vrijdag 29 april 2022

"Putin serieus nemen, maar niet in paniek raken" - Dick Berlijn, Op1

We gingen gisteren slapen en toen hadden we ons Colijn, "gaat u maar rustig slapen", momentje.

Colijn en Dick Berlijn... rijmt ook nog...

Dick Berlijn was gisterenavond te gast bij Op1 waar Sven Kockelmann de gastheer was met de dame wiens naam ons even ontschoten is.

Kockelmann vroeg de oud Generaal hoe de woorden van Putin opgevat moeten worden.

Nou, dat was voor Berlijn heel simpel: woorden van Putin moet je altijd serieus nemen, maar je moet niet in paniek raken. De dame vroeg heel terecht door. Hoe zit dat dan, wel serieus nemen (een reactie als een bliksemschicht die niet eerder gezien is), maar niet in paniek raken. Het antwoord van Berlijn kunnen we  niet goed reproduceren. Iets van, wel serieus nemen, maar niet te veel aan strategie (wapenleveranties) veranderen. Maar toen we 's avonds gingen slapen kwamen de woorden terug. Niet in paniek raken! En plots moesten we aan Colijn denken. Die zei eigenlijk hetzelfde. U kunt rustig gaan slapen. Korte tijd later was Rotterdam met de grond gelijk gemaakt. 

De VS willen nu 33 Miljard USD vrijmaken voor Oekraïne. Het Congres moet er daar over stemmen. Dat nummer ook. 33. Daarvan zou 20 miljard voor wapens zijn. 20 Miljard!

Putin serieus nemen. Dat is waarschijnlijk het eerlijke antwoord van Berlijn. Niet paniekeren moet hij er wel bijzeggen, want anders moet hij de NATO-acties gaan veroordelen, en dat kan natuurlijk niet.

Vraag aan onze lezers/bezoekers. Hoe serieus neem jij de woorden van Putin? In combinatie met de gedragingen van de NATO-landen? En wat ga je er aan doen? Emigreren naar Argentinië? Al is het maar voor een half jaartje? Mexico?

6 opmerkingen:

 1. Voorlopig heeft naar mijn weten Putin elke keer gezegt wat hij ging doen en het daarna ook gedaan (kan menig ambtenaar in Nederland nog een voorbeeld aan nemen). Het westen verdraaid steeds de feiten en hebben alleen maar oog voor Oekraine (begrijpenlijk van Duitsland want die verdienen er nog wat € aan door goedkoop russisch gas door te verkopen aan Ukraine met 700% winst las ik ergens en dat al vanaf 2014 en nu gaan ze ook nog leveren aan Polen omdat die ook van het Russische gas af willen ) Ik hoop van harte dat dhr Putin netjes daad bij het woord blijft voegen en het westen gewoon geeft waar het al jaren om vraagt. Anders houd het nooit op

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem de woorden van President Poetin zeer serieus. Zoals reageerder boven mij stelt, heeft hij tot nu toe woord gehouden.
   Ik vraag mij alleen af, waar hij de Rode Lijn trekt m.b.t. 'deelneming' aan de oorlog. Wapens sturen schijnt geaccepteerd te zijn. Pas als 'boots on the ground' komen, zou dat de Rode Lijn zijn? We weten het niet.

   De groepjes, die vooral vertellen mee te willen doen, zijn van nul en generlei waarde en dat weten ze zelf ook. Daarom zijn ze zichtbaar.

   Ik kijk met spanning uit naar overvliegende Kalibers, op weg naar hun doelen. Die gaan zeker komen.

   Verwijderen
  2. "waar hij de Rode Lijn trekt"

   Goede vraag. en ook de vraag, aan welke kant van het lijntje willen de Amerikanen komen/blijven..?

   Maar de woordvoerder van het Russische leger heeft aangegeven dat aanvallen op Russisch grondgebeid zo'n rode lijn zijn; hij zei, in dat geval, zullen centra waar (de) beslissingen worden genomen, aangevallen worden, "waaronder" Kiev. "Waaronder".

   Ik meen dat de Oekrainers al voorzien zijn van raketten met een bereik van honderden kilometers, dus tel uit je winst...

   Verwijderen
  3. Putin heeft ook bondgenoten, ze brullen niet zo hard als de westers bondgenootschap maar ze weten donders goed dat als Rusland incl. de Russen van de kaart geveegt zouden worden het niet bij Rusland zal blijven. Ik kan maar weinig bedenken waar de Amerikanen iets positiefs aan hebben bij gedragen behalve dan wat de definitie is van "eigenbelang" recent 300 miljard dollar pikken van Rusland alleen al tel daar nog ff bij op van al die andere landenbij op en vergeet dat Chinese goud niet (200.000 kilo) wat ze terug hadden moeten geven op de dag nadat de twin towers in rook zijn opgegaan. of die 2 kernbommen op Japan, zou nog uren door kunnen gaan en dat de Europesche unie achter zo'n land aan blijft lopen is ook schandalig.

   Verwijderen
  4. Goed gezien. De overgrote meerderheid van de wereld kiest tegen het LeugenImperium.

   En de diefstal van 300 miljard heeft een heel gevaarlijk precedent geschapen: eigendom kan met een pennenstreek worden ontnomen. Er is nu geen bedrijf meer, wat in het "Vrije Westen" nog durft te investeren. Als je de verkeerde handelspartners kiest, kan je zo je bedrijf kwijt zijn, zonder tussenkomst van een proces, dan wel een rechter.

   Verwijderen
 2. Als Poetin de daad bij het woord gaat houden hoop ik dat hij als eerste zijn raketten richting Amerika en gevaarlijke marine basissen in zijn omgeving gaat bombarderen want dat is de enige manier om zelf het minste slachtoffers te krijgen. Aanval is soms de beste verdediging.
  Als Rusland niets doet tegen Amerika blijven de problemen zich opstapelen want die geven niet op tot ze zelf een flinke tik krijgen uitgedeeld. Als Amerika 'valt' staan ze hier in de EU al heel snel met witte vlaggetjes te zwaaien.

  BeantwoordenVerwijderen