donderdag 28 april 2022

Rusland beschuldigt Oekraïne van bestoken woonwijken Cherson

Onderstaand de ochtend-briefing van het Russische leger van heden-ochtend. Als de briefing klopt, dan kan het bijna niet anders dan dat Oekraïne grote verliezen lijdt. Als. Iemand? 

Wij lezen onder andere 55 concentratiegebieden van mankracht en materieel en nog eens 383 concentratiegebieden van mankracht en materieel. Als de helft daarvan raak zou zijn en daarbij worden twee militairen geraakt, dan spreek je al over 400 man uitgeschakeld in één nacht. Wij weten niet wat Oekraïne daar tegenover zet qua schade aanrichten bij het Russische leger.

Rusland beschuldigt Oekraïne van oorlogsmisdaden

In de briefing beschuldigt Rusland Oekraïne weer van oorlogsmisdaden door het afvuren van zware Totchka-U raketten op willekeurige woonwijken, onder andere bij Cherson. Zie het onderste deel van de briefing. Bij de NOS niets van deze beschuldigingen. De NOS geeft hoofdzakelijk enkel zaken weer vanuit USA-Oekraïens perspectief. De Russische media zijn hier in Nederland grotendeels zelfs afgesloten. 

Computervertaling. BRON.

“Ochtendbriefing van het Russische Ministerie van Defensie

◽De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten een speciale militaire operatie voort in Oekraïne.

💥Tijdens de nacht versloegen zeer nauwkeurige luchtraketten van de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen vier militaire faciliteiten in Oekraïne. Twee concentratiegebieden van mankracht en militair materieel van de vijand werden getroffen. Ook werden twee depots met raket- en artilleriewapens en munitie vernietigd in de gebieden van de nederzettingen Barvenkovo ​​​​en Ivanovka.

💥De operationeel-tactische en legerluchtvaart van de Russische lucht- en ruimtevaartmacht trof in één dag 67 militaire faciliteiten van Oekraïne. Onder hen: zes commandoposten, twee compagniesbolwerken, twee grote depots van raket- en artilleriewapens en brandstof in de nederzettingen Preobrazhenka en Orekhov, evenals 55 concentratieplaatsen van vijandelijke mankracht en militair materieel. Als gevolg van de stakingen werden meer dan 300 nationalisten en tot 40 gepantserde voertuigen en voertuigen vernietigd.

💥Rakettroepen en artillerie voltooiden 's nachts 408 vuurmissies. 18 commandoposten en 383 concentratiegebieden van mankracht en Oekraïens militair materieel werden getroffen.

💥Russische luchtverdedigingssystemen hebben een Su-24-vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten boven het dorp Nikolaevka in de Volksrepubliek Loehansk.

💥Vijf Oekraïense onbemande luchtvaartuigen werden vernietigd in de gebieden van de nederzettingen Veselohorivka, Zatishnoe, Novomikhailovka, Lyubimovka, Kharkiv. Ook vanmorgen hebben luchtverdedigingssystemen een aanval afgeslagen door een Oekraïense Tochka-U ballistische raket op woonwijken van de stad Izyum, in de regio Charkov. Het doelwit van de staking was het stadsziekenhuis, waar het Russische medische detachement is gevestigd, dat hulp biedt aan de bevolking van de regio Charkov.

◽Op 27 april, om ongeveer 23.00 uur Moskou-tijd, lanceerden de Oekraïense strijdkrachten een massale raketaanval met Tochka-U ballistische raketten en krachtige meervoudige raketwerpers op woonwijken in het centrale deel van de stad Cherson.

◽De doelen van de willekeurige raketaanval door de nationalisten waren woonwijken in de buurt van Ushakov Avenue, waar zich ook kleuterscholen, scholen en veel sociale instellingen bevinden.

◽De Russische luchtverdedigingseenheden hebben een raketaanval van Oekraïense troepen op woonwijken van Cherson afgeslagen.


◽Twaalf granaten van een krachtig raketsysteem voor meerdere lanceringen, evenals twee Oekraïense Tochka-U ballistische raketten, werden in de lucht boven de stad neergeschoten. Fragmenten van een van de neergehaalde Oekraïense Tochka-U-raketten vielen in het Shevchenko-park.

◽De willekeurige raketaanvallen van het Kievse nationalistische regime op de woonwijken van Izyum en Cherson zijn een oorlogsmisdaad en een flagrante schending van het internationaal humanitair recht.”

11 opmerkingen:

 1. Oekraïense linies zijn ernstig aan het verzwakken. Na de aanval op de Moskva zijn de handschoenen uitgetrokken en krijgen de Oekkie Nazi's geweldige dreunen te verwerken. Rusland en de milities krijgen steeds meer grip op de oorlogssituatie en drijven de fascisten tot wanhoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het "vrije" westen is een loze kreet gebleken, nu het fascistische monster, dat tientallen jaren in het geheim bezig is geweest openbaar wordt en zich op 1984 achtige wijze manifesteert.
  Londen bedreigt Elon Musk met arrestatiebevel en Twitter-verbod
  https://report24.news/london-droht-elon-musk-mit-haftbefehl-und-twitter-verbot/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://rtde.live/international/
  Deze RT link werkt om de 1 of andere reden wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ook Donetsk kreeg vandaag WEER te maken (al 8 jaar lang) met Oekraiense terreueraanvallen op burgerdoelen, lukraak; 2 mensen gedood, 5 gewond.
  https://twitter.com/BlikopNOS/status/1519647480023035906

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mop van de dag: Nederland gaat onderzoek doen in Oekraïne naar oorlogsmisdaden door Rusland en er fijntjes op wijzen dat ze daar al ervaring mee hebben opgedaan gedurende het onderzoek naar de MH17 ramp.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hierom mogen wij RT.com niet zien. Die 'schandalige, walgelijke' Russen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit bericht is natuurlijk heel gunstig voor de RF, maar om het breeduit gemeten in de pers te zetten, lijkt mij niet slim. Het land is al 2 vliegtuigen kwijt, straks stort er weer 1 neer.

   Verwijderen
  2. Een oorlog wordt gewonnen in de harten en de geesten van de mensen. Daarom gaan de Russen deze oorlog winnen en hebben de Amerikanen na Zuid Korea in de jaren 50 geen enkele oorlog meer gewonnen.

   PCR begrijpt er mijn inziens niks van. De manier van oorlog voeren die hij voor ogen heeft is een verliezende. Door alles kapot te gooien verlies je de harten en geesten bij de mensen.

   Poetin heeft de kelders van de Azov staalfabriek niet voor niks niet onder water laten zetten.

   Verwijderen
 7. Verwijfde kleuter Rob Jetten
  We gaan niet in Roebels betalen. LOL.

  Het lijkt erop dat de gasafsluiting van Polen door Poetin werkt
  https://www.frontnieuws.com/het-lijkt-erop-dat-de-gasafsluiting-van-polen-door-poetin-werkt/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nogal makkelijk. Polen krijgt zijn gas geleverd via Duitsland, wat wel door de knieën is gegaan.

   Verwijderen