vrijdag 22 december 2017

Chantagepraktijken VS werken niet meer

Wat is dit? Wat zit mevrouw Haley hier in de VN te bazelen? Zit ze nou te chanteren met de VS-bijdragen om daarmee de voor hun juiste stem betreffende Jeruzalem te verkrijgen? En dat ze niet zal vergeten wie er niet met haar meestemt?

5 Minuten

Kijk 5 minuten naar de Amerikaanse VN-vertegenwoordigster en laat weten of dit het definitieve demasque is van het land. Of dit een verloren land is dat de band met de werkelijkheid kwijt is. Een land dat geen vrienden, enkel onderworpenen heeft. Een land dat door nauwelijks nog een land gerespecteerd wordt. Laat dan ook weten of het niet heel hoog tijd wordt dat Nederland zijn bakens gaat verzetten en de banden met dit land gaat verslappen of verbreken.Nicky Haley en de VS verliezen de stemming. Paniek in de tent.

Boris Johnson eindelijk in Moskou

Het heeft even geduurd en een eerdere reis naar Moskou werd op het laatste moment afgezegd, maar nu is Boris dan in Moskou voor een ontmoeting met Lavrov. Dit is goed nieuws. De spanningen tussen Engeland en Rusland zijn er, en samen praten kan deze situatie verbeteren. Misschien koopt Boris ook nog wel een schip met bevroren arctisch gas van Sergey.

Talkshow-niveau Jinek 0

Oliebollenbakker wil ook wat zeggen (Mag-ie na een 1 als cijfer?!) en Jinek komt er gelijk tussen om hem alweer in zijn hok terug te zetten. Dat was gisteren bij Mark Rutte wel anders. Die mag de hele uitzending vol kletsen zonder onderbreking. Of Kasja Ollongren de dag ervoor. Allemaal zo doorzichtig.

Nieuwe VS-ambassadeur in Nederland

Als je dan denkt dat dat het wel was wat de VS-diplomatie betreft, dan heb je nog de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland... Kijk zelf en beoordeel het niveau...

Ondertussen gaat NRC compleet nat met uit de duim gezogen Rusland verhalen

NRC verliest laatste greintje geloofwaardigheid. Dachten we dat het met het gezuig en misinterpreteren van Omtzigt wel af was, blijkt de rest van de serie ook voor een groot deel uit fantaseren te bestaan.

77 opmerkingen:

 1. We zouden dus geen 'financi├źle hulp' meer krijgen van Amerika omdat we het niet met hun eens zijn.
  Ik denk dat als Nederland en Belgi├ź beslissen dat de Amerikanen hun kernbommen die ze hier hebben liggen mee terug naar huis nemen en hun basissen hier sluiten de Amerikanen inderdaad een hoop geld uitsparen, maar wat mij betreft is dat de beste besparing die we hier kunnen hebben.
  En dat zou voor ieder land moeten gelden dat onder de plak zit van Amerika: hun militaire basis sluiten en hun militairen en spionnen laten oprotten.
  Eigenlijk is het heel simpel, als je maar het lef hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Cataloni├ź precies hetzelfde verhaal: door een zware overreactie van de Francisto Rajoy heeft de separatistische coalitie nu een meerderheid.

  Je kunt niet anders dan sympathie voor hen hebben, al denk ik dat het landsdeel veel meer gebaat is bij een federale status.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. RAND PAUL CALLS FOR INVESTIGATION INTO OBAMA LOYALISTS WHO ‘COLLUDED’ AGAINST TRUMP
  https://www.infowars.com/rand-paul-calls-for-investigation-into-obama-loyalists-who-colluded-against-trump/

  Er word denk ik wel een begin gemaakt om degene die een complot vormden tegen het presidentsschap van Trump door de campagne van Trump te doen ontregelen.

  Meer en meer wordt duidelijk dat niet Trump maar moeras creatuur Hillary de nationale veiligheid van de VS heeft ondermijnd door zaken te doen met de Russen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe dit geframed wordt in de MSM

  - We zijn voor het Atlantisch verbond
  - Maar we zijn tegen Trump
  - We gaan nog vier jaar praten over verschrikkelijke Trump zonder iets tegen zijn beleid te doen.
  - Maar juichen als Trump een oorlogsmisdaad in Syrie pleegt (dat vergeldingsbombardement met die Tomahawks op dat vliegveld)
  - En leggen niet uit dat de laatste belastingmaatregel in de VS desastreus is voor de Amerikaanse 99%

  - Over 4 jaar is Baudet of Wilders onze nieuwe MP. Tegen die tijd zal de MSM hetzelfde parcours lopen, als dat gedaan is met Trump

  Misschien ben ik te cynisch...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie waarvoor stemde bij de VN

   Geeft de verhoudingen wel weer

   http://www.informationclearinghouse.info/48472.htm

   Verwijderen
  2. G: Guatemala

   H: Honduras

   I: Israel

   M: Marshall Islands, Micronesia

   N: Nauru

   P: Palau

   T: Togo

   Deze landen willen nog wel een centje ontvangen cq zijn bang voor de toorn vanuit Washington. LOL

   Verwijderen
  3. We staan uiteraard welwillend tov die enkele bananenrepubliekjes en tropische eilandjes (de eersten ge-CIA-couped of ge-CIA-bribed, de anderen gehersenspoeld door evangelische missionarissen), maar het feit dat slechts deze staatjes tegen stemden is eerder een blamage dan een opsteker!

   Verwijderen
 5. Jared Kushner reorganises the Middle East
  http://www.voltairenet.org/article199086.html

  Een artikel van Assad adviseur/vertrouweling Thierry Meyssan.

  Volgens hem heeft Jared een civiele oorlog in KSA voorkomen door voor de jonge prins zijn vijanden uit te schakelen door de coup. Hij heeft er ook voor gezorgd dat de arabische landen niet meer de terroristen steunen. Bovendien vind Meyssan (als ik het goed begrepen heb) het niet meer dan fair dat palestina wel Jeruzalem als hoofdstad mag hebben en Israel niet.
  Jared Kushner is inderdaad een getalenteerde organisator

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bovendien vind Meyssan (als ik het goed begrepen heb) het niet meer dan fair dat palestina wel Jeruzalem als hoofdstad mag hebben en Israel niet = Het is fair als palestina Jeruzalem als hoofdstad mag hebben, dan mag Israel die stad ook als hoofdstad hebben

   Verwijderen
  2. Een hoofdstad (oost voor de ene, west voor de andere is meteen afrekenen met het exceptionele element). We willen natuurlijk ook niet dat de Palestijnen over 3000 jaar de rol van de joden nu in de wereld gaan vervullen!

   Verwijderen
 6. Bedankt voor wederom eerlijke weergave van het nieuws en het verwijderen van staats trollen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blik,

  ik heb er van genoten gisteren, van de beelden van Nikki.
  Het was nog net geen Ceaucescu die een vol plein toespreekt ( zijn vrouw schuin achter hem) en waar dan plots, voor het eerst in 20 jaar, anti-geluiden te horen zijn onder het publiek. Het volk niet meer bang voo rde Securitate? Wat nu? De vertwijfelde handgebaren van Ceaucescu, Vier uur later lag hij in een plas met boed..

  Zelden heb ik iemand zo duidelijk zien maken dat ze in het verleden de anderen hadden omgekocht.
  Wat een afgang. Was trouwens van Trump ook niet verstandig om dit zo aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Jan, dat is inderdaad wel even anders dan in de tijd van Bush Jr, toen de meesten toch met de VS meestemden. Obama was wat dat betreft een dieptepunt met zijn bijna hypnotisch, doch inhoudsloos redenaarschap.

   Verwijderen
 8. De "kwaliteits" krant NRC.

  Het niveau van de krant is bedroevend. Maar ja, de "intellectuele" schaapjes in nederland hebben het niet door.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kerstcadeautje van Rootman:

  https://www.youtube.com/watch?v=doYrevUbLs4

  De komende 2 weken zijn mijn 2 dochters uit noord FL, de VS bij mij te gast. Dat kan betekenenen veel, weinig of incindentele posts op dit blog...

  Dit geldt vanaf de 2e kerstdag. Dus als mijn postgedrag afwijkend wordt: dat is de reden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tall, beautiful high gifted blondes from the Land Of The Promised!

   And I love them!

   We´ll see.....

   Verwijderen
  2. My oldest a prize winning Science teacher. My youngest a innovative health care administrator,

   Maar inderdaad, zo jong: ze moeten nog veel leren...

   Verwijderen
  3. Ik wens je een mooie tijd met je dochters, Rootman.
   Wij zullen de wereld wel voor je in de gaten houden !

   Verwijderen
 10. Boris is inderdaad zeker geslaagd voor diplomatie 101! De hele persconferentie is interessant wen leuk om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Every Reason to Build Trust Now': Highlights of Lavrov-Johnson Press Conference
  https://sputniknews.com/europe/201712221060247777-lavrov-johnson-conference-highlights/

  Die engelsen gaan sneaky de verhoudingen met Rusland verbeteren, terwijl wij in Europa een koude oorlog moeten voeren en sancties moeten uitvoeren van de wallstreet cabal.

  Clown Rutte maakte het nederlandse volk dat Oekraïne goed was voor de nederlandse handel. Hij verliest het tienvoudige doordat we groente en kaas en al dies meer zij niet meer mogen leveren aan Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rusland gaat steeds meer via de Noordelijke ijszee varen.
   ( Russia Insider):
   The new route is in keeping with the Kremlin’s “pivot to the east” where Russia puts more emphasis on building up trade with China and SE Asia and lets trade with Europe atrophy. Russo-China trade is on course to hit $80bn this year and is planned to reach $200bn by 2020, whereas trade with Europe has already fallen by €100bn in three years to €228bn as of the end of 2016.

   Verwijderen
 12. Goed artikel weer, bedankt Blik!
  Wat een walgelijke dictatoriale vertoning van die schoevers secretarische tante. Viel mee dat ze aan het eind niet iedereen dwong voor haar op te staan en met gestrekte arm 'Sig Haley' te roeptoeteren.
  Dacht eerst, dat ze de vertegenwoordigster was van die illegale staat in het midden-oosten. We moeten niet zo zeuren over haar vriendjes. Zoveel resoluties tegen haar vriendjes, die trouw door haar eigen illegale verengde staten werden geblokkeerd.
  Wij betalen, dus wij bepalen, want wij zorgen zooo goed voor al die zielige arme mensjes in al die arme landjes. Dat er miljoenen onder de armoede-grens liggen te creperen in haar eigen landje, daar heeft deze hypocriete tante het maar even niet over...
  Ondertussen gaat de censuur vrolijk verder, dit keer met de aankondiging dat google chrome vanaf februari 4 catagori├źn advertenties gaat blokkeren. Er worden in het artikel een paar voorbeelden aangehaald, waar ik mij ook wel in kan vinden. Maar de 4 worden niet specifiek genoemd in het artikel, maar wij alternatieven weten wel beter ;)
  Trouwens, ik was verbaasd over het hoge aantal chrome gebruikers: in november was het aandeel 61% en de Vuurvos slechts 11%. Deze chrome mensen beseffen niet, dat ze al een tijdje onderdeel van internet 2.0 zijn. Heel veel alternatieve websites zijn al niet meer te bereiken via de chrome browser.
  Lees het artikel op Computerworld: Chrome to block ads in February Sites will have to pay an ad coalition to evade a blockade by the world's most popular browser.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Enge man die Hans Nijenhuis. Kan ook niet anders. Hij werkte voor een nog engere krant. De NRC Handelsblad. Jarenlang een perfecte match uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 60 sec alle wat er mis is met de Nederlandse MSM: zelfs over oliebollen liegen ze.

   Verwijderen
 14. Op de Twitter van Pieter Omtzigt:

  Indrukwekkend onderzoek van CAR naar herkomst wapens ISIS in Syri├ź en Irak
  Een kwart van de wapens is (indirect) afkomstig uit de Europese Unie, met name Roemeni├ź en Bulgarije (1)

  https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/943511514136432640

  Goed dat Omtzigt er over begint, maar dit is allemaal al een tijd bekend. Novini heeft er een paar maanden geleden over geschreven en uiteraard was er op Blik ook al over te lezen.
  BeantwoordenVerwijderen
 15. Onze vriend die als Eddy post is wanhopig. Net als zijn baas Soros. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 16. War & No Peace: US Cuts Kiev Off From Preferential Trade, Gives Go-ahead on Arms
  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2017/12/chantagepraktijken-vs-werken-niet-meer.html

  Het gaat slecht met Oekraïne en nog slechter in het conflict gebied. 2017 is het dodelijkste jaar sinds de oorlog in 2014. Er wordt meer dan ooit aan wapens uit gegeven en het budget wat Oekraïne van de VS gaat krijgen wordt 68% minder dan in dit jaar.

  p.s. Ze mogen dure kolen kopen uit de VS, die bijna 2x zo duur zijn als de kolen uit de donbass.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo, Eddy.

  Censor Jan heeft zojuist alles weer verwijderd.

  Nu zie ik deze staan, en ik wilde hem al verwijderen, tot ik zag dat je over het kerstfeest wilde spreken.

  Ik zie het zo: het Kerstfeest is een Christelijk feest en omdat in het verleden in veel landen bijna iedereen Christen was, is dat ook een soort algemeen feest geworden.
  Je kan , zelfs als je wil, op 2e kerstdag niet gaan werken ( in sommige landen) .
  Ook als je niet christen bent, vier je die 'zonnewende' mee, zonder te pretenderen dat je dit doet om de geboorte van Jezus te vieren. Het is dus geen schijnheiligheid.

  Wat is dan w├Ęl schijnheiligheid?
  Nou, mensen die anders denken dan jijzelf niet de andere wang toe keren, maar bedreigen en uitschelden en stalken en pesten door steeds in hun community in te breken, gebruik makend van het feit dat de deur niet op slot kan. ( herken je jezelf al een beetje , Eddy?)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amerikanofilie, bestaat dat?

  Volgens deze column wel, in 1990 in Rusland

  http://www.unz.com/akarlin/when-russians-were-americanophiles/

  Of: hoe de wereld er ook uit had kunnen zien als de Amerikanen niet hun oude strategie van landjepik hadden uitgevoerd toen de USSR eind jaren 80 financieel-economisch op de knie├źn zat (voor de slechte verstaander: grondstoffen stelen=landjepik)

  Het is te hopen dat de rest van de wereld, Rusland voorop, niet even kwaadaardig naar het bankroete Amerika toe is als Amerika met NATO was ttv de val van de Berlijnse muur naar bankroet Rusland.

  Wat ik interessant zou vinden: een poll die laat zien in hoeverre Nederlanders Russofiel of Russofoob zijn. En dan bedoel ik niet een poll op dit blog alleen (voorspelbare uitkomst), of bij 'Ra(a)m op Rusland' (ook voorspelbaar), maar onder een niet geselecteerde groep Nederlanders.

  Die poll zal er wel nooit van komen, aangezien de uitslag toch al van te voren vast moet staan, als je het aan het aan onze onbevooroordeelde, transparantie, open en eerlijke media vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe je eigen enquette op straat. Ik verwacht dat de mensen licht negatief over Poetin en Rusland denken. MH17 heeft toch wel wat gedaan. Verder storen we ons aan de russen in de resorts in Egypte/Turkije waar ze altijd voordringen bij de buffets.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Klopt, laatst weer kunnen ervaren op m'n werk. Lopen echt wel behoorlijk goed opgeleide mensen rond. Gesprek ging over MH17 en dat we 'toch allemaal wel wisten wie daar verantwoordelijk voor was'. Altijd wel leuk om dan niks te poneren maar alleen even te vragen waarom ze dat dan zo zeker weten. Kost meestal maar een paar gerichte vragen om de twijfel te laten toeslaan (die dan een dag later wel weer verdrongen is).

   Verwijderen
 19. PCR heeft een kort en krachtig stukje geschreven over de laatste vertoning van Haley bij de VN: het zet de VS voor de hele wereld te kijk als een stelletje schreeuwende incompetente idioten die je maar beter kunt mijden.

  https://www.paulcraigroberts.org/2017/12/22/americas-collapsing-prestige/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trump gaat er toch prat op dat de wereld sinds zijn aantreding weer respect heeft voor Amerika. mwah lijkt niet het geval te zijn op dit moment

   Verwijderen
  2. Ik denk dat Nikky nu moeilijk is te handhaven zo na de openlijke chantagen in de UN speech.

   Hoe wanhopig ben je dan.? LOL. Net zo wanhopig als Eddy en zijn (indirecte) baas Soros.

   Verwijderen
  3. Nikki Haley blijft voorlopig zitten, want net als Nuland en Powers is ze beschermd in de feministische bubbel van ´powervrouw´.

   Verwijderen
 20. GeenStijl vind ik over het algemeen niet grappig. Maar dit vind ik wel grappig

  https://www.geenstijl.nl/5140003/kont-2-mouthaan/

  Alles natuurlijk voor de kijkcijfers, want RTL4 mogen we best haten, als we maar als kijker uitkomen bij GeenStijl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op geen stijl zag ik de nepnieuws poll.

   1 NOSjournaal (met stip)
   2 NRC
   3 Facebook

   Dan zit Blik wel goed met zijn Blik op NOSjournaal- de grootste verspreider van nepnieuws-.

   Verwijderen
 21. Spanningen nemen toe in Oost-Oekraïne

  Zowel Rusland als Oekraïne hebben besloten militaire waarnemers terug te trekken die toezien op het staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne. Daarnaast hebben de Verenigde Staten groen licht gegeven voor de levering van wapens aan Oekraïne. Tezelfdertijd is ook het aantal overtredingen van het staakt-het-vuren toegenomen.
  Rusland heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) gemeld haar militaire waarnemers terug te trekken uit Oekraïens gebied. De waarnemers zijn verbonden aan het Joint Center for Control and Coordination (JCCC), een subgroep die vanuit het Minsk-proces het staakt-het-vuren controleert. Het besluit is gemeld aan de OVSE een dag nadat Canada bekend heeft gemaakt groen licht te hebben gegeven aan de levering van vuurwapens aan Oekraïne.

  verder lezen op:

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Militaire steun wel, steun voor de economie niet.

   Waarom is er geen revolutie in Oekraïne ?. Als mensen niet gerallied worden, dan protesteren ze alleen als ze honger hebben.

   Seks toerisme in Oekraïne = thailand van Europa. HIV besmetting ongelofelijk hoog, er sterven daar tientallen personen per dag aan. Armoede niet te geloven.
   Precies het beeld wat de wallstreet gang voor ieder mens wereldwijd voor ogen heeft.

   Verwijderen
  2. In het artikel gaat het ook over militaire steun.
   Je weet wel, diezelfde 'steun' die de Amerikanen overal in het Oostblok plaatsen om zogenaamd de raketten van Iran tegen te houden.

   Verwijderen
 22. US TO PROVIDE 210 ANTI-TANK MISSIES, 35 LAUNCHERS TO UKRAINE – REPORT
  https://southfront.org/us-to-provide-210-anti-tank-missies-35-launchers-to-ukraine-report/

  Militaire hulp wel. Economische steun niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat willen ze nu ?. Als amerika 35 launchers stuurt, stuurt Rusland 50 Launcers naar de donbass. Denken ze nu echt, dat ze nog ├ę├ęn milimeter donbass erbij krijgen ?. Wat is het doel ?

   Verwijderen
 23. Even een inhoudelijke vraag aan Eddy. die moet je waarschijnlijk even naar je pastor meenemen.

  Hoe komen sommige evangelicals er bij dat Rusland ´Gog´ of ´Magog´ zou zijn? En sommigen weer niet?

  Wat is de zekerheidsmarge? En als die 100 % bij de ene is en 100% ook bij de andere (wat helaas waarschijnlijk het geval is). welke groep heeft dan gelijk en waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Exclusive: Obama's Biggest Secrets Released
  https://www.youtube.com/watch?v=Qc0gm_1bl9c

  Iets voor de AIVD om te onderzoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 25. CAR rapport nu ook op Joost Niemoller

  "De conclusie van CAR is dat de meeste wapens van ISIS door de VS en Saoedi-Arabi├ź werden verscheept, vooral via Turkije en Jordani├ź, naar de steeds verschuivende oppositiegroepen in Syri├ź, waarna ze snel, en soms al in eerste instantie, in handen kwamen van ISIS. Het overgrote deel van deze wapens was van Chinese, Russische, Roemeense en Bulgaarse makelij. Daarbij werden exportwetten van de VS en de EU overtreden."

  verder lezen op:

  http://joostniemoller.nl/2017/12/brekend-rapport-isis-werd-bewapend-eu-en-vs/

  Kaner al bij elkaar geroepen voor spoedberaad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, ze gaan toch geen spoedberaad houden voor iets waar toen de hele kamer achter stond.
   Of moeten ze gaan discussi├źren over hun eigen blindheid en stommiteiten?

   Verwijderen
 26. Hoe is het mogelijk dat mw Clinton openlijk onder ede zonder problemen mag liegen over haar emails ?. Ze verklapt openlijk militaire geheimen. Ze gebruikt onbeveiligde servers voor email verkeer. (de russen zijn de beste hackers ter wereld, hoe moet dat nou ooit de hoogste militair van amerika worden). Laat een ambasadeur 7 uur om hulp schreeuwen zonder hulp te bieden. Verkoopt amerika's uranium aan de russen en laat het omkoopgeld in de familie foudation storten. Steekt het geld voor Haïti in haar foundation.

  Obama mag het amerikaanse volk afluisteren en aftappen zonder dat dat volgens de wet mag. Degene die dat openbaart moet vluchten naar Rusland. Terwijl Obama had moeten aftreden en Snowden een nationale held had moeten zijn. Obama mag Trump afluisteren terwijl dit tegen de wet is en dus had Obama gestraft moeten worden. etc etc.

  aan de andere kant

  Hoe is het mogelijk dat Trump al een jaar onderzocht wordt voor samenwerking met de Russen om de verkiezingen te ondermijnen/ winnen. Na een jaar is er nog steeds geen bewijs en ze blijven maar doorgaan also hij schuldig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Oli

   't Zal toch niet zo zijn dat onze MSM vergiftigd zijn door nepnieuws.

   Verwijderen
  2. Baudet clasht met minister over nepnieuws: ‘Ongelofelijk gevaarlijk wat hier gebeurt’
   https://www.youtube.com/watch?v=q23TJs0cZ-E

   Ollengren die gaat er van uit dat Facebook onafhankelijk is. LOL. Facebook is DE overheid. Overheid werkt voor de too big to fail.

   Ollongren: “Baudet denkt dat een overheidsinstantie gaat bepalen wat waar is of niet waar. Maar je merkt dat ook grote bedrijven als Facebook willen helpen, omdat nepnieuws niet goed is voor de geloofwaardigheid. Het is belangrijk dat de feiten gecheckt worden.”


   De MSM met hun factcheckers. LOL. Als het door de fact checkers van MSM oligarchie komt is het waar. LOL. Als het nepnieuws van de nep nieuwscheckers komt is het waar. LOL

   Alternatieve media is gevaar voor de democratie.

   Alternatieve media is gevaar voor wallstreet cabal en iedereen die er voor werkt. (vaak zonder het zelf te weten)

   Verwijderen
  3. "Nee, de MSM zal nu het echte nieuws van Eddy de chauffeur zo af en toe lezen hier bij ome Huib voor de toegestane tijd dat dit nep blog nog krijgt."

   Na de overwinning van Trump en de Brexit en het volledig falen van de operatie "Arabic spring" is de oligarchie en hun ronde tafelgroepen in volledige paniek modes. Om weer controle te krijgen over de geest van de mensen is het nodig om het internet te censureren. Het is inderdaad de vraag hoe lang het nog duurt voordat bepaalde sites voor 100% gecensureerd gaan worden.
   Het probleem is dan wel dat ze niet meer over een "vrije pers" kunnen spreken, dus dan valt hun eigen leugen in duigen. Maw zeer moeilijk dilemma voor de wallstreet cabal.

   Verwijderen
 27. Over christenen gesproken.....

  Willy van Damme 2 december 2017

  Pax Christi, dat nog het eerste woord van kritiek moet geven op die salafistische opstandelingen, hield eerder dit jaar wel een mars om de in de stad Homs op 7 april 2014 doodgeschoten Nederlandse jezuïet Frans van der Lugt te herdenken. De dader is nog steeds niet gekend maar moet iemand van die salafistische terreurgroepen geweest zijn. Hij zat daar immers in zijn klooster in geheel door die groepen bezet gebied.

  Over de oorzaak van zijn dood en de vermoedelijke dader(s) echter voor zover geweten geen woord bij Pax Christi (2). Deze mars was dan ook gewoon een schijnheilig misbruik van het leed van deze pater, een van de duizenden christelijke slachtoffers van die terreurbewegingen.

  Deze mars van Pax Christi veroorzaakte dan ook groot ongenoegen bij de christelijke gemeenschappen in Syri├ź. Deze organisatie kiest al sinds 2011 de kant van die terreurgroepen. De enige slechten voor Pax Christi zijn de Syrische regering en voor hen de vertegenwoordigers van al het kwaad dat het land overkwam.

  Voor groepen als deze en andere ngo’s is het juist de Syrische regering die schuldig is aan dit sektarisme dat tijdens deze oorlog enorm is toegenomen. Pax Christi werkt onder controle van de Nederlandse en Belgische bisschoppenconferentie. Zijn onze bisschoppen dan akkoord met het steunen van groepen die christenen desnoods omwille van hun geloof vermoorden?

  Voor groepen als deze en andere ngo’s is het juist de Syrische regering die schuldig is aan dit sektarisme dat tijdens deze oorlog enorm is toegenomen. Pax Christi werkt onder controle van de Nederlandse en Belgische bisschoppenconferentie. Zijn onze bisschoppen dan akkoord met het steunen van groepen die christenen desnoods omwille van hun geloof vermoorden?

  verder lezen op:

  https://willyvandamme.wordpress.com/2017/12/02/christenen-salafisten-en-pax-christi/

  Enige tijd geleden verzeilde ik tijdens research over de nimmer liegende arabiste/'journalist' Rena Netjes wel eens op het blaadje One World. Verbaasde mij toen al over de merkwaardige opstelling van de voorzitter van Pax Christie (zijn naam is mij ontschoten) in de stukjes die hij in dat blaadje schreef, ben daar in zo te zien niet de enige. Het konijnenhol van NGO's is klaarblijkelijk oneindig diep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pax, zoals ze zich tegenwoordig vaak noemen, wordt door Soros gesponsord.. Ze zijn zeer selectief in hun acties. Toen Harry van Bommel nog een blog had kwam hij vaak met stukjes uit die hoek. Er waren vele vaste reageerders die hem daarop wezen en corrigeerden. Hij heeft zelfs eens de fout gemaakt met een pro-witte helmen demonstratie mee te doen, maar is daar later wel voorzichtiger mee geworden.

   Verwijderen
  2. De paus werkt samen met de wallstreet oligarchie zoveel is wel duidelijk.

   Verwijderen
  3. Rena Netjes is in 2014 in Egypte gearresteerd voor hulp aan de terroristen organisatie genaamd Moslimbroederschap en voor het verspreiden van nepnieuws lees ik op wikipedia.

   Verwijderen
  4. Alleen de clowns in het parlement lachen (het leken wel schoolkindertjes in de klas die lachtte om de meester zo kinderlijk) om Baudet omdat zij het establishment vormen en voor de too big to fail willen werken.

   Baudet niet. Deze ridder vecht echt voor democratie en voor het nederlandse volk.

   Nou Eddy, het nederlandse volk lacht niet om volksverlakker Dijkhoff. Baudet gaat bij de volgende verkiezingen de VVD voorbij en dan is het afgelopen met het accepteren van corruptie en bonnetjes affaires en zwart gemaakte rapporten en wat zal oligarch dan hard lachen Hahahahahahahaha. LOL Eddy LOL.

   Verwijderen
  5. Eddy, ik ben het met je eens dat Baudet open kaart had moeten spelen mbt Hugo Berkhout die werkt voor de ATB bank. Deze bank is in opspraak en verwikkelt in ernstige schandalen. Het hoeft niet zo te zijn dat Hugo Berkhout daar iets mee te maken heeft gehad als valuta en rente specialist, maar Baudet had dat moeten vermelden om volledig transparant te zijn.

   Verwijderen
  6. Eddy, democratie = democratie. Als de meerderheid van de turken de doodstraf wil invoeren, dan is dat de wil van het turkse volk en dat zullen we moeten accepteren.

   Als het nederlandse volk de doodstraf wil, dan wordt dat in nederland ingevoerd wat mij betreft. Niks aan te doen, dat is nu eenmaal democratie cq de wil van het volk.

   Verwijderen
  7. "Het echte Nederlandse volk wil geen doodstraf,oligarch."

   Dat heb ik nooit gezegd zoals je kan nalezen lieverdje. Is het niet beter dat je wat producten gaat afleveren, want dat zal je ongetwijfeld beter doen dan trollen. Slechter dan dit kan niet.

   Verwijderen
  8. Je bent echt een achterlijk rund Eddy. "ALS het nederlandse volk de doodstraf wil". Ik heb ook niet het idee dat het nederlandse volk de doodstraf wil. Ik wil zelf ook niet de doodstraf in Nederland ingevoerd zien.

   Verwijderen
  9. Er is niks mis met mijn quote. Jan en Blik laten mijn posts gewoon staan.

   Verwijderen
  10. @ Rootman

   Ah, Open Pax. Had het kunnen weten. Laten ze bij Pax maar een beetje uitkijken bij het oversteken....

   https://www.youtube.com/watch?v=rcaDO7SY4-4

   Dit moet wel een teken van god aan Soros zijn.

   Verwijderen
  11. GEORGE SOROS FUNDS CATHOLIC LEFT
   https://www.catholicleague.org/george-soros-funds-catholic-left/

   Verwijderen
  12. Bedankt voor de link, oli. Zo leerde ik daardoor dat er ook offici├źle banden bestaan tussen Soros en Podesta.

   Wel moet ik een ding kwijt: Ook bij Soros moet men de gesteunde onderwerpen punt voor punt bekijken, en niet automatisch de drogreden ´guilty by association´ torpassen, zoals in Russiagate en nu bij Baudet wordt gedaan.

   De methode van de Soros NGO´s is : 50% ´goed´ en 50% met duistere motieven. Het liefst met fors rendement, dus vaak ´selectief goed´.

   Die pro-choice sponsoring in de RK kerk vind ik een mooi voorbeeld: De aanstaande moeder moet die keuze kunnen maken vind ik, tragisch als een abortus toch altijd is. Celibataire mannen hebben hier niets mee te maken, en dominees, pastors ook niet. Maar door die meer liberale katholieke vleugel te steunen verwerft hij veel invloed, en kan zo Pax voor zijn geopolitieke spelletjes gebruiken.

   Een voorbeeld waar de steun van Soros zeer goed uitvalt (momenteel) is de beweging ´Proud´.

   Een zeer goed artikel (!!! het eerste sinds maanden!!!) verscheen op Joop.nl gisteren, vanuit die club:

   https://joop.bnnvara.nl/opinies/stop-verheerlijking-zweeds-anti-prostitutiemodel

   Nu is dit wel een voorbeeld van een zeer intelligente, realistische en behoedzame groep, die vermoedelijk beter dan wie dan ook met duistere onderliggende motieven kan omgaan. Het ironische is dat het draconische feminisme uit Scandinavi├ź ook door Soros gesponsord wordt. In die beweging is echter volop aangrijpingspunt voor manipulatie, want het is een slangenkuil vol hypocrisie en policorr.

   Verwijderen
 28. Zoals verwacht valt het wel mee met de 3e intifada. Een paar ´days of rage´, maar ook de Palestijnen beseffen langzamerhand dat dat soort acties vrijwel niets uithalen. Wat veel belangrijker is is dat de VS invloed in het midden oosten drastisch afneemt. Sinds Davutoglu, de CIA agent in het Turkse kabinet weg is, is er geleidelijk meer toenadering tussen Turkije, Rusland en Iran gekomen. Erdogan is en blijft een zeer onsympathiek figuur, wordt economisch gelukkig strak in de hand genomen. Nu de G├╝len invloed weg is is Turkije in de huidige omstandigheden meer voorspelbaar.

  De grote winst zit hem in de diplomatie, want wie weet kunnen de banden tussen KSA en de VSrael losser worden, mede dankzij de petroyuan.

  Heel voorspelbaar gaat Trump als een klein kind nu weer rotzooi stichten in de Ukraine door wapens te leveren.

  Maar dat betekent dat Kiev het komende jaar weer KLOP gaat krijgen, want zelfs als de NAF het alleen niet zou redden, zal Putin de veiligheid van Donbass verzekeren, zoals hij al heeft laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat in mijn post te weinig tot uiting komt is de katalytische werking van het verplaatsen van die ambassade en de vrijwel unanieme VN vote daartegen.

   Verwijderen
 29. Vietnam Gov’t ‘Pioneers’ to Get Google, Facebook to Delete 'Fake News, Accounts'
  https://sputniknews.com/asia/201712241060284603-vietnam-google-facebook-delete/

  Wereldwijd doen de regeringen er alles aan om het internet te censureren. De corruptie aan de top mag niet naar buiten komen. Alleen gecontroleerde pers mag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. D66 is de meest veraderlijke, ultra-neoliberale partij.

   Dit kan men met recht het geradicaliseerde midden noemen! Die Koolmees wil het hele sociale vangnet slopen, incl de AOW. Ollongren, van het fascisto-feministische noord-Korea van het westen (Ikealand dus) gaat de panopticon 1984 dystopie invoeren en de gristelijke leden gaan alles waar D66 ooit voor stond verpreutsen. Uiteraard met een kamerbrede pro- Brussel houding.

   Het is al moeilijk genoeg om op democratische wijze zo´n kabinet te accepteren, maar als ze je ook nog de mond willen snoeren, gaan ze wel veel verzet oproepen!

   Aangezien dit in de meeste EU landen plaatsheeft, vanwege de correctie bij verkiezingen op het te-kort-door-de-bocht populisme, kan dit nog voor verrassende resultaten zorgen.

   Maar niet in 2018 denk ik, tenzij er meer dan wat opleving en escalatie van oorlogen komt. Anders voorzie ik dat het komend jaar de verbetering van de economie, op papier of niet, nog wel doorgaat.

   Ik mag slechts hopen dat de huidige afbraak na 2018 omgebogen wordt. Want dan zou er wel eens zeer serieuze onrust kunnen ontstaan! Daar worden in de meeste EU landen alsmede daarbuiten, de zaden nu voor geplant.

   Verwijderen
 30. Analyse van een van de grotere culturele en spirituele problemen van deze tijd: het fenomeen Evangelicals:

  Jaja, stukjes terugplaatsen. Maar antwoord op een inhoudelijke vraag kan hij niet geven!

  Het is zondag, dus een beetje theologie mag vandaag...

  Censor, por favor: dit is geen reactie doch een inhoudelijke post.

  @ Toktok: Weet je nog die vraag over Gogmagogmagogmagogmagog??? Van 2 dagen terug?

  De pastor had het zeker te druk....

  Dan moet ik het maar doen, so help me the Holy Ghost...
  (Nothing is as powerful as the prayer of an infidel!!!)

  Het is ook lastig voor de evangelicals: uit de tijd van Reagan en daarvoor komt de ´Left Behind´- serie boekjes, waarvan ik er ook wel een paar gelezen had, destijds, tijdens mijn detentie in Bradenton County Jail.

  Die gaan mee met Reagan´s ´Rijk van het kwaad´.

  Dat was de USSR, die ook toen nog een klein beetje tegen christenen en moslims was.

  Kort door de bocht als het was, toch zou een wat minder goed opgeleide prediker daar een puntje hebben gehad.

  Dat was (zeker niet de eerste) generatie van evangelicals. Wat niet vergeten mag worden is hun focus op onderwerpen die nu niemand meer serieus neemt, zoals occultisme en spiritisme.

  Inmiddels is dat door de geschiedenis achterhaald, en bij 20-20 hindsight lijkt dit soort exegese toch teveel op ´curve fitting´. Ze zijn te gretig en passen daarom alle gebeurtenissen rond moeilijk te begrijpen bijbeltexten. Dat fenomeen verklaart al die tegenstrijdige generaties evangelicals.

  ------------------

  De evangelicals van rond 2000 keken heel anders: na de teleurstelling dat de millennium bug geen apocalypse teweegbracht moesten ze de kaarten wel opnieuw schudden:

  Het was pr├ę 9-11, dus alleen Iran was in beeld, en Rusland was verslagen.

  Dus de evangelicals uit die tijd zagen vooral de decadentie in Europa en Iran als probleem. Europa was destijds ook veel meer pro-hamas. Het is in de VS ook de bloeitijd van de ´culture wars´ met steenrijke megachurches.

  Dit vormde de volgende generatie, die zeker mede door de 2e intifada (Hamas en Sharon) is bepaald. Die generatie had nog een hoog UFO gehalte.

  http://xandernieuws.punt.nl/ lijkt me een goede vertegenwoordiger.

  ------------

  Maar we moeten niet vergeten: Nederlandse gereformeerden zijn intelligent, zeer taalvaardig en verder ook niet stom. En velen zijn binnen hun construct integer. Met hen eens of niet, ze dwingen soms wel serieus respect af!

  Veel van die kwaliteiten nemen ze mee naar de volgende generatie:

  Maar dan blijkt Rusland, alsmede de christenen in het midden oosten locale, Orthodoxe vormen van christendom te volgen.

  Sommige, wat oudere evangelicals, zoals Toktok, denken nog dat Rusland El Diablo is. Maar de jongeren zien dat meer in de islam (maar ook in de Europese decadentie).

  Maar dan lijkt Rusland en de Orthodoxie juist de richting om te volgen!!!

  Ik zelf moet van geen enkel standpunt beschreven erg veel hebben. Hopelijk helpt dat met mijn analyse!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Heeft de bijbel een harde kaft? Zodat je er anderen hard mee om de oren kan meppen, of misschien zelfs wel de hersens mee kan inslaan? Dacht dat christenen de bijbel lazen en daar hun normen over goed en kwaad aan ontleenden. Ben als agnost niet zo bijbelvast maar heb desondanks het idee dat Eddy een aantal verzen uit de bijbel over het hoofs heeft gezien:

   https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975//1korintiers/13

   Verwijderen
  3. Wat vermoedelijk in mijn analyse mist is dat veel geld van de Reagan era megachurches bij evangelical colleges zijn beland. In deze madrassas wordt evangelische exegese geoefend, managerskills om een kerk te runnen, psychologische technieken, maar ook is er een zeer sterke militante pro Israel component ongetwijfeld gevoed door de meest extreme settler groepen en de geradicaliseerde joodse supporters uit de VS.

   Die bliven hameren op het verketteren van de Shia, en ziet grotendeels de salafistische terreur door de vingers, of associeert hen met Iran, als ´grootste sponsor van terrorisme´.

   Anders is het onverklaarbaar, want afgezien van een handjevol ambivalente texten is het niet uit de bijbel te halen.

   Hoe ambivalent blijkt wel uit de meer dan duizend jaar lange geschiedenis van niet uitgekomen voorspellingen/ interpretaties over de apocalyps.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen