woensdag 20 mei 2015

Deel 10: Chinezen dol op Hollandse Jong Belegen

Blik had toch nog een kilootje kaas bij zich en ging op onderzoek uit wat de Chinezen daarvan vonden. Nou, die vonden het niet verkeerd. Sommigen begonnen met een voorzichtig mini-hapje van het blokje, om vervolgens het blokje eenvoudig weg te happen; anderen vervolgden met kleine hapjes. Maar iedereen leek de smaak wel te kunnen waarderen.

De Chinzen hebben, voor zover wij het in die korte tijd hebben kunnen beoordelen, een bijzonder GEZONDE keuken. Hoofdbestanddelen: Rijst en bami, hetgeen natuurlijk beide zeer lichte kost is. Veel groenten. Beetje kip. En vooral ook: (Groene) thee, Ginseng, Veel Knoflook, gember, champignons. De Chinezen genieten van hun eten en veelal graag in wat groter groepsverband. Daar laten ze dan wat rijst en bami aanrukken, met een aantal verdere gerechten. Iedereen proeft van alles, en de hapjes in het midden kunnen vaak via een draaischijf gedraaid worden zodat iedereen er makkelijk bij kan. Een uitermate sociale manier van samen eten.

Wij hebben ons laten vertellen dat de Chinezen verder van huis uit nauwelijks zuivelproducten gebruiken. Ook wijn en koffie zouden niet tot hun "dieet" behoren. Maar daar komt wel in rap tempo verandering in. Koffietentjes schieten als paddestoelen uit de grond en ook de wijnconsumptie schijnt een vlucht te nemen. Hoe dat precies met de Hollandse kaas zit, weten we niet. Maar aan de eerste reacties te zien, zouden wij tegen de producenten willen zeggen: "Ga er voor!"

54 opmerkingen:

 1. Zouden ze ook een van de betere bitterballen lusten.?
  Patatje oorlog ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop, Chinezen lusten vrijwel alles, hier in België hebben ze zelfs een frietkot geopend en hun friet smaakt echt 'Belgisch'.
   Een frietje oorlog is alleen voorbehouden voor een bepaalde trol hier, want de Chinezen die ik ken zijn heel vredelievend, heb er zelfs een workshop schilderen mee gedaan.

   Verwijderen
 2. Blik op het corportistische propaganda vodje:

  Een tijdje geleden, toen de poolse ex generaal Waldemar Skrzypczak (hiervoor groot voorstander van de huidige klunzen op het pluch in Kiev) openlijk zijn steun voor de huidige regering in Kiev introk, vermoede ik dat het regime zijn legitimiteit aan het verliezen was.

  Vorige week meldde Kerry dat Oekraïne maar beter niet de donbass moet aanvallen en dat ze zich beter aan de Minsk 2 akkoorden moeten houden. (we moeten afwachten wat er gaat gebeuren, want deze mensen liegen zo makkelijk en gooien vaak express verkeerde informatie in de ether)

  Gisteren meldde onze Hubert S dat S. Bandera een fascist was. Azov bataljon zat vol met neo fascisten.

  Nu meld de krant:-Zelfs de pr afdeling van de elitaire ronde tafelgroepen kan niet meer pro kiev zijn en kan niet meer positief over het land schrijven. Anders wordt het vodje totaal ongeloofwaardig-

  "Maar dat alles is geen rechtvaardiging voor deze wetten. Oekraïne snijdt zich er bovendien mee in de vingers. Het land heeft president Poetin er onbedoeld een geschenk mee gegeven. Zijn onzinnige bewering - toch weer even een sneer naar Poetin- dat in Kiev een fascistische junta aan de macht is, krijgt ongetwijfeld een nieuwe impuls nu Porosjenko en het parlement verbieden om kritiek te leveren op de pro-nazigroeperingen uit de jaren dertig en veertig. Voor de rest van Europa wordt het er zo niet makkelijker op om voor Oekraïne op de bres te staan."
  Geschenk Oekraïne aan Poetin

  Nu gaan buitenlandse schuldeisers en het IMF met de vuist op tafel slaan om de hervormingen er door te drukken. De bodem van de schatkist is in zicht. De economie krimpt, de overheidsuitgaven blijven hoog. De overheidsschuld is al 90% van bbp. Werkelijke werkeloosheid is 20%. Alleen oligarchen kunnen nog bij banken lenen , de rest bijna niet meer. etc etc.
  Ik ga nu de voorspelling doen, dat als Porky nu de hervormingen gaat doorvoeren, dat hij er aan het einde van het jaar niet meer zit. Dit baseer ik op het feit dat Morsi in Egypte braaf de IMF hervormingen ging doorvoeren en dat hij spoedig daarna werd afgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede analise Blik, maar of porky word afgezet betwijfel ik want juist door de steun van 'zijn' nazi's, mensen die totaal geen geweten hebben en er maar op los schieten. dus ook op burgers, vrees ik het ergste. Het zal snel een politie staat worden, als het dat al niet is want heel veel mensen zijn nu al bang daar. En voor zover ik begrepen heb is Putin niet van plan om de mensen daar ter hulp te schieten want voor hem is dat een 'buitenlandse' aangelegenheid. Ik zet buitenlandse tussen " omdat het voornamelijk Russen zijn die in de problemen zitten. Als hij wel zou helpen dan pleegt hij een invasie en dat is wat de navo juist wil om aan te kunnen vallen. De wet hiervoor is reeds goedgekeurd zowel in Amerika als de EU. Putin is wel slimmer, maar ik ben er van overtuigd dat deze machteloosheid hem wel pijn doet.

   Verwijderen
  2. De neo nazi's luisteren meer naar Kolomoisky verwacht ik.
   Na Porky hoop ik op een kandidaat die oekraïne een neutrale koers laat varen en die de corruptie en de oligarchen gaat aanpakken. Maar Ik denk dat, op een paar neo nazi's na, allemaal wensen.

   Verwijderen
  3. matt

   fantasie slaat weer volledig door

   " Als hij wel zou helpen dan pleegt hij een invasie en dat is wat de navo juist wil om aan te kunnen vallen."

   Die invasie van Putin heeft allang plaatsgevonden.
   En NATO staat natuurlijk al lang klaar met 100.000 man aan grens met UA

   Verwijderen
  4. oli

   "Na Porky hoop ik op een kandidaat die oekraïne een neutrale koers laat varen"

   U begrijpt werkelijk niets van democratie en vrije keuze

   Volk heeft voor 80% gekozen op pro westerse partij
   Dus die neutrale koers gaat er niet komen

   Verwijderen
  5. @oli, ik ben het woordje 'van' voor Blik vergeten.
   Over Morsi heb ik veel tegenstijdige berichten gelezen. Wie heeft hem afgezet en wat was hun agenda? Waren die machtiger dan het imf?
   Ik denk dat Porky zijn macht niet zonder slag of stoot zal afstaan, want wat zal Kerry daar tegen kunnen doen, het komt er dan op neer dat ze al die tijd fout hebben gezeten en dat toegeven....
   En wat ik het ergste vind: gesteld dat die moordpartijen tegen de Russisch sprekende bevolking openlijk plaat vinden wanneer de hulp acties vanuit het westen zullen starten, als die er komen dus. De vraag is zelfs of dat wel op het journaal komt, want dat komt op het zelfde neer, ze zullen hun steun aan Kiev moeten uitleggen.

   Verwijderen
  6. LGK zegt: Die invasie van Putin heeft allang plaatsgevonden.
   En NATO staat natuurlijk al lang klaar met 100.000 man aan grens met UA
   En waarom hebben ze dan nog niet aangevallen als het bewijs zo duidelijk is als jij stelt? Simpel, er is GEEN invasie, toen niet en nu ook niet. Om met je eigen woorden te spreken: ze hebben een huurcontract tot 2046, dus ze vallen hun eigen gehuurde gebied binnen?

   Verwijderen
  7. En hiermee laat u zien ook Putin niet te begrijpen en wat een proxy oorlog is

   "dus ze vallen hun eigen gehuurde gebied binnen?"
   Dat is de basis/haven en daar mochten ze zich niet buiten begeven, wat ze wel deden, zodat Putin de Krim kon annexeren

   Verwijderen
  8. LGK, trouwens wat jij daar zegt over democratie, ik zou wel eens een eerlijke peiling willen zien in Kiev, want ondertussen weten de mensen daar hoe "goed" het in de EU is met als voorbeelden Griekenland aan de rand van de afgrond, Spanje en Italië er niet ver vanaf, en al de andere landen die zwaar moeten bezuinigen, zie jullie eigen gezondheidszorg en hoe jullie met ouderen en mensen die afhankelijk zijn van hulp (PGB) omgaan. Dat zijn nu een perfecte voorbeelden hoe goed het in de EU is. De mensen daar zijn ook niet achterlijk

   Verwijderen
  9. @LGK,
   Nee, volk heeft waarschijnlijk niet zelf gekozen. Yats was hun man en yats werd het. Porky heeft de mensen op Maidan gefinancierd en die werd president., dus...Maar dat doet er voor de toekomst niet toe, wel of niet democratisch gekozen.
   Als er een volksopstand komt ala Egypte dan kan ik me voorstellen dat een legerleider de (tijdelijke) macht krijgt in Oekraïne. Die schrijft wel of geen verkiezingen uit.
   Tsja..Ik voorspel alleen het spoedige einde van Poky als hij de IMF hervormingen gaat doorvoeren. Daar wil ik het bij houden

   Verwijderen
  10. oli

   "Nee, volk heeft waarschijnlijk niet zelf gekozen. "

   En weer een aanname, om moe van te worden
   Geen enkele onderbouwing

   OVSE was erbij en constateerde eerlijke verkiezingen
   PS Rusland zit ook in OVSE en had ook controleurs gestuurd

   Verwijderen
  11. matt

   Zucht....het gaat niet om EU
   UA wilt alleen maareen handelsverdrag met EU, zodat handel goedkoper kan en handel kan toenemen.

   Maar dit is voor Putin teveel gevraagd

   Verwijderen
  12. @Matt
   Morsi is afgezet door de legerleiding van Egypte.
   Er was onder de bevolking een enorme onvrede over zijn bezuinigingen en het leger was zeer ontevreden over Morsi, omdat Morsi plannen had om het leger van Egypte in te zetten om Assad van de troon te zetten. De legerleiding had daar geen zin.
   In die tijd was er rivaliteit tussen Qatar en SA. Qatar is moslim brotherhood en SA is wahabisme. Qatar heeft alleen al meer dan 10 miljard geïnvesteerd in Erdoghan moslimbroederschap. Dat is een bongenoot van Qatar. Morsi was ook moslimbroederschap. Als het egyptische leger meehelpt om Assad te verdrijven, wordt Syrië ook moslimbroederschap. Je begrijpt dat Qatar (die dit allemaal gefinancierd heeft) een enorme macht wordt in dat gebied en zelfs machtiger dan SA. De koning van SA heeft toen tegen SISI gezegd. Zet Morsi maar af, dan krijg jij van mij 30 miljard en hoef je niet naar het IMF. Hiermee heeft SA zich een loyale buurman gekocht en hoeft SA niet meer bang te zijn voor Qatar.
   P.s Moslimbroederschap is in 1929 door MI6 opgericht. Vandaar dat Morsi graag het IMF binnen haalde voor geld. Alle hebben directe lijntjes naar de anglo amerikaanse elite

   Verwijderen
  13. Er is geen massamoord tegen Russisch sprekenden bezig, verre van!! Maar tja, de moorden en pesterijen en onterechte uitzettingen op de Krim hoor je ook weinig van in de media...Rusland zwijgt het letterlijk dood, totdat de laatste niet Rus of weg of dood is....maar ja, mag je hier weer niks over zeggen...

   Verwijderen
  14. Wat is dat voor onzin. Rusland had tot aan de sancties een bloeiende handel met Europa. Wat voor belang zou Rusland er bij hebben als Oekraïne wel of geen handel met de EU drijft. Putin heeft wel gezegd dat als ze dat doen ze wel eerst even hun achterstallige gasrekening moeten betalen wat ik niet meer dan normaal vind. En wie heeft die rekening betaald? jij en ik.

   Verwijderen
  15. Rusland wil gewoon weer groot worden, hoe dan ook!! Maar weet ook dat het niet openlijk oorlog kan gaan zoeken, want anders heeft het gelijk de VS, Europa en de NAVO en de VN op zijn dak. Maar een proxy oorlog in Oekraïne beginnen is geen probleem...je laat je soldaten "verdwalen" en "op vakantie gaan" met wapens, tanks, vliegtuigen en al...dat mag allemaal wel volgens Putin....

   Verwijderen
  16. Trouwens: Sisi is een echte nationalist en geen puppet van de anglo amerikaanse elite. Anglo amerikaanse elite ga je maar verbijten. LOL. Je hebt geen nieuwe puppet op het pluch in Egypte. Sisi heeft warme relaties met moskou. Ga je maar verbijten.

   Verwijderen
  17. Jezus wat een kleuterantwoord oligarch....kom op zeg...het is zo'n antwoord van vroeger op school nanananana, ikke wel en jij lekker niet, lekker puh!! Die tijd hebben we toch al lang achter ons gelaten?? Ow wacht, jij dus niet .....

   Verwijderen
  18. @LGK

   'Alleen maar een handelsverdrag'

   Klinkt alsof je geen idee heb wat het verdrag inhoudt. Heel kort door de bocht impliceert het verdrag dat UA zicht uitlevert aan de EU: ze moeten zich aan alle mogelijke en onmogelijke standaarden houden die de EU voorschrijft, maar waar ze als niet EU-lid geen zeggenschap over hebben.
   En die standaarden bestrijken alle facetten van het leven in UA.

   http://www.modernukraine.eu/wp-content/uploads/2012/12/EU-Ukraine-Association-Agreement-ENG.pdf

   De eerste circa 1.000 pagina's met regels en regeltjes, maar reken je alle verwijzingen naar andere EU bepalingen mee, dan gaat het om zo'n 30.000 pagina's. Dat alle betrokkenen zicht hebben op de reikwijdte van waar ze hun handtekening onder gezet hebben is een illusie.

   Je minimaliseert de reikwijdte van het verdrag en de economische gevolgen voor Rusland. De EU heeft zich bij het er door heen jagen van het verdrag als een olifant in de porceleinkast gedragen.

   Verwijderen
  19. @Dawg: dan nog, het is aan de bevolking en regering van UA ZELF om daar over te beslissen, daar heeft een Putin echt helemaal niks mee te maken!! Dat hij schoothondje Janukovitsj gelijk op het matje riep en hem opdroeg vooral nee te zeggen en het volk teleur te stellen was het begin van het einde voor Janu en zijn regering. Janu ging nadat hij mensen afslachtte op het Maidanplein met de staart tussen de benen terug naar Rusland om door baasje Putin gered te worden. Daarna werd de regering ontbonden, werden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven en compleet volgens internationale regels gehouden, met internationale waarnemers en al. Dus niks coup zoals jullie al de hele tijd roeptoeteren. Nee de "verkiezingen" op de Krim, die waren pas "vrij"; een Russische soldaat met Kalasjnikov in de aanslag in elk kieskantoor om je toch er aan te herinneren vooral "voor" aansluiting te kiezen....een aanfluiting voor elke democratie, maar Putin gaf er geen reet om!!

   Verwijderen
  20. dawg

   Goh, dit raakt echt de gehele UA

   "Respect for democratic principles, human rights and fundamental freedoms, as defined in particular in the Helsinki Final Act "

   Iets waar Putin iig niet aan kan voldoen.

   En wat zijn verder die 'onmogelijke standaarden' ?

   Verwijderen
  21. mat

   "Wat voor belang zou Rusland er bij hebben als Oekraïne wel of geen handel met de EU drijft"

   Verlies van controle oa

   Verwijderen
  22. "Macedonia's Strategic Location Makes It a Target for Some Hardcore American Freedom"

   *Macedonian leader is a crook! (Never mind endemic corruption in Macedonia over time.)
   Grave concerns by the U.S. and its European Union puppets about current leader (this is the clear signal that it’s game on).
   *Thousands rally to protest the crooked leader
   *Behind the scenes manipulation by U.S., EU, NGOs with possible false flag implicating the current leader.
   *Much commotion, some bloodshed, and, in a stunning conclusion, democracy prevails and the evildoer, the bad guy leading Macedonia, is replaced

   http://russia-insider.com/en/democracy-american-style-macedonia/ri7033

   Verwijderen
  23. En uw bron maakt gelijk uw post belachelijk

   Verwijderen
  24. Valt nog op dat het niet sputnick is

   Verwijderen
  25. "En wat zijn verder die 'onmogelijke standaarden' ?"

   Jij minimaliseert het verdrag en dan kom je met dit soort vragen?

   Een lullig voorbeeld dan maar. De EU schrijft allerlei technische voorwaarden voor op bijvoorbeeld gebied van veiligheid en hygiene. Die standaarden hoeven op zich helemaal niet verkeerd te zijn, maar de implementatie ervan kost geld. En dat geld is er niet, ook niet als de EU de helft van de kosten subsidieert. Bedrijven uit de UA lopen daardoor meteen tegen de concurrentienadeel op ten opzichte van grote ondernemingen uit de EU. Een situatie die een beetje vergelijkbaar is met wat bij de hereniging van de beide Duitsland. De Oostduitse bedrijven legden in no time het loodje en/of daarna werden opgekocht door Westduitse concerns.

   Verwijderen
  26. @ LGK

   "En uw bron maakt gelijk uw post belachelijk"

   Vast wel:

   Nigaragua, Iran, Chili, Joegoslavie, Irak, Afghanistan, Lybie, Egypte, Syrie,
   Indonesie, Venezuela, Grenada, en nog een stuk of 40 andere staten

   Verwijderen
  27. DE NIEUWSBRON; lezen Dawg, lezen!!!! Russia insider is gewoon een keihard propagandakanaal....maar ach, ik kan net zo goed tegen een muur praten, geeft nog eerder een zinnig antwoord dan dat dawg het uit zijn strot en wat voor hersens moet doorgaan krijgt.

   Verwijderen
 3. LPG,
  Wat vind u er van dat Hurbert Smeets Stepan Bandera een fascist noemt. ?
  Wat vind u er van dat je geen kritiek meer mag leveren op de (oud)leden van de OUN en dat ze in ere worden hertsteld ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niemand met enig verstand twijfelt eraan dat Bandera een fascist was:
   http://www.ibidemverlag.de/Unser-Verlagsprogramm/Geschichte/Stephan-Bandera--The-Life-and-Afterlife-of-a-Ukrainian-Fascist-1685.html

   Verwijderen
 4. En?
  Mening van 1 persoon

  Putin heeft ook een mening over Stalin, Putin vond hem wel een effectief manager

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Regime Kiev verliest zijn legitimiteit. LOL

   Verwijderen
  2. Welk regime?? Gewoon gekozen partijen...in Rusland heb je de keuze tussen Medvedev en Putin....of andersom...ze doen steeds stuivertje wisselen, bang dat ze hun gekochte macht moeten afstaan....als we toch zo gaan beginnen, het echte maffiaregime zit in Moskou!!

   Verwijderen
 5. Blik, kun je dit blog niet 18+ maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JA graag, kunnen jullie kleuters tenminste verdwijnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga toch lekker naar je anti cq debunk conspiracy websites. Oh daar komt niemand. Sorry.

   Verwijderen
  2. Kijk wie zich aangesproken voelt.
   juist de enige die zich aangesproken voelt reageert.
   en voor alle duidelijkheid, ik reageer op mijn eigen post dus dat kun je niet verdraaien.

   Verwijderen
  3. Sorry Oli, jouw reactie was net iets te snel.

   Verwijderen
  4. Nee weet je waarom?? De ene na het andere complotblog dondert ineen...het is wachten tot dit kaartenhuis in elkaar dondert!! Zal vast zijn wanneer Putin schuld bekent aan de oorlog in Oost Oekraïne....of welnee, dan ontkennen jullie nog steeds en hebben jullie het nog over vliegtuigjes en zo...

   Verwijderen
  5. Welterusten allemaal. Tot spoedig.

   Verwijderen
  6. Welterusten...goh, ze druipen af...tja als je geen onderbouwing meer hebt, alleen maar aan haat kan doen en schelden dan blijft er weinig meer over en val je te snel door de mand. Kan je beter in je mandje gaan liggen, heel slim!! Slaap lekker!!

   Verwijderen
  7. Onderbouwing is hier altijd ver te zoeken
   Want dan lopen ze zelf vast in hun eigen leugens

   Verwijderen
 7. "Bellincat, de hofleverancier van dwaalsporen voor de MSM, lijkt op het punt te staan volledig gedemonteerd te worden

  sept 2014:

  "Open-source investigations site Bellingcat today launched a new project to investigate global networks of crime and corruption.

  The London Project Investigathon is a collaboration between Bellingcat, Hacks/Hackers London and the Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)."

  De partner van Bellingcat is dus de Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCPR) Onderaan de homepage van deze OCCPR lezen we (het zal niet waar zijn):

  OCCPR is made possible by Open Society en Soros Foundation network alsmede
  USAID een Amerikaanse NGO en nog een andere sponsor. iets Zwitsers-Roemeens

  https://occrp.org/occrp/en  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nog iets:

  Dit bericht uit mijn vorige comment:

  "Open-source investigations site Bellingcat today launched a new project to investigate global networks of crime and corruption.

  The London Project Investigathon is a collaboration between Bellingcat, Hacks/Hackers London and the Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)."


  stond hier:

  https://www.journalism.co.uk/news/new-bellingcat-project-to-investigate-cross-border-corruption/s2/a562610/

  En daar kan je ook het volgende lezen:

  "Bellingcat, which launched in July, regularly shares tips, tools and how-to guides on verifying stories and videos using open-source information alongside its own investigations. Two recent projects include locating an Islamic State training camp in Mosul, Iraq and identifying the Buk missile launcher alleged to have shot down flight MH17 in eastern Ukraine."

  Bellingcat ging dus van in juli van start. Juli 2014 om precies te zijn. Op 15 juli 2014 om precies te zijn. Twee dagen voor de aanslag op MH17. Drie dagen later had de huisvader Elliot Higgins de dader van de aanslag al gevonden.

  NEE, DAT IS HELEMAAL NIET RAAR.

  links in deze comments via een reacties bij Joost Niemoller

  http://joostniemoller.nl/2015/05/het-megasucces-van-de-bellingcat-methode-2/#more-5518

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nieuwe verwikkelingen:

  http://joostniemoller.nl/2015/05/burgerjournalist-ontmaskert-scoop-rtlnieuws-over-buk-rookpluim/

  http://7mei.nl/mh17-buk-rookpluimfoto-zijn-bedrog/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helder, tja het zijn weer keiharde propaganda bronnen en complotjournalisten die hij aanhaalt. Totaal niet serieus te nemen en dus ook niet helder, verre van. Enorm troebel weer....zoals hier veel te vaak het geval is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er is niks troebel, Iedereen kan wat ik claim binnen twee minuten nalopen.

  Klik op:

  http://brown-moses.blogspot.nl/2014/07/what-is-bellingcat.html

  en lees de aankondiging van de start van Bellingcat op het blog van BrownMoses
  op 15 juli 2014.

  Tuesday, 15 July 2014
  What is Bellingcat
  This week I've launched the Kickstarter for my new website, Bellingcat, which I hope will solve one issue I've come across again and again. Often I've been invited to various events where people who have developed great tools and techniques for working with open source information have spoken in front of a crowd of eager journalists, activists, researchers, etc, who listen to the presentation, then go home and forget about it. With Bellingcat I'm trying to do something that will keep those people engaged with those tools and techniques, and also show others how to use them."

  Klik op: https://occrp.org/occrp/

  Scroll helemaal naar onder en lees daar dat Open Society, en Soros Foundation Network, USAID en nog wat organisatues OCCRP sponsoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Brown Moses over zijn connectie met OCCRP in hetzelfde stuk:

  This week I've launched the Kickstarter for my new website, Bellingcat, which I hope will solve one issue I've come across again and again. Often I've been invited to various events where people who have developed great tools and techniques for working with open source information have spoken in front of a crowd of eager journalists, activists, researchers, etc, who listen to the presentation, then go home and forget about it. With Bellingcat I'm trying to do something that will keep those people engaged with those tools and techniques, and also show others how to use them.

  Bellingcat has contributors writing for the site on a variety of subjects, but all using open source information for their work. Over the last two years I've used open source information to investigate the conflict in Syria, but it's not just about conflict zones, with the OCCRP demonstrating the use of open source information to investigate cross-border crime and corruption.

  http://brown-moses.blogspot.nl/2014/07/what-is-bellingcat.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dawg

  Geweldig hoe je bellingcat onderuit probeert te halen met een website van een van de grootste complotters die alleen zijn boek wilt verkopen.

  Alles wat Joost gepost heeft is al lang debunkt

  Altijd weer grappig hoeveel mensen erin trappen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ LGK

  Als jij net doet of je deze post niet heb gelezen, doe ik net alsof ik 'm nog niet heb gepost:

  http://brown-moses.blogspot.nl/2014/07/what-is-bellingcat.html

  en lees de aankondiging van de start van Bellingcat op het blog van BrownMoses
  op 15 juli 2014.

  Tuesday, 15 July 2014
  What is Bellingcat
  This week I've launched the Kickstarter for my new website, Bellingcat, which I hope will solve one issue I've come across again and again. Often I've been invited to various events where people who have developed great tools and techniques for working with open source information have spoken in front of a crowd of eager journalists, activists, researchers, etc, who listen to the presentation, then go home and forget about it. With Bellingcat I'm trying to do something that will keep those people engaged with those tools and techniques, and also show others how to use them."

  Klik op: https://occrp.org/occrp/

  Scroll helemaal naar onder en lees daar dat Open Society, en Soros Foundation Network, USAID en nog wat organisatues OCCRP sponsoren.

  Negeer ik je ad hominems aan Niemoller die je wel elke keer uit de last haalt, maar nooit waarmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En?
  Soros steunt vrijheid en vrijheid van pers

  Putin zou zo'n initiatief nooit steunen, die plakt zelfs label 'buitenlandse agent' op Russische soldaten moeders, omdat niemand mag weten hoe en waar hun zonen zijn omgekomen.

  Joost diebeweerd dat er geen getuigen zijn mbt trail, die zijn er wel en diverse interviews geweest

  BeantwoordenVerwijderen