zondag 17 juli 2016

NOS-Journaal negeert belangrijk Turkije nieuws

Gehele artikel van één van onze medewerkers, over het eerste NOS-journaal van vandaag zondag en Turkije:

Geen woord, en dan ook geen woord over het conflict tussen Turkije en de VS. Een Turkse minister die de VS beschuldigt van betrokkenheid van de coup. Kerry die Turkije waarschuwt op te passen met de VS te beschuldigen. Turkije die de belangrijkste NATO basis in Turkijje TOTAAL van de buitenwereld heeft afgesloten. De VS die AL het vliegverkeer tussen Turkije en de VS heeft verboden en geen woord in het NOS journaal. Voor mij valt dat onder de noemer propaganda. Turkije is voor de VS een van de belangrijkse NATO landen de belangen zijn gigantisch.Hier een haarscherpe analyse van een ZEER goed geinformeerde Facebook vriend:

"The NATO airbase of Incirlik in Turkey remains under siege by Turkish troops and armour. No one is allowed to enter or exit and flights in or out of the base have been forbidden

1,500 American military personnel, as well as Turkish troops that Erdogan accuses of having participated in the failed coup attempt, plus a German and a Saudi contingent, are said to be in the base that according to reports has had its electricity supply and communications cut off. Some see this as a crude blackmail tactic by the Turkish regime to force the US to extradite Gulen, Erdogan’s arch Enemy whom the Sultan blames for the failed coup attempt in Turkey. Gulen has been in self-imposed exile in Pennsylvania for years now.

What is noteworthy is that apart from the importance of the base as a strategic point from where the USAF has been launching aerial operations in the region for years, it also hosts tactical nuclear weapons that are under the exclusive control of the USAF. In cases where the US loses control of nuclear weapons, operation “Broken Arrow” comes into effect that calls for military measures to retrieve them. At this point, operation “Broken Arrow” is only seen as a last resort as Turkey is not yet considered a “hostile entity”, however, Erdogan has been known to take matters to extremes and no one can foresee what the next move of the madman will be.

It is worth remembering, that not too long ago, the USAF had airlifted all non-essential personnel and families of servicemen out of the base without giving a satisfactory explanation for the move."

Turkije-SyriëVerder lijkt het erop dat Turkije zijn positie ten opzichte van Syrië en het omverwerpen van Assad aan het bijstellen is.

Turkije: It’s the geopolitiek, stupid!

Novini houdt er de volgende kijk op na betreffende de coup-poging in Turkije:

Erdogan probeert Turkije al jarenlang uit handen van de VS richting een meer onafhankelijke positie te laveren. Ook op economisch gebied. Zo makkelijk is het niet om uit de machinaties van de Wereldbank en het IMF te blijven, dat bewees Khadaffi al [2]. En Griekenland. En talloze andere landen. Toch streeft Erdogan er wel naar en doet hij ook al jarenlang pogingen zich meer met Iran, Rusland en Syrië te verbinden en zo een sterker blok te maken tegen het Amerikaanse spel om de wereld economisch te domineren onder eigen voorwaarden.

Turken zijn dus niet zo blij met de enorme Amerikaanse aanwezigheid in Turkije, die stammen uit het Turks-seculiere tijdperk. Ze zijn ook niet blij met de machinaties die de VS van daaruit ontplooit richting de Kaukasus en het Midden-Oosten. Turken zijn nog minder blij dat de VS ten koste van alles Turkije in de hand probeert te houden, op een manier waarbij de EU-macht over de lidstaten en -volkeren verbleekt. Een van de manieren is de beweging van de Turkse miljardair en geestelijk leider Fetullah Gülen. Die bestuurt vanuit Pennsylvania zijn miljoenenbeweging in Turkije. Hij heeft banden met de CIA, propageert de vermaledijde economische doctrines van de VS (lees: het IMF en de Wereldbank binnenbrengen) en ook de oorsprong van zijn enorme vermogen is een raadsel. Hij is de grootste en machtigste tegenstander van Erdogan in Turkije, maar is niet seculier en ook niet kemalistisch. Hij is gewoon pro-Amerikaans en zijn beweging heeft vooral post gevat in het leger en de rechterlijke macht. Deze factie heeft gisteren een coup gepleegd.[4] Maar ze hebben meer machtsondermijningen van Erdogan op hun naam staan. Het neerhalen van de Russische straaljager in 2015 kwam ook uit de Gülen-hoek, bedoeld om Erdogan internationaal in de problemen te brengen.[5]

Dit zijn zaken die al die tijd openlijk in de Turkse media besproken zijn, maar opmerkelijk genoeg niet in de Westerse media doordringen. Toen de Turkse politie het blad Zaman aanpakte, gilden westerse media moord en brand over de mediavrijheid, maar niemand vermeldde dat het de krant van Gülen was, en ook niet waar die beweging voor staat, en voor het enorme geopolitieke breukvlak dat hier naar voren komt. Dit kwam wel in de Turkse media. Het zijn geen leuke zaken, maar het zijn wel zaken van cruciale staatsveiligheid. Voor wie dat nog niet duidelijk was, zou de coup van gisteravond toch te denken moeten geven. Lees het hele artikel op Novini.

Naschrift Blik op NOS-journaal

Het NATO NOS-journaal in het bijzonder en de publieke omroep in het algmeen met haar overdreven Sportzomer gewauwel, zakt verder weg in haar poel van onbenulligheid en vooral ongeloofwaardigheid. Terwijl de wereld op zijn kop staat, is het bij de NPO: Sportzomer!!! Dat er een groot probleem ligt tussen Turkije en de VS wordt ook in het 8-uur journaal slechts tussen de regels en besmuikt vermeld: "Turkije heeft om de uitlevering van Gülen gevraagd"

59 opmerkingen:

 1. Op youtube staat een 5 min durend filmpje van Sibel Edmonds ( matige geluidskwaliteit) waarin ze uitlegt wie Gulen is.
  Youtube: Sibel Edmonds ON GULEN SCHOOLS

  Gulen wilde een soort sharia-bewind in Turkije en werd toen in het nauw gebracht door de regering. Hij vluchtte naar Pensylvania, waar hij
  nog steeds woont.
  Officeel wordt hij als een gematigd moslim gezien die op grote schaal onderwijs financiert.
  Gulen heeft 300 madrassa's gesticht in Centraal Aziatische landen. En een aantal 'Islamitische universiteiten'. Ook in de VS.

  (De video lijkt op een officiele hearing van Edmonds. De video is op youtube geplaatst door Amerikanen die alleen maar bang zijn voor de islam-scholen in hun eigen land. Verder kijken ze niet, zo te zien.)

  Maar de scholen dienen ook als trainingskampen. In feite zijn het kweekvijvers waar toekomstige jihadisten worden gerecruteerd en opgeleid.
  Gulen heeft zelf nooit geld verdiend, maar heeft wel al 20 tot 25 miljard $ besteed aan madrasssa's etc. Gulen zegt dat hij giften kreeg van Turkse volgers. (Ik moet dan denken aan die 1,2 Trillion $ die zoek waren op 10 sept 2001. J.V.)

  Een stukje historie:
  Toen de USSR nog bestond had de VS geheime wapendepots en handlangers in Europa. In geval Rusland zou binnen vallen vormde die organisatie ( Gladio geheten) de eerste verzetsgroep.
  Deze organisatie heeft verscheidene terreur aanslagen gepleegd (Bende van Nijvel, Aanslag op station Bologna, Brigate Rosso) met als doel West Europa bang te maken zodat het steun bij de VS zocht.

  In Turkije was er een soortgelijk Gladio. Men gebruikte talentvolle criminelen om in drugs te handelen en om 'lastige regeringsleiders' te vermoorden of klem te zetten.
  Tot op een dag zo'n bekende crimineel (Catli) verongelukte, samen met het hoofd van politie. Het bleek dat De Staat samen werkte met de maffia. (Het Susurluk ongeluk).

  Na het Susurluk ongeluk in (*) besloot Amerika om niet langer van criminelen gebruik te maken , maar om meer moslim extremisten te gaan kweken, en die overal in te zetten.
  Fetullah Gulen werd de man die de zaak zou uitvoeren. Hij kreeg geld van het Turkish-American Council om overal madrassa's te bouwen.
  In 1999 vertrok Gulen naar Amerika en leidde zijn 'scholen-bouw en universiteiten-bouw' van daar uit.

  (*) http://xevolutie.blogspot.nl/2013/04/271-sibel-edmonds-tells-us-what-really.html
  (**) http://xevolutie.blogspot.nl/2013/04/272-fetullah-gulen-and-his-jewish.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Eindelijk een reactie van alternatief Nederland met hersenen ;)

  'Hillary Clinton connected with Fetullah Gulen'
  http://katehon.com/news/hillary-clinton-connected-fetullah-gulen
  'One of the participants in the failed coup in Turkey was the pilot who shot down the Russian Su-24 military aircraft over Syria last November, claims Ankara mayor Melih Gokcek.'
  'During the protests in 2013, Gülen cells openly organized against the Erdogan government and tried to carry out a "color revolution." Some media in Turkey as served as mouthpieces for Gülen's movement, such as the "Zaman" newspaper.'
  http://katehon.com/article/background-turkish-coups-nutshell

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het woord dictator is door het westen verzonnen. DIt krijgt iedere regerinsleider opgeplakt, als die niet in de mars van de nwo loopt.

   je moet weten, dat Turkije al sinds 2013/14 met gigantische toestroom van vluchtelingen te kampen heeft.
   Toen heeft de EU beloofd hem te helpen om de vluchtelingen door te laten stromen naar de andere Europese landen. Helaas is dat niet gebeurd, en kwam de EU zijn afspraken niet na. Toen kwam dus de 'chantage' van Erdogan in het nieuws.
   Terwijl Turkije 2-3 miljoen vaste vluchtelingen heeft opgenomen...
   De westerse media is under control, en de 'boevenlanden' weten ervan, en houden tegen.
   Het is hun goed recht.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Staatsgrepen zijn alleen ok als de 'juiste' partij de macht grijpt (vgl. Ukraine)en referenda deugen alleen als het gepeupelte de 'juiste' keuze maakt:

   Referenda zijn in strijd met de democratie

   OPINIE: De Brexit en het Oekraïne-referendum tonen aan dat het houden van referenda volksverlakkerij is.

   http://www.volkskrant.nl/opinie/referenda-zijn-in-strijd-met-de-democratie~a4338644/

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. " oligarch9 juni 2016 11:09
  Jij bedankt voor het artikel Blik. Je laat de NOS/NPO weer in zijn hemdje staan. Nog meer bewijs geleverd dat de NOS niks meer is dan een propaganda machine voor de corporate overheid. Prima gedaan.

  Ik heb de Turkse delegatie voor de Bilderberg conferentie even bekeken. 3 politici, 2 columnisten, 1 zakenman, 1 advocatenkantoor. Allen zijn kritisch t.o.v Erdogan.

  Staat Turkije aan de vooravond van een poging tot een gekleurde revolutie tegen Erdogan ? "

  Wow.......Blik wat ben ik blij met jouw artikel wat je gisteren gepost hebt. Het onderschrijft mijn visie dat de wallstreet elite Erdogan ook omver wil werpen om ook van Turkije een falende staat te maken.

  Toen Erdogan met hangende pootjes naar Putin ging schreef ik het volgende.

  "oligarch29 juni 2016 17:24
  Er moet veel aan de hand zijn Joop. Ik denk dat Erdogan voorgoed het "westen/NATO" de rug keert. (daarbij ziet Erdogan Europa afbrokkelen of iig diep verdeeld)Ik denk dat hij voor aansluiting bij de SCO kiest. De "elite" heeft Turkije verloren en ik ben bang dat de "elite" KSA ook kwijt raakt. De landen moeten wel, ze zijn verraden door de "elite". Zoals ze iedereen gebruiken en daarna weer afdanken."

  En vlak nadat Erdogan naar Putin gaat krijgen we de Coup met daarbij een gekleurde revolutie. Het kwartje viel bij mij toen Erdogan zijn fans opriep om de pleinen bezet te houden, want de revolutie was nog niet over.

  @Wallstreet elite. Dit is (weer) een LOSER. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Althans, de coup/gekleurde revolutie is voorlopig mislukt.

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   Turkije is volgens mij nog complexer dan Rusland.
   Omdat het zo centraal ligt. Omdat Moskou en DC (een lekker korte afkorting die wel eens voor Washington wordt gebruikt) het dus allebei graag controleren. En voor Israel is het ook heel belangrijk.
   Ik denk dus dat iedereen vriend van Turkije wil zijn, goedschiks (Putin) of kwaadschiks (DC).
   En Amerika doet niet liever dan al die moslimlanden tot failed states veranderen. Maar ik denk dat ze Turkije niet tot een failed state willen brengen. Dat is te riskant.
   Ze willen dat Turkije zich NIET naar het oosten keert.
   Dat is volgens mij wat ze vooral willen en eisen.

   Verwijderen
  3. @oligarch,

   Welkom terug en mijn complimenten voor je analyse.

   Hoe moeten wij de uitspraak van Obama interpreteren, dat hij blij was dat Erdogan zijn excuus aan Poetin had aangeboden voor het neerhalen van die SU-24 en zij de "vriendschappelijke" banden weer aanhalen? Zien wij hier de "Deep State" aan het werk?

   Is die SU-24 neergehaald door elementen in het Turkse leger die de coup gepleegd hebben (met VS ondersteuning) en heeft dat Erdogan gewaarschuwd dat er iets op handen stond? Waarom gedroeg Erdogan zich dan als een hork richting Poetin? Was Davutoglu een van de ondergravers?

   Verwijderen
  4. @ Joop: je stelt mi. de juiste vragen. Tzt. moet dit goed uitgezocht worden, want aan herschrijven van de geschiedenis heeft niemand wat. Ik vind deze kwestie eigenlijk veel belangrijker dan MH17.

   Het schijnt dat de deep state momenteel uit een aantal fracties bestaat die elkaar zelf soms bevechten! In Syrië en mogelijk binnenkort in de Oekraïne*!

   Het gaat om het Witte Huis, de neocons, de CIA, het Pentagon en State dept (op een nog dieper niveau zijn er waarschijnlijk minder verschillen).

   Obama schijnt de meest gematigde te zijn qua interventies- zeker niet wat betreft economie!

   Alles is aan het schuiven gegaan nadat Davutoglu ontslagen is: wat ligt daaraan ten grondslag?

   Ik zie een heel fout mannetje, maar Erdogan is nu ook niet het voorbeeld van waarheid, wijsheid en liefde....

   Voorlopig zullen we als zeer klein, en zeer heterogeen groepje zelf ons verstand en intuïtie moeten laten werken, en informatiebronnen moeten aanboren.

   Daar zijn we zéér goed in.

   * Putin wil het liefst geen rotzooi. Wanneer de oorlogszuchtige mrs Clinton president wordt betekent dat miljardeninvesteringen in hun leger. Dan moet hun bevolking nog jaren op een houtje bijten, ondanks het feit dat de vijand zware verliezen gaat lijden.

   Maar er zijn aanwijzingen voor een nieuw offensief vanuit Kiev.

   http://www.fort-russ.com/2016/07/donbass-july-2016-is-like-worst-days-of.html

   Verwijderen
  5. Joop,
   wat ik er nu van begrijp is dat Erdogan veel meer afstand wil van de VS, maar dat Davutoglu een pion van de VS was.
   De Russische SU24 werd neer geschoten door de Turkse luchtmacht, een deel van het leger dat dicht bij de VS staat.
   Erdogan had dat zelf nooit gedaan. Zo wilde men Erdogan los weken van Rusland.
   "Waarom gedroeg Erdogan zich dan als een hork richting Poetin? "
   Volgens mij: om te camoufleren dat hij, Erdogan, in feite niet meer de macht over zijn eigen luchtmacht had.

   Dat neerschieten van die SU24 was eigenlijk ook een aanval op Erdogan, en om hem te verwijderen van Putin...


   Verwijderen
  6. Ik weet dat ik nu héél érg ver ga maar ik doe het toch.

   En als men Poetin in de val wil laten lopen?

   Verwijderen
  7. Daar heb je gelijk in: dat neerschieten van de SU24 was tegelijk ook een manier om Putin te tergen en tot actie uit te lokken.
   Maar we dachten allemaal dat Erdogan gek genoeg was om dat te doen, en dat is dan waarschijnlijk niet zo.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Welkom Nika!

  Ja Matt,
  ik denk nu ook iets minder negatief over Erdogan. Het neerschieten van die Russische straaljager was in feite om hèm te treffen, niet Rusland. En hij was gedwongen om te doen alsof hij zelf had besloten dat vliegtuig neer te halen.
  Hij heeft met een pro-Amerikaanse 5e colonne te maken, erger nog dan Putin dat heeft, lijkt mij.

  Rootman wees op een Andrew Korybko artikel dat op Katheon stond. Nika verwijst ook naar Katheon.
  Ik kende de site nog niet.
  Het lijkt er op dat de site sinds juni 2014 bestaat, en geleid wordt door Russen die Putin eigenlijk te zachtaardig en vriendelijk vinden: Glaziev ( wel een vriend van Putin) en Alexander Dugin (die graag zou zien dat Putin het oude USSR gebied weer zou bezetten).
  Jammer dat je bij de artikelen geen schrijvers-naam en geen datum vindt.
  Grappig is wel dit item : Geopolitical forecast for the coming week.
  En ook wordt elke dag 'De Heilige van de dag' gemeld.

  Er is een overeenkomst tussen Katheon en Tom Zwitser, de schrijver (op Novini) van het artikel dat Blik bespreekt hierboven. Zwitser is gelieerd aan de Burke stichting (erg conservatief) en schreef voor Catholica.nl , een blad waar het doen en laten van de bischoppen als hoofd-nieuws wordt gevolgd.

  Opmerkelijk dat Korybko zijn artikelen in eerste instantie op Katheon zet, en niet meer bij de Saker. (Je kan de Saker toch niet van goddeloosheid beschuldigen...)
  Maar als ik het goed heb woont Korybko (Amerikaan) nu in Rusland. Dat zal het zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kathon vind ik een zeer reaktionaire site, die echter wel vaak goede artikelen heeft.

   Het kan best zijn dat ´liberalen´ in Rusland alles vertegenwoordigen wat slecht is, en ik heb ook niets op met ons postmodernisme en cultureel marxisme met zijn mascotte- en knuffelonderwerpen, maar ik geloof wel in de Europes traditie van verlichting en seculariteit.

   Dugin is een interessant denker, maar misschien is wat hij wil goed voor Rusland, voor ons vind ik het maar niks!

   Verwijderen
 6. Oli, je krijgt van mij de credits dat je dit als enige hier aan zag komen, top! Goede vakantie gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een hele goede vakantie gehad.! Veel gelachen en gedronken en we hebben 8 mooie wandelingen in Tirol gemaakt. Boven de 2000 meter hebben we nog een dag sneeuw gehad tijdens een wandeling. Temperatuur was op die hoogte toen rond het vriespunt.

   Er ligt nu meer sneeuw in Tirol dan een paar jaar geleden viel een maat van mij op die een paar jaar geleden op dezelfde plaats in Tirol was geweest.

   Verwijderen
 7. Het probleem van Turkije is idem dito als alle ander staten zoals Oekraïne, George enz.
  Deze landen zijn voor hun economie afhankelijk van Rusland, China en dat heeft VS afgehakt met het neerschieten SU24.
  De macht van VS is tanende met de coup in Turkije als resultaat helaas voor VS het begin van het einde.
  De VS en zijn joodse lobby begrijpen donders goed dat hun tijd van gaan gekomen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vraag me al de hele tijd af: naar wie zwaaien die twee mannen op de onderste foto? Naar America?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @S-d-R,

   Je hebt een punt, maar dat kan uiteraard ook als hij zelf achter de couppoging zat.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 10. OT

  Vandaag in Nice:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/nice.html#comments

  Kritische vragen over de aanslag op 14 juli in Nice:
  http://www.informationclearinghouse.info/article45106.htm

  Tegelijkertijd aan de andere kant van de Atlantische oceaan de schietpartij in Baton Rouge door een copkiller:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/home_of_the_sad.html#more

  Een reaguurder op Geen Stijl schrijft:

  "Immigratieproblemen in de VS vanuit midden Amerika. Immigratieproblemen vanuit Afrika en het midden oosten in Europa. Integratieproblemen met Afro Amerikanen in de VS. Integratieproblemen in Europa met islamieten. Aanslagen in Europa door islamisten. Aanslagen in de VS door Afro Amerikanen.
  Is het alleen inspiratie over en weer? Nauwelijks voorstelbaar. Het toeval in deze paralelle ontwikkelingen is te groot. Soros die BlackLivesMatter sponsort, Soros die open borders in Europa sponsort. Zou Soros niet alle eer geven, dat is dat mannetje nou ook weer niet waard. Maar het is een eng groepje waarin hij opereert. Op de een of andere manier moet ik altijd aan trading places denken, wanneer ik hem zie. Vooral aan mortimer en randolph duke, met hun weddenschap. Een dollar als inzet."
  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Oli
  Het is je weer gelukt een politiek verantwoorde vakantie-bestemming te vinden: niet NATO-land Oostenrijk :-)
  Mooi die wandelingen. Was in Tirol in de winter; meer glij-wandelen was dat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De analyse van de Saker is zeker interessant.
  Maar Moon of Alabama heeft ook een heel overtuigend verhaal: http://www.moonofalabama.org/2016/07/wide-purges-after-stage-managed-coup-will-cripple-turkey.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zou voor een professionele omroep toch mogelijk moeten zijn een aantal beschaafde en goed Nederlands sprekende Turken voor een debat uit te nodigen? Dan denk ik aan een AK-lid, een Gülen supporter, een seculiere Atatürk aanhanger en een ´geïntegreerde´ Turk. Ook nog een Koerd.

  Strenge moderatie is wel nodig want men wordt snel emotioneel.

  Maar in plaats daarvan worden wat ´kenners´ uitgenodigd.

  Nu is Kuzu weliswaar welbespraakt, maar zijn PvdA- bloed is nog goed zichtbaar als hij voor zijn beurt praat en draait. Afkeur dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   eigenlijk zou me dat niet zo interesseren wat de Turkse burgers er van vinden.
   Ik vemoed: een flink deel is fel pro Erdogan, en een flink deel is fel anti-Erdogan.
   Geo-politiek worden we daar niet veel wijzer van.

   Nu ik Saker en MoA één maal gelezen heb ( en dat is niet voldoende) heb ik deze indruk:
   De coup was begonnen en gepland door lieden met goede contacten met Amerika.
   Maar Erdogan kreeg er tijdig lucht van en heeft alles voorbereid om de coup te kunnen pareren.
   De Coup-plegers wisten op hun beurt dat hun plan bekend was, en hebben in paniek de coup toch - halfslachtig- uitgevoerd.

   Maar Erdogan houdt nu op onvoorstelbare wijze huis: het hele land op zijn kop. Mensen overal op non actief gesteld.
   Volgens MoA zal zijn leger sterk verzwakt zijn.

   Ook in de comments staan veel interessanter zaken:
   -Kerry zou gezegd hebben dat Turkije misschien uit de Nato moet.
   - Gulen zou gezegd hebben dat hij wel naar Turkije zal gaan..

   Laat ons hopen dat er geen burgeroorlog komt in Turkije.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Zou heel goed kunnen. Volgens William Engdahl was Erdo al langer bezig de Fetullah Gülen Beweging een kopje kleiner te maken.

   Snipje uit artikel:   "Gülen has been a decades-long mad project of the CIA to weaponize political Islam as an instrument of regime change. Recall that in 2013 there were mass protests against Erdogan in Istanbul and elsewhere. That was when Gülen, who previously had made a deal with Erdogan’s AK Party, broke and criticized Erdogan as a tyrant in the Gülen-controlled media such as Zaman. Since then Erdogan has been moving to root out his internal most dangerous adversary, Gülen and friends, including raids on Zaman and other Gülen-controlled media. This is not about a battle between the White Knight and Evil Knievel. It is about power pure in Turkish politics. If you are interested in the details of the Gülen CIA project I urge readers to look in my book, The Lost Hegemon (German: Amerikas Heilige Krieg)."

   http://journal-neo.org/2016/07/18/behind-the-cia-desperate-turkey-coup-attempt/

   Verwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kadi heeft al meerdere belangrijke artikelen geschreven, zoals over het salafisme. Allemaal MUST READ!

   Verwijderen
  2. ( Heb het nog niet gelezen)
   Weet je nog: Netanyahu ( de man die al die standing ovations kreeg op Capitol Hill) ging het afgelopen jaar 4 keer naar Moskou en 1 keer naar Washington.
   Hij zag de bui al hangen?

   Verwijderen
 15. Aanval verwacht op Lugansk?

  http://www.fort-russ.com/2016/07/deserter-from-kiev-forces-tells-of-nato.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gasten die dat proberen krijgen toch een pak slaag, dat wil je niet weten. Huurlingen zouden het moeten doen. Oekkies zijn er niet meer voor te porren zo te lezen. LOL

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 16. Heeft Erdogan NAVO basis Incirlik ingenomen, samen met 50 H-bommen?

  http://sputniknews.com/middleeast/20160717/1043173747/turkey-washington-obama-kerry-erdogan.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "The situation for the United States is now as perilous as ever with Turkey in possession of roughly 90 US tactical nuclear weapons that are stored at the Incirlik Air Base. Turkish officials have blocked access to the air base and the commander in charge of securing those weapons was arrested on Sunday."

   Dit geloof je toch niet. Waar zijn de US special forces om de nukes veilig te stellen ?. Ik kan het niet geloven, maar als dit waar is, dan is dit een enorme vernedering voor het militair sterkste land ter wereld.

   Verwijderen
  2. Als ik het ga vergelijken met toen ik in het leger zat, dan was elke nucleaire site in Nederland, Amerikaans grondgebied.

   Verwijderen
 17. US Hints Turkey Might Be Expelled From NATO Over Crackdown on Coup Members
  http://sputniknews.com/politics/20160718/1043237038/us-warns-turkey-nato-membership.html

  Lekker boeien. Erdogan zit toch al in het kamp van ome Vlad. Nato wordt in dat geval de grote verliezer, ze raken een strategische partner kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk twee, de Grieken krijgen na het opheffen van de sancties de productie van de Kalashnikovs.

   Verwijderen
 18. Een ingezonden commentaar over wat er in Turkije gebeurt:

  JJ on July 18, 2016 · at 7:12 am UTC
  Comment by a turkish civilian being interviewed on rt…..gangs of faschists going around creating trouble seizing people they want-Erdo surely has been inspired by ukraine. Eu calls for respect of human rights is a joke of course when so many judges have been arrested and of course we have no idea how many arrests are justified. So , nato will end up with faschist Turkish member(with now wahhabi inclinations?) leading the agenda in the middle east?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan V

   Jij kwam laatst met dat artikel van Tom Zwitser (Turkije: It’s the geopolitiek, stupid!) op de voor mij volslagen onbekende site Novini aanzetten. Helemaal niet slecht wat daar allemaal geschreven wordt. Heel goed zelfs, voor zover ik dat zo vlug kan beoordelen.

   Wat is de bedoeling van van deze site, wie zitten er achter en hoe kwam jij zo op die site terecht? 'k Heb zelf nog naar een mission statement/about gezocht, maar kwam zo gauw niks tegen op hun site.

   Verwijderen
  2. Dawg,
   ik zal even wat bredere achtergrond geven.
   Het begon allemaal met een post van mijzelf, hier op Blik, 1,5 jaar geleden, dat ik in feite sommige journalisten voor de rechter zou willen slepen. Ik zei: wie doet er mee.
   Een man (Auke ) reageerde, en samen hebben we een avond in De Balie georganiseerd. Youtube: Oekraiene: westerse media en geopolitiek.
   Daaruit kwam een groepje voort waarbij ook een man van Novini lichtjes betrokken was.(Jonathan Van Tongeren).
   Die groep heeft nog wel een bijeenkomst gehouden in 'Het Veem',waar Stan van Houcke een fantastisch verhaal hield. Werkelijk geweldig. Maar helaas is die groep niet echt actief meer. Komt misschien nog.
   Simon tS, een lid van die groep, stuurt ons nog wel links op onze email, van artikelen die hij goed vindt. Zo ook dit artikel.
   Dit artikel van Tom Zwitser vond ik erg duidelijk en overtuigend. Dus ben ik die Tom Zwitser wat gaan napluizen.
   Hij heeft iets met Burke. Dat is dus aartsconservatief.
   Google: Burke Spruyt.
   En verder zag ik dus dat hij voor Catholica.nl had geschreven. Dat lijkt me ouderwets katholiek.
   Over Novini zelf heb ik nog niet gezocht, maar als jij daar niks vindt zal mij dat ook wel niet lukken.

   Groet, J V


   Verwijderen
  3. @ Jan V

   Ok, merci. 'k Heb maar heel vluchtig gezocht, dus mischien is er wel meer te vinden over Novini.

   Tsja, conservatieve schrijvers. Daar liggen niet mijn roots, maar moet bekennen dat vanuit die richting opmerkelijke zaken worden geschreven.

   Verwijderen
  4. Dawg,
   Heel vroeger had je de adel en lijfeigenen. De aristrocratie en het gewone volk. Dan de Elite, middenklasee en de arbeiders klasse. Ook de katholieken en protestanten. Links en rechts.
   Maar tegenwoordig zijn er geen blok-meningen ( groeps-wereldbeeld) meer.
   Zeker onder de pro-Putin mensen vind je allerlei groepen. Dat is mij wel opgevallen.

   Misschien komt het omdat van allerlei groeperingen er een klein deel is dat het bedrog van de MSM doorziet.

   Verwijderen
 19. De speech van Melania Trump: Ik vind het een beeldschone, intelligente vrouw. Maar hele delen waren gekopieerd van de speech van Michelle Obama.

  Qua compententie reflecteert dit slecht op Trump; hij heeft echt een te klein campagneteam.

  Maar ik sluit sabotage ook niet uit, en Trump kan maar beter goed kijken naar banden van zijn textschrijver en controle daarvan met de neocons of het Clinton kamp. Het is een relatief goedkope zet om zo iemand om te kopen. Dan is die man binnen.

  Ret. generaal Flynn gaf een zeer ´hawkish´ speech, erg populistisch. Veel feitelijke waarde hecht ik daar niet aan, want hij sprak uiteindelijk op de conventie, en dat is wat men wil horen. Juliani kwam sterk over, zeker gezien het feit dat deze man vrijwel nooit iets te melden heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   ik heb heel even de speeches vergeleken. Was echt geen toeval.
   Je weet dat dit uit zal komen.
   De speech writer was dus omgekocht, dat kan niet missen.
   Dit was de bedoeling.

   Het straalt terecht slecht af op Trump.
   Dit mag niet kunnen gebeuren, dan heb je de zaak niet onder controle.

   Ik hoop dat Trump er een mooie spin aan kan geven. Zoals:
   "We liked the speech. Was a good reflection of what my wife told the speech writer. We had no idea our opponents would sink so deep as to bribe our speechwriter to try to embarrass us. Lets go on now. There is real work to be done."

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Ach, bij klassieke concerten worden toch ook precies dezelfde noten gespeeld? Verwacht men dan een andere speech van een First lady? Ik vind zowel Melania als Michelle fantastische vrouwen, maar uiteindelijk is, afgezien van het steunen van hun echtgenoot, hun rol niet belangrijk.

   Wel hoop ik dat dit goed uitgezocht wordt, maar er zal waarschijnlijk geen paper trail zijn.

   Ik gok zelf nog steeds op 60- 40% kans voor Trump (niet dat ik daar zo blij van word, maar dan komt er tenminste geen armageddon)

   Verwijderen
 20. Dit is een interessante artikel (stukje vertaald) uit 2014.


  http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2015/04/511233/erdogan-und-putin-schliessen-buendnis-gegen-guelen-bewegung-2/


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee jammer dan...
   Dan schrijf ik het in mijn eigen woorden op:
   Hoop dat dat lukt, dus met de beste intenties :)

   Rusland sluit scholen van Gülen in 2002.
   Reden: nationale geheime dienst van Rusland (FSB) zag klacht bewezen, nl leden van Gülen bespioneerden voor de CIA.
   FBI adviseur toen, Paul L. Williams uitte zich in maart 2014 tegen de krant Aksam over de steun van de CIA voor de beweging Gülen in centraal Azïe.
   De opdracht: moslimstaten politiek en economisch te ontginnen
   Echter de aanstichter zou de Amerikaan en geo-strateeg Z bigniew B rzezinski geweest zijn.
   Daarom sluiting van alle scholen in Rusland en Oekraïne.
   Turkije zou de scholen op 1 -9 2015 sluiten…

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 21. Ik heb het artikel van Nika vertaald:
  http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2015/04/511233/erdogan-und-putin-schliessen-buendnis-gegen-guelen-bewegung-2/

  22 april 2015:
  Erdogan en Putin sluiten een verbond tegen de Gulen Beweging.

  Er komen steeds meer tegenstanders van de islamitische prediker Fethullah Gülen. De Turkse premier Erdoğan is daarom naar het schijnt tijdens een bezoek aan Rusland vorig jaar met president Poetin overeen gekomen om de Gulen beweging te gaan bestrijding.

  De Russische politieke wetenschapper Vitaly Naumkin schrijft in een artikel van Al-Monitor:

  "Paradoxaal genoeg is het de gemeenschappelijke negatieve houding ten opzichte van de activiteiten van Fethullah Gülen, die de toenadering tussen Rusland en Turkije heeft bevorderd."

  De scholen van de islamitische prediker werden in Rusland in 2002 gesloten. De aanleiding was een ernstige beschuldiging die de binnenlandse inlichtingendienst van de Russische Federatie (FSB) als bewezen beschouwt.
  De leden van de Gulen gemeenschap hebben gespioneerd voor de CIA. Voormalig FBI consultant Paul L. Willams zei in maart 2014 in de krant Aksam dat de CIA de activiteiten van de Gülen beweging in Centraal-Azië had gesteund.

  De beweging had als doel om de islamitische staten van Centraal-Azië politiek en economisch te ontwikkelen. Maar de echte bedenker van dit plan was de Amerikaanse geostrateeg Zbigniew Brzezinski. Daarom zouden de scholen van de islamitische prediker ( Gulen) in de Russische Federatie en in de Oekraïne gesloten zijn.
  In Turkije zullen de scholen vanaf 1 september 2015 worden gesloten.

  Op dit moment zijn 130 Gulen volgelingen wereldwijd werkzaam voor de CIA, zei Williams. Het vermogen van de beweging bedraagt 50 miljard US dollar. Maar Gülen werd in feite door de Amerikaanse inlichtingendienst gebruikt.

  Ten aanzien van de Turkse politiek zegt Williams dat de beweging probeert om de CHP tegen de AKP op te zetten. Tot deze koerswisseling werd besloten op de boerderij van Gulen in Pennsylvania. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken steunde de beweging in zijn plannen.

  Het is opmerkelijk dat Williams in het Aksam interview expliciet de CIA niet de FBI noemt als een samenwerkingspartner van Gulen. Blijkbaar zijn er onoverbrugbare verschillen binnen de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten.

  BeantwoordenVerwijderen