dinsdag 19 mei 2015

Deel 9: Impressies Shanghai

Impressies vanaf een kruispunt in Shanghai

Op de brommer door Shanghai

Daarna moest Blik naar het andere eind van de stad. Een taxi aanhouden was lastig en liet een tijd op zich wachten. Er stopte echter wel een brommertje. Nou, dan stappen we daar op! In plaats van op de brommer naar het andere eind van de stad, leverde het brommertje mij netjes bij de metro af. Dat verbaasde in eerste instantie (taalbarriere!), maar was uiteindelijk een prima oplossing.

49 opmerkingen:

 1. Nogmaals de lezing van George Friedman CEO van stratfor die DAWG gisteren plaatste. Hij is zo informatief.

  naam die je aan de link wil meegevenSTRATFOR: US-Hauptziel seit einem Jahrhundert war Bündnis Russland+Deutschland zu verhindern

  Wat je niet wil is dat duitse technologie en duits kapitaal samenwerkt met russische grondstoffen en russische arbeidskrachten.
  Om dit te voorkomen heeft de anglo amerikaanse elite een zekerheidscorridor gebouwd ten weste van oekraïne en ten oosten van duitsland van de Baltische zee tot aan de Zwarte zee. Om de relatie tussen Rusland en Duitsland te kunnen breken op het moment dat dit nodig is.
  ---Daarom zie je nu de twijfelachtige houding van Merkel. Aan de ene kant wil ze dolgraag die relatie met Rusland. Aan de andere kant is duitsland nog steeds min of meer bezet door Amerika sinds de 2e wereld oorlog, ze moet rekening houden met de wensen van de anglo amerikaanse elite--

  Wie de oceanen beheerst beheerst de wereld. Je kan iedereen in de wereld aanvallen , zonder dat je zelf kan worden aangevallen. (dit is wel een engels of amerikaans standpunt omdat europa via azië aangevallen kan worden) Engeland en later Amerika hebben nooit getolereerd dat een ander land een Marine vloot zou bezitten. Om te voorkomen dat andere landen een grote marine zouden krijgen liet engeland de europese landen met elkaar vechten.

  Een niet neutraal of anti russisch Oekraïne is een grote bedreiging voor Rusland. Je zit 50 km van volgograd en 300 km van Moskou. Dit kunnen de russen niet accepteren. Een neutraal Oekraïne is het minste wat de russen willen zien.---daarom zien we nu alle acties van de russen om het huidige regime in de Oekraïne te frustreren---

  De mooiste manier om gebieden te controleren en die hij aanbeveelt is om landen met elkaar te laten vechten. Ronald Reagan financierde zowel de Iraniërs als de Irakezen en liet ze met elkaar vechten. Je eigen leger is nooit sterk genoeg om grote gebieden in de wereld te kunnen domineren--- Dit zien we nu live in het midden oosten. Amerika laat saoedi arabië en iran met elkaar vechten--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat Friedman rond 1.30 zegt:

   The primordial reason.....Het doorslaggevende belang voor de VS, waarvoor we WOI, WOII en de Koude oorlog hebben gevochten is de relatie tussen Rusland en Duitsland, want verenigd zijn zij de enige macht die mogelijk een bedreiging zou kunnen vormen voor de VS.

   “He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.” Orwell

   De geschiedenis van WO I, II en de Koude Oorlog moet nog geschreven worden.

   Verwijderen
  2. Inderdaad Dawg dat is de belangrijkste informatie die hij geeft

   Verwijderen
  3. Die speech van Frieman was 50 minuten of langer. Bij de Saker is daar 12 minuten uit gehaald met de meest saillante uitspraken.
   Die 12 minuten heb ik geheel uitgeschreven (op mijn blog, onvertaald, dus in het Engels.)

   Hier die uitgeschreven toespraak:Friedman in Chicago
   Ofwel: http://xevolutie.blogspot.nl/2015/03/467-stratfor-boss-georg-friedman-spills.html

   Een ander mooi citaat:
   The best way to defeat an enemy fleet is to not let it be built.
   The way the Brittish managed to make certain that no European Power could build a fleet is to make sure that they (Englands ennemies) were at each others throats. The policy that I would recomment is the one that Ronald Reagan adopted toward Iran and Iraq. He funded both sides so they would fight each other and not fight us. This is cynical. It was certainly not moral.

   Verwijderen
 2. "Bij het Vrijheidsplein in Charkov – de Russischtalige tweede stad van Oekraïne – staat een tentje van het vrijwilligersbataljon Azov, dat in de Donbas vecht tegen pro-Russische rebellen. Een van de commandanten van het bataljon, dat zich tooit met een onmiskenbaar runenteken, is de neonazi Andrej Biletski uit Charkov, die bij de parlementsverkiezingen van oktober ook een zetel in de Verchovna Rada heeft veroverd. Sinds dit weekeinde is het de vraag of Azov dit runenteken mag blijven showen".

  Concreet zouden de wetten het onmogelijk kunnen maken om onbevangen onderzoek te doen naar de ‘racistische zuiveringen’ en andere misdaden van de OePA en zijn politieke arm Organisatie van Oekraïense Nationalisten onder leiding van de later door de KGB vermoorde fascist Stepan Bandera (1909-1959)

  Dit zijn zinnen uit een artikel van het NRC' tje van vandaag, geschreven door Hubert Ik schrijf nooit positief over poetin or rusland Smeets

  Toch leuk dat Hubert Smeets Stepan Bandera een fascist noemt. LPG, hoor je dat ? Je vriend Hubert Smeets noemt Stepan Bandera een fascist.
  Hoor je dat LPG ? Volgens Hubert Smeets bestaat het vrijwilligers bataljon Azov uit Neo Nazi's

  Hebben jullie dan een Gestapo-bar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke impressie filmpjes Blik!. Bij het eerste filmpje rond min 3:00 zie je een gebouw dat lijkt op een noord europees kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Oli. Ook voor je vele immer gewaardeerde bijdragen.

   Verwijderen
  2. Shanghai is bezet geweest Door verschillende westerse mogendheden. In ieder geval Fransen en Engelsen als ik me niet vergis. Christelijke kerken zijn geloof ik geen uitzondering in China.

   Verwijderen
  3. Klopt ja, Nederland heeft zelf Formosa nu Taiwan (Republic Of China) een tijdje bezet en daar vind je dus dingen uit die tijd terug zoals Fort Zeelandia en Fort Provintia.

   Verwijderen
 4. Zoals ik al eerder heb gezegd. Ik verwacht dat de noodtoestand in amerika en waarschijnlijk ook in europese landen wordt uitgeroepen vanwege rassenrellen cq socialeonrusten in het land.
  Net zo als er een doctrine is van laat de landen maar tegen elkaar vechten is er ook een doctrine laat de mensen maar met elkaar vechten. Zolang ze onderling met elkaar bezig zijn, zijn ze niet met jou -de heersende elite-bezig.
  Daarom wordt je tegenwoordig overdonderd met artikelen in de msm dat we goed voor de arbeidsmigranten uit afrika en het midden oosten moeten zorgen. Ja we hebben ze zelfs nodig durven een aantal journalisten/opinimakers ons brutaal wijs te maken. Het is erg politiek incorrect als je tegen de toestroom van asielzoekers bent. Jongens ik verwacht dat dit nog maar het begin is. Er gaan nog honderduizenden/miljoenen extra vluchtelingen komen de komende jaren. Het is heel immoreel en bijna fascistisch om te zeggen van stuur de boten met vluchtelingen maar weer terug naar afrika. We moeten zorgen dat we de mensen daar opvangen en niet hier in europa.
  Waarom is de informatie voorziening via de opiniemakers zo pro immigranten.?
  De elite weet dat de stroom immigranten gaat zorgen voor veel sociale spanningen in de maatschappij!. Het is nodig om de democratie om te vormen tot een politiestaat dmv de noodtoestand die moet worden uitgeroepen om de sociale spanningen te kunnen beheersen.
  Ze maar doei tegen vrijheid en democratie zeg maar welkom tegen restricties en de politiestaat. Deze staatvorm is nodig om de elite te beschermen tegen het volk.
  De bevolking moet ook flink uitgedund worden want het is tegenwoordig makkelijker is om een miljoen mensen te doden dan om een miljoen mensen onder controle te houden.(Brzezinski)
  Uit gelekte documenten blijkt dat Soros weer organisaties financierde die de protesten moesten organiseren en natuurlijk ook het financieren van organisaties die er voor zorgen dat de protesten uit de hand lopen.

  LEAKED LIST SHOWS FERGUSON PROTESTERS PAID BY SOROS FRONT GROUP

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @oligarch

  Vrees dat je helaas gelijk gaat krijgen. De meeste meer conservatieve/rechtse krachten (in Nederland bijvoorbeeld de achterban van Wilders) wijzen de 'linkse kerk' aan als de drijvende kracht achter de mulktikul, maar de zaak is niet zo overzichtelijk als op het eerste gezicht lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (Daarom kan IQ19:74 het ook allemaal niet meer volgen)

   Verwijderen
 6. Niet helemaal on topic, maar wel relevant voor dit blog: ik keek net naar de inzending van Rusland voor het Eurovisie songfestival en de Nederlandse presentator kon het niet nalaten om toch maar even te vertellen dat Rusland in een moeilijke situatie zit door de inval in Oekraïne en het neerschieten van MH17. Het songfestival hoort politiek vrij te zien dus ik vind het gewoon een smerige streek van die presentator en de npo wat dat toelaat.
  Nu hoop ik echt dat Rusland dit festival wint. Het is trouwens een prachtig nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het journaal, de nieuwsrubrieken, de kranten en de opiniebladen bijna dagelijks vervuild worden met anti-Russische propaganda, is er weinig reden om aan te nemen dat voor het Eurosongfestival een uitzondering gemaakt gaat worden.

   Verwijderen
  2. Is mij ook opgevallen Matt. Gelijk kwaad spreken over de huidige russische politiek. Als er één event met politiek te maken heeft, dan is het wel het eurosongfestival. Jarenlang kon Nederland niks goed doen. De nieuwe europese landen wonnen alles of eindigde hoog. Ik vermoed dat dit was om ze op te nemen in de europese familie. Dat stemt ze positief over europa.
   Vorig jaar werd Rusland helemaal weggefloten bij het songfestival heb ik me laten vertellen vanwege de rusland politiek.
   Gordon wist te vertellen dat Rusland alleen maar mokkels stuurt.
   Een onafhoudende negatieve stroom publiciteit over Poetin en rusland.

   Verwijderen
  3. Bewijs dat eurovisiesongfestival een politiek evenment is of in ieder geval de keuze van de "deskundige" is niet de keuze van de europeaan.
   Common Linnits:
   common linnets
   30.000 duimpjes up. 2.000 duimpjes down
   conchita wurst
   43.000 dumpjes up 36.000 duimpjes down

   Verwijderen
 7. Was even een test. Ach Matt, goed dat je het meldt. Ik keek zelf op dat moment De Russische tv die ook nog eens circa 5 seconden voorloopt op de NL tv. Maar het is verder allemaal zo doorzichtig en blijkbaar mode om Rusland te bekritiseren. En mensen, velen lopen nou eenmaal graag mee met de mode... De 1 vandaag uitzending, hier in commentaar al genoemd, waar nota bene Duitsers de Russen de les lezen hoe ze 27 miljoen slachtoffers wel of niet moeten herdenken was ook dieptepunt in deze "mode"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben hun best gedaan om precies die ene Duitser te vinden die in hun straatje past. Veel meer Duitsers stellen wel kritische vragen maar dat komt het npo niet zo goed uit dus daar hoor je niks van.

   Verwijderen
 8. Ik en benieuwd wanneer het rapport klaar is over mh17 en het blijkt dat Rusland niet de dader is, want er zijn steeds meer aan wijzigingen die dat aantonen, hoe Nederland hun 'onderste steen' met Rusland als dader aan het volk gaat uitleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh

   En wat zijn die aanwijzingen?
   Die sat foto die TV1 liet zien waarop de 'MH17' met su25 te zien zou zijn?

   Verwijderen
  2. Goh

   Stepan Bandera is een fascist. Uw vriend Hubert Smeets zegt hetzelf.
   Leuk dat een fascist nu bij de wet wordt vereerd.
   Welk regime zou er op dit moment in Kiev zitten denk je ?
   1+1=2

   Verwijderen
  3. Met je 1+1=2....enigste sommetje wat je kent en hoever je kunt rekenen?? Verwacht het wel....maar goed, van onderbouwing moeten we het bij jou niet hebben....

   Verwijderen
  4. oli

   Beter lezen, ik vroeg wat die aanwijzingen dan wel niet zijn

   Verwijderen
 9. Rusland en België door, Trijntje mag naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal Poetin wel achter zitten.

   Verwijderen
  2. Ha Ha, dan heeft hij inderdaad iets heel goed gedaan.

   Verwijderen
  3. Dat heb je heel goed gezien Dawg.

   DAAR ZIT POETIN ACHTER!

   Verwijderen
  4. Ook lachen bij Pauw: de jurk heeft het gedaan....

   Verwijderen
  5. Wil je een eerlijk antwoord. Ze is te oud en ze kan niet zingen.

   Verwijderen
  6. Valt wel mee hoor (van dat zingen, in ieder geval):" A House is not a home"

   https://www.youtube.com/watch?v=qiCMuRTRzmg

   Verwijderen
  7. dat was toen en dit is nu. Vooral vanaf minuut 1 hoor maar vooral de solo stukken
   Walk Along

   Verwijderen
  8. Ik mijd Eurosongfestivals als de pest, dus ik geloof je bij voorbaat.

   Was dit Putin's Missile?

   https://www.youtube.com/watch?t=54&v=jBVY7Glcd84

   Verwijderen
  9. Money masters in Londen en New York luisteren jullie ?

   Polina Gagarina:

   We are the worlds people
   Different yet we're the same
   We believe
   We believe in a dream

   Praying for peace and healing
   I hope we can start again
   We believe
   We believe in a dream

   So if you ever feel love is fading
   Together like the stars in the sky
   We can sing
   We can shine

   Chorus:
   When you hear our voices call
   You won't be lonely anymore
   A million voices
   Your heart is like a beating drum
   Burning brighter than the sun
   A million voices

   Now as the world is listening
   From cities and satellites
   We believe
   We believe
   In a dream

   If you ever feel love is fading
   Together like the stars in the sky
   We can sing
   We can shine

   Chorus:
   When you hear our voices call
   You won't be lonely anymore
   A million voices
   Your heart is like a beating drum
   Burning brighter than the sun

   Bridge:
   When I look around at these faces
   I can see the stars in the sky
   We will sing
   We will shine

   Singing out
   Singing out
   ooh
   Singing out
   Singing out
   ooh
   Singing out
   A million voices

   Verwijderen
  10. Toch 1 verstandige Russische...hopelijk luistert haar leider Putin nu ook eens goed naar het liedje en gaat hij er naar handelen, maar ik hou mijn hart vast....

   Verwijderen
  11. En wat als Putin haar nu eens gestuurd heeft, want volgens jou zit hij overal achter, dan heb je in ieder geval al 2 verstandige mensen in Rusland, om van de andere honderdduizenden die hier ook achter staan maar te zwijgen. En wat hou jij vast??

   Verwijderen
 10. "Russian foreign minister Sergey Lavrov announced that Russia will propose for India, Pakistan and Iran to become new SCO-members, a tremendous geopolitical development. A glance at the new map shows that the Middle East would become in the range of the SCO organization, with all the oil and gas in the Middle East under control of SCO, once Saudi-Arabia would disintegrate. This development leaves pathetic and leaderless Europe as good as completely isolated from the rest of Eurasia, a direct consequence of the meddling of Merkel in Ukraine, where she should have stayed out. Her adventurism and amateurism led to the reversal of decades of careful and patient work by four former German chancellors on German-Russian relations."

  https://deepresource.wordpress.com/

  Foutje, bedankt.........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Dawg. Ik denk dat Rusland het niet eens zo erg vindt als het op de lange termijn geen relatie met duitsland zou kunnen hebben. Ze gaan op 1 fiets rijden China en dat is een duitsland in het kwadraat.

   Verwijderen
  2. Dan moet Putin wel in zijn Lada naar zijn werk

   Verwijderen
 11. Aansluitend bij Blik's interview met homo's in Moskou: Glenn Greenwald
  (joods, homo) heeft een goed artikel waarin hij aantoont dat ze nu helemaal over the top pro Gay en Lesbian zijn geworden in The Empire.
  Waarom? Om landen als Rusland en Iran zwart te kunnen maken, vermoedelijk.
  Empire-bevriende landen waar de gay's het veel moeilijker hebben dan in Rusland of zelfs Iran, blijven uiteraard geheel van kritiek vrij.
  Het is dus een bashing-instrument.
  De gay's zelf en hun levenskwaliteit kan ze blijkbaar niks schelen, want dan zouden ze hun vrienden in de Golfstaten ook wel daar op aanspreken.

  Over dat Songfestival: Het is natuurlijk wel een erg gay evenement, van nature al, maar toch heb ik de indruk dat daar ook krachten zijn die het nòg wat meer aanzetten. Die Conchita Wurst: heeft ie dat zelf bedacht, of zit er een Amerikaanse NGO achter?
  Die stoplichten in Wenen die nu niet een groen mannetje tonen, maar homo stelletjes : is dat het idee van een Weense ambtenaar, of is het ingefluisterd door een NED affiliatted NGO ?
  De oorlog wordt op vele onconventionele manieren gevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijnheer Blik,

   wil U mij eens uitleggen wat deze Cruelman hier doet?
   Zijn reactie mist in de eerste plaats elke hoffelijkheid.
   Hij begint de opponent voor rotte vis uit te maken.
   Ten tweede beweert hij iets dat onjuist is, dus hij leest slecht òf hij liegt bewust, om zijn opponent (mij) verdacht te maken.
   Ik geef namelijk geen kritiek op de homosexuelen. Ik haat homosexuelen niet. Ik merk op dat homo's gebruikt worden door de boosaardigen van deze wereld, om hun opponenten zwart te maken ( Rusland en Iran, in dit geval).
   Dat het Eurovisiesongfestival een complot is beweer ik ook al niet. Ik beweer dat het mogelijk wordt gebruikt door NGO's van Amerikaanse origine.
   Kortom: Cruelman slaat hier op alle denkbare manieren de plank mis.

   Beste Blik, nu wil ik dat U zijn post en mijn post NIET weg haalt.
   Dat is te gemakkelijk.
   Ik wil dat U gewoon hieronder antwoord geeft op mijn vraag: Waarom laat U iemand als Cruelman hier maandenlang aan het woord?
   Heeft ie al ooit iets zinvols verteld?
   Waarom kom ik dit soort wangedrag op andere sites niet tegen?
   Waarom lukt het daar wel om mensen te bannen ?
   ( Ik ben zelfs al vaak geband omdat ik zaken citeerde. Maar U laat mensen maadenlang op uw site toe die àltijd onwaarheden verkondigen.)

   Graag een antwoord, beste Blik.

   Verwijderen
  2. @IQ19:74

   Mensen zien wat ze zien. Jan ziet, terecht of onterecht, dat op het Europese Songfestival een homosexuele leefstijl wordt gepromoot. Als vorm van social enigeering, het manipuleren van attitudes onder de bevolking. Big deal. Gebeurt dagelijks. Zo komen we bijvoorbeeld aan die mediacampagnes om Rusland bij voorbaat (goed lezen) als dader van MH17 te brandmerken en die homohetze eveneens tegen Rusland. Maar dat soort dingen mag ze niet zien of denken, laat staan opschrijven, want dan ben je een complotdenker of een homohater.

   Dikker vinger Iqnulles. Je ben een intolerante zakkenwasser die z'n homofobie verbergt achter geveinsde ruimdenkendheid over gayrights. Maar je heb weer even de woorden Jodenhaat, homohaat, Holocaustontkenning met deze site in verband kunnen brengen. Straks weer zeiken over censuur natuurlijk en daarna hoe zonde dat is van Blik z'n site.Zo voorspelbaar allemaal.

   Verwijderen
  3. Blik als mijn mening gewist wordt dan wil ik graag dat deze "mening" ook gewist wordt. Hier staan ook onterechte beschuldigingen in en onjuist schelden. Dat u dit wel toelaat maar mijn mening onmiddellijk weghaalt getuigt van een voorkeur, en doet onrecht aan uw bedoelingen om iedereen een mening te gunnen. Anders begin ik voortaan iedere post aan Dawg met intolerante zakkenwasser, want u keurt het van hem goed maar antwoorden daarop mag schijnbaar niet. Beetje heel erg hypocriet als u het mij vraagt...

   Verwijderen
 12. Ik laat geen traantje om Trijntje...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. “Sometimes you get to a battlefield, and you can’t believe it’s 2015,” said Serhei Tkalenko, 50, another one of Sholkovsky’s teammates. “It looks like more like something out of 1942. It’s shocking what we’ve seen out there.”

  Reportage over een groep Ukrainse vrijwilligers 'The Black tulips' die de stoffelijke resten van in NR gesneuvelde soldaten berger. Zodat de nabestaanden ze kunnen begraven." if-not-us-then-who" Helden.

  http://russia-insider.com/en/if-not-us-then-who-ukraine-volunteers-collect-soldiers-bodies/ri7123

  BeantwoordenVerwijderen
 14. DNR en LPR stoppen met 'project' novorossia

  http://m.gazeta.ru/politics/2015/05/19_a_6694441.shtml

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Jan,

  Niemand heeft mij nog kunnen uitleggen hoe ik technisch iemand kan blokkeren. Het enige wat ik dus tot nu toe kan, is reacties weghalen. Nu is het met U zo, dat u soms wilt dat ik dingen weghaal, en dan weer niet.

  Ik snap eerlijk gezegd ook niet precies waarom u zich zo druk maakt om de trollen-reacties. Het feit dat dit blog deze lieden aantrekt betekent dat dit blog er toe doet... laten we het zo zeggen, als ze het niet de moeite vonden om hier zoveel mankracht in te gooien, zou het een slechter teken zijn!

  En dat u vaak "bagger" over u heen krijgt, zou u ook kunnen koesteren. Zorgen zou u zich moeten maken als u complimenten ging krijgen van deze personen.

  Weest u ervan overtuigd dat uw bijdragen, zoals ook die van Oli, Dawg, Matt, Kramatorsk, Stop, Alain, Weg, Joop, Ben, en anderen die ik nu vergeet, zeer gewaardeerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen