maandag 4 juli 2016

US-Oorlogstuig rolt in Roemenië de haven in

ENGLISH VERSION BELOW

26 Juni 2016 rolden in Constanta circa 300 militaire voertuigen het schip uit, de haven in. Twee weken had de reis geduurd om van Charleston naar Roemenië te komen.De spulletjes zijn nodig voor weer een oefening die gepland staat voor eind juli. De oefening heet "Exercise Saber Guardian" en wordt geleid door het Europese VS-leger in het kader van "partnerschap voor de vrede". De oefening is ontwikkeld om regionale stabiliteit en veiligheid te promoten en tegelijkertijd de partnerschap capaciteit te verterken en vertrouwen te verhogen en de interactie te verbeteren tussen Roemenië, de VS, de NATO en Partnerschap voor Vrede lidstaten.Commentaar Blik

STOP!

Hoe gaat het spreekwoord ook alweer? "Als de vos de vrede predikt, boer let dan op je kippen". Wij herinneren ons een NOS-journaal uitzending waarin Rusland's zorgen om de Anaconda oefening werden getoond. "Uitgelegd" werd toen dat die oefening "nodig" was in verband met Rusland's "annexatie" van de Krim. Wat er toen niet bij verteld werd, is dat "Anaconda" slechts een topje van de ijsberg is.

Als het enkel Anaconda was en de spulletjes gingen daarna weer netjes terug naar waar ze vandaan kwamen, was het voor Rusland niet zo bedreigend. Maar NOS sprak toen niet over de nieuwe Engelse, Duitse en Amerikaanse bataljons in Litouwen, de geopende raketinstallaties van de VS in Roemenië, de te bouwen raketinstallaties van de VS in Polen, de toename van het aantal NATO-oorlogsbodems in de Baltische en Zwarte Zee, en de toename van militaire vliegtuigen rond de Russische grens. En dan hebben we het nog niet eens over alle al lang aanwezige VS-militairen en materieel zoals in Denemarken, Duitsland, Nederland, etcetera. En dan nu dus weer "Exercise Saber Guardian". In Rusland zijn al deze ontwikkelingen bij de bevolking goeddeels bekend; in Europa nauwelijks; en de inwoners van de VS weten al helemaal niet wat hun regime hier uitspookt.

Er wordt door de Amerikanen een explosieve gevaarlijke situatie in Europa gecreëerd. Wanneer gaan de (in eerste instantie Europese) mensen dit inzien en er iets tegen doen? Ondertussen stroppen de Amerikanen de mouwen verder op.

Artikel tot stand gekomen met dank aan één van onze vaste medewerkers.

ENGLISH VERSION

A highly worrying situation is building up. US-Missile installations having been inaugurated already in Rumania, new ones being constructed, continuous military wargames on the borders with Russia, the build up of troops on those same border, US-warships in the waters around Russia, US military plane, all under US instignation. And now this new exercise again, "Saber Guardian", so-called for Peace and stability for Europe, but does the European population, if they would know about this, really see this as such?

48 opmerkingen:

 1. Dit artikel nu ook bij NUJIJ verkrijgbaar en bezig aan een opmars daar:
  http://www.nujij.nl/algemeen/us-oorlogstuig-rolt-europa-in.36474971.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie had hier begin dit jaar / eind vorig jaar Zilver ge-adviseerd? Wil diegene ajb een nieuwe voorspelling doen?
  #SILVER $20.44
  Up 47% since 1st Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yo Blik,
   2016: 26-32
   2017: 50-85
   2018: 150 en het noorden

   Verwijderen
  2. dus..., nog steeds kopen??

   Verwijderen
  3. Ik koop weer wat in als het witte metaal rond 18 a 18,5 staat. Zakt hij veder koop ik nog wat bij. Ik zit nu short omdat ik weet dat de bankiers in een leveringsmaand zoals nu in Juli de prijs naar beneden (willen) drukken. Eind Juli ga ik weer long voor een ritje naar de 21 a 24. Nu hoop ik dat de koers naar 18,3 gaat, dan wordt mijn verkooporder van de put uitgeoefend met een leuke winst. Maar ja, ik gok maar wat. Houdt het leven spannend.

   Let wel: Er is absoluut geen sprake van natuurlijke prijs vorming in welke financiële markt dan ook. De mega banken op wallstreet hebben (nog) volledige controle en ze weten dondersgoed wat ze kunnen doen en wat niet en wat de resultaten van hun acties zijn.

   Verwijderen
 3. "Het is een oefening, meer niet."

  De oefeningen op 9/11, waarvan sommigen "live" zijn gegaan:

  - Vigilant Guardian;
  - Vigilant Warrior;
  - Operation Southern Watch;
  - Operation Northern Watch;
  - Operation Northern Vigilance;
  - Operation Northern Guardian;
  - Red Flag;
  - Tripod II;
  - Timely Alert II;
  - Global Guardian;
  - Amalgam Warrior;
  - Crown Vigilance;
  - Apollo Guardian;
  - Global Guardian Computer Network Attack;
  - Amalgam Virgo ‘02.

  Dus, het leeghoofdige comment van Iwan dat het "alleen maar om een oefening gaat" slaat als een tang op een varken. Op 9/11 vond de oefening "Vigilant Guardian" plaats. Een oefening voor gekaapte passagiersvliegtuigen en wat gebeurde er met die "oefening"?

  Juist, die ging LIVE!

  En wat kan er met een oefening aan de Russische grens gebeuren?


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Daarbij, huidige oorlogen zullen met raketten worden gedaan"

   Yep, en The Powers That Be zitten rustig te wachten totdat één van die raketjes in hun schoot belandt!

   Verwijderen
  2. "Daarbij, huidige oorlogen zullen met raketten worden gedaan"
   Waarom dan nog oefenen met tanks en jeeps; wat mag het wel niet kosten allemaal trouwens? Hoe verdienen de VS dit terug? Of is het allemaal gratis en cadeau? Voor de vrede en stabiliteit voor ons arme bedreigde Europeanen? Met de groetjes en alstublieft vanuit de VS?

   Verwijderen
  3. @Blik,

   Zie maar wat de Amerikanen in Irak hebben gedaan, zij laten het materieel gewoon achter omdat repatriëren te duur is en IS, Al-Nusra zijn de VS er dankbaar voor.

   Verwijderen
  4. "Wir haben es nicht gewüst" kan je rustig omzetten in "We didn't know"!

   Verwijderen
  5. Nigel Farage blijft, na zijn aftreden als UKIP leider, in het EP en gaat zich bezighouden met de uitredingsonderhandelingen tussen het VK en de EU.

   Dit vond ik dus even nodig te schrijven, na de misselijkmakende berichtgeving van een zekere Cruelman1974, als zou Nigel Farage de boel de boel laten!

   Verwijderen
  6. Uit deze video blijkt dus dat jij het liegende leeghhoofd bent en niet ik en dat is tevens de reden waarom jij die video niet geplaatst hebt als onderbouwing!

   Wat een zak tabak ben jij toch ook!

   https://www.youtube.com/watch?v=UXWm6YN3nMw

   Verwijderen
  7. LPG, ben bang dat ik het met je eens ben. We zullen zien, maar ik ben ook sceptisch. Als je geen goed plan hebt, (Joop denkt dat het Brexit kamp dat wel heeft en misschien heeft hij gelijk )kan je maar beter de status quo handhaven. Als je de overwinnaar bent, dan ben je toch fier, dan neem je toch de leiding en je verantwoordelijkheid. Dat treed je toch niet af ?. Merkwaardig. Zowel de winnaars als de verliezers treden af. Bizar en verontrustend.

   Verwijderen
 4. Guido Jonkers besteedt weer aandacht aan de protesten in Frankrijk en hoe dat door de NOS "professioneel" voor ons wordt weggehouden.

  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/nos-meer-dan-miljoen-betogers-niet-genoeg/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Boris Johnsson en Michal Farage stoppen net na een enorm succes.

  Ze hebben zeker bezoek gehad van iemand die een kogel op hun bureau legde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rootman,

   "Ze hebben zeker bezoek gehad van iemand die een kogel op hun bureau legde."

   Jij zegt het!

   Verwijderen
  2. Verzoek aan Cruel, ga ff paar dagen ergens anders je keutel achterlaten. Dank.

   En betreffende Farage en Boris... die hebben er idd geen zin meer "an".... kan me zoals Joop en Root stellen, ook wel iets bij voorstellen, dat het voor hun gezondheid beter is iets rustigers te gaan doen...

   Verwijderen
  3. @Joop,
   Over dat privé leger van Poetin tegen de terroristen. De terroristen zijn er toch voor dat het virus van de gekleurde revolutie ook in Moskou kan toeslaan en dus een verandering van de macht te weeg brengt en dus een exit voor Poetin. Dus is dat privé leger toch voor de bescherming van Poetinkliek ? Maar Poetin heeft geen 350.000 man nodig voor de terroristen. Het leger kan Dagestan en Tsjetsjenië neutraliseren en verder heb je inlichtingen diensten nodig om te weten waar de cellen zich bevinden. Daar heb je geen 350.000 man voor nodig. In mijn visie is deze ploeg nodig om Poetin en vrienden te beschermen. Ik zou het anders niet weten.
   Poetin is de beste Russische leider aller tijden in die zin dat nog nooit zoveel russen zoveel welvaart hebben gekend, maar maak je aub geen romantische voorstelling van de man.

   Denk je dat Poetin niets wist van de bom ontploffingen in de Moskouse flats waardoor hij één kon worden met het Russische volk en de Tsjetsjeense oorlog kon starten, waardoor hij herverkozen werd. Denk je dat Poetin niet weet wie MH17 heeft neergeschoten ?. Hij zegt het niet. Allemaal politiek.

   Ik heb gezegd dat we in een wereld crisis zitten en dat de politici in ieder land hun veiligheidstroepen opbouwen tegen het volk wat woest zal zijn als hun spaargeld en hun pensioenen verdwenen zijn door bankvakanties...of verdampt zijn door inflatie.

   Verwijderen
  4. Oligarch kan het niet laten om over de 'Putinkliek' te roepen.

   Onderbouwing is zoals gewoonlijk helemaal niet aanwezig.

   Hij zegt: "Putin is de beste Russische leider aller tijden" maar vindt dat je de beste leider aller tijden ook wel denigrerend met 'een kliek' kan aanduiden.


   Oligarch weet blijkbaar niet dat de belangrijkste taak van een regering is om opstand en rebellie te voorkomen. Die plicht heeft een leider t.a.v. Het Volk.
   Dat het voor de leider ook prettig is om niet te worden vermoord is natuurlijk meegenomen.
   Maar in de eerste plaats heeft de officiele regering de plicht om opstanden te voorkomen. Ze heeft daarbij altijd het recht geweld te gebruiken.
   Zou dat niet zo zijn, dan werd het in elk land een puinhoop.
   Daarvoor staan leger of politie op andere militia ter beschikking.

   Naar mate een land meer gevaar loopt, is er een betere bescherming van de regering nodig.
   Neem maar van me aan dat de Neocons een jaar lang feesten als iemand een kogel door Putin's hoofd schiet. ( of moet ik er een foto van Nuland bij doen, zodat het meteen duidelijk wordt? )
   ---

   Oligarch herhaalt onbewezen beschuldigingen omtrent de Moskou Appartment bombings.
   Zijn onderbouwing? Hij denkt het. En hij kan zich niet voorstellen dat iemand iets anders denkt.

   Welnu, Oligarch, ik heb nieuws voor U.

   De bekende Putin kritikus Andrei Nekrasov, die twee films(*) over de 'Appartment Bombings' maakte, kwam tot de conclusie komt dat hij niet weet of de FSB er nu wel of niet achter zit.

   Ook de hoofdpersonen en familie van de slachtoffers, de Morozov zusters, zeggen 'that they find themselves unable to reach firm conclusions about the 1999 bombings.' The film leaves the viewers free to weigh all the facts presented and decide for themselves.

   Hier is het artikel dat over de docu Disbelief gaat:
   http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Bpointer%5D=1221&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1805&tx_ttnews%5BbackPid%5D=228&cHash=9fe3a6f14ee43d9374524088d37df27a#.V3o7_PmLRD8

   (*) De eerste film uit 2007 gaat over Litvinenko, die beweert dat de FSB het gedaan heeft. Toen geloofde Nekrasov hem.

   In 2008 maakt hij nog een documentaire over de aanslagen en interviewt vele betrokkenen en slachtoffers. Hij zelf, en ook de hoofdrolspelers van die docu 'Disbelief' weten niet of de FSB het nu wel gedaan heeft of niet.
   Gelukkig weet Oligarch het beter: De Putin-kliek heeft het gedaan.

   U bent een kletsmajoor, Oligarch.

   Verwijderen
  5. LGK,
   Ik ging al weer naar bed toen ik deze heerlijke domme reactie van LGK zag. Een reactie op mijn post.

   Omdat LGK's onzin altijd wordt verwijderd oor Blik (Goed zo, Blik ! ) zal ik LGK's reactie hier herhalen, zodat we een prachtig overzicht hebben van alle fouten die hij maakt.
   ----------------
   LGK:
   "een regering is om opstand en rebellie te voorkomen. Die plicht heeft een leider t.a.v. Het Volk."
   LOL
   Een contradictus interminus
   -----------
   Jan:
   LGK verhaspelt de term 'contradictio interminus'.
   Maar hij bedoelt wellicht zoiets als 'dubbel-op'.
   Hij vindt het logisch dat een regering zichzelf wil handhaven.

   En dat is ook zo. Maar wat ik zeg is: Het is zelfs de plicht van de regering. En ze mag daarbij als enige geweld gebruiken?
   Waarom is dat zo? Stel U voor dat het niet zo was, dan kon elke dwarsdenker een staatsgreep plegen, zonder dat de regering er iets tegen zou kunnen doen. Het zou een puinhoop worden.

   ------------------------
   LGK:
   Want wat als de meerderheid nu een opstand wilt?
   Zoals de diverse Arabische lentes of UA

   "Maar in de eerste plaats heeft de officiele regering de plicht om opstanden te voorkomen. "
   Hiermee geeft u dus aan voorstander te zijn van dictators
   Hulde!!!!
   --------
   Jan:
   Als de meerderheid een opstand wil is dat prima. Als ze winnen zijn zij de baas.( En herbben zij het recht om als enige geweld te gebruiken om hun macht te handhaven. Zo is dat en zo hoort dat ook.) Als ze verliezen gaan ze de bak in of naar het schavot.
   Of de opstandelingen de meerderheid hebben of niet, dat maakt niet uit.
   In een democratie kan je als volk beter wachten tot de verkiezingen, als je de meerderheid hebt. Geen revolutie nodig in dat geval.
   Niet alleen dictators hebben de plicht zichzelf te handhaven. Ook gewoon gekozen regeringen.
   Had Yanukovich dat gedaan, was er niks op aan te merken geweest. Maar hij durfde niet , want de hele westerse pers was een hetze tegen hem begonnen. Maar hij had alle recht (en de plicht! ) oOm de Maidan opstand de kop in te drukken met geweld ( toen die Maidan-opstand zelf heel gewelddadig werd) . Zo zijn de plichten van elke regering.
   Dat wist je niet hè, LGK !
   ------------------------------
   LGK:
   "Naar mate een land meer gevaar loopt, is er een betere bescherming van de regering nodig. "
   Zoals Mugabe doet?
   ------------

   Verwijderen
  6. Vervolg: antwoord op LGK. Deeel 2.

   Jan:
   Ja, zoals Mugabe doet. Hij heeft het recht. Zelfs de plicht. Ook een boosaardig regeerder moet zichzelf handhaven. ( Klinkt fout, maar zo is het nu eenmaal. Ik zie ook liever dat hij minder boosaardig wordt.)
   Maar ook prima regeringen zijn het doelwit van boosaardige krachten. lees 'Confessions of an economic hit man" van John Perkins. Of lees Gene Sharp. 'How to start a revolution."
   --------
   LGK:
   "Oligarch herhaalt onbewezen beschuldigingen omtrent de Moskou Appartment bombings. "
   Uitstekend beschreven in:
   http://www.nybooks.com/articles/2012/11/22/finally-we-know-about-moscow-bombings/
   ( Etc etc.)

   -----
   Jan:
   LGK, jij en Oligarch zullen het wel nooit begrijpen, maar bewijzen à là 'Wij van WC eend hebben ontdekt dat WC eend de beste reiniger is" zijn niet zo erg interessant.
   Het wordt pas overtuigend als iemand van WC eend bevestigt dat de reiniger van zijn concurrent veel beter werkt.
   Dat is de bron die ik aan haalde: Nekrasov heeft een ferme anti-Putin reputatie. En hij heeft beter dan iemand voor of na hem, de zaak onderzocht. Enkele jaren lang. En hij zegt: "Ik weet het niet."

   Daarmee is in een klap duidelijk dat de verhalen over een auto van de FSB die bij de flats stond geparkerd en zaken uit laadde .... etc etc (Ik heb de docu ook gezien) niet overtuigend zijn voor wie er een studie van maakt. Overtuigend in een Amerikaanse docu of boek, dat wel.

   ---------------------------
   LGK:
   Wel zeuren dat VS een oorlog startte in Irak, maar goed praten dat Putin een oorlog startte in Tjetjenie
   -----
   Jan:
   Inderdaad.
   Irak: Saddam had geen WDM's. Saddam deed alles wat van hem werd gevraagd. Maar de oorlog (destructie in het belang van Israel) moest doorgaan.
   Tsjetskenie: De rebellen in Tsjetsjenië zijn georganiseerd en gefinancierd door de CIA ( Zie Engdahl)
   Waarom zou Rusland die rebellie niet mogen bestrijden?

   Verschillen: Irak is nu een hel. Tsjetsjenie is een prima land om te leven voor iedereen die zich als gewone burger wil gedragen. Niet voor opstandelingen.
   -------
   LGK:
   Blind volgen van leiders
   Zagen we ook in de jaren 30
   ------
   Jan.
   Voorlopig is uw houding heel wat volgzamer dan de mijne. U verdedigt de communis opinio, de PC houding. U verkondigt wat de staat wil dat alle mensen geloven. U volgt de leider blind. Niet ik.
   ===============

   Ik vind het volledig tijdverlies om op U te reageren, want U bent een trol. Dat betekent: niet op zoek naar weerlegging ( om daar van te leren en beter van te worden) , maar steeds bezig om de obligate kreten te slaken. U bent niet interessant.
   Maar de verhaspeling van 'contradictio interminus', en dan ook nog ten onrechte gebruikt, dus twee fouten in twee woorden, dat kon ik toch niet weerstaan.

   Verwijderen
  7. Kort gezegd: De CIA leiden géén Tsjetsjenen, Oeigoeren en Islamieten (Al-Qaida,IS, Jabhat al-Nusra, MEK etc.) als terroristen op, om in gebieden die op dit moment (nog) buiten de Amerikaanse invloedssfeer vallen hommeles te schoppen!

   Altijd al geweten dat PNAC een hoax was!

   Verwijderen
  8. "Oligarch herhaalt onbewezen beschuldigingen omtrent de Moskou Appartment bombings. "

   @Jan, je maakt de foute conclusie dat ik denk dat Poetin er achter zit. Dat denk ik niet per sé. Ik zeg alleen dat Poetin er van af weet wie het heeft gedaan (misschien is het wel iemand uit de Berezovski kliek die wilde dat hun toen nog puppet Poetin zou profiteren) en ik weet ook dat Poetin er enorm van geprofiteerd heeft. Als je zoekt naar wie achter de daad zit, kijk dan naar wie van de daad profiteert. Cui Bono.

   Verwijderen
  9. "Cui Bono."

   Waar is jouw statement gebleven over de bankiers, NGO's en de westerse misleiding m.b.t. de NAVO uitbreiding naar het oosten, is dat ineens géén "Cui Bono." meer? Stel je dan de vraag waarom Poetin president van Rusland is geworden? Misschien ook wel door die bankiers, de geschiedenis lijkt zich te herhalen en aan de andere kant te worden gerevisioneerd tenslotte!

   Verwijderen
  10. Oligarch,
   bovenaan schreef je: "Denk je dat Poetin niets wist van de bom ontploffingen in de Moskouse flats waardoor hij één kon worden met het Russische volk "
   Dat is in elk geval geen goede analyse, want de appartment-bombings waren op het moment dat Putin nog niet wist dat hij president zou worden.
   Hij was toen wel hoofd FSB of net premier, dus als de FSB het gedaan zou hebben, is de kans groot dat hij er van af wist. Maar die kans is zeker niet 100%.

   Ja, politici weten vak veel meer omtrent de toedracht dan ze uitspreken. En voor jou is dat een bewijs van hun leugenachtigheid. Voor mij is het een bewijs dat de man weet wat hij doet.
   Een russisch bewijs dat Poroshenko de MH17 neer haalde wordt gewoonweg niet geloofd. Maar je kan de kennis later wel gebruiken.

   Op Russia Today lees ik dat er 50 hoge militauren zijn ontslagen in Rusland, van de Baltische Vloot.
   Dat ze flink corrupt waren, was al langer bekend.
   Maar een heel goede en betrouwbare admiraal ontslaan omdat hij een beetje corrupt is, dat is niet verstandig. Blijkbaar is er nu iets gebeurd dat ontslag toch nodig maakt.
   Politici met het hart op de tong en zonder sluwheid, halve heiligen, die kunnen hun volk niet goed dienen. Dat is mijn overtuiging. Een toefje Machiavelli kan okk geen kweaad, als het nodig is.
   Ik denk dat dat Putin zo goed en zo effectief maakt: hij heeft geduld, en waar nodig razendsnel en doortastend.
   En uit al zijn daden zien we dat hij het volk wil dienen. Een enorm verschil met de kliek die in de VS aan de macht is.

   ---
   De 'cui bono' methode om de waarheid te achterhalen is vooral een krachtige methode in het geval de persoon die als schuldige wordt aangewezen zelf geen enkel voordeel kan behalen uit de hem toegeschreven misdaad, maar er wel duidelijk onder lijdt.
   (Voorbeeld: Rusland zou de MH17 hebben neergeeschoten.)

   Als je de 'cui bono' methode ook gebruikt in de gevallen dat de beschuldigde /verdachte ook voordeel had bij de misdaad, dan is het uiteraard een minder krachtige methode.

   Verwijderen
  11. De cui bono methode is wat mij betreft ook krachtig in de gevallen dat iemand profiteert zoals bij MH17. Oekraïne/NATO profiteerde van het neerschieten van MH17. De dader moet in die kringen gezocht worden. Een andere mogelijkheid: een ongelukkige vergissing door de Russen of de separatisten acht ik op 0,0001%.

   Verwijderen
  12. Oligarch schrijft:
   "De cui bono methode is wat mij betreft ook krachtig in de gevallen dat iemand profiteert zoals bij MH17. Oekraïne/NATO profiteerde van het neerschieten van MH17. De dader moet in die kringen gezocht worden."

   Ja, wat jou betreft.
   Ik begrijp het.
   Je bent al heel gauw heel zeker van jouw zaak.


   En zo strijden wij tegen al die mensen die zeker weten dat Assad een moordenaar is en Putin vele miljarden heeft gestolen en Farage en Boris lafaards zijn.
   Wat hun betreft is dat zo. Ze weten het helemaal zeker.
   Waarom? Ze hebben het gelezen.

   Boris zorgt voor de Exit. "Ja, hij wil zelf premier worden".
   Boris stelt zich niet kandidaat: "Ja, hij is laf."

   Als je bereid bent te geloven dat elke misdaad wordt begaan door diegene die er voordeel van heeft (En dat is het criterium dat Oligarch afdoende zegt te vinden), dan zit je er heel vaak naast. Dan heb je bijgevolg een erg onjuist wereldbeeld.

   Dan ben je precies zoals de grijze massa. Die geloven ook alles wat hen wordt ingefluisterd.

   Boris is fout want wil premier worden.
   Boris is fout want wil geen premier worden.
   Dat niveau.

   Ik moet er niks van hebben.

   Verwijderen
  13. De cui bono methode is krachtig in de gevallen dat iemand profiteert.

   Verwijderen
  14. Oligarch,

   -Boris Johnson pleitte vóór de Brexit want zo kon hij premier worden. Hij profiteerde van zijn Brexit-pleidooi, daar was men wel zeker van.
   - Farage campaignde tegen Europa en gebruikte populistische argumenten om een machtig politicus te worden. Hij zou dus zelf profiteren van de Brexit, zo wisten de kranten elke dag te melden.

   Beide verwijten zijn gelogenstraft door wat er gebeurde na de Brexit. De cui bono methode was dus geen goede manier om de ware drijfveren van de mannen te kennen.


   - Mijn concurrent rijdt zich dood. Goed voor mij. Maar ik heb het niet gedaan, geloof me!
   - Morgen komt de zon op. Goed voor mij.
   - Mijn vader heeft nog wel eens 72 % belasting betaald. Ik betaal met mijn BV slechts 25%. Lang leve de Neoliberals. Heb ik die stroming gepromoot, omdat ik er van profiteer? Nee dus.


   Cui bono is geen sterke methode als je alleen kijkt wie er van een gebeurtenis profiteren.

   Maar als iemand de schuld krijgt van een gebeurtenis, en je kan gemakkelijk zien dat die gebeurtenis hem alleen ellende zou brengen en ook inderdaad bracht, dan is dat een sterk argument om de beschuldiging NIET te geloven.

   Het is niet interessant was U of ik vinden van iets. Het is interessant wat de waarheid is. Die moeten we kennen. Dat is veel moeilijker.
   Een mening hebben en die overal bevestigd zien: bijna alle mensen zijn er heel goed in.
   De confirmation bias, heet dat. Als je denkt dat negers lui zijn, dan zul je alleen luie negers waarnemen. Als je denkt dat negers niet lui zijn, dan zal je nooit een luie neger waarnemen. Dat hangt niet samen met waar je loopt of wie je tegen komt. Onze hersenen werken op die manier.

   Als je langere tijd op heel kritische wijze hebt rond gekeken in de wereld, dan heb je het recht om te roepen wat je vind. Maar als je alleen maar de MSM hebt gelezen, dan heb je niks van belang te melden: we weten welk beeld die MSM propageren.

   Zo is mijn kijk op die dingen.   Verwijderen
  15. Wist dat je knettergek was maar nu helemaal gezien het "wereldbeeld" dat je hebt en de laagdunkende manier waarop je over bepaalde mensen en levenswijzen praat. Schandalig!! Maar het zij zo, het laat zien hoe uiterst bekrompen u bent. En dit blog is, want uw medestanders hier zijn al net zo erg qua "visie"....

   Verwijderen
  16. Cruelman,
   ik denk dat je per ongeluk het verkeerde 'scheldpartijtje' uit jouw archief hier hebt geplaatst. Over mensen en levenswijzen wordt hier niks gezegd. Het gaat om de criteria die je hanteert alvorens iets voor waar aan te nemen.

   Verwijderen
  17. Je gebruikt woorden als negers en lui in 1 zin, je roept stereotypen op, in een compleet verkeerde context!! Sorry hoor, maar dan ben je gewoon bekrompen. Negers is gewoon een woord dat je niet meer gebruikt, das sociaal afgesproken. Alleen racisten gebruiken dat nog. Of populisten die een "punt" willen maken dat trouwens iedereen ontgaat en dus gewoon weer racistisch is!! Ik trek dat door in hoe jouw denkwijze is en levenswijze dat jij, en dat valt me in meerdere schrijfsels van jou op, het normaal vind om bepaalde benamingen die sociaal totaal niet meer geaccepteerd worden gebruikt en die eigenlijk nog door zoals ik al zei racisten en populisten wordt gebruikt. Dat is mijn punt, als u dat niet begrijpt had ik dus gelijk met de visie dat u bekrompen bent.

   Verwijderen
 6. Wat krijgen we nou, gasaansluiting is niet meer van deze tijd???

  Leker electrisch koken op bruinkool of horizonvervuilende windmolen, pffff.... Wat een vooruitgang....

  En als het windstil is eten we gewoon een boterham met pindakaas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ´make him an an offer he cannot refuse´

  ´fanno di lui un un'offerta che non può rifiutare´

  Economic hitman + mafia, aangevuld met de ´normen en waarden´ van de cartels, Russische mafia en Jihadistische bandieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat betreft de energiesituatie: waar het mogelijk is is duurzame energie altijd het beste! Voor huishoudens zeker mogelijk, en kantoren misschien, maar er kunnen geen vrachtwagens en treinen op rijden of fabrieken op draaien.

  Dan heb je toch fossiele centrales nodig (laat de Iraniërs maar kerncentrales op hun fault lines bouwen...)

  De nog steeds algemeen miskende oplossing zijn de kilometers dikke lagen bevroren turf met hun methaanhydraten en onderliggend methaan. Omdat de zeespiegel in de ijstijden veel lager lag strekt dit zich duizend km ten noorden van Siberië uit.

  Waarom slechts in Rusland? Niet helemaal slechts in Rusland, maar met name daar viel in de ijstijden bijna geen neerslag, dus er waren geen ijskappen. Gletscherijs poetst alle bodem de zee in, daarom is er in Canada (waar ook in de ijstijden sneeuw viel) vrijwel geen bodem: rotsen met een 5 cm laagje. In Siberië is er een ijskoude laag zwarte prut, kilometers diep, goed voor 500 jaar energie wanneer het gas vrijkomt..

  Er is alleen nog geen techniek om het te winnen. Dit methaan, als het door opwarming vrij zou komen, is genoeg om de aarde tientallen ngraden op te warmen, genoeg om alle beschaving te vernietigen. Opgebrand is get ook een broeikasgas, maar dan hebben we het over een graad of 6 in honderden jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mij betreft heel goed rechtse Oostenrijkse partij. Probeer binnen de EU je soevereiniteit terug te krijgen. Beter alternatief dan uittreden.
  Austrian Right-Wing Party Demands Greater Autonomy Within EU
  http://sputniknews.com/europe/20160705/1042444539/austria-eu-government-authority.html
  Indien die roep in Brussel niet gehoord wordt, dan uittreden en weten op welke condities je uittreed en daar op voorbereid zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. DE EUROPESE UNIE STAAT OP INSTORTEN

  “Soevereiniteit van natie-staten is een absolute illusie en moeten we vergeten. De vluchtelingencrisis is alleen op te lossen door een betere wereld te scheppen en dat kan alleen als er een overkoepelend bestuur komt.”

  [Peter Sutherland, Speciaal Afgezant Verenigde Naties voor de migrantenproblematiek]

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/07/05/de-europese-unie-staat-op-instorten/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Rootman,

  Herinner jij je deze uitspraak van Farage? Die was dus cryptisch bedoeld!

  “During the referendum campaign, I said I want my country back. What I’m saying today is I want my life back, and it begins right now!”

  http://investmentwatchblog.com/farage-forced-to-quit-over-death-threats-the-left-really-is-out-of-control-in-the-uk-now/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hilarry Clinton had geheime informatie op haar onbeveiligde privéserver staan waarmee zij 6 wetten heeft overtreden en de FBI ziet geen reden voor vervolging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn 4 woorden voor:

   Too big to Jail

   Verwijderen
  2. FLASHBACK: HILLARY SAYS ‘NO INDIVIDUAL TOO BIG TO JAIL’
   Presidential candidate previously claimed no politician should be above the law
   http://www.infowars.com/flashback-hillary-says-no-individual-too-big-to-jail/

   Verwijderen
  3. Yep, en het wordt tijd dat er iets aan het "systeem" gedaan gaat worden. Zover ik het begrepen heb uit Amerikaanse bronnen is men niet blij met the outcome!

   Verwijderen
  4. Nieuwe naam voor de FBI gaat in de VS al rond;

   "Funny Bussiness Inc."

   Verwijderen
  5. Ook de Noren geven nu toe geen $25 maar $90 miljoen te hebben gedoneerd aan de Clinton Foundation. Europa schijnt een directe invloed te hebben op de Amerikaanse presidentsverkiezingen!

   Verwijderen
 13. Von Ribbentropp/Molotov gesprek na de Warschau NAVO top!

  http://dailytimes.com.pk/world/05-Jul-16/nato-russia-talks-after-warsaw-summit-stoltenberg

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Altijd leuk: YT: Yes Minister — Why Britain Joined the European Union

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op asanraden van Oligarch ( Hij is ook vaak heel goed bezig!) heb ik een petitie getekend tegen TTIP.

  Van hen heb ik (en U ook, neem ik aan) nu een brief gekregen, waarvan ik de volgende stukje hier citeer:

  Er lekken nu berichten uit dat steeds meer politici binnenskamers zeggen dat TTIP een onhaalbare zaak is. Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie wil nu zelfs een nieuw mandaat van de EU-lidstaten om door te gaan met de TTIP-onderhandelingen. Het laat zien dat de steun afbrokkelt.

  CETA, de Canadese TTIP

  Dat is goed nieuws, maar er schuilt een adder onder het gras: CETA. Het CETA-verdrag is de Canadese versie van TTIP en bevat alles wat TTIP zo slecht maakt: de speciale mogelijkheid voor bedrijven om overheden voor miljoenen aan te klagen buiten de Nederlandse rechtsgang om, het buitenspel zetten van parlementen en burgers, de bedreiging van onze standaarden op het vlak van arbeid, dierenwelzijn, milieu, voedsel, privacy, consumentenbescherming, enzovoort. En: onder CETA kunnen Amerikaanse bedrijven met een vestiging in Canada (80% heeft die) toch via de Canadese route Europese bedrijven aanklagen. CETA is TTIP via de achterdeur.


  BeantwoordenVerwijderen