woensdag 27 juli 2016

NOS Staatsjournaal negeert belangrijke vredesmars Oekraïne

In één land van Europa woedt nog dagelijks een oorlog. Door het staakt het vuren zijn er weinig positieveranderingen, maar de bommen vliegen nog dagelijks over en weer. Nu is er de laatste weken een mars op poten gezet door de verschillende Orthodoxe kerken. Parochianen en hun sympathisanten zijn van alle uithoeken van het land, van west en oost, te voet naar Kiev gemarcheerd.

Tegenwerking

Dit gebeurde ondanks bij tijd en wijle agressieve tegenwerking van Oekraïense extreem-nationalisten. Er is naar de marsgangers gegooid met eieren, tegendemonstraties zijn gehouden, er is gedreigd met mijnenvelden op de route en vandaag zijn een handvol bussen uit Odessa met mars-sympathisanten door radicalen tegengehouden. Kortom, een hoop nieuws rondom een belanghebbende mars voor de vrede in het Hart van Europa. En ondanks alle tegenwerking kwamen woensdag 27 juli rond de 50.000 mensen bij elkaar met een schreeuw voor Vrede.

Unieke gebeurtenis

Een Russische politicoloog beschouwt het bereiken van het centrum van Kiev met zo'n massa een enorm signaal, niet eerder vertoond, dat niet zonder weerklank kan blijven. Een overwinning van de roep om vrede tegen de roep om oorlog.

Gelauff kijkt weer andere kant op

Hoe je het went of keert, de mars betreft een gebeurtenis van belang die het NOS-Staatsjournaal niet gehaald heeft. Past niet in het beeld van de rechts extremistische krachten in Oekraïne en past niet in het plaatje dat de heer Marcel Gelauff, van zijn NATO-bazen dient te verspreiden. Perceptie-manager Gelauff is veel te druk, al maanden lang, met verkiezingen in de VS die pas eind van het jaar plaats vinden.Zesduizend veiligheidsmedewerkers zorgden ervoor dat in Kiev vandaag nagenoeg geen wanklank was. Mocht het bovenstaand plaatje zwart blijven en niet in beweging te krijgen zijn, click dan HIER voor bewegende beelden van de mars, van het Russische Eerste Kanaal.

Marit de Roij, één van de jonge talenten op de Nederlandse ambassade in Kiev, twittert dit op 26 juli, de dag VOOR de intocht. In tegenstelling tot haar (terechte) verwachting kwamen de marsen vandaag toch Kiev in.

31 opmerkingen:

 1. Mooi dat de processie toch Kiev in gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de Filipijnen is anti establishment kandidaat Rodrigo Duterte tegen de verdrukking in verkozen. Anti establishment partij PVV is veruit de grootste partij van Nederland. Net als dat andere anti establishment kandidaten het in Europa heel goed doen. In Turkije gaan de mensen de straat op voor Erdogan. In die zelfde trend wordt Trump de grootste van Amerika. Anti globalisme is de huidige trend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat je verkiezingen Filipijnen meldt; is mij geheel ontgaan, maar is zeker van groot belang in die regio. Valt pijlertje weg voor de VS in hun drukbeleid op China. Goed nieuws.

   Verwijderen
 3. De conventie: (net wakker geworden).

  Ik kreeg nog een staartje van het anti gun deel mee, met moeders van leerlingen die omgekomen waren in school shootings.

  Toen kwan Leon Panetta, ultra hawk, ex CIA en Defense secretary: hij werd weggehoond met ´no more war!´ door Sanders supporters., en lies´ Op het eind probeerden de agressieve Hillary aanhangers hen vergeefs te overstemmen met´USA, USA´, Trumps toespraak waarin hij de FSB uitnodigde alle emails te openbaren kwam als het ergste landverraad aan de orde.

  Biden presenteert zich als de vriendelijke staatsman en family man (heeft kind verloren etc.), op het eind gaat hij op gedempte steun het publiek waarschuwen dat Trump totaal incompetent in buitenlandse zaken is. Vervolgens over het exeprionele leger en economie. we buigen nooit, de 21e eeuw is de Amerikaanse eeuw. May God protect our troops. Er lijkt geen besef te zijn dat Biden de enforcer van Obama is, hij is populair.

  Dan komt independent Wall street olicharch Bloomberg:

  Waarom spreekt hij? Presenteert zich als sreker van de zwevende kiezer. Trump heeft in de polls veel voorsprong op economie. Bloomberg probeert Trump op dit gebied af te branden. Geeft Clinton als het capabele alternatief tegen Trump als catastrofe. Het zal voor de onafhankelijke kiezer een verademing zijn even van het gedweep af te zijn.

  Volgende spreker: Running mate Tim Kaine, vrij onbekend, staat rechts van Clinton:

  [En toen viel ik als een blok in slaap en word net wakker!]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BILL’S REAL DNC LOVE STORY: CIA OPERATIVE MEETS POWER HUNGRY GIRL
   Fool me once, shame on you. Fool me twice… won’t get fooled again
   http://www.infowars.com/bills-real-dnc-love-story-cia-operative-meets-power-hungry-girl/

   Meet the Clintons.

   Biden kan wel kermen dat Trump het huidige beleid van globalisme niet zal voortzetten, maar dat lukt Clinton ook niet als ze gekozen wordt. Haar beleid zal in de modder vastlopen, want de leiders in de wereld zien dat zelfs zeer bevriende leiders zoals Mubarak en Erdogan een dolk in hun rug krijgen om de nieuwe wereld orde voor elkaar te krijgen. Dus iedereen is op zijn woede voor het amerikaanse beleid, vooral de landen in midden azië die in deze tijd het centrum zijn van het geopolitieke schaakbord.

   Verwijderen
  2. "iedereen is op zijn woede voor het amerikaanse beleid"
   Er zijn schrijf-fouten die de plank verder mis slaan. Hij kan blijven staan.

   Verwijderen
  3. Dank Root voor je ochtendjournaal :-)

   Verwijderen
  4. @Jan
   Wel mooi gevonden van Oli: Op je "woede voor VS-beleid!"

   Een combinatie van op je hoede zijn voor en woedend zijn op, de VS! Op je woede zijn!

   Verwijderen
  5. @Jan en Blik, het zal wel een freudiaanse vergissing zijn. Ik ben inderdaad woedend op het beleid van de VS, wat sinds 9/11 op het creëren van chaos is gericht en wat gezorgd heeft voor armoede en verdriet bij tientallen miljoenen mensen in de landen die zijn geraakt.

   Verwijderen
 4. Goed artikel, Blik.
  Het verbaast me dat Russia Insider het (ook) niet meldt. Het lijkt me toch zeker nieuwswaardig.
  ---
  Karel van Wolferen samen met Willem Middelkoop (1.30 uur): over de Navo als gevaarlijk apparaat: https://www.youtube.com/watch?v=HcNVC44rFTc
  ---
  Dmitry Orlov: Iedereen zegt nu Njet tegen America: Eerst Putin, en later o.a. Erdogan, en nu zelfs in hun eigen huis: Trump. Ze weten niet wat hen overkomt. http://www.informationclearinghouse.info/article45187.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Julian Assange: Choosing Between Trump or Clinton is Like Picking Between Cholera or Gonorrhea
  https://www.youtube.com/watch?v=f_3Rv-M1nIU

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op Zaplog staat een verwijzing naar een artikel in Novini.
  Zaplog:
  http://www.zaplog.nl/zaplog/article/waarom_de_turkse_couppoging_geen_valse_vlag_machtsgreep_door_erdogan_was
  Novini: http://www.novini.nl/ecevit-tot-erdogan-korte-geschiedenis-pro-amerikaanse-staatsgrepen-turkije/

  De bij ons niet populaire website Bellingcat heeft een reeks Whatsapp berichten van de coup plegers vertaald en gepubliceerd: https://www.bellingcat.com/news/mena/2016/07/24/the-turkey-coup-through-the-eyes-of-its-plotters/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit artikel nu ook te "bewonderen" bij NuJij:

  http://www.nujij.nl/algemeen/nos-staatsjournaal-negeert-belangrijke-vredesmars.36702356.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Blik. Ik zou het toch liever noemen wat het is, namelijk een kerkelijke processie voor vrede. De processie werd niet georganiseerd door 'verschillende Orthodoxe kerk' zoals je schrijft, maar door de Oekraïense Orthodoxe kerk. Er bestaan in de Oekraïne namelijk een aantal half-orthodoxe en niet-canonieke orthodoxe kerken. Ten eerste zijn dat de zogenaamde Grieks-katholieken (die je dus eigenlijk niet meer orthodox kunt noemen, maar er wel zo uit zien), ontstaan in 1596 als een project van de toenmalige katholieke Poolse machthebbers en de katholieke kerk om de orthodoxe gelovigen in de Oekraïense gebieden onder de paraplu van Rome te krijgen. De priesters zien eruit als orthodoxe priesters maar zijn katholiek en de diensten hebben de vorm zoals in de Orthodoxe Kerk (deze Grieks-katholieken waren actief tijdens de Maidanrevolutie). Bij de ontmoeting van patriarch Kirryl en de paus op Cuba is deze historische vorm van zieltjeswinnen eindelijk ook door de paus afgekeurd.
  Daarnaast zijn er nog twee niet-canonieke orthodoxe ofwel schismatische kerken, de eerste ontstaan in 1918 en de andere in 1991. De laatste wordt geleid door de pseudo-patriarch Filaret. Hij reisde de afgelopen twee jaar naar Amerika om steun te krijgen voor de oorlog tegen het opstandige oosten en naar Nederland om de Nederlanders over te halen om voor het referendum te stemmen. Filaret en de Oekraïense politici (te beginnen met de 1ste president Kravcuk) hopen op erkenning door de patriarch van Constantinopel, maar die heeft nu andere zaken aan z'n hoofd...
  De processie die gisteren in het nieuws was, is drie weken geleden begonnen. Vanuit zowel west- als oost-Oekraïne zijn gelovigen te voet naar Kiev getrokken om daar vandaag samen de gedachtenis van de heilige vorst Vladimir te vieren (de vorst de Kiev Rus' gekerstend heeft). De doorn in het oog van de nationalisten zit 'm in het feit dat de enige canonieke Oekraïense Orthodoxe Kerk nog steeds verbonden is met het patriarchaat van Moskou. Maar dat neemt niet weg de de Oekraïense Kerk de facto autonoom is: ze neemt al haar beslissingen zelfstandig. Maar trouw aan Christus' geboden weigert de Oekraïense Kerk om de banden met het patriarchaat van Moskou te verbreken: 'Hieraan zullen allen weten dat gij Mijn Leerlingen zijt, wanneer gij elkander liefhebt' (Joh. 13:34) en 'Heilige Vader, bewaar hen in Uw Naam, die Gij Mij gegeven hebt, opdat zij één mogen zijn, zoals Wij.' (Joh. 17:11).
  Ik vind het nogal schokkend om te lezen dan een of andere ambassadejuf het een Moskouse processie noemt. Want het gaat hier om inwoners van de Oekraïne.

  Zo'n jaar geleden waren alle religieuze leiders van de Oekraïne uitgenodigd voor een bezoek aan een zitting in de Rada (het parlement). Aan het begin van de zitting werden de 'helden' van de Maidan-revolutie geëerd. Iedereen, ook alle religieuze leiders, stond op, behalve de metropoliet. Later legde hij uit dat hij op zou zijn gestaan als alle slachtoffers van de burgeroorlog zouden zijn geëerd, aangezien broeders en zusters aan beide kanten van het conflict waren omgekomen. Helaas lieten alle andere zich liever leiden door de waan van de dag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kramatorsk, goed je weer te zien hier, met natuurlijk een mooie bijdrage, waarvoor hartelijk dank.

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Typefouten worden hier nog even onder het vergrootglas gehouden, Kramatorsk.
   Misschien zit er een leuk neologisme in.
   We hebben al: "Iedereen is op zijn whoede voor het Amerikaanse beleid".

   En Karel van Wolferen zegt in zijn interview met Middelkoop:
   (22.52) "De angst voor Moskou wordt door de Nato steeds aangezwendeld".
   Ook een prima woord, wat mij betreft. De malafide versie van aanzwengelen.

   Verwijderen
 10. Ik heb het nog even nagekeken: het was in de Verhovna Rada op 9 mei 2015. Men stond op om de helden van het vaderland te eren o.a. die gesneuveld waren in oost-Oekraine. Metropoliet Onufry verklaarde later, dat het feit dat mensen hun leven waagden voor het vaderland respect verdient, maar dat zijn niet-opstaan een teken van protest was tegen de oorlog: 'Wij willen niet dat de oorlog in ons land voortduurt, wij willen niet dat mensen elkaar ombrengen. Wij willen dat er vrede is in ons land...' aldus de metropoliet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Valt me nu pas op dat "ambassadejuf" het over "Moskouse" processie heeft; valt sowieso op hoe ook andere westerse lieden deze mars hetzij downplayen ("het waren geen tienduizenden!"), tot geheel negeren zoals Geoff Pyatt, de zich suf twitterende US ambassadeur in Kiev, die enkel bezig lijkt te zijn met zijn "Sea Breeze" en aanverwante militairistische zaken maar deze mars doodzwijgt... https://twitter.com/GeoffPyatt . Helder dat Gelauff hem ook doodzwijgt... allemaal zo voorspelbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vanavond slechts de psychopate, geintroduceerd door haar dochter.

  Ik ga proberen de speech van Tim Kaine nog te bekijken, die wil ik graag analyseren.

  Blij dat het morgen voorbij is, ik vond de republikeinse conventie toch leuker.

  Zelf ben ik behoorlijk links, maar af en toe lijkt het dat ik me daarvoor zou moeten schamen. Dat gezien de meest rechtse idioten die dit soort establishment als ´links´ framen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hilarisch...

  DORAL, Fla. — Donald J. Trump said on Wednesday that he hoped Russian intelligence services had successfully hacked Hillary Clinton’s email, and encouraged them to publish whatever they may have stolen, essentially urging a foreign adversary to conduct cyberespionage against a former secretary of state.

  De Donald gisteren:

  “Russia, if you’re listening, I hope you’re able to find the 30,000 emails that are missing,” Mr. Trump said during a news conference here in an apparent reference to Mrs. Clinton’s deleted emails. “I think you will probably be rewarded mightily by our press.”


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh, linkje:

   http://www.nytimes.com/2016/07/28/us/politics/donald-trump-russia-clinton-emails.html?_r=0

   Verwijderen
 14. Ik heb het filmpje bekeken over de optocht.
  En hoewel ik al 50 jaar volledig ongelovig ben, en van mijn vrijheid houd, ben ik toch jaloers op de samenhorigheid en de bescheidenheid en menselijkheid die zo'n groep mensen uitstraalt. Alle vrouwen hebben een hoofddoekje op, omdat dit niet het moment is om aan sex te denken.
  Bevrijdend!

  Je ziet dat de religie een macht heeft in een samenleving. Zelfs Poroshenko en zijn fascisten durven niet veel te doen.
  Toen de usual suspects(*) dus Rusland veroverden in 1917 hebben ze uiteraard meteen de religie in de verdachtenbank gezet. Machteloos gemaakt. Weg er mee.
  (*) https://www.youtube.com/watch?v=j6p1zxKnDeM

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Met extreme moeite probeer ik de saaie speech van Tim Kaine op youtube te volgen. Hopelijk komt er in de laatste zinnen duidelijkheid. Het kijken naar het groeiend gras is schokkend vergeleken met deze speech! Hij komt nu met gebroken Jezuiten Spaans! Het klapvee is toch het meest irritant!

  Nu wordt de speech meer militant... een knappe PR move van de democons om terechte sociale misstanden zonder enige rationale te verbinden met hardcore neocon beleid: je merkt het bijna niet! Het klapvee zeker nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De Speech van Obama ga ik niet doen: teveel hypocrasie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heeft Hillary al iets verteld hoe zij de staatsschuld van over de $19 trillion aan gaat pakken?

  http://journal-neo.org/2016/07/28/the-usa-debt-time-bomb-tocking-ticking-tock-tick/

  P.S.

  Voor degene die een rekening hebben bij ABN/AMRO wil ik even zeggen dat er voor hen een "October Surprise" staat aan te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL

   http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/hillarytanic.jpg

   Verwijderen
 18. Waar blijft onze MSM eigenlijk? Aleppo is omsingeld door het door Rusland gesteunde Syrische leger en de arme gematigde rebellen lijden honger!

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3712428/Putin-promises-rebel-fighters-safe-way-surrender-Russian-backed-Syrian-army-surrounds-war-torn-Aleppo-amid-fears-humanitarian-catastrophe-besieged-city.html

  BeantwoordenVerwijderen