zondag 24 mei 2015

Deel 12 (Slot): Slotoverpeinzingen vanuit Shanghai

De trip naar Moskou en Shanghai zit erop. Slotoverpeinzingen vanaf de 22e verdieping in het centrum van Shanghai, luttele ogenblikken voor vertrek naar de luchthaven van Shanghai voor terugkeer naar Nederland.

Nog benieuwd naar het nachtleven van Shanghai? Neem een kijkje in "Bar Rouge", een swingende nachtclub die uitkijkt op de schitterende skyline van de stad.

29 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar wat een welvaart vrede en stabiliteit kan brengen in een regio.
  In plaats van je landmassa en militair overwicht te gebruiken om macht over anderen uit te oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mennie,
  je blijft onwaarheden debiteren. Want jou kennende alludeer je hier op een agressief Rusland.
  Waarom is dit onwaar?
  Omdat het nu juist de grote ambitie van de VS is om hun militair overwicht te gebruiken om zo nog 100 jaar de wereld te controleren.
  Lees: het PNAC Rapport. Lees 'Rebuilding America's Defenses."
  Kijk naar de vele landen die ze vernietigd hebben in de laatste jaren.

  Vooral Rusland zullen ze kapot maken zodra het land weer op krabbelt: Lees de Wolfowitz Doctine.

  Maar jij gelooft leugenaars als John Bolton die de speech van Putin met opzet foutief interpretreert en sindsdien elke idioot (zoals Dr. Mathieu Segers) doet beweren dat Putin er van droomt om Rusland weer even groot te maken als voor 1990.
  Bolton refereert aan de speech uit 2005 van Putin.

  Dit is het citaat waar hij op doelt, met de daarop volgende passage:

  "Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century. As for the Russian nation, it became a genuine drama. Tens of millions of our co-citizens and compatriots found themselves outside Russian territory. Moreover, the epidemic of disintegration infected Russia itself.
  Individual savings were depreciated, and old ideals destroyed. Many institutions were disbanded or reformed carelessly. Terrorist intervention and the Khasavyurt capitulation that followed damaged the country's integrity. Oligarchic groups – possessing absolute control over information channels – served exclusively their own corporate interests. Mass poverty began to be seen as the norm. And all this was happening against the backdrop of a dramatic economic downturn, unstable finances, and the paralysis of the social sphere."

  Putin noemt de instorting van de Soviet Unie een ramp vanwege twee zaken: de risico's die de etnische Russen lopen in landen als Ukraïne. ( Dat is inmiddels wel duidelijk) . En vanwege het verdwijnen van elke zekerheid, veiligheid, pensioenen etc. in de jaren na 1990.

  Ik zal U nòg iets zeggen, Mennie.

  Omdat U dit al heel lang geleden van mij en anderen hebt gehoord, en omdat U desondanks uw laster blijft verspreiden zonder ook maar enige onderbouwing, daarom vind ik U een slecht mens. U helpt de boosaardigen, en die boosaardigen willen de wereld controleren en kijken niet op 1 miljoen doden meer of minder.
  We weten wie het zijn, en U weet wie het zijn. Vermoedelijk neefjes van U.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @mennie,

  Je kan jezelf niet wereldvreemder voordoen dan je al doet.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/24/gegen-china-usa-verstaerken-patrouillen-im-suedchinesischen-meer/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Joop

  Ik weet niet of het woord 'wereldvreemd' hier op z'n plaats is. Wat Mennie op deze site steeds naar voren brengt sluit volledig aan op de manier waarop wij geacht worden de wereld te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   Ik reageerde eigenlijk meer op dit gedeelte;

   "In plaats van je landmassa en militair overwicht te gebruiken om macht over anderen uit te oefenen."

   Het lijkt mij duidelijk wat mennie daarmee bedoelt, Rusland/Poetin. Maar als je werkelijk gaat kijken wie er zijn militaire overwicht en macht gebruikt op anderen uit te oefenen, dan lijkt mij dat ook duidelijk. Vandaar mijn opmerking "wereldvreemd". Misschien had ik beter de term "niet in de werkelijkheid staan" moeten gebruiken.

   Verwijderen
  2. Of struisvogel.

   Iets anders. Vond je het niet opvallend dat Niemoller dat stukje over ISIS en het Pentagon op z'n site plaatste? Tot nu toe benaderde hij het islamitisch terrorisme altijd als iets dat min of meer uitsluitend verklaard kon worden uit godsdienstige motieven.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   "Of struisvogel."

   Zelfs een struisvogel is niet zo dom. Die trekt zijn kop uit het zand voordat hij stikt.

   "Vond je het niet opvallend dat Niemoller dat stukje over ISIS en het Pentagon op z'n site plaatste? Tot nu toe benaderde hij het islamitisch terrorisme altijd als iets dat min of meer uitsluitend verklaard kon worden uit godsdienstige motieven."

   Ja! Zou hij zijn houding richting de islam een beetje bij gaan stellen, denk je?

   Verwijderen
  4. Wel grappig. Op Bellingcat is het totaal stilgevallen wat betreft reacties van blogbeheerders, na wat kritische opmerkingen van een aantal mensen, waaronder ik. Ik heb besloten om vol in de aanval te gaan tegen Bellingcat en zijn gesponsorde open source onderzoeksteam.

   Verwijderen
  5. "Vond je het niet opvallend dat Niemoller dat stukje over ISIS en het Pentagon op z'n site plaatste?

   Hij was ook verrast op de gasconnectie tussen Syrie en Iran waar een lezer hem attent opmaakte. Alleen maar goed wanneer een journalist zich niet ongewild laat opsluiten in z'n eigen denkkaders. Er moet zoveel mogelijk ruchtbaarheid worden gegeven aan de Westerse exploitatie van het moslimextremisme.

   Bellingcat lijkt rijp voor de sloop, maar dat kan de oorlogspartij zich niet permiteren.

   Verwijderen
  6. @Dawg,

   Doorgaans reageer ik bij Joost Niemöller alleen op MH-17 en niet op rechts extremistische artikelen. In sommige gevallen wil ik weleens een reactie achterlaten dat niet alles lijkt zoals het is. Islamitische Staat is door VS en Israël gesponsord om het Assad regime omver te werpen. The Project of the New American Century gaat gewoon door, ook al zit er een democratische president die een Nobelprijs voor de Vrede heeft ontvangen.

   "Bellingcat lijkt rijp voor de sloop, maar dat kan de oorlogspartij zich niet permiteren."

   Eerlijk gezegd denk ik dat het met Eliot Higgins gedaan is.

   Verwijderen
  7. @ Joop

   Als Bellingcat omgaat komt komt het verhaal dat MH17 is neergehaald door een BUK van NR/de Russen in de lucht te hangen. Komen er indringende vragen over de werkelijk toedracht.

   Verwijderen
  8. @Dawg,

   Ligt eraan in hoeverre Bellingcat bekend is onder de "welingelichte" Nederlander? Het "officiële" verhaal is nog lang niet van de kaart. Daarnaast hebben wij nog steeds te maken met een Non Disclosure Agreement, een veto, relatie met bevriende staten en onze nationale veiligheid.

   Verwijderen
  9. Daar kaart je een gevoelig punt aan Joop, die 'bevriende' staat die heel waarschijnlijk dader is van de moord op 200 passagiers van mh17 zal het moeilijk krijgen als die vriendschap ineens flink bekoeld en ze hun veto misschien niet meer kunnen uitspreken, of helemaal uit die commissie gegooid worden.
   Ze (Ned. reg.) zullen nog slapeloze nachten krijgen om hun verhaaltjes zo te draaien dat het nog enigszins geloofwaardig overkomt. De npo zal het allemaal klakkeloos overnemen.

   Verwijderen
  10. Zou het dan misschien komen omdat het echt zo is?
   Ik ben al vele malen in azie geweest. Wat denk je nou dat Blik hier aan heeft bij te dragen? Alleen maar propaganda om de rest van jullie gekkies te voeden met komplotjes en rare ideeen.

   Verwijderen
  11. @Matt,

   Ja, dat is zeker een gevoelig punt, want wat wist de Nederlandse overheid? Waarom is er niet gereageerd op waarschuwingen over de gevaren in het Oekraïense luchtruim? Moet ik hier héél voorzichtig een "opzetje" achter zoeken?

   Verwijderen
  12. Joop, het maakt eigenlijk niet uit wat de Nederlandse overheid wel of niet wist, die heeft namelijk geen invloed op waar een vliegtuig (van een Maleisische maatschappij met Maleisische piloten) naartoe gaat (met of zonder KLM code sharing).

   Verwijderen
  13. @mennie,

   Nee, vandaar dat er op 14 juli 2014 ambassadeurs bij elkaar kwamen om over de verslechterde situatie in het Oekraïense luchtruim te praten.

   Verwijderen
  14. Praten kan altijd, maar de actie ligt bij internationale luchtvaart autoriteiten. Daar heeft Nederland op zichzelf niks over te zeggen.

   Verwijderen
  15. Feit is dat er een burger vliegtuig uit de lucht is geschoten dat daar helemaal niet hoefde te zijn.
   mennie, wat als straks blijkt dat je er helemaal naast gezeten hebt en klakkeloos de westerse propaganda hebt geloofd?

   Verwijderen
  16. Matt, dat eerste is een feit, dat tweede is een aanname die jij graag zelf doet.
   Maar het vluchtplan was goedgekeurd, de vlucht was onder controle van zowel Oekraïnse als Russische verkeersleiding, het hield zich aan alle internationale regels, we konden de vlucht notabene zelf volgen op flightradar. Geen enkele reden om hem neer te schieten en ook geen enkele reden om daar de Nederlandse overheid de schuld van te geven.
   Nogmaals, Maleisische maatschappij, Maleisische piloten, Maleisisch geregistreerde Boeing.
   Het is niet de propaganda van wie dan ook ik geloof, maar ik geloof de data die ik zelf kan bekijken.

   Verwijderen
  17. @mennie,

   In Australië denken zij daar niet anders over maar zij waarschuwen wel hun vliegtuigmaatschappijen en dat heeft de Nederlandse overheid verzaakt.

   "Here in Australia the Civil Aviation Safety Authority (CASA) has warned our own airlines of the alert.

   But spokesman Peter Gibson told news.com.au CASA doesn’t have the authority to prevent international airlines from using the route in and out of Australia because it was out of their jurisdiction.

   Each country was responsible for informing its own airlines of dangerous airspace, he added."

   Verwijderen
  18. @mennie,

   "Maar het vluchtplan was goedgekeurd, de vlucht was onder controle van zowel Oekraïnse als Russische verkeersleiding,"

   Ja oké, en hoe kwam dat, dat het vliegplan was goedgekeurd? Zal ik je het antwoord maar even geven, omdat de Nederlandse overheid heeft verzaakt vliegmaatschappijen te waarschuwen, want die wist op 14 juli 2014 al dat het Oekraïense luchtruim niet veilig was. Op zijn minst had Eurocontrol op de hoogte gebracht moeten worden, maar die wisten blijkbaar ook van niets, anders keur je zo'n vluchtplan niet goed.

   Verwijderen
  19. mennie zegt: "Geen enkele reden om hem neer te schieten en ook geen enkele reden om daar de Nederlandse overheid de schuld van te geven"
   Als je bekijkt wat voor gevolgen dat allemaal heeft gehad, voornamelijk voor Rusland dan waren er redenen genoeg om dat vliegtuig neer te halen en meteen, en dan bedoel ik ook meteen erna Rusland al de schuld te geven zonder dat er toen ook nog maar een sprankje van een onderzoek was.
   Niemand geeft Nederland rechtstreeks de schuld, zover reiken hun raketten niet.. Waar ze wel schuldig aan zijn is dat ze de meest vermoedelijke dader een hand boven het hoofd houden en geen enkel onderzoek in die richting openen want ,zoals gezegd, Rusland moet de dader zijn en daarom vind ik Nederland mede schuldig.

   Verwijderen
  20. @Matt,

   "Niemand geeft Nederland rechtstreeks de schuld"

   Ik benader dat toch anders. Nederland heeft de leiding in het onderzoek en neemt in het Joint Investigation Team Oekraïne op als lid van dit team, terwijl Oekraïne nota bene een verdachte partij is en Maleisië wordt als direct betrokkene buiten het team gehouden.

   Verwijderen
  21. Joop, juist ja, de overheid keurt dus geen vluchtplannen goed.
   Er zitten veel lagen tussen waar dit voorkomen had kunnen worden.
   Gewoon omdat wij gewend zijn dat de overheid voor ons zorgt is het makkelijk om ze ook de schuld te geven, maar daar valt in dit geval niets te halen.
   En wat dacht je van (het meest waarschijnlijke scenario) de persoon die met een BUK vanuit Rusland naar Oekraïne reed en MH17 neerschoot, of de persoon die hem de opdracht gaf. Hebben die er niet veel directer en meer mee te maken dan de Nederlandse overheid?

   Verwijderen
  22. mennie, die persoon moet je op het ministerie in Kiev gaan zoeken en daar is dat onderzoeksteam nog niet geweest. Alles werd meteen na de crash in beslag genomen, zo snel zelfs dat het duidelijk was dat ze wisten wat er ging gebeuren. Vertrouw jij er op dat de gegevens die zoveel tijd later werden vrijgegeven wel de juiste gegevens zijn of dat het een aangepaste versie is. Geen enkel personeelslid in de verkeerstoren is nu nog in dienst. Zijn allemaal weg met de raarste redenen en onvindbaar. Vind je dat niet op zijn minst verdacht?
   En Joop wat is jouw benadering anders dan de mijne?
   Nederland is mede schuldig omdat ze de vermoedelijke dader in hun team hebben zitten met dat veto recht zodat ze nooit als dader kunnen worden aangemerkt.
   Ik vraag me ook af wat België hier bij doet. Je hoort of ziet er nooit niks van.

   Verwijderen
  23. Matt dat zijn allemaal roddels, de feiten onderbouwen het niet.
   Want ondertussen staat al die info die zogenaamd in beslag is genomen gewoon in het voorlopig rapport van de onderzoeksraad.
   MH17 was op het moment dat het werd neergeschoten onder controle van Dnipro Control en niet van Kiev, Dnipro was ook in contact met Rostov Control. Rusland heeft ook gewoon meegewerkt aan dat rapport.

   Verwijderen
  24. Dus als iets stinkt zijn het roddels en als verdraaide feiten zijn is het de waarheid.
   Net wat jou uitkomt hé

   Verwijderen
  25. Een roddel is bijvoorbeeld de ene week een Su-25 van links, dan weer een MiG-29 van rechts. Eerst één, dan weer twee.
   Feiten zijn bv. dat MH17 midden in door rebellen gecontroleerd gebied vloog toen het werd neergeschoten, dat het niet in contact was met Kiev maar met Dnipro, dat de systemen van het vliegtuig in 1x ophielden, etc... Lees het rapport.
   Iets is een feit of niet, verdraaide feiten zijn er niet.

   Wat mij uitkomt is dat Rusland niet de Krim of Oost-Oekraïne binnen was gevallen, maar zo ver terug kunnen we niet meer hè?

   Verwijderen