en er zelfs wat statistiek op loslaten, maar als je begint met aannames die onjuist zijn is je eindresultaat dat ook.

   De onjuiste aannames:

   1 Hezbollah is een terroristische organisatie

   2 Iran = hezbollah

   3 Daden van individuen zijn daden van het regime/ organisatie

   4 Hezbollah = moslim= AQ en IS


   =======
   En deze:
   Volgens het state dept hebben de sancties naar Iran de economie zo´n 20-30% teruggezet. Daarnaast grenste het aan 2 failed states (Irak krabbelt gelukkig weer een beetje op), waarvan Afghanistan de grootste heroïneproducent ter wereld. Er zijn dan uiteraard criminele elementen die gaan smokkelen en dealen.

   Iran hoeft voor hun economie niet zo bang meer te zijn: Nikki Haley kan zich vernederen in de UN met emotionele uitbarstingen wat ze wil, maar Rusland en China gaan NOOIT meer mee in sancties!

   ===
   word vervolgd

   Verwijderen
  2. En deze:
   the nationalsentinel: Maar toktok toch! dus jij bent een aluhoedje van naturalnews!!

   ===
   En deze:
   Nee Joop, zo ver denk ik niet, Ik weet heus wel dat jij en ik niet elke dag naar die Clintonsite gaan. Ik schat jou ook wel zo hoog in dat je dat je inziet dat zo´n artikel fake news is. Maar ik gaf de Duran link vanwege een andere reden:

   de MSM veronderstellen dat wij, als Putinverstehers, helemaal gehersenspoeld zouden zijn. In dat geval zou maar een zeer klein deel van de commentaren aldaar kritisch zijn, zeker omdat Obama bij het Duran publiek nu niet bepaald gerespecteerd is.

   ===================================

   Ik weet dus niet waarom ze verdwenen zijn. Het zou eren vergissing kunnen zijn.

   Ik heb een uur geleden een post van Eddy verwijderd en er ging nog een reactie daarop mee, meen ik. En dan nog een post die een 3 letter schuttingwoord bevatte.

   Maar de posts van jou lijken me OK, dus zullen ze per ongeluk zijn verwijderd. ( Ik weet ook niet wie er nu censureert.En wat zijn/haar criteria zijn.)

   Groet, Jan Verheul
   (voorheen censor, nu heel af en toe censor)   Verwijderen
  3. (voorheen censor, nu heel af en toe censor)

   Dus tot Blik er genoeg van heeft en de codes verandert. Dan kan ik er niet meer op. Het is al eerder gebeurd.... :-)

   Verwijderen
  4. Maakt niet uit, zo belangrijk is het niet. Naar ik probeer soms hey weinige inhoudelijke te verzelfstandigen, zodat de trol verwijderd kan worden.

   Verwijderen
 17. Op 17 september vorig jaar viel de US Air Force gesteund door de Deense en Australische luchtmacht een Syrische legerbasis bij Jabal al Tharda aan. De VS heeft steeds beweerd dat het om een vergissing ging. Prof. Tim Anderson deed onderzoek, onder meer te plaatse, en constateert dat de Amerikaanse lezing geen stand houdt.

  SYRIA: US War Crime in Jabal Al Tharda, Deir Ezzor and the Implausible Denials DECEMBER 17, 2017

  On 17 September 2016 a carefully planned US-led air raid on Jabal al Tharda (Mount Tharda), overlooking Deir Ezzor airport, slaughtered over 100 Syrian soldiers and delivered control of the mountain to DAESH / ISIS. After that surprise attack, the terrorist group held the mountain for almost a year, but did not manage to take the airport or the entire city. US-led forces admitted the attack but claimed it was all a ‘mistake’. However uncontested facts, eye witness accounts and critical circumstances show that was a lie. This article sets out the evidence of this crime, in context of Washington’s historical use of mercenaries for covert actions, linked to the doctrine of ‘plausible deniability’.

  http://21stcenturywire.com/2017/12/17/syria-us-war-crime-jabal-al-tharda-deir-ezzor-implausible-denials/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. That Washington could block most western media from serious study of this treacherous attack, simply by saying ‘sorry, mistake’, is testament to the near absence of critical media voices, at a time of war. The surprise attack was treacherous, not only to the Syrians whom the US had promised to not attack, but to the western populations who mostly believed what their governments said: that they were in Iraq and Syria ‘to fight ISIS’.

   It was not that the denials over the crime at Jabal al Tharda were particularly ‘plausible’, just that they had been made. Formal denial was enough, it seems, to stop the western corporate and state media in its tracks. The practice of ‘plausible deniability’ was never so much intended to fool those familiar with the facts, as it was to set up a shield of formal denial which might be used to deflect or discredit ‘potentially hostile’ investigations (Voss 2016: 40; Bogan and Lynch 1989: 205). In past and present propaganda wars, less importance is given to independent evidence than to insistent repetition, denunciation and distraction.

   http://21stcenturywire.com/2017/12/17/syria-us-war-
   crime-jabal-al-tharda-deir-ezzor-implausible-denials/

   "insistent repetition, denunciation and distraction."

   M.a.w. de zelfde onwaarschijnlijke leugens gewoon keihard tot in den treuren blijven herhalen. In de Tweede Kamer en in het babbelcircuit van de praatprogramma's.

   Verwijderen
 18. Kabinet zet streep door referendum na positief advies Raad van State

  Het kabinet kan de wet over het raadgevend referendum intrekken zonder dat daar dan weer een referendum over moet worden gehouden, zegt de Raad van State.

  Na het positieve advies van de Raad van State heeft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag meteen de intrekkingswet naar de Tweede Kamer gestuurd.

  Het kabinet heeft steeds gezegd geen raadgevend referendum te willen over het afschaffen van de volksraadpleging. Volgens de Raad van State is dit een zuivere benadering. Volgens het adviesorgaan kan de wetgever beslissen om in een latere wet af te wijken van de al bestaande wet.

  Het raadgevend referendum geeft burgers de mogelijkheid zich uit te spreken over een wet die al is aangenomen. Dat gebeurde voor het eerst in 2016 over het Oekraïne-verdrag. Komend jaar volgt er nog een over de 'aftapwet' die inlichtingendiensten nieuwe bevoegdheden geeft.

  RTL Nieuws

  "Een zuivere benadering".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De enige zuivere benadering is het volgen van de Wet raadgevend referendum, geldend van 01-04-2017 t/m heden:

   http://wetten.overheid.nl/BWBR0036443/2017-04-01

   Artikel 5

   Geen referendum kan worden gehouden over:

   a. wetten inzake het koningschap;

   b. wetten inzake het koninklijk huis;

   c. wetten inzake de begroting, bedoeld in artikel 105, eerste lid, van de Grondwet;

   d. wetten tot verandering in de Grondwet en wetten houdende verklaring dat er grond bestaat een voorstel hiertoe in overweging te nemen;

   e. wetten die uitsluitend strekken tot uitvoering van verdragen of besluiten van volkenrechtelijke organisaties;

   f. rijkswetten, behoudens rijkswetten tot goedkeuring van verdragen die binnen het Koninkrijk alleen voor Nederland of een deel daarvan gelden;

   g. wetten als bedoeld in de artikelen 11 en 12, tweede en derde lid, die uitsluitend strekken tot intrekking of tot regeling van de inwerkingtreding van een wet naar aanleiding van een daarover gehouden referendum;

   h. wetten als bedoeld in de artikelen 12, derde lid, en 16, derde lid, die uitsluitend strekken tot goedkeuring van het voornemen tot opzegging van een verdrag naar aanleiding van een over de goedkeuring van dat verdrag gehouden referendum;

   i. wetten als bedoeld in artikel 15, tweede lid, die uitsluitend strekken tot intrekking van de aan een verdrag verleende goedkeuring naar aanleiding van een daarover gehouden referendum.

   "Volgens het adviesorgaan (WRR, Dawg)kan de wetgever beslissen om in een latere wet af te wijken van de al bestaande wet."

   Ben geen jurist, maar dit lijkt me een ongelofelijke miskleun van de WRR. Ook (juist) de wetgever heeft zich te houden aan de bestaande wetgeving en die stelt dat de Wet raadgevend referendum geldig is van 01-04-2017 t/m heden.   Verwijderen
 19. Tijd voor de '2 minutes of hate' van de Staatsomroep:

  https://nos.nl/artikel/2208501-rusland-oefende-offensief-tegen-de-navo.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al iets vernomen over de vrijgegeven documenten door de George Washington University Archive (Not One Inch To The East)?

   Verwijderen
  2. Ik vind het niet zo raar dat Rusland dit oefent. De dreiging van NATO agressie is zeker met de onberekenbare Trump en zijn neocon kabinet behoorlijk toegenomen. Rusland heeft geen interesse voor gebiedsuitbreiding, maar (tijdelijke) bezetting van Baltisch gebied is een prima levensverzekering voor Kaliningrad of de Krim. Mocht een blokkade of invasie van dat gebied dreigen, dan kan een move zoals in Georgië 2008 (in and out) Kaliningrad of de Krim ontzetten.

   Dat een 2e fase van zo´n conflict (vernietigen van wat infrastructuur in west Europa) geoefend wordt is logisch. Ook als signaal naar de NATO generaals, die uiteraard op de hoogte zijn en alles in war games naspelen.

   Zoals het artikel suggereert kwamen al die scenario´s uit op een NATO verlies, maw. een duidelijke waarschuwing van de Russische defensie: don´t even think about it!

   Verwijderen
 20. Toch geen nep nieuws?

  Did Obama protect Hezbollah to secure nuclear deal with Iran? US media says he did.

  http://theduran.com/obama-protect-hezbollah-nuclear-deal-iran/

  Ook Trey Gowdy neemt bovenstaande serieus genoeg om het te onderzoeken.

  http://investmentwatchblog.com/trey-gowdy-sets-the-tone-for-mccabe-hearing-on-bob-mueller-how-the-hell-did-he-get-here/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Joop: denk ook geen nep-nieuws, want zelfs uitgebreid in alle amerikaanse media, maar ook bij onze 'vrienden' in die illegale staat: Report: Obama protected Hezbollah to appease Iran. Ze gaan zelfs eisen, dat Obomber zijn nobelprijs teruggeeft, althans, dat vindt Lapid, ex-minister van financiën: Lapid: Obama needs to return his Nobel Peace Prize

   Verwijderen
  2. @Joop: denk ook dat het geen nep-nieuws is, want niet alleen de US-media maakt er melding van, maar ook onze 'vrienden' van de illegale staat melden het: Report: Obama protected Hezbollah to appease Iran. De ex-minister van financiën Lapid eist zelfs, dat hij de nobelprijs teruggeeft:
   Lapid: Obama needs to return his Nobel Peace Prize

   Verwijderen
  3. @Joop: denk ook dat het geen nep-nieuws is, want niet alleen de US-media maakt er melding van, maar ook onze 'vrienden' van de illegale staat melden het: Report: Obama protected Hezbollah to appease Iran. De ex-minister van financiën Lapid eist zelfs, dat hij de nobelprijs teruggeeft:
   Lapid: Obama needs to return his Nobel Peace Prize

   Verwijderen
  4. @TheTremor,

   Dank voor deze info. Ik twijfelde gisteren hevig, zo van...het zal toch niet zo erg zijn...maar kennelijk kan het nog erger dan ik kan vermoeden!

   Verwijderen
  5. Het moet wel héél goed bekeken worden! Politico is een fake news fabriek voor Clinton. en een Israelische krant? nou ja...

   Er is een tientallen jaren lopende campagne om Iran en Hezbollah zwart te maken. Daarbij vergeleken is Russiagate een kleinschalige campagne. Standaard daarbij is om iedereen die in hetzelfde land woont of dezelfde religie heeft te framen als ,het Kremlin, of Hezbollah.

   Die drugsvonsten: Hoe hard is het bewijs dat Hezbollah hier achter zit? Kan een verdachte uit het midden oosten geen strafvermindering krijgen als hij dit ´bekent´? We weten dat de FBI, de DEA en de CIA over enorme hoeveelheden geconsfisceerde drugs beschikt, en dat die organisaties geen ethische belemmeringen hebben om dit als fake bewijs te planten.

   Men moet ook kijken naar de actuele geldbehoefte van Hezbollah: hadden ze die inkomsten wel nodig?

   Dat dit bericht vanuit het democratische kamp komt doet het Cui Bono? principe geweld aan. Cui Bono? voor de democrats, maar niet voor de neocons!

   Verwijderen
  6. Er zijn ook aanwijzingen voor mijn veronderstellingen: De false flags in Bulgarije en Argentinië zijn destijds gebruikt om Hezbollah als terroristische organisatie te verklaren, waar Timmermans zo blij mee was.

   https://www.trouw.nl/home/timmermans-kiest-voor-harde-lijn-tegen-hezbollah~a43328b3/

   https://www.nrc.nl/nieuws/1994/07/19/israelische-premier-rabin-hezbollah-is-dader-aanslag-7232451-a1274846

   Maar nu willen ze dit in de anti Iran campagne gebruiken.

   https://www.volkskrant.nl/archief/-aanslag-argentinie-was-werk-van-iran~a637246/

   https://www.demorgen.be/buitenland/israel-beschuldigt-iran-van-moordende-bomaanslag-op-bus-toeristen-in-bulgarije-bf9c510a/

   De aanklagers beschuldigen zich hierdoor zelf van willekeurig verschuiven van feiten. Zo wordt minstens een groot deel van ´project Cassandra´ uiterst suspect.

   Neocons kennen geen partijloyaliteit, slechts trouw aan Israel en het zaaien van verderf. We weten dat beide partijen door hen overgenomen zijn. De Trump aanhangers zijn niet zo pro neocon, maar wel zeer anti-Obama. Door deze beschuldigingen komen ze dus wat dichter bij het pro-bomb Iran, anti-Assad en anti-Hezbollah kamp, the ultimate wet dream van de neocons.

   Verwijderen
  7. De Neocons hebben een flinke wrok tegenover Obama, en zowel Hezbollah als die overeenkomst met Iran haten ze.
   Hier slaan ze drie vliegen in een klap.

   Het publiek moet worden rijp-gemaakt voor de aanval op Hezbollah/Iran.

   Nu kan het best zijn dat wat beweerd word (Obama coulant tegenover Hezbollah om Iran deal mogelijk te maken) waarheid is, maar dat is dan wel een pluim op de hoed voor Obama waard: een heel klein offertje om een groot voordeel te bereiken.

   Smear Inc. is weer bezig.

   Verwijderen
  8. Ik kan het best fout hebben, want vanuit het perspectief van Hezbollah zou het geen grote zonde zijn om niet heel verslavende drugs naar de vijand te verschepen.

   Maar toch... De hele reputatie van Hezbollah en de hele samenhangende Shia Islam gaat hier tegenin.

   We gaan het dus zien! (ik geloof er niks van....)

   Verwijderen
 21. Mijn favoriete zwarte professor: https://www.youtube.com/watch?v=P7FrBYi8pKA

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mainstream media nieuws is weer terug met een heleboel interessante links, ook die van Blik.

  http://www.mainstreammedia.nl/

  BeantwoordenVerwijderen