zaterdag 2 december 2017

Buma sleurt Eva Hartog, Willemijn Veenhoven en hele NPO mee in Hopeloze Russofobe Afgang

Het was weer een bewogen week, met wederom een belangrijke plek voor russofobie op de Nederlandse staatskanalen. Het begon vorige week met CDA-voorman Sybrand Buma die in het AD ongebreideld mocht fantaseren over "zeer gevaarlijk Russisch gedrag", zondag mocht hij bij "mooie jongen" Rick Nieman zijn kolder nog eens komen herhalen.

Als je denkt dat je het dan met de kolder van gristelijke Sybrand gehad hebt, mispoes!

Standpuntnl met Sven Kockelman braakt onzin van Buma de ether in

Vervolgens was Standpuntnl aan de beurt om de hallucinaties van Buma de ether verder in te jagen. Bij het populaire inbelprogramma mocht hij bij Sven Kockelman nagenoeg ononderbroken zijn onbewezen ijl-praat over "levensgevaarlijk Russisch gedrag", en, "Russische inmenging op Twitter bij #Hennisdebat" uit-ijlen. Van de 30 minuten die het "inbel-" programma duurt: 27 voor het gezwam van Buma, Tweeëneenhalve minuut voor drie inbellers samen, afgekapt en opgejaagd door de listige Sven Kockelman.

Eva Hartog (Moscow Times) zwamt voor geld

Nee, dan is de kelk nog niet leeg. Vrijdag bij De Nieuws BV ging Willemijn Veenhoven het nog een keer over de bagger van Buma hebben. Maar natuurlijk niet in het licht van de zonnesteek die hij opgelopen heeft en de kolder-kletspraat die de gristendemocraat uitkraamt. Nee. Au serieus wordt zijn gezwam verder toegelicht en aangemoedigd door Hubert Smeets en Eva Hartog. Hubert Smeets kennen wij als rabiate russofoob, (oud?) NRC-man en huidige mede-baas van het zwaar gesubsidieerde Raam op Rusland. Eva Hartog is de rising star. De jonge dame is de nieuwe hoofdredactrice van Derk Sauer's Moscow Times. En we waren nog vergeten dat ze eerder in de week met Derk ook al mocht aanschuiven bij De Wereld Draait Door (DWDD). Bij de Nieuws BV haalde de jonge dame uit naar RT: "die krijgen zoveel geld, voor hoge salarissen"

Eergevoel Eva Hartog

Kijk, van Sven Kockelman, Rick Nieman en Hubert Smeets, is bekend hoe ze te werk gaan. Die vullen hun zakken goed met geld uit de staatsruif en weten precies welk discours ze daarvoor moeten aanhouden. De dames Hartog en Veenhoven lijken in vergelijking nog wel een tandje bij te zetten waar het om Russofobe kletspraat gaat. Veenhoven over Putin: "Hij liegt toch?". Deze dames zijn bereid voor geld heel veel te doen. Van hun eer blijft weinig meer over en ze lijken er niet mee te zitten. Zolang ze maar geld krijgen en hun mond aan de microfoon mogen houden. Maar misschien gaan de dames wel te ver. Want als de staatsradio ergens een hekel aan heeft, we denken aan Knevel na zijn exposure, is als de schijn van enige objectiviteit niet meer een beetje opgehouden kan worden. En die maatvoering waren Veenhoven en de hysterische Hartog helemaal kwijt: "Rusland heeft geen debat! Nederland heeft tenminste NRC, Volkskrant, NOS!!!"

Adverteerders verlaten zinkend schip

De Nederlanders haken meer en meer af bij de staatsomroepen, adverteerders verlaten dat zinkende schip. En Blik op NOS-journaal vaart er wel bij. Hoe meer de staatskanalen tot openlijke propagandakanalen verworden, hoe beter het voor onze sterk tijgende bezoekersaantallen is. Dus wat ons betreft: ga zo door NOS en NPO, en natuurlijk Willemijn en Eva!

Steeds luider Protest tegen kletspraat NPO en NOS

Nederlanders prikken steeds vaker en makkelijker door de onzin van Buma en zijn voetvolk als de slaafse Eva Hartog, kletskous Willemijn Veenhoven en mooie jongen maar ruggegraatloze Rick Nieman heen.

Deze mensen vullen allemaal goed hun zakken uit de staatsruif en verkondigen voor geld datgene wat van ze verwacht wordt: Rusland heeft het gedaan! Elke dag groeit het leger van mensen dat deze windvanen niet meer gelooft.


Eva Hartog is plots veelgeziene gast in de staatsmedia, met name BNN/VARA. Eerst mocht ze aan de hand van haar baas en leermeester Derk Sauer bij DWDD aanschuiven. Later in de week mocht ze aan de hand van Hubert Smeets bij kletskous Willemijn Veenhoven onzin over Rusland uitbraken. Ze kwijt zich van haar russofobe taak, maar is zij in al haar onervarenheid niet doorgeschoten?

3 opmerkingen:

 1. "Rusland heeft geen debat! Nederland heeft tenminste NRC, Volkskrant, NOS"

  Waar dat 'debat' uit bestaat.
  Men neme het eerste (voorpagina) artikel van

  VK
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/grimmige-sfeer-maar-anti-zwarte-pietendemonstratie-in-dokkum-verloopt-relatief-rustig~a4542908/

  NRC
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/02/burgerplicht-brengt-anti-zwarte-pietdemonstranten-opnieuw-naar-dokkum-a1583483

  NOS
  https://nos.nl/artikel/2205660-puntenverlies-ajax-in-spectaculair-duel-bij-twente.html

  ....

  RT
  https://www.rt.com/usa/411719-abc-fake-news-trump-flynn/

  Zerohedge
  http://www.zerohedge.com/news/2017-12-01/abc-makes-epic-mistake-retracts-bombshell-flynn-story

  TheDuran
  http://theduran.com/twitter-erupts-in-outrage-over-abc-news-misreporting-flynn-news/

  Need I say more?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-)

   Ja, Zwarte Piet, hè?! Die moet en zal kapot. Desnoods komt Soros zelf!

   Verwijderen
 2. Op Novini staat een lekker leesbaar interview van Eric van de Beek met Dmitri Babich.
  Eric stelt alle vragen die gesteld moeten worden door een kritische journalist. En Babich beantwoord ze heel open.

  Als U Crosstalk kent, dan kent U zeker Babich.

  Hier enkele opmerkelijke uitspraken van Babich:
  EvdB: "Een columnist van de pro-westers Moscow Times (Eva en Derk) gelooft de leugens van de NYT nu zelf ook niet meer".

  Babich: Al in de jaren 90 zagen wij dat de verhalen over Tsjetsjenië en Yugoslavie in de westerse pers heel eenzijdig waren.
  --

  Babich: 80% van de kwaliteitspers schrijft anti-Putin.
  (Dat had ik niet verwacht. Maar die 5e colonne die pro-westers is, dat zijn wel vaak de intelelctuelen. JV)
  ---

  EvdB: Er wordt Putin verweten dat er veel journalisten worden vermoord, maar de cijfers wijzen uit dat het onder Yelstin erger was.
  Babich: Het begon met de privatiseringen. Daar ging het om veel geld, en zware jongens lieten zich dan niet voor de voeten lopen door lastige journalisten. (Ik hoop dat ik dit goed herinnerd heb.JV)
  ----
  EvdB: Pro westerse journalisten als Latynina in Rusland vinden het de schuld van Putin dat ze door het volk soms worden aangevallen. Ze denkt niet dat ze echt wordt gehaat.
  Babich: Deze journalisten worden gehaat om wat ze doen. Ze beweren dat het in de USSR slechter was dan onder Hitler. Dat het in de Russische genen zit om onder een dictatuur te ( willen) leven. Dat maakt de mensen echt boos.
  --
  Volgens Media-beoordelaars in het Westen zijn de Russische media niet vrij.
  Babich: In elk geval zijn de kranten in Rusland heel divers. Sommigen steunden de opstand in Syrië. Andere kranten steunden de Maidan opstand. En dat zijn grote kranten.
  Hebben jullie in het Westen ook grote kranten die achter Assad stonden? Of achter de afscheiding van de Krim ?

  Het is een lang artikel, maar ik vond het heel vlot te lezen: http://www.novini.nl/russische-media-zeer-divers/


  BeantwoordenVerwijderen