maandag 11 december 2017

Pieter Waterdrinker ontmoet Russische Vadertje Vorst

Alleen in de vertaling maakt Pieter volgens ons een klein foutje; het is niet Sneeuwvlokje die gasten ontvangt; Sneeuwvlokje ontfermt zich over het huishouden op het ruime estate en Vadertje vorst ontmoet de gasten (Pieter Waterdrinker op dat moment!).

Syrië neemt de schade op aan kerken

Het Christendom zien we in Syrië veel terugkomen. Zo wordt in Aleppo Kerst prachtig gevierd zoals we vorig jaar zagen. Niet bij de NOS maar wel hier bij Blik. De terroristen, die nu ook in de MSM langzaam doorsijpelt een beetje door Nederland en het westen geholpen zijn, hebben ook veel kerken en moniumenten beschadigd en kapot gemaakt. Die schade wordt, nu met dank aan Rusland, Hezbollah en het Syrische leger de kruitdampen optrekken, nu opgenomen en waar mogelijk al steen voor steen hersteld. Russische mineurs maken hele steden en gebieden weer veilig wat explosieven opruimen betreft. Wat doet Nederland eigenlijk? Waarom horen we bij de staatsomroepen en op het 8-uur journaal zo weinig? Gelukkig hebben we de Russische tv nog die ons wel informeert.Nieuwe Nederlandse schandvlek?

IS is in Syrie (zo goed als) verslagen. De VS proberen krampachtig de eer naar zich toe te trekken maar dat geloven wellicht alleen Han ten Broeke en Bert Koenders. Rusland heeft de klus geklaard. Met hulp van met name Iran en het Syrische leger. En ondanks de tegenwerking van de VS en Nederland en Belgie. Rusland helpt nu in de afwikkeling: tonnen humanitaire hulp; Russische militaire politie die optreedt waar ze gevraagds worden om verdachte panden te doorzoeken. Russische mineurs die hele gebieden klaren. Steeds meer Syriers die de Russische taal leren.Commentaar Blik op NOS-journaal

We hebben nog geen Syrische burgers gezien met Nederlandse, Belgische of Amerikaanse vlaggetjes. Het wordt tijd voor een (Parlementair?) onderzoek wat Nederland nou eigenlijk heeft uitgespookt in Syrie en hoeveel heeft Nederland (WIJ!) geheuld met terreurgroepen? Is hier na de van Imhoff en Screbrenica een nieuwe schandvlek? En wat gaat Nederland doen om Syrie weer op te bouwen? Dat is niet alleen goed uit puur humanitair oogpunt maar ook uit praktisch oogpunt: hoe beter de heropbouw gebeurt, hoe sneller en meer Syriers terug kunnen. Vanuit Nederland, maar ook vanuit Libanon, Turkije etcetera. Hallo NOS, NPO en Jinek: Syrië-debat graag!!! Genoeg over de sneeuw.
Blik is zelf nog bezig met Pieter's vorige boek, dus aan zijn nieuwe nog niet toegekomen. Dat boek, Tjakovskistraat 40 is recent uitgekomen. Iemand die het wel heeft gelezen? Of zijn vorige boek? Laat het weten zonder de clue prijs te geven!

Update

Putin aangekomen in Syrie

Hij spreekt zijn troepen toen, spreekt zijn dank en waardering uit, ontmoet Bashar Assad. "Als de terroristen zich weer laten zien dan zullen we ze nog harder aanpakken".

35 opmerkingen:

 1. @Joop,
  de reden van de verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem door Trump aldus Wayne Madsen

  The Hidden Hands Behind US Embassy Move to Jerusalem
  https://www.strategic-culture.org/news/2017/12/11/hidden-hands-behind-us-embassy-move-jerusalem.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @oli,

   Dank voor de link en Wayne Madsen is als voormalig NSA medewerker altijd goed geïnformeerd.

   Moskowitz has been purchasing land from Arabs, mostly in east Jerusalem, to turn the city into an exclusively Jewish city. More troubling for long-term Middle East peace prospects is Moskowitz's funding of the right-wing Ateret Cohanim movement, which seeks to tear down Jerusalem's Al Aqsa mosque, Islam's third holiest shrine, also known as the Dome of the Rock, to rebuild the Jewish temple.

   Kijk maar eens wat David Icke daar al jaren over schrijft. Dit is slechts een foto;

   https://admin62b4b.davidicke.com/wp-content/uploads/2017/11/get-attachment-83.jpg

   Verwijderen
  2. Deze zionistische olicharchen gaan de totale vernietiging van Israel veroorzaken!

   Niet vandaag of morgen, maar als al Aqsa vernietigd wordt zal de hele moslimgemeenschap er 10+ generaties letterlijk op uit zijn Israel van de kaart te vegen.

   Raar dat deze olicharchen dat zelf niet beseffen aangezien ze zelf ook wel eens hun spastische buiginkjes voor de klaagmuur van de 2000 jaar oude tempel van Herodes hebben verricht: denken ze echt dat het cultureel geheugen van moslims korter is???

   Nuchtere politici en ook ideologen denken aan het heden, maar ook minstens 5 generaties vooruit.

   Dan zouden ze moeten beseffen, zeker ook vanuit hun joodse bijbel, dat er ook voor hun cultuur up- en down perioden zijn, en dat het ook zeer naief is om te denken dat alle moslims achterlijk zijn of blijven.

   Met de jaren loopt de kans op tot 100% (anders gezegd: je kunt er vergif op innemen) dat het hele Israelische, en mogelijk zelf het hele joodse volk wordt uitgeroeid. Ze hebben een extreme vulnaribiliteit voor bio-warfare (op de manier waar de Russen alarm over sloegen toen VS universiteiten genetisch materiaal over verzamelden). Er zijn slechts weinig mitochondriale lijnen vanwege maternale overerving. Bij virale of immunologische verminking van mitochondrieel DNA krijgt men stofwisselingsziekten:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_disease

   Verwijderen
  3. We zijn in het westen echt toe aan andere leiders. Die Trump dient het amerikaanse volk ook niet. De arabische landen gaan wellicht sancties tegen de VS aannemen omdat een paar oligarchen het wel leuk vinden om een US ambassade in Jeruzalem te plaatsen.

   http://21stcenturywire.com/2017/12/04/bbc-panorama-free-syrian-police-foreign-office-scandal/
   https://sputniknews.com/middleeast/201712101059861917-beirut-suggests-sanctions-against-US/

   Verwijderen
 2. Erdogan voert weer een goed economisch beleid nu hij de terroristen niet meer bestookt en de vrede met Rusland getekend is.

  Groei economie Turkije op hoogste niveau in zes jaar tijd
  https://www.nu.nl/economie/5043794/groei-economie-turkije-hoogste-niveau-in-zes-jaar-tijd.html

  Nu moeten onze politici weer eens een normale geopolitieke koers varen.....

  Pipo de clown Mark Rutte dacht dat oekraïne goed voor de groei was. Hoe dom kan je zijn ??
  Rusland is goed voor de groei STUPID.!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niet meer bestookt = niet meer steunt

   Verwijderen
  2. Oligarch, je zat er toch niet ver naast. Hij steunde inderdaad de terroristen, maar ondertussen bestookt hij wel de Koerden.
   Ja en met uit Syrië gepikte olie kun je de economie wel laten groeien.

   Verwijderen
  3. Matt, sinds eind 2015, sinds de SU24 de lucht ingingen, is er weinig olie meer van syrië naar Turkije gegaan. Die olietankwagens fikte fijn.:-)

   Verwijderen
 3. (uit het artikel van Blik): Putin spreekt zijn troepen toe, spreekt zijn dank en waardering uit, ontmoet Bashar Assad. "Als de terroristen zich weer laten zien dan zullen we ze nog harder aanpakken".

  Hoe gaat Putin de Amerikanen dan wegkrijgen?
  Voor zover ik begrepen heb zijn die niet van plan om terug te trekken en een 3tal basissen in Syrië aanhouden.
  Waarom eigenlijk? Waar is hun legitimiteit hiervoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vragen. Wie gaat ze aan Han (ten Broeke) en Halbe (Zijlstra) stellen? Ik ben door Han op twitter geblokt, dus moeilijk.

   Verwijderen
  2. Het terugtrekken is al eerder toegezegd: toen bleek het slechts om wisselen van materieel te gaan. Waarschijnlijk gaan de Amerikanen over een half jaar realiseren dat hun aanwezigheid even nutteloos als in al Tanf blijkt te zijn: een typische judo move.

   Voor Assad is, afgezien van het behouden van veroverd gebied, Idlib en dat hardnekkige stukje bij Damascus, Goutha, veel belangrijker.

   Een gridlock situatie is niks voor de impulsieve Trump. Hij verlegt zijn aandacht, en dan valt Erdogan vanuit het noorden Kurdistan aan: dan hollen alle Koerden terug naar de noordgrens, en nemen de lokale Arabische stammen, die inmiddels (weer) van loyaliteit zijn gewisseld het hele gebied vrijwel zonder slag of stoot over.

   Dit is uiteraard mijn persoonlijke verwachting: ik heb geen profetisch boek zoals toktok, heb geen ´indispensible´ ideëen, kan niet in de toekomst kijken, en heb geen security clearance. Maar hé, amateur porn kan ook opwindend zijn....

   Verwijderen
 4. Kom een interessant reactie tegen op R.I. over de bosbranden in Californië.

  Peter Paul 1950 AM Hants • 2 hours ago

  May appear off topic, but I'm just back from an excursion on the opposite side of the affairs ... and I'm a bit sick from what I just discovered ... the background to the fires in California ... they are not only intentional, but something else is brewing that others are not aware of I fear ... off course you will find a name connected with it ... HRC .... and the ChinaGate affair ... something is planned that is bound to take place during or right after the Olympics ... maybe you want to check it out for yourself and give me a little feedback ... it appears Martial Law is drawing near ... here is a start ...

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=2G6mTX07I1M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FUCKING BOLLOCKS! Er zijn een aantal ernstige ontwikkelingen, maar deze idioten met een agenda komen met een werkelijk totaal verminkte agenda!

   In plaats van deze cool-aid op te slobberen zou het beter zijn de feiten neer te leggen en dan eigen conclusies te trekken of er intelligent over te debatteren.

   Ik ga niet eens proberen deze onzin te weerleggen, aangezien ik nu al bijna verdrink in de drab van stomheid en onwetendheid!

   Verwijderen
  2. Waar staat dat, dat het FUCKING BOLLOCKS is?

   Verwijderen
  3. De feiten onderschrijf ik wel grotendeels. Ik heb het over de conclusies. En ja, die waardering geef IK!!!

   Fucking morons...

   Verwijderen
  4. Een dommere post en een dommere video zal niet gemakkelijk te vinden zijn.

   Ik zat helemaal goed toen ik Joop destijds van Blik af gooide. Hij orakelt meestal onzin.
   ( Kijk in de video: op 4.28 min wordt beweerd dat China in de jaren 1950 de Big Fharma in de VS heeft overgenomen !
   WIE gelooft dàt ? )

   Joop zoekt minuscule spijkertjes op laag water, maar de OLIFANT in de Kamer WIL hij niet zien. Niet als zijn neefjes hier op de site.

   Ze denken in hun achterhoofd: met mijn 'achtergrond' zal ik wel gespaard worden. Laat de goyim maar sterven.

   Ze begrijpen het nog steeds niet: de laatste jood zal de één na laatste de nek om draaien.
   It's in the genes, stupid !

   NOBODY is safe.

   Dus sluit U aan bij mijn joodse vrienden en helden:

   Israel Shamir, Israel Shahak, Norman Finkelstein, Gilad Atzmon, Jeffrey Blankfort, Ilan Pappe, Gideon Levi, Yossi Gurvitz, Stephen lendman, Amira Hass, Tali Fahima, Nurit Peled , Rami Elhanan Guy Elhanan, Jonathan Shapira, Yeshayahu Leibowitz, Mordechai Vanunu, Uri Avneri, Livia Rokach, Richard Forer, Yaov Shamir, Jeff Cohen, Stephen Cohen, Max Blumenthal, Hannah Ahrendt, Lenni Brenner, Jack Bernstein, Benjamin Freedman, Willem Middelkoop.

   Red Uzelf !

   Verwijderen
  5. De stomheid en onwetendheid van @Rootman, en de nog dommere post van @Jan Verheul, is uitgebreid te lezen in een artikel van de WaPo uit 2007. Ik onthoud jullie beiden de link zodat jullie zelf op zoek kunnen gaan of jullie twee werkelijk de truthfinders zijn of zelf de slachtoffers zijn van jullie hoogmoed.

   @Verheul schreef zelf nog;

   "NOBODY is safe"

   maar hij denkt wel uit de klauwen van Big Pharma te kunnen blijven.

   Verwijderen
  6. Joop bewijst nu zelf dat ik gelijk heb,

   Hij handelt precies zoals onze joodse vrienden: "We hebben bewijs, maar we geven het even niet."

   Of, zoals Ollongren zei:" Ik ga jullie niet zeggen wèlde site die verrekte Russen hebben gemaakt."

   In de versie van Joop wordt dat dan : "" ...is uitgebreid te lezen in een artikel van de WaPo uit 2007. Ik onthoud jullie beiden de link zodat jullie zelf op zoek kunnen gaan ""

   Joop, je bent echt die minuut niet waard die het me kost om jouw kletspraat te lezen. Ga weg !

   Verwijderen
  7. Joop, heb jij een mening over wietolie ?

   Verwijderen
  8. @oli,

   Ik ben er genoeg over geïnformeerd om geen chemo te nemen, mocht ik het geluk hebben eens een kankertje te ontwikkelen.

   Verwijderen
  9. Nee Verheul, ik handel niet precies zoals onze joodse vrienden. Ik vraag mij alleen af in hoeverre jij geïnformeerd bent om zulke boute uitspraken te doen over iets waar jij overduidelijk niets van weet en i.h.k.v. jou constante kritiek op mijn bronnen zoek jij het in het vervolg maar lekker zelf uit. Ik geef je wel een seintje als jij weer eens uit je nek zit te lullen.

   Verwijderen
  10. @oli,

   Niet lezen als je de bronnen van @Verheul en @Rootman hoger inschat.

   https://www.naturalnews.com/SearchResults.asp?query=cannabis+oil&pr=NN

   Verwijderen
  11. Oli B en zijn jonge vriend Joop alweer samen op pad, zie ik.

   Begin gewoon ergens in een draad over wietolie.
   Waarom niet.
   Afleiden, verstoren.

   Verwijderen
  12. Een zielige poging van @Verheul om zijn domme posts hier te verhullen. Waarschijnlijk te veel van de trucjes van een voormalig, verachtelijk, Amerikaanse presidentskandidate gelezen!

   Verwijderen
 5. BBC comes clean?

  Raqqa’s
  dirty secret

  The BBC has uncovered details of a secret deal that let hundreds of IS fighters and their families escape from Raqqa, under the gaze of the US and British-led coalition and Kurdish-led forces who control the city.

  A convoy included some of IS’s most notorious members and – despite reassurances – dozens of foreign fighters. Some of those have spread out across Syria, even making it as far as Turkey.

  http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was een ook een geheime deal tussen de VS en IS om de terroristen uit Mosul te laten gaan. Hmmm vlak daarna werd Palmyra ingenomen door IS. Wat een toeval.

   Verwijderen
  2. Zou deze move niet nationaal kunnen gelden als hoogverraad of internationaal als misdaad jegens de mensheid????

   Verwijderen
  3. Vanessa Beeley over deze BBC rapportage

   http://21stcenturywire.com/2017/12/04/bbc-panorama-free-syrian-police-foreign-office-scandal/

   Verwijderen
 6. Amerikaanse soldaten blijven in Syrië

  Het Amerikaanse leger blijft aanwezig in Syrië, ook nu het land grotendeels bevrijd is van Islamitische Staat. Dat verklaarde een woordvoerder van het Pentagon vorige week tegenover de Wall Street Journal. Er zou nog steeds een terreurdreiging zijn, waardoor de Verenigde Staten het noodzakelijk vinden om troepen aan de grond te houden op het Syrische grondgebied.
  .............
  Eric Pahon, woordvoerder van het Pentagon, zei in een verklaring dat het Amerikaanse leger in Syrië aanwezig blijft om te voorkomen dat Islamitische Staat terugkomt. Daarover zei hij afgelopen week het volgende in een verklaring tegenover persbureau AFP.

  “We blijven onze verplichting op de grond vervullen zo lang als dat nodig is, om onze partners te steunen en te voorkomen dat terreurgroepen terugkomen. Om er zeker van te zijn dat Islamitische Staat verslagen wordt moet de internationale coalitie er zeker van zijn dat ze niet kunnen herstellen en verloren gebieden kunnen terugpakken. Dit is essentieel om ons thuisland te beschermen, maar ook om onze bondgenoten en partners te verdedigen.”

  De aanwezigheid van Amerikaanse grondtroepen is in strijd met de internationale verdragen van de Verenigde Naties, omdat het geweld in Syrië geen bedreiging vormt voor de Amerikaanse bevolking en omdat de Syrische president geen toestemming heeft gegeven voor de militaire inmenging van het Amerikaanse leger in de strijd tegen Islamitische Staat.

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/amerikaanse-soldaten-blijven-syrie/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En die 'partners' zijn diegenen die perse Assad weg wilden hebben.
   Dat gaat dus niet gebeuren. Het Syrische leger heeft de zaken nu redelijk onder controle. Hebben ze de Amerikanen echt niet bij nodig. Die schieten toch maar op de verkeerde groepen.

   Dat Amerika de door hun zelf veroorzaakte rotzooi in Libië maar gaat opruimen. De zo door Amerika geroemde 'democratie' heeft niet echt veel geholpen daar. Integendeel!
   Sommige westerse landen beginnen dat nu ook stilaan in te zien, maar niemand durft vooralsnog echt een beschuldigend vingertje naar baas VTSA op te steken.

   Verwijderen
 7. On topic, for once.

  Ik herinner mij Vadertje Vorst nog goed uit mijn verblijf in Moskou. (Djèt Marrosjh, fonetisch geschreven). Maar dat heel jonge meisje,sneeuwvlokje, herinner ik me niet.

  Laat ons hopen dat er geen neocon do-good-splijtzwam organisatie op staat die beweert dat er pedofiele ondertonen in die relatie zitten tussen Vadertje Vorst en Sneeuwvlokje.
  Een Russische Zwarte Piet splijtzwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die twee horen toch echt helemaal bij elkaar. Ded moroz en Schnegurotshka.

   Verwijderen
 8. Paul Robinson, een Canadese professor met heel veel kennis van Ukraïne en de oorlog daar, heeft de laatste Bellingcat publicatie geanalyseerd.
  http://russia-insider.com/en/bombshell-bellingcat-report-confirms-russia-did-not-control-donbass-rebellion/ri21882

  Conclusie: Er waren in de zomer van 2014 wel 20 rebellenclubjes in Luhansk, die niet samenwerkten. Ze vroegen Russische militairen om die coordinatie te realiseren, maar dat lukte niet.
  Eén van die ex militairen was 'Dolfijn'.

  Maar het lukte ook de Russen niet om eenheid te brengen in die rebellenclubs.

  Paul Robinson: ' Bellingcat bewijst hier dat er geen sprake is van een 'Russische inval' in Ukraïne. De opstand was grassroots, ende rebellen waren niet te coordineren. '

  ( Tot Putin in augustus eiste dat Strelkov het veld zou ruimen. Strelkov wilde naar Kiev oprukken. Dat wilde Putin echt niet.
  Hier een heel goede lezing van Robinson, 25 min. https://www.youtube.com/watch?v=9mLfXcFZpu0 )


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is een boek over Russofobie geschreven, door een Fransman.

  Er is een uitgebreide revieuw hier te lezen: http://arretsurinfo.ch/guy-mettans-book-on-russophobia-an-important-contribution-to-the-demystification-of-international-relations

  De Saker bespreekt het boek heel positief. Wat mij dan weer opvalt ( maar niet verbaast ) is deze passage:

  But here I have to mention the biggest failure of Mettan’s otherwise absolutely magnificent book: Mettan completely overlooks one of the most formidable and, indeed, vicious russophobias out there: the Jewish russophobia.

  Now maybe Mettan decided not to tackle this one due to the severity of the social, political and even criminal persecution any critique of anything Jewish exposes himself to in Europe (not everybody is willing, or capable, of being an Alain Soral). Or not mentioning Jews was the condition to find an publisher for the book. I don’t know. But one thing I will never believe is that a person with the truly superb understanding of history and of the modern world like Mettan would be simple unaware of the phenonenon of Jewish russophobia. That is, quite simply, impossible.

  Precies wat ik hier ook zie: Ze zien de splinter, maar pretenderen niet de olifant te zien.

  Nou, Saker, hier bij Blik kunnen de Pundits er ook wat van hoor.
  Precies wat ik hier ook zie: De olifant in de kamer zien ze echt niet. Ze praten de hele dag over bijzaken, over muizen.(*)

  Maar ze doen het niet uit angst voor represailles, zoals Mettan.
  Ze denken dat zij of hun kinderen het Arendar/Gulag/Gaza lot wel zullen ontlopen, want ze zijn immers 'familie'.
  Arme drommels.

  (*) Eén beweerde zelfs dat Hillary de bosbranden in Californië had aangestoken, want de Chinezen hadden al flink wat bezittingen in Californië. Ja, hier op de Blik site ! Serieus !
  Zo'n analist geef ik nog geen 2 euro mee om een ijsje te kopen: dat loopt mis. Die kan helemaal niks.

  BeantwoordenVerwijderen