donderdag 16 juli 2020

Spanjaarden draaien door. Ons voorland?

Spanjaarden draaien volledig door.

Hadden we net de vernietigde nertsen gehad, verder vandaag:

De absurde Corona-treurdag. Maar die heeft Rutte ook voor ons in petto. Dan mogen we collectief in een Corona ceremonie ons Corona-treurgebed gezamenlijk opzeggen. In Spanje gaat dat met mondluier. Wellicht bij ons tegen die tijd ook.

Maar dan hebben we ook nog "ons" Benidorm. Hier de foto van vandaag:

Lekker in de rij staan... Met je smoel-luiertje bij 30 graden in de volle zon op je kop, wachten totdat je misschien eeen keer een afgebakend stukje zandstrand toegewezen kunt krijgen, voor een afgebakend stukje tijd. Wie gaat er nog veel geld en tijd spenderen, om zich vervolgens zo op de foto voor schut te laten zetten??? :-)

Er is in deze bizarre tijden tijden één spreekwoord dat opgeld doet. We lenen het van onze buren, omdat er geen betere is: "Nicht ärgern, nur wundern."

3 opmerkingen:

 1. Om in het Duits te blijven: Die vrouw met die blauwe pet op heeft iets van August Landmesser

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/August-Landmesser-Almanya-1936.jpg

  Aan de andere hand: Benidorm is niet heel Spanje. Maar een fraaie foto is het niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We twijfelden nog een tijd, om onze vaste camping in Blanes weer op te zoeken, maar we laten dat dit jaar toch maar even voor wat het is. We gaan zelden naar het strand, dat is niet het probleem. Maar als we op de camping ook mondkapjes moeten dragen, dan pas ik ervoor. Nog afgezien van een plotselinge lockdown, zoals Cataluña onlangs voorstelde, waarvoor de rechter een stokje stak en dan tóch doordrammen.

  Op deze manier verliest España een hoop goodwill. Jammer.

  Het vakantiegeld wordt nu besteed aan de installatie van een cruise-control. We maken nogal wat kilometers, dus dat scheelt weer een verkrampte rechtervoet (en bekeuringen) ha ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen