maandag 13 juli 2020

Spanje draait door; Koninklijke Horeca in Actie

España Goes Coco Loco

Je denkt dat de Telegraaf leading is in Corona hysterie?

Maak kennis met "Informacion", het regionale blaadje uit de Comunidad Valenciana. 

Ze maken nu stennnis over een Carrefour supermarktmedewerker die zonder masker en zonder handschoenen (FOEI! FOEI! FOEI!) zijn nieuwe ecologische tasjes aan het demonstreren was.

Dit is voor de Spanjaarden zo iets van slechts, dat ze, om het filmpje toch maar toonbaar te houden, het mondluiertje en de handschoenen maar bij gekleurd hebben.

Over de stranden vliegen nu continu de drones om "el aforo" (de publieksaantallen) te monitoren. Was eerst enkel in het weekend. Nu alle dagen van de week. Playa's worden ook regelmatig afgesloten als het aforo maximo bereikt is. Gezellig op een vol strand liggen is er niet meer bij. Eindeloos zoeken naar een strandje waar je wel nog op mag of onverrichter zaken huiswaarts keren juist des te meer. En alleen al in het kleine kustplaatsjje plaatsje Calpe 130 bekeuringen uitgedeeld sinds half mei voor het niet dragen van het gezichtsluiertje... Het blaadje Informacion brengt het als vooruitgang. Viva España.....
Ingekleurde Gezichts-luier..... 1984.02


Te doen met (Koninklijke) Horeca

Koninklijke Horeca Nederland heeft altijd gecollaboreerd met het regime bij de uitrol van de Lock-down maatregelen. Ze lieten zich pamperen met de Loonsteun en collaboreerden mee. Toen de horeca dan onder belachelijke voorwaarden open mocht collaboreerden ze verder. Maar nu is het half juli en mag je als je met vrienden een hapje wil eten of een borrel wil drinken, moet je op anderhalve meter blijven in de horeca, en dan kun je je vrienden dus beter en gezelliger thuis uitnodigen.

KHN (Koninklijk Horeca Nederland)  merkt nu ook dat de horeca na de rampmaanden nu alsnog een langzame dood sterft. Want wie gaat er nu voor de gezelligheid naar een horecatent met vrienden, veel geld uitgeven, als je het thuis veel gezelliger kunt maken?

En de essentie van horeca is juist SOCIALISEN.

Horeca zonder socialisen is als...

Prostituébezoek zonder...

Stadionbezoek zonder juichen....

Etcetera, etcetera.

In plaats van dat KHN de kwalijke essentie van de maatregelen aankaart, komt KHN niet verder dan "hunnie mogen wel, en waarom dan zij niet?".

De essentie zou moeten zijn: Vrijheid! Laat de horeca met hun gasten hun regels zelf bepalen. Daar blijft de STAAT BUITEN! Dan kunnen er restaurants zijn met 3 meter afstand, met anderhalve meter afstand, zonder afstandsregels, etcetera. Voor ieder wat wils!

Griepseizoen is sowieso over, dus kappen met dwangmaatregelen!

We begrijpen trouwens ook wel dat KHN in het begin geprobeerd heeft mee te werken, maar die weg gaat ze niet brengen waar ze wezen willen. We leven met ze mee, want de horeca is van ons allemaal en zijn we allemaal. Onze tip voor de horeca: negeer de absurde dwangregels, en start een fonds voor horecatenten die beboet worden, om ze te helpen die boete juridisch aan te vechten en de juridische kosten en de boetekosten te dekken. Veel mensen zullen graag bereid zijn een forse duit in dit fonds te storten.

7 opmerkingen:

 1. Ondertussen in NL stukje herhalen uit het vorige topic:
  Gisteren mijn visite meegenomen naar de Scheveningse haven. Het was druk bevolkt met wandelende dagjesmensen en alle terrassen waren goed gevuld. Zo ook mijn stam restaurant, waar een terras op de begane grond en op de 1e etage is. Ook binnen waren bijna alle stoelen bezet. Niemand hield zich aan de 1,5m waanzin en van de krankzinnige muilkorfdragers was ook geen spoor te bekennen, die zitten immers veilig opgeborgen in hun celletjes en durven bijna geen stap meer buiten de deur te doen. We hebben zo'n 5 uur op het terras gezeten en er kwam 12 keer politie voorbij, die wel keken, maar vervolgens gewoon doorreden. Boa constrictors hebben we gelukkig niet gezien. In al die tijd hebben we welgeteld 2 compleet zwarte barkoes voorbij zien komen met een witte mondluier op. Ik riep nog naar ze: je mag ze niet opzetten, je moet ze dragen!
  Met veel aanwezigen heb ik nog gesproken over de viruswaanzin en het viel mij op, dat iedereen ongeveer dezelfde gedachten hierover had: dit heeft niets met 1 of ander besmettelijk virus te maken, maar alles met het afnemen van onze laatste vrijheden en het kapotmaken van de middenstand. Ook waren veel het met mij eens, dat er van nature geen dodelijke besmettelijke virussen kunnen bestaan, anders zou er geen leven meer geweest zijn. Er zijn inmiddels overduidelijk veel meer wakker wordende medemensen, dan slapende msm-slaafschaapjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. RTL/Z: Nieuwste idee van de horeca: De strandtenten, inmiddels opgebouwd, hoeven in het najaar niet te worden afgebroken, wat volgens hen veel kosten bespaard.
  Nooit gehoord van najaars- en voorjaarsstormen?
  De gemeente Den Haag heeft altijd verboden, om vóór 01 april de tenten op te bouwen. Verzekeringsmaatschappijen verzekeren zo'n tent niet vóór 01 april.

  Ik werkte toentertijd bij de Sociale Dienst, toen 19 april 1980 een zware storm uitbrak. Alle tenten weggespoeld en iedereen in zak en as. Verzekering keerde niet uit, want: de tenten waren kapot door waterschade en dat was uitgesloten in de polis. Stormschade ging eraan vooraf, maar dat was niet aantoonbaar, want: tent weggespoeld.

  Het heeft de Soos miljoenen aan extra-uitkeringen gekost en maanden extra werk, ook voor ondergetekende, maar daar zit je voor.

  https://t80s.wordpress.com/nieuws-1980/

  Youtube Onderschrift:
  [Op 19 april 1980 teisterde een zware noordwester storm Nederland, sinds 1973 was zo'n heftige storm in april in ons land niet voorgekomen. De storm zorgde voor tientallen miljoenen guldens aan schade vooral aan de strandpaviljoens en vakantiehuisjes. Van de ruim honderd strandtenten in Scheveningen en Kijkduin werden er 65 door de storm totaal verwoest; de rest werd zwaar beschadigd. De vele huisjesbezitters hadden het net, na het onverwacht mooie zomerweer van het weekend daarvoor hun huisjes opgezet. Ze kwamen van heinde en ver om op de steeds smaller wordende strandstrook, te redden wat er te redden viel. In honderden gevallen was dat tevergeefs. De grootste catastrofe voltrok zich in Bloemendaal, waar 400 huisjes door de storm, die windkracht 9 bereikte, met snelheden van 95 kilometer per uur, geheel werden vernield, maar ook in IJmuiden en Kijkduin werden hele huisjes met inboedel en al door de golven opgeslokt. Daar dreven de dag na de storm de koelkasten, gasfornuisjes, bedden en andere bezittingen op de zee als trieste ooggetuigen van de ramp die zich had voltrokken. Huisjes die verder landinwaarts stonden liepen eveneens vaak grote schade op, zoals bijvoorbeeld in Castricum. Twee paviljoens bij Zandvoort verdwenen in de golven. In Scheveningen wordt gesproken over een miljoenenstrop .Een twee meter hoge zandwal die daar in aller haast door bulldozers werd opgeworpen bleek geen enkele bescherming te bieden. In luttele minuten tijds werd die door de ziedende zee als was het een molshoopje weggespoeld. Met name de kleinere exploitanten dreigden de dupe te worden, omdat velen niet of onvoldoende verzekerd waren doordat hun verdiensten als gevolg van de slechte zomers daarvoor waren tegengevallen. De vliegende april-storm, eiste ook nog twee mensenlevens. Het betrof twee Westduitse opvarenden van de kustvaarder Altmark die voor de kust van Schouwen-Duiveland verging. Een Belgische helikopter wist drie opvarenden uit zee op te pikken en naar Den Haag over te brengen.]

  Ik ben die nacht naar het strand gegaan: dat was volledig verdwenen. Het water stond tegen de duinen en sloeg ruim over de kade's van Scheveningen.
  Ik hoop, dat de exploitanten nog eens goed hun polis nakijken.
  Ik zie de bui in het najaar/winter al hangen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan zullen de climatechange doomdenkers ook wel weer volop in de MSM meer aandacht krijgen. Die gebruiken iedere plots extreme weersverandering om in klimaathysterie los te barsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of de overheid even 10 miljoen kan aftikken.
  https://www.ad.nl/rotterdam/blijdorp-stevent-af-op-tekort-van-10-miljoen-euro-zonder-steun-overleven-we-dit-niet~abf5c063/

  Ik raad de dierentuin anders aan om mee te doen met de postcode loterij. Was zojuist op de reclame..........kans op miljoenen als je mee doet.
  Reclame, ook zo’n prachtig mooi voorbeeld van dwaling en hersenspoeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Breeking: Zware klap voor Soros!

  Over deze zaak zwijgen de meeste Mainstream Media maar de Supreme Court heeft een behoorlijke klap uitgedeeld aan George Soros en zijn anti-America groepen in het buitenland.

  The Alliance for Open Society International is een “filantropische” organisatie in het netwerk van George Soros die veel macht heeft in het buitenland en meewerkt aan de globalisering.

  Deze organisatie mag geen gelden meer gebruiken tegen Amerikaanse belangen en ook belastinggeld mag in het buitenland niet gebruikt worden tegen Amerikaanse belangen.

  Joetjoep en website

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben geen Soros fan, maar wat deze meneer beweert is grote onzin.

   De gematigde houding tav sexwerk en voorlichting van Soros is een van de weinige zaken waar ik het met hem eens ben. Maar om deze , vrij Europese benadering nu anti Amerikaans te noemen??? De man van die website stelt dat dit geheel tegen de Amerikaanse waarden gaat? Dat zijn dus de preutse, calvinistische 'waarden' van de evangelische megachurch bezoekers,feministen en een stel reactionaire fatsoensrakkers. De VS, met zijn saloons in de pionierstijd had er geen moeite mee!

   En uiteraard verwart hij doelbewust mensenhandel met prostitutie, maar dat gebeurt hier ook altijd.

   De Supreme court bestaat grotendeels uit reactionaire rechters, ideologisch verblind, losgezongen van de realiteit en in de armen van big corp. Zoals de raad van state bij ons, maar dan VEEL erger.

   Verwijderen
 6. [Koninklijke Horeca Nederland heeft altijd gecollaboreerd met het regime]

  Die kunnen niet anders, anders krijgen ze zware boetes,
  € 4.000,00 per keer. Dus als de geachte clientèle in overtreding is en er komt 3 x per dag een boa voorbij, dan is die ondernemer € 12.000,00 per dag kwijt. Dan kan je je zaak wel sluiten. KHN wordt net zoals de burger, gewoon gegijzeld.
  Of je moet die boa-s de lust ontnemen om te 'handhaven'...

  BeantwoordenVerwijderen