maandag 18 april 2022

Bioboer Jansen verklaart Rusland's reactie in Oekraïne

Bioboer Hugo Jansen laat weer van zich horen in BN de Stem met een artikel in die krant dit weekend.

Hugo Jansen, 70 jaar, mais-boer en handelaar te Ossendrecht, op de grens met België geeft glasheldere feiten en argumenten omtrent Rusland en de huidige crisis. Prima dat BN de Stem hem een podium geeft, hoewel enigszins gemankeerd. Alleen, waarom horen wij het geluid van Jansen, het ouderwetse boerenverstand, niet veel breder op de Nederlandse staats-radio en tv?


Omdat BN de Stem veel van Jansen's argumenten en feiten niet wilde of niet kon plaatsen, heeft Hugo Jansen zelf een toevoeging gemaakt die we hieronder geven. Dit is dus hetgeen het niet tot de krant maakte, maar wat Jansen wel als essentiëeel ziet als je hem en/of Putin wilt begrijpen. Het is jammer dat BN de Stem dit gedeelte heeft weggelaten.

Dit zijn mijn argumenten ter verdediging van Poetin’s inval in Oekraine:
Op 15 dec. 2021 eiste Poetin een einde aan de moord op Donbassers en een garantie van de veilgheid van Rusland. Beide zaken zijn eerder aan Rusland beloofd, maar de belofte is nooit uitgevoerd. Concreet:
1. Voer de Minsk2 akoord uit. 
2. Houd de Nato en haar wapens op veilige afstand van Rusland. 

Wij weigerden Rusland die veiligheid te geven en Oekraine voerde de dreiging juist op, zodanig dat volgens kolonel Baud op 16 febr 2022  Oekraine de facto zelf de oorlog begon. 

De dreiging was imminent, en dan is het toegestaan pre-emptive aan te vallen. Dat deed Rusland. 
Dit is waarom Rusland altijd bang zal zijn voor Westerse agressie.

Napoleon in 1812.  Rusland moet Moskou plat branden om te overleven. 

Duitsland  en Amerika  in 1917.  Brachten communisme in Rusland.  60 miljoen Russen dood. 

Duitsland in 1941.     26 miljoen Russen dood. 

1992-2000  Amerika helpt Rusland  onder Yeltsin.  Maffia werd rijk, volk straatarm. 

1993. De Wolfowitz Doctrine :  “ Rusland mag nooit meer op krabbelen. “

1995 . Dick Cheney :  “De Russische federatie moet ook nog in stukken gehakt worden.” 

1999  Navo gaat  wèl richting Moskou:  Polen,   Hongarije en Tsjechie.
Beloofd: Not one inch.   ( Video Genscher en Baker)  ( Doc. pag 6 en pag 9)( Ben Bot 41:20)   

2000. De  Neocons die de macht hebben in de VS schrijven  het PNAC Report : “ De VS moet nog 100 jaar door alle denkbare vormen van oorlogvoering de baas over de wereld blijven.”  O.a. met biowapens.  (pag 78.) (Dilyana Gaytandzhieva)    ( Georgie documents) (Medhurst ) 

2000 Rusland voert overleg in Brussel om bij Navo te komen.( 2 min.)    VS spreekt veto uit. 

2002   De VS zegt het ABM  verdrag op, en maakt kans op oorlog groter.

2004  tweede Navo uitbreiding richting Moskou :  Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië, Slowakije en Slovenië. 

2004  Oranjerevolutie in Oekraïne. De VS  pleegt een kleurenrevolutie.

2008  De VS zegt dat Oekraine en Georgie ook bij de Navo mogen.  Georgie valt aan.

2013  De EU nodigt Oekraiene uit om met het Westen samen te werken. Dat kost Oekraiene 160 miljard schade wegens wegvallen van handel met Rusland.   EU biedt 1 miljard. Logisch dat Yanukovich weigert naar de EU over te lopen.  Het volk is gefrustreerd en protesteert op de Maidan. Na enige weken nemen vreemde lieden de Maidan protesten over, en die worden zeer hardhandig. Was de 1 miljard compensatie een list om de Maidan uit te lokken?

NB: In november 2013 zijn 3 TV stations opgericht ….  Waarom?   Ze brachten later “De Maidan’ naar de wereld.  Ook deze man van Hromadske TV heeft geld uit Nederland ontvangen ! 

20 febr :  sluipschutters schieten op protesteerder en op politieagenten.  De Media  roepen meteen dat Yanukovich het deed.  Maar onderzoekers tonen aan:  de vrienden van de Neocons deden het.  (Ashton – Paet 2 min. ) ( prof. Katchanovski ) ( Monitor) 

20 febr.  Krim bevolking die tegen de opstand in Maidan was, werd uit bussen gehaald en soms vermoord. 

21 febr : Er is een overeenkomst : Yanukovich zal vertrekken   , de verkiezingen komen veel eerder, en  twee rebellen komen direct in de regering. 

 22 febr:  Er worden parlementsleden vermoord.  Yanukovich vlucht.  De Rebellen nemen de macht in handen. 

22 febr: Journalist Pieter Waterdrinker zegt dat de hotels in Kiev vol zaten met CIA en Mossad lieden. 
De Krim heeft zelf gekozen om zich af te mogen scheiden van Oekraiene. De ‘mannetjes in groen’ waren legaal aanwezige soldaten die zorgden dat de verkiezingen niet door Kiev verhinderd werden. 
 
 2 mei 2914.  In Odessa vallen extremisten  de mensen aan die pro Rusland zijn. Die vluchten in een gebouw . Het gebouw wordt in brand gestoken. Wie naar buiten springt wordt met knuppels dood geslagen Zie beelden op minuut 12.  

2015 of 2016> Zelensky belooft vrede te maken en wordt daarom gekozen

2016 tot 2022: Zelenski is bedreigd door Azov,  Azov wordt gesteund en gecoached door  Amerikanen en Navo lieden ( waaronder kolonel Jacques Baud) ,  het leger wordt enorm uitgebreid.  
Maart 2021  Zelensky zegt dat hij de Krim wil heroveren. 

Na 2015: Er zijn op vele plaatsen bio-laboratoria gebouwd. Al sinds 2017 is bekend dat daar experimenten worden gedaan met mensen met het Russische genotype.   
Idem zijn er labs aan de grens met  China en met Iran.  De VS  zoekt naar middelen die voor deze volken ( genotypen)  extra dodelijk zijn. 

2018  Trump zegt het INF verdrag op.   De wereld wordt weer gevaarlijker  voor de landen die Amerika er onder wil houden. En Rusland hoort daar bij. 

2016 In Roemenië is het Aegis Raketsysteem geplaatst en werkzaam.  Het kan in no time raketten naar Moskou afschieten.  

2022  In de zomer zal het Aegis systeem ook in Polen klaar zijn voor gebruik. 
Er wordt verondersteld dat als Oekraiene lid van de Nato wordt, dat dan daar ook zulke systemen zullen worden geplaatst.  Dan is Moskou onverdedigbaar geworden. 
Meer precies;  dan heeft de VS een ‘first strike capability’  verworden.  Dat betekent dat ze een atoomoorlog kan beginnen tegen Rusland en niet meer daarna zelf verwoest zal worden
Het MAD,  mutually assured destruction – principe is niet langer geldig.  

Maart 2021 heeft Zelensky in Muenchen gezegd:  Wij gaan de Krim terug pakken.
Oekraine heeft veel nucleair afval dat gebruikt kan worden voor dirty bombs, de bommen die de VS altijd gebruikt en waardoor er 40 jaar later nog misvormde babies worden geboren. 

Op 16 januari 2022 zei Zelensky dat hij een kernwapen gaat maken.   

Half februari was het aantal Oekraiense soldaten bij de Donbass al tot 50.000 gegroeid. 

 Op 16 februari nam het aantal beschietingen enorm toe, volgens de waarnemers van de OVSE : Van enkele tientallen per dag naar 1400  explosies per dag. 

Kolonel Baud begon Kiev op 16 febr. Zelf met de oorlog. Maar in elk geval was er voldoende imminente  dreiging  (punt 1 – 36) om een pre-emptive aanval door Rusland te rechtvaardigen. ( Scott Ritter )
Archief-foto van Jansen rond 2017. Nederlandse staats- en concernmedia voeren inderdaad al jaren een enorme anti-Russische campagne. Weinigen geloven die media, zoals de NOS, nog.

En dan nog dit...

Vergelijk Putin, met Zelenzky die gisteren dit filmpje up-loade, en dat daarna weer snel verwijderd werd. Zelensky ziet er niet helemaal fris uit.
2 opmerkingen:

  1. Dank je wel Blik dat je mijn interview promoot.

    Maar op mijn eigen blog is het in zijn geheel geplaatst, mèt enige comments van mij er tussen, in rood.

    En vooral: de 40 redenen waarom Putin een imminente dreiging ervaart en dus legaal Oekraine binnen ging, die staat daar keurig met vele links weergegeven. ( Onder het krantenartikel)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, al jaren, sinds Poetins verklaring dat hij geen zin heeft in een éénpolige geglobaliseerde wereld tot profijt van en onder leiding van de Leading Succes People, wordt Rusland onophoudelijk gediaboliseerd. Alleen is het nu een klein beetje meer.

    BeantwoordenVerwijderen