woensdag 13 juli 2016

Jeroen Wollaars (NOS) bezigt bedenkelijke Russofobe NATO-rethoriek

"Rusland valt delen Oekraïne binnen binnen en houdt die bezet", beweert staatsjournalist Jeroen Wollaars vandaag op radio 1. Hiermee vergoeilijkt hij de nieuwe Duitse intenties om hun leger vaker in te zetten, bijvoorbeeld daar, in Oekraïne. Tegen de Russen, of in ieder geval tegen de Russisch georiënteerde bevolking.Perceptie-management

Zowel de plannen van de Duitsers, als het taalgebruik van Wollaars dat dit gedrag dekt, zijn bedenkelijk. In plaats dat Wollaars de malle Merkel wijst op haar riskante gedrag, gaat hij het juist goedpraten en van basis voorzien. Hiermee toont hij zich geen kritisch journalist, maar een staatsbetaalde perceptie-manager. Het zijn de Oekraïners in het Oosten van Oekraïne die de hoofdverantwoordelijken zijn voor het terroriseren dag in dag uit van de plaatselijke bevolking. Daar hoor je de aan de VS-belangen onderworpen Wollaars en Merkel niet over. Waar Derk Sauer juist oproept normaal te doen, en zelfs de onverdachte Gorbatsjov waarschuwt voor het linke gedrag van de NATO, daar walst de staatsjournalist Wollaars weer volop door de porceleinkast met zijn groteske NATO-discourse. Stoltenberg soll stolz sein auf Jeroen.

Sahra Wagenknecht waarschuwt voor VS-raketinstallaties in Europa

Bij MarketUpdate, lezen we: Net 75 jaar na de Duitse invasie van Rusland worden er opnieuw troepen bij de grens met Rusland gestationeerd. De Duitse politica Sahra Wagenknecht maakt zich hier boos over en uitte haar frustraties in een bevlogen toespraak in de Bundestag. Ze vraagt zich af waarom de Verenigde Staten haar raketinstallaties in het oosten van Europa moderniseert en waarom Europese landen miljarden extra aan de NAVO moeten bijdragen om de troepenmacht bij de Russische grens te versterken.

Volgens Wagenknecht is het de hoogste tijd dat de door de Verenigde Staten gedomineerde NAVO vervangen wordt door een nieuw Europees veiligheidsapparaat waar Rusland bij betrokken kan worden. We (MarketUpdate) hebben de toespraak onder de video voor u uitgeschreven.Over de rol van de Verenigde Staten…

De geschiedenis herhaalt zichzelf niet, maar er zijn fases waarin de politieke klok terug lijkt te lopen. Terug naar een tijd waar niemand op zit te wachten. Iedereen die de ontwikkelingen van de laatste jaren volgt kan zich niet aan het deprimerende gevoel onttrekken dat we precies in zo’n fase leven. En ik wil er geen voorstelling bij maken hoe dit kan eindigen.

Zo’n 75 jaar na de vernietigende oorlog van Duitsland tegen de Sovjet-Unie, worden er vlak bij de Russische grens militaire oefeningen gedaan met Duitse deelname. De Amerikaanse nucleaire wapens in Duitsland worden gemoderniseerd Merkel, niet afgebouwd! En er worden nieuwe raketbases gebouwd in Europa. Naar verluid draait het er allemaal om de vijandige dreiging op afstand te houden, om Poetin ervan te weerhouden de Baltische staten in te nemen. Ik zou heel graag willen weten of diegene die deze nonsens verspreiden dit zelf ook maar een seconde durven te geloven.

sahra-wagenknechtWie heeft de afgelopen twee decennia de grens opgeschoven? Was het Rusland richting de NAVO? Of was het juist het tegenovergestelde? De VS heeft in Oekraïne $5 miljard geïnvesteerd om het regime daar te veranderen. Het resultaat is een versnipperd land met plunderende fascisten. Maar de Russische annexatie van de Krim wordt nu als bewijs gebruikt voor de agressiviteit van de Russische buitenlandpolitiek.

En ook de nieuwe wapenwedloop die alleen maar als doel heeft de Russische beer op afstand te houden. Ik kan geen dommer argument bedenken. De militaire uitgaven van de NAVO zijn op dit moment dertien keer zo hoog als die van Rusland. En nu moeten we nóg meer geld uitgeven om de veiligheid van Europa te garanderen? Wat voor waanzin is dat!


Over het uitbreiden van de NAVO…

Desalniettemin, mevrouw Merkel, je bent een van de eerste om de doelstelling van 2% aan defensie-uitgaven aan te kondigen. Twee procent, dat betekent €25 miljard euro per jaar voor moordwapens, tanks en militair materieel, maar we krijgen te horen dat er geen geld is voor goede pensioenen en beter onderwijs. Wat voor absurde politieke prioriteiten stel je hier voor? Dit kan niet serieus zijn.

De grote politicus op het gebied van buitenlandse zaken, George F. Kennan, noemde de expansie van de NAVO richting het oosten eind jaren ’90 al de meest fatale fout van het Amerikaanse beleid sinds het tijdperk van de Koude Oorlog, omdat het omcirkelen van Rusland de vrede in de wereld niet veiligstelt, maar juist in gevaar brengt. En toch wordt er steeds maar weer druk opgevoerd met jouw steun, mevrouw Merkel. We vinden dat onverantwoord!

Je verwees naar artikel 5 van het NAVO verdrag. Helaas noem je niet het eerste artikel, dat de leden van de NAVO verplicht zich te weerhouden van enige vorm van dreiging of het gebruik van geweld. Het ligt voor de hand dat de NAVO en vooral de Verenigde Staten met haar onrechtmatige oorlogen en drone aanvallen alle verdragen met voeten treedt. En daar horen we geen woord over.

Ik moet ook zeggen dat het destabiliseren van het Midden-Oosten, zonder daarbij de rol van de NAVO te noemen, duidelijk laat zien dat er sprake is van een uitzonderlijk eenzijdige visie.


Over de militaire oefeningen in het oosten van Europa…

De manoeuvres in het oosten van Europa, het opwaarderen van de raketinstallaties en de stationering van troepen… Wat kan Moskou hier anders in zie dan een voorbereiding voor een oorlog? In elk geval is de waarschijnlijkheid en de mogelijkheid van een militaire escalatie met de nucleaire macht Rusland aanzienlijk toegenomen. En de ernst van dit alles is dat hier in militaire kringen zo gewoon over gesproken wordt alsof dit een voorspelbare ontwikkeling is. Na alles wat we in Europa hebben meegemaakt kunnen we de 700 miljoen inwoners van Europa dit niet aandoen.

Het oordeel van Willy Brandt dat een oorlog met Rusland niet logisch, maar ultieme waanzin is, dat is nu niet minder relevant dan in de jaren ’70. Het is de verantwoordelijkheid van deze tijd dat er een onafhankelijk Europees buitenlands beleid komt in de traditie van het verbeteren van de relaties en uiteraard een vervanging van een door de Verenigde Staten gedomineerde NAVO voor een collectief veiligheidsapparaat waar Rusland deel van uitmaakt.

Helmut Schmidt was al van mening dat er meer gevaar komt uit de Verenigde Staten dan uit Rusland. De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen – waarbij men kiest of een idioot en een marionet van de wapenindustrie het Witte Huis in mag – zal daar geen verandering in brengen.

Waar zelfs Michail Gorbatsjov waarschuwt voor de NATO en haar rethoriek, waarmee afgestevend wordt op een hete oorlog, daar toont Wollaars zich vandaag juist op uiterst bedenkelijke wijze een comunicatieve staatsbetaalde frontsoldaat van diezelfde NATO.

Artikel tot stand gekomen met dank aan Dawg en Frank Knopers.

40 opmerkingen:

 1. Zonde van het belastinggeld, maar wel zeer voorspelbaar. Heel misschien te verklaren als een voorzetje vóór de VS verkiezingen, om in elk geval het argument te hebben aan de NATO contractuele verplichtingen te hebben voldaan. Op prinsjesdag zal ons land als een braaf poedeltje volgen.

  Tot nu toe allemaal symboolpolitiek, maar aangezien het Russische leger 10 x lagere kosten doch betere kwaliteit en betrouwbaarheid heeft is het relatief eenvoudig om vervolgens het westen weer af te troeven. Toch zonde, want ook daar kan het geld beter naar huizenbouw, ziekenhuizen en scholen.

  Sanders is zwaar afgegaan door Clinton te steunen. Hopelijk is Trump in staat na de conventies haar weg te vagen. En dat zeg ik zeker niet als Trump fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na Farange, die gestopt is wegens herhaalde bedreigingen tegen zijn dochters kan ook Wagenknecht uitstekende gepassioneerde toespraken houden. Grappig te zien hoe Merkel a la Rutte, tijdings speech zit te lachen en praten met haar lakeien. Mooi Blik dat jij dit weer plaatst, je hebt er een neus voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet dat ze bij de NAVO niet weten hoe de vork in werkelijkheid in de steel zit.

  "But there have been a few moments when the truth has surfaced. For instance, in the days leading up to the just-completed NATO summit in Warsaw, General Petr Pavel, chairman of the NATO Military Committee, divulged that the deployment of NATO military battalions in the Baltic states was a political, rather than military, act.

  “It is not the aim of NATO to create a military barrier against broad-scale Russian aggression, because such aggression is not on the agenda and no intelligence assessment suggests such a thing,” Pavel told a news conference.

  https://consortiumnews.com/2016/07/11/nato-reaffirms-its-bogus-russia-narrative/

  Moments of thruth. Veelzeggend dat je die nog eerder zal horen van een Europese NAVO topcat, dan van de Nederlandse staatsomroep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Amerikaanse 'non-agressie' in een taart uitgebeeld;

   21 jaar vrede, 214 jaar oorlog!

   https://4.bp.blogspot.com/-DevScHA_Rj8/V4ZAPb4fNzI/AAAAAAAApGE/j_mKwRNq--E27RA2vhrJIdTw5vkuFJI1QCLcB/s640/US-war-graph.jpg

   Verwijderen
 4. Ik probeer zo kort mogelijk te beschrijven wat de situatie is op dit moment.

  Dit is wat ik er van bak tot nu toe:


  Over 1 jaar zijn de bases in Roemenië en Polen klaar. Op dat moment heeft Amerika de macht over Rusland. Zal Amerika wel lukken wat Napoleon en Hitler niet lukte? Of zal het met ons aflopen zoals het met Napoleon en Hitler af liep: geslacht door de in het nauw gedreven Russische Beer ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Sophia,
   De bases in Polen en Roemenië zijn officieel verdedigings-bases. Maar er kunnen heel gemakkelijk nucleaire aanvals-raketten in diezelfde bases geplaatst worden.
   Die zijn dan zo dicht bij de grote Russische steden, dat luchtafweer te laat komt. Dan heeft Amerika wat je noemt: 'first Strike capability', wat wilzeggen: Amerika kan, als het wil, Rusland geheel vernietigen zonder dat Rusland kan terug slaan.
   Dat is nieuw. En dat betekent dat een kernoorlog gewonnen klan worden. Tot nu toe betekende een kernoorlog altijd: dat je ook zelfmoord pleegde.
   Als de Amerikaanse raketten eenmaal geplaatst zijn, kan Rusland geen kant meer op. Dat staat het schaakmat. Vanaf dat moment moet Moskou doen wat Washington eist.
   Ik denk dat Putin dit niet toe zal staan.
   Er komt dus mogelijk oorlog.

   P.S. Het kan zijn dat ik het niet goed heb begrepen., Ik sta open voor correcties.

   Verwijderen
  3. @ Jan V

   Er hoeven niet eens nucleaire aanvalsraketten geplaatst te worden op bases als in Polen en Roemenië om Rusland strategisch schaakmat te zetten. Zou het de VS lukken een effectief ABM schild te installeren rond Rusland, dan wordt op dat moment het krankzinnige maar wel stabiele nucleaire evenwicht van de Mutual Assured Destruction (MAD)doorbroken: de VS zouden dan atoomwapens tegen Rusland kunnen inzetten zonder het risico te lopen getroffen te worden door Russische kernraketten.

   De mogelijkheid dat er van basis in Polen en Roemenië ook nucleaire aanvalsraketten afgevuurd kunnen worden vergroten het gevaar van een met kernwapens uitvochten oorlog echter wel; ze zouden de Russen kunnen dwingen tot een premptive strike.

   Verwijderen
  4. Vooralsnog blijf het nucleaire schild een symbolisch wapen. Putin heeft een zeer duidelijk aangegeven dat het een rode lijn is: zodra dit schild een bedreiging gaat vormen wordt het vernietigd. Coventioneel, met bunker busters etc.

   Tegen die tijd (het materieel staat al klaar) is er dan sprake van een beperkte aanval op NATO landen. Als Clinton president is wordt het heel gevaarlijk, maar zelfs dan zie ik nog niet direkt WO-3: er zullen vele generaals zijn die gaat zeggen: mevrouw President: I told You So!!!

   Verwijderen
  5. Onderzeeboten houden de status van de Mutual Assured Destruction (MAD) intact, ook al schuift het hele aanvalstheater op naar de dichtbevolkte delen van de Russische Federatie en wordt hun verdedigingsschild overklast.
   De beste opmerking die ik hierover las was dat als de situatie ernstig wordt de RF een paar onderzeeboot-decoys laat waarnemen op zo’n manier dat de MSM daarbij garen denkt te spinnen: bv in een van de havens rondom Florida, en/of andere plekken op aarde waar de 1% droomt veilig te zijn. Hierdoor wordt het ook voor de top van de geldkakkerlakken –wie dat ook moge wezen- duidelijk dat de "Bom" in het achtertuintje staat.
   Dat is denk ik wat Poetin bedoelt met gepaste reacties op het in gebruik nemen van de aanvalswapens in Polen en Roemenië.

   We zijn dan aangeland in dezelfde situatie als in oktober 1962; waar als reactie op het plaatsen van Amerikaanse raketten in Turkije, Rusland er een paar in Cuba weg ging zetten. De vraag is dan wel hoe het met de geestelijke gezondheid is van, of Madam of El Macho en dat ziet er niet goed uit!.
   Onder zoveel druk ligt Jean-Claude, duimend op de bank van een maîtresse z’n roes uit te slapen.

   Verwijderen
  6. Kom op Feng.
   Ietsje meer uitleg graag.
   Bedoel je dat elk land de opponent kan vernietigen ( first strike, dus zonder angst voor reatiation) door met haar submarines voor de kust van de ander te gaan liggen?

   In dat geval is de VS veel kwetsbaarder, want een veel groter kustlijn.
   De Oostzee is goed in de gaten te houden, lijkt mij.

   Verwijderen
  7. Feng,
   nog vóór het wenken al op mijn wenken bediend!
   Denk je werkelijk dat Rusland zoveel submarines constant paraat kan leggen ergens voor de Amerikaanse kust?

   In WO2 wisten ze die dingen al te peilen en uit te schakelen.
   ---
   Die 'decoys' zullen door de VS havikken als een casus belli worden gebruikt. En wat dan? Dan heb je een full blown WW3.


   Verwijderen
  8. Hallo Jan,

   Ik reageer o.a. met een aantal recente publicaties op de 3 stellingen waarmee je mijn verhaal pareerde.

   << Rusland zoveel submarines constant paraat kan leggen ergens voor de Amerikaanse kust>>
   Dat zei ik niet. Het gaat niet om "paraatheid" het gaat om de psychologische imput en reactie op de tastbare mogelijkheid van een potentiële nucleaire vergelding; Mutually Assured Destruction (MAD).

   <>
   De bronnen aan het eind van mijn betoog maken duidelijk dat jij wat dit betreft nog in de vijftiger jaren leeft. Ook de defensie industrie van de USA is in een virtuele wereld terecht gekomen ten koste van kwaliteit; de Lockheed Martin F-35 lijkt voor een Russische jager op een sloom reagerende, vliegende kermisattractie vol lichtjes en bellen. Google even op "F-32 & maneuverable & stealth"

   <>
   Ik ga met je mee dat het incident als argument gebruikt kan worden om een WOIII te beginnen, áls de sub (of de decoys met alle kenmerken van een Black Hole onderzeeboot) b i n n e n de territoriale wateren van de US plaats zou vinden.
   Dat is niet wat ik voor ogen heb. De nieuwste versies van deze onzichtbare subs kunnen ook cruize missiles lanceren ver buiten de Amerikaanse zeegrenzen. De "prent" die de Russen kunnen zetten waarmee ze de MSM verleiden tot publicatie, is bv wanneer zo'n sub plots - dichtbij en lang genoeg voor een foto-upload naar Facebook - opduikt naast een luxe vacantieschip van de Seabourn Cruise Line, niet ver van Miami, Florida en andere plaatsen in de buurt van hun doomsday bunkers. Alles dat haar geld verdient aan de onderdrukking van de 99%, krijgt van hun vrienden aan boord van zo'n schip, dat plaatje frontaal in zijn of haar gezicht en de MSM (de trouwe vazal van de 1%) zal moeten reageren om op vragen hierover van hun slaven gepast te kunnen reageren -want het lekt toevallig ook op grote schaal uit. En al was het alleen maar door er sussende of degenererende opmerkingen over te maken (Picasso "Het maakt niet uit hóe ze over je praten, áls ze maar over je praten), de onderklasse zal ondanks alles, sluipend beïnvloed worden met ondermijnende vermoedens. Het rottingsproces van de neoliberale orde, plus de Algemene Nieuws Voorziening, zal daardoor fataler worden.
   Nodig, want de meerderheid van de Westerse bevolking is een politieke onbenul die niets weet van wat er globaal echt aan de hand is; zoals Professor Wendy Brown (Amerikaans hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Californië) in haar boek: "Undoing the Demos. Neoliberalism's Stealth Revolution (2015)", het bedwelmend spoor volgt waarmee de neo's -de club waartoe ook Rutte, Samson, D66, Wilders en Groen Links behoren - doorheen alle geledingen van onze cultuur hun giftige dromen planten.
   En...
   Behalve dat is er óók een uiterst effectief doel bereikt, immers zij die - w-e-l - politieke invloed uit kunnen oefenen maken ook hun atoomvernietiging op voel-afstand mee en dwingen de neergang van de Neoliberale droom onder ogen te zien, te accepteren dat al hun slimheid een illusie was als zou WOIII te overleven zijn.

   Het beste Jan en allen op deze site bedankt voor de discussie ruimte,
   Feng

   Verwijderen
  9. (Vervolg Feng17 juli 2016 14:51)

   Bronnen uit dat betoog
   *** Varshavyanka-class submarines bijna onmogelijk om accoustisch op te sporen
   http://uk.businessinsider.com/kremlin-launched-quietest-submarine-in-the-world-2015-4?r=US&IR=T
   (...) Varshavyanka-class submarines -an update to Russia's current Kilo-class submarine- can not dive as deep or stay submerged underwater as long as nuclear submarines, they are nearly impossible to detect
   acoustically.

   & - & - &

   *** Ook landdoelen bereikbaar
   Bron: http://uk.businessinsider.com/kremlin-launched-quietest-submarine-in-the-world-2015-4?r=US&IR=T
   (...) The vessel can hypothetically strike both a mixture of land, sea, and underwater targets.

   *** St. Petersburg class heeft de bijnaam "Zwart Gat".
   (...) The Kilo class is considered to be one of the quietest diesel classes in operations, giving rise to the nickname "Black Hole".[4]
   Among the expected capabilities improvements of the St. Petersburg class over its predecessor were the incorporation of improved anechoic coating (to minimize sonar contact), extended cruise range, and the upgrade to newer weapons for anti-submarine and anti-ship operations.[4] St. Petersburg-class boats can also conduct reconnaissance and defend naval facilities and sea lanes.[2]

   & - & - &

   Bron: http://sputniknews.com/russia/20160102/1032604320/russia-submarine-stealth.html
   *** Black Holes
   (...) The stealth capabilities of Russia’s new Lada-class diesel-electric submarines far exceed those of their predecessors, the Kilo-class submarines. They are dubbed "black holes" for their ability to "disappear" from sonars.

   *** 25 day submerged; geruisloze aankomst en een onopvallend vertrek:
   (...) With its new air-independent propulsion plant, a Lada submarine can remain submerged for as many as 25 days.

   *** Equipped with Cruise Missiles launchers; een donderslag bij heldere hemel.
   (...) With its vast array of weapon systems, the Lada is also world’s first non-nuclear submarine to be equipped with specialized launchers for cruise missiles.

   & - & - &

   Bron: https://www.rt.com/news/220983-russia-submarine-tests-nato/
   *** Dubbed a "Black Hole" by NATO.
   (...) A new Russian advanced stealth submarine, dubbed a “black hole” by NATO for its ability to be undetectable, has begun preparations for deep water tests. However, it must first make a 4,630km journey to the Barents Sea in Russia's north.

   *** Service in the Black Sea. Mogelijk zelfs tot in de Noorse onderzeeboot bunkers
   (...) the submarine will travel to its future permanent place of service in the Novorossiysk port in the Black Sea

   *** patrolling Russia’s maritime borders & Black Sea territories
   (...) The Varshavyanka class subs will be tasked with patrolling Russia’s maritime borders and protecting Black Sea coastal territories ... and protecting Black Sea coastal territories.

   & - & - &

   Bron: http://observer.com/2016/03/underwater-and-underhanded-russia-has-brought-submarines-to-the-mid-east/
   *** Ook in de Middelandse Zee
   (...) Russians have deployed a fleet of submarines off the coast of Syria. And not just any subs. These are the quietest subs in the world. NATO has termed these Russian subs “Black Hole.” They are diesel electric powered and fire Tomahawk-style rockets from the sea.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, de NAVO vraagt er zelf om!

  http://theduran.com/nato-missile-systems-poland-romania-will-no-match-russias-hypersonic-strategic-bomber/

  http://sputniknews.com/military/20160713/1042888473/russia-space-bomber-engine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik zal je nog even aan één van je FOUTEN herinneren die je net toegegeven hebt, dat zijn óók jouw feiten!

   http://www.reuters.com/article/us-nato-russia-pavel-idUSKCN0Z616T

   Verwijderen
 9. Joop,

  Beste vrienden en geachte vijanden,

  Ik heb mijnheer Blik kunnen overhalen om mij mee te laten censureren.

  Aan Joop,
  ik ben van plan om jouw sparringpartners consequent te verwijderen.
  Ga aub niet op ze in, want ook jouw antwoorden op hen worden verwijderd.
  Je weet dat ik jouw informatie heel hoog acht. Maar dat geldt niet voor jouw bekvechterij met onze heren Cruel en LGK.

  Aan Cruel en LGK:
  Zodra jullie met respect voor de anderen en voor Blogbaas Blik in discussie gaan en goede argumenten aan dragen, blijft jullie post gewoon staan. Probeer het maar eens uit !
  ( Als je die kans niet grijpt, Cruel, dan zal ik je softwarematig blokken, en zie ik niet eens meer of je iets zinnigs te melden hebt.)

  Mijn doel:
  om deze blog op te waarderen. Om hier een plek te maken waar ook mensen als Stan van Houcke en Wierd Duk en Karel van Wolferen hun zegje doen.


  We moeten de blog dus ontdoen van trollen. Er zit niks anders op.
  (Mijnheer Blik is het niet helemaal met me eens. Hij houdt wel van leven in de brouwerij... )
  Zullen we kijken hoe het loopt?
  Ik zie dat Sophia al terug is.
  Het begin is er...

  Groet aan allen, Jan Verheul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan Verheul,

   Had veel eerder moeten gebeuren, mijn zegen heb je.

   Verwijderen
  2. @Jan Verheul,

   Maar dan wil ik ook niets meer zien van dat leeghoofd!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Hetzelfde proces wat de Saker doormaakte: het is niet anders! Op andere blogs wordt het ook vaak moeilijker , omdat gecensureed wordt qua inhoud.

   Dan is alhier censureren op inhoudsloosheid een verademing!

   Verwijderen
 10. Hoe moeten we nu die troepenopbouw van de NAVO aan de grenzen van Rusland rijmen met deze door Parry in zijn artikel geciteerde uitspraak van NAVO bevelhebber Pavel?

  “It is not the aim of NATO to create a military barrier against broad-scale Russian aggression, because such aggression is not on the agenda and no intelligence assessment suggests such a thing,” Pavel told a news conference."

  http://www.reuters.com/article/us-nato-russia-pavel-idUSKCN0Z616T

  Een duiding komt van Dr. Stephen Badsey, Professor of Conflict studies, Wolverhampton University, U.K

  "Badsey said NATO has largely abandoned the notion that there should be a clear distinction between psy-ops* and public affairs, although NATO officially rules out the dissemination of “black propaganda,” knowingly false information designed to discredit an adversary.

  The long argument as to whether a firewall should be maintained between psy-ops and information activities and public affairs has now largely ended, and in my view the wrong side won,” Badsey added."

  https://consortiumnews.com/2015/09/02/usnato-embrace-psy-ops-and-info-war/

  * psy-ops, propaganda and P.R. in order to manage the perceptions of Americans and the world’s public,

  Dit is dus hoe we het wapengekletter van de NAVO aan de oostflank van de verdragsorganisatie moeten zien: als onderdeel van een grootschalige niet aflatende poging de publieke opinie in 'het Westen'tegen Rusland en Poetin op te zetten.

  Dat Jeroen Wollaars door Blik als 'staatsjournalist'en als 'door de staat betaalde perceptiemanager' wordt aangeduid is in deze dan ook nog een zeer milde omschrijving van waar dit heerschap mee bezig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   Kijk maar eens hoe er gereageerd wordt als er een Russische TU-95 door Europees luchtruim vliegt, de NAVO reageert daarop alsof het hun luchtruim is en Russen straks alleen nog in Russisch luchtruim kunnen vliegen. Je kan er niet omheen, de NAVO is Rusland aan het isoleren, insnoeren, omsingelen, belegeren, Rusland moet in handen van de NWO vallen!

   Verwijderen
  2. @ Joop

   Internationaal luchtruim zul je bedoelen i.p.v 'Europees luchtruim'.

   Verwijderen
  3. Volgens mij begrijp jij het niet helemaal, in Europees luchtruim bestaan uit internationale corridors waar ook Russische militairen vliegtuigen mogen vliegen, de NAVO beschouwd dit echter als 'eigen' luchtruim en het zou toch van de gekke zijn als Rusland toestemming aan de NAVO moet vragen om verkenningsvluchten uit te mogen voeren in internationaal luchtruim!

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Je bent correct.

   Verwijderen
  5. Opmerking over de censurering.

   Ik vond de opmerking van Cruel over de Westerse vliegtuigen die ook uit Russisch luchtruim worden verwijderd wel zinvol. ( Ik weet niet hoe het zit, en ben dus benieuwd)
   Ik heb hem dus laten staan.
   Maar de enige echte Blogbaas heeft hem verwijderd.
   Zo vermoed ik.
   Natuurlijk heeft elke censor zijn eigen inzichten.

   Mijn 'filosofie' is als volgt: Ik wil graag de waarheid weten. Dat betekent dat je goed naar zinnige kritiek moet luisteren, méér nog dan naar je medestanders. Maar onzinnige kritiek moet je geen aandacht schenken: dat is tijdverlies.
   Zo zou ik willen censureren.

   Groet, Jan Verheul.

   Verwijderen
  6. Het is een heel verschil tussen een NAVO vliegtuig die Russisch luchtruim schendt en een Russisch vliegtuig die in internationaal luchtruim vliegt waarvan de NAVO denkt dat het hun toebehoort (en daar bedoel ik dus het hele Europese luchtruim mee). Rusland kan straks geen kant meer op als zij verkenningsvluchten uit willen voeren, zonder een NAVO vliegtuig achter hun aan te krijgen en dat wordt dan al snel uitgelegd als 'Russische agressie'.

   Thé Lau bezong het nog; "Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen."

   Dus, niet alleen van de arrogante NAVO!

   Verwijderen
  7. Om daar nog even op door te gaan, Harry van Bommel schreef ook over de 'annexatie' van de Krim en wat voor schande dat wel niet was. Ik heb toen geschreven dat, als het westen zulke goede en vriendschappelijke bedoelingen met Rusland heeft, waarom zij dan Ruslands enige ijsvrije zeehaven af wilde nemen?

   Want dat zou het logische gevolg zijn geweest op de Oekraïense coup van 2014, dat Rusland zijn marinehaven in Sebastopol zou verliezen, welk verdrag daar ook voor getekend zou zijn. Wij weten allemaal wat verdragen voor de VS inhouden, die zijn er om geschonden te worden.

   Verwijderen
  8. Zelfde als met de NAVO uitbreiding naar het oosten, daar bestonden zogenaamd geen afspraken over.

   Wél, dus!

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  10. @Matt,

   Hoe het ook in elkaar steekt, ik krijg zo langzamerhand het idee dat de NAVO in handen is van een paar poppetjes die de wereld willen beheersen, een privé leger dus, waar miljoenen mensen de dupe van worden.

   Verwijderen
  11. Deze is voor Iwan! Dit is de tweede keer dat ik deze link plaats. De vraag die rest is, hoe komt het dat jij dit bericht gemist hebt met je miljarden bronnen?

   Er waren dus WÉL afspraken over NAVO uitbreiding naar het oosten en de VS heeft die belofte geschonden!

   The West has vigorously protested that no such deal was ever struck. However, hundreds of memos, meeting minutes and transcripts from U.S. archives indicate otherwise.

   http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-shifrinson-russia-us-nato-deal--20160530-snap-story.html

   Verwijderen
 11. @ Blik.
  Ik zie op de Volkskrant site dat Marcel Gelauff een lang interview gaf aan de Volkskrant. Maar het artikel is alleen beschikbaar voor betalende lezers..

  BeantwoordenVerwijderen