vrijdag 8 juli 2016

Rutte's troepen naar Russische grens affront tegen Russische bevolking

9 Mei 2016

Rusland viert de overwinning op de Nazi's, Overwinningsdag.

Rusland heeft grote offers gebracht om zich de aanvallen vanuit het westen af te slaan. Eerst Napoleon die op bezoek kwam, de Eerste Wereld Oorlog, en toen kwam Hitler langs die zeker 20 miljoen Russen het leven heeft gekost.

Met name ook in dit licht is de beslissing van Rutte, die zich nota bene erop voor laat staan geschiedenis te hebben gestudeerd, een affront tegen de Russische bevolking, en een affront tegen de Europese geschiedenis. Vier Bataljons stuurt de NATO: De Amerikanen gaan naar Polen, de Britten doen Estland, de Canadezen (waar komen die nu weer vandaan, hebben die niets beters te doen?) zullen Letland voor hun rekening nemen. En Nederland gaat onder Duitse (!!!) vleugels in Litouwen de Russen treiteren Balten beschermen.
Plek 10

Ondertussen wordt dit meest belangrijke nieuws ergens op 10 bij het 8-uur journaal gebracht. De tour, zwart geld bij amateursclubs, bagger van Boskalis, en vertraging bij de Amsterdamse Noordzuidlijn (je zou denken dat geen vertraging nieuws zou zijn, maar voor Marcel Gelauff is vertraging bij die lijn, waarschijnlijk als enige in Nederland, nieuws). Het was blijkbaar allemaal belangrijker dan 100-200 Hollandse mannen en vrouwen die naar de Russische grens gestuurd gaan worden.

VVD-Oorlogsmissies in plaats van handelsmissies

Waar tot zo'n 3-4 jaar geleden er nog vooral handelsmissies naar Rusland werden gestuurd en de handel en vriendschap welig tierden, stuurt Rutte in plaats daarvan nu militaire missies naar de Russische grens. Het item, hoewel dus op een opmerkelijke late plaats in het bulletin was verder, dankzij David Jan Godfroid, helemaal geen slecht item. Godfroid mocht de Russische kant van het verhaal vertellen, en dat deed hij prima; hij wees op de vele NATO-oefeningen op de "doorstep" van de Russen, de Amerikaanse raketten in Roemenië en beelden van RT werden getoond met protesten in Oost-Europa tegen de NATO. Nog nooit eerder vertoond in Nederland.

Jaap de Hoop Scheffer

Eerder op de dag, tegen het eind van de middag, hoorden we Jaap de Hoop Scheffer op Radio 1 nog voorbij komen. De man die eigenlijk berecht zou moeten worden, mocht nog even zijn weinig geloofwaardige duit in het zakje doen bij de staatsomroep.Jesse Klaver

Wie ook zijn duit in het zakje mocht doen, was Jesse Klaver. Stand.nl is ooit begonnen als inbelprogramma. Echter, de luisteraars krijgen nu bij elkaar zo'n twee minuten, verdeeld over 3 afgekapte inbellers in het 30 minuten durende programma; in de 24 uur die radio 1 heeft, krijgen de luisteraars in Nederland dus maar liefst 2 hele minuten. Het frapante van het gesprek tussen Sven Kockelman en Klaver was dat de NAVO slechts in een bijzin aan bod kwam, en Klaver erop antwoordde dat zijn antwoord later zal komen. Dus de leider van de partij die notabene de pascifistische PSP in zijn dna geeft, die zegt in de 28 hem ter beschikking staande minuten geen woord over de NAVO uitbreiding aan de grens met Rusland en de Nederlandse soldaten die er aan mee gaan doen.

Russische TV

Op de Russische tv werd zojuist een opsomming gemaakt van gevaarlijke situaties tussen Russische vliegtuigen en boten en die van met name de Britten. Er werd gesproken over politiek psychologische druk uitoefenen. Er werd een voorbeeld gegeven van Februari waarbij een Russisch vliegtuig netjes volgens de regels op weg was tussen Rusland en Kaliningrad (ook Rusland) en plots vergezeld werd door een NATO jachtvliegtuig. Een Britse Tyfoon die vanuit Estland opstijgt. Later kreeg ook de Russische Minister van Defensie plots in de lucht bezoek van Britse Tyfoons die langs kwamen vliegen. 17 Juni voeren boten van beide kampen op zo'n 150 meter van elkaar, hetgeen waarschijnlijk ook geen prettige afstand is. De NATO doet er alles aan om het vijandsbeld met betrekking tot Rusland door te ontwikkelen.

Irak

Ook Irak kwam uitgebreid aan bod op de Russische televisie; te veel om op te noemen; maar men merkte op dat de recente 280 doden bij de aanslag in Bagdad de Europeanen niet echt raakt. Paleis op de Dam niet in Irakese kleuren, geen minuut stilte in de Tweede Kamer. Er kwam een aantal van 650.000 Irakese doden voorbij sinds "de democratisering" van Irak.

Commentaar Blik: En de landen en mensen die voor deze tragedie verantwoordelijk zijn, gaan nu vertellen dat we troepen aan de Russische grens moeten stationeren met het gevaar dat één vonk dan tot grote gevolgen kan leiden.

Dokter Kelly

Een verhaal dat wij ons eigenlijk nauwelijks nog kunnen herinneren werd op de Russische tv in herinnering geroepen, de dood van Dokter Kelly. Deze man was een stoorzender voor het beginnen van de Irak-oorlog. In juli 2003 was hij plotseling dood; hij zou zelfmoord gepleegd hebben in of bij een bos. In Februari 2003 voorspelde hij dat als de Irak oorlog door zou gaan, hij waarschijnlijk spoedig dood gevonden zou worden in een bos...

Jeanine Hennis

De Hollandse Minister van Defensie is druk bezig om extra geld te werven voor meer troepen tegen de Russen, die in haar eigen woorden vanavond bij Nieuwsuur bezig zijn "de veiligheidsstructuur van Europa aan te tasten". Zij rept dan zoals altijd over wat zij "de annexatie van de Krim" noemt en de onrust in (Oost-)Oekraïne. Dat VVD kopstukken overtuigende referendumuitslagen negeren of defameren, is inmiddels ook tot in Nederland goed doorgedrongen na het Oekraïne referendum. Er is in Nederland geen volwassen discussie over de Krim of over wat er in Oekraine aan de hand is; zou dat wel het geval zijn, dan valt het gehele NAVO-verhaal als een kaartenhuis in elkaar. Het is dus van groot belang dat de laatste staatsjournalisten met nog een beetje moreel op gaan staan.

Hennis: "Rusland tast veiligheidsstructuur Europa aan" Foto: Blik op NOS-jounaal, overwinningsdag 2016, Moskou.NATO rekt werkterrein verder op: een cyber aanval op een computer van een NAVO-lid is een aanval op allemaal. Kortom, de spanning wordt van NAVO zijde gestaag opgevoerd. Foto: Blik op NOS-jounaal, overwinningsdag 2016, Moskou.

20 opmerkingen:

 1. Amerika begon haar bestaan met het uitroeien van 20 miljoen indianen.

  Daarna hebben ze Zuid Amerika ( economisch) gekoloniseerd.

  Toen Hitler verdreven moest worden hebben ze dat door de Russen laten doen.
  Die versloegen 228 Duitse divisies, de Amerikanen , geholpen door de rest van de wereld versloegen 58 divisies.
  Toen de Russen de Duitsers op de knieen hadden, kwamen de Amerikanen snel om West Europa ( het rijke, geïndustrialiseerde deel) in te palmen.

  Tevoren werd op Yalta afgesproken dat Rusland het Oostelijke deel als 'invloedssfeer'zou behouden. Niet de rijke landen dus, maar de arme landen. Niet als oorlogsbuit maar als buffer tegen de aanvallen die steeds vanuit het Westen kwamen, en die Rusland al zeer veel puin en bloed hadden bezorgd.

  Het IJzeren Gordijn waartoe op Yalta was besloten werd later gebruikt om Het Westen bang te maken voor de Russen, en zo een wapenwedloop op gang te brengen. Zo kon Amerika een geweldig leger opbouwen waarmee het de rest van de wereld zijn wil kon opleggen.

  Af en toe werd er een landje als Vietnam met zijn kop tegen de muur geslagen ( zoals top Neocon Michael Ledeen het onder woorden brengt) om iedereen te laten zien wie de baas is.

  De strategie van Amerika is tweeledig: de enorme soft Power wordt gebruikt om iedereen zand in de ogen te strooien: Wij willen overal vrijheid en Democratie brengen. We willen een gelukkige wereld zonder dictators.
  Dat is wat ze roepen.
  Wat ze doen is dat ze in 55 landen de regering hebben willen verdrijven. Dat lukte 33 keer . En dat ze in 33 landen bommen gooiden. Dit zijn de cijfers van na WO2.

  Toen de USSR machteloos werd verschenen er Rapporten in de VS die stelden: - -Rusland mag nooit meer op krabbelen.
  -Amerika moet nog 100 jaar de enige baas over de wereld zijn.
  - We zullen alleen nog op 'Ongebruikelijke Wijze'oorlog voeren: we maken anderen zo gek dat die voor ons onze vijanden vernietigen.( War by proxy).

  In bijna alle landen ter wereld hebben ze hun eigen mannetjes zitten, en in bijna àlle redacties van àlle media vindt al decennia lang selectie plaats: wie tegen de stroom in gaat wordt eruit gegooid. Alleen de verraders die weten hoe de hazen lopen ( of te naief zijn om de waarheid te zien) maken carriere. Volgens Israel Shamir gaat het op universiteiten niet anders. Ik kan dat bevestigen.

  En dan staan we nu op een kritisch punt.
  Want Rusland is onder Putin ongemerkt op gekrabbeld.
  En het wil zich niet terug in de goot laten drukken.
  Het is voor de Amerikanen er op of eer onder: laten ze Rusland en China gewoon door ontwikkelen, dan zijn ze verloren.
  Ze moeten dus die kernoorlog tegen Rusland wel ontketenen.

  Daarmee zijn ze nu volop bezig.
  Ze schilderen Rusland als agressor af en plaatsen ondertussen 'verdedigings bases'langs de Russische grens. Maar in die verdedigings-bases kan men ongezien ook aanvallende rakketten plaatsen. Dan staat Rusland schaakmat: compleet verslagen.
  De Russen moeten dus iets doen. En wel nu. Nu het nog kan.
  En de Amerikanen zullen dat beantwoorden meteen nucleaire aanval op Rusland. Nu. Nu het nog kan.

  Lees Paul Craig Roberts : Are You Planning Your Retirement? Forget About It. You Won’t Survive To Experience It.
  http://www.informationclearinghouse.info/article45065.htm
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/civilunrest.jpg

   Verwijderen
  2. Dank Joop. Heb het op mijn eigen blog geplaatst.

   Verwijderen
 2. De andere kant van Srebrenica. Dat zijn dus de verhalen die ik steeds meer hoor en lees!

  Servische regeringskrant: 'Srebrenica' was vergelding, geen genocide

  http://nos.nl/artikel/2116569-servische-regeringskrant-srebrenica-was-vergelding-geen-genocide.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Srebenica is een door het Westen uitgelokt drama want het was al maanden voor de val van Srebenica bekend bij de legertop dat de expeditie van Mladic een reactie was op de jarenlange rooftochten en terreur vanuit de moslimenclave op de omliggende Servische dorpjes.
   Dit feit wordt door politiek en media echter stelselmatig verzwegen, net als het feit dat de moslimmilitanten door de VS werden bewapend en hun commandanten daags voor de naderende omsingeling werden overgeplaatst naar Serajewo.

   Verwijderen
 3. @Jan
  Zal wel met de NAVO TOP te maken hebben.....

  Nee, geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, cyberaanvallen zijn nu ook een oorlogsdaad. Zij zijn zo wanhopig op zoek naar oorlog, wanneer wordt de informatieoorlog een oorlogsdaad?

   http://russia-insider.com/en/politics/crazy-nato-would-declare-cyber-attack-offline-casus-belli/ri15481

   Verwijderen
  2. Waarom openlijke Kritiek op Obama of een ander lid van de alliantie,niet ook als een oorlogsdaad beschouwen?

   Kritiek op 1 is een aanval op allen, toch?

   Verwijderen
  3. Deze is ook wel leuk, daarbij gaat het verhaal dat door deze video 2 Russische diplomaten de VS zijn uitgezet maar wel met de mededeling of de Russen dat geheim wilden houden. Nu zal je jezelf afvragen waarom? Naar het schijnt staat de naam van de desbetreffende CIA agent in een gehackte email van Hillary Clinton als zijnde een spion!

   http://russia-insider.com/en/society/jason-bourne-wanna-be-gets-whipped-moscow-cop-video/ri15510

   Verwijderen
  4. Hillary Clinton is nog lang geen president en wordt het misschien ook nooit.

   Rep.Trey Gowdy Asks Question (Grills) FBI Director James Comey About Hillary Clinton Email Probe

   https://www.youtube.com/watch?v=dTJwmC_5aTU

   Verwijderen
 4. Chelsea (Bradley) Manning in ziekenhuis na zelfmoordpoging.

  http://www.armytimes.com/story/military/2016/07/06/reports-chelsea-manning-hospitalized-after-apparent-suicide-attempt/86751690/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dear False Flaggers: Please do NOT knock down the Eiffel Tower tomorrow!

  Consider this article a pre-emptive strike

  http://www.veteranstoday.com/2016/07/09/eiffel-tower/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen!!!

  Net het 3 maandelijks interview met de Saker in het Solari- report gelezen: 37 paginas vol doordenkertjes. Later vandaag, wanneer het weer regent ga ik het nog een keer lezen. Het nieuws zal wel overstemd worden door de cop killings; ik vraag me af of we erg veel over de NATO summit of de oefeningen zullen vernemen.

  Ik heb besloten even pauze op joop.nl te nemen. Zowiezo heet die site nu slechts weinig lezers vanwege de ´sportzomer´. Dagelijks stukjes schrijven kan ook een verslaving worden, en ik kan het hele blog hier en bij van Bommel ook niet volspammen. Op the Guardian regageer ik ook nog slechts zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Link van dat interview:

  https://solari.com/00archive/web/solarireports/2016/sr20160609_1.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nieuws over de BUK.
  Op een van de filmpjes die moet aantonen dat de BUK daar reed op 17 of 18 juli 2014 is een bepaalde stuikt te zien die in volle bloei staat.
  Maar die struik bloeit absoluut niet in juli, maar begin juni. Half juni is hij al uitgebloeid.
  Volgens Russia Insider is dat mede de reden dat deze video's zo'n slechte kwaliteit hebben: om de details minder zichtbaar te maken.
  http://russia-insider.com/en/politics/mh17-inquiry-has-blockbuster-proof-buk-videos-were-faked/ri15519

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, het gaat om de vlierbes, die inderdaad TOT, dus niet TOT en MET, juli bloeit maar het zal mij niet verbazen als Wikipedia straks met een variatie komt die WEL in juli bloeit!

   Verwijderen
  2. De vlierbes staat er inmiddels niet meer.

   Verwijderen
  3. Vlier bloeit niet in juli in de gematigde streken. Overigens denk ik zeker niet dat die camerabeelden nader gemanipuleerd zijn. Sommige roadcams hebben een sterke MPEG compressie om op een kleine SD kaart veel uren video kwijt te kunnen. De lila kleurzweem komt door een gebrekkig IR-block filter, bewust aangebracht zodat er nachtbeelden kunnen worden opgenomen met behulp van ingebouwde IR LEDjes.

   Het is jammer dat de auteur van het filmpje dit niet beter heeft opgezocht, want zijn botanische verhaal staat als een huis.

   Overigens is die biologe van dat botanisch centrum een goed voorbeeld van de uitstekende educatie in de Sovjet Unie en hun bevrijdend serieuze benadering van hun vak.

   Een veldkennis waar hier slechts een boswachter aan kan tippen!

   Verwijderen
  4. [en hun bevrijdend serieuze benadering van hun vak.]

   Voor ons westerlingen lijkt dit een absurde bewering. Maar wat een rijk landschap van kennis en cultuur, en intellectuele vrijheid opent zich als men zich bij de geduldige, heldere, maar best wel strenge hand laat nemen door een Russische educator. Dat kan iemand in een museum, een muzieklerares of een wetenschapper zijn. Maar altijd klinkt het als een klokje, en men wordt geacht kritische vragen te stellen. In een debat moet men kunnen nadenken en argumenteren.

   Verwijderen
 9. Naar aanleiding van "Dallas 2016":

  Enkele feiten over politie-racisme in New York. En over media-bias.

  Uit een grafiek in Mother Jones (*) over de situatie in New York blijkt dat van alle mensen die gearresteerd worden voor ‘wapenbezit, wapengebruik en schieten op politie’ ongeveer 66 % zwart zijn. Dus bij drie overtredingen betreft het 2 maal een zwarte en 1 maal een niet zwarte New Yorker.
  Maar slechts 1 op de vijf New Yorkers is zwart.
  Dus als een agent met een zwarte verdachte wordt geconfronteerd, dan leert zijn ervaring dat de kans op wapens 10 maal zo groot is als wanneer het een niet-zwarte betreft.
  Hieruit mag je verwachten dat zwarten ook 10 maal zo vaak het slachtoffer worden van politie-kogels.
  Dat is niet zo. Ze worden even vaak slachtoffer van politie-geweld als de niet-zwarten.

  Even vaak, in absolute cijfers, maar 5 maal zo vaak in relatieve cijfers, want slechts 1 op 5 New Yorkers is zwart.
  Als je wil beweren dat er politie-discriminatie is, dan kun je zeggen: zwarten worden 5 maal zo vaak beschoten. Dat is wat Mother Jones doet.
  Maar uit de gegevens van Mother Jones zelf kun je even goed opmaken dat er juist helemaal geen racisme is bij de politie.
  Integendeeel: de groep die tien maal zo vaak schietgevaarlijk is, wordt gelijk behandeld als de andere groep waar de schietkans dus 10 maal kleiner is.

  (*) http://www.motherjones.com/politics/2014/08/police-shootings-michael-brown-ferguson-black-men
  ( met dank aan Sophia voor de tip)

  BeantwoordenVerwijderen