woensdag 29 april 2020

Tieleman waarschuwt voor Ontwrichting door Corona-maatregelen

Niet het griepvirus leidt tot ontwrichting van de samenleving maar Rutte's absurde dwangmaatregelen onder het mom van een griepvirus.

Wat we tot nu toe aan ondernemers gezien hebben op de staats tv, van Jacco Vonhoff tot de manager van een paar kapsalonnetjes, of de kermis-exploitant: het is te merken dat ze de afgelopen tijd meer met hun zaak bezig zijn geweest dan het volgen van hoe de hazen lopen in de wereld: hun commentaren kwamen nergens toe en ze keken als konijnen in de koplampen van de MSM.

Zeldzame uitzondering is de "crie de coeur" van Tieleman bij Business Class, die waarschuwt dat we met zowel de 1,5 meter als de lockdown de ontwrichting tegemoet gaan. Zie het fragment HIER. Vanaf circa 8:40 steekt deze ondernemer zijn nek uit.
Nog een keuken nodig? Tieleman!

27 opmerkingen:

 1. Blik Blik toch.
  Alweer zo'n slecht blog !

  Het vorige met die openlijke vergissing op hetCNN scherm, en nou een mij totaal onbekende keuken-boer die reklame maakt bij Harry Mens en dan ergens achterin de uitzending een minuut lang - steeds herhalend dat al die zieken heel erg zijn - zegt dat de bedrijven ook erg te lijden hebben.
  Waarom verwijs je niet naar deze uitzending van 'De Ommekeer' waar een goed pratende ondernemer het probleem heel helder en overtuigend uit legt:

  Economie gaat kapot door rigide overheidsbeleid. Een gesprek met retaildeskundige Rick Moorman
  ( https://youtu.be/EuETDgmUwvI )

  En gisteravond: Maurice de Hond en Jan Latten die een heel goed en up to date verhaal houden:

  Lockdown beleid moet heel snel om: Ramon Bril Jan Latten Paul de Beer Maurice de Hond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lange verhalen over wel of niet doden met of door Corona zijn hier gelukkig een beetje weg ge-ebt.
  Als je de lang-jarige sterfte-cijfers neemt dan zie je aan de grafieken van vrijwel alle landen dat de afgelopen weken bijna overal grote uitschieters waren.
  Hier bij Martenson: minuut 6 tot 9.
  https://youtu.be/OJVXwzF93Qc?t=366

  Opvallend vind ik daar Denemarken, waar nauwelijks oversterfte was. Zal ook wel voor Noorwegen en Finland gelden.
  Dan krijg je het vermoeden dat Zweden en Belarus misschien ook condities hebben die zorgen dat het virus veel minder hard toe slaat.

  Verder: het honey-badger virus laat nog elke week nieuwe streken zien : nu worden kinderen in Engeland weer getroffen door ernstige problemen met hart en bloed.

  We moeten 'mobiele quarantaine' invoeren, en snel ,want anders gooit het volk de kont tegen de krib ( begrijpelijk) en zal men straks helemaal niks meer aan 'mobiele quarantaine' willen doen, en dan kan deze honey badger misschien nog lelijke dingen laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [nu worden kinderen in Engeland weer getroffen door ernstige problemen met hart en bloed.]

   Dat is nog helemaal niet zeker. Net zoals dat verhaal over die 'rubberen' longen, dat blijkt op een minimaal onderzoekje gebaseerd te zijn (47 personen) als een instituut dat doet en daar conclusies uit trekt, ben jij de eerste om dat aan te vallen.

   Verwijderen
  2. [De lange verhalen over wel of niet doden met of door Corona zijn hier gelukkig een beetje weg ge-ebt.]

   Die 'lange' verhalen zijn heel erg belangrijk om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen.

   Verwijderen
 3. Eens met Olicharg vorige draad; meeste mensen vinden het prima wat er gebeurt; heb er recent ook al weer twee gesproken; alles prima. "Virus is echt gevaarlijk; we leven in een vrij land; gaat helemaal toppie"

  Deze mensen gaan wij niet overtuigen. Enige wat ik vorige keer zal doen, is vragen of ze weleens Jensen kijken. Wat je verder van 'em vindt, hij kan dit soort mensen misschien wel wakker maken. Sprak tijdje terug wel iemand die wakker was, en die keek -toevallig- ook Jensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben toch bang dat ik je even met harde opmerkingen bij de realiteit moet brengen, Blik.

   Jullie hebben de hele maand februari geroepen dat er helemaal geen virus was. En dat er ook niemand ziek was. En dat het allemaal bedrog was.

   En in maart heeft mijn buurvrouw in het ziekenhuis al die doodzieke mensen verpleegd, en staan er in Bergampo 10 pagina's met overlijdens advertenties, en zien we dat wereldwijd er een flinke oversterfte is. Alle landen nemen het serieus.


   En nou ga jij die mensen vertellen dat ZÌJ 'slapen'?

   Ze lachen je uit. En terecht.

   Verwijderen
  2. [En nou ga jij die mensen vertellen dat ZÌJ 'slapen'?]

   Iemand kan over het ene onderwerp diep in slaap zijn en over het andere onderwerp compleet wakker.

   Verwijderen
  3. Sofia:

   "Iemand kan over het ene onderwerp diep in slaap zijn en over het andere onderwerp compleet wakker."
   =======

   Ja, dat is zo.
   De 'gewone burger' gelooft heilig wat de MSM schrijven.

   Dat zijn de schaapjes.

   Maar het verbaasde me enorm dat bij de kritische bloggers er zo veel zijn die vanuit hun ideologie denken, vanuit hun geloof dat àlles wat er gebeurt in de wereld àltijd een complot is om de wereld geheel in controle te nemen.

   In hun ogen bestaan er nooit meer virussen. ( Bill Gates cs hebben die altijd verspreid)
   Er zijn geen aardbevingen meer ( HAARP = man made Fukushima). Droogten worden door de Amerikanen veroorzaakt.
   Etc etc.

   Àlle narigheid , die de natuur al milennia over de aarde uit stort, is ineens weg:
   wat er is aan narigheid wordt door TPTB bedacht en gemaakt.

   Vanuit die sterke ideologie kunnen ze alleen nog denken.

   Dat soort dogmatisme had ik niet verwacht.


   Verwijderen
  4. [De 'gewone burger' gelooft heilig wat de MSM schrijven.]

   Ja terwijl veel wakkeren alles heilig geloven wat de 'alternatieven' schrijven. Ik heb hier een tijdje geleden exact uitgelegd hoe volgens mij de MSM werkt maar dat geldt ook voor de alternatieven. Verschil is dat de MSM het bewust doen (daar worden ze voor betaald) terwijl de alternatieven vaak beginnen met schrijven uit frustratie over het gedrag van de MSM.


   [In hun ogen bestaan er nooit meer virussen. ( Bill Gates cs hebben die altijd verspreid)]

   Daar ben ik het ook niet mee eens, ik heb dat ook geschreven. Maar het is ook naief om te denken (wat jij doet) dat Bill Gates een filantroop is die het zo goed met de arme kindjes en de wereld voor heeft. De waarheid ligt (zoals zo vaak) ongeveer in het midden: Moeder Natuur brengt vele levensvormen voort waaronder virussen terwijl Bill Gates met zijn NGO gewoon een nieuw verdienmodel heeft gevonden.


   [Àlle narigheid , die de natuur al milennia over de aarde uit stort, is ineens weg:
   wat er is aan narigheid wordt door TPTB bedacht en gemaakt.]

   Dat is natuurlijk niet zo, TPTB zijn er gewoon meesters in om iedere situatie volledig naar hun hand te zetten, daar hebben ze millennia ervaring mee.


   [Vanuit die sterke ideologie kunnen ze alleen nog denken.]

   Maar eigenlijk doe jij dat ook wat het joden vraagstuk betreft. Jij kijkt in dat geval door een koker en ziet daardoor het grote plaatje niet. Ook wat dit virus betreft, doe je dat. Je gaat hier continue in de aanval, zoekt naar het kleinste punt om een heel verhaal af te schieten en laat niet na om mensen onder de neus te wrijven dat zij het in het begin niet zo zagen als jij. Dat komt op mij net zo goed over als dogmatisch.

   Verwijderen
  5. Een dogmatisch iemand ziet de wereld door zijn 'vooroordelen-bril' en is niet zo nieuwsgierig naar de feiten op de werkvloer.

   En als je een clubje bij elkaar hebt, dat elkaar bevestigt, dan krijgen ze de indruk dat ze echt gelijk hebben.

   Mijn rol is dan om daar in te prikken.
   Doe ik graag. Is nuttig.


   ==========================
   Mijn blog doet dat ook: 'Mission statement'. Ik ben ervan overtuigd dat joodse individuen en groepen een enorme invloed op de wereld hebben. De MSM is voor bijna alle mensen de enige informatiebron en deze wordt grotendeels gecontroleerd door joodse mensen. Er is dus een enorme onderrapportage over joodse invloed in de wereld. Ik zie het als mijn missie om deze kloof te dichten. Om Henry Ford te citeren: "Isoleer de 50 rijkste joden en er zullen geen oorlogen zijn." '(Thomas Friedman schreef hetzelfde in Haaretz, over de oorlog tegen Irak! Zie geel gemarkeerd gebied, blog 573) Als dat waar is, moet mijn missie de mensheid zeer ten goede komen.
   ================


   En als dat clubje hier elke dag weer schrijft dat ZIJ gelijk hadden omdat nu de lockdown te lang duurt, dan zal ik ze even vaak onder de neus drukken dat ze daar misschien gelijk in hebben, maar dat hùn oplossing nog véél dodelijker zou zijn geweest.

   ===

   Het zijn dit soort 'ideologisch gedreven' 'woke ' lieden die zorgen dat er niks verandert. Ze slaan hun eigen ruiten in.

   Want wie zou Blik nou willen geloven? Iemand die van de daken schreeuwde dat Corona niet bestond.
   En omdat ze Blik niet geloven , denken ze dat àl die alternatievelingen (zoals ikzelf) óók wel ongelijk zullen hebben.
   Is ook veel gemakkelijker voor de schaapjes; hoeven ze nog niet wakker te worden en zelf te kijken.

   Blik slaat dus ook mijn ruiten in. Hij maakt al mijn inspanningen tot bijna verloren moeite.
   Jensen idem dito. Zoals ik zei: De PTB is zeer blij met Jensen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Altijd integer en oprechter dan die (Bilderberg) clowns op dat controlled opposition en door de EU gesubsidieerde Cafe Weltpijnlijkleugensenbedrog!

   Verwijderen
 5. @Blik, ik ben het niet met @Jan eens dat dit een slecht blog is (het gaat jou er waarschijnlijk om dat deze man, ondanks dat hij zelf geen last van de crisis heeft, min of meer ongezouten zijn mening op de MSM geeft) maar ik ben wel met hem eens dat het gesprek op Voor de Ommekeer/De Nieuwe Wereld een stuk interessanter is.

  Het is hier https://www.youtube.com/watch?v=EuETDgmUwvI te vinden. Misschien een idee om dit gesprek ook in het blog te plaatsen? Of om er een apart blog aan te wijden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is voor @Jan die weken geleden beweerde dat o.a. kanker patienten wel even konden wachten met hun behandeling, dat corona voor moest gaan:

  "Almost 18,000 EXTRA cancer patients could die in England within year while nation focuses on treating Covid-19 – study", bron: https://www.rt.com/uk/487188-england-cancer-patients-die-coronavirus/

  Je kunt gerust stellen dat dit voor Nederland ook gaat gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Sofia:

   "Deze is voor @Jan die weken geleden beweerde dat o.a. kanker patienten wel even konden wachten met hun behandeling, dat corona voor moest gaan"

   Het lijkt me sterk dat ik dat geschreven heb.
   Ik wil je niet vragen om dat op te zoeken, maar als je het zou vinden, wil ik het wel horen en lezen.

   Ik moet wel zeggen: Jullie zijn er de schuld van dat die gewone patienten nu niet naar het ziekenhuis kunnen. Niet ik.
   Ik deed er alles aan om het virus te stoppen.
   Jullie lieten het gewoon door gaan. Het was een griepje.

   In Rusland zijn drie soorten ziekenhuizen: voor ernstige Corona, voor lichte Corona en voor de andere ziekten.
   Ik neem aan dat je in die derde soort ziekenhuizen de mensen behandelt die geen uitstel kunnen verdragen.

   Verwijderen
  2. @Jan, ja, ik weet zeker dat je dat geschreven hebt want ik was er behoorlijk boos over.

   En WIJ zijn daar de schuld van? JIJ was degene die zo hysterisch was. Jij meldde dat alles moest wijken voor corona, ik zou zelfs gelynched worden als ik niet hetzelfde zou voorstellen. Dus kom nou.

   Verwijderen
  3. Als je niks wil doen tegen de besmetting van Corona ( zoals jullie) dan komen er heel erg veel zieken extra.
   Dan heb je dus véél meer zieken dan je aan kan.

   Een aantal van hen zullen sterven. Jullie schuld.

   Niet mijn schuld.

   En of dat nu mensen met kanker zijn of met Corona: dat maakt niet uit.

   Àls jullie gelijk hadden gehad, en het een 'biertje' was, dan

   hadden al die kankerpatienten geopereerd geweest. Want lege ziekenhuizen. Plaats genoeg.

   Verwijderen
  4. @Jan, er bestaat ook nog zoiets als een gulden middenweg maar goed dat is aan jou (en sommigen anderen hier) niet besteed. Maar jouw uitspraak blijft overeind staan, ik zou gelynched worden als niet alle zorg zou uitgaan naar corona, kankerpatienten moesten maar even wachten.

   Verwijderen
  5. Ik wil niet stoken in een -toch al niet best- huwelijk, maar hier werd het gezegd:
   https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2020/03/leven-moskou-draait-op-volle-toeren-door.html?showComment=1584861534143#c5270295057631306865

   Verwijderen
 7. @SDR
  Het gaat mij erom dat die Tieleman, als enige bij het hele Business Class de moeite neemt om het -kritisch- over de corona maatregelen te hebben. De wijnboer, de aandelen madame of Manon's keuze, raken het thema geheel niet aan. Die willen hun produktje verkopen en daarna klaar. En ook Harry zelf mijdt het thema veelal als de pest. Deze Tieleman, uiteraard vooraf afgesproken, wil WEL zijn crie de coeur uiten. Hij doet dat op zijn manier, met allemaal begrijpelijke inbeddingen, maar uiteindelijk glashelder. Ook bij de NPO talkshows, heb ik het -ook niet van de ondernemers- niet zo helder gehoord als van deze Tieleman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik, dat begrijp ik daarom schreef ik ook dit [het gaat jou er waarschijnlijk om dat deze man, ondanks dat hij zelf geen last van de crisis heeft, min of meer ongezouten zijn mening op de MSM geef] en om die reden vind ik het ook geen slecht blog.

   Verwijderen
 8. "RIVM-experts: 'Kans op snelle opleving virus nu buitengewoon klein'", bron: https://nos.nl/collectie/13824/artikel/2331677-rivm-experts-kans-op-snelle-opleving-virus-nu-buitengewoon-klein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Kremlin watcher zie ik hier een koes-wijziging van het RIVM.

   Ze bereiden hun verandering voor. Eerst melden ze ons dat de feiten veranderd zijn. Morgen zullen ze zeggen: Nu kunnen we soepeler worden.

   Kremlin methoden.

   Verwijderen
  2. Het oude of het nieuwe Kremlin? :-))

   Verwijderen
 9. Ik zie het al.
  Niemand schiet hier iets weer op.
  Niets geleerd hebben ze wat Matt en ik hier aan het licht hebben gebracht.
  Blijven hangen in zinloze discussies met JV is hier het motto.

  BeantwoordenVerwijderen