dinsdag 26 juli 2016

Erdogan komt 9 Augustus naar St.Petersburg

President Erdogan van Turkije komt 9 Augustus naar St.Petersburg. Dit heeft de Turkse Vice-Premier Mehmet Shimshek bekend gemaakt tijdens besprekingen met zijn Russische collega Arcadi Dvorkovitsh.

Turkije heeft een overzicht gegeven van de genomen veiligheidsmaatregelen om de chasrtervluchten te kunnen hervatten.

Moskou en Ankara moeten zo gauw mogelijk de verstoorde betrekkingen normaliseren, zei de vice-premier van Turkije.

De vice-premier bedankte Rusland voor de steun aan de legitieme macht in Turkije ten tijde van de poging tot staatsgreep.Naschrift Blik

De verhoudingen waren zeer verstoord toen Turkije boven Syrië een Russische SU uit de lucht schoot waarbij 2 Russen om het leven kwamen. Vanuit Rusland kwamen beschuldigingen los dat Erdogan de Syrische opstand zou steunen en zijn zakken zou vullen met de illegale oliehandel. In de Russische media werd gezinspeeld dat het de Russische geheime dienst was die Erdogan tipte over de aanstaande poging tot staatsgreep. Erdogan zinspeelde dat de VS steun hadden gegeven aan de coup. Er zijn meerder aanwijzingen dat Turkije en Rusland nader tot elkaar komen. Wellicht dat dit ook de kritische berichtgeving in de NATO-gecontroleerde pers verklaart. Deze ontmoeting tussen de beide Presidenten is natuurlijk enorm groot nieuws. Bij de Hollandse staatsomroep nog niks over gehoord. Maar inmiddels weten steeds meer mensen dat je voor echt nieuws bij Blik moet zijn, en voor versuffing en ziekmakende sportzomer, bij de staatsomroepen.

Lavrov beantwoordt vraag

Voor een ontmoeting met Kerry, beantwoordde Lavrov een vraag van de media:

Question: Mr. Minister, what would you say about US accusations, that Russia hacked the Democratic Party e-mails?

Sergey Lavrov: Well, I don't want to use four-letter words.

54 opmerkingen:

 1. Veelzeggende en Grote paniek bij authoriteiten om Free Baybasin Now-vluchtje:

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article28331747.ece/Jacht-op-medestander-levenslang-opgesloten-Koerd?lref=R1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zou jij doen @Blik, met een zak met geld met stille trom de achteruitgang van de gevangenis verlaten, de vrijheid tegemoet of in de gevangenis blijven zitten om je recht te halen?

   Verwijderen
  2. Ik dacht dat jij gezegd had dat jij geen hersenbeschadiging had?

   Bron: Wikipedia

   Namens Baybaşin is op 18 april 2011 een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad. Op 31 augustus 2011 doet Baybaşin (opnieuw) aangifte tegen Demmink en tegen Hillenaar op grond van nieuwe feiten. In september 2012 concludeert de advocaat-generaal dat een nieuw onderzoek, met opnieuw horen van getuigen noodzakelijk is. In oktober 2012 treedt een wet in werking die dit mogelijk maakt. In 2013 starten nieuwe getuigenverhoren en nieuw deskundigenonderzoek. In april 2014 verschijnt een boek, geschreven door wetenschapsfilosoof Ton Derksen, over deze zaak: “Verknipt bewijs De zaak Baybaşin”. Hij komt tot de conclusie dat de rechters zijn voorgelogen. Afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden volgens Derksen.

   Verwijderen
  3. Ik kan niet lezen?

   "Das geen paniek, das gewoon duidelijkheid en paal en perk stellen aan wat maffiabazen mogen!!"

   Ik lees hier toch duidelijk uit dat jij hier een relatie legt tussen Baybasin en maffiabazen en ik tover zomaar even een bron van jou op waarin iets heel anders staat, waar jij dan weer je grote gore rotbek over dichthoud!

   Verwijderen
 2. Ik plaats deze link uit de vorige draad nog een keer. Het past wel in de provocerende houding van de NAVO richting Rusland in zowel Oekraïne als Syrië. De NAVO heeft zich alleen vergist in de Russische reactie, geen Russische militaire vergelding na het neerhalen van de SU-24 maar economische sancties en geen Russische militaire actie tijdens het Turks offensief in Syrië. Wel aanvallen op konvooien van gestolen Syrische olie! Poetin heeft de situatie prima onder controle!

  Newsbud Breaking News: Turkey’s Coup Plotters are Members of NATO’s Rapid Deployable Corps

  https://www.youtube.com/watch?v=_KAxjZWy-Lk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil de westerse elite er nogmaals op attenderen dat het speelkwartiertje voorbij is!

   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/07/putin-to-western-elites-play-time-is.html

   Verwijderen
  2. Putin heeft duidelijk ´the long view´ gehad wat betreft Turkije. Toen hij 1 1/2 jaar geleden de ´Turk Stream´ aankondigde verdacht ik hem ook van naiviteit jegens de onbetrouwbare Erdogan. Maar blijkbaar heeft hij goed ingeschat dat de opportunist zichzelf ging verstrikken door de zionisten en neocons te volgen in het aangaan van conflicten met iedereen, en dat het met hangende pootjes terugkomen slechts een kwestie van vrij korte tijd was. Amerika staat schaakmat in Syrië omdat Erdogan zeker na de coup uiterst afhankelijk is van Rusland is. Zo is hun toerisme voorlopig helemaal voorbij en heeft de economie een oppepper nodig. Erdogan kan het zich dus niet meer veroorloven de jihadisten te steunen.

   Verwijderen
 3. 100% Gladio!

  https://www.kpnvandaag.nl/w3/nieuws-tonenop/zoektocht-naar-exrafleden-in-nederland.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerst nog de kleuter Iwan wegwerken!

   Verwijderen
  2. Oké, maar jij bent geen volwassen vent, jij gedraagt je hier als een kleuter van 41 met een hersenbeschadiging en een wasknijper in elkaar zetter op de Sociale Werkplaats! Dat is wat jij bent, Iwan!

   Verwijderen
  3. Dat jij een hersenbeschadiging hebt en bij de Sociale Werkplaats werkt als wasknijper inelkaarzetter!

   Verwijderen
 4. @ Olicharch: Ik vind dat jij de arbiter in de elections race moet zijn qua statistics. Get rich quick!!!

  Ik denk dat het speculatiegedrag van Soros vlak voor de verkiezingen de beste indicator is: de ultimate insider trader.

  Vlak voor de Brexit shortte hij de pond.

  Nu ben ik totaal niet op de hoogte van welke aandelen bij welke kandidaat horen, maar misschien is het een leuk idee als je een Clinton index en een Trump Index opstelt, inclusief shorts, grondstoffen en valuta. Met een klein beetje (For Dummies!!!) uitleg. Soros zijn speculatiegedrag, maar ook vele andere bewegingen in de markt moeten behoorlijk betrouwbare indicatoren kunnen zijn. Het mooist is het wanneer andere marktbewegingen, wegens misoogsten en zo, hiervan geïsoleerd kunnen worden.

  In Excel zijn dan leuke grafiekjes te maken, en een wekelijkse update met toelichting zou een zeer interessant wekelijks gastblog zijn: veel beter dan Peil.nl

  Zoiets zou ook meer mainstream (nu.nl) enorme aandacht krijgen, en misschien wel VIRAL gaan! (Mijn idee is 10 % waard: Ja toch!)

  Work for you!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman,
   Ik ben lui aangelegd en peiling bijhouden heeft ook niet altijd zin als beide kandidaten dicht bij elkaar zitten in de peilingen, dat heb je gezien bij de Brexit. Ik weet nu al dat Trump gaat winnen. De financiële markten worden gedicteerd door de wallstreet FED banken en de centrale banken in de wereld.

   Mbt landbouw grondstoffen heb ik geen mening omdat ik die markten niet volg.

   Metalen zullen het de komende 3 jaar redelijk goed blijven doen.

   Olie is nu bezig om een dubbele bodem te maken na de bodem die in februari is gezet. Daarna zal de olie verder weer omhoog gaan minimaal naar de 60 dollar.

   Edelmetalen zullen verder omhoog gaan de komende 3 jaar.

   Verwijderen
 5. Overigens is hier de link naar de DNC Convention, waar voor elke dag de sprekers en de activiteiten worden aangekondigd:

  https://www.demconvention.com/event-categories/july-27/

  OK, deze is voor morgen. De belangrijker sprekers geven hun speeches ergens tussen 3 en 5 s´morgens (voor ons).

  Gedurende hun middagen komen hun knuffelonderwerpen aan de orde. Net als bij ons de PvdA en GL, hebben de Democrats ook hun kistje vol met Cultureel Marxistische SJW (Social Justice Warrior) pseudo onderwerpjes.

  En ook in ons land bestaan er genoeg matig intelligente mensen die zoiets ´Links´ willen noemen, terwijl ze stekeblind zijn voor de risicos van hun exceptionalisme, het meest duistere aspect geplagiaseerd uit het verachtelijke zionisme.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   En dat 'kistje met cultureel marxistisch social justice onderwerpen' is dan ook nog niet meer facade, een dekmantel waarachter de corruptie van het corporate fascisme woekert.

   Vandaag op Joost Niemoller:

   "Hoe de Clintons rijk werden door corruptie, werd uiteen gezet in een bestseller die vorig jaar verscheen: Clinton Cash.

   Het patroon is heel simpel: Internationals met goede connecties met de Clintons betalen het echtpaar en krijgen in ruil daarvoor opdrachten. Die opdrachten kunnen regelrecht ingaan tegen het met veel bombast uitgedragen Gutmensch beleid van de Clintons. Bedrijven die corrupte regimes in Afrika steunen. Bedrijven die voor de VS vijandige landen steunen, zoals Iran en Rusland. Bedrijven die het milieu kapot maken, door het kappen van oerwoud voor mijnen, of het aanleggen van pijlijnen voor olie. De met de Clintons bevriende CEO’s van die bedrijven storten af en toe wat op het goede doelen fonds van de Clinton Foundation, of ze geven miljoenen voor de bombastische flutlezingen van Bill Clinton door de hele wereld. Als de miljoenen waren over gemaakt, wijzigde minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton het beleid in hun voordeel.

   Ook de Nederlandse Postcode Loterij, geleid door snelle linkse jongens, stort trouwens braaf bij in de kassen van de Clinton Foundation.

   Gisteren verscheen de documentaire naar aanleiding van het boek Clinton Cash. Hij werd meteen gratis op YouTube geplaatst. En ja, hij duurt meer dan een uur. Maar het is de moeite waard. En je kijkt het zo uit omdat het gelikt in elkaar is gestoken en je van de ene verbijstering in de andere stort. Na het zien ervan ben je in staat recht door het meest corrupte machtsechtpaar ter wereld te kijken. Nooit eerder had hypocrisie zo’n lelijke smoel. Een stel uit de hel."

   http://joostniemoller.nl/2016/07/ontstellende-corruptie-graai-echtpaar-clintons-kijk-docu/#comments

   directe link naar de docu over 'Clinton Cash':

   https://www.youtube.com/watch?v=7LYRUOd_QoM

   Verwijderen
 6. Dank Blik voor de korte, feitelijke en zeer belangrijke aankondiging dat dit overleg tussen Rusland en Turkije te St Petersburg op 9 augustus aanstaande gaat plaatsvinden.

  Natuurlijk wist ik dat je voor dit nieuws bij Blik moet zijn, maar ik heb het toch even gecheckt bij de Volkskrant en daar staat het inmiddels ook, soort van (zie: http://www.volkskrant.nl/buitenland/rusland-en-turkije-willen-plannen-voor-pijplijn-naar-europa-hervatten~a4346208/)

  Ik moet bekennen dat ik de VK kop interessant vond. Beïnvloed door de artikelen van Pepe Escobar, geloof ik dat 'Pipelineistan' de oorzaak is van de huidige oorlogen in het Midden Oosten, Afghanistan en Oekraïne en de spanningen verklaren tussen Rusland en NATO. Dat vind ik in ieder geval stukken aannemelijker dan het verhaal over het bestrijden van de ideologie van IS strijders die het kennelijk heel fijn vinden om schietpartijen dan wel terreuraanslagen in Europa (met een Gladio randje) op te eisen om vervolgens ongelimiteerde wraakacties van Frankrijk, enz over zich heen te krijgen (waar de westerse media het liefst over zwijgt, zie: http://fair.org/home/us-media-find-european-terror-deaths-19-times-more-interesting-than-mideast-terror-deaths/).

  Enfin..

  De opbouw van het artikel is typisch. Begint met een samenvatting die feitelijk is. Daarna, direct een verwijzing naar een Bellingcat revelatie over de couppoging in Turkijke. Vervolgens drie alinea's vol feiten waar niks op af te dingen valt. En daarna in een zeven alinea's tellend vervolg een brij niet ter zaken doende gegevens over Erdogan, namen van bruggen, de doodstraf in Turkije.

  Niet dat ik dit commentaar hier prijs geef om daarmee Kroel's capaciteiten tot tellen te verhogen (hoewel het een hele goede oefening is om verder te leren tellen dan vier), maar omdat ik vandaag weer eens een afwijzing bij VK had te betreuren gaande over MH370, waarbij VK 'vergeet te melden' (of niet weet) dat de piloot van MH370 daags voor het toestel verdween, aan het oefenen was met landen op Diego García. Zie: http://www.volkskrant.nl/buitenland/-piloot-mh370-oefende-crash-in-indische-oceaan-op-simulator~a4345281/

  Geen ruimte tot plaatsen bij VK. Krijg je als je een blaadje vol moet schrijven over niet ter zaken doende informatie om daarmee de feitelijke nieuwsstroom die uit alle hoeken en gaten aan je voorbij komt stromen te stelpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even een reactie op de speech van Michelle Obama over dat het Witte Huis is gebouwd door slaven;

  First, the White House was not built solely — or even primarily — by slaves.

  Most of the labor force consisted of local White laborers and artisans (from Maryland and Virginia) and a number of immigrants from Ireland, Scotland, and other European nations.

  As the project neared completion — the lime-based whitewashing that gives the building its iconic appearance…slaves were indeed added to the mix.

  But once again, facts get in the way of the Obama’s preachy race-baiting.

  That’s because the U.S. government actually paid the slaves who worked on the White House.

  Kort gezegd, als je werkt voor een baas, dan ben je een slaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus, als een Afrikaans/Franse voetballer bij de naam van Pogba voor €125 miljoen wordt VERKOCHT, is en blijft het een hele dure slaaf!

   Verwijderen
  2. Ik zal het je nog een keer onder je neus wrijven!

   Ik dacht dat jij gezegd had dat jij geen hersenbeschadiging had?

   Bron: Wikipedia

   Namens Baybaşin is op 18 april 2011 een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad. Op 31 augustus 2011 doet Baybaşin (opnieuw) aangifte tegen Demmink en tegen Hillenaar op grond van nieuwe feiten. In september 2012 concludeert de advocaat-generaal dat een nieuw onderzoek, met opnieuw horen van getuigen noodzakelijk is. In oktober 2012 treedt een wet in werking die dit mogelijk maakt. In 2013 starten nieuwe getuigenverhoren en nieuw deskundigenonderzoek. In april 2014 verschijnt een boek, geschreven door wetenschapsfilosoof Ton Derksen, over deze zaak: “Verknipt bewijs De zaak Baybaşin”. Hij komt tot de conclusie dat de rechters zijn voorgelogen. Afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden volgens Derksen.

   Leg mij maar uit waarom jij dat buiten je reactie hebt gehouden!

   Verwijderen
  3. Dit soort verhalen bevinden zich half in de sfeer van de mythologie: George Washington was een slavenhouder, en in die zin is het Witte Huis besmet.

   Er zijn wat paralellen met de holocaust, maar zolang zoiets geen dogma of industrie wordt is zoiets geen schande. Vanavond wordt de Zwarte Amerikaanse cultuur breed uitgemeten. Ik voel daar zeer veel affiniteit mee.

   Vanavond valt mij op hoe belangrijk de rol van de zwarte Amerikaan in deze partij is; deels is dit ook PR van ´the American Dream´.

   De topleden zijn lelieblank of joods, net als bij de republikeinen. Alleen een paar ultra ambitieuze of getalenteerde figuren zoals Eric Holder, Susan Rice en Obama zelf zijn daarin doorgedrongen.

   Ik vind het volstrekt aanvaardbaar dat het intellectuele deel van de zwarte bevolking hier zijn plek heeft, hier gelooft men zelf ook sterk in, vandaar de loyaliteit.

   Het is ook echter een generatiekwestie, want net als dat de jonge republikeinen, the ´Alt- Right´ niet veel ophebben met de reactionair evangelical ´culture wars´ en het banken- en neocon establishment, staan de Black lives matter generatie buiten naast de Sanders aanhangers. Die jonge generatie ziet hen misschien toch een beetje als Uncle Toms, want hoeveel voordeel heeft hun klasse na de economische crisis over gehouden?

   Die jonge generatie loopt wel groot gevaar gehacked te worden in astroturfing: De Koch brothers met de tea party, Soros met Black lives matter, Obama met hope and change. Wat Trump gaat doen?

   Astroturfing bevat elementen van gekleurde revoluties, hier wordt zowel gemanipuleerd als geleerd door de opvolgers van de huidige ´masters of the universe´ die de oude reptielen de komende jaren gaan opvolgen.

   Ik zou wel eens een analyse willen lezen over wie deze figuren zijn, want hun rol begint spoedig.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Matt,

   MH-17 met gat van een A2A of een A2G missile! 'Helaas vergeten' door de OvV!

   http://mm.salon24.pl/dz/iu/dziura3bba-bffdf4cb5b71e0076d918,2,0.jpg

   Verwijderen
  6. @joop,
   Heb je bewijs dat dit de romp is van mh17 ?

   Verwijderen
  7. @oligarch,

   Yep, Poolse bron!

   http://blogdoradcy.salon24.pl/720484,what-really-burst-the-boeing-flight-mh17

   Verwijderen
  8. @Joop, fig 1 (waarbij je duidelijk ziet dat het om mh17 gaat) is zelfs een reuters foto van Maxim Zmeyev.

   Verwijderen
  9. @oligarch,

   Precies en dit stuk heeft de OvV niet voor niets laten liggen! Het parool is dan ook blijven speuren op dat internet.

   Verwijderen
  10. @Joop, ik dacht dat bellingcat het internet afspeurde. Wat gek dat die dat niet gezien hebben. Oh.....Elliot staat openlijk op de loonlijst bij de atlantic council.

   Ik vond het al zo verdacht dat het Nederlandse team niet alle wrakstukken had meegenomen. Ieder element, hoe klein ook, kan belangrijk zijn en kan de oorzaak aannemelijk maken c.q verklaren hoe MH17 is neergehaald. Belangrijke onderdelen worden niet meegenomen onder de orwelliaanse noemer dat het onbelangrijke onderdelen zijn die toch niet bijdragen aan hoe MH17 naar beneden is gehaald.

   Verwijderen
  11. @oligarch,

   Tja, het OvV moest gevolg geven aan de uitspraken van Kiev dat zij op 17 juli 2014 geen gevechtsvliegtuigen in de lucht hadden en dan kan je niet naar Nederland terugkeren met wrakstukken waaruit lijkt dat er wel gevechtsvliegtuigen in de lucht waren. Dan worden de verhaaltjes waarom Oekraïne geen primaire radar gegevens heeft ook een stuk aannemelijker voor een aantal mensen.

   Verwijderen
  12. En om de Kiev tapes komen wij ook niet heen, die spelen een heel cruciale rol hierin. Wat is er gezegd tussen Kiev ATC en MH-17? Heeft Eurocontrol wel de waarheid verteld?

   http://21stcenturywire.com/2016/07/26/mh17-two-years-on-what-really-happened-and-why/

   Verwijderen
  13. Joop.
   You nailed it, zoals ze in Amerika zeggen

   Verwijderen
 8. De Conventie wordt nu wel erg pathetisch, met establishment figuur Barbara Boxer, die Hillary als een ware heilige afschildert, een moeder voor ons allen, die ons gaat redden van de harteloze Trump. Ze kan wel speechen. Wie Clinton niet kent zou haar bijna geloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allejezus, dit hadden we nog niet gehad: een hatefest van feministen met haar op de tanden! Anecdotische, semtimentele verhalen over trafficking, en zelfs een ´survivor´! De verhalen van sexwerkers in de VS zijn vaak uitermate tragisch, te wijten aan het draconisch repressieve beleid, net als ´the war on drugs´.

  Nu komt de ergste van hen allen : Alllbright! Van feminisme tot agressief militarisme en neoconservatisme. Een lofzang op haar catastrofale rol als secr of state. Trump heeft de veiligheid aangetast door dictators te bewonderen en de banden met bondgenoten te betwijfelen.
  Putin is eager to see Trump win! Het publiek vreet het rauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Alllbright! Van feminisme tot agressief militarisme en neoconservatisme"
   Heb je een link ?

   Verwijderen
  2. We weten dat die allbright een vreselijk militaristisch mens is omdat ze vond dat de inval in Irak wel 500.000 dode Irakeese kinderen waard was.

   Verwijderen
 10. Bill Clinton: Een langdradig begin over hun ´love story´, ideale schoonmoeder met wapenfeitjes over haar juridische carrière,

  Deze speech is onvoorstelbaar saai, verpleeghuiskwaliteit, met de oude garde klappend en reagerend als een lachtape op een Lucille Ball show. Hillary as a ´fun person´??? (while being a mother and hard working, a ´natural´ blablabla) That´s why she should be president.

  Het wordt nu meer een CV, een opsomming van feitjes. De hele periode van zijn presidentschap wordt overgeslagen, met bij elke zinspauze applaus. Ze was de eerste dit en de eerste dat.

  Clinton is echt en Trump is fake (als je blij bent met de status quo) Hij gaat eindelijk ophouden. Het publiek slikt alles. Benieuwd hoe de media dit slappe verhaal beoordeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   ik ben even druk geweest met andere zaken.
   Ik wil je nog bedanken voor de aardige woorden (*) die je schreef over mijn korte tijd als moderator hier.
   Je zei dat Blik mij maar een flesje wijs of zoiets moest geven.
   Nou, dat heeft Blik niet gedaan.
   Ook geen bedankje. Hij schreef:
   Hallo Johan,
   Voor jouw info, aangezien we de moderatie-samenwerking gestopt zijn, heb ik het wachtwoord veranderd.
   Groeten, Blik.

   Een koude douche, zoals je begrijpt.

   Blik vindt het prima als op zijn site wordt gescholden en als de verliezers van een discussie gewoon kunnen schrijven: "Loze woorden'.
   Maar als ik mensen corrigeer omdat ze veel te gemakkelijk iets voor waar aannemen (Cui bono = dat degene die er baat bij heeft, ook de dader is.) of als ik Knip bekritiseer omdat hij elk filmpje van elke blaaskaak op youtube als gospel beschouwt,
   dan schrijft Blik naar mij dat 'hij het niet met me eens is'.

   Ik kan zijn redenering niet volgen: niet onderbouwd gescheld vind hij, 'moet kunnen'. Onderbouwde kritiek om te voorkomen dat ook op deze blog de onwaarheden rond de oren vliegen, dat vindt hij dan weer 'te hard'.

   Zo, dit moest me even van het hart, want sinds dat korte berichtje van Blik heb ik een nare dag gehad.

   Het blog is weer de speeltuin van Joop en Cruel.
   Ook heel belangrijk voor ons allemaal, natuurlijk, dat Joop en Cruel vrijelijk op elkaar mogen schelden...


   (*) Rootman schreef aan Blik:
   Maar ik ben nog steeds ZEER onder de indruk van zijn gewetensvolle en aandachtige moderatie, temeer gezien zijn open metacommunicatie erover. Eigenlijk heb ik dit nog nooit, OOIT eerder gezien. Over onderwerpen kunnen Jan en ik fel van mening verschillen, maar koop svp een megareep chocola of een lekkere fles om respect en waardering te tonen!

   Verwijderen
  2. @Jan,
   Ik adviseer je wat soepeler in het leven te staan. We weten geen van allen de waarheid en we hebben allemaal zo onze eigen ideeën en inzichten. Zet wat je kwijt wil (jouw waarheid) lekker op de blog en maak je verder niet al te druk met het verheffen van anderen naar een hoger niveau.

   Jammer dat je een rotdag hebt gehad.
   De kunst is om daar ook weer zo snel mogelijk over heen te komen. 2 weken geleden heeft iemand mij een dolk in mijn rug gestoken en daar heb ik heel wat uurtjes last van gehad doordat die zaak door mijn hoofd bleef malen. Allemaal negatieve energie waar ik niks aan gehad heb. Ik wil voortaan een uurtje besteden om zo'n zaak uitgekristalliseerd te hebben en een plaats te hebben geven en daarna weer door met positieve zaken.

   Verwijderen
  3. Ja, Blik,
   ik denk dat ik maar beter me niet te druk kan maken.
   Het helpt allemaal helemaal niks.

   Nochtans doe ik mijn uiterste best om het duidelijk over het voetlicht te brengen.
   Ik zal dat nog een laatste keer doen, aan de hand van het voorbeeld dat je hierboven zelf geeft.

   Je schrijft: "2 weken geleden heeft iemand mij een dolk in mijn rug gestoken en daar heb ik heel wat uurtjes last van gehad."
   Ik ga er van uit dat je bedoelt die keer dat ik je sterk bekritiseerde omdat je vond dat je iemand schuldig kon verklaren op basis van het feit dat hij baat had bij een gebeurtenis: Cui bono = de dader.

   dat is wel heel veel zelf-medelijden voor het feit dat je te horen krijgt dat je zo niet mag redeneren. Een dolk in je rug? Nee. Een helpende hand om te voorkomen dat je werkelijk, fysiek dolken in ruggen steekt van echte levende mensen.

   Bush en Blair konden het leven van 100 miljoen mensen echt verwoesten, omdat de media gewoon leugens bleven vertellen.
   Ik wil daar niet aan mee doen.
   En als jij daar wel aan mee wil doen (dolken in ruggen steken omdat je zonder bewijs mensen beschuligt) dan is het mijn taak om jou tot de orde te roepen.

   Maar je hebt gelijk: het helpt allemaal niks.
   En dus gaat het zaakje naar de ballen. Ook jouw leven. Dat heb je gelukkig wel door. Maar dat dit komt door leugens in de media, en dat je daar zelf aan mee wil doen, die link leg je dan weer niet.
   Voor mij onbegrijpelijk.

   Verwijderen
  4. Waar ik Blik schreef had Oligarch moeten staan.

   Verwijderen
  5. Nee Jan, degene die mij een dolk in mijn rug heeft gestoken was niet jij. Nee joh. Dit blog en de discussies is kinderspel en raken me niet.

   Ik had een complot met iemand en degene met wie ik dat had heeft me verraden waardoor ik een enorme hoeveelheid figuurlijke :-) modder over me heen heb gekregen.

   Verwijderen
  6. @Jan, het enige wat ik wat kwalijk vond was dat je alle joden over één kam schoor. Verder helemaal niks.

   Verwijderen
  7. @Jan, ik begon over dat verhaal met die dolk omdat ik voor mezelf het verwerken van negatieve energie sneller wil laten verlopen.

   Verwijderen
  8. Ik heb het al eens eerder beschreven, maar het is belangrijk genoeg om het te herhalen.

   Instinctmatig horen we niet graag kritiek.

   Die eigenschap is ontstaan in de 'Evolutionaire Tijd', in de eeuwen dat mensen in een kleine overzichtelijke groep leefden waar alle mensen elkaar kenden. Kritiek leidt dan tot gezichtsverlies en dat leidt tot een lagere status en dat leidt weer tot minder kans op een partner met goede genen.
   We zijn dus geneigd om kritiek te ontwijken of te beantwoorden met elke denkbare verdediging. Zolang het maar ergens op lijkt. Zolang de toehoorder er maar door aan het twijfelen kan worden gebracht.
   In clan-samenlevingen is dit een nuttige eigenschap. Maar in onze samenleving is hij nadelig. Heel nadelig.

   De kunst is dus om de neiging tot zelfverdediging (en zelfbedrog) te bestrijden want je wordt er alleen maar zwakker van: je blijft in al je vergissingen geloven. Je staat niet open voor correcties op je wereldbeeld.
   Kritiek moet je juist met open armen ontvangen en op waarheid taxeren, want het kan de sleutel zijn tot een beter begrip van de werkelijkheid.
   ---
   Hypotheses stellen, en falsificaties zoeken.(à la Popper).

   Om de wereld een klein beetje te ordenen en te begrijpen ontkom je niet aan hypotheses stellen:
   Je neemt bepaalde zaken voor Waar of Waar-Gebeurd aan.

   Daarna probeer je zo weinig mogelijk tijd te besteden aan artikelen die jouw hypotheses bevestigen. Dat is tijdverlies. Je probeert juist te zoeken naar bewijzen dat jouw hypothese onjuist is.
   Dit is de meest efficiente manier om een goed beeld van de wereld te krijgen.
   Je bent dus dankbaar voor iedereen die goed onderbouwd kritiek op je levert: door hun hulp kun je eventuele fouten uit je hoofd halen.
   Het is contra-intuitief, dus je moet het nut er van begrijpen en je moet jezelf er een beetje toe dwingen.

   Verwijderen
  9. Hallo Oligarch !

   Ik ben heel blij om te lezen dat ik je niet zo gekwetst heb als ik vreesde.
   Wat voor werk doe je dan eigenlijk als je complotten smeedt ?! :-)
   Ik vond ook wel dat ik toen wat hard tacklede, en voelde wel enige spijt, maar ik sta inderdaad behoorlijk serieus in het leven, zoals je hierboven ook weer kan lezen.
   Wij moeten nu echt de strijd strijden. De Saker zegt: deze oorlog is voor 80% in de media, 15 % ... en 5 % met wapens.
   Dus wij moeten het doen.
   En zoals jij schreef: Joop.nl is ook al vreselijk afgezakt. Welke publicatie is nog wel de moeite waard? Waar vervalt men niet tot 'ondraaglijk licht en luchtig geroddel'?

   Verwijderen
  10. @Jan Verheul,

   Jij bent echt een miskend talent niet, Jan?

   Overigens heel terecht dat @Blik jou van je moderator functie heeft ontheven en je verdiende er echt geen flesje wijn mee.

   "Blik vindt het prima als op zijn site wordt gescholden en als de verliezers van een discussie gewoon kunnen schrijven: "Loze woorden'."

   Ja Jan, het waren "Loze woorden" van Rootman, want waar ging die discussie nu eigenlijk om? Of chemtrails ja dan wel nee bestaan en Rootman heeft toegegeven dat chemtrails bestaan en daarmee van zijn contrails af is gestapt. Het 'leuke' van Rootman was nog wel dat hij zich ontpopte als een ware politicus door te stellen dat de hoeveelheid aluminium, barium etc. niet zo schrikbarend is dat wij daar ons zorgen over hoefde te maken. Ik wil het niet eens hebben over winnaars of verliezers in deze discussie, mens, dier, flora en fauna zijn de echte verliezers.

   Verwijderen
  11. Joop, je verdraait mijn woorden! Heb je eigenlijk enig idee WAAROM die stoffen toxisch zijn, en hoe die toxiciteit werkt? Waarom Bariumchloride wel en Bariumsulfaat niet toxisch is? in welke vormen zit het in chemtrails? Ik heb niet beweerd wat je ziet in de lucht chemtrails zijn, maar een nadering van een warmtefront (of een hoge occlusie om volledig te zijn).

   Uiteraard bestaan chemtrails mogelijk! Als je ze maakt, maar dat gebeurt hoogstens in een enkel experiment. Je hebt ook nog geen antwoord gegeven waarom je geen brede contails ziet na passage van een koufront (polaire lucht).
   Kortom, je moet me geen woorden in de mond leggen of kinderachtig zwammen over zaken die je maar half begrijpt.
   Of praat je slechts ´geleerden´ op youtube of de VS regering na?

   Verwijderen
  12. @Rootman,

   Ik verdraai jou woorden helemaal niet. De discussie ging of chemtrails ja dan wel nee bestaan. Jij zegt dat zij mogelijk bestaan, het Amerikaanse congres zegt dat zij wel bestaan via House Resolution 2977, waarin chemtrails met name genoemd worden als exotisch wapen. Je hoeft namelijk geen H.R. te openen als iets niet bestaat of een complottheorie zou zijn en mijn mening over jou als 'professional' heb ik al gegeven.

   Verwijderen
 11. Bernie supporters zijn woedend dat Hillary de nominee is geworden. Het electorale spel is een farce waarbij de uitkomst al vaststond. Bernie was nodig voor het spel en om het electoraat links van Hillary aan de democratische partij te binden. Is dat electoraat eenmaal verbonden aan de partij via Bernie, dan keurt Bernie vervolgens Hillary goed voor de presidentsverkiezingen en dan kiezen de Bernie supporters voor Hillary. Jajajaja. Zo gaat het dit keer niet werken. De anti establishment kiezers van Bernie gaan niet op Hillary stemmen en als Trump dit goed uitspeelt kan Trump zelfs nog Bernie supporters krijgen.

  Trump wordt het heb ik gezegd. Trump is goedgekeurd door het establishment. Wallstreet, CFR etc. Trump zijn adviseurs voor Israël zijn zionistischer dan Nethanyahu zelf.
  Trump staat achter dezelfde participatie maatschappij die wimlex zo graag wil. Iedereen is afhankelijk van de staat voor een uitkering en doet vrijwilligers werk voor de maatschappij. Dit schoot me te binnen toen ik de speech van Reince Prebus hoorde.
  http://thehill.com/blogs/pundits-blog/presidential-campaign/288814-full-speech-reince-priebus-address-to-republican

  I want to close by telling you a little-known story of American greatness.

  William Nudesen was a Danish immigrant who started out working in a shipyard and living in a boardinghouse. He knew America promised limitless opportunity, and was determined to make the most of it. He developed his talents for industrial engineering and worked his way up at General Motors. By 1937, he had become the President of the company.

  In 1940, the government asked him to get America’s factories on a wartime footing. Instead of cars and trucks, America’s great manufacturers were now proudly making tanks and planes. For this enormous responsibility, Nudesen was paid $1 per year.

  p.s. Laten we ook niet vergeten dat William Nudesen heel wat fabrieken in Nazi Germany heeft gebouwd voor de Nazi oorlogmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alex Jones is een heel cynisch mannetje.

  Hij heeft ons al jaren voorspeld dat de elite verschillende bevolkingsgroepen met elkaar laten vechten. Dat ze willen dat de bevolking de politie haat. Dat ze de politie met de bevolking willen laten vechten en er voor willen zorgen dat er een burger oorlog komt, waarbij daarna de elite het leger wil laten inzetten om van Amerika een politie staat te maken.
  Dezelfde AJ doet niet anders dan het demoniseren van Moslims. De moslims zijn een probleem, er is iets mis met die godsdienst.
  https://www.youtube.com/watch?v=4LBpmPXv1R4
  Maw. de man die eerst zijn volgers waarschuwde voor een burgeroorlog, gooit nu alleen nog maar olie op het vuur om de burgeroorlog aan te jagen. Mag ik infowars er even op wijzen dat er tot aan het einde van de jaren negentig helemaal geen radicale moslims waren.

  p.s. Omdat ik de Obama deception zo'n openbarende film vond, heb ik in 2009/20110 nog een abonnement op prisonplanet tv gehad. Ook de film destruction by design vond ik goed. Ik heb nog een end the fed t shirt gekocht. Dus ik was een supporter van infowars.

  Ik zie nu dat hij een soort gelijke conjob doet voor Trump als Bernie voor Hillary. Hij moet zijn volgers zo gek krijgen om op Trump te kiezen. Reken maar dat dit op geld beluste mannetje daar miljoenen dollars voor heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een gigantische tegenslag in america's pivot to asia. Rodrigo Duterte is gekozen als president van de Philipijnen.
  http://theduran.com/alarm-bells-washington-philippines-election-threatens-anti-china-strategy/

  Laten we er van uitgaan dat Engeland uit de EU gaat om die bijzondere band met China op te bouwen. Daarmee de hele Britse kroon.

  Daarna verliest "de internationale gemeenschap" Turkije dat onder Erdogan naar Rusland en China gaat.

  Nu met de nieuwe premier van de filipijnen hebben ze ook geen bondgenoot om China te omsingelen.

  Japan is ook al 3 jaar in stilte bezig om zich uit de invloedsfeer van Washington te onttrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Syrische leger legt de laatste hand aan een volledige omsingeling van de stad Aleppo. De terroristen moeten onderhandelen of sterven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een land dat net van dichtbij een hybride oorlog heeft meegemaakt zal moeten ingrijpen in het vijandig medialandschap Helaas zullen dan af en toe de goeden onder de slechten. Had Dilma Roessef, Hugo Chavez, Maduro en Morales ook maar allang korte metten gemaakt met de media in handen van de comprador olicharchen! Wat mij betreft mogen er in de Nederlandse media ook heel wat koppen rollen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ´. Helaas zullen dan af en toe de goeden onder de slechten moeten lijden.´

   Verwijderen