zaterdag 9 mei 2015

Deel 6: Blik bedankt Russische WO2 Front Veteraan

Vandaag is het 9 Mei 2015. In Rusland wordt de dag van de overwinning gevierd. Het was een zwaarbevochten overwinning die miljoenen Russische burgers en militairen het leven gekost heeft. 20 Miljoen of meer. Maandag 20 April was Blik spontaan aanwezig bij een feestelijke bijeenkomst van en voor WO2 veteranen in Moskou (meer beelden volgen nog). Aan het eind daarvan stond hij oog in oog met een veteraan die in 1941, als 17-jarige, de oorlog inging en voornamelijk aan het front actief was. Het was even de vraag wat je moet zeggen in zo'n geval. Het bleek uiteindelijk heel simpel: Dank, dank, dank!

26 opmerkingen:

 1. Mag ik de mensen hier even wijzen op een pas gepubliceerd interview met Professor Stephen F. Cohen. Het eerste gedeelte van het interview gaat over de Oekraïne, het grootste (2e) gedeelte gaat over Rusland en de 2e wereldoorlog. Een heerlijk rustig en zeer duidelijk gesprek met veel uitleg en feiten. Het eindigt echter met een trieste constatering, namelijk de fout die het Westen dit weekend begaat. Een onherstelbare fout, het in de kou zetten van de laatst nog levende helden, iets wat we nooit weer ongedaan zullen kunnen maken. Het interview is werkelijk een aanrader.

  http://www.tfmetalsreport.com/podcast/6819/perspective-very-important-lesson-russian-history

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je jt.
   Ik ga het nog lezen.
   Stephen Cohen is our man!
   Hij kwam als 20 jarige bij toeval in Rusland, en is daarna elk jaar 3 maanden in Moskou gaan wonen. Hij is zijn leven lang een van de beste Rusland-kenners geweest.
   Volgens een artikel dat ik gisteren las op ICH had hij ook een goede band met Gorbachov, en men vermoed dat hij op die manier een grote invloed had op het einde van de koude Oorlog.
   Als je hem hoort houd je al van die man. Het leukste is wel als hij door de pittige en beeldschone Sophie Shevardnadze wordt geïnterviewd.

   Helaas wordt Cohen nu overal buiten de MSM gehouden. Dat is echt levensgevaarlijk. Die gruwelijke Neocons gokken mogelijk op een kernoorlog.

   Daar moeten we eigenlijk met zijn allen voor de straat op, nu het nog kan.

   Er moet echt een actie ontstaan.
   Denk er allen over na aub, wat we kunnen doen.


   Verwijderen
  2. @jt

   Mooi interview inderdaad.

   Verwijderen
  3. @ Jan Verheul, dank voor de extra info en idd, ook ik vind het onbegrijpelijk dat Het Westen deze weg bewandeld. Gelukkig worden steeds meer mensen in o.a. Duitsland wakker en trekken aan de bel. De kennis onder de Vaderlandse bevolking in ronduit bedroevend, al komen er de laatste tijd wel meer vragen. We moeten er aan blijven werken.

   @ Dawg, het interview met Cohen is bij tijde erg indringend. Meestal laat ik dingen snel weer los, dit blijft een poosje in je hoofd rondgaan.

   Ik ga nog even kijken Ben, bedankt voor het werk en de verslagen.

   Verwijderen
 2. Vandaag in Odessa:
  https://www.youtube.com/watch?v=3c2mM-Xv-7U&app=desktop

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helder filmpje Ben, uit Odessa: "Won iz Odessi, Banderovskiye besi!"

   Vrij vertaald: "Oprotten Fascistische Bandera Demonen!"

   Verwijderen
 3. Vandaag in Donetsk:
  https://www.youtube.com/watch?v=8qxCpPUSRfI&feature=player_embedded

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag in Moskou:
  https://www.youtube.com/watch?v=pPCXiyo-3L8&feature=player_embedded

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Saker schrijft dat de 9 mei parade in Moskou historisch is: Voor het eerst in 400 jaar keert Rusland zich naar het Oosten. ( Zonder zich af te scheiden van het Westen. Dat doet Het Westen zelf. Rusland blijft open. Putin spreekt meestal over 'our friends' als hij over Westerse landen spreekt.)

  Maar het is duidelijk: Rusland en China samen, en voor het eerst ooit ook Chinese militairen op het Rode Plein.
  Saker schrijft dat er weer een heel pak aan contracten zijn getekend met China.

  Ik meen dat India ook aanwezig was, maar dat is mogelijk door een lager niveau vertegenwoordigd, want die zie ik niet op de foto.

  Hier het artikel: http://thesaker.is/todays-victory-day-celebrations-in-moscow-mark-a-turning-point-in-russian-history/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig stuk van Gaither Stewart over Shostakovich en zijn Leningrad symphonie. Enkele citaten:
  Here, I am attempting to link Russia’s eternal spirit with Pepe Escobar’s recent statement in his succinct analysis:
  “Russian defense circles are sure of conventional and nuclear superiority on sea and land. And the Pentagon knows it. Russia would reduce NATO forces to smithereens in a matter of hours. And then would come Washington’s stark choice: accept ignominious defeat or escalate to tactical nuclear weapons…The Pentagon knows that Russia has the air and missile defense capabilities to counter anything embedded in the US Prompt Global Strike (PGS). Simultaneously though, Moscow is saying it would rather not use these capabilities. Major General Kirill Makarov, Russia’s Aerospace Defense Forces’ deputy chief, has been very clear about the PGS threat. Moscow’s December 2014 new military doctrine qualifies PGS as well as NATO’s current military build-up as the top two security threats to Russia.”

  "For me Shostakovich’s great symphony expresses the deep Slavic qualities of the Russian soul and the people that account for their historical unflinching courage, their invincible and indomitable spirit down through the centuries. An orchestra of then fifteen surviving Leningrad musicians from a radio orchestra and other musicians who had been recalled from the front specifically for the occasion played the Leningrad because the Leningrad Philharmonic had been evacuated to Novosibirsk where its performance of the Seventh Symphony had already met with great success a month earlier in July of that year. (It occurs to me here that I doubt the practical and hardened revolutionary Stalin who succeeded Lenin was crazy about Shostakovich’s Jazz Suite or his, for those times, playful walzes; however the symbolism of the performance of the Leningrad must have impressed him.)"

  "Russia’s spirit burst forth in Leningrad. Never surrender. Victory is not sweet but surrender does not exist. Have modern Germans forgotten their experience at the great city’s gates? I do not believe so. Does NATO in planning the dismantling and rearranging of Russia into small vassal states understand? Does the USA grasp, even conceive of the quality of total resistance? In comparison to which one million Baltimores do not yet bear comparison."

  Aldus hierbij een blik op de Russische ziel:
  https://www.youtube.com/watch?v=maOgxgyFljE

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bekijk ook de commentaren bij de video, bijv.:
   "I always cry from 1:20:00 to the end ... And the part from 1:21:20-1:21:32 is just the summit of emotional feelings. Such an outstanding performance. Hands down to you Russians, really an outstanding culture."

   Verwijderen
 7. Impressies van Overwinningsdag:
  http://rt.com/news/257145-immortal-regiment-ww2-worldwide/

  Zelf vond ik de parade op het Rode Plein meer dan indrukwekkend en geruststellend.

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overwinningsdag heeft laten zien dat de europese leiders de sukkels van fashington zijn:
  http://russia-insider.com/en/european-leaders-have-become-pawns-washingtons-chess-board/ri6666

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens goed dat deze flapdrollen Overwinningsdag niet bezoeldeld hebben.

   Verwijderen
  2. Washington heeft op de europese leiders die wilden gaan enorme druk uitgeoefend om niet te gaan, en.........ze gingen niet. Wij zijn voor een overgroot deel een kolonie van de fasistische staten en de fasistische staten zijn fasistisch omdat ze voor een overgroot deel een kolonie zijn van wat corporatistische (bankiers) families en die haten ons vanwege onze vrijheden en democratie.

   Verwijderen
 9. Nog een paar mooie video's van Overwinningsdag:
  http://rt.com/news/257217-victory-day-best-videos/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Indrukwekkende parade op het Rode Plein en een right to the point toespraak van Poetin.

  Intussen wordt Angela Merkel in Duitsland met pijnlijke emails van de VS administratie geconfronteerd.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/10/blamage-fuer-merkel-us-regierung-fuehrt-kanzlerin-mit-peinlichen-emails-vor/

  Het stelletje oorlog ophitsers aan de overkant van de plas is na de parade van gisteren bang dat hun spionagesatellieten door de Russen en de Chinezen uit de ruimte geschoten worden. Tja en waarom niet eigenlijk, als je de beelden van wat er met de MH-17 is gebeurt toch voor jezelf wilt houden?
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/10/usa-fuerchten-abschuss-von-satelliten-durch-china-und-russland/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schitterend artikel van Ray McGovern, ex CIA analist, op consortiumnews.

  https://consortiumnews.com/2015/05/08/obamas-petulant-wwii-snub-of-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja en dit kon natuurlijk niet uitblijven.

  Russia's Armata T-14 Tank Sends Shivers Down Washington's Spine

  http://sputniknews.com/analysis/20150508/1021890883.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anglo-American Money Owners Organized World War II

  http://www.voltairenet.org/article187508.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo en laat het maar weer helemaal duidelijk zijn:
  http://thesaker.is/obamas-duplicitous-v-day-remarks/

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gisteren, 9 mei, was ik in de gelukkige omstandigheid aanwezig te mogen zijn bij de parade van 'het ONSTERFELIJKE REGIMENT' in St. Petersburg. Deze parade, een burger-initiatief, werd gehouden in vele Russische steden. In Moskou liepen bijna een half miljoen Russen met een portret van familieleden die in de oorlog vochten voor de overwinning op het fascistische Hitler-Duitsland. Het was een optocht vol liefde, respect, trots en dankbaarheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=UwXD8IfoAto (St Petersburg)

  http://www.youtube.com/watch?v=B8tmji_2Q3w (Moskou)

  Rusland ontwaakt... en ik mocht erbij zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen