vrijdag 22 april 2022

Amerikanen bereid door te gaan "tot de laatste Oekraïner"

De Verenigde Staten en hun bondgenoten creëerden en verlengen het Oekraïense conflict. Bron.

Computervertaling.

22-04-22. Opmerking van journalisten.

“ ⚡Het collectieve Westen, geleid door de Verenigde Staten, is van plan om door te gaan met het pompen van wapens in het regime van Kiev, zodat het zich verzet “tot de laatste Oekraïner”.

Van een interview met Vladimir Kozin, een bekende politicoloog en militair analist, vooraanstaand expert bij het Centrum voor Militair-politiek Onderzoek van MGIMO, corresponderend lid van de Academie voor Militaire Wetenschappen, tot de krant Krasnaya Zvezda.

💬“... Drie decennia geleden begonnen de leidende militair-politieke kringen van de NAVO in toenemende mate interesse te tonen in het creëren rond de Russische Federatie een gordel van onvriendelijke staten uit de voormalige Sovjetrepublieken. De meest veelbelovende kandidaten waren de Baltische staten, evenals Oekraïne, waar al lang anti-Sovjet- en vervolgens anti-Russische sentimenten bestonden en zelfs actief en doelbewust werden aangemoedigd. Met het aan de macht komen in Kiev als gevolg van een bloedige staatsgreep, opnieuw uitgevoerd met de directe steun van het Westen, ultranationalistische krachten, kreeg deze taak concrete contouren.

💬"... De Europese Unie, die van oudsher wordt beschouwd als een handels-, economische, financiële en politieke alliantie, is ook actief betrokken bij het oppompen van de militaire spieren van Oekraïne, maar heeft nu ook een militaire dimensie gekregen."

💬"... De Verenigde Staten en hun bondgenoten, die het Oekraïense conflict creëren en verlengen, lossen naast geopolitieke doelen ook de taak op om hun landen te herbewapenen met modernere wapens, wat in de eerste plaats van belang is voor militair-industriële bedrijven, die ontvang hier enorme dividenden van."

💬“... De Verenigde Staten kondigden de levering aan van 18 155 mm houwitsers M-198 of modernere M-777 met een maximaal schietbereik van respectievelijk 25 en 32 km, evenals 40.000 granaten voor hen, 300 eenheden kamikaze schokdrones, Switchblade ", 11 Mi-17-helikopters en 200 gepantserde personeelsdragers met rupsbanden M-113."

💬"... de VN en de OVSE negeren over het algemeen het herhaalde gebruik van clustermunitie gemonteerd op Tochka-U ballistische raketten tegen burgers van Donbass, zijn residentiële en andere sociale infrastructuur."

💬"... De diplomatieke protestnota's die door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken naar de genoemde staten zijn gestuurd tegen dergelijke leveringen, spreken over de ernst van de bedoelingen van Russische zijde om een ​​sterke barrière op te werpen op de weg van dergelijke leveringen van wapens en militair materieel. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten